Könyvek, színház
19 feliratkozó
több mint 14 éve
Agatha Christie-ket antikváriumokban 2-300 forintokért be lehet szerezni. Többször is dömpingszerűen kiadták őket, ezért erős túltelítettség uralkodik a piacon. Valamint aki tényleg könyvmániás, és szereti meg is venni a könyveket, vagyis nem jó ha kölcsönkéri, vagy kikölcsönzi könyvtárból, annak ajánlom a Pecsánál a bolhapiacot. Ott rendkívül olcsón (50-100-200 ft) lehet gyöngyszemekre bukkanni. Sok kisrác kiviszi a szülők könyveit, lehet csemegézni. 😊

több mint 14 éve
Szerintem szerezd be az Ackroydot 😊 Messze a legjobb.tenorxAz a baj, hogy körülbelül ezer könyv biztos van a listámon amiket be szeretnék szerezni. 😀 Eddig úgy voltam vele, hogy előbb utóbb csak elolvasom az összeset még ebben az életemben, de már nem tudom mi lesz így belőle, hogy nemrég jelent meg a Metró 2033 és a Timothy Zahn féle Terminátor: Megváltás előzménye is. :o Bár annyi baj legyen, hogy bőven van lehetőség a jó könyvek között vállogatni. 😊
több mint 14 éve
Szerintem szerezd be az Ackroydot 😊 Messze a legjobb.
több mint 14 éve
Mondjuk messze a legjobb Christie könyv Az Ackroyd-gyilkosság. Valami elképesztően jó, nagyon nagyon bejött. A legtöbb Christie könyvnek nagyjából kitalálom a végét, de ez 😊tenorxÉn pont azt szeretem benne, hogy Christie megad minden infót, hogy az olvasó is kitalálhassa ki volt a gyilkos. Az Ackroyd-gyilkossághoz még sajnos nem volt szerencsém. Eddig az alábbiakat olvastam: Gyilkosság az Orient Expresszen, Gyilkosság Mezopotámiában, Halál a Níluson, Paddington 16.50, Rejtély az Antillákon és A Bertram szálló. Nálam az Orient Expressz vezet, annak ellenére, hogy olvasáskor azt mondtam, hogy nane, ez már túl abszurd és a Marple regények is jobban bejönnek, mint amelyikben Poirot a főszereplő. 😊
több mint 14 éve
Mondjuk messze a legjobb Christie könyv Az Ackroyd-gyilkosság. Valami elképesztően jó, nagyon nagyon bejött. A legtöbb Christie könyvnek nagyjából kitalálom a végét, de ez 😊
több mint 14 éve
Húú, A titokzatos kék vonatot még nem olvastam Christietől, pedig eddig azt hittem, hogy mindegyiket olvastam. A tíz kicsi néger meg a Macska a galambok között viszont nekem nagyon bejött.tenorxÉn is próbálom szép lassan beszerezni az összes Christie regényt. Eddig van 9 és a Paddington 16.50 és a Gyilkosság az Orient expresszen nagyon bejött remélem az új vonatos is hasonló rtékeket képvisel majd. 😊 A Tíz kicsi néger pedig eddig a legjobb regénynek nevezett meg az összes AC fan ismerősöm, úgyhogy várom már nagyon. 😊
több mint 14 éve
Húú, A titokzatos kék vonatot még nem olvastam Christietől, pedig eddig azt hittem, hogy mindegyiket olvastam. A tíz kicsi néger meg a Macska a galambok között viszont nekem nagyon bejött.tenorxNekem a négerkék nem, de a vonatot még én se láttam, pedig én is azt hittem, hogy szinte mind vagy már meg van, vagy el is van olvasva. Egyébként nekem a Tíz kicsi néger kicsit csalódás volt, pár ismerősöm, rokonom nagyon hype-olta, és nem azt kaptam, amit vártam. Mint ahogyan anno az Orient Expressz esetén sem.
De ha már AC, a Spar-Interspar-Kaisers hármasban biztosan, de talán az inmedio-relay újságosoknál megy egy sorozat, heti egy Agatha Christie könnyvel 990 Ft-ért. Most éppen a Nemezis van terítéken, múlt héten Lord Edgware meghal volt.
több mint 14 éve
Húú, A titokzatos kék vonatot még nem olvastam Christietől, pedig eddig azt hittem, hogy mindegyiket olvastam. A tíz kicsi néger meg a Macska a galambok között viszont nekem nagyon bejött.
több mint 14 éve
Mostani betevő: Clarke A Mars titka,
Szrugackij fivérek Menekülési kisérlet,
Agatha Christie A titokzatos kék vonat, Macska a galambok között, Tíz kicsi néger
Stephen King Állattemető, A ragyogás
Körülbeli egy havi olvasnivaló... 😀
több mint 14 éve
Na végeztem vele, kemény volt ez a pénzkereseti "dolog" 😊Na ma nekiugrok a Holló a Hollónak 😊BondiJó szórakozást hozzá, és ne keseredj el, hogy a végén meghal Kid Dingjust. 😊Sobri Jóska
Én azt hittem, hogy a társakkal is az fog történni mint Kid Dingjusttal

több mint 14 éve
ez a három így kezdésnek tökéletes is lenne 😊 szívesen odaadnám helyette mondjuk (szándékosan nem szépirodalmat írok) Feldman Meat Marketjét, a Football Coaching Bible-t átlapozásra, vagy kedvenc egyetemi tanárom könyvét, A modern film irányzataitMcCarthy-t, Hellert, Wildert sajátból tudom hozni, a többit (bár szakmából fakadóan menne 😊), nem tudom hozni, nagyon megszigorították a könyvmozgást, voltak hiányok a leltárnál.Dzsokijuingmiért nem veszed ki őket könyvtárból?alap esetben természetesen nem sírnék emiatt (könyvtáros hallgatóként vicces is lenne 😊), de mivel a tavaszi félévben alig leszek fenn Pesten, most nem hosszabbítottam meg a bérleteimet...JJ Tiller
megvan minden, és még csajozni is lehet 😀briareos

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
McCarthy-t, Hellert, Wildert sajátból tudom hozni, a többit (bár szakmából fakadóan menne 😊), nem tudom hozni, nagyon megszigorították a könyvmozgást, voltak hiányok a leltárnál.alap esetben természetesen nem sírnék emiatt (könyvtáros hallgatóként vicces is lenne 😊), de mivel a tavaszi félévben alig leszek fenn Pesten, most nem hosszabbítottam meg a bérleteimet...JJ TillerFaulkner a legjobb 😊 A hang és a téboly a kedvenc könyvem, olvasnék tőle mást is, csak a hsz-emre se sokan jelentkeztek...JJ Tillermiért nem veszed ki őket könyvtárból?
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
alap esetben természetesen nem sírnék emiatt (könyvtáros hallgatóként vicces is lenne 😊), de mivel a tavaszi félévben alig leszek fenn Pesten, most nem hosszabbítottam meg a bérleteimet...miért nem veszed ki őket könyvtárból?Sziasztok, ha már kortárs (modern) amerikai irodalom, dráma...Faulkner a legjobb 😊 A hang és a téboly a kedvenc könyvem, olvasnék tőle mást is, csak a hsz-emre se sokan jelentkeztek...JJ Tiller
Óriási örömmel láttam hogy a Víg műsorára tűzte Tracy Letts: Augustus Oklahomában című művét (August: Osage County). Ez a darab szó szerint megrázta a Broadwayt, Letts meg is kapta a Pulitzer díjat érte, de színházba ugye nem ezért járunk.
Mindenesetre én most amíg otthon voltam megnéztem, nem bántam meg. Eszenyi Enikő rendezte, rendben van. Mint minden újabb keletű nagy hatású művet, ezt is lehet boncolgatni, persze mindenkinek mást mond, van aki egyenesen azt gondolja, hogy az "utolsó kegyeletteljes arconrúgás a hippigenerációnak". Ebben is van valami.
Aki tudja nézze meg, nagyon jó az előadás. Maga a mű témája nem annyira mellbe vágó, vagy forradalmi, ám a szemlélet mindenképpen érdekes. Zseniálisan felépített darab! Nyomasztó, fájó vígjáték ez, aminek a végén senkinek sincs kedve röhögni!
Amúgy meg közhely de Tennessee Williamst és Faulkner! Akkor is ha fáj, pár év múlva pedig aktuális lesz a "nyúl"!!!Helmut Zimmer

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
JJ!És a fordítás is denagyon rendben van 😊 !
Én azt mondom, hogy a Megszületik augusztusban-t ne hagyd ki! 😊
több mint 14 éve
miért nem veszed ki őket könyvtárból?Sziasztok, ha már kortárs (modern) amerikai irodalom, dráma...Faulkner a legjobb 😊 A hang és a téboly a kedvenc könyvem, olvasnék tőle mást is, csak a hsz-emre se sokan jelentkeztek...JJ Tiller
Óriási örömmel láttam hogy a Víg műsorára tűzte Tracy Letts: Augustus Oklahomában című művét (August: Osage County). Ez a darab szó szerint megrázta a Broadwayt, Letts meg is kapta a Pulitzer díjat érte, de színházba ugye nem ezért járunk.
Mindenesetre én most amíg otthon voltam megnéztem, nem bántam meg. Eszenyi Enikő rendezte, rendben van. Mint minden újabb keletű nagy hatású művet, ezt is lehet boncolgatni, persze mindenkinek mást mond, van aki egyenesen azt gondolja, hogy az "utolsó kegyeletteljes arconrúgás a hippigenerációnak". Ebben is van valami.
Aki tudja nézze meg, nagyon jó az előadás. Maga a mű témája nem annyira mellbe vágó, vagy forradalmi, ám a szemlélet mindenképpen érdekes. Zseniálisan felépített darab! Nyomasztó, fájó vígjáték ez, aminek a végén senkinek sincs kedve röhögni!
Amúgy meg közhely de Tennessee Williamst és Faulkner! Akkor is ha fáj, pár év múlva pedig aktuális lesz a "nyúl"!!!Helmut Zimmer
megvan minden, és még csajozni is lehet 😀

több mint 14 éve
Sziasztok, ha már kortárs (modern) amerikai irodalom, dráma...Faulkner a legjobb 😊 A hang és a téboly a kedvenc könyvem, olvasnék tőle mást is, csak a hsz-emre se sokan jelentkeztek...

---
több mint 14 éve
Sziasztok, ha már kortárs (modern) amerikai irodalom, dráma... Óriási örömmel láttam hogy a Víg műsorára tűzte Tracy Letts: Augustus Oklahomában című művét (August: Osage County). Ez a darab szó szerint megrázta a Broadwayt, Letts meg is kapta a Pulitzer díjat érte, de színházba ugye nem ezért járunk.
Amúgy meg közhely de Tennessee Williamst és Faulkner! Akkor is ha fáj, pár év múlva pedig aktuális lesz a "nyúl"!!!
több mint 14 éve
épp ellenkezőleg hihetetlenül alaposan van kidolgozva a háttér. a könyvek fő erőssége pont a leíró részek. szigorúan egyben osztályozandó amúgy a 4 darab, úgy teljes a kép.nekem bejöttbriareosOké. Igazából az érdekelne, hogy rendesen ki van dolgozva a történelmi háttér, nem csak kardos-baszós hülyeség e, a keresztesháborúk meg dísznek vannak. De akkor nyilván nem.Döme
ui: azt meg bóknak veszem, h ha nekem bejön egy könyv, az nem lehet simán kardos baszós hülyeség 😀

több mint 14 éve
nekem bejöttbriareosOké. Igazából az érdekelne, hogy rendesen ki van dolgozva a történelmi háttér, nem csak kardos-baszós hülyeség e, a keresztesháborúk meg dísznek vannak. De akkor nyilván nem.
több mint 14 éve
Valaki olvasta Graham Shelby kereszteslovagos tetralógiáját? Ha igen, milyen?
több mint 14 éve
én még ajánlani tudom Ralph Ellison Invisible Manjét

több mint 14 éve
Ha már amerikai irodalom, akkor én ajánlom Albert Maltz - Holnap is lesz nap (A Long Day in a Short Life), és Ray Bradbury - Marsbéli krónikák (The Martian Chronicles) (nem scifi!, legalábbis nem hagyományos értelemben), és a listáról a 22-es csapdájával kell kezdeni, az top5 irodalmi alapmű undisputed.Sobri JóskaBernard Malamud (A segéd, Isteni kegyelem) is jó, ráadásul angolul sem bonyolult.
Saul Bellow: Herzog
Lehet, hogy ehhez a regényhez is meg kell öregedni, mert fiatalabb koromban egyszer beletört a bicskám, csak második nekifutásra sikerült vagy 10 évvel később.
Richard Braughtigan két kisregénye sem rossz. Egy kötetben jelent meg magyarul.

több mint 14 éve
Ha már amerikai irodalom, akkor én ajánlom Albert Maltz - Holnap is lesz nap (A Long Day in a Short Life), és Ray Bradbury - Marsbéli krónikák (The Martian Chronicles) (nem scifi!, legalábbis nem hagyományos értelemben), és a listáról a 22-es csapdájával kell kezdeni, az top5 irodalmi alapmű undisputed.

több mint 14 éve
meztelenek és holtak nekem megvan, sajnos csak magyarul, meg németül de biz isten megveszem angolul is.és ajánlom h vésd fel a listára tom wolfe-tól a hiúságok máglyáját