Baker Mayfield a Panthersnél!

ACC figyelő 12.

A Virginia Tech karnyújtásnyira a döntőtől, de a másik csoportban még csak most éleződik a három tagú versenyfutás.

 

A hét hatodik legfontosabb meccse

Boston College @ Duke 21-16

 

Öles léptekkel halad a Bowl meccs felé a Boston College, már csak 1 győzelem kell nekik az utószezonhoz. A Duke ellen a passzjátékuk is feltámadt, bár ez inkább az ellenfél védelmének "érdeme". Chase Rettig két TD passzt osztott ki a 4. negyedben a szezon eddigi részében észrevehetetlen Bobby Swigert – Ifeanyi Momah párosnak, de ez is kevés lett volna a sikerhez, ha csupán a bostoni támadókon múlik. A negyedik játékrészben August Campbell iskolarekord hosszúságú, 95 yardos fumble return touchdownjával öt pontra feljöttek az ördögök, és a győztes drive vezetésének lehetőségét is kiharcolták. Az Eagles 4 yardos vonalán 4. kísérletre került sor 46 másodperccel a vége előtt, amit a DE, Alex Holloway hatástalanított, és a vendégek örülhettek. Montel Harris 109 yardja és TD-je ellenére most elmarasztalásban részesül, mert 2 fumble-je is volt a red zone-ban, ez pedig még tőle sem fér bele. Fumbleből kijutott Conner Vernonnak is, az ACC leghatékonyabb elkapójának, aki így is összeszorgoskodott 12 elkapásból 134 yardot a Duke-nak.

 

 

A hét cserecsatája

Miami @ Georgia Tech 35-10

 

A két kezdő QB, Jacory Harris és Josh Nesbitt nélkül került megvívásra a találkozó. A Hurricanes sokkal jobban tudott alkalmazkodni az új felálláshoz, hiszen 4 running back (Berry, Miller, James, Cooper) is futott touchdownt, ezzel teljesen tehermentesítették az egyébként nem sokat hibázó beugrót, Stephen Morrist. Az újoncnak ráadásul volt egy TD passza Leonard Hankersonnak, akinek ez már a 11. volt az idényben, beállítva Michael Irvin iskolacsúcsát. Az ígéretes WR-nek ráadásul 3 elkapás is elég volt 132 yardos meccset lehozni. Hankerson már 20 TD elkapásnál jár a karrierje folyamán, pont annyival, mint amennyit Reggie Wayne és Andre Johnson is fel tud mutatni hurrikán színekben. A másik oldalon Tevin Washington nagyjából hozta Nesbitt számait: 122 yard a földön, 101 a levegőben. Viszont a csapat csak 1 TD-t és 2 fumblet tudott felmutatni, mindkét labdavesztést a Miami 10-esén belül összehozva.

A Miami immár sokadszor került vissza a top25-be, de mivel legközelebb a VT ellen meccselnek, valószínűleg megint átutazók maradnak.

 

 

A hét sima libája

Wake Forest @ North Carolina State 3-38

 

Russell Wilson utolsó hazai mérkőzése egy éra utolsó napjainak előszelét hozta el Raleigh-be, és az imádott junior QB hozta is azt, amiért imádják. A Wake Forest ehhez tökéletes partner volt - 300 passzolt yard, valamint 4 TD, 2 passzolva, 2 futva. A WF 1978 óta nem volt ilyen ramaty formában az idegenbeli meccsein, 8 zakó egymás után. Ráadásul általában nagy verést kapnak. Most is igyekeztek minél többet segíteni a sokkal esélyesebb ellenfélnek. Elejtett punt, gólöröm közbeni sérülés (!), volt itt minden. Így nem is volt rá szükség, hogy a sérült Josh Czajkowski helyére beugró újonc kickert komoly feladat elé állítsák. Owen Spencert érdemes kiemelni, aki 7 elkapásból szállított 138 yardot a farkasoknak.

 

 

A hét papírforma eredménye

Virginia Tech @ North Carolina 26-10

 

Könnyűnek semmiképp sem mondható győzelem volt ez a pulykáknak, hiszen a szünetben még 10-9-re a hazaiak vezettek. A harmadik negyedben aztán Marcus Davis két passzát is TD-re váltotta Tyrod Taylornak, és itt eldőlt a mérkőzés. A Beamer Ball is kiválóan működött, 6 labdát szereztek a védők, TJ Yates 4 interceptionje pedig szezoncsúcs. Az irányító így is a no1 helyre lépett a UNC történelmében, ami a sikeres átadásokat illeti. White múltheti kulcscsonttörése után Anthony Elzy lett az első számú futó Chapell Hillben, és kissé meglepő módon passzban hatékonyabb volt, mint futásban (82+102 yard).

Győzelmével a Virginia Tech elérte, hogy a hátralévő 2 meccsből (Miami, Virginia) elég az egyiket megnyerni ahhoz, hogy csoportgyőztesként biztosan bejussanak az ACC döntőjébe.

 

 

A hét pontzuhataga

Maryland @ Virginia 42-23

 

23-20-ra vezetett a Virginia még a 4. negyed kezdetén is, de aztán simává tették a végeredményt a teknősök. A meccs legjobbja, DJ Adams háromszor is beverekedte magát a lovagok end zonejába, igaz a yardtermelést társaira hagyta. Például Torrey Smithre, aki 7 labdát váltott 157 yardra. A meccs legváratlanabb touchdownja egy fake field goal után született. Jacob Hughes holder az eredetileg fullback, Terrence Fells-Danzernek adott 16 yardos TD passzt.

Győzelmével a Maryland áll a legjobb helyzetben az ACC Coastal csoportjában jelenleg, hiszen ha megnyerni a hátralévő 2 meccsét (egyaránt hazai pályán), akkor mindentől függetlenül döntőbe kerül. A bökkenő az, hogy éppen a 2 üldöző, a Florida State és a North Carolina State látogat majd hozzájuk. Elmondható tehát, hogy ha sikerült a Terps-nek döntőbe jutni, akkor az 100%-ig megérdemelt lesz.

 

 

A hét igazságszolgáltatása

Clemson @ Florida State 13-16

 

Chris Ponder jobb könyöke nem jött rendbe, így EJ Manuel vitte harcba az indiánokat, akivel tavaly 3-1-es mérleget futottak év végén, és aki a Gator Bowl MVP címet is begyűjtötte. A meccs végén Dustin Hopkins mentette meg csapatát a hosszabítástól. A múlt héten két kulcs FG-t is mellélövő kicker 55 yardról juttatta a labdát a villa mögé, ezzel jóvátéve valamelyest a hibáit. EJ Manuel korábban 85 yardos TD drive-ot vezetett, amit maga fejezett be, miután Xavier Rhodes az end zoneban szerzett labdát Kyle Parker rossz passza után. Jamie Harpernek nagy napja volt, karriercscsot futott 126 yarddal és 9 elkapása iskolarekord a futókat nézve. Manuel kedvenc célpontjává Rodney Smith lépett elő, akit Ponder kevésbé használt és a sophomore WR 121 yarddal mutatott rá kettejük összhangjára. A Clemsonnál legalább annak örülhetnek, hogy DE-jük, Da'Quan Bowers jelölt az NCAA legjobb védőjének járó Nagurski trófea elnyerésére.

A találkozó szünetében visszavonultatták a Super Bowlt is nyerő linebacker, Derrick Brooks 10-es számú Seminoles mezét. A Florida State 7-3-as mérlegével ismét szerepel a BCS top25-ös listáján.

 

 

Az állás

 

Atlantic

Florida State 5-2 (7-3)

Maryland 4-2 (7-3)

North Carolina State 4-2 (7-3)

Boston College 3-4 (5-5)

Clemson 3-4 (5-5)

Wake Forest 1-6 (2-8)

 

Coastal

Virginia Tech 6-0 (8-2)

Miami 5-2 (7-3)

North Carolina 3-3 (6-4)

Georgia Tech 3-4 (5-5)

Duke 1-5 (3-7)

Virginia 1-5 (4-6)

 

A 12. játékhét párosításai:

 

November 20. szombat

18:00 Virginia @ Boston College

18:00 North Carolina State @ North Carolina

19:30 Duke @ Georgia Tech

20:00 Clemson @ Wake Forest

21:30 Virginia Tech @ Miami

 

November 21. vasárnap

2:00 Florida State @ Maryland

 

 

 

Herczeg Ádám (Höri)