2016 NFL előzetes - 24-26.

Írta: Löfli — 2016. augusztus 22., 23:32

Mindhárom csapat új főedzővel vág neki a szezonnak.

2016 NFL előzetes - 24-26.

26. San Francisco 49ers

Tippelt kezdőcsapat:

zöld=rookie, kék=új

QB: Blaine Gabbert

RB: Carlos Hyde, Shaun Draughn

WR: Torrey Smith, Quinton Patton

TE: Vance McDonald

OL: Joe Staley, Zane Beadles, Daniel Kilgore, Anthony Davis, Trent Brown

DL: Arik Armstead, Glenn Dorsey, DeForest Buckner

LB: Ahmad Brooks, NaVorro Bowman, Gerald Hodges, [Aaron Lynch]

DB: Tramaine Brock, Antoine Bethea, Eric Reid, Jimmie Ward

 

Legfontosabb távozók: Alex Boone (G), Anquan Boldin (WR)

Tavaly sem volt a legpatinásabb a támadófal, Iupati után egy évvel pedig a másik kezdő guard is lelépett, kérdés, hogy Josh Garnett milyen hamar veszi fel a profik ritmusát. Boldin egyre öregebb, viszont még mindig a legmegbízhatóbb elkapó volt a keretben.

Instant Impakt Újonc™: DeForest Buckner (DE)

1/7-re behúztak egy top3-as tehetséget, és már az első naptól fogva domináns lehet az egy évet padozó Armsteaddel kiegészülve.

Miről szól majd a szezon?

1. Chip Kellynek hány éve van még az NFL-ben? Philadelphiában a radikális döntéseinek hála 3 év alatt teljesen leépítette a csapatot, most fel tud építeni a hamvaiból egy másikat? Nem véletlenül nem kapott most teljhatalmat, de képes lesz rövid időn belül kompetitív gárdát összerakni Baalke-al együtt, vagy két negatív mérlegű szezon után megköszönik neki a munkát, amivel valószínűleg a ligától is elbúcsúzhat.

2. Hány meccsen fog Gabbert kezdeni? Kelly érkezésével mindenki Kaepernick feltámadására vár, és az előszezonban mutatott teljesítmény alapján nem is lenne meglepő, ha Gabbertet pár hét után a cserepadra száműznék, de az egykori Harbaugh felfedezett még mindig karsérüléssel küszködik. Sokadik számú cserének érkezett Christian Ponder, de abban nem sok öröm lesz, ha majd neki is pályára kell lépnie.

3. Ki fog fellépni Bowman mellé a védelemben? A sérülésből tavaly visszatérő LB-t magukhoz láncolták, közvetlen mellette viszont a Gerald Hodges – Ray Ray Armstrong párharc győztese fog kezdeni, ami nem annyira bíztató, Ahmad Brooks öregszik, Aaron Lynchet pedig eltiltották 4 meccsre. Beért már az Eli Harold projekt? Jim O’Neil az előző két évben a Brownsnál volt DC, inkább kevesebb, mint több sikerrel, az emberanyag itt sem kiemelkedő.

4. Lesz elkapása valakinek Torrey Smithen kívül? Chip Kelly bizonyára kitalál valamilyen érdekes támadófilozófiát, amiben az átlagos elkapók is produktívak tudnak lenni, de Carlos Hyde rengeteg labdacipelésre számíthat.

5. Anthony Davisnek van maradása, miután tavasszal beszólt a front office-nak? Egyáltalán milyen formában fog visszatérni? Az egy évre visszavonult tackle a napokban bejelentette, hogy akár guardot is játszik, ha kell, és nem is lenne annyira meglepő, ha nem RT-ként számolnának vele, Trent Brown egyelőre megoldja azt a posztot. Josh Garnettet viszont nem véletlenül draftolták az első körben, de ő inkább tanulni fog az első szezonjában.

 

25. Miami Dolphins

Tippelt kezdőcsapat:

zöld=rookie, kék=új

QB: Ryan Tannehill

RB: Arian Foster, Jay Ajayi

WR: Jarvis Landry, DeVante Parker

TE: Jordan Cameron

OL: Branden Albert, Laremy Tunsil, Mike Pouncey, Jermon Bushrod, Ja’Wuan James

DL: Cameron Wake, Ndamukong Suh, Earl Mitchell, Mario Williams

LB: Jelani Jenkins, Kiko Alonso, Koa Misi

DB: Byron Maxwell, Reshad Jones, Isa Abdul-Quddus, Tony Lippett

 

Legfontosabb távozók: Olivier Vernon (DE), Lamar Miller (RB)

Vernon elment nagy pénzt keresni a nagy almába, és Miller is kezdő lesz Houstonban, de az ő pótlását talán könnyebb lesz megoldani, Brent Grimesnak pedig a felesége megoldotta, hogy más csapat után kelljen néznie.

Instant Impakt Újonc™: Laremy Tunsil (OT)

Dollármillióktól esett el a füvezős videója miatt, így biztos van bizonyítási vágya, még ha az elején nem is a szélen, hanem guardként fog játszani, de ebbe az egységbe hatalmas erősítés már most is.

Miről szól majd a szezon?

1. Adam Gase három év koordinátorkodás után készen áll a főedzői posztra? Nyilván a Miami tulaja szerint igen; Peyton Manninget biztos nem volt nehéz edzeni, és Jay Cutlerből is kihozta élete egyik legjobb szezonját, ahhoz képest, hogy nem volt előtte támadófal. Most viszont Ryan Tannehillel kéne átlagon felüli számokat hozni, aki az előző négy évben egyáltalán nem szolgálta meg az 1/7-es cetlit, de nem véletlenül írtak alá vele egy óriási hosszabbítást tavaly, úgyhogy egyelőre töretlen a bizalom felé.

2. Ki fog futni? Jay Ajayi nem sok szerepet kapott tavaly a súlyos térdsérülése után, de biztató volt a játéka, amikor pályán volt. De bírni fogja-e a terhelést? Arian Foster a sokadik sérülés után próbál még pár évig a ligában maradni, ez lehet az egyik utolsó állomása. A nagy terhelést valószínűleg ő sem bírja, rotálni kell majd rendesen a futókat, amibe az újonc Kenyan Drake is beleszólhat, bár ő inkább a harmadik kísérleteknél, passzoknál lehet fontos.

3. Kérdéses múltú játékosokat hoztak a holtszezonban, beválik egyáltalán valaki? A Chip Kelly után maradt játékosokat akciósan elhozták Philadelphiából: Kiko Alonso többet volt a csapatorvosnál, mint a pályán, Maxwellt pedig mindenki szerette a remek védőmunkájáért (irony alert). Mario Williamsszel próbálják megoldani a passzsiettetést az egyik oldalról, aki tavaly elképesztően motiválatlan volt, a miami levegő biztos jót tesz neki, Isa-Abdul Quddus pedig egy jómunkásember szintet hoz, de kezdőként nem tudom mennyire megbízható.

4. A védelem úgy en bloc mit tud? Suhnak lesz kedve játszani egy rossz szezonkezdet után? A front7 Vernon távozásával tele középszerű, öreg, vagy sérülékeny játékosokkal, a secondaryben pedig Reshad Joneson kívül nincs értelmes játékos, egyedül pedig nem tudja megmenteni a meccseket. A második körös Xavien Howard több hónapot kihagyott műtét miatt, a friss szerzemény Chris Culliver pedig PUP listán kezdi az évet.

5. Összeáll valaha Miamiban egy rendes támadófal? Az utolsó három évben mindig top10-ben voltak az engedett sackek terén, de Tunsilon kívül nem érkezett egy kezdő potenciállal rendelkező játékos sem.

 

24. Tampa Bay Buccaneers

Tippelt kezdőcsapat:

zöld=rookie, kék=új

QB: Jameis Winston

RB: Doug Martin, Charles Sims

WR: Mike Evans, Vincent Jackson

TE: Cameron Brate

OL: Donovan Smith, Kevin Pamphile, Joe Hawley, Ali Marpet, Demar Dotson

DL: William Gholston, Gerald McCoy, Clinton McDonald, Robert Ayers

LB: Daryl Smith, Kwon Alexander, Lavonte David

DB: Brent Grimes, Chris Conte, Bradley McDougald, Alterraun Verner

 

Legfontosabb távozó: Mike Jenkins (CB)

Egy kezdő sem lépett le Floridából, élvezik a jó időt.

Instant Impakt Újonc™: Roberto Aguayo (K)

Nem sűrűn draftolnak rúgót az első két körben, a Florida State ászáért pedig fel is cseréltek. A két előszezon meccse elég gyengére sikerült, és elég sok mérkőzést tudnak eldönteni a kickerek, egy 10-6-os mérleg helyett simán lehet 8-8 néhány elhibázott kísérlet miatt.

Miről szól majd a szezon?

1. Eltelt újabb két év, ismét új főedző. Igaz, most legalább a leendő franchise QB számára nem ismeretlen, mivel a tavalyi támadó-koordinátort Dirk Koettert nevezték ki, aki alatt remek számokat hozott már újonc évében Winston. Kicserélődött viszont a védelmi stáb, jött Mike Smith, ex-Falcons HC, Lovie Smith és Leslie Frazier idejétmúlt védelmét nem lesz nehéz felturbózni.

2. Jameis Winston jobb számokat hoz második évében, vagy jön egy sophomore slump? Sokat segít neki, hogy Koetter maradt, a célpontjai is megmaradtak, már csak egy picit érettebb, konzisztensebb játék kell tőle, hogy már második évében ott legyen statisztikailag a legjobb irányítók között.

3. Winston és a támadók sikeréhez viszont kell egy normális támadófal, még akkor is, ha a fiatal QB megoldja futással is, ha kell. A fal jobb oldalával annyira nincs is nagy baj, Demar Dotsonnal most hosszabbítottak három évre. A másodéves Ali Marpet inkább futásblokkolásban jó, de Donovan Smitht a vakoldalon tavaly is folyamatosan megverték, JR Sweezy pedig közröhej tárgya volt, mégis kapott egy ötéves szerződést. Cserébe most sérült, és Kevin Pamphile sem az a ligaelit guard. Center poszton pedig két teljesen átlagos játékos, Joe Hawley és Evan Smith küzd meg a kezdő pozícióért.

4. Mike Smith gatyába tudja rázni a védelmet? Gerald McCoy és Lavonte David király, de mellettük nem sok ügyes gyerek van, vagy ez Lovie Smithéknek volt köszönhető?

5. A fiatalok hamar beilleszkednek? Kwon Alexander meglepően jó újonc szezonnal kezdett, Noah Spence is képes lesz hamar berobbanni? Vernor Hargreaves egyértelmű erősítés a másodvonalba, de mennyit tud lendíteni a Brent Grimesszal „fémjelzett” egységen? Austin Seferian-Jenkinsnek van még esélye visszakerülni a kezdőcsapatba? A hírek szerint Winston nagyon bírja Cameron Brate-et, ennyi volt a 2. körös tight endnek?


Hozzászólások

több mint 7 éve
Jarvis Landry el lett felejtve a miami elkapóknál? 😊
több mint 7 éve
E.T. New York Giants 10
Ugyanezt akartam kerdezni.Nem Landry az elso szamu elkapo Miamiban?
több mint 7 éve
danyly Miami Dolphins Georgia Bulldogs 15 — Dolphins fan
Igen, nem kis anomáliák vannak itt a Dolphins terén...

Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.