AFC South mérkőzésbeharangozók - 12. hét

Nézzük mire lesz érdemes figyelni az AFC South csapatainak mérkőzésein.

Indianapolis Colts – San Diego Chargers, magyar idő szerint november 29-én 02:20-kor.

 

Mire figyeljünk:

ha a Coltsnál a labda

-      Agyrázkódása miatt Collie nem tud majd játszani, de érdemes lesz figyelni a helyén játszó Blair Whiteot, aki a Patriots ellen már bizonyította, hogy hibáztak az NFL csapatok, hogy nem adtak neki esélyt a drafton.

-      A Colts szoros meccseket szokott játszani a Chargers ellen, de a meccseket gyakran egy utolsó másodperces falemberi hiba döntötte el. Tony Ugoh a playoffban omlott össze a Chargers ellen és a Patriots ellen hibázó Ryan Diemnek sincsenek jó emlékei a Chargersről. Vajon idén meg tudja majd védeni a fal Peyton Manninget.

 

ha a Chargersnél a labda

-      A Chargersnek a meccs elején egy egészséges futójátékot kell kialakítania, a Brackettet és Sessiont még mindig nélkülöző Coltsal szemben. Ha ez sikerült, akkor elővehetik a nagy erősségüket, a mélységi passzokat.

-      Vincent Jackson végre visszatér és dollár milliókra éhesen fog játszani, ami nem jó hír az Indianapolis számára.

 

 

Houston Texans – Tennessee Titans, magyar idő szerint november 28-án 19:00-kor.

 

Mire figyeljünk:

ha a Texansnál a labda

-      Andre Johnson újra 100%-osan egészségesnek tekinthető, ráadásul elmúlt 2 évben átlagosan 1 touchdownt és több mint 100 yardot termel a Titans ellen.

-      Arian Foster az első futó, aki idén átlépte az 1000 futott yardot, ráadásul 12 TDjével is toronymagasan vezet. Ennek ellenére kemény kihívás lesz a számára a Titans védelme.

 

 

ha a Titansnál a labda

-      Young már nincs. Collins még nincs. Így a rookie Rusty Smith élete első NFL meccsén fog kezdeni. Erre az alkalomra keresni sem lehetett volna jobb ellenfelet, mint katasztrofális secondaryvel rendelkező Texanst.

-      Itt a nagy esély Randy Moss számára, hogy megszerezze első touchdownját a Titans színeiben. De ha most sem fogják keresni sok labdával, akkor kezdhet elfogyni Moss kedve.

 

New York Giants - Jacksonville Jaguars, magyar idő szerint november 28-án 19:00-kor.

 

Mire figyeljünk:

ha a Giantsnél a labda

-      Nem lesz a 2 kezdő elkapó Smith és Nicks. A falból hiányzik majd Diehl, O’Hara és Andrews. A sérülések miatt a Giants pont azokon a helyeken gyengült meg, ahol a legjobban sebezhető lehetne a Jaguars.

-      Ahmad Bradshaw fumble gondjai miatt ismét Brandon Jacobs vált a Giants kezdő futójává. Ha Terrance Knighton őt is meg tudja állítani, akkor lassan pro bowl szintű évről lehet nála beszélni.

 

ha a Jaguarsnál a labda

-      Eugene Monroe agyrázkódás miatt nem tud játszani. A helyén Kevin Haslam készülhet élete első kezdésére Garrard vak oldalán. A fal másik szélén a szintén beugró Jordan Black játszik. Nekik kell majd megfogniuk Osi Umenyiora és Justin Tuckot.

-      Maurice Jones-Drew az elmúlt 3 meccsén mind 100 yard felett zárt, viszont a Giants védelme engedte az egyik legkevesebb futott yardot. Ez nagy lehetőséget biztosít Jones-Drew számára, hogy bizonyítson a szezon elején fanyalgók számára.