dankodavid

San Francisco 49ers

dankodavid
Lakhely
Budapest
Utoljára láttuk
2 órája
Regisztrált
több mint 10 éve
Fórum hozzászólások
2 181
Pulvis et umbra sumus.



Utolsó 10 fórum hozzászólás

3 napja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Mondjuk nekem eddig nem volt szimpatikus, de muszáj alapon rászavaztam, de ez a bebaszós sztori nagyon tetszik, ezzel sokkal szimpatikusabb lett. 😀
Jughead
Hát ha neked szimpatikus, hogy egy 3 gyerekes 40+os pofa egy max 20 éves kiscsajra van rátapadva, seggrészegen négykézláb mászik a lába közé akkor nyomjad.

Ha ezt nem a messiás csinálja hanem bárki más, akkor itt már rég mindenki a fejét követelné, de így egyből megy a relativizáslás.
Tarsi
Mit csinalt? Ket felnott ember jol erzi magat egymas tarsasagaban? Ez maximum a nyomorult pozkereszteny, szemforgato-szenteskedo cinikusoknak jelenthet valodi problemat, de szamukra sem aggalyos valojaban, pusztan ez a nepnemzethy kurzus virtue signalingjanak megnyilvanulasa, ugyanaz, ami a kulturbalos melegeknel a palesztina melletti megrengethetetlen hittetel. A faszi nem cigany kisfiukat szopat a vadaszhazban, nem pedofilok bunsegedjeit menti ki, nem lopja el teljes megyek vagyonat, nem jatssza at egyhazi kezbe a legertekesebb budapesti ingatlanokat, csak jol erzi magat bekurva, aminek valojaban semmifele hatasa nincs a politikusi alkalmassaganak megitelesere, de ha megis, az teljesen biztos, hogy a fidesz levaltasara valo alkalmassagat nem donti meg. Akinel igen, annak tovabbi jo etvagyat kivanok a kinai rendorokhoz, kinai megfigyelorendszerekhez, kinai katonakhoz, pedofilkimentesekhez, ezermilliardos korrupcios ugyekhez, velemenynyilvanitas szabadsaganak megsertesehez, melegek megbelyegzesehez es jogfosztasahoz, megyenkent egy szuleszethez es minden tovabbi finomsaghoz, amit orban viktor es a sleppje felszolgal. Na a viktor, o legalabb nem tancol fiatalokkal, elismeresem a prioritasokhoz.

Pulvis et umbra sumus.
7 napja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
1. Az új detroiti hypster super kickert senki nem akarja leigazolni?
2. Mikor kezd/szokott kezdeni a Madden sim?
zacknorb
Irtam korabban, nalam a julius eleje jatszik, akkor kezdem el a rostereket, fizetwk elo ea playre etc, es onnantol meglatjuk, mikor erek q vegere a durvan 60 munkaoranyi melonak. Lofli irt, higy besegit, igy sanszosan gyorsabban vegzunk, mintha egyedul csinalnam, de nem sokkal, hiszen egSzerre nem tudjuk a rostert szerkesztgetni.

Pulvis et umbra sumus.
7 napja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
 x.com/MySportsUpdate/status/1802733460328448466



Pulvis et umbra sumus.
18 napja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
 www.facebook.com/share/v/fC4MJZ2Pc2Q4xMj5/?

Mier bancsa mindenkki ezt az embert a oszinte velemenyeer’ es objektiv elemzeseier’?

Pulvis et umbra sumus.
19 napja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Ez a vitezy david egy csodalatos ember, eloszor pusztan a tehetsegeert es a hozzaerteseert 2010-ben, 24 evesen bkk vezerigazgato lett egy egyesuleti szovivoi tapasztalattal a hata mogott, majd kormanybiztos, most pedig annyira meglatta a lehwtoseget ungar peter harmadik utas megoldasaban, hogy beszallt a fopolgarmesteri versenyfutasba, hiszen annyi sikeres kampany fuzodik mind schmidt maria pici fianak, mind pedig az lmp-nek a nevehez, hogy ezt az ajanlatot nem tudta visszautasitani. De persze, nagyon alkalmas, mert milyen szepeket igert es amugy is ugy ellenallna a kozponti fideszes akaratnak, mint a ruszki metroknal tette. Sanszos.

Pulvis et umbra sumus.
1 hónapja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Vassadi checkjehez annyit, hogy akinel posztminek vagy rosterminek (tehat a mennyiseg) nincsenek meg, random 50-60-as ratingu csapatnelkuli arcokat fogok bedobalni a maddenben, mert maskepp nem tudom letrehozni, igy ne legyen nehany esetben meglepetes.

Pulvis et umbra sumus.
1 hónapja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
 atlatszo.hu/impakt/2024/05/20/eltorolni-hont-andrast-de-ha-az-nem-megy-legalabb-az-atlatszot/

 tenor.com/bm7W6.gif
dankodavid
Köszi a reklámot. Majdnem elfelejtettem a mai határidőt. Ment is a felajánlás nekik. 😊
dawyd728
Es ez most jelent valamit, ami ezt a lekezelo, faszoskodo hangnemet indokolja? En erezzem ettol szarul magam vagy iteljelek el? Nem izgat, mint korabban is irtam, ez az egyen autonomiajanak a resze, ha nalad az atlatszo es hont bandi munkassaga osszessegeben pluszos, es nincs erre meltobb szervezet a megitelesed szerint, csinald, abszolut semmi baj vele, ugyanis en nem akarom megmondani, kinek add, nem is fogom minositeni, aki nekik adja. Ellentetben az atlatszoval btw, akik lassan a toxik parkapcsolati komm listajanak osszes elemet kipipaljak, a narcisztikus, buntudatkelto manipulacios panelektol elindulva az egyoldalu wall of textekig, ahol megprobal belegaslightingolni abba, hogy a valosaggal semmi baj, csak en ertem/gondolkozom rosszul.

Szerkesztette: dankodavid

Pulvis et umbra sumus.
1 hónapja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
 atlatszo.hu/impakt/2024/05/20/eltorolni-hont-andrast-de-ha-az-nem-megy-legalabb-az-atlatszot/


Pulvis et umbra sumus.
1 hónapja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
 telex.hu/kulfold/2024/05/20/elfogatoparancs-nemzetkozi-buntetobirosag-ugyesze-izrael-miniszterelnok-benjamin-netanjahu-hamasz-vezeto

Nagyon helyes
gabokocka
Ha kirobbantasz egy háborút, amit aztán elvesztesz = háborús bűn a másik féltől.
Amadeus von Dollárbaloldal
ha ENSZ segélyszervezeteket bombázol az háborús bűn
Negritis, a vajda

Pulvis et umbra sumus.
1 hónapja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Az is veletlen lehet, hogy neki keszitettek ilyen oldalt:  www.facebook.com/share/VwWy78gDbMgqagzU/?mibextid=K35XfP

Pulvis et umbra sumus.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
A tema kapcsan azert eleg erosen feltortek korabbi traumak, szoval rantjellegu lesz, elore is bocs erte.

De az egesz kibaszott magyar iskola-es szamonkeresi rendszer az egyen megtoresere, igazsagtalansagra es indokolatlan szemetkedesre epul. Nem csak kozepiskolaban, de egyetemi szinten is. Azt hiszed, bekerulsz egy neves egyetemre, es onnantol megszunik a gyermeki sorban tartas vagy az a fajta szivatas, ami kifejezetten az adott kurzust tarto fofasz komplexusainak kielesere ad lehetoseget, mikozben a feneket. Ket kezemen nem tudom megszamolni azokat az embereket, akik csak a sajat kornyezetemben pszichesen belerokkantak az egyik jogi egyetem kepzesi rendszerebe. Szamolatlanul lattam 18-19-20 eves lanyokat bogve kijonni eletuk elso romai jogi vizsgajarol. Nem egyszer volt az, hoyg egy pp vagy penzugy szigo elotti este zokogva hivott fel szaktarsam, hogy o ezt nem birja. Hany embert vagtak ki azert vizsgarol, mert adott ember valamilyen indokolatlan reszletszabalyi becsipodeset nem tudta megfeleloen kielegiteni a vizsgazo es buktattak meg annak ellenere, hogy pontosan tudtam, nem lehetett a performansza bukasra erdemes. Hany bugyuta, szexista megjegyzest kaptak lany barataim vizsgan, vagy pl engem vagtak ki azzal a megjegyzessel, hogy hat talan tobbet kene tanulni es kevesebbet edzeni, aztan menne. Megbuktatni valakit oke. Szandekosan szivatni es szemelyeben alazni nem oke, de nyilvanvaloan jo oka van annak, hogy szobeli vizsgakat, allamvizsgakat nem vesznek videora es nem hozzaferheto utana azoknak, akik kerik, bizonyitando a visszaeleseket. Dobbenetes dolgok mennek, es ez nagyon nem oke. Nem oke, hogy 22-23-24 eves lanyok konkretan beleoszulnek egy-ket targyba, mindezert cserebe pedig azt kapod, hogy bekerulsz egy irodahoz es egy kibaszott adasvetelit nem tudsz megszerkeszteni. Egy beadvanyt nem tudsz megirni. Oriasi egyetemi teljesitmeny, igazan nem ertrm, miert mennek egyre fiatalabban kulfoldre az emberek.

De ez az egesz kurvara nem uti at a tarsadalom ingerkuszobet. Meggyozodesem, hogy a kollektiv stockholm szindroma es a neplelekbol fakado “en szoptam oszt megis ember lett belolem” mentalitas a legfobb gatja annak, hogy olyan iranyba induljanak el folyamatok, amiknek a vegen mentalisan egeszseges ertelmisegunk es tarsadalmunk lenne, ahol nem tarsul a buktatas melle megalazas. Nyilvan van, aki semmi tudassal megy be bullshitelni egy vizsgara, de a negativ kovetkezmenyeknek meg kellene allnia ott, hogy az adott enber megbukik es ujrazhat. Nem kell megsemmisiteni emberi minosegeben. Nem kell 12-14 eves gyerekeket a napi 7-8 ora mellett meg hazival es kulonoraklal szanaszet stresszeltetni, mert annak folymaatnak a vegen garantaltan kiegett es frusztralt emberek vannak, viszont ezt tovabbra sem sikerul felfogni. Mert dogoljon meg a szomszed tehene is. Engem is vert apam, megis ember lett belolem. Megszuntettek a sorkatonasagot es ilyen puhanyak lettek a fiatalok. Hiszen semmi sem erosebb jellemformalo, mint wc-t pucolni fogkefevel egy nyolc altalanost vegzett, alkolista troger parancsaira. A mentalis egeszseg csak egy buzi libsi kamu. Eleg csak ranezni a magyar emberek altalanos mentalis allapotara, es latjuk, milyen mely bolcsesseg van ezekben a mantrakban. Rohadjon meg mindenki, aki ezt a rendszert mukodteti es hozzajarul a fennmaradasahoz.

Szerkesztette: dankodavid

Pulvis et umbra sumus.
több mint 1 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Én kajak csak Dávid miatt járok ide.
Amadeus von Dollárbaloldal
Határozottan a legjobb kontentet tolja a fórumon. 😃
funkyparduc
abszolút. Kurva nagyok ezek a rentek, amiket letol 😀
Amadeus von Dollárbaloldal
Mondjuk akinek a saját csapata a legnagyobb ellensége….😁
Nemzetes és Méltóságos petey
Egyaltalan nem az ellensegem a csapat. Szeretem a 49erst, 12 ota nezem a meccseket, vegigszoptam fingos Jimbo es Chip Kelly amokfutasait, neztem a meccseket akkor is, amikor Blaine Gabbert elso szamu celpontja Jeremy Kerley volt. Amikor Marcus Martin tortenelmi melysegekbe sullyedt a centerposzton es ujradefinialta, amit a “szar jatekosokrol” addig gondoltunk. Amikor Craig Dahl volt a kezdo safety. Amikor Dontae Johnson volt a csapat legjobb cornere es Rashard Robinson a Nagy Remenyseg es amikor Brian Hoyerrel mentunk neki az evnek.

Teljesen felreerted, hogy minek szol, amit az utobbi hetekben irtam. Vagy nem akarod erteni, es egyszerubb felszavas trollkodasokat reagalni. Ez az egesz annak szol, hogy meztelen a kiraly, viszont rengetegen meg mindig nem hajlandoak vagy nem kepesek tudomasul venni, mi a csapat valosaga es, hogy valojaban a contenderseg kozeleben sincsen ez a csapat; akkor sem, ha CMC-t idehozzak komplett draftok tokejeert. A bajom azzal van, hogy Shanahan egy illuzionista es 2016-bol el a mai napig, mikozben mar evek ota nincs jo offense jateka a csapatnak. Fluke playek vannak. Hogy Kittle elmegy a picsaba negy saints jatekossal a hatan, hogy szaroppolo elso begy meccse hogyan nezett ki. Evek ota nincs valoban fenyegeto, exploziv passzjateka a csapatnak, es tulfizet olyan jatekosokat, mint Deebo Samuel, akinek a tegnapi nap soran sokerult a nyolcadik szezonbeli dropjat osszehoznia.

Azert vagyok borzalmasan merges, mert Trey Lance draftolasa adott egy lehetoseget a csapatnak: epitsetek fel egy ev alatt, irjatok ra playbookot, hasznaljatok a karjat, ami ligaszinten is kiemelkedo es engedjetek jatszani. Erre mit csinalt? Ugyanazt, mint tavaly, szetverette a picsaba teljesen ertelmetlenul, olyan meccseken, amiket mar csak szimplan tehetsegbol is hozni kellett volna. Nem vallalja a felelosseget semmiert, mikozben a 19-es SB es a tavalyi konfdonto is azon ment el, hogy az Offenzgeniusz nem volt kepes osszerakni egy legalabb kozepesen kompetens, egyensulyban levo csapatot. Idenre lett volna lehetosege arra, hogy megovva Trey-t es megkonnyitve a dolgat, KIBASZVA szaroppolot (mert nem hagysz a rosteren egy nyilvanvaloan nepszeru embert a legfontosabb poszton akkor, amikor egy meg mindog 22 eves sracot akarsz felepiteni). Nekem senki se mondja azt, hogy a rookie Josh Allen jobban nezett ki Trey-nel. Senki se mpndja azt, hogy Daniel Jones tehetsegesebb Trey-nel. Utobbi megis ki tud nezni meccsrol meccsre jobban, mert az edzoje nem a sajat komplexusainak es demonainak a rabja, hanem hajlando alkalmazkodni. Shanahan abszolut nem hajlando senkihez es semmihez sem alkalmazkodni, es iden, mostanra azt hiszem mar az is kiderult, hogy a csokonyossege nem jar egyutt eredmenyekkel, gyakorlatilag evrol evre kevesbe nez ki jol a csapat. Evrol evre kevesbe hiszem el, hogy kepes lesz osszerakni egy valoban contender csapatot, hogy valtoztat azon, amierr allandoan a legtobb serultje a 49ersnek van.

Az van, hogy meggyozodesem szerint elfaradt ez a kapcsolat es nem lesz kepes megujulni Shanahan, ellenben tovabbra is egy olyan dologgal hitegeti a szurkolokat, aminek nincsen realitasa. Nem pusztan szavak, hanem rostert illeto dontesek teren is, es ebbe en belefaradtam. Belefaradtam a hulyenek nezesbe, amikor freak injury-rol beszel, es nem ismeri be a nyilvanvalot, hogy igenis ha kozepre futtatod base d ellen az iranyitod, bizony hozzajarulsz a serulesek valoszinusegenek emelkedesehez. Ha az elkapoid futokent hasznalod, es allandoan uttetwd oket, ugyanez fog tortenni. Deebo Samuel a mai napig nem tud utvonalat futni, de megkapott egy iszonyat nagy penzt, aztan amaikor kiderul, tenyleg nem hasznosabb a faszi Cordarrelle Pattersonnal, akkor all meglepodve, borostasan, igenytelenul, ugyanazzal andurcas ovodasokra emlekezteto arckifejezessel.

Ez a roster erdemelne egy sb gyozelmet, viszont shanahannel sosem fog ez sikerulni, wnnek ellenere tovabbra is minden ala van rendelve az aktualis szeszelyeinek, es ez bizony felbassza az agyamat. Ahogyan az is, amikor azt latom, hogy a bugyuta wishful thinking kozepette talan realisabb helyzetertekelest adni szandekozo velemenyt ir valaki, mar egybol hater, es a kedvenc csapata a legnagyobb ellensege, mikozben dehogy. Pusztan Kyle Shanahan ellensege vagyok, aki viszont eleg kemenyen megdolgozott erte. Mindenkit megkapott. Tenyleg mindenkit. Hof tehetsegu TE, akivel oriasi mazlija volt es aki szet lett veretve, visszavonul Staley, tessek, egy nala talan meg jobb LT. Elso es masodik koros elkapok, top10-ben kivalasztott RT, harmadik korok garmadaja futokra, illetve meg negyedikben ide lett hozva par eve az a Joe Williams, aki visszavonult mar egyetem alatt is, de kyle hitt benne es beleszerelmesedett. Megkapta. Megkapta Macket is. Guardot is huztunk tavaly a masodik korben, elment harom elso egy iranyitora, akihez meg sem probalt alkalmazkodni es meg sem probalta egyszerusiteni a dolgat. Tessek hulyegyerek, jatszd szepen ugyanazt, amit szaroppolo, csak jobban, mert a rendszer jo, csak a qb szar. A gond ott kezdodik, hogy baromira tukorbe kene neznie es feltenni a kerdest, hol baszom el? Ez nem tortent es tortenik meg a mai napig sem, es ez az, amire keptelennek is tartom.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 3 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Kevés annyira szomorú dolgot láttam amióta NFL-t nézek, mint amikor a moment of unitys összefogás, meg egy perc néma csönd közben a Chiefs fanok booo-ztak.
El se tudom képzelni mi mehetett át közben Mahomes meg a többiek fejében.
tenorx
Szegeny dollarmilliomosok, akiket megzavart a valosag, hogy az emberek nem igazan kultivaljak, amikor agyhalott amerikai focistak akarjak kioktatni oket. El se tudom kepzelni, mit erezhettek, valoszinuleg borzalmasabb elmeny volt ez, mint amikor a pakisztani kislany a csonkot szorongatja, ami ot masodperce meg az anyja volt.

Pulvis et umbra sumus.
5 hónapja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Mindig mokasnak tartottam, amikor ferfiak szinekre hivatkozva noieseznek valakit, mikozben annal noibb dolog nincs, mint azzal foglalkozni, egy masik ferfi mit visel😊

Pulvis et umbra sumus.
2 hónapja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Mémeskút mock draft feat @labo7

1/1 Cincinnati Bengals Caleb Williams QB, USC

1/2 Dallas Cowboys Drake Maye QB, North Carolina

1/3 Los Angeles Rams Marvin Harrison Jr WR, Ohio State

1/4 Arizona Cardinals Joe Alt OT, Notre Dame

1/5 Las Vegas Raiders Rome Odunze WR, Washington

1/6 Seattle Seahawks Malik Nabers WR, LSU

1/7 New York Jets Olu Fashanu OT, Penn State

1/8 Miami Dolphins Brock Bowers TE, Georgia

1/9 New Orleans Saints Johnny Newton DI, Illinois

1/10 Carolina Panthers Dallas Turner EDGE, Alabama

1/11 Cleveland Browns JJ McCarthy QB, Michigan

1/12 Indianapolis Colts Troy Fautanu OT, Washington

1/13 Jacksonville Jaguars Byron Murphy DT, Texas

1/14 New York Jets Brian Thomas Jr. WR, LSU

1/15 Atlanta Falcons Quinyon Mitchell CB, Toledo

1/16 Green Bay Packers Taliese Fuaga OG/OT, Oregon State

1/17 Denver Broncos Terrion Arnold CB, Alabama

1/18 Los Angeles Chargers JC Latham OT, Alabama

1/19 Kansas City Chiefs Cooper Dejean CB, Iowa

1/20 Minnesota Vikings Laiatu Latu EDGE, UCLA

1/21 Chicago Bears Jayden Daniels QB, LSU

1/22 Pittsburgh Steelers Kool-Aid McKinstry CB, Alabama

1/23 New England Patriots Adonai Mitchell WR, Texas

1/24 Pittsburgh Steelers (DET) Amarius Mims OT, Georgia
Mims és a Steelers szurkolók:
 www.youtube.com/shorts/zsD84mn1pnA
1/25 Washington Commanders Jared Verse EDGE, Florida State

1/26 New York Giants Tyler Guyton OT, Oklahoma

1/27 New England Patriots Marshawn Kneeland EDGE, Western Michigan

1/28 Tennessee Titans Jackson Powers-Johnson C, Oregon

1/29 Tampa Bay Buccaneers Graham Barton OG, Duke

1/30 Washington Commanders Nate Wiggins CB, Clemson

1/31 Buffalo Bills Chop Robinson EDGE, Penn State

1/32 New York Jets Ladd McConkey WR, Georgia


Szerkesztette: dankodavid

Pulvis et umbra sumus.
3 napja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Mondjuk nekem eddig nem volt szimpatikus, de muszáj alapon rászavaztam, de ez a bebaszós sztori nagyon tetszik, ezzel sokkal szimpatikusabb lett. 😀
Jughead
Hát ha neked szimpatikus, hogy egy 3 gyerekes 40+os pofa egy max 20 éves kiscsajra van rátapadva, seggrészegen négykézláb mászik a lába közé akkor nyomjad.

Ha ezt nem a messiás csinálja hanem bárki más, akkor itt már rég mindenki a fejét követelné, de így egyből megy a relativizáslás.
Tarsi
Mit csinalt? Ket felnott ember jol erzi magat egymas tarsasagaban? Ez maximum a nyomorult pozkereszteny, szemforgato-szenteskedo cinikusoknak jelenthet valodi problemat, de szamukra sem aggalyos valojaban, pusztan ez a nepnemzethy kurzus virtue signalingjanak megnyilvanulasa, ugyanaz, ami a kulturbalos melegeknel a palesztina melletti megrengethetetlen hittetel. A faszi nem cigany kisfiukat szopat a vadaszhazban, nem pedofilok bunsegedjeit menti ki, nem lopja el teljes megyek vagyonat, nem jatssza at egyhazi kezbe a legertekesebb budapesti ingatlanokat, csak jol erzi magat bekurva, aminek valojaban semmifele hatasa nincs a politikusi alkalmassaganak megitelesere, de ha megis, az teljesen biztos, hogy a fidesz levaltasara valo alkalmassagat nem donti meg. Akinel igen, annak tovabbi jo etvagyat kivanok a kinai rendorokhoz, kinai megfigyelorendszerekhez, kinai katonakhoz, pedofilkimentesekhez, ezermilliardos korrupcios ugyekhez, velemenynyilvanitas szabadsaganak megsertesehez, melegek megbelyegzesehez es jogfosztasahoz, megyenkent egy szuleszethez es minden tovabbi finomsaghoz, amit orban viktor es a sleppje felszolgal. Na a viktor, o legalabb nem tancol fiatalokkal, elismeresem a prioritasokhoz.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 3 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
No, akit érdekel... Halottak napja előtti héten édesapám beteg volt, de hétvégére kvázi minde baja elmúlt így mertem szokás szerint közös temetőt és utána közös vacsorát vállalni a családi házban. Ezt követően én kb 3-4 nappal később beteg lettem, furcsán -mert nem szoktam-, és ezt követő újabb pár nappal párom is belázasodott meg ágynak dőlt. Torokfájás és enyhe köhögés mindkettőnknél maradt. Ma tesztelték munkahelyén, pozitív.

Amiért ezt leírom, az az, hogy gyanítom, rajtam is ez ment át. Nem biztos, de nagyon valószínű és gondoltam, megosztom a tapasztalataim, mert volt pár nap, amikor gyanús volt a dolog. Fontos, hogy a kb 180 centimhez vagyok 90 kiló, heti öt edzéssel és szerintem az elmúlt tíz évben, 15 éves korom óta sportolok valamit. Vagy kajakoztam, vagy fociztam, vagy kondiztam, az elmőlt pár évben inkább utóbbit, azt semmiképp sem lehet állítani, hogy szar fizikai állapotban lennék. Ennek ellenére az első nap lightos, gondoltam is, hogy na, egy kis megfázás, fasza, aztán az első éjszakát a nulla-három takaró rotálásával töltöttem, mert hol izzadtam, mint kezdő buzi a gőzben, vagy fáztam, mint Brees szokott az édespici dome-on kívül. Második napra aztán minden ízületem fájt -jó, egy részét megszoktam, de most valahogy minden erősebben jött ki, a permanens vállsérülésem is-, és piszok gyenge voltam; köhögés, légszomj sehol, enyhe orrdugulás de kit érdekel, mondtam én,. Ezt tetézte a nagyon brutális fáradtság, azt a pár online órámat is alig bírtam végigszenvedni, és reggelente még mindig kurva nehezen kelek fel, mintha nem lenne energiám, amit csak a kávék visznek el egy idő után. Ezek mind enyhültek a negyedik nap tájára, ami azóta is velem van, az az enyhe orrdugulás, enyhe hurutos köhögés és a tűrhető fáradtság. Szaglásvesztés, ízérzékelés változás nem tűnt fel, sosem volt túlságosan az erősségem.

Ennyi lenne, nem paráztatni szeretnék, de azért ha egy húszas évei közepén járó, sportoló és tényleg kifejezetten egészségesen élő embert meg tudott viselni, akkor azért érdemes óvatoskodni. Remélem, én is megúsztam ennyivel tbh.

Szerkesztette: dankodavid

Pulvis et umbra sumus.
több mint 4 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Olaszország, adatok 3 hetes különbséggel : 2020-02-21 pénteken 19 fertőzött és nulla halott, 3 hét múlva pénteken 17 660 fertőzött és 1266 halott. Az naponta 1266:21=60 halott átlagban.

Március 13-án nálunk is 19 fertőzött volt a hivatalos adatok szerint és nulla halott.

Ugye annyira nem néztük be a dolgokat, mint a taljánok?
Vrij6
ma meg elvileg 28k - 2k

és sztem mi jóval hamarabb meghoztuk a fontos lépéseket, aztán kiderül mert ott az alap szitu sokkal jobb mint nálunk
Negritis
hány nappal kb? lusta vagyok összehasonlítani, próbálok dolgozni.

ettől félek én is. :/
Vrij6
Tegnap leírtam... | csak gondolom mindenki ignorálta, mert ilyen logikus érzéketlen dolgokat leírni, az most nem sikk. |
Spanyolok kb 12-14 nap, olaszok inkább 3 hét+, de utóbbihoz nem szerencsés mérni.

Keresd vissza, mikor kezdtek el az olaszok, spanyolok (németek, osztrákok) hasonló intézkedéseket meghozni... az olaszok biztos nem 50 fertőzöttnél.
Igor
És az is biztos, hogy nálunk nem 50 fertőzött van.

Amíg az állam részéről semmi hiteles infó nem jön kár lamentálni, hog yidőben vagyunk-e, vagy sem. Pár nap/hét és kiderül.
roberto23
Az hogy de facto 50 vagy 120 vagy 217... az teljesen mindegy. Legyen mondjuk 250, van egy 5-szörös szorzó Magyarországon.
Szernted Ausztriában nem volt ugyanez a szitu ? Jobb az orvosi ellátás, legyen ott mondjuk csak 3-szoros... király, semmivel nem vagy beljebb.

Ugyanez a szorzó minden más országban is megvolt a betegség azon szakaszában, amikor még nem voltak korlátozások, tesztek.... ezért továbbra sem értem, miért nem lehet a hivatalos számokat bázisként / összehasonlításként használni.
Igor
Azért bazmeg mert nincsenek bázisszámaink!!! Azért bazmeg mert hazudnak!!! Azért bazmeg mert a töredéke nincs meg a teszteknek mint máshol!!!! Azért bazmeg mert SEMMI védőfelszerelés nem áll rendelkezésre!!!! Azért mert egy egyetemi centrumban a kialakult lefalazások, kiépítések után 25 (25, 25, 25, 25 ) koronavírusos intenzív lélegeztetésre alkalmas ágy van össze vissza!!!!! Azért bazmeg mert az itt dolgozó eü dolgozóknak is csak ffp2 maszkjuk van és slussz, nincs ám szkafander, meg öt perces beöltözés mint az olaszoknál!!! Azért bazmeg mert a nem izolációs helyeken dolgozó eü személyzet ffp 2-es maszkja sincs!!!! Azért mert bazmeg ma elfogy a munkahelyemen a fertőtlenítőszer és nem kapunk többet!!!! Azért bazmeg mert már most a pécsi körzetek több mint felében nincs háziorvos, mert ahelyett hogy karantént hirdetne ki a fasz kormány inkább letiltotta a 65 év felettieket (mondva őket védik), persze őket védik, mert védőfelszerelés nincs így ők belehalnának, így viszont egy háziorvosra 200 feletti napi beteg orvos kontakt jut!!!!!!
Melyik Eü rendszer állt fel így a kezdetekkor??? Melyikkel akarsz bázisszám összehasonlítást végezni???? Nem 5szörös szorzót kell venni, már most több ezer fertőzött van. Semmivel nem vagyunk a február 19-i olasz helyzet előtt. Nincs itt semmi érdemi korlátozás, mert tele van minden. Persze ők is bázisszámoznak gondolom és 50 beteg na zagd son!!!
Az olasz Eü. bedölt, tiroli kolléga most mondta ott már rosszabb a helyzet mint egyes olasz térségekben. MINDENKI aki ebben dolgozik próbálja szajkózni hogy lépjük már meg a súlyos karantént, errre próbálnak könyörögve figyelmeztetni minket a kinti kollégák. Persze ők nem ennyire szofisztikált bázisszám kalkulációt végeztek, csak látják a napi több száz halottat és ők azok akik nem tudnak tenni semmit a betegek egy részéért kapacitás hiány miatt. Mostantól ezek mind meg fognak halni.
Na de tényleg befejeztem. Most már kezdem érteni miért ment be a nyuggerek tüdőszűrő beutalóért a feleségemhez!!! Meg miért volt kiadva a ma onkológiai kezelésre érkezett 86 éves prostatrákos betegem hogy a Dunántúli naplóban akart kirdetést feladni és csak ablakon át beszéltek vele. Szerintem ők a valós kiinduló bázisszámokkal kalkuláltak
diverdoc
Elhiszem, hogy frusztrált vagy és sajnos azzal is tisztában vagyok, hogy mi várható akkor, ha ez az egész rászabadul erre a pusztulat egészségügyre, de azért nem hiszem hogy ebben a stílusban kellene kommunikálni, függetlenül attól, hogy igazad van-e..
Szesze
Kérd ám számon a stílust azon az emberen, aki testközelből, nap mint nap látja, mi jön. Meg kérd rajta számon a stílust annak ellenére, hogy még mindig kurvára senki nem képes felelősen gondolkodni és felelős döntéseket hozni egy olyan helyzetben, ahol szélsőséges döntések kellenek ahhoz, hogy ne dögöljenek meg százezrek. Mondd el helyette azoknak a betegeknek, hogy nincs műtét a kapacitáshiány miatt, akik már végigvárták a várólistát kapacitáshiány miatt. És ő itt ÉVEK ÓTA pofázik erről, nem ma kezdte el felhívni arra a figyelmet, hogy óriási szar van, és gyanítom, nem csak itt. Te meg oktasd ki.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 4 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Jelen allas szerint hetfon indul a sim az elso, vagy az elso ket jatekhettel😊

Pulvis et umbra sumus.
19 napja
dankodavid San Francisco 49ers 2 181
Ez a vitezy david egy csodalatos ember, eloszor pusztan a tehetsegeert es a hozzaerteseert 2010-ben, 24 evesen bkk vezerigazgato lett egy egyesuleti szovivoi tapasztalattal a hata mogott, majd kormanybiztos, most pedig annyira meglatta a lehwtoseget ungar peter harmadik utas megoldasaban, hogy beszallt a fopolgarmesteri versenyfutasba, hiszen annyi sikeres kampany fuzodik mind schmidt maria pici fianak, mind pedig az lmp-nek a nevehez, hogy ezt az ajanlatot nem tudta visszautasitani. De persze, nagyon alkalmas, mert milyen szepeket igert es amugy is ugy ellenallna a kozponti fideszes akaratnak, mint a ruszki metroknal tette. Sanszos.

Pulvis et umbra sumus.