Előszezon előtt - NFC Nyugat

Írta: Fucu — 2014. július 27., 14:22

Az edzőtáborok elkezdődtek már, de a párharcok még korántsem dőltek el.

Előszezon előtt - NFC Nyugat

Arizona Cardinals

Az edzőtábor kezdete: július 22. az újoncoknak, július 25. a veteránoknak.
Helyszín: University of Phoenix Stadium, Glendale, Arizona

Legfontosabb párharcok:

1. Belső Linebacker: Karlos Dansby Clevelandbe távozott szabadügynökként, de erre felkészültek a Cards vezetői. Arra viszont nem, hogy Daryl Washington minimum egyéves eltiltást kapjon, mivel újabb drogteszten bukott meg. Így fordulhat elő, hogy a tavaly igen jó futás elleni védelem két meghatározó alakját kell pótolni. Az egyik posztra ott van a tavaly második körben draftolt Kevin Minter, aki az előző szezonban egy (1) snapet játszott a védelemben. Párja a Larry Foote – Lorenzo Alexander párharc győztese lesz. Utóbbi ráadásul szélső LB-ből kerül be középre, míg Foote igaz, hogy tapasztalt, de nem fiatal már. Egy kiemelkedősen erős edzőtáborral Kenny Demens is odaérhet, de erre minimális az esély.

2. Támadófal jobb oldal: Az OL mindig is a gyenge pontja volt a Cardinals csapatának. A bal oldalt rendbe rakták Jared Veldheer érkezésével és Jonathan Cooper felépülésével, de a jobb oldalon a guard és a tackle poszton is kérdéses ki lesz a kezdő az első héten. A centertől jobbra a tavalyi szezont Paul Fanaika játszotta végig, de elég bizonytalan volt a teljesítménye. Őt hivatott váltani a tavaly negyedi körben draftolt Earl Watford. Nagy csata lesz kettejük között és jelenleg igen nehéz megmondani ki kerül ki győztesen. Fanaikának egy év tapasztalat van a háta mögött, de Watford a tehetségesebb. A tackle poszton teljesen új kezdő lesz bevetve idén, mivel a tavalyi első számú RT-t, Eric Winstont nem szerződtette vissza a csapat. Bobby Massie (#70) és Bradley Sowell párharcának a nyertese kezdhet majd a Chargers ellen. Előbbi remek fizikai adottságokkal rendelkezik a poszthoz, de sok mentális hibát követ el, még mindig. Utóbbi tavaly LT-ként játszott, de Veldheer érkezésével a jobb oldalon igyekszik kezdő pozíciót kiharcolni magának.

+ 1: ACL: Két védekező játékos is ACL szakadást szenvedett a tavalyi szezon során, akiknek fontos szerepük volt a védelemben. Mondhatjuk, hogy Tyrann Mathieu a fontosabb láncszem, mivel gyakorlatilag két poszton teljesített remekül újonc évében, ugyanis safety-ként és nickel CB-ként is bevetésre került 2013-ban. Visszatérésének idejéről nehéz bármit is mondani, de a Cards szabad hete utánra lehet számítani. Alameda Ta'amu nem kezdő volt tavaly, de Dan Williams-szel cserélődve fontos szerepe volt a remek futás elleni védekezésben. Neki is a szezon első felére tehető a visszatérése.

Várható kezdő 22:
Támadók: C. Palmer, A. Ellington, L. Fitzgerald, M. Floyd, J. Carlson, J. Ballard, J. Veldheer, J. Cooper, L. Sendlein, P. Fanaika, Bobby Massie.
Védők: D. Dockett, D. Williams, C. Campbell, J. Abraham, K. Minter, L. Foote, M. Shaughnessy, P. Peterson, A. Cromartie, D. Bucannon, R. Johnson.


San Francisco 49ers

Az edzőtábor kezdete: július 16. az újoncoknak, július 23. a veteránoknak
Helyszín: SAP Performance Ficility, Santa Clara, California

Legfontosabb párharcok:

1. Belső linebacker: Természetesen nem Patrick Willisről (#52) van szó, mivel az ő helye megkérdőjelezhetetlen a kezdőben. A januárban ACL szakadást szenvedő NaVorro Bowman a legoptimistább előrejelzések szerint is csak a szezon felére épül fel. A szezont valószínűleg Michael Wilhoite (#57) kezdi Willis mellett, de két újonc ILB is érkezett a tavasszal. Chris Borland a harmadik körben lett draftolva, míg Shayne Skov drafolatlanul került korábbi edzője csapatához. Mind a két újonc produktív egyetemi karriert tudhat maga mögött, de mindkettejüknek vannak hiányosságaik. Ezért lehet biztosra venni Wilhoite kezdő szerepét.

2. Jobb oldali guard: Alex Boone holdoutol, így ha sokáig „kekeckedik” új szerződés hiányáért kikerülhet a kezdőből. Jelenleg a veterán Adam Snyder a kezdő helyette, aki vészmegoldásnak megfelel, de egész szezonban már nem tud kezdő szinten teljesíteni. Opció lehetne még Daniel Kilgore átmozgatása centerből, de akkor arra a posztra nem lenne megfelelő ember. A csapat vezetői csak reménykedni tudnak, hogy gyorsan meggondolja magát Boone és elkezdi a munkát.

3. Elkapók: A kérdés, hogyan fognak eloszlani a labdák a WR-ek között? Itt van Michael Crabtree, aki Colin Kaepernick kedvenc célpontja. Anquan Boldin maradt, ahogy a tavalyi szezon közben csere keretén belül érkező Jon Baldwin is. Érkezett szintén egy csere során a Billstől Stevie Johnson, valamint Brandon Lloyd is itt van és ne feledkezzünk meg Quinton Pattonról sem (plusz ugye ott van Vernon Davis egy másik kedvenc célpont). Ennyi elkapót nem lehet teljesen kiszolgálni, úgyhogy nagy harc lesz a labdákért már az edzőtáborban.

+1: Gore váltótársa: A veterán futó a támadójáték alapjául szolgál, de ő sem lesz fiatalabb. Kendall Hunter tudta őt felváltani, de a szombati edzésen elszakította az ACL-ét, így kidőlt a teljes szezonra. Most értékelődik fel a 49ers második körös választása, Carlos Hyde, aki már újoncként sok lehetőséget kaphat, ha Goret még többet szeretnék pihentetni. Sajnos Marcus Lattimore térde nem került olyan állapotba, hogy az idei edzőtábort teljes értékűen elkezdje, de az edzők bizakodnak, hogy hamarosan teljes értékű munkát végezhet. Ott van még LaMichael James, akinek eddig nagyot kellett volna küzdenie, hogy az 53-ba kerüljön, de Hunter sérülésével ez talán biztosabbnak látszik.

Várható kezdő 22:
Támadók: C. Kaepernick, F. Gore, B. Miller, M. Crabtree, A. Boldin, V. Davis, J. Staley, M. Iupati, D. Kilgore, A. Snyder, A. Davis
Védők: J. Smith, G. Dorsey, R. McDonald, A. Brooks, P. Willis, M. Wilhoite, A. Smith, T. Brock, C. Culliver, E. Reid, A. Bethea


Seattle Seahawks

Az edzőtábor kezdete: július 24. egységesen mindenkinek
Helyszín: Virginia Mason Athletic Center, Renton, Washington

Legfontosabb párharcok

1. Elkapók: Percy Harvin végre egészségesnek látszik, hogy ez az alapszakasz kezdetekor is meglegyen az előszezon mérkőzéseken limitált szerepet kap majd. Sidney Rice az offseasonben kötött egyéves szerződését sem töltötte ki, mivel csütörtökön bejelentette visszavonulását (27 évesen). Sok sérülés hátráltatta az utóbbi években. Golden Tate Detroitba költözését követően Harvin mellé a kezdőben Jermaine Kearse érhet oda, mivel Doug Baldwin a slotban jobban tudja kamatoztatni tudását. A depth chart további helyeiért Ricardo Lockette és a két idei draftolt, Paul Richardson és Kevin Norwood harcolnak majd egymással.

2. Jobb oldali tackle: Breno Giacomini New Yorkba költözött, így új kezdő lesz ezen a poszton. A tavaly hetedik körben draftolt Michael Bowie a kezdő poszt fő várományosa, aki tavaly már szerepelt pár meccsen kezdőként. Idén azonban a második körben érkezett, nem kis meglepetésre, Justin Britt, aki ellenfele lehet Bowienak.

3. Front7: Hárman is távoztak a védekező falból és ha nem a Seattleről beszélnénk, azt mondanánk meg fog látszani a hiányuk. Chris Clemons és Red Bryant korábbi védekező koordinátorukhoz szerződtek Jacksonvillebe, míg Clinton McDonald a Buccaneersben játszik a továbbiakban. Úgy tűnt, hogy jelentősen meggyengülnek, de a tavaly draftolt két DL közül Jordan Hill alig, míg Jesse Williams (sérülés miatt) egyáltalán nem lépett pályára. Érkezett a nagyon tapasztalt Kevin Williams és akkor még nem említettük meg a Greg Scruggs, Benson Mayowa, Cassius Marsh, Jackson Jeffcoat négyest, akik az 53-ba kerülésért csatáznak majd. Tehát úgy tűnik nem lesz gond a távozókat pótolni. A tavaly már linebackerként tevékenykedő Bruce Irvin aktív PUP listára került, mivel még nem épült fel csípőműtétjéből. Valószínűleg az egész edzőtábort ki kell hagynia és az első hétre történő visszatérése is kizártnak tűnik. Ennek következtében O'Brien Schofield kaphat majd több lehetőséget.

+1. Holdout: Marshawn Lynch nem jelent meg az edzőtábor kezdetekor, tehát hivatalosan is holdoutol. A 28 éves futó idén 5,5 millió dollárt kap, de hosszú távú és nagyobb összegű fizetést szeretne magának. Nem valószínű, hogy sokáig kéreti majd magát Lynch, mivel Christine Michael és Robert Turbin jelenlétében nem valószínű, hogy túl fogják fizetni, ha egyáltalán szeretnének neki hosszú távú szerződést adni.

Várható kezdő 22:
Támadók: R. Wilson, M. Lynch, P. Harvin, J. Kearse, D. Baldwin, Z. Miller, R. Okung, J. Carpenter, M. Unger, JR. Sweezy, M. Bowie.
Védők: M. Bennett, T. McDaniel, B. Mebane, C. Avril, M. Smith, B. Wagner, K.J. Wright, R. Sherman, E. Thomas, K. Chancellor, B. Maxwell.


St. Louis Rams

Az edzőtábor helyszíne: július 22. az újoncoknak, július 24. a veteránoknak
Helyszín: Rams Park Training Center, Earth City, Missouri

Legfontosabb párharcok:

1. Elkapók: Idén is az a kérdés, ki lesz az első számú elkapója Sam Bradfordnak? Tavon Austinért tavaly talán túl sokat adott a Rams, mivel nem volt kimagaslóan jó újonc éve. Párszor megvillantotta tudását, de nem az igazi no.1 WR szerepre való. Kenny Britt érkezett, akit Fisher ismer a Titanses időkből és reménykednek, hogy a csapatváltás jót tesz a tehetséges elkapónak. Chris Givens, Austin Pettis és Brian Quick mindig változó teljesítményt nyújtottak, eddig nem sikerült egyiküknek sem hosszabb távon kimagaslaniuk a többiek közül. A tavaly harmadik körben draftolt Stedman Bailey remek dolgokat mutatott a tavalyi szezon végén, de 4 meccses eltiltással kezdi ezt az évet, így rá csak a 6. játékhéten számíthatnak Fisherék.

2. Futó rotáció: Hiába zárt remek újonc szezont a tavaly ötödik körben draftolt Zac Stacy, Jeff Fisherék úgy gondolták kell egy kis erősítés a futószekciónak. Az idei draft harmadik körében érkezett Tre Mason, akivel jelentősen számolnak az edzők. Isaiah Pead még mindig a csapatnál van és nagyon kaparnia kell és jobb teljesítményt nyújtani mint Benny Cunnningham, ha bent szeretne ragadni az 53-as keretben.

3. Nickel CB: Janoris Jenkins és Trumaine Johnson kezdő helye beton biztos, de a harmadik számú corner pozíció még szabad. Erre a legnagyobb eséllyel Brandon McGee vagy az újonc Lamarcus Joyner pályázik, de utóbbit safety-ként is sokat láthatjuk a pályán.

+1: Dumbar: A tavalyi évet négy mérkőzéses eltiltással kezdte (tiltott szerek használata miatt), ezért az edzőtábor után ki is vágták, de amint lejárt az eltiltás visszaigazolták és jól is teljesített a pályán. Az elmúlt héten, az edzőtábor kezdete előtt pár nappal verekedésbe keveredett Miamiban. Nem tudni még, hogy kap-e büntetést a ligától, de ha igen, akkor Ray-Ray Armstrong megint lehetőséget kap a bizonyításra, vagy idén is visszahozzák Witherspoont?

Várható kezdő 22:
Támadók: S. Bradford, Z. Stacy, T. Austin, K. Britt, J. Cook, L. Kendricks, J. Long, G. Robinson, S. Wells, R. Saffold, J. Barksdale.
Védők: C. Long, K. Langford, M. Brockers, R. Quinn, R.R. Armstrong, J. Laurinaitis, A. Ogletree, J. Jenkins, T. Johnson, TJ. McDonald, R. McLeod.


Hozzászólások

több mint 9 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 12 — Apu ökölbeszorított keze
49-eseknek ott van Martin centernek...