AFC South mérkőzésbeharangozók - 14. hét

Nézzük mire lesz érdemes figyelni az AFC South csapatainak mérkőzésein.

Tennessee Titans - Indianapolis Colts, magyar idő szerint december 10-én 02:20-kor.

 

Mire figyeljünk:

ha a Titansnél a labda

-      A Coltsból hiányozni fog a két kezdő cornerback Hayden és Powers, ami azt jelenti, hogy a secondaryben csak két játékos a CB Lacey és a safety Bethea bevethető azok közül, akik a szezon kezdete óta a Coltsban játszanak.

-      A Colts secondaryje jelen pillanatban nincs egy súlycsoportban Randy Moss és Nate Washington párosával illetve a sérülésből visszatérő Kenny Brittel, ami csak azért baj a Coltsnak, mert a futást sem tudják megállítani.

-      A special team tekintetében szintén egyértelműen a Titansnél van az előny. Rob Bironas egész szezonban egy mezőnygólt hagyott csak ki, ráadásul Marc Marianinak első éve alatt kb annyi visszahordott touchdownja van, mint a Coltsnak az elmúlt 10 évben.

 

ha a Coltsnál a labda

-      Peyton Manning hétről hétre gyártja az interceptionöket ráadásul köztük mindig 1-2-vel touchdownra futnak vissza. Ez annak tudható be, hogy a futójáték teljes hiánya miatt úgy érzi, hogy neki kell megcsinálnia a nagy játékokat, de a kockázatos dobásokkal úgy próbálkozik, hogy még nem ismeri igazán a saját elkapóit. Ezért Manning nem is az ellenfél védelmét próbálja átverni, hanem a saját elkapóit figyeli, és azt próbálja kitalálni, hogy a csapattársa milyen döntést fog hozni, amivel megkönnyíti az ellenfél dolgát.

-      Se Addai, se Hart nem fog játszani így megint csak Brown és James marad arra a célra, hogy vért izzadva néha-néha 1 yardnál többet érjenek el. Ha Cortland Finnegannek sikerül levédekezni vagy kiállítatnia Reggie Waynet, akkor a teljes Colts offenset is leveszi a pályáról.

 

Houston Texans – Baltimore Ravens, magyar idő szerint december 14-én 02:30-kor.

 

Mire figyeljünk:

ha a Texansnál a labda

-      Arian Foster az idei év legeredményesebb futója mind a yardok mind a touchdownok tekintetében. A Ravens azonban az előző héten a Steelers futójátékát is meg tudta állítani. Ray Lewisnak viszont arra is fel kell majd készülnie, hogy Foster nem csak futásokkal, hanem elkapásokkal is tud veszélyeztetni.

-      Hogy fog teljesíteni a Texans a meccs végén? A Texans utolsó 4 veresége átlagosan kevesebb, mint egy touchdownon múlott, ráadásul mind a 4 meccs még vezettek a 4. negyed kezdetén.

 

 

ha a Ravensnél a labda

-      Az idei eddig nem Ray Rice éve volt. Idén csak egyszer tudott 100-nál több futott yardot megtenni, de az előző héten a Texans védői nagyon megszenvedtek az Eagles fürge játékosaival szemben.

-      A futójátékon kívül Flacconak is nagy segítséget jelenthet Le'Ron McClain visszatérése. McClain távollétében Flaccot 2 meccs alatt 8-szor sackelték.