Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Ez szerinted mennyire biztos metódus? Pláne Pesten?Dél-Koreában pl. sms-t küldenek az összes polgárnak h jelentkezzen itt és itt az aki ebben az időintervallumban az adott szórakozóhelyen járt.Én a bezárás mellett vagyok, de érdekelne, hogy technikailag hogy mész utána mondjuk annak az 1000 embernek, aki ténylegesen a Fröccsteraszon volt 2020. augusztus 29-én este 22:00 és 23: 00 óra között?Hongkong ill Ausztrálisa például így fogta meg. Volt olyan konkrét hongongi eset például, hogy egy koronavírusos vendég után egy éjszakai szórakozóhely vagy 3 ezer látogatójának jártak utána .... és találták meg. Kell hozzá erőforrás és meló az biztos. Kérdés, hogy mi mennyire akarjuk megfogni a dolgot?. Szerintem ez még mindig olcsóbb, mint félpánikig jutni és 300 milliárdot költeni lélegeztetőgépre, vagy néhány hét műlva újra bezárni mindent.Diverdoc engem meggyőzött, hogy nincs gond a fizetett teszttel. Ha munkaügyben kell menni, a munkáltató úgyis fizeti. Ha magánutazás, akkor meg kalkulálja be a delikvens a nyaralási / városnézési / hosszúhétvégés költségbe. Vagy váltsa ki 14 nap otthon üléssel / home office-al.Szerinted ha mondjuk egy huszonévesről kiderül, hogy fertőzött, akkor kontaktkutassák ki az elmúlt hetéből a Raqpart a Bob és a Fröccsterasz összes vendégét és azok összes kontaktját, ha időben az jön ki, hogy a szombat esti bulikörén ezeket a helyeket érintette? Illetve adódjon e hozzá a Westend és a Mammut 16 boltja ahol előtte pénteken járt?
Az viszont fontos lenne, hogy a kontakt kutatás haladjon, és ott viszont boldog-boldogtalant teszteljenek, mert nagyon kezd megindulni a dolog....
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
empty taxi
Illetve, ha valaki egy szombat este bemindenezve végigbóklásza a Heaven, Raqpart, Bob, Fröccsterasz aranynégyszöget, és kap egy ilyen sms-t, tudni fogja, hogy 22 és 23 közt hol volt éppen és mennyiben vonatkozik rá a jelentkezési kötelezettség?
több mint 5 éve
Hatékonyabb és egyszerűbb lenni eleve nem engedélyezni a beutazást, csak indokolt esetben.Jó hát ilyen alapon eddig se szabadott volna engedélyezni a himi-humi államok polgárainak utazgatását (a kínai és az arab kézzel írott papírok a legjobbak), a menekült útleveles és hasonló státuszú egyénekről nem is beszélveLogikailag: a kinti teszt elvégzése és a magyar bemutatás között ideutaztál. Ami kb. értelmetlenné teszi a kinti teszteredményedet, hiszen az utazás és a teszt készítése közti időben többször is megfertőződhettél.jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Kivancsi lennek hogy mi alapjan nem fogadnak el kulfoldi tesztet. Egy francia, olasz, kanadai etc. teszt miben kulonbozik az itthon csinaltatottnal? Persze azon kivul hogy nem itt fizetnek erte.
hvg.hu/gazdasag/20200830_hatarellenorzes_visszaallitasa_koronavirus
az egésznek még látnám is értelmét, ha nem 64000 ft lenne két kicseszett teszt
r.baggio
Hendrix
Illetve hoz valaki egy kenyai papírt, ami állítása szerint negatív teszt, a nakurui Evans Sunrise Medical Centre-ből. Aha. Lehet. Végülis úgy néz ki, ja. De honnan ismerné egy adott ország hatósága 200 másik ország összes tesztprotokollját, formátumát, kinézetét?
Összerakok én is pikk-pakk egy magyar-angol nyelvű dokut, kinyomtatom, hogy az a XY laboratórium hivatalos tesztje, pecsét, aláírás. Miért fogadná el egy japán vagy izlandi hivatalos szerv?
Sobri Jóska
Az röhej, hogy a repülőtéren nem teszik elérhetővé a tesztelést, pedig volt róla szó korábban. Ott lenne a legkönnyebb szűrni az embereket, erre fel úgy teszünk mintha kb. a 15. században élnénk
r.baggio
Ma jött ki egy pont erről szóló rendelet...
És valóban, eddig se kellett volna engedélyezni, ahogy írod.
több mint 5 éve
Dél-Koreában pl. sms-t küldenek az összes polgárnak h jelentkezzen itt és itt az aki ebben az időintervallumban az adott szórakozóhelyen járt.Én a bezárás mellett vagyok, de érdekelne, hogy technikailag hogy mész utána mondjuk annak az 1000 embernek, aki ténylegesen a Fröccsteraszon volt 2020. augusztus 29-én este 22:00 és 23: 00 óra között?Hongkong ill Ausztrálisa például így fogta meg. Volt olyan konkrét hongongi eset például, hogy egy koronavírusos vendég után egy éjszakai szórakozóhely vagy 3 ezer látogatójának jártak utána .... és találták meg. Kell hozzá erőforrás és meló az biztos. Kérdés, hogy mi mennyire akarjuk megfogni a dolgot?. Szerintem ez még mindig olcsóbb, mint félpánikig jutni és 300 milliárdot költeni lélegeztetőgépre, vagy néhány hét műlva újra bezárni mindent.Diverdoc engem meggyőzött, hogy nincs gond a fizetett teszttel. Ha munkaügyben kell menni, a munkáltató úgyis fizeti. Ha magánutazás, akkor meg kalkulálja be a delikvens a nyaralási / városnézési / hosszúhétvégés költségbe. Vagy váltsa ki 14 nap otthon üléssel / home office-al.Szerinted ha mondjuk egy huszonévesről kiderül, hogy fertőzött, akkor kontaktkutassák ki az elmúlt hetéből a Raqpart a Bob és a Fröccsterasz összes vendégét és azok összes kontaktját, ha időben az jön ki, hogy a szombat esti bulikörén ezeket a helyeket érintette? Illetve adódjon e hozzá a Westend és a Mammut 16 boltja ahol előtte pénteken járt?
Az viszont fontos lenne, hogy a kontakt kutatás haladjon, és ott viszont boldog-boldogtalant teszteljenek, mert nagyon kezd megindulni a dolog....
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Jó hát ilyen alapon eddig se szabadott volna engedélyezni a himi-humi államok polgárainak utazgatását (a kínai és az arab kézzel írott papírok a legjobbak), a menekült útleveles és hasonló státuszú egyénekről nem is beszélveLogikailag: a kinti teszt elvégzése és a magyar bemutatás között ideutaztál. Ami kb. értelmetlenné teszi a kinti teszteredményedet, hiszen az utazás és a teszt készítése közti időben többször is megfertőződhettél.jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Kivancsi lennek hogy mi alapjan nem fogadnak el kulfoldi tesztet. Egy francia, olasz, kanadai etc. teszt miben kulonbozik az itthon csinaltatottnal? Persze azon kivul hogy nem itt fizetnek erte.
r.baggio
Hendrix
Illetve hoz valaki egy kenyai papírt, ami állítása szerint negatív teszt, a nakurui Evans Sunrise Medical Centre-ből. Aha. Lehet. Végülis úgy néz ki, ja. De honnan ismerné egy adott ország hatósága 200 másik ország összes tesztprotokollját, formátumát, kinézetét?
Összerakok én is pikk-pakk egy magyar-angol nyelvű dokut, kinyomtatom, hogy az a XY laboratórium hivatalos tesztje, pecsét, aláírás. Miért fogadná el egy japán vagy izlandi hivatalos szerv?
Sobri Jóska
Az röhej, hogy a repülőtéren nem teszik elérhetővé a tesztelést, pedig volt róla szó korábban. Ott lenne a legkönnyebb szűrni az embereket, erre fel úgy teszünk mintha kb. a 15. században élnénk

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Én a bezárás mellett vagyok, de érdekelne, hogy technikailag hogy mész utána mondjuk annak az 1000 embernek, aki ténylegesen a Fröccsteraszon volt 2020. augusztus 29-én este 22:00 és 23: 00 óra között?Hongkong ill Ausztrálisa például így fogta meg. Volt olyan konkrét hongongi eset például, hogy egy koronavírusos vendég után egy éjszakai szórakozóhely vagy 3 ezer látogatójának jártak utána .... és találták meg. Kell hozzá erőforrás és meló az biztos. Kérdés, hogy mi mennyire akarjuk megfogni a dolgot?. Szerintem ez még mindig olcsóbb, mint félpánikig jutni és 300 milliárdot költeni lélegeztetőgépre, vagy néhány hét műlva újra bezárni mindent.Diverdoc engem meggyőzött, hogy nincs gond a fizetett teszttel. Ha munkaügyben kell menni, a munkáltató úgyis fizeti. Ha magánutazás, akkor meg kalkulálja be a delikvens a nyaralási / városnézési / hosszúhétvégés költségbe. Vagy váltsa ki 14 nap otthon üléssel / home office-al.Szerinted ha mondjuk egy huszonévesről kiderül, hogy fertőzött, akkor kontaktkutassák ki az elmúlt hetéből a Raqpart a Bob és a Fröccsterasz összes vendégét és azok összes kontaktját, ha időben az jön ki, hogy a szombat esti bulikörén ezeket a helyeket érintette? Illetve adódjon e hozzá a Westend és a Mammut 16 boltja ahol előtte pénteken járt?
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
több mint 5 éve
Hatóság és GDPR? 😊A vörös sarokban a koronavírus elleni harc nevében a kontaktkutatás, a kék sarokban pedig a gdpr rendelkezései..Diverdoc engem meggyőzött, hogy nincs gond a fizetett teszttel. Ha munkaügyben kell menni, a munkáltató úgyis fizeti. Ha magánutazás, akkor meg kalkulálja be a delikvens a nyaralási / városnézési / hosszúhétvégés költségbe. Vagy váltsa ki 14 nap otthon üléssel / home office-al.Kontaktkutatás könnyítendő Svájcban bevezették h étteremben kötelező kitölteni egy adatlapot az elérhetőségeiddel és h mikor tartózkodtál ott.
peterk2005
empty taxi
Llllet's get ready to rumbbblllllle...
warr_b

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ezért van a rendeletben, hogy a megérkezés után 4 nappal mehetsz először tesztelni. Aztán 48 órán belül még egyszer.kint nem voltál beteg, utazás közbe elkaptadLogikailag: a kinti teszt elvégzése és a magyar bemutatás között ideutaztál. Ami kb. értelmetlenné teszi a kinti teszteredményedet, hiszen az utazás és a teszt készítése közti időben többször is megfertőződhettél.jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Kivancsi lennek hogy mi alapjan nem fogadnak el kulfoldi tesztet. Egy francia, olasz, kanadai etc. teszt miben kulonbozik az itthon csinaltatottnal? Persze azon kivul hogy nem itt fizetnek erte.
r.baggio
Hendrix
Sobri Jóska
megérkezel mész csinálni a tesztet, de mivel utazás közben kaptad el nem fogja kimutatni
Negritis
több mint 5 éve
Hongkong ill Ausztrálisa például így fogta meg. Volt olyan konkrét hongongi eset például, hogy egy koronavírusos vendég után egy éjszakai szórakozóhely vagy 3 ezer látogatójának jártak utána .... és találták meg. Kell hozzá erőforrás és meló az biztos. Kérdés, hogy mi mennyire akarjuk megfogni a dolgot?. Szerintem ez még mindig olcsóbb, mint félpánikig jutni és 300 milliárdot költeni lélegeztetőgépre, vagy néhány hét műlva újra bezárni mindent.Diverdoc engem meggyőzött, hogy nincs gond a fizetett teszttel. Ha munkaügyben kell menni, a munkáltató úgyis fizeti. Ha magánutazás, akkor meg kalkulálja be a delikvens a nyaralási / városnézési / hosszúhétvégés költségbe. Vagy váltsa ki 14 nap otthon üléssel / home office-al.Szerinted ha mondjuk egy huszonévesről kiderül, hogy fertőzött, akkor kontaktkutassák ki az elmúlt hetéből a Raqpart a Bob és a Fröccsterasz összes vendégét és azok összes kontaktját, ha időben az jön ki, hogy a szombat esti bulikörén ezeket a helyeket érintette? Illetve adódjon e hozzá a Westend és a Mammut 16 boltja ahol előtte pénteken járt?
peterk2005
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
kint nem voltál beteg, utazás közbe elkaptadLogikailag: a kinti teszt elvégzése és a magyar bemutatás között ideutaztál. Ami kb. értelmetlenné teszi a kinti teszteredményedet, hiszen az utazás és a teszt készítése közti időben többször is megfertőződhettél.jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Kivancsi lennek hogy mi alapjan nem fogadnak el kulfoldi tesztet. Egy francia, olasz, kanadai etc. teszt miben kulonbozik az itthon csinaltatottnal? Persze azon kivul hogy nem itt fizetnek erte.
r.baggio
Hendrix
Sobri Jóska
megérkezel mész csinálni a tesztet, de mivel utazás közben kaptad el nem fogja kimutatni
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Logikailag: a kinti teszt elvégzése és a magyar bemutatás között ideutaztál. Ami kb. értelmetlenné teszi a kinti teszteredményedet, hiszen az utazás és a teszt készítése közti időben többször is megfertőződhettél.jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Kivancsi lennek hogy mi alapjan nem fogadnak el kulfoldi tesztet. Egy francia, olasz, kanadai etc. teszt miben kulonbozik az itthon csinaltatottnal? Persze azon kivul hogy nem itt fizetnek erte.
r.baggio
Hendrix
több mint 5 éve
A határőr nem tudja elolvasni az eredményt.jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Kivancsi lennek hogy mi alapjan nem fogadnak el kulfoldi tesztet. Egy francia, olasz, kanadai etc. teszt miben kulonbozik az itthon csinaltatottnal? Persze azon kivul hogy nem itt fizetnek erte.
r.baggio
Hendrix

Madden hates me.
több mint 5 éve
jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Kivancsi lennek hogy mi alapjan nem fogadnak el kulfoldi tesztet. Egy francia, olasz, kanadai etc. teszt miben kulonbozik az itthon csinaltatottnal? Persze azon kivul hogy nem itt fizetnek erte.
r.baggio
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 5 éve
Ez a karanten hogy nez ki a gyakorlatban?Pl ha en koteles vagyok karantenra akkor a csalad tobbi tagja is?
Vagy mehet a gyerek iskolaba? Egyedul 7-8 evesen ahogy tud?
Egyik sem igaz ram csak erdekel.
több mint 5 éve
A vörös sarokban a koronavírus elleni harc nevében a kontaktkutatás, a kék sarokban pedig a gdpr rendelkezései..Diverdoc engem meggyőzött, hogy nincs gond a fizetett teszttel. Ha munkaügyben kell menni, a munkáltató úgyis fizeti. Ha magánutazás, akkor meg kalkulálja be a delikvens a nyaralási / városnézési / hosszúhétvégés költségbe. Vagy váltsa ki 14 nap otthon üléssel / home office-al.Kontaktkutatás könnyítendő Svájcban bevezették h étteremben kötelező kitölteni egy adatlapot az elérhetőségeiddel és h mikor tartózkodtál ott.
peterk2005
empty taxi
Llllet's get ready to rumbbblllllle...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Diverdoc engem meggyőzött, hogy nincs gond a fizetett teszttel. Ha munkaügyben kell menni, a munkáltató úgyis fizeti. Ha magánutazás, akkor meg kalkulálja be a delikvens a nyaralási / városnézési / hosszúhétvégés költségbe. Vagy váltsa ki 14 nap otthon üléssel / home office-al.Szerinted ha mondjuk egy huszonévesről kiderül, hogy fertőzött, akkor kontaktkutassák ki az elmúlt hetéből a Raqpart a Bob és a Fröccsterasz összes vendégét és azok összes kontaktját, ha időben az jön ki, hogy a szombat esti bulikörén ezeket a helyeket érintette? Illetve adódjon e hozzá a Westend és a Mammut 16 boltja ahol előtte pénteken járt?
peterk2005
több mint 5 éve
Diverdoc engem meggyőzött, hogy nincs gond a fizetett teszttel. Ha munkaügyben kell menni, a munkáltató úgyis fizeti. Ha magánutazás, akkor meg kalkulálja be a delikvens a nyaralási / városnézési / hosszúhétvégés költségbe. Vagy váltsa ki 14 nap otthon üléssel / home office-al.Kontaktkutatás könnyítendő Svájcban bevezették h étteremben kötelező kitölteni egy adatlapot az elérhetőségeiddel és h mikor tartózkodtál ott.
peterk2005

Madden hates me.
több mint 5 éve
Diverdoc engem meggyőzött, hogy nincs gond a fizetett teszttel. Ha munkaügyben kell menni, a munkáltató úgyis fizeti. Ha magánutazás, akkor meg kalkulálja be a delikvens a nyaralási / városnézési / hosszúhétvégés költségbe. Vagy váltsa ki 14 nap otthon üléssel / home office-al.Az viszont fontos lenne, hogy a kontakt kutatás haladjon, és ott viszont boldog-boldogtalant teszteljenek, mert nagyon kezd megindulni a dolog....

több mint 5 éve
Ha más megoldás nincs...Gondolod, hogy a magyar fizet vonatjegyet...ahelyett, hogy a benzinpénzt bevasalja a munkáltatótól és leosztják az együtt utazók.Leteszi a kocsit és vonatra száll Ausztriában, nem lehetetlen kijátszani.jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Ha geci rendőri vezető lennék, azt mondanám, hogy felírom a határon a rendszámot és a kilométer óra állást, beviszem egy rendszerbe, majd visszafelé megnézem újra. Rendszám alapon lehetne nyomon követni a km futást és ha napi 70-80 km-nél több jön ki, akkor önköltséges teszttel engedem be.
r.baggio
Fast Willie
empty taxi
Fast Willie

Madden hates me.
több mint 5 éve
Gondolod, hogy a magyar fizet vonatjegyet...ahelyett, hogy a benzinpénzt bevasalja a munkáltatótól és leosztják az együtt utazók.Leteszi a kocsit és vonatra száll Ausztriában, nem lehetetlen kijátszani.jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Ha geci rendőri vezető lennék, azt mondanám, hogy felírom a határon a rendszámot és a kilométer óra állást, beviszem egy rendszerbe, majd visszafelé megnézem újra. Rendszám alapon lehetne nyomon követni a km futást és ha napi 70-80 km-nél több jön ki, akkor önköltséges teszttel engedem be.
r.baggio
Fast Willie
empty taxi
több mint 5 éve
Leteszi a kocsit és vonatra száll Ausztriában, nem lehetetlen kijátszani.jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Ha geci rendőri vezető lennék, azt mondanám, hogy felírom a határon a rendszámot és a kilométer óra állást, beviszem egy rendszerbe, majd visszafelé megnézem újra. Rendszám alapon lehetne nyomon követni a km futást és ha napi 70-80 km-nél több jön ki, akkor önköltséges teszttel engedem be.
r.baggio
Fast Willie

Madden hates me.
több mint 5 éve
jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)Ha geci rendőri vezető lennék, azt mondanám, hogy felírom a határon a rendszámot és a kilométer óra állást, beviszem egy rendszerbe, majd visszafelé megnézem újra. Rendszám alapon lehetne nyomon követni a km futást és ha napi 70-80 km-nél több jön ki, akkor önköltséges teszttel engedem be.
r.baggio
több mint 5 éve
jól írtam a 30km-t (ki és hogyan ellenőrzi?)hvg.hu/gazdasag/20200830_hatarellenorzes_visszaallitasa_koronavirus
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Karintia a Bécsi- , Salzburg az Innsbrucki Konzulátushoz tartozik.hu.m.wikipedia.org/wiki/Katschberg-h%C3%A1g%C3%B3Na egy pár másik kérdés.Ausztria melyik részén dolgozol?
Autó nélkül vagyok kint (az most mindegy miért de különben októberben akartam kihozni)
Hogy tudok Mo. - ra hazamenni?
Mert jelen esetben úgy néz ki hogy akikkel mennék ők csak a lakhelyukre mehetnek a legrovidebb úton egy tankolással max.
Na már most engem kiraknak a határnál és én meg onnan tomegkozlekedek és úgy jutok haza a két hét karanténba?
Vagy onnan csak gyalogolva mehetek hisz tomegkozlejedesen fertőzőm az emberket 😄(na jó ez csak vicc de értitek a dilemmámat.
Rózsa Sándor (betyár)
empty taxi
Nagyjából itt kb. 15 km re vagyok innen
Rózsa Sándor (betyár)
www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/kulkepviseletek
Hívd fel vmelyiket, ha mást nem, tanácsot tudnak adni, hogy hogy jutsz legegyszerűbben haza, ill. itthon mi vár rád.

Madden hates me.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
hu.m.wikipedia.org/wiki/Katschberg-h%C3%A1g%C3%B3Na egy pár másik kérdés.Ausztria melyik részén dolgozol?
Autó nélkül vagyok kint (az most mindegy miért de különben októberben akartam kihozni)
Hogy tudok Mo. - ra hazamenni?
Mert jelen esetben úgy néz ki hogy akikkel mennék ők csak a lakhelyukre mehetnek a legrovidebb úton egy tankolással max.
Na már most engem kiraknak a határnál és én meg onnan tomegkozlekedek és úgy jutok haza a két hét karanténba?
Vagy onnan csak gyalogolva mehetek hisz tomegkozlejedesen fertőzőm az emberket 😄(na jó ez csak vicc de értitek a dilemmámat.
Rózsa Sándor (betyár)
empty taxi
Nagyjából itt kb. 15 km re vagyok innen
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2020/08/30/koronavirus_covid-19_olaszorszag_roma_korhaz_tamadas/Valahogy majdcsak sikerül belekeverni a migránsokat is.
🙄
warr_b
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "