GNG

Green Bay Packers

GNG
Lakhely
Debrecen
Utoljára láttuk
1 hónapja
Regisztrált
több mint 10 éve
Fórum hozzászólások
241


Utolsó 10 fórum hozzászólás

6 hónapja
GNG Green Bay Packers 241
értem már miért nem erőltették a passzt...
6 hónapja
GNG Green Bay Packers 241
Én nem értem. A Carolina itt miért egy lehetséges hosszabbításra játszik? Miért nem akartak gyors TD-t, ami max field goal, majd visszaszerzik a lasztit. Ennyire nem tudják a fogni a Vikings láncmozgatását? (nem nézten a meccet a végére néztem be.)
több mint 1 éve
GNG Green Bay Packers 241
Aaron vendég lesz a ma este 7-től kezdődő Pat McAfee showban. Teljesen egyértelmen megmondta, hogy a döntését az FA piac kezdetéig kommunikálja. Szerintem most fogja bejelenteni, hogy megy a Jets-be. Pat McAfee óriási haverja, tudja hogy ezzel mekkora szívességet tesz neki. A háttérben 99%-ra veszem, hogy már megállapodott a Jets és a Packers.

Én komolyan elhittem az év végén, hogy még egy évet marad. Év végén azt mondta, hogy a Packers-ből 2-3 ember hiányzik az SB-hez. Ez még szerintem jó indulatú is volt. Szerintem a Jetsben sincs nagyobb esélye SB-t nyerni, mint jövőre a Packersben (és minden a kettő helyen nagyon alacsony esélyről beszélünk). Aaron Rodgers többször elmondta, hogy nem igazán érdekli már, hogy mit gondol a nép 😊 Ha érdekelné akkor megtartaná magának az ilyen "homeopátiás kapszolákkal immunizáltam magam", meg "perui teakurán voltam" meg "sötétségbe elvonulásra megyek". Szóval szerintem az legkevésbé sem érdekli, hogy besül, mint a legtöbb Jets QB. Szerintem összességében a selling point az lehetett, hogy a Jets beígérte neki, hogy kap egy homokozót, ahol majd Nate Hackett-tel együtt rakják össze a playbook-ot. Én még azon se lennék meglepve, hogyha benn ülne a draft alatt a kis szobában. Az hogy jó lesz a Jets-nek, azt majd az idő eldönti 😊 A Packersnél ilyen sose lesz.

Jövőre mi nem fogunk tolni egy full rebootot és nem látom, hogy 1/1-re hajtanánk. Elég sok veterán kapott itt restructurálást mostanában. Szerintem Love-val reálisan valahol 4-7 győzelem között hozhatunk. Egyébként így tiszta, hogy többé-kevésbe ugyanolyan színvonalú csapattal nézhetjük meg, hogy mit hoz ki LaFleur Love-ból ahhoz képest, ami köjött tavaly Rodgers-szel (btw: igazi hippi csapat vagyunk: virág és szerelem).
több mint 1 éve
GNG Green Bay Packers 241
Rodgers a meccs utáni interjúban elmondta:
1. a mez át nem adásának nincs jelentősége, majd küld neki egyet, de az ilyen magas profilú mezeket, mint főműsoridős csoportrangadók, utolsó hetes stb... azt megtartja a közeli kapcsolatainak és nekik szokta ajándékozni.
2. Szokásos dolgot mondta a jövőről. Meg kell várni, míg az érzelmek lecsengenek, kiértékelni az évet és átbeszélni a jövőbeli célokat (FO terveit pl.) és akkor az alapján fog dönteni.
3. Sok fog múlni azon, hogy érzi-e vágyat a játékra.
4. Más csapat -> soha ne mond, hogy soha (értsd: 0%)
5. Jelen csapat: "couple of people away"

Gute a tavalyi szerződés aláírásával elköteleződött Rodgers mellett. A FO abban érdekelt, hogy visszajöjjön. Elcserélni, cutolni ezt a szerződést ésszerű keretek között nem lehet. Szóval marad az, hogy Rodgers-szel közösen kell kitalálni a következő lépéseket.
több mint 1 éve
GNG Green Bay Packers 241
Összezavarta a srácokat, hogy nem a saját 10-esünkről indultunk...
több mint 1 éve
GNG Green Bay Packers 241
Azta!!! Ezt hogy levitte Campbell!!!
több mint 1 éve
GNG Green Bay Packers 241
mém gyanús reakciók voltak a Bears kispad házatájáról 😊
több mint 1 éve
GNG Green Bay Packers 241
gondoltam, hogy nem lesz onside és hailmary...
Tactful Cactus
a mi spec team-ünkkel már az onside-ból maci TD van...
több mint 1 éve
GNG Green Bay Packers 241
hát erre biztos nem számított senki...
Worst call of the year!!!
több mint 1 éve
GNG Green Bay Packers 241
2&10 futás Dillonnal -13-nál. Az szép...

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 5 éve
GNG Green Bay Packers 241
Összegezve: Átépítés zajlik és szerintem most egy átmeneti csapatot látunk. Hogy valami csoda folytán ez egy SB csapattá álljon össze, azzal kapcsolatban én szkeptikus vagyok. Ha Aaron Rodgers végigjátsza az évet, akkor nem kizárt, hogy playoffba jutunk. Viszont tulajdonképpen 6 éve minden évben ugyanaz történt: Rodgers állt a pálya a szélén, miközben a D vagy a SPEC produkált egy epic összeomlást az év utolsó meccsén. Ez a keret sem tűnik különbnek azoktól, szóval 3-4 embernek olyat kell villanatani, mint még soha, hogy érdemben SB-ről lehessen beszélgetni, de hát nem lesz az a Power Ranking, ahol nem lennénk TOP 10-ben, mert hát Rodgers-szel bármi megtörténhet...GNG
Saját magamat idézem 2 hónappal ezelőttről. Lement 11 meccs és sajnos látszik, hogy nem történt csoda. Senki nem fedezte fel újra magát. 4-6-1 és sima kiesés a playoff versenyből. Sajnos ez volt idén a papírforma. De lássuk csapategységenként.

GM: Gutekunst-nak tökös húzásai vannak, de eddig vegyes eredményekkel. A FA igazolások eddig inkább bust kategóriába tartoznak. Wilkerson, Graham, Lewis, Breeland, Williams ugyan mind kaptak lehetőséget, de inkább kevesebb, mint több, amit az egységeikhez hozzá tudnak tenni. Itt inkább azt értékelem, hogy próbálkozik, de így azért összességében B. Remélem jövőre keres egy új HC-t.

Coaching: Ohhh Boy... McCarthy-t keresztre feszítené az internet. Azért ennyire talán nem fekete-fehért a kép, de látva, hogy a Cleveland az újonc Baker Mayfield-del és egy évközi edzőváltással hozza a 4-6-1-et, én úgy gondolom, hogy akárki aki magára veszi a Packers pulcsit és a fejébe nyomja a fülhallgatót lehozta volna ezt a 4-6-1-et. A special team tragédia. A védelem játékaiból kiszemezgetjük az ígéretes megmozdulásokat és a szart is fényleni látjuk, de a tény az, hogy megint egy tényszerűen közepes védelmet látunk hétről hétre. Nincsennek game changeing play-ek, nincsennek lélegzethez nem jutó top csapatok, szóval Pettine javított valamit, de a világmegváltás nagyon messze van még. Egy új HC, ha foci elméletben nem is hozna jobbat, de muszály vért frissíteni, mert Nagy és Williams is azt mutatja, hogy 180 fokos fordulatot érhet el egy friss szellemiség akár 1 év alatt is. Nálunk 11 éve nem volt ilyesmi. Time to move on! C-

QB: Aaron Rodgers idei évi stratégiája, hogyha semmi mást nem is csinál, de nem adja el a labdát. Ezt olyan tökéjre fejlesztette, hogy ezek mellett a vállalhatatlan eredmények mellett is egyéni statisztikákakat dönt. Ez kulcsfontosságú, mert tulajdonképpen ezen múlik, hogy szinte az összes meccsünkön a végéig versenyben voltunk. Az a 10 perc Kizer, amit kaptunk megmutatta, hogy milyen őrületes pofonokba szaladtunk volna egyébként. Tulajdonképpen Adams-szen kívül szinte senkivel nincs összhangban Rodgers olyan szinten, hogy arra valami dinamikát lehessen építeni. Ez így meg nagyon kevés. Az év emblematikus játéka, hogy Aaron Rodgers táncol 1 percet a zsebben, majd kiforog és kidobja a labdát. Ez tuti, ez egész évben adta.

RB: Év elején 3 esélyes volt a labdacipelő verseny. Volt egy bye-bye Ty. Williams arra jó, hogy nekiszaladjon egy emberkupacnak és hozzon 1-2 yardot. Aaron Jones produktív, szóval többnyire nem kap labdát. 6,5 yradot átlagol, szóval nincs értelme több érintést adni neki, mert akkor esetleg kontrollálni tudnánk a meccseket és az órát. A-

WR: Adams ligaelit szintre lépet és mindenki aki fanyalgott annak idején a szerződése miatt, szerintem újragondolhatja az álláspontját. Simán meg lehet év végéig az 1200 yard, amit vártam tőle. Egy fecske azonban nem csinál nyarat. St. Brown, Allison és a többiek inkább csak epizódisták, mint megbízható célpontok. Cobb, meg 0-át tett hozzá az idei évhez. Ő nagy csalódás, sajnos. Ezzel neki ennyi volt szerintem.

TE: Az év legnagyobb TE játéka Tonyan nevéhez füződik. Ezzel kapcsolatban más nem is tudok elmondani.
C-

OL: Év elején azt mondtam, hogy Aaron Rodgers élete Bakhtiari kezében van. Ha ő nincs a pályán Rodersnek annyi. Ma hajnalban ezt a gyakorlatban is láttuk, de nem nagyon mertem odanézni. Bulaga viszont várakozásaimmal ellentétben meglehetősen konzisztens és Bell sem tragikus.B

DL: Itt erős játékot vártam és bizony a legszebb megoldások talán innen jöttek. Az összes közül ezzel a csapatrésszel vagyok a legelégedettebb A

LB: Hát itt Perry és Matthews játéka a döntő és kettőjüknek együtt van vagy 5 sackje, vagy annyi se. Sokat mondó, hogy Fackrell a padról csinált 8-at. Ez a sor, olyan mint a Fantastic4 filmes franchise, könyörög a reboot-értC-

SEC: Kirk Cousins-t megint naggyá tettük, meg úgy kábé mindenkit. Jaire Alexandre-nek voltak jobb pillanatai, de én nagyon úgy látom, hogy elfáradt. Ami nem is meglepő, hiszen ez az újonc éve és neki kellene CB1-nek lennie. King töltelék, utána meg csak az űr tátong a depth charton. Nem is emlékszem, hogy mikor hoztunk össze INT-et utoljára, de az biztos, hogy akkor még Ha-Ha itt volt...C+

SPEC: Na erről, már nehéz kulturáltan beszélni. 1 meccs elment azon, hogy Crosby valami motor city uccai crack hatása alatt lövöldözte a labdákat jobbra-balra. Egy másik elment azon, hogy rábízták a térdelést egy olyan visszahordóra, akinek elmentek otthonról. A 10 yardos puntot produkál a draftolt punterünk. Most meg a 128 éves Tramon Williams követett el olyan hibát, amiért már egy középiskolai edzős is azt javasolná, hogy inkább a lacrosse-ra kéne váltani. Felmentem a Pack oldalára és még mindig Ron Zook a Spec koordinátor. Van valami képe, amin McCarthy egy 14 éves lánynak ad be heroint? Más logikus magyarázatot nem tudok mondani arra, hogy ő miért kap még mindig fizetést azért amit csinál!

Összegezve: Még van 5 meccs a szezonból. Most már végülis minden mindegy, csak a Bears-t oda-vissza. Még egyébként lehet kozmetikázni, meg minden harmadik szökévben van olyan, hogy egy csapat 4-6-1-ről bejut a playoff-ba, de kábé ennyi. Az nem az a kávéház, ahol nekünk sok keresni valónk lenne. Nagyon remélem, hogy januárban levonják a következtéseket.
több mint 5 éve
GNG Green Bay Packers 241
Rég nem szóltam hozzá, de itt egy kis offseason értékelő:
Egységenként fogok végigmenni a csapaton és értékelem az egység erősségét amcsi iskolai osztályzat szerint. A+ elit, F- vállalhatatlan.

GM: Miután a tavalyi szezon legfontosabb tanulsága az volt, hogy a Packers Aaron Rodgers nélkül kábé Browns színvonal (OT-ben tudtuk csak legyőzni őket, és ezen kívül volt két hazai pályás 0-ázás, amiből az egyik a csoportrivális ellen). A Titletownban ez már nem elfogadható, így Ted háttérbe lépett, és jött Gutekunst. Na most, amit GM tehet annak érdekében, hogy letegye a névjegyét azt megtette az új seprű. Jött blockbuster free agent, volt liftezés a drafton, trade jobbra-balra, mega re-sign, és suprise cut. Szóval én azt mondom, hogy az éve óta aktivitást követelő szurkolók most nem panaszkodhatnak arra, hogy horgászással töltötte a nyarat a Green Bay GM. Az, hogy jól is söpört-e ez az új seprű azt a következő 16 hétben meglátjuk, de én megelőlegezek erre egy A-t. Eddig tetszik amit látok.

Coaching: Ted kifelé menet még leejtett egy egy éves szerződést McCarthy-nak. Hogy most ez egy "prove it", vagy csak átmeneti, amíg az egyik koordinátor felkészül, azt meglátjuk. A tény az, hogy a labda mindkét oldalára új vezető érkezett, ráadásul mindkettő exHC. Mindkettőjüknek van bizonyítani valója, mert nem alkottak maradandót a volt munkaadóik számára. Philbin-nek van tapasztalata Wisconsin-ban, Pettine pedig a védelemben volt erősebb a Browns-nál. Ez két ígéretes név, két olyan pozícióban, ahol úgy kellett a megújúlás mint egy falat kenyér. Hogy ez a stáb, hogy fog muzsikálni együtt: na ez egy nagy kérdőjel. Erősségre én azt mondamám B+, mert papíron ez egy erős kombó sok tapasztalattal és eredménnyel, viszont érzésem szerint ez csak egy ideiglenes felállás.

QB: Aaron Rodgers jogos fizetésigénye szerintem minden negyeddel, amiben Brett Hundley állt fel a center mögé legalábbb 1 millió dollárral növekedett. Gutekunst aláíratta mielőtt még elfajultak volna a dolog a volt szerződése kifutásával. 4 évre ki lett tömve és néhány hónapig övé a liga történetének legnagyobb QB szerződése. Jól van ez így. Hundley értelemszerűen távozott. Kiderült róla, hogy kezdő irányítónak alkalmatlan. Jött helyette a kicsit fiatalabb Kizer egy szerencsés trade keretében. Nem rosszabb, mint Hundley és neki is van egy rakás tapasztalata arról, hogy lehet NFL meccseket bukni, szóval érdemi változás nem történt. Van egy harmadik számú QB is. Nem kérdés, hogy A+, szerintem a 32 csapatból 25 cserélné a QB egységét a mienkkel.

RB: Szerintem az elmúlt néhány év bizonyította, hogy Rodgers önmagában kevés. Kell egy kompetens RB, hogy legalább egy hangyányit kiszámíthatatlanabbá tegye a játékunkat. Hogy Williams lesz ez a játékos, vagy Jones, vagy Montgomery, az egy jó kérdés. Nekem vannak fenntartásaim, hogy bármelyikükben is van-e egy 1k+ yardos futó, de szép villanásai mindegyiküknek voltak már. B-

WR: Nelson-tól könnyes búcsút vettünk, de szerintem ez törvényszerű volt. Adams természetes fejlődési pályája ott tart, hogy kizárólagos első számú elkapó legyen. Nelson így csak balaszt lett volna. Adams-től vagy 1200 yard a minimum elvárás ezután. Cobb is összepöttyögtethetne vagy 800-at, mert szerintem a liga legjobban fizetett slot recievere. Hozzájuk léphetne még fel a fiatalok közül valaki. Equanimeous és Geronimo fej-fej mellett állnak a vagány név versenyben, de reméljük a nevükön túl mással is feltűnést keltenek majd. B, mert Adams még nem egy Julio Jones.

TE: A Rodgers to Rodgers éra lezárult és belátták, hogy Aaron Rodgersnek is kell egy Gronkowski-szerűség. Graham igazi red zone szörnyeteg lehet. Legyen így! A-

OL: Itt kábé semmi, annyi nem történt tavalyhoz képest. Elég bátor dolog lenne arra fogadni, hogy Bulaga üvegteste kibírja a 16 meccset, de látszólag ezt teszük. Bakhtiari az egyetlen reménysugár. Ha ő kidől, akkor Rodgersnek lovagpáncélban kellene játszania. C-

DL: Itt tankoltak rendesen. Wilkerson érdekes projekt lehet. Amit én elvárnék: az ellenfél futók ne az ILB-től kapják az első érintést és a Safety-től a tackle-t. Az ellenfél irányítójának ne legyen egy nappali méretű zsebe, mint tavaly. Ha ezek teljesülnek, az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Papíron: A

LB: Hát itt már vannak gondok. Perry és Matthews teljesítményére a hullámámzó nem elégséges kifejezés. Perry eleve gipszel a kezén kezdhetné a meccseket, Matthews ujj és lágyék sérülése meg olyan pontosan érkezik, mint japánban a gyorsvonatok. Hogy ők ketten mit fognak összehozni idén passzsiettetés címszó alatt, azzal kapcsolatban vannak félelmeim. A futás elleni védelem Martinez-zel vállalhatónak tűnik, de az a bajom, hogy vissza fogjuk még sírni AJ Hawk-ot, mert ő legalább mindig ott volt a pályán. B-

SEC: Hát tavaly az ellenfél irányítók nagy része úgy játszott ellenünk, mint akiről csak az aranyzakó hiányzik. Teljes sorcsere volt CB-ben. Tramon-t előástuk valahonnan, King kezd és az első két körben megint CB jött. Ennek ellenére ez a sor még mindig csak egy nagy ígéret és 0 bizonyíték. B-

SPEC: Crosby mozdíthatatlan, de puntert draftoltunk az 5(!) körben és long snappert is a draftról hoztunk. Azért ez sokmindent elárul. B

Összegezve: Átépítés zajlik és szerintem most egy átmeneti csapatot látunk. Hogy valami csoda folytán ez egy SB csapattá álljon össze, azzal kapcsolatban én szkeptikus vagyok. Ha Aaron Rodgers végigjátsza az évet, akkor nem kizárt, hogy playoffba jutunk. Viszont tulajdonképpen 6 éve minden évben ugyanaz történt: Rodgers állt a pálya a szélén, miközben a D vagy a SPEC produkált egy epic összeomlást az év utolsó meccsén. Ez a keret sem tűnik különbnek azoktól, szóval 3-4 embernek olyat kell villanatani, mint még soha, hogy érdemben SB-ről lehessen beszélgetni, de hát nem lesz az a Power Ranking, ahol nem lennénk TOP 10-ben, mert hát Rodgers-szel bármi megtörténhet...
több mint 8 éve
GNG Green Bay Packers 241
Én is értékelek egy kicsit 😊 Wall of text felszerelés ajánlott.

Offense: Az év sztorija nyilván az O összeomlása volt. A Denver elleni meccsen jött elő, hogy mi lehet a nyerő taktika ellenünk. 6 meccsig tartott míg kiszagolták, hogy a Packersben ellentétben az elmúlt jó évtizeddel, nincs benne a nagy játék veszélye. És valóban nem volt benne. A szezon nagy játékai többnyire kétségbeesett szituációkban, nagy hátrányban, másodpercekkel a meccs vége előtt jöttek. Nézzük pozíciónként!

O-line: A kezdő O-line erős, ha egészséges. Csak sajnos ilyen idén ritkán volt és JC Tretteren kívül minőségi csere nem volt. Don Barcley nem tudta a régi formáját hozni, a többiek meg nem nőttek fel a feladathoz. Sajnos ez mind a futásra, mind a passzjátékra rányomta a bélyegét. Okokról később.

QB: Aaron Rodgers lényegében végig játszotta az évet és ennyire még sosem szenvedett. Párszor megcsillogtatta, hogy miért ő az MVP, de borzasztóan szenvedett az elkapóival. Ilyet nagyon ritkán láttunk tőle eddig. A QB mélységről szerencsére sokat nem tudtunk meg idén.

WR: Jordy Nelson kiesése vezetett oda, hogy csökkent a mélységi játék veszélye. Adams-nek kellett volna előlépnie a szélső elkapó szerepébe. Ez nem történt meg, pedig istenem de sok esélyt kapott. Szabályosan tömték a labdákkal. Ehhez képest lassú volt, nem tudott szeparálódni és hamar elvesztette a fejét a cornerekkel folytatott kétségbeesett küzdelemben. Nálam ő az év csalódása. Nyilván fog még kapni esélyt, de nagyon össze kell kapnia magát, mert egy olyan ligában, ahol a fán is WR-ek nőnek, nagyon nehéz ennyi esélyt elpuskázni és mégis tartós szerephez jutni. Ezt szerintem év közben is kifejtettem, azzal, hogy Randall Cobb ide írt alá lényegében kifejtette, hogy nem akar első számú elkapó lenni. Nem is nőtt bele ebbe a szerepkörbe. A túltöltött középpályán nem talált rést magának. Sajnos ő sem tetszelgett a megmentő szerepkörében. A veterán James Jones a kapucnijával egy üde színfolt volt, de sajnos a jobb cornerek akár teljes egészében le tudták szedni a pályáról. Nem is egy végigjátszott meccse volt írd és mond 0 elkapással. Ez, bármennyire is szimpatikus játékos, nem fér bele. A lista végén vannak a frissebb húsok. Ty Montgomery-ből sajnos kevesebbet láttunk mint kellett volna. Jeff Janis és Jarod Abbredarris lehetősége délibábként lebegett a szurkolók szeme előtt. Végül az év utolsó meccsén jutottak igazán szóhoz. Mindkettőjükben van fantázia, de messze vannak a stabil kezdő szinttől. A jövő év nagy kérdése lesz, hogy Nelson milyen szinten tér vissza sérüléséből. Ha képes ott folytatni ahol abbahagyta, akkor nagyobb baj nincs, de ha nem, akkor bizony az komoly feladat elé állítja a szervezetet.

TE: Rodgers egy ideig go-to-guy szerepkörbe került, de sajnos nem tudta fenntartani. Nem egy rossz TE, de nem Pro Bowler. Quarless-nek borzalmas szezonja volt. Perrilo meg nem jelent minőségi kispadot. Új TE edző jött, szerintem TE pick is lesz a drafton. Meglátjuk mit hoznak majd ki ebből az egységből.

Defense: Érezhető javulás volt. A passzvédelem már-már TOP 10-nek is mondható, néhány statisztikában ott is van. A futás ellen sem vagyunk liga utolsó. Összességében idén is egy közepes védelmet láttunk. Egész meccses összeomlás szerű teljesítményt nem produkáltak és sokszor nagyon meggyőzőek is tudtak lenni. A baj lényegében egy dologgal van. Idén volt a harmadik év, hogy ellenfél győztes drive-jával zárult az év. Az azóta önmagát lenullázó 49ers rendes játékidőben field goal-lal ütött ki minket. utána pedig hosszabbításos hirtelen halálok jöttek. Igaz, hogy ezeken a meccseken az O is vastagon ludas volt a vereségekben, de a tények makacs dolgok. Az elmúlt 5(!) szezon úgy végződött, hogy a 4. negyedet maximum 7 pont hátrányban kezdtük el. Még azon a meccsen is, amin Kaparnyik szétfutotta magát a Gyertyaparkban. Ezért mondják azt, hogy a O meccseket nyer, a D meg bajnokságokat.

D-Line: Összességében nem volt rossz a teljesítmény, főleg Daniels emelkedett ki. Ő egy nagyon jó játékos, rá lehet alapozni. Guion és Raji is tette a dolgát, de egy NT szerintem need. Datone Jones is kezdővé nőtt fel.

LB: Clay Matthews a legjobb védekező játékosunk és ILB-t kell játszani, de legalább a futás ellen működött a csapat. Jake Ryan sokkal ígéretesebb volt, mint Palmer valaha, Thomas meg jó kiegészítő lehet. Jön vissza Barrington, így jövőre akár tényleg visszamehet teljes munkaidőbe futni a QB-k után. Amire szükség is lesz, mert vagy ráöntjük a bankot Peppersre, vagy visszavonul. Neal, Perry és Elliott nem ligaelit szint, pedig egy SB aspiráns csapatnak ennél kevesebbel nem szabad beérnie. Egyszerűen muszáj nagyon komoly nyomást helyezni az irányítókra. Én hybrid ILB-OLB játékost várok a drafton valahol magasan.

CB: Alapvetően rendben volt az egység, főleg ha Sam Shields egészséges. Az újoncok nagyot robbantak. Én attól tartok, hogy Hayward nagy pénzt fog kapni valahonnan. A rotáció azért még nem fog összeroppanni.

Specialisták:

Kicker: Crosby-ra különösebben panasz nem lehet. Detroit ellen hazai pályán volt egy 50+ yardos próbálkozása, amin elment az a meccs, de örülnék, ha ő rúgna jövőre is.

Punt: Elégé a fülembe égtek az "Ugly punt by Tim Masthay" kezdetű mondatok. Összességében azért annyira nem volt rossz a speciális egység éve. Majd a holtszezonban megdolgozik a jövőjéért.

Return: Alapvetően nem volt rossz a visszahordó játék, néha egészen nagy játékok kerekedtek belőle.

Edzők: McCarthy-éknak mozgalmas éve volt. A play-calling átadása nem sült el jól. Hogy ez mennyire múlott Clementsen azt innen kívülről nagyon nehéz megmondani. A QB-WR házasítás szintén nem hozta meg az eredményét, mert soha ilyen rossz összhang még nem volt Rodgers és az elkapói között. Nelson hiányára egész évben nem sikerült érdemi választ adni. Adams túltolása nagyon nagy hiba volt. Capers hozta a szokásos formáját. Épp annyira jó a D, hogy ne követelje azért túlzottan sok ember a fejét.

GM: Ted Thompson összehozott megint egy elképesztő draftot, és a legjobbakat újraigazolta. Lehet azt mondani, hogy egy túlfizetett veterán sokat segített volna. Lehet olyanra is találni példát, hogy valaki az utcáról megváltotta a világot. Szerintem egyszerűen az idén kiütközött, hogy tehetség deficitben vagyunk a legjobb csapatok legjobbjaival szemben. Éveken át épült az a D, ami n+1-edszer sem vitt el minket a Superbowlba egy áll-leszakító teljesítménnyel. Közben az O-ban kiderült, hogy lehet 4. körösökből jó O-line-t építeni, de a 4. körösök draftolatlan cseréi már egy hokedlivel egyenértékű védelmet nyújtanak. El lehet mondani, hogy nincs égető azonnali needje a csapatnak. A WR sor sokkal jobban fog mutatni Jordy Nelson visszatérésével. A D helyenként tényleg jól mutat. Sajnos viszont a szezon fele körül mindig kiderül, hogy túlértékeltek voltunk a power rankingekben. Jövőre is ki fog dőlni 3-5 kezdő, ez szinte biztos. Minnesotában nagyon ütős csapatot építettek. Ha nagy változás nem jön az NFC North komoly kihívás lesz.

Összességében tehát minden jó a csapatnál, csak jövőre összetettebb problémákat kell megoldani, mint hogy kéne draftolni egy jó safety-t. Az előbbi cikk írta (a McCarthy fúj Thompsonra bulvárszarság mellett), hogy jövőre fel kell rázni az állóvizet. Ezzel nagyon egyetértek. Csalódott leszek, ha TT megint 0 aktivitást mutat majd az FA piacon. És itt nem arra gondolok, hogy vegye meg a toronyórát lánccal, de sokkal több tapasztalt ügynök érkezzen játékra, olyan is, aki nem volt sztár, de legalább látott már NFL pályát.
több mint 1 éve
GNG Green Bay Packers 241
Half timeban mit csinal a csapat?
Blevi
több mint 5 éve
GNG Green Bay Packers 241
Ha valaki azt mondja, hogy 5 meccs után olyan mérleggel állunk majd, mint a Vikings, azt látatlanba aláírom. Ha valaki azt mondja, hogy 5 meccs után úgy fogunk állni, mint a Browns, akkor sírva zárkózok be a szobámba. Na most mindkettő igaz. Hogy mennyire vagyok boldog? Ez hosszabb kifejtést igényel. Az előző hozzászólásomhoz hasonlóan csapategységenként megyek sorba.

GM: Gutekunst nagyot ment a nyáron, amire én A-t adtam a szezon előtt. A két legnagyobb FA move-jából az egyik (Wilkerson) egész biztos, hogy besült, míg a másik (Graham) mélyen elvárások alatt teljesít eddig. Viszont a draft class vállalható eredményeket hoz és Williams és Morrison sem olyan vészes (legalább stabilan játékra fogható). A sérülések helyére próbál pötyögni valamit (Breeland), de ennek még olyan sok hatását nem érzékelhettük. Egy kicsi perspektívával ez már inkább csak B+ nálam eddig. Ha Graham nem kapja össze magát, akkor lehet ez még rosszabb is.

Coaching: Volt itt minden az eddigi öt meccsen, mint a cirkuszban. Az, hogy 5 meccsből 3 esetében jelentős hátrányban fordultunk a második félidőre nem egy SB esélyes csapat ismérve. Ahogy az sem, hogy 2.30-cal a meccs vége előtt előnyben, turnover után az ellenfél 30 yardosáról nem tudjuk lezárni a meccset. Meg mondjuk az sem, hogyha az ellenfél a Red Zoneba jut akkor szinte automatikusan be lehet írni neki a TD-t (77%-os hatékonyság az utolsó 3 meccsen  www.teamrankings.com/nfl/stat/opponent-red-zone-scoring-pct). Ez az edző stáb még nagyon messze van attól, hogy oktassa a ligát. Konkrétan, mikor a 3 éves lányommal már 77.-szer nézem meg a Nemo nyomában-t, akkor több meglepetés ér, mint a Packars playcallingtól. Attól meg nem esek hasra, hogy 10.-ek vagyunk offense-ben minden idők egyik legjobb irányítójával. C+

QB: Apropó irányítók... Kaptunk egy pár perc Kizer-t, ami bőven elég volt, hogy mindenki megköszönje szépen, de ne kérjen többet. Az összeomlás tökéletes vihara után Rodgers jött és csodát tett, de nincs Budán minden nap kutyavásár. A félig sérült Rodgers hosszútávon azért nem tud mindent megoldani. Ennek ellenére elképesztően erőlteti (saját maga is McCarthy-val karöltve). Ahogy látótávolságba kerül a TD zóna (kábé 30 yardtól) szinte kizárólag a TD passz kísérlet következik és legfeljebb B opció, hogy talán egy rövidebb játékkal mozgassuk a láncokat. Az meg aztán pláne vagy Z opció, hogy futással is lehetne próbálkozni... Fenemód várjuk a csodát Rodgers-től, de ez már átfordult kifejezetten károsba. Én itt egy teljes jegyet rontok. Ez eddig max B+. Amit látunk idén az messze nem MVP teljesítmény, hanem egy kétségbeesett one man show.

RB: Azért is fura, hogy szinte mindent egy sérült lapra tesz fel Mike McCarthy, mert van egy másik Aaron a csapatban, aki frenetikusan teljesít. Jones valami 6+ yardot átlagol futásonként, úgyhogy isten őrizz, hogy 10-nél több labda érintése legyen. Ellenben Jamal Williamset, az élő-lélegző krumpliszsákot "tömik" labdával. Annyiban mondjuk megtudom érteni, hogy Aaron Jones játékát nézve egy természeti csoda, hogy nem szed össze minden snapban egy bokasérülést. Én azt mondom, hogy a B- megállja a helyet most is, de magasabban van a plafon. Én nem tudom mikorra jegeljük Aaron Jones-t, de nem a decemberi pánik szezonban fogunk futkorászni az is biztos.

WR: Adams egyértelmű Nr.1. target. Vannak nagy elkapásai, de azért olyan is beugrik, amikor nagyon nehéz elkapásokat nem hozott össze. Szóval nem mondanám, hogy TOP3 elkapó lenne a ligában. Mögötte viszont szakadék tátong a depth charton. Cobb-on konkrétan meccs ment el. Az újoncok olyan zöldek, mint a mez amiben játszanak. Egyébként meg sérülés sérülés hátán. B-

TE: Graham-et nem a futásblokkolás miatt hoztuk, szóval az, hogy nincs még 4 TD-je az vérlázító. Én azt mondom, hogy hagyjunk még neki időt, mert annak idején Jarod Cook-nak is kellett egy fél év, míg megtalálta a ritmust Aaron-nal, a többi meg már történelem. Én még Grahamet sem írnám le, de c'mon man!!! Kendrops, meg... JESUS!!!. Én ettől a triótól (Jimmy Graham, Kedricks, Német prémium Lewis) azért többet vártam. Ennyit még a másik Rodgers is tudott. C

OL: Rodgers sérülten tolja végig a szezont és az életéért küzd. Az egyetlen pozitívum, hogy többé kevésbé stabilan ki tud állni ugyanaz az 5 ember, mert ha Jason Spriggs-nek pályára kell lépni, akkor jó ha kézközelben van egy rózsafűzér. C-

DL: Wilkerson sérülése egy japán gyorsvonat pontosságával érkezett. Vannak itt jobb pillanatok és Kenny Clark szerintem a jövő ikonikus játékosa lehet, de még van hova fejlődni. B

OLB: Én úgy mellélőttem azzal a jóslatommal, hogy Clay Matthews lesérül, mint ő a 2018-ban szabályos sack fogalmának. Egészséges, de hát nem is meglepő, ha puha irányító testeken landol állandóan. Perry-vel együtt van eddig 2 sack-jük. Zseniális! Leszámítva a Bills elleni meccset, azért sikerült minden irányítót naggyá tenni, aki felénk járt. Ha nem OLB-t húzunk első körben a következő drafton, akkor Gutekunst monnyon le!

SEC: Soha nem örülök egy játékos sérülésének, de House esetében az ő érdekében könnyebbültem meg. Szokták mondani, hogy az NFL-ben van olyan, hogy egy játékos teljesítménye sziklaugrás szerűen zuhan egyik pillanatról a másikra a karrierjük egy bizonyos pontján. Én ilyet élőben még nem láttam. House, ha nem is egy sztár, de elfogadható játékos volt. Amikor azonban már a kommentátor karikáz be, hogy már csak idő kérdése, hogy mikor dobnak majd rád egy büdös nagy TD-t, majd a meccs egy döntő pillanatában ez be is következik, akkor ideje szögre akasztani a cipőt. Ez egy csúnya dráma volt. Sok sikert kívánok az élet más területein Davon House-nak. Egyébként a fiatal utánpótlás nem rossz, de azért a shutdown jelzőtől mind távol van, mint Makó Jeruzsálemtől. B

SPEC: Ezt a részt kihagytam... B

Összegezve: Kínlódás. Az van. Még a 22-0-ás győzelmünk is csúnya volt. Kábé 0 ritmus van a játékunkban. Kiszámítható play hívások. Amatőr hibák a veterán játékosoktól. Közepes csapat, közepes eredmények. Ami a hatalmas szerencsénk, hogy a divíziónk sem világverő. A 2-2-1-gyel a Chicago mögött a második helyen állunk. Én azt mondom itt még bármi lehet, de 5 meccs múlva egy 4-5-1 nem lenne meglepő állás. sajnos...
több mint 8 éve
GNG Green Bay Packers 241
15.-ek lettünk szerzett pontokban. Nem lett 1000 yardos futónk meg elkapónk. Nem nyertünk meg zsinórban negyedszer a csoportunkat. 1 hét alatt nem akasztottak le még egy pro bowler mélységi elkapót. Az elmúlt két évet 90%-ban IR-en töltő 7. körös választott mégsem pro bowler mélységi elkapó és nem őt nyomja a HC csoportrangadón. Megrázó. Kuka...
Mondjuk így is játszunk egy meccsel többet, mint 20 másik csapat, akiknek a szurkolói be is spajzolhatnak a draftig. Apropó azon a drafton a legnagyobb needünk az OLB mert abból sosem elég.
Oké nem vagyunk egy playoff kaliberű csapat és annyira demotiváltak vagyunk hogy 20-3-as negyedik negyedes kezdésnél a félidő végén még volt vagy 6 próbálkozásunk az egyenlítésre. De kérdem én, akkor ki az az NFC-ből, akinek a helyére betrollkodtuk magunkat?
Az Atlanta? A Philly? A Detroit? A St. Louis? Nézünk már végig ezeken a csapatokon. Az Atlantának volt 0-ás meccse. Olyan meccs, amin egyetlen egy pontot sem szerzett a csapat. Meg, hogy kellemes szájízzel záruljon a szezon, kikaptak a New Orleanstól.
Philadelphia (ahol SB gyűrűt akkor látnak, ha Troy Aikmen közvetíti a meccsüket) ahol az ámokfutó HC-GM-OC-DC innovátor kisöpörte a fél csapatot, hogy utána rontson a tavalyi mérlegen és kirúgassa magát.
Detroitban egy ígéretes szezon után olyan mélységes mélyre zuhantak, hogy kirúgták a fél stábot.
St. Louisban meg még legutóbb arról cikkeztek, hogy csomagol a franchise.

Aláírom, hogy 20-3-nál tényleg kétségbeejtő volt a csapat teljesítménye, de utána egy olyan félidőt produkáltak, ami azért elég emlékezetes marad. Kikaptunk a nagyon is jól játszó Vikings-tól. Apropó elpazarolt évek. A Vikingsnál játszik minden idők legjobb futó játékosa. Egyelőre egy vesztes konferencia döntő a legtöbb, amit fel tudnak mutatni.

Aláírom én is fanyalogtam többször a szezon során. De a tegnapi meccs
1. Nem blow-out vereség lett, pedig benne volt a levegőben
2. Nem játszottak rosszabbul a srácok, mint azt várni lehetett volna. Sőt! A Vikingsot, ami tegyük hozzá elég jó formában volt, megszorítottuk egy istenes nagy verés után, amit Arizonában kaptunk. Az a csapat, amelyiknek nincsen szíve az 20-3-nál a twitter accountját menedzselte volna. Ehelyett a rőzsehajú Mason Crosby utolsó emberként erőszakolt ki fumble-t. Ezek után aki szívtelenségről beszél az el van szakadva a valóságtól. Az mennyire szívtelenség, hogy a guard Josh Sitton az utolsó pillanatban tudta meg, hogy egyébként ezen a meccsen LT-t fog játszani. Szó nélkül váltott, pedig mondhatta volna azt, hogy ő erre nem tud felkészülni egyik napról a másikra. Az a Starks, aki veterán létére két kézzel öleli a labdát nehogy megint elejtse... biztos teljesen motiválatlan.
Egyszerűen annyi volt, hogy egy jobb csapattól kikaptunk, de nem teljesítettünk messze a forma alatt. Vegyük észre, hogy minden csapat kínlódik csak van, aki néha kicsit kevésbé.

Jöjjön a Washington meccs és reméljük, akkor meglesz a "tűz". Ha meg nem. Hát akkor majd nyáron lecsapunk Chip Kelly-re vagy Tom Caughlinra.
több mint 9 éve
GNG Green Bay Packers 241
A következőkben egy hosszabb írásban értékelném a 2014-es Packers Draftot. Először a névsor, amit lesz időnk a nyár folyamán ízlelgetni.
1/21 Ha-Ha Clinton-Dix FS Alabama
2/21 Davante Adams WR Fresno St.
3/21 Khyri Thornton DT Southern Miss
3/34 Richard Rodgers TE Cal
4/21 Carl Bradford OLB Arizona State
5/21 Corey Linsley C Ohio St.
5/36 Jarod Abbrederis WR Wisonsin
6/21 Demetri Goodson CB Baylor
7/21 Jeff Janis WR Saginaw Valley State
Ha a választott embereket és pozíciókat nézzük, akkor annak ellenére, amit TT mindig hangoztat, hogy BPA-t kell draftolni, nem needre, csak need pozícióra történt húzás. Nagy tűzijáték nélkül zajlott draftunk, egy tradeben sem vettünk részt és egyik játékosunk se örvend különösen nagy sajtóérdeklődésnek. Manziel, Clowney, „Michael Sam” élvezik a média reflektorfényét. A draftunkat összességében a kritikusok és a szurkolók is jónak értékelik. A két legnagyobb kifogás:

1. Clinton-Dix mintha nem örült volna, hogy kiválasztotta a Pack. A játékosok között többen vannak, akik nem rajonganak a Packers-ért, mert messze van, álmos kisváros, hideg van. Egy New York, Philly, Miami, California biztos kényelmesebb, vonzóbb. A győzelem és a közösség azért át tudja hidalni ezek a hátrányokat, szóval nem lesz ezzel gond szerintem. Csak egyszer kell belépnie a Lambeau Fieldre.

2. 3. körös reachek. Tulajdonképpen nem Thorntonnal és Rodgers-szel van a baj, hanem hogy ők sokkal később is elérhetők lettek volna. Ez az, amit már sose tudunk meg…
Én most az alapján próbálok meg kiindulni, hogy mire számíthatunk Teddy Thompson draft múltja alapján. Szerencsére 2005 óta már igen komoly adatbázis összegyűlt én ebből indulva elemzem ki a választásokat. Nem magukra a személyekre, hanem a pozíciókra és körökre koncentrálva.

1. kör: FS
Ilyen magasan TT még nem választott játékost a secondary-be. Második körben viszont már háromszor is. Nick Collins zseniális játékos és stabil kezdő lett, amíg egy korai sérülés véget nem vetett a karrierjének. Casey Hayward egy hasznos rotációs játékos eddig, aki előtt szép jövő állhat. Patrick Lee viszont nem sokat tett hozzá a Packers történelméhez. TT 9 első körös választásából 5-en stabil kezdők lettek. 2-en egyelőre még a rotációt érősítik. Kettő komoly bust van, Derek Sherod és Jastin Harrell. Ez alapján azért elég biztosan lehet állítani, hogy Clinton-Dix inkább lesz egy kiváló tagja a keretnek, de nem lehet azt mondani, hogy ki van zárva, hogy lufinak bizonyuljon.

2. kör: WR
TT-re egészen nyugodtan lehet mondani, hogy legendásan választ második körben WR-t. 4-szer választott második körben elkapót és ebből 3 egészen kiemelkedő eleme (volt) a csapatnak (Nelson-Cobb-Jenkins), Terrence Murphy-vel viszont mellényúlt. Adams-től a történelem alapján is elvárható, hogy legalább stabil kezdőjévé váljon a csapatnak.

3. kör: DL, TE
Azt könnyen állíthatjuk, hogy TT nem a 3. körös választásairól híres. Míg az első körben 9-szer választott 2005 óta, a harmadikban csak 7-szer. A három itt kihúzott legitim kezdőre (Finley-Burnett-Spitz) jutott 3 bust is, James Jones meg egy jó kis harmadik számú WR-é nőtte ki magát. Ez alapján talán azt várhatnánk, hogy az egyikük megcsinálja, a másik viszont igen hamar kihullik majd. A 3 körben védő falembert TT még nem húzott, de a 2. és
4. körből kiindulva 4/3 rotációs játékossá nőtte ki magát, nem zárható ki, hogy Thornton egy jó beugró ember lehet, esetleg 1 évig Raji helyén játszhat, amíg nem érkezik oda legitim kezdő. Rodgers mellett az szól, hogy Finley is harmadik körös TE húzás volt az szépen bejött, tehát az sem lenne meglepetés, ha Rodgers kinőné magát és évekre meghatározó TE lenne. Eddig két Rodgers-t draftolt TT, Aaront nem kell bemutatni, Cory Rodgers neve viszont ismeretlen maradt. 2006-os 4. körös WR húzás volt. A személyes jegyeket is figyelembe véve, nem lennék meglepődve ha Thornton beépülne a csapatba és esetleg Rodgers már az offseason végén tréning csapatba kerülne.

4. kör: LB
TT negyedik köre rendszerint erős. 12/9 játékos kezdő vagy rotációs ember lett. 10/7 linebacker legalább rotációra bevált, de vagy nagyon az elején vagy nagyon a végén szeret TT linebackert hozni. Bradford úttörő 4. körös választás tekintetében. Reméljük, hogy folytatja a jó hagyományokat és a sor közepére belépve stabil kezdővé válni.

5. kör: C, WR
Nagy kihívás áll a srácok előtt, ugyanis TT 5. körből kezdő kaliberű embert még nem hozott. 14/6 az aki egyáltalán rotációba beverekedte magát. Linsley mellett szól, hogy offenzív falembert 60%-os hatékonysággal draftol TT, azaz 17/10 rendszeresen kapott hosszútávon játéklehetőséget, Tretter pedig csak azért rontja ezt a statisztikát, mert az egész első évét a kispadon töltötte. Pont vele kell majd Linsley-nek megküzdeni a Center pozícióért. Előnye, hogy ő már egyetemen is center volt, viszont Tretter talán tehetségesebb. Ezt a nyár majd eldönti. TT a 3. kör után épkézláb WR-t még nem hozott, pedig próbálkozott 6-szor is. Hátha majd a helyi fiú beverekedi magát a rotációba és átveheti Kuhntól a kabalafigura szerepet.

6. kör: CB
A 6. kör sikeresebbnek mondható, mint az 5. Innen két legitim kezdő is érkezett (mondjuk az egyik Mason Crosby, rúgót meg nem illik hamarabb választani). Emellett egy rakás rotációs LB, DL. Nem mondom, hogy Goodson-nak nincs esélye, de nem érdemes többet várni, mint hogy 4. számú corner legyen és talán 2 év múlva előrébb lépjen.

7. kör: WR
Ahogy említettem TT szeret a végén no-name főiskoláról langaléta elkapót elhozni. Eddig még nem jött be, de talán most.

A történelmi tapasztalatokat figyelembe véve és ez alapján értékelve TT képességeit és mellérakva a játékosok egyéni értékelését én a választásaitól a következőket várom:

1. Clinton-Dix: stabil és maghatározó kezdője lesz a csapatnak
2. Adams: Nelson utódja/társa lehet jövőre vagy az után. Nem utolsó sorban arra az esetre, hogyha Cobb irreális árat kérne mikor hosszabbításra kerül a sor.
3. Thornton: Képes legyen egy stabil cserejátékossá, sérülés esetén ideiglenes beugróvá válni.
3. Rodgers: leigazolásának szerintem az egyetlen következménye az lesz, hogy el fog fogyni egy csomó A. Rodgers-es mez, mert újat kell venni mindenkinek.
4. Bradford: Nem tartom kizártnak, hogy akár azonnal beépüljön a csapatba, de legalábbis csereként gyakran találkozzunk a nevével már szeptembertől.
5. Linsley: Inkább egy biztosítás Tretter teljesítményére, nem várok tőle semmi extrát.
5. Abbrederis: én bízom abban, hogy látjuk majd a pályán…
6. Goodman: Kaparóssorsjegy
7. Janis: az 53-as keretben sem számítok a nevére.
több mint 10 éve
GNG Green Bay Packers 241
Ezt a packers.com hozzászólások között olvastam. Vicces szurkolói szurka-piszka 😊 Nagyon jók az ilyenek még akkor is ha a Packers van a célkeresztben, hátha még akkor ha nem 😊

On the first day of school a Twin Cities first grade teacher explains to her class that she's a Vikings fan. She asks her students to raise their hands if they, too, are Vikings fans. Wanting to impress their teacher, everyone in the class raises their hand except one little girl.

The teacher looks at the girl with surprise, 'Janie, why didn't you raise your hand?' Because I'm not a Vikings fan,' she replied. The teacher, now mildly irritated, asked, 'Well, if you are not a Vikings fan, then who are you a fan of?' 'I am a Packers fan, and proud of it,' Janie replied.

The teacher couldn't believe her ears and decided to address this heresy. 'Janie please tell us why you are a Packers fan?' "Because my mom's a Packers fan, and my dad's Packers fan, so I'm a Packers fan too!" "Well," said the teacher in a obviously annoyed tone, 'that's no reason for you to be a Packers fan. You don't have to be just like your parents all of the time. What if your mom were a moron and your dad were a moron, would that make you a moron, too?'

"No," Janie smiled, "That would make me a Vikings fan."
több mint 8 éve
GNG Green Bay Packers 241
A tegnapi meccs tragikus volt. Kezdtünk egy 6-0-val, majd bye és azóta 0-3. Bár már a Chargers elleni meccs is szoros volt. Szerintem elértük a mélypontot, mert nem maradt olyan csapatrész, ami ne teljesített volna alul.

Az O-line vesszőfutása tovább tart. A végén ráadásul sérülések is voltak, bár például Bakhtiari esetében már abban se voltam teljesen biztos, hogy olyan nagy veszteség a csapatnak kiszállása. Ahhoz képest, hogy a tavalyi szezont együtt nyomták, veteránok vannak a falban és viszonylag egészségesek voltak, úgy nézett ki, mintha legalább 3 rookie lenne falban, meg egy öregember, aki tévedésből van a pályán. Rodgershez megint elképesztően sokszor értek oda. A végén még szerencsére csak apróbb, de sérülés is lett. Ez már a teljesen elfogadhatatlan kategória.

Futás: Lacy a pálya szélén ácsorgott, Starks-nak ugyan voltak pillanatai, de látszott, hogy ő egyébként nem kezdő kaliber. A futójátékunk egyébként a meccs végére megint teljesen eltűnt. A 2nd&8-ek, meg 2nd&9-ok mellett ez így is fog maradni.

WR: Siralmas. Arra épült a gameplan, hogy az Adams-Lawson hatalmas missmatch lesz. Hát nem lett az. Az igaz, hogy a bírók elfelejtették a szabálykönyv Defensive Pass Interference-re vonatkozó részét, de ha a tavalyi második körösünknek a bírók kellenek, hogy verje ezt a matchupot, akkor ott nem a zebrák a hibásak elsősorban. James Jones-t megint leradírozták a pályáról. 5 elkapás 89 yard. Ez szép statisztika egy meccsre. Jones-nak ehhez 4 kellett. Úgy néz ki, hogy az a benzin, ami tankjában maradt elfogyott. Cobb megint felejthető teljesítményt nyújtott. Hát ez az évi 8 millió dollárért borzasztóan kevés. Abbredaris végre játszott. Nem is volt rossz, de egy kemény, de NFL szinten azért elég standard tackle-be úgy néz ki beletörött a bordája. Még látni is fájt, hogy úgy kettétörték, mint egy ropit. Hát erre aztán végképp nem lehet építkezni. Egyedül a másik Rodgers nyújtott egy elfogadható teljesítményt, meg Perillo. Ez a következő hetekre borzasztóan karcsú. Itt olyan formajavulás kell, amit nem tudom, hogy honnan lehet előhúzni.

QB: Sajnos azt kell mondani, hogy Rodgers is pontatlan volt. Egyáltalán nincs meg az összhang. Néha rövid, néha hosszú, néha alacsony a passt. Ráadásul az a fajta Rodgers-i nyugodtság és játékélvezet, amit korábban még a nehéz helyzetekben is láttunk rajta, az most nincs sehol. Görcsösség, tanácstalanság tükröződik rajta. Egy regnáló MVP-től több kell.

Pass rush: újabb 0 sackes meccs. Peppers játéka, mintha falba ütközött volna. A partvonalon már többet mutatja a kamera, mint a pályán. Perry eltűnt. Jayrone Elliott?? Raji is inkább csak a kispad környékén tudja irányítani a forgalmat. Ahhoz képest, hogy Londonban mit mutatott ez a fal, Stafford tegnap lubickolhatott a zsebben.

Pass protect: hát itt az egyetlen pozitívum Randell, bár ő is néha eszméletlenül el van tévedve. Mondjuk ha az ember élete 8. NFL meccsén Calvin Johnsont fogja, akkor ez még belefér. De Burnett és Shields?? Hát amit a 4. negyedbe hoztak össze az Benny Hill színvonal volt. Burnett tavaly állat volt, idén meg mintha egy másik ember tért volna vissza az offseasonből. Folyamatos sérülések, ha van akkor is non-factor.

Run D: Palmer gyűjtögeti a tackle-ket, de néha olyan szinten eltűnik, mintha ott sem lenne a pályán. Ennyi erővel az öreg AJ Hawk is lehetne ott. Jake Ryan jó volt múlt héten, most meg sehol. Teljes kérdőjel. A héten nem volt embertelen a bekapott yard mennyiség, de a Lions-é a liga leggyengébb futójátéka. Jövőhéten Adrian Peterson jön...

ST: Eddig a special team is úgy ahogy tartotta magát. Ron Zook úgy tűnt érdemi változást hozott. Erre tegnap 99 yardos visszahordás, 26 yardos punt, kihagyott győztes field goal. Hát ez nagyon kevés, ahhoz képest, hogy elvileg McCarthy azzal tölti az idejét, hogy special team meetingeken ücsörög.

Rodgers változásokat ígért, McCarthy még nem akar túlreagálni, de az elmúlt 4 meccs formája a Vikings ellen semmit nem fog érni. A fejekben valamit nagyon rendbe kell rakni, mert ez a csapat bizonyította, hogy ettől fényévekkel magasabb szinten is tud játszani. Clements üljön neki és gondolja újra a playcall-t, mert az elfogadhatatlan, hogyha a betervezett missmatch nem működik, akkor elfogy a tudomány. McCarthy meg rúgjon már szét egy-két segget, mert hétről hétre azt hallgatni, hogy nem szabad ennyit hibázni, már kezd unalmas lenni. Dom Capers meg találjon ki valamit, mert ez a D a Vikings ellen úgy be fog nyelni 500 yardot, mint kacsa a nokedlit. Fel van adva a lecke!
több mint 8 éve
GNG Green Bay Packers 241
Pár napos perspektívából visszatekintve a mérkőzésre az élmények leülepedése után a következő fontosabb megállapítások halmozódtak fel bennem.

1. Gyakolratilag minden eredmény tökéletesen alakult a Packers szempontjából. Nemcsak, hogy megvertük a Chicagot, a Detroit lélekölő vereséget szenvedett hatalmas előnyt eltapsolva, a Minnesotának a visszatérő Petersonnal kiegészülve sikerült kemény 3 pontot felrakni a temetett 49ers ellen hétfő este. Lépéselőnyben vagyunk a csoportban és remélem ezt meg is fogjuk tudni tartani.

2. James Jones visszatérése érdekes volt, mert ugye mindenki Janisra és Whitera várt az elég jó offseason után. Végül talán pályára sem léptek. Jones viszont brillírozott és Rodgers-szel azonnal megtalálták az összhangot. Apropó Rodgers... A másik Rodgers, Richard, kiváló TE játékkal vétette észre magát. Ahogy szemmel láttam Quarless is sokat volt a pályán. Igen kiváló tandem lehet belőlük.

3. Aaron Rodgers egy kicsit sem vett vissza az MVP tempóból, de szükség is volt rá. Ha a kiválótól parányival is gyengébb játékot mutat, akkor szorosabb lehetett volna meccs. 0 eladott labda megint. Nehéz rá szavakat találni.

4. Az O-line megint kiválóan teljesített.

5. A védelem viszont a "szokásos" formáját hozta. Matthews és Peppers kiemelkedő. Ha Shields nem ennyire gyatra napot fog ki, akkor CB játékra se lehetne különösebb panasz. Na de a futás elleni védelem... Vasárnap ellenünk csiálták a legtöbb futott yardot. Vissza lehet nézni (én egészen 2011-ig tettem) soha nem volt közepesnél jobb run D a teljes szezonra nézve és az összes kiesésünk alkalmával gyenge futás elleni számokat produkáltunk, még ha nem is ez volt a fő oka minden alkalommal a kiesésnek. Különösen emlékezetes ugye, hogy Keapernickkel nem tudtunk semmit sem kezdeni. Ezért volt elkeserítő, hogy szinte változatlanul gyenge futás elleni védelemmel kezdtük a szezont, pedig nyilvánvaló volt, hogy meg kell állítani Fortet, majd Marshawn Lynchet, majd Jamaal Charlest, majd a mumus Keapernicket. Nekem ez kiábrándító volt. Palmer volt Fortera állítva, de szerintem ezzel kiegyezne bármelyik vasárnapra. Egy-két dropon múlott, hogy nem hét játékosa teljesítmény szerepel Forte neve mellett. Nyilván nem derül már ki, hogy mi van, akkor ha a Chicago nem akarja Cutlerrel eldönteni a meccset, vagy Barrington végig tudja játszani meccset, vagy Burnett is a pályán van. Csak a remény marad, hogy a sorminta nem folytatódik és egyszer a Capers álltal megálmodott sémát sikerül is végre hajtani, nem mondjuk egy ordas nagy miss tacklel zárni (Ha Ha).

6. A special team játék nem volt rossz, de Sam Shields nagy hibája, ami végülis meccsben tartotta a Chicagot, pont egy teljesen rutin special team akcióból jött.

Úgyhogy összességében jól kezdtük a szezont, de a szokásos betegségek (futási elleni védelem, special team) tekintetőben nem volt hatalmas előrelépés. A Red Zone helyzetek kihasználása jó volt, de nem a Chicago védeleme lesz az, amely komolyan fogja ezt tesztelni.

A Seahawks tanult a SB ordas nagy hibájából és 4. és rövidre futott... Remélem a jövőhéten a Lambeaun sem járnak nagyobb sikerrel. Ahhoz azonban, hogy nekünk tetsző eredmény alakuljon ki mindenképpen erősödnie kell a védelemnek. Elképzelhetőnek tartom, hogy hétvégén Matthews többet lesz középen, valamint szerintem a rookiekból is egyre többet fogunk látni. Jake Ryant akarom 😊