Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2020/08/30/koronavirus_covid-19_olaszorszag_roma_korhaz_tamadas/🙄

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
rokaur
876
Azért azt tegyük hozzá, hogy Gulyás is mondta, a meccs hetek múlva lesz addig változhat annyit a helyzet, hogy zártkapus legyen, szóval korai még ez miatt hőbörögni....és akkor még belecsapunk a lecsóba 20e emberrel az európai szuperkupa döntőben!292 uj eset, a worldometers szerint 6380 db elvegzett tesztbol. Ha jol szamolok.meglep, hogy még mindig mehetnek a sportesemények nézőkkel
Vrij6
NB2
Kell, mint egy falat kenyér!
Stoki
több mint 5 éve
Tegnapi utan a mai is 4.7% koruli pozitiv mintat jelent.292 uj eset, a worldometers szerint 6380 db elvegzett tesztbol. Ha jol szamolok.90 beteget apolnak korhazban, 7 fo van lelegeztetogepen.
Vrij6
Beki
A korhazban apoltak szama nem valtozott, vagy pont annyian kerultek be mint ahanyat kiengedtek, v nem lett uj apolt, de ez mindenesetre pozitiv.
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
...és akkor még belecsapunk a lecsóba 20e emberrel az európai szuperkupa döntőben!292 uj eset, a worldometers szerint 6380 db elvegzett tesztbol. Ha jol szamolok.meglep, hogy még mindig mehetnek a sportesemények nézőkkel
Vrij6
NB2
Kell, mint egy falat kenyér!
több mint 5 éve
De hat ott nem fertoz.292 uj eset, a worldometers szerint 6380 db elvegzett tesztbol. Ha jol szamolok.meglep, hogy még mindig mehetnek a sportesemények nézőkkel
Vrij6
NB2
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
292 uj eset, a worldometers szerint 6380 db elvegzett tesztbol. Ha jol szamolok.meglep, hogy még mindig mehetnek a sportesemények nézőkkel
Vrij6
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
292 uj eset, a worldometers szerint 6380 db elvegzett tesztbol. Ha jol szamolok.90 beteget apolnak korhazban, 7 fo van lelegeztetogepen.
Vrij6
több mint 5 éve
292 uj eset, a worldometers szerint 6380 db elvegzett tesztbol. Ha jol szamolok.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Na egy pár másik kérdés.Ausztria melyik részén dolgozol?
Autó nélkül vagyok kint (az most mindegy miért de különben októberben akartam kihozni)
Hogy tudok Mo. - ra hazamenni?
Mert jelen esetben úgy néz ki hogy akikkel mennék ők csak a lakhelyukre mehetnek a legrovidebb úton egy tankolással max.
Na már most engem kiraknak a határnál és én meg onnan tomegkozlekedek és úgy jutok haza a két hét karanténba?
Vagy onnan csak gyalogolva mehetek hisz tomegkozlejedesen fertőzőm az emberket 😄(na jó ez csak vicc de értitek a dilemmámat.
Rózsa Sándor (betyár)

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
talan mert utana lehet habzsolni a milliardos gazdasag elenkitobol amit prusszel oszt, amibol te kapol egy seprut meg egy lapatot az uj munkahelyedre...Számomra nem világos az álláspontod. Ha nem is annyira veszélyes a vírus (ahogyan szerinted nem az), akkor miért lenne érdeke bármelyik országnak bedönteni a saját gazdaságát?diverdocMeggyőzni és vitatkozni sem kívánok, de:
- tüneteiben, lefolyásában, következményeiben sem egy olyan "halálos" vírus ez mint ahogy be van harangozva (szerintem, sajnos ez a gazdasági érdek)
- nekünk közel 1 év alatt nem volt a környezetünkben egy beteg sem (és végig ment az élet szinte változatlanul)
- világszerte senki nem kérdőjelezi meg a megbetegedési adatok valódiságát (holott úgy hiszem sokan kételkednek benne)
- 3 hónapja hallgatjuk, hogy mikor jön az újabb hullám (noha első sem volt), egy olyan betegségről amelynek tényleges természetét szerintem most sem ismerik
- amikor jött a "turista szezon" jöttek az enyhítések is és most, hogy lement hirtelen bezárjuk az ajtót
- több milliárdot elköltött az kormány (szinte az összes, nem csak a mienk) orvosi eszközökre, aminek sorsa most is tisztázatlan
- kötelezővé teszik a maszkot, de egy darabot nem adnak abból amit adófizetői pénzből vettek (még a ténylegesen rászorulóknak sem)
- amikor jött a "turista szezon" jöttek az enyhítések is és most, hogy lement (és jött be valuta és nem kevés forint a "tűzközelben" lévőknek) hirtelen bezárjuk az ajtót
A politikai, gazdasági részéről még lehetne írni több oldalt, de így is érthető az álláspontom.
🤘gaben🤘
nagylaza
mintha a jachtozokat erdekelne is az orszag gazdasaga hosszu tavon...
(Azt a maszkot nem a szemeid ele kell tenni.)
Szerkesztette: riley
több mint 5 éve
Ez nem logikus, hiszen ha nyáron is éltek volna a szigorítások most maximum annyival lennének beljebb hogy nem lenne annyi új beteg, de a szigorításokat akkor is érvényben kell tartani/meg kell hozni mivel a környező országokban ugyanúgy ez lenne a helyzet.En megforditom. Ha szigoruan vedekezel nem kell gazdasagi fajo donteseket meghozni. Ha juniustol ervenyes lett volna az, ami szeptember 1-tol ervenyes lesz, feltehetoen nem kellene azokat aszigoritasokat, lezarasokat megcsinalni, amit igy kenytelenek lesznek. Es igy lesz az akkor is nyaralok, bulizok mentalitasnak gazdasagi kovetkezmenyeMeggyőzni és vitatkozni sem kívánok, de: (...)Számomra nem érthető az álláspontod! Vagy a logikáját nem látom.
A politikai, gazdasági részéről még lehetne írni több oldalt, de így is érthető az álláspontom.
🤘gaben🤘
Félretéve bármilyen nemzetiségű és színű kormányokat hol van a covid19 gazdasági haszna amit akár kormányok, akár bármilyen gazdasági szereplő, 'háttérhatalom' akármi a zsebére tesz?
XY kormány politikai kockázatot vállal saját maga ellenében - ha elfogadjuk, hogy a covid egy humbug - mivel saját állampolgárainak jogait korlátozza igen csak keményen. Ebből politikai haszon nem lehet, csak veszteség.
A gazdasági oldaláról tönkremegy a turisztikai ágazat, a vendéglátás, nemzeti repülőgép társaságok, szórakoztatóipar, kkvk, nemzetközi szállítmányozás. A másik serpenyőben mi van? Oké néhány gyógyszergyár, orvosi eszköz-előállító és nagyjából ennyi!
Hol fogod meg a valódi gazdasági előnyét - ha egészségügyileg csak túlreagálás - ha sokkal nagyobb a politikai- és gazdasági veszteség, mint amit a coviddal nyerhetsz?
VanillaSky
diverdoc
Így annyival többet kapott a nép hogy nyáron (összhangban más európai országokkal!) szabadabban mozoghattak, aki tudta növelte a turizmus forgalmát. Sok gyakorlati haszna a teljes gyógyulás szempontjából nem lett volna mert csak akkor leszel túl rajta ha az egész térség normalizálódik.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Na egy pár másik kérdés.Evezz le a Dunán, folyasiranyban könnyű lesz.
Autó nélkül vagyok kint (az most mindegy miért de különben októberben akartam kihozni)
Mert jelen esetben úgy néz ki hogy akikkel mennék ők csak a lakhelyukre mehetnek a legrovidebb úton egy tankolással max.
Na már most engem kiraknak a határnál és én meg onnan tomegkozlekedek és úgy jutok haza a két hét karanténba?
Vagy onnan csak gyalogolva mehetek hisz tomegkozlejedesen fertőzőm az emberket 😄(na jó ez csak vicc de értitek a dilemmámat.
Rózsa Sándor (betyár)
Amúgy igen, az NNK-nal nem ártana érdeklődni előtte, még a végén személyesen Cili néne megy eléd
több mint 5 éve
Kösz!😊 Pillanatnyilag van elég, de könnyen előfordulhat, hogy még szükség lesz rá.Még egy kör a maszkokról: múltkoriban, amikor majdnem két órát voltam kénytelen távolsági buszon ülni, FFP3-as (szűrős) maszk volt rajtam. Sokkal könnyebben elviseltem az utat, mint előtte a mosható, szűrő nélküli változatban (arra írtam korábban, hogy időnként muszáj volt lehúzni az orromról, mert úgy éreztem, különben megfulladok).ne akard tudni mennyiért hozzuk Kínából és mennyiért adjuk tovább.
Csak éppen az FFP3 darabja 3000 HUF, legalábbis nekem nagy nehezen ennyiért sikerült beszereznem. Nem mindenki engedheti meg magának.
nagylaza
Ha Pesti vagy és kell maszk szólj, és ez áll mindenkire akinek szüksége van maszkra, az írjon.
Kenny
több mint 5 éve
Még egy kör a maszkokról: múltkoriban, amikor majdnem két órát voltam kénytelen távolsági buszon ülni, FFP3-as (szűrős) maszk volt rajtam. Sokkal könnyebben elviseltem az utat, mint előtte a mosható, szűrő nélküli változatban (arra írtam korábban, hogy időnként muszáj volt lehúzni az orromról, mert úgy éreztem, különben megfulladok).ne akard tudni mennyiért hozzuk Kínából és mennyiért adjuk tovább.
Csak éppen az FFP3 darabja 3000 HUF, legalábbis nekem nagy nehezen ennyiért sikerült beszereznem. Nem mindenki engedheti meg magának.
nagylaza
Ha Pesti vagy és kell maszk szólj, és ez áll mindenkire akinek szüksége van maszkra, az írjon.
Szerkesztette: Kenny
több mint 5 éve
Na egy pár másik kérdés.Itt tudnak válaszolni. Abszolút felkészült szakértők várják honfitársaink kérdéseit:
Rózsa Sándor (betyár)
koronavirus.gov.hu/
Információs vonalak:
06 80 277 455 06 80 277 456
koronavirus@1818.hu
több mint 5 éve
Lehet igazság abban amit mondasz, ezekhez a dolgokhoz nem értek, így könnyen átverhető vagyok megfelelő propagandával, a tények elferdítésének folyamatos sulykolásával.diverdocMeggyőzni és vitatkozni sem kívánok, de:
- tüneteiben, lefolyásában, következményeiben sem egy olyan "halálos" vírus ez mint ahogy be van harangozva (szerintem, sajnos ez a gazdasági érdek)
- nekünk közel 1 év alatt nem volt a környezetünkben egy beteg sem (és végig ment az élet szinte változatlanul)
- világszerte senki nem kérdőjelezi meg a megbetegedési adatok valódiságát (holott úgy hiszem sokan kételkednek benne)
- 3 hónapja hallgatjuk, hogy mikor jön az újabb hullám (noha első sem volt), egy olyan betegségről amelynek tényleges természetét szerintem most sem ismerik
- amikor jött a "turista szezon" jöttek az enyhítések is és most, hogy lement hirtelen bezárjuk az ajtót
- több milliárdot elköltött az kormány (szinte az összes, nem csak a mienk) orvosi eszközökre, aminek sorsa most is tisztázatlan
- kötelezővé teszik a maszkot, de egy darabot nem adnak abból amit adófizetői pénzből vettek (még a ténylegesen rászorulóknak sem)
- amikor jött a "turista szezon" jöttek az enyhítések is és most, hogy lement (és jött be valuta és nem kevés forint a "tűzközelben" lévőknek) hirtelen bezárjuk az ajtót
🤘gaben🤘
Csak azt nem értem, hogy Dokit hogyan tudták így megvezetni?
Tudtommal nem gyenge kezdő az egészségügyben, de ezek szerint sikerült átverni a palánkon még őt is.
Közben osztottam szoroztam, inkább neki hiszek mint holmi gödénynek, betyárnak vagy róka komájának. 😉
Bocsi.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
az az összeesküvés elmélet jó, ami nem derül ki😊
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Na egy pár másik kérdés.Autó nélkül vagyok kint (az most mindegy miért de különben októberben akartam kihozni)
több mint 5 éve
De ti pedig azt higyjétek el hogy az emberek nagyon nagy százaléka ugyan ezen az állásponton van mint én.Elhiszem.
Rózsa Sándor (betyár)
Irgalmatlan mennyire sok ember nem képes logikusan, racionálisan gondolkozni.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Nem nem ők állították elő.100 éve az alsógatyáról ment hasonló polémia.És ha a kormányfőnek pont romeltakarító cége van?Sarkítva ez kb. olyan, mintha azt mondanád, amikor felrobban egy ház, hogy a romeltakarítók bezzeg jól jártak.Pedig egyszerű rá a válasz.Meggyőzni és vitatkozni sem kívánok, de: (...)Számomra nem érthető az álláspontod! Vagy a logikáját nem látom.
🤘gaben🤘
Félretéve bármilyen nemzetiségű és színű kormányokat hol van a covid19 gazdasági haszna amit akár kormányok, akár bármilyen gazdasági szereplő, 'háttérhatalom' akármi a zsebére tesz?
XY kormány politikai kockázatot vállal saját maga ellenében - ha elfogadjuk, hogy a covid egy humbug - mivel saját állampolgárainak jogait korlátozza igen csak keményen. Ebből politikai haszon nem lehet, csak veszteség.
A gazdasági oldaláról tönkremegy a turisztikai ágazat, a vendéglátás, nemzeti repülőgép társaságok, szórakoztatóipar, kkvk, nemzetközi szállítmányozás. A másik serpenyőben mi van? Oké néhány gyógyszergyár, orvosi eszköz-előállító és nagyjából ennyi!
Hol fogod meg a valódi gazdasági előnyét - ha egészségügyileg csak túlreagálás - ha sokkal nagyobb a politikai- és gazdasági veszteség, mint amit a coviddal nyerhetsz?
VanillaSky
Rengeteg cég dől be rengeteg ingatlan érdekeltség válik áron alul eladóvá Rengeteg cég vállalkozás kényszerül átmeneti vagy hívjuk áthidalo kölcsön felvételére.
Szerintem senkinek ne legyenek kétségei hogy ez egyes érdek csoportok számára óriási biznisz
Rózsa Sándor (betyár)
A legnagyobb gazdasági katasztrófáknak is mindig vannak haszonélvezői. Ez nem változtat azon, hogy a többség (vagy a túlnyomó többség) rácseszik, ami pedig - megismétlem - nem lehet érdeke egyik kormánynak sem.
nagylaza
Háborúkról mi a véleményetek? Azokban kik szenvednek és kik nyerészkednek? Az is elég jó üzlet nemde.
A járvány nyilvánosságra kerülése után a kínai gazdaság időlegesen megtorpant, a tőzsdei árfolyamok esni kezdtek, befolyásos kínai és Kína közeli üzletemberek dollármilliárdokat vesztettek. Ennek következtében a Kínában oly népszerű, külföldiekkel közös vegyesvállalatok nagy részének értéke és részvényei is bezuhantak. Ezen (nagy részt állami érdekeltségű) vállalatok elkezdték kivásárolni külföldi partnereiket, majd elkezdték a környező országok "olcsóvá" vált vállalataiba is bevásárolni magukat.
A járvány világszintű hatásai miatt kiesett gyártókapacitás egy részét egészségügyi eszközök előállítására fordítják jelenleg is. Mindeközben folyamatosan félretájékoztatnak, adatokat hamisítanak és manipulálnak (bizonyítottan).
Kis országunk kedves vezetői pedig befolyást szereztek több hazai, "stratégiailag" fontos nagyvállalatban. A sebtében vásárolt egészségügyi eszközök (melyek felhasználása pontosan most sem ismert) beszerzése során több milliárd forinttal nem tudnak elszámolni. Mozgásszabadságunkat korlátozzák, új terheket rónak ránk (maszk, tesztek, szigorított higiéniás előírások), saját ízlésük és érdekük szerint hoznak rendelkezéseket. Mindeközben folyamatosan félretájékoztatnak, adatokat hamisítanak és manipulálnak (részben bizonyítottan).
Miért kötelező maszk viselése áruházakban, de éttermekben nem? Miért tarthatóak sportesemények, de koncertek nem? Miért különböztetnek meg (teljesen más előírásokkal) önkéntes és hatósági karantént?
Nem a vírus létezését vonom kétségbe csupán hatásainak eltúlzását (és annak gátlástalan kihasználását) tartom bosszantónak! Könnyen beszerezhettünk és értékesíthettünk volna mi is nagy haszonnal kecsegtető hiánycikkeket az elmúlt időszakban, de nem tettük. Ez személyes vélemény/hozzáállás, másokénak tiszteletben tartásával.
Lentebb említette valaki, hogy annyira megszokta a maszk viselését, hogy már természetesnek veszi. Ez számomra elkeserítő!
🤘gaben🤘
Konzervatív faszok fel nem foghatták miként vállalja bárki önként a golyói szabad lengedezésének korlátozását, egy plusz, indokolatlan réteg beiktatását a pöcsük és a szabad levegő közé. Korcs, degenerált nemzedéknek tartották az alsógatyahordókat.
Az összes többi gazdasági huncutság okozat nem pedig ok.
Van egy helyzet, amit ügyeskedők ki tudnak használni.
De ebből nem következik, hogy ők állították volna elő ezt a helyzetet, és az se, hogy képesek lennének rá egyáltalán.
Az egész gondolatmeneted azt jeleníti meg, hogy nem tudod elfogadni, hogy bizony nem lehet mindent egyszerűen megmagyarázni, és hogy zavarnak az általad nem értett összetett folyamatok.
Engem is zavar, ha nem értek valamit. De nem gondolom, hogy a megoldás a leegyszerűsítésben a természetfelettiben az ezoterikusban az irracionalitásban van.
Márpedig ahogy felcseréled az okot az okozattal az erősen erre a világra emlékeztet.
Sobri Jóska
Csak reagálnak rá.
És érdekük hogy minél nagyobb legyen a hisztéria és a pánik.
De meglepő hogy pont te nem látod az ebben rejlő hatalmas üzletet.
Vissza térve a matematikai számaidra, ezek csupán spekulációk semmi féle valós adatot nem ismerünk hisz folyamat manipulálnak minden adatott.
De tény hogy én is csak spekulálok de azt nem lehet kétségbe vonni hogy nagyon sok ember fejében megfordult már az amit leirtam.
És sajnos tény hogy úgy van az ember ameddig nem égeti meg magát nem fél a tűztöl. De utána már a füstöl is meg fog ijedni.
Én nem mondom azt sem hogy nem nektek van igazatok és, hogy valójában elbagatelizalom a vírus hordozta valós veszély mértékét.
De ti pedig azt higyjétek el hogy az emberek nagyon nagy százaléka ugyan ezen az állásponton van mint én.
több mint 5 éve
Hiaba, ugy latszik egyesek csak akkor hiszik el a tuzrol hogy eget, ha belenyulnak. Tul sok sci-fit nezett az, aki szerint egy globalis pandemiat szandekosan, tudatosan eltuloznanak.Az influenzanak evi 200-650 ezer aldozata szokott lenni, a covidnak van ~8 honap alatt 840 ezer, ugy hogy jo idore az egesz bolygo kb karantenba vonult.
Egyebkent a virus elott is voltak akik maszkot hasznaltak boltban / tomegkozlekedesen. En kifejezetten orulnek neki, ha ez megmaradna a jovoben is.
A strandon, parkban, szabadban, sportolasnal felesleges es nem is kell, de boltban/tomegkozlekedesen sztem hasznos a megelozesben, akar egy sima megfazas/influenza eseteben.
Friss info halasrol (bacs megyei fertozo kozpont)
6 covidos van, de a hirekkel ellentetben egyik se halasi. Ami aggaszto (szerintem), h innen onnan vannak a megyebol (Kecskemet, Lajosmizse, stb).
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Lassan már ha égbekiáltó butaságokat akarok olvasni, akkor helyből ide kell jönnöm.Ha valaki teherként fogja fel hogy vegyen fel maszkot zárt (és ezzel együtt 90%-ban klimatizált!) helyen és mosson gyakran kezet, akkor annak nagyon vacak élete lehet.
A maszk szinte semmiség, apróság, a gyakori kézmosásnak meg alapnak kellene lennie annak pl. aki tömegközlekedik, vagy boltba jár. Amilyen igénytelen, legalja emberek vannak, nekem ezelőtt is alap volt hogy kezet mosok ha hazaértem. Mondjuk én dolgoztam jópár évet boltban is, nap-mint-nap láttam hogy bizony indokolt a gyakori kézmosás...
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
100 éve az alsógatyáról ment hasonló polémia.És ha a kormányfőnek pont romeltakarító cége van?Sarkítva ez kb. olyan, mintha azt mondanád, amikor felrobban egy ház, hogy a romeltakarítók bezzeg jól jártak.Pedig egyszerű rá a válasz.Meggyőzni és vitatkozni sem kívánok, de: (...)Számomra nem érthető az álláspontod! Vagy a logikáját nem látom.
🤘gaben🤘
VanillaSky
Rengeteg cég dől be rengeteg ingatlan érdekeltség válik áron alul eladóvá Rengeteg cég vállalkozás kényszerül átmeneti vagy hívjuk áthidalo kölcsön felvételére.
Szerintem senkinek ne legyenek kétségei hogy ez egyes érdek csoportok számára óriási biznisz
Rózsa Sándor (betyár)
A legnagyobb gazdasági katasztrófáknak is mindig vannak haszonélvezői. Ez nem változtat azon, hogy a többség (vagy a túlnyomó többség) rácseszik, ami pedig - megismétlem - nem lehet érdeke egyik kormánynak sem.
nagylaza
Háborúkról mi a véleményetek? Azokban kik szenvednek és kik nyerészkednek? Az is elég jó üzlet nemde.
A járvány nyilvánosságra kerülése után a kínai gazdaság időlegesen megtorpant, a tőzsdei árfolyamok esni kezdtek, befolyásos kínai és Kína közeli üzletemberek dollármilliárdokat vesztettek. Ennek következtében a Kínában oly népszerű, külföldiekkel közös vegyesvállalatok nagy részének értéke és részvényei is bezuhantak. Ezen (nagy részt állami érdekeltségű) vállalatok elkezdték kivásárolni külföldi partnereiket, majd elkezdték a környező országok "olcsóvá" vált vállalataiba is bevásárolni magukat.
A járvány világszintű hatásai miatt kiesett gyártókapacitás egy részét egészségügyi eszközök előállítására fordítják jelenleg is. Mindeközben folyamatosan félretájékoztatnak, adatokat hamisítanak és manipulálnak (bizonyítottan).
Kis országunk kedves vezetői pedig befolyást szereztek több hazai, "stratégiailag" fontos nagyvállalatban. A sebtében vásárolt egészségügyi eszközök (melyek felhasználása pontosan most sem ismert) beszerzése során több milliárd forinttal nem tudnak elszámolni. Mozgásszabadságunkat korlátozzák, új terheket rónak ránk (maszk, tesztek, szigorított higiéniás előírások), saját ízlésük és érdekük szerint hoznak rendelkezéseket. Mindeközben folyamatosan félretájékoztatnak, adatokat hamisítanak és manipulálnak (részben bizonyítottan).
Miért kötelező maszk viselése áruházakban, de éttermekben nem? Miért tarthatóak sportesemények, de koncertek nem? Miért különböztetnek meg (teljesen más előírásokkal) önkéntes és hatósági karantént?
Nem a vírus létezését vonom kétségbe csupán hatásainak eltúlzását (és annak gátlástalan kihasználását) tartom bosszantónak! Könnyen beszerezhettünk és értékesíthettünk volna mi is nagy haszonnal kecsegtető hiánycikkeket az elmúlt időszakban, de nem tettük. Ez személyes vélemény/hozzáállás, másokénak tiszteletben tartásával.
Lentebb említette valaki, hogy annyira megszokta a maszk viselését, hogy már természetesnek veszi. Ez számomra elkeserítő!
🤘gaben🤘
Konzervatív faszok fel nem foghatták miként vállalja bárki önként a golyói szabad lengedezésének korlátozását, egy plusz, indokolatlan réteg beiktatását a pöcsük és a szabad levegő közé. Korcs, degenerált nemzedéknek tartották az alsógatyahordókat.
Az összes többi gazdasági huncutság okozat nem pedig ok.
Van egy helyzet, amit ügyeskedők ki tudnak használni.
De ebből nem következik, hogy ők állították volna elő ezt a helyzetet, és az se, hogy képesek lennének rá egyáltalán.
Az egész gondolatmeneted azt jeleníti meg, hogy nem tudod elfogadni, hogy bizony nem lehet mindent egyszerűen megmagyarázni, és hogy zavarnak az általad nem értett összetett folyamatok.
Engem is zavar, ha nem értek valamit. De nem gondolom, hogy a megoldás a leegyszerűsítésben a természetfelettiben az ezoterikusban az irracionalitásban van.
Márpedig ahogy felcseréled az okot az okozattal az erősen erre a világra emlékeztet.
több mint 5 éve
És ha a kormányfőnek pont romeltakarító cége van?Sarkítva ez kb. olyan, mintha azt mondanád, amikor felrobban egy ház, hogy a romeltakarítók bezzeg jól jártak.Pedig egyszerű rá a válasz.Meggyőzni és vitatkozni sem kívánok, de: (...)Számomra nem érthető az álláspontod! Vagy a logikáját nem látom.
🤘gaben🤘
VanillaSky
Rózsa Sándor (betyár)
nagylaza
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 5 éve
Hat ha valakik jogosan paraznak, akkor azok a spanyolok (meg olaszok, franciak).Amugy nincsenek pontos adataim a turizmusrol, de a napokban azon gondolkodtam, h megis csak Viktorek erdeme h ilyen jo nalunk a helyzet.
Az osszes deli turizmusbol elo orszag szarban van, mi meg meg szuperkupa dontot is rendezunk.
Le mernem fogadni h hozzank jar az egyik legkevesebb turista lakossag aranyosan, es ez nagyban koszonheto annak h a magyar nep altalanosan joval kevesbe elfogado es rasszistabb mint az atlag (amiben hagy ne ecseteljem a vezetes szerepet).
Nincs turista --> nincs covid
Ja es egyetertek Sanyaval, szerintem is a gyikemberek talaltak ki az egesz covidot. Veletlen h akk indult ez az egesz amikor elkezdtunk 5g tornyokat epiteni?... Ugye milyen egyszeru ez