AFC South mérkőzésbeharangozók - 16. hét

Nézzük mire lesz érdemes figyelni az AFC South csapatainak mérkőzésein.

Jacksonville Jaguars – Washington Redskins, magyar idő szerint december 26-án 19:00-kor.

 

Mire figyeljünk:

ha a Jaguarsnál a labda

-      Maurice Jones-Drew karrierje során első alkalommal kénytelen sérülés miatt kihagyni egy meccset. A helyét Rashad Jennings fogja átvenni, aki eddig a szezonban nagyon jól teljesített, amikor lehetőséget kapott a bizonyításra.

-      Marcedes Lewist már csak 2 meccs választja el attól, hogy egy szép nagy szerződést írhasson alá. A Redskins védelme a szezon végére teljesen kifogyott a linebackerekből, ami jó hír Lewisnak és az ügynökének is.

 

ha a Redskinsnél a labda

-      Rex Grossman visszatér sikeres egyetemi éveinek színhelyére Floridába. Grossman nagy gyengéje, hogy turnover veszélyesen játszik, de nagy örömére a Jaguars védelmére nem jellemző a turnoverek kierőszakolása.

-      A Jaguarshoz hasonlóan a Redskinsnek is nagy lehetősége van sikeres tight end játékra. Különösen, ha azt nézzük, hogy az új irányítók legjobb barátai az ügyes kezű tight endek, és Chris Cooley is az.

 

 

Kansas City Chiefs - Tennessee Titans, magyar idő szerint december 26-án 19:00-kor.

 

Mire figyeljünk:

ha a Chiefsnél a labda

-      Jamaal Charles nem kap annyi futási lehetőséget, mint a legtöbb első számú futó, de robbanékonyságának köszönhetően így is majdnem ő vezeti a ligát a futott yardok tekintetében. Bár egyszerre nem lesznek a pályán Chris Johnsonnal, de ők ketten igazi párbajt vívnak a legjobb fiatal runningback címért.

-      Nem sikerült a legjobbra Matt Cassel visszatérése, de a Rams ellen ez is bőven belefért. Most azonban fel kell nőnie a feladathoz és csoportgyőzelemhez kell vezetnie a Chiefset vagy legalábbis nem elrontania azt, amit a Charles-Jones futópáros összehoz.

 

ha a Titansnél a labda

-      A Chiefs idén még nem kapott ki hazai pályán, ami annak a velejárója, hogy nem jó élmény vendégként az Arrowhead Stadiumban játszani. A Titansnek vigyáznia kell mivel normális körülmények közt is sok büntetést hoznak össze, pláne ha ilyen ellenséges területen kell majd játszani.

-      Derrick Johnson az előző héten nagyon jó munkát végzett a Rams ellen. Az eheti Chris Johnson elleni párharca viszont még nehezebb lesz.