2017 NFL Mock Draft

Írta: empty taxi — 2017. március 19., 02:25

A Free Agency végefelé közeledve egyre inkább érdemes a draftról is beszélgetni.

2017 NFL Mock Draft

Itt az ideje, hogy a 2017-es év első bowl.hu-s mock draftját elhozzuk nektek. A https://bowl.hu/prospect-ismertetok/2017 link alatt igyekszünk minél több prospectet bemutatni az idei classból. A draft pontosan 40 nap múlva indul, a tavalyi évhez hasonlóan idén is a 2. napról tervezünk élő műsorral jelentkezni.

1. kör

  1. Cleveland Browns: Mitch Trubisky, QB (North Carolina)
    Ha tiéd az 1/1 és hiányposzt nálad az irányító, azt kell draftolni, nincs apelláta. Az idei classból én személy szerint Trubiskyt tartom a legjobbnak.
  1. San Francisco 49ers: Myles Garrett, DE (Texas A&M)
    A draft legjobb játékosának a behúzása nem szorul különösebb magyarázatra.
  1. Chicago Bears: Mike Williams, WR (Clemson)
    Kényelmetlen helyzetben van a Bears, mert nincs ár/érték arányban nekik igazán megfelelő prospect. Kevin White nem tud egészséges maradni, így egy első számú elkapó behúzása mellett döntenek.
  1. Jacksonville Jaguars: Leonard Fournette, RB (LSU)
    Talán a legnagyobb hiányposzt Jacksonville-ben a futó, ráadásul jobb futójáték mellett valószínűleg Bortles is kevesebb interceptiont fog dobni.
  1. Tennessee Titans from Los Angeles Rams: Marshon Lattimore, CB (Ohio State)
    Logan Ryannel és Jason McCourtyval kiegészülve egész pofás kis CB-sor jött össze a Titansnél.
  1. New York Jets: Derek Barnett, DE/OLB (Tennessee)
    Rengeteg hiányposzt van a Jetsnél, ezért nagyon rosszat azért nehéz lesz itt húzniuk. Sheldon Richardson nem edge rusher, de az elmúlt szezonban kénytelen volt azt játszani.
  1. Los Angeles Chargers: Jamal Adams, S (LSU)
    Jahleel Addaevel hosszabbítottak, de ő azért már nem egy agyrázkódáson túl van, ráadásul kicsit kicsi ő a Gus Bradley-féle védelembe strong safetynek. Adams ellenben fizikai paramétereit és játéktudását tekintve is optimális választásnak tűnik.
  1. Carolina Panthers: Ryan Ramczyk, OT (Wisconsin)
    Matt Kalil kockázatos igazolás, ráadásul a támadófal másik széle sincs megoldva. Ha Kalil megsérül vagy nem válik be, meg lehet próbálni Ramczyket a vakoldalon, addig is kezdő lehet az első naptól a támadófal jobbszélén.
  1. Cincinnati Bengals: Malik Hooker, S (Ohio State)
    A Bengals szeret BPA-zni, ráadásul Reggie Nelson távozása meglátszott tavaly a secondaryn. Hooker hatalmas tehetség, ráadásul helyi egyetemről érkezik.
  1. Buffalo Bills: Reuben Foster, ILB (Alabama)
    Zach Brown pótlását meg kellene oldani. Foster így újra egy linebacker-sorban játszhat Reggie Raglanddel.

  1. New Orleans Saints: O.J. Howard, TE (Alabama)
    Meglepő húzás, ám ha mögénézünk van benne ráció: Brandin Cooks távozásával Brees egy fontos célpontot vesztett el, ráadásul Coby Fleener sem volt valami fergeteges tavaly, így neki sem árt némi versenyhelyzet. Arra pedig még emlékszünk, hogy Brees mit művelt Jimmy Grahammel. Howard ráadásul futásblokkolásból is ki tudja venni a részét.
  1. Cleveland Browns from Philadelphia Eagles: Marlon Humphrey, CB (Alabama)
    Joe Haden a liga legidősebb 27 éves játékosának tűnik, de még így is magasan a legjobb cornerback a keretben, így egyértelmű, hogy elfér ide az erősítés.
  1. Arizona Cardinals: Jonathan Allen, DE (Alabama)
    Folytatódik az Alabama run. 1/13-ra Allen nagyon jó érték, ráadásul Nkemdiche újonc idénye alapján bustgyanús, Calais Campbellt pedig pótolni kellene.
  1. Philadelphia Eagles from Minnesota Vikings: Dalvin Cook, RB (Florida State)
    Carson Wentz köré kellenek a playmakerek, a támadófal adott, az elkapósort megerősítették a szabadügynök piacról, így marad a futóposzt, ahol tavaly nem igazán találtak adekvát megoldást.
  1. Indianapolis Colts: Tre’Davious White, CB (LSU)
    Gyakorlatilag bárhova húz a Colts a védelembe, van értelme. Darius Butler állítólag free safety lesz, így kellene egy második számú cornerback Vontae Davis mögé, White több mint alkalmas erre a feladatra.
  1. Baltimore Ravens: Solomon Thomas, DE (Stanford)
    Túlértékelt prospectnek tartom Thomast, de itt azért már jó értéket képvisel, a Ravens pass rusherei meg nagyon közel vannak már a nyugdíjhoz. Thomast ráadásul McPhee-szerűen lehetne hol a védőfalban hol a linebacker-sorban szerepeltetni.
  1. Washington Redskins: Gareon Conley, CB (Ohio State)
    Bashaud Breelandre többet dobtak tavaly Josh Norman érkeztével és így kiderült, hogy nem túl jó játékos.
  1. Tennessee Titans: Corey Davis, WR (Western Michigan)
    Az első számú elkapó volt a Titans legnagyobb hiányposztja, ez most megoldódott.
  1. Tampa Bay Buccaneers: Jalen Tabor, CB (Florida)
    Brent Grimes már nem mai gyerek, Gainesville-ben már bejött a Hargreaves-Tabor CB-páros, most egy másik floridai városban próbálkoznak ugyanazzal.
  1. Denver Broncos: David Njoku, TE (Miami-Fl)
    Akárki fog irányítani Denverben, kelleni fog még megbízható célpont Demaryius Thomas és Emmanuel Sanders mellé. Njoku elképesztő adottságokkal bír, jó coachinggal elitjátékossá fejlődhet a posztján.
  1. Detroit Lions: Malik McDowell, DT (Michigan State)
    Nem igazán ment a pass rush tavaly Detroitban, McDowell a védőfal szélén és a belsejében is segíthet ezen, ráadásul helyi egyetem növendéke.

  1. Miami Dolphins: Caleb Brantley, DT (Florida)
    Láttuk, hogy Le’Veon Bell mit művelt a rájátszásban a Dolphins futás elleni „védelmével”, muszáj lesz itt valamiféle stabilizációra törekedni, Brantley ebben hathatós segítség lehet.
  1. New York Giants: Christian McCaffrey, RB (Stanford)
    Paul Perkins nem every down back. McCaffreyvel párban vehetnek le terhet Eli Manning válláról, ami egy korosodó irányító esetében fontos szempont.
  1. Oakland Raiders: Zach Cunningham, ILB (Vanderbilt)
    Kong az ürességtől a Raiders linebacker-sora. Cunningham kiváló játékos coverben, ami komoly hiánycikk volt tavaly a fosztogatók védelmében.
  1. Houston Texans: Patrick Mahomes, QB (Texas Tech)
    Biztos vagyok benne, hogy valamelyik körben fog draftolni irányítót a Texans. Mahomes helyi egyetemről érkezik, így nagyobb marketingértékkel bír Houstonban, mint a többi hasonló tudású prospect. Tom Savage személyében látni is megoldást arra az időre, amíg Mahomesnak Bill O’Brien megtanítja a pro-style offense rejtelmeit.
  1. Seattle Seahawks: Forrest Lamp, OG (Western Kentucky)
    Rettenetes a seattle-i támadófal, Lamp a legjobb bent lévő támadófalember.
  1. Kansas City Chiefs: John Ross, WR (Washington)
    Andy Reid elkapó poszton a sebesség megszállottja, Ross meg rekordot döntött 40 yardon a combine-on. Jeremy Maclinen kívül pedig nincs megbízható reciever a csapatban.
  1. Dallas Cowboys: Jabrill Peppers, S (Michigan)
    Barry Church és J.J. Wilcox is távozott, így feltétlen érkezni fog safety a drafton. Peppers van akkora playmaker, hogy itt kifejezetten jó értéknek számítson.
  1. Green Bay Packers: Quincy Wilson, CB (Florida)
    Komoly vakrepülést mutattak be a sajtfejű cornerbackek az előző idényben és eddig csak Davon House érkezett az egység megerősítésére.
  1. Pittsburgh Steelers: T.J. Watt, LB (Wisconsin)
    A linebacker-sor szélén és a belsejében sem ártana erősíteni a Steelers keretét. Watt esetében mindkét poszton elképzelhető a profi karrier.
  1. Atlanta Falcons: Taco Charlton, DE (Michigan)
    Vic Beasleyn kívül nincs olyan játékosa a Falconsnak, aki konstans veszély az ellenfél irányítójára. Erre a probléma megoldás lehet az ex-Wolverines játékos.
  1. New Orleans Saints from New England Patriots: Charles Harris, DE (Missouri)
    A Saintsnél sem látni, hogy ki fog stabilan nyomást generálni az irányítóra. A Missouri védőképzéséről én személy szerint nagyon jó véleménnyel vagyok, így a gyenge combine ellenére nekem van még bizodalmam Harrisben.

2. kör

1 (33). Cleveland Browns: Takkarist McKinley, DE (UCLA)
Ogbah mellé kellene egy olyan defensive end, aki inkább sebességből dolgozik, McKinley ilyen.

2 (34). San Francisco 49ers: DeShone Kizer, QB (Notre Dame)
Kimondták San Franciscoban, hogy nem Brian Hoyerben látják a tartós megoldást, így egyértelmű, hogy a korai körökben hozni fognak egy irányítót.

3 (35). Jacksonville Jaguars: Tim Williams, DE (Alabama)
Edge rusher need is van Jacksonville-ben, Williams a legjobb bent maradt játékos ezen a poszton.

4 (36). Chicago Bears: Cam Robinson, OT (Alabama)
Úgy látszik az Alabama-játékosokat csak zsinórban ér kiválasztani. Charles Leno sem jó tackle, de a támadófal másik szélén még nagyobb a baj.

5 (37). Los Angeles Rams: Curtis Samuel, WR (Ohio State)
Fegyvereket kell hozni Jared Goffnak, túl nagy befektetés volt ő ahhoz, hogy máshova tekintsenek ezzel a pickkel.

6 (38). Los Angeles Chargers: Fabian Moreau, CB (UCLA)
Brandon Flowers távozásával kell ember a CB-sorba. Moreau helyi egyetemről érkezik, ami a relocation után fontos lehet a fanbase bevonzása miatt. Nem mellesleg a maga 183 centijével óriásnak fog tűnni Jason Verrett mellett.

7 (39). New York Jets: Evan Engram, TE (Ole Miss)
John Morton személyében új támadókoordinátora van a Jetsnek, aki a hírek szerint Chan Gaileyvel ellentétben nem tervezi ignorálni a tight end posztot.

8 (40). Carolina Panthers: Sidney Jones, CB (Washington)
Van annyira telített a Panthers rostere, hogy egy ilyen kissé luxuspick szagú húzás is beleférjen. Jones tehetsége alapján a class talán legjobb cornere, de nemrég szakította el az Achillesét, így 2017-ben nem igazán fog pályát látni. Ugyanakkor meglehet a csapat új Josh Normane.

9 (41). Cincinnati Bengals: Dan Feeney, OG (Indiana)
Kevin Zeitler pótlására olyan nevek vannak a rosteren, akik körülbelül practice squad szintű játékosok.

10 (42). New Orleans Saints: Chris Wormley, DL (Michigan)
Továbberősíti a Saints a védőfalat. Fairley, Rankins, Jordan, Okafor, Harris, Wormley. Ez 6 darab olyan védőfalember, aki a liga bármely csapatában része lenne a rotációnak. Az elmúlt három évben nem volt ennyi összesen.

11 (43). Philadelphia Eagles: Adoree Jackson, CB (USC)
A legnagyobb hiányposzt Philadelphiában a cornerback. Nem mellesleg ha kell, elkapóként is használható, ahol szintén nem vastag az Eagles.

12 (44). Buffalo Bills: Obi Melifonwu, S (Connecticut)
Buffaloban is vannak lyukak a másodvédelemben. Micah Hyde így eldőlt, hogy cornerback lesz és a Melifonwu – Poyer duó játszhat söprögetőt.

13 (45). Arizona Cardinals: Deshaun Watson, QB (Clemson)
Carson Palmernek már igencsak lefőtt a kávé. Ezt az évet még valószínűleg vele próbálják meg, ez idő alatt Bruce Arians felmérheti, hogy Watson passzjátékában van-e annyi upside, hogy hosszú távon ő legyen a kezdő.

14 (46). Indianapolis Colts: Ryan Anderson, OLB (Alabama)
Védőjátékosok terén továbbra sem áll jól a Colts. Anderson 3-4-es védelemből érkezik, így várhatóan már újoncként is kaphat játékidőt.

15 (47). Baltimore Ravens: Cordrea Tankersley, CB (Clemson)
Brandon Carr nem hosszú távú megoldás cornerback poszton, Tankersley megfelelő alternatívának tűnik.

16 (48). Minnesota Vikings: Alvin Kamara, RB (Tennessee)
Jerick McKinnont én nem tekintem komoly futónak, Latavius Murray mellé pedig Oaklandben is kellett játékos, aki tehermentesíti.

17 (49). Washington Redskins: Jarrad Davis, LB (Florida)
Ha Mason Foster a legjobb ILB-d, akkor bizony ez egy hiányposzt.

18 (50). Tampa Bay Buccaneers: Haason Reddick, OLB (Temple)
Daryl Smith távozásával megüresedett egy hely a Bucs linebacker-sorában. Reddick blitzkészségét Mike Smith védőkoordinátor jól tudná használni.

19 (51). Denver Broncos: Garrett Bolles, OT (Utah)
Ha a csapat legjobb tackle-je Menelik Watson, akkor baj van.

20 (52). Cleveland Browns from Tennessee Titans: Budda Baker, S (Washington)
Söprögetők terén maximum félmegoldások vannak a keretben. Bakerből kitűnő single high safety lehet.

21 (53). Detroit Lions: D’Onta Foreman, RB (Texas)
Összeállt egy igen jó támadófal a Lionsnél, ha lenne mögöttük egy Foreman-szerű bulldózer, akkor kevésbé lenne impotens a red zone-ban a Detroit.

22 (54). Miami Dolphins: Dion Dawkins, OG (Temple)
Guard poszton nem túl erős a Phins kerete. Jay Ajayinak tetszene ha Dawkins nyitná neki a sávokat.

23 (55). New York Giants: Gerald Everett, TE (South Alabama)
Továbbra is a „Minél több playmakert a támadósorba!” szlogen mentén építkezik a Giants, ebbe tökéletesen illik Everett.

24 (56). Oakland Raiders: Zay Jones, WR (East Carolina)
Én Cordarrelle Pattersonban nem látok többet, mint egy gadget player és visszahordó. Jones viszont egy nagyon képzett elkapó, aki simán ki tudja használni, hogy Cooper és Crabtree miatt eleinte valószínűleg harmadik számú cornerbackek fogják őrizni.

25 (57). Houston Texans: Desmond King, DB (Iowa)
Quintin Demps és A.J. Bouye személyében két meghatározó játékos távozott a secondaryből. King mindkettőjük posztján elképzelhető a profik között.

26 (58). Seattle Seahawks: Antonio Garcia, OT (Troy)
Továbbra is a csapat gyenge pontját, a támadófalat erősíti a Seahawks.

27 (59). Kansas City Chiefs: Ahkello Witherspoon, CB (Colorado)
Fizikai adottságai alapján jó lehet Bob Sutton verekedős védelmébe, ráadásul a liga legjobb DB-edzője alatt fejlődhetne. A Chiefsnél hagyományosan szeretnek cornerbacket draftolni ráadásul.

28 (60). Dallas Cowboys: Kevin King, CB (Washington)
Vékony tűnik CB poszton a Cowboys. King kifejezetten magas CB, aki ráadásul fordulékony és nagyot is ugrik. Ha technikailag tud fejlődni, akkor komoly játékos lehet belőle.

29 (61). Green Bay Packers: JuJu Smith-Schuster, WR (USC)
Nem egy elkapót draftoltak már a 2. körben Aaron Rodgersnek. A depth chart első két helyét elfoglaló Jordy Nelson – Randall Cobb duó pedig terjedelmes kórlappal bír.

30 (62). Pittsburgh Steelers: Marcus Maye, S (Florida)
Mike Mitchellt kezdi utolérni a kor, időszerű elgondolkodni a pótlásán. Nem mellesleg ha Mitchell vagy Sean Davis megsérül, akkor Robert Goldent kellene bevetni, aki inkább a special teamben hasznos.

31 (63). Atlanta Falcons: Dorian Johnson, OG (Pittsburgh)
Chris Chester utódlása eddig nem volt megoldott. Johnson adottságai alapján illene az outside zone futásokra alapozó sémába.

32 (64). Carolina Panthers from New England Patriots: Malachi Dupre, WR (LSU)
Devin Funchess eddig nem sokat mutatott, Ted Ginn eligazolt, Kelvin Benjamin hozzáállása nem mindig az igazi. Összefoglalva elfér az erősítés a Panthers WR-sorába.


Hozzászólások

több mint 7 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 13 — SHAMEFUR DISPRAY!
Fontos Trubiskyt 1/1-re vinni, mert akkor QB-run lesz, hogy 1/12-re mar biztos nem lesz elerheto... oh wait.

Es amugy is a Browns FO-rol beszelunk, biztos nem visznek QB-t 1/1-re.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 7 éve
ozibozi New York Giants 18
Remélem mi azért a Dline.Oline-t fogjuk erősíteni az első két-három körben.
több mint 7 éve
Szesze New York Giants 9 — Giants fan
Nah ez már az 1/1-nél elbukott 😊
több mint 7 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 39 — Axel Foley
Nem hiszem, hogy Bolles bennmarad a második kör közepéig.
A Lions LB soránál lassan egy középiskolai csapaté is jobb, oda hamarabb hoznék embert mint az RB alakulatba.

több mint 7 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 15 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Brantley eleg nagy reach ott az1. Kor kozepen, ugy hogy hatalmas need a guard es Lamp meg bent volt
több mint 7 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 12 — Apu ökölbeszorított keze
KC talan huz ilb-t,dlinet mint cornert

több mint 7 éve
99 %, hogy Garrettet húzza a Browns 1/1-re. 1/12-nél is ráérnek QB-t húzni.
több mint 7 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 15 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Empty csak kattintas vadasz akart lenni 😀 ezert a sok meglepo pick 😛
több mint 7 éve
Drip Cleveland Browns Tennessee Volunteers 16 — Undertaker of the Cleveland graveyard
szerintem szexi a browns pick 😊

több mint 7 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
Harris nem fog olyan mélyre csúszni. Korai favorit a Cowboys pickjére.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 7 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 24 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
1/1-re a Pats fogja Garrettet választani mivel eltradelte Garoppolot 😊
több mint 7 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 24 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Az 1/32 Panthers csak egy csúnya elírás vagy lemaradtam valamiről? Az nem Saints pick tőlünk?
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — tracker ember
Az a 2/32 ahol a Panthers szerepel.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
Greengo Philadelphia Eagles Alabama Crimson Tide 8 — Eagles fan
Eagles részről best ! 😊


E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 7 éve
profilképem 😊 😊
Maradjunk annyiban, hogy érdekes egy mock ez.