Bowl-beharangozók [12/23]

Írta: r.baggio — 2015. december 23., 13:36

Kedd után szerdán is duplázunk.

Bowl-beharangozók [12/23]

Szombatig ingyen használható a "college football GamePass-a", az ESPN Player, próbáld ki!
http://www.espnplayer.com/espnplayer/ncaa

 

POINSETTIA BOWL
GODADDY BOWL

 

22:30 Boise State Broncos vs Northern Illinois Huskies – tv: ESPN

Hol?
Qualcomm Stadium, San Diego. Lehet-e még írni a Qualcommról, hogy a Chargers pályája? Philip Rivers-ék lejátszották utolsó meccsüket rajta ebben az idényben, az NFL-lel kapcsolatos logókat eltávolították és egyre valószínűbb, hogy a franchise Los Angeles-be költözik. Ami biztos, hogy az NCAA-s San Diego State Aztecs minimum három további évig használni fogja a Holiday és a Poinsettia Bowlhoz hasonlóan.

 

Miért?
1952-ben azzal a célzattal hozták létre a Mikulásvirág Kupát, hogy keleti és a nyugati part legjobb katonai bázisai mérkőzzenek meg egymással, de 1955-re a kezdeményezés komolyabb érdeklődés hiányában kifulladt. Fél évszáddal később a szintén San Diego-i Holiday Bowl szervezői újraélesztették, elsődlegesen a Navy-re támaszkodva, mivel a haditengerészetnek a városban fontos támaszpontja működik. Jelenleg hivatalosan egy konferenciával sem állnak szerződésben, a főszponzor a San Diego County Credit Union nevű helyi pénzintézet.

 

Mit kapnak a játékosok?
Műszaki cuccokból összeállított ajándékcsomagot, Fossil órát, sapkát.


Kik játszanak?

Boise State Broncos (8-4, 5-3): Brian Harsin 2014-ben a Chris Petersen által kikövezett úton folytatta és rögtön Fiesta Bowl-diadallal debütált, így idén az igazán magabiztos jóslatok a rájátszás elérését sem zárták ki kategorikusan. A magasra emelt lécet azonban alulról se súrolta a Boise, a második fordulóban a BYU ellen egy Hail Mary okozta vesztüket, pár hétre rá meg a Utah State ellen egy félidő alatt hét (!) labdavesztést követtek el, tálcán kínálva a győzelmet az Aggies-nek. Ha ez nem lett volna elegendő, a New Mexico és az Air Force kettőse bevitt nekik egy-egy pofont hazai pályán is, amire 1998 óta nem volt példa. A Mountain Westben a 8-4 Bronco-mércével mérve vajmi kevés, bár Harsin ezt még a fiatal keret és a sérülések számlájára írhatja.

Northern Illinois Huskies (8-5, 5-3): 8-4-gyel fejezte volna be az alapszakaszt a Huskies is, csak a Toledo Western Michigan elleni bukásával az Ohio elleni vesztes zárás dacára bejutottak a MAC-döntőjébe. Ott mondjuk sok babér nem termett Rod Carey-éknek, a Bowling Green simán kihasználta, hogy decemberre elfogytak a QB-k, Detroitban már a negyedik számú, sportösztöndíj nélküli (azaz walk-on) újonc Tommy Fiedlernek kellett irányítani.

 

Kire figyeljek?

BOISE STATE
1. Brett Rypien (QB) - freshman
2. Darian Thompson (FS) - 2. kör
3. Thomas Sperbeck (WR) - junior
4. Jeremy McNichols (RB) - sophomore
5. Kamalei Correa (STUD End) - junior

A legnagyobb prospect kiemelkedően Thompson, aki all-American jelölésekkel is bír és könnyen lehet, hogy Ilokához vagy Jeron Johnsonhoz hasonlóan a profik között is megállja majd a helyét. A secondary 22 interceptiont halászott össze eddig. A hawaii-i Correának gyengébb idénye volt mint 2014-ben, de ezen a szinten kiemelkedő tehetségről van szó. McNichols 23 touchdownt ünnepelhetett, míg Sperbeckről mindent elmond a New Mexico elleni 20 elkapásos, 281 yardos meccse. Rypien szeptember végén került a csapatba és Kellen Moore után nyert ismét év újonca díjat a konfban a Boise State-nek.

 

NIU
1. Joel Bouagnon (RB) - junior
2. Perez Ford (DE) - udfa
3. Boomer Mays (LB) - udfa
4. Shawun Lurry (CB) - sophomore
5. Kenny Golladay (WR) - junior

Bouagnon a negyedik legtöbb TD-t futotta az országban (18) és 101 yardot átlagol meccsenként. A másik yardgyáros, Golladay tavaly még a North Dakotában játszott, itt 1107 elkapott yarddal és 10 touchdownnal folytatta karrierjét. Lurry éllovas az országban 8 pickkel és összesen 14 labdát ütött le. A végzős védők ügyesek, de nem draft matéria.

 

Mik az esélyek?
8 pontos favorit a Boise State, 55.5 pont az over/under Vegas szerint.

 

Miért nézzem?
A Group of 5 elmúlt években sikert sikerre halmozó két nagyágyúja csap össze, ám mégis nehéz ezért a párosításért jelen esetben lelkesedni, hiszen a Broncos és a Huskies egyaránt csalódásként élheti meg ezt a szezont. Azt hamar megláthatjuk, hogy mennyire motiváltak a felek, ha kellő energiával nyugtázzák nagy kirándulásukat (Boise 1000, Dekalb 2000 mérföldre van San Diego-tól), akkor minden adott a jó szórakoztatáshoz.

 


 

02:00 Georgia Southern Eagles vs Bowling Green Falcons – tv: ESPN

Hol?
Ladd-Peebles Stadium, Mobile. A 33,471 férőhelyes létesítmény 1951 óta a Senior Bowl college all-star „gála” helyszíneként ismert, csak 2009-ben kezdte el egy csapat rendszeresen használni, a helyi South Alabama egyetem akkor alakult futballprogramja.

 

Miért?
A Mobile Alabama Bowl 1999-ben indult el, melynek névhasználatai jogait előbb a GMAC, majd a 2011-ben GoDaddy domainszolgáltató vásárolta meg. 2007-től a tavalyi idényig a bowl-menü végén, a nagydöntőt megelőzően rendezték meg, most került vissza a decemberi sávba, így 2015-ben tulajdonképp ez a második GoDaddy Bowl a MAC és a Sun Belt részvételével. A 2001-es Marshall-East Carolina (64-61) minden idők legpontgazdagabb, a 2008-as Tulsa-Bowling Green (63-7) legnagyobb pontkülönbségű bowlja lett.

 

Mit kapnak a játékosok?
Timely Watch Co. márkájú órát, Sol Republic Punk kihangosítót, Lit hűtőládát, Wilson szuvenír focilabdát.

 


Kik játszanak?

Georgia Southern Eagles (8-4, 6-2): A Georgia Southern az Appalachian State-hez hasonlóan 2014-ben lépett fel az FBS-be és csatlakozott a Sun Belt konferenciához, amit első évükben meg is nyertek hibátlan csoporton belüli mérleggel. Bowlon viszont az átmenet okán akkor nem szerepelhettek, erre 12 hónapot kellett várni, a nagy örömbe mégis üröm vegyült, mert a főedző Willie Fritz két hete váratlanul a Tulane-hez távozott. Szintén nehezen magyarázható a Georgia State elleni hazai égés a zárómeccsen, pedig előtte a nem sokkal a Georgiát is megszorongatták (és ezen kívül csak a West Virginia és az App State előtt hajtottak fejet).

Bowling Green Falcons (10-3, 8-1): A MAC-beli Falcons is kénytelen volt elbúcsúzni HC-jától, noha itt a Syracuse által elcsábított Dino Babers-t nem érheti semmilyen kritika, két év alatt a maximumot hozta ki a tanítványaiból, 2015-ben elődje, Dave Clawson ’13-as csoportgyőzelmét megismételve két Big Ten-skalppal (Maryland és Purdue) együtt.

 

Kire figyeljek?

GEORGIA SOUTHERN
1. Matt Breida (RB) - junior
2. Darien Foreman (OL) – udfa
3. Antonio Glover (DB) – udfa
4. Wesley Fields (RB) - freshman
5. Jay Ellison (DL) – junior

Az ország legjobb átlaggal futó játékosa Breida, és árulkodó a támadófalról, hogy még a másodhegedűs Fields is jó volt egy év újonca díjra a Sun Beltben. Breida egész konkrétan 1540 yardot repesztett 8.2-es átlaggal.

 

BGSU
1. Matt Johnson (QB) - udfa
2. Roger Lewis (WR) - sophomore
3. Travis Greene (RB) - udfa
4. Austin Valdez (LB) - sophomore
5. Alex Huettel (OL) - udfa

Johnson a MAC év támadója díj nyertese. 4700 yardjával megelőzte Ben Roethlisbergert a MAC-örökranglista élén (és 356 yard kell még, hogy Brandon Doughty-t leszorítsa az FBS 2015-ös trónjáról). Lewis 1401 yarddal és 14 TD-vel segítette a kampányban, ahogy a futó Greene sem tétlenkedett, ő is 1000 yard fölé jutott kétszámjegyű TD-vel. A falban Huettelt Phil Steele all-Americannek is jelölte. A védelemben Valdez nem akármilyen MLB, hiszen irányítóként kezdte a karrierjét, most pedig már 120 szereléssel a defense-t mozgatja.

 

Mik az esélyek?
7.5 pontos favorit a Bowling Green, a fogadóirodák 64 pontra lövik be az over/undert.

 

Miért nézzem?
Ellentétes stílusok találkozása, a Georgia Southern a no. 1. futójátékkal, a Bowling Green a liga harmadik legjobb passzjátékával rendelkezik. Az egyik oldalon átlag 355.6 yard rushing offense Matt Breida, a másikon 376.1 yard passing offense az irányító Matt Johnson vezérletével, ennél meggyőzőbb érv nem létezhet kedvcsináló gyanánt.