3. Green Bay Packers

Bezár-e a kórház a város szélén?

3. Green Bay Packers

 Kulcsjátékosok: Aaron Rodgers (QB), Jordy Nelson (WR), Randall Cobb (WR/RS), B.J. Raji (DL), Clay Matthews (OLB), Tramon Williams (CB), Morgan Burnett (S)

Fontos távozók: Donald Driver (WR, visszavonult), Greg Jennings (WR, Vikings), Desmond Bishop (LB, Vikings), Charles Woodson (DB, Raiders)

Idén draftoltak:
1/26 Datone Jones DE (UCLA)
2/29 Eddie Lacy RB (Alabama)
4/12 David Bakhtiari OT (Colorado)
4/25 J.C. Tretter C/OG (Cornell)
4/28 Johnathan Franklin RB (UCLA)
5/26 Micah Hyde CB (Iowa)
5/34 Josh Boyd DE (Mississippi St.)
6/25 Nate Palmer LB (Illinois St.)
7/ 10 Charles Johnson WR (Grand Valley St.)
7/18 Kevin Dorsey WR (Maryland)
7/26 Sam Barrington LB (South Florida)

Kiemelt meccsek:
Bár nem főműsoridős, de az első heti 49ers elleni derbi fontos értékmérő lehet, főleg a tavalyi rájátszás-vereség után. A kiemelt meccsek sora egy dupla csoportrangadóval indul be, a 8. héten a Vikings otthonába látogat a csapat, majd a 9. héten a Chicago-t fogadja. Emellett a 11. héten a Giants ellen lép pályára este a gárda, míg a Hálaadás-napi meccsek közé a Detroit elleni derbi került be.

2012 dióhéjban:
Bár az első 5 meccs után még negatív mérleggel állt a Green Bay, viszonylag gyorsan eldőlt, hogy a rájátszásba csoportelsőként fognak bejutni, így már nyugodtan belefért az utolsó heti Vikings elleni vereség is. Hiába sújtotta rengeteg sérülés a csapatot, a playoff első körében simán visszavágtak a Vikingeknek, utána viszont egy megsemmisítő pofon következett, a 49ers több, mint 300 futott yardot és 45 szerzett pontot pakolt fel a táblára, amire a Packers-nek nem volt igazi válasza.

Az edzői stáb:
Mike McCarthy 2006 óta irányítja vezetőedzőként a csapatot, regnálása 7 szezonja alatt 5 alkalommal jutott rájátszásba a gárda, és a Pittsburgh ellen vívott 2010-es Super Bowl döntő megnyerésével bajnoki gyűrűt is szerzett ezen időszak alatt. McCarthy támadó szakember, korábban leginkább irányítókat edzett, illetve a New Orleans, valamint a San Francisco támadásokért felelős edzője is volt. Érdekesség, hogy 1999-ben egy évig már irányító-edzőként dolgozott a Packers stábjában, de akkor vele együtt a teljes edzői gárdát elküldték a szezon után.
McCarthy mellett a támadásokért Tom Clements felelős, aki szintén 2006-ban érkezett, és 2012-ben került kinevezésre mostani pozíciójába (előtte irányító-edzőként elsősorban Aaron Rodgers fejlődését követte figyelemmel). Clements játékosként a CFL sztárja volt, az egykori irányítót 1994-ben beválasztották a CFL Hírességek Csarnoka tagjai közé, és 2006-ban a CFL valaha volt 50 legjobb játékosa közé is.
A védelem Dom Capers szakterülete, aki 2009 óta irányítja a Green Bay ezen csapatrészét. Capers az egyik legtapasztaltabb edző a keretben, már 1972-ben, 22 évesen a Kent State egyetem edzői stábjához tartozott, és 7 különböző egyetemi csapatnál dolgozott hosszabb-rövidebb ideig, mielőtt 1984-ben megkezdte volna NFL-edzői karrierjét. Capers két csapatnál is volt vezetőedző, de sem a Panthers, sem a Houston élén nem sikerült maradandót alkotnia, 48 győzelmet és 80 vereséget tartalmazó eredménysora alapján nem valószínű, hogy újra lehetőséget kapna valahol nagyfőnökként is. Capers 3-4-es alaprendszere rengeteg izgalmas felállást tartogat, többek között a Psycho néven elhíresült formációt, amikor is általában csak egy védekező falember áll fel 3 pontos állásba, cserébe 5-6 linebacker kínál változatos blitz lehetőségeket.A támadók:
Aaron Rodgers személyében a jelenlegi aktív irányítók közül egy top 3-as tehetség áll a csapat rendelkezésére, aki évek óta stabilan szállítja a 4000 yard és 30 TD feletti szezonokat, és az utolsó 4 idényében az irányító-mutatója egyszer sem volt 100 alatt, ezt egyetlen másik QB sem mondhatja el a ligában magáról. Célpontok tekintetében idén sem lesz hiány, hiába távozott Driver és Jennings, a tavaly 14 TD-ig jutó James Jones és a sérülés után visszatérő Jordy Nelson a szélen, míg a visszahordóként is kitűnő Randall Cobb a slot WR poszton hozhat össze akár 1000 yard feletti szezont kétszámjegyű TD-vel megspékelve. Mellettük Jermichael Finley a kezdő TE, aki többszörös MVP is lehetne, ha a címet az [(elejtett passzok + kisebb-nagyobb sérülések) x nagypofájú nyilatkozatok] képlet alapján osztanák ki, de ettől függetlenül jobb napjain elit elkapó TE-ként képes ténykedni. Ami nagy változás lehet idén a támadójátékban, az a futójáték térnyerése, legalábbis az erre való törekvés megfigyelhető volt a Packers holtszezonja során. A draft 2. körében Eddie Lacy személyében érkezett egy újonc futó, aki ráadásul a 4. körben Johnathan Franklin személyében egy kísérőt is kapott. Lacy klasszikus workhorse lehet, meccsenként 20-25 labdacipelést is elbír, és erőteljes stílusával képes extra yardokat kiharcolni. Franklin sokkal inkább agilis, és kiváló kezei miatt a passzjátékban is sokkal inkább faktor lehet. Természetesen a futójáték kulcsa a fal teljesítménye lehet, és emiatt lehetnek aggodalmak a csapat háza táján. A fal tavaly borzasztó teljesítményt nyújtott, Aaron Rodgers 51 sacket szenvedett el, a futók pedig szinte alig jutottak át a line of scrimmage-en. A problémát érzékelve a vezetés két újoncot is hozott a drafton a falba, David Bakhtiari és J.C. Tretter személyében. Utóbbi sajnos sérülés miatt PUP listán kezdi a szezont, csakúgy, mint a korábbi első körös választott OT, Derek Sherrod. Így a fal közepén Josh Sitton, T.J. Lang és Evan-Dietrich Smith alkotják a kezdő triót. Bakhtiari viszont egy sérülésnek köszönhetően a kezdő csapatban találhatja magát, ugyanis a LT poszton kezdőnek szánt Bryan Bulaga sérülés miatt idén már nem léphet pályára, így az újonc fogja védeni Rodgers vak oldalát. Jobb oldalon pedig Marshall Newhouse lesz a kezdő, akit a tavalyi borzalom után LT posztra nem mertek visszatenni, így legalább Rodgers szempontjából szem előtt lesz, bár a legutóbbi hírek szerint Don Barclay erőteljes kandidáns arra, hogy elvegye a kezdő posztot Newhaouse-tól.A védelem:
A tavalyi szezon nem sikerült fényesre a védelem szempontjából, bár erre némileg mentséget jelenthet a rengeteg sérülés, többek között Clay Matthews, Nick Perry, Desmond Bishop és Charles Woodson is számos meccset volt kénytelen kihagyni. A 3-4-es alapfelállás marad, a védőfalban viszont egy új arc hozhat komoly javulást. Datone Jones az UCLA egyetem 3-4-es rendszeréből érkezett, DE poszton akár kezdhet is az 1. körös választott. A tavalyi első körös Nick Perry felépülésével a pass rush is új életre kelhet, így végre nem csak Clay Matthews lesz az egyetlen, akire az ellenfeleknek komolyabb figyelmet kell fordítaniuk. Érdemes megemlíteni a fal közepén Ryan Pickett nevét, ugyanis ő a keretből az egyetlen játékos, akit nem a Packers draftolt és más NFL-csapat színeiben is pályára lépett már a ligában. Mellette B.J. Raji DE poszton jelenthet komoly segítséget, főleg azt figyelembe véve, hogy ketten együtt közel 680 font súlyt cipelnek fel a pályára. A LB-sor közepén a veterán A.J. Hawk és a tavaly Bishop sérülése után berobbant Brad Jones alkotják a kezdő párost. A hátsó alakzatban akadnak kérdőjelek bőven, Burnett és a cornerback Tramon Williams kirobbanthatatlan a kezdőből (bár Williams elmúlt 1-2 szezonja erőteljes visszaesést hozott), viszont a többi posztra van jelentkező bőven, és a sérülések is alakíthatják a forgatókönyvet. CB poszton Sam Shields, Casey Hayward, Davon House és Mycah Hyde egyaránt kiharcolhat magának szignifikáns játékidőt, míg Burnett mellett jelenleg M.D. Jennings a kezdő SS. Említést érdemlő érdekesség a Mike Neal kísérlet, a korábbi védőfal-játékost 285 fontja ellenére külső LB poszton is próbálgatja Capers, úgyhogy néhány meglepő felállás idén is várható.Speciális csapatrész:
Bár volt olyan időszak, amikor 3 rúgó is a keretben volt az előszezon során, Mason Crosby mégicsak megtartotta kezdő posztját. Ehhez persze hozzájárult, hogy 2,4 millió dollárról 800.000-re csökkent az idei fizetése, őszintén bevallva ez közelebb is áll a tavalyi teljesítményéhez. Az elmúlt szezonban 12 kihagyott mezőnygólt sikerült összehozni, 63,6%-os rúgáspontosságot elérve, ezért általában nem az adott csapat, hanem az NFL környékéről is elkergetnek egy rúgót… Tim Masthay személyében viszont punter poszton szép csendesen felnőtt egy kiváló játékos, tavaly 70 rúgásából 30 landolt a 20 yardos vonalon belül, mindössze 5 touchback ellenében. A visszahordások elsőszámú felelőse Randall Cobb lesz, aki eddigi két szezonja alatt bemutatott már 3 visszahordott TD-t. Mellette Jeremy Ross és az újonc Johnathan Franklin is kaphat 1-1 visszahordást.

Összegzés:
A kőkemény divízió ellenére a Green Bay továbbra is az NFC North esélyesének számít, tehetségekkel teli kerete és Aaron Rodgers személye garancia lehet a kétszámjegyű győzelemre. Ennek ellenére a roster mélységével vannak gondok, és mivel a sérülés gyakori vendég a messzi északon, 1-2 kulcsjátékos kiesése komoly gondokat okozhat. A támadófal pedig messze nem javult annyit, hogy stabil alapja legyen az eredményes támadójátéknak, ez pedig egy olyan divízióban, ahol Jared Allen, Julius Peppers vagy Ndamakong Suh ellen kell bizonyítani, végzetes lehet.

 

Green Bay Packers 
briareos
4.
empty taxi
4.
gabokocka
4.
gabtsi
2.
habi
4.
kristof
4.
rajna
3.
shawnka
5.
vassadi
4.

 

Bowl.hu NFL Visszaszámláló
3. Green Bay Packers
4. Seattle Seahawks
5. Atlanta Falcons
6. Houston Texans
7. Baltimore Ravens
8. New England Patriots
9. Cincinnati Bengals
10. New York Giants
11. Washington Redskins
12. Indianapolis Colts
13. Minnesota Vikings
14. New Orleans Saints
15. Chicago Bears
16. Miami Dolphins
17. Pittsburgh Steelers
18. Tampa Bay Buccaneers
19. Dallas Cowboys
20. Carolina Panthers
21. St. Louis Rams
22. Kansas City Chiefs
23. Detroit Lions
24. Philadelphia Eagles
25. Buffalo Bills
26. Tennessee Titans
27. Cleveland Browns
28. San Diego Chargers
29. Arizona Cardinals
30. New York Jets
31. Oakland Raiders
32. Jacksonville Jaguars

 

Somoskövi Gergely (somoskovig)


Hozzászólások

több mint 10 éve
Tetszik nem teszik a Green Bay Packers minden évben ha hozza amit el lehet tőle várni a kerete és a mögötte álló kondícióknak köszönhetően esélyes ként kell tekinteni rá!Ahogy példának okáért ott vannak az új mobilis fiatal irányítók cspatai is egyik nagyobb meglepetés lehet idén minta másik!