Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
köszi az állapotjelentést doki
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
diverdocLogikus, világos, meggyőző. És szomorú.
több mint 5 éve
Olvasgatom a topikot, de nem nagyon volt kedvem hozzászólni. Azért leírok egy-két észrevételt a saját szemszögemből.Továbbra is ott vagyunk, hogy nem ismerjük a vírust (Jakab Feri (akit tényleg nagy tudásúnak tartok, van közös közleményem vele HPV kapcsán) aki talán legjobban rálát itthon ezt mondja). Néhány önjelölt virológus persze mást mond (ezen a fórumon is olvastam "jól ismerem a vírust").
Továbbra sincs, gyógymód, nincs vakcina, fogalmunk sincs a hosszútávú hatásokról. Ebből következik, hogy orvosi szempontból egyetlen dolog az ésszerű: epidemiológiailag megfogni a betegséget és korlátozni amennyire lehet. A cél, hogy az egészségügyi és gazdasági károkat minimalizáljuk. A gazdasági károkat úgy tudjuk minimalizálni, hogy az egészségügyi károkat minimalizáljuk elsőnek. Egy járvány megfékezésére, ha nincs vakcina és gyógymód az egyetlen út a terjedés megakadályozása. Már az ókortól tudjuk, hogy a járványok terjedése, pandémiává válása leginkább az utazásokkal függ össze. Másik fontos terjedési faktor, hogy az egészségügyi ellátórendszerbe mennyi beteg kerül, mert az ott megjelenő betegek az egészségügyi személyzeten és más nem fertőzött betegeken át robbantják be a pandemiát. Napoleon vereségét a hidegre és a távolságra fogják sokan. Van egy adat, hogy az 1812-es hadjáratában az emberveszteség 75%-a (!!!) a tifusz miatt volt. Egy John Pringle nevű katonaorvos a 18. században leírta az Observation on the Disease of the Army megfigyeléseit és amit angol hadseregben bevezetett. Semmi más, mind elkülönítés, mozgás korlátozás, higiéne volt amit bevezetett és az angol hadsereg 21,4 %-os halálozását a fertőzések miatt 9,8%-ra csökkentette.
Tehát ne utazgassunk, lehetőség szerinti minimális mozgást és kontaktot vállajunk be!
És itt jön az emberi felelősség, közösség tudatosság, inteligencia a képbe. Ami sajnos nagy átlagra vetítve nincs meg (Amadeussal egyetértek, mi magyarok az átlagnál ebben rosszabbak vagyunk). Ez a fórum válogatottan inteligensebb társaság mint az ország nagy átlaga. Olvasok itt sok topikot és igenis művelt, inteligens hozzászólásokat olvasok. És még itt is megjelennek olyan agyrém megnyílvánulások, ami alapján nem tudom mit várhatnánk az "átlag" embertől. Emoji huszárunk bődületes bejelentkezéséről nem is kívánok igazándiból véleményt formálni. De volt itt valakitől egy olyan megnyílvánulás amitől hanyatt estem és pont ezt a mentalítást tartom rendkívül veszélyesnek. "Felnőtt vagyok, van útlevelem, nem kell a kormány tanácsa, tudok vigyázni magamra" (nem szószerinti idézet). Amikor ezt olvastam,feleségemnek mutattam és mondtam, hogy na ezért kesz majd szemptembertől tuti második hullám. Ide tartozik ebbe a sorba a maszkviselés problémája. Rinyálás, rosszul értelmezett, lázadás, és stupiditás az egész. Minden fórumon olvasom a hozzászólásokat, nevetséges áltudományos baromságokat. FB-on és minden lehető médiumban próbáljuk súlykolni a maszkviselés fontosságát. Jön a válasz, hogy "egész nap robotoltam a melegben nehogy már a buszon is fulladozzak még!" Basszák meg, képerősítő miatt ólomköppenyben, steril köppenyben és kesztyűben sapkában és SZÁJMASZBAN dolgozunk folyamatosan légkondi nélküli műtökben Covidtól függetlenül. Akkor szerintem a zárt térben azt a 20-30-90 percet ki lehetne bírni.
Vissza az utazásokhoz, nyaralásokhoz: Itt höbörögtek sokan, hogy karantén és teszt és adófizetők pénze stb. Nem nincs rá keret, hogy nyaralók szűrését az ellátórendszerre terheljük. Értelmes ember fel kell hogy fogja, ha nem bírom ki hogy olaszba, törökbe, görögbe horvátba menjek akkor bele kell ezt kalkulálnia a többség védeéme érdekében. Intézetünk minden nap számos tesztet végez, olyan embereknek, akik bekerülnek a kórházba. Ezek ingyenesek. Tüneteseknek szintén. Kontaktosoknak szintén. De nem a teszt elsősorban a gáz,hanem az ellátórendszer kapacitás korlátja. A politika részéről itt az volt a hiba, hogy tanácsot adott (javasolt, kért) útlevéllel rendelkező felnőtt polgártársainknak, hogy lehetőleg ne utazgassunk (nem kell ezt majd kiforgatni, hogy üzlet, családi kötelék stb., mindannyian tudjuk, hogy ez nyaralókról szól). Nem tanács kellett volna, hanem direktiva, amit most a szezon után hoztak meg. Nem bírod ki nyaraltál, akkor két hét karantén, vagy két teszt 60.000-ért. Azt slussz. De természetesen politika miatt ezt nem lépték meg, csak majd keddtől (agyrém). Lassan magassabbak a számok mint tavasszal. Környezetemben is sok beteget látok. Feleségem háziorvosként nyaralásunk alatt is folyamatosan az ÁNTSZ-el tárgyalt mert ő a megadott személy akit elsőzör értesítenek a pozitvitás esetén. Amikor visszahívta a számot, a mikrobiológus csaj azt mondta, annyi a pozitív azon a napon csak nála, hogy már nem tudja, melyik volt a nejem betege és vagy húsz nevet sorolt fel, hogy melyik az övé? Utána jött a gatdasági rendőrség (!!!!) mert ők végzik a kontakt kutatsát, mert annyira sokan vannak. Felnőttként, útlevéllel horvátba-görögbe-spanyolba nyaraltak, majd döntik be a rendszert itthon. Makarskaban aug 13-án már egyértelmű góc volt. Osztrákok szlovénok stb, rögtön pirosba rakták, húztak is haza. Mi megvárjuk a jövő keddet, de akkor aztán nagyon zárunk!
Nálunk egyébként nyár elején kiadták: Aki az egyetem dolgozójaként külföldre megy nyáron, az csak úgy mehet vissza a betegellátásba, ha 14 napos karanténon, vagy 2 negatív teszten túl van. A két hét is szabadságnak számít, ha nincs annyi szabija és 60 ezer forintja, nem mehet külföldre. És pont. Ez volt június elején a rektori (vagy KK elnöki nem emlékszem) utasítás.
Nagyon visszás a politikusaink képmutató, felelőtlen magatartása. Cili mama kitüntetése masz nélkül, Kásler ölelkezési kisérlete Placidoval, kormánytagakok adriai dőzsölése stb. Focimeccs mehet dögivel (Pécs NB2-es meccsen nem volt üres ülőhely!!!!), bulik, gólyatáborok dögivel. Persze hogy erősödnek a konteo elméletek, és a vírus és maszktagadás szószólói.
Összefoglalva: Viseljünk maszkot, a ne utazzunk külföldre már okafogyott, azt elbasztuk.
Hosszú volt, de nagyon kikivánkozott belőlem.
Ui.: Dékánnal és oktatási dékánhelyettessel tárgyalva, úgy tervezzük októbertől nem lesznek kontakt okatásaink. Feltételezem ez nem csak orvosképzésre vonatkozik majd, de ezt nem tudom.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Csütörtöki teszt adat 405 ezer volt. Péntek 416 ezer, ma majd 418. Nem tudom ez a 2000 furán kevés, de az előtte a 11 ezer meg a másik irányba fura.
több mint 5 éve
Legyen neked igazad!12 vel emelkedett a korhazban apoltak szama, ami 150 uj esetnel nem sok.Pedig itt van. Az országban mindenhol folyamatosan emelkedik az esetszám, pesten és a legtöbb megyében is egyre jobban nő. Ez nem néhány gócpont, ez más. A kórházban ápoltak száma is elkezdett emelkedni, tegnapról mára 30-al nőtt, ami a felfedezett esetek ötöde. Még ez is jó, ami szerintem azért van, mert tavasszal a gyerekeket, sőt az egyetemistákat is lényegében karanténoztuk. A fertőzést elsősorban a külföldiek illetve utazó középkorú magyarok cipelték be, akik hasonló korosztálynak is adták tovább. Illetve, az egészségügy is felkészületlen volt - emlékszünk a riportokra, hogy még a járványkórháznak kinevezett helyeken is milyen kavarások mentek a fertőzöttek ill. gyanúsak kezelésével kapcsolatban -, így a kórházba kerültek a kórházon belül is terjesztették, onnan meg ment ki az idősotthonokba. Szóval tavasszal a fertőzöttek átlagéletkora kimondottan magas volt. Most valószínűleg jóval alacsonyabb lehet. Emiatt kevesebb a kórházi ápolt. És csak remélni merem, hogy mostanra az egészségügy is jobban felkészült, nem lesz maga az intézményrendszer újra "szuperterjesztő". Remélem, de őszintén szólva az alapján amiket az orvos ismerőseim elmondanak a kórházi állapotokról, eléggé szkeptikus vagyok. 😕158 uj eset, es a worldometers szerint 2 ezer uj teszt sem volt tegnap.A pandemia.hu 3245 db-ot ir mara. 4.9% a pozitiv tesztek aranya.
Vrij6
A korhazban kezeltek szama tovabbra sem no jelentosen, uj elhunyt sincs mar napok ota, elotte se volt mar regota csak max 1, esetleg 2.
Nekem emiatt nem feltetlen az jon, h itt van mar a 2.hullam. Lehet feljavult, vagy csak ennyi ido alatt forrt ki tokeletesre a teszteles/kontaktkutatas, es a fertozottek szama ugyan igy v hasonloan alakult eddig is a nyar soran, csak kevesebbet szurtak ki.
Borbinho
Ja, és sajnos úgy tűnik keveset tesztelünk, akármennyi idő is volt készülni rá. Ez az 5% körüli fertőzési ráta éppen a határa a még kezelhető, és a már kordában tarthatatlan értéknek. Ötször ennyit kéne tesztelni legalább...
peterk2005
Tobb eset van, de joval tobbet is tesztelunk. Plusz a kontaktkutatas miatt megtalalnak csomo fertozottet aki pl tunetmentes, magatol tuti nem ment volna tesztre.
Borbinho

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
12 vel emelkedett a korhazban apoltak szama, ami 150 uj esetnel nem sok.Pedig itt van. Az országban mindenhol folyamatosan emelkedik az esetszám, pesten és a legtöbb megyében is egyre jobban nő. Ez nem néhány gócpont, ez más. A kórházban ápoltak száma is elkezdett emelkedni, tegnapról mára 30-al nőtt, ami a felfedezett esetek ötöde. Még ez is jó, ami szerintem azért van, mert tavasszal a gyerekeket, sőt az egyetemistákat is lényegében karanténoztuk. A fertőzést elsősorban a külföldiek illetve utazó középkorú magyarok cipelték be, akik hasonló korosztálynak is adták tovább. Illetve, az egészségügy is felkészületlen volt - emlékszünk a riportokra, hogy még a járványkórháznak kinevezett helyeken is milyen kavarások mentek a fertőzöttek ill. gyanúsak kezelésével kapcsolatban -, így a kórházba kerültek a kórházon belül is terjesztették, onnan meg ment ki az idősotthonokba. Szóval tavasszal a fertőzöttek átlagéletkora kimondottan magas volt. Most valószínűleg jóval alacsonyabb lehet. Emiatt kevesebb a kórházi ápolt. És csak remélni merem, hogy mostanra az egészségügy is jobban felkészült, nem lesz maga az intézményrendszer újra "szuperterjesztő". Remélem, de őszintén szólva az alapján amiket az orvos ismerőseim elmondanak a kórházi állapotokról, eléggé szkeptikus vagyok. 😕158 uj eset, es a worldometers szerint 2 ezer uj teszt sem volt tegnap.A pandemia.hu 3245 db-ot ir mara. 4.9% a pozitiv tesztek aranya.
Vrij6
A korhazban kezeltek szama tovabbra sem no jelentosen, uj elhunyt sincs mar napok ota, elotte se volt mar regota csak max 1, esetleg 2.
Nekem emiatt nem feltetlen az jon, h itt van mar a 2.hullam. Lehet feljavult, vagy csak ennyi ido alatt forrt ki tokeletesre a teszteles/kontaktkutatas, es a fertozottek szama ugyan igy v hasonloan alakult eddig is a nyar soran, csak kevesebbet szurtak ki.
Borbinho
Ja, és sajnos úgy tűnik keveset tesztelünk, akármennyi idő is volt készülni rá. Ez az 5% körüli fertőzési ráta éppen a határa a még kezelhető, és a már kordában tarthatatlan értéknek. Ötször ennyit kéne tesztelni legalább...
peterk2005
Tobb eset van, de joval tobbet is tesztelunk. Plusz a kontaktkutatas miatt megtalalnak csomo fertozottet aki pl tunetmentes, magatol tuti nem ment volna tesztre.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Pedig itt van. Az országban mindenhol folyamatosan emelkedik az esetszám, pesten és a legtöbb megyében is egyre jobban nő. Ez nem néhány gócpont, ez más. A kórházban ápoltak száma is elkezdett emelkedni, tegnapról mára 30-al nőtt, ami a felfedezett esetek ötöde. Még ez is jó, ami szerintem azért van, mert tavasszal a gyerekeket, sőt az egyetemistákat is lényegében karanténoztuk. A fertőzést elsősorban a külföldiek illetve utazó középkorú magyarok cipelték be, akik hasonló korosztálynak is adták tovább. Illetve, az egészségügy is felkészületlen volt - emlékszünk a riportokra, hogy még a járványkórháznak kinevezett helyeken is milyen kavarások mentek a fertőzöttek ill. gyanúsak kezelésével kapcsolatban -, így a kórházba kerültek a kórházon belül is terjesztették, onnan meg ment ki az idősotthonokba. Szóval tavasszal a fertőzöttek átlagéletkora kimondottan magas volt. Most valószínűleg jóval alacsonyabb lehet. Emiatt kevesebb a kórházi ápolt. És csak remélni merem, hogy mostanra az egészségügy is jobban felkészült, nem lesz maga az intézményrendszer újra "szuperterjesztő". Remélem, de őszintén szólva az alapján amiket az orvos ismerőseim elmondanak a kórházi állapotokról, eléggé szkeptikus vagyok. 😕158 uj eset, es a worldometers szerint 2 ezer uj teszt sem volt tegnap.A pandemia.hu 3245 db-ot ir mara. 4.9% a pozitiv tesztek aranya.
Vrij6
Borbinho
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Szerintetek ősztől is Cecília viszi tovább a boltot? Vagy keresnek valakit, aki esetleg alkalmas lehet? Én az utóbbira tippelek. (Nagy összeget azért nem mernék rátenni.)alkalmas ő most tüntették ki
nagylaza
több mint 5 éve
Szerintetek ősztől is Cecília viszi tovább a boltot? Vagy keresnek valakit, aki esetleg alkalmas lehet? Én az utóbbira tippelek. (Nagy összeget azért nem mernék rátenni.)
több mint 5 éve
Az csak akkor ér, ha nyaralás van, nem? 😉Két dolgot mondjuk nem értek...Magánügy az indoklás
-miért nem fogadjuk el más ország tesztjeit
-és miért nem jó, ha idejön egy külföldi, ha egyszer megcsinálja a tesztet ő is?
Ha a válasz az lenne, hogy mert a mi tesztünk amit az adófizetők pénzén vettünk, jól eladhatóak, akkor pont a külföldieket kellene beengedni és tesztelni, úgyis millió szám vettük a tesztet.
Klaci79
csebi
több mint 5 éve
pandemia.hu/koronavirus-magyarorszag/Akkor ezek magantesztek is? A worldometers szerint ha a tegnapi meg a mai tesztszamot nezem akkor siman 2 ezer alatt volt a tegnapi tesztszam.158 uj eset, es a worldometers szerint 2 ezer uj teszt sem volt tegnap.A pandemia.hu 3245 db-ot ir mara. 4.9% a pozitiv tesztek aranya
Vrij6
Borbinho
Vrij6
Itt mas szamok vannak, de ha az esetszamok ugyan azok akk valszeg a magantesztek a kulonbseg ja.
Az aljan azt irja az adatok forrasa a hivatalos oldal.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Szeptember 1-jétől a külföldi állampolgárok Magyarország területére nem léphetnek be. A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig 14 napra vagy két negatív teszt bemutatásáig karanténba kell vonulniuk.Nem az h nincsenek nagy igényeid hanem tagadásban vagy ha úgy gondolod h a közpénzek rendszer szintű ellopása és egy szűk elitnek történő juttatása nem hat ki az eletedre akar a mindennapokban is.
Én az ilyen hatékony döntéseit kedvelem Orbánnak, ez kihat az én életemre is, primér módon. Az, hogy ki hol yachtozik, kivel kefél, vagy melyik milliárdos kap egy megrendelést, esetleg mihülyeséget beszél egy Bayer vagy Semjén, meg hol vadászik, az meg nem.
Tudom, nincsenek nagy igényeim.
Sobri Jóska
Ezt úgy írom h a tegnapi dontes meglepett, nem gondoltam volna h ilyet meg lépünk viszont egyet értek vele és félig ( vagy remélhetőleg majdnem teljesen) hatékony lesz. Azonban az nem igaz h a külső behurcolastol kell felni egyedül, a vírus bent van az országban és én szigorúbb korlátozást is megnéztem volna pl újra öregek idő sávja boltban, semmi party, buli, vendéglátó helyeken csak ülő vendégek mint Máltán. Pl Hollik is úgy lett pozitív h nen járt idén külföldön ... Lehet h terítéken van és ha durvulna a helyzet akkor meglepik, majd meglátjuk.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Akkor ezek magantesztek is? A worldometers szerint ha a tegnapi meg a mai tesztszamot nezem akkor siman 2 ezer alatt volt a tegnapi tesztszam.158 uj eset, es a worldometers szerint 2 ezer uj teszt sem volt tegnap.A pandemia.hu 3245 db-ot ir mara. 4.9% a pozitiv tesztek aranya
Vrij6
Borbinho
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
158 uj eset, es a worldometers szerint 2 ezer uj teszt sem volt tegnap.A pandemia.hu 3245 db-ot ir mara. 4.9% a pozitiv tesztek aranya.
Vrij6
Szerkesztette: Borbinho
több mint 5 éve
158 uj eset, es a worldometers szerint 2 ezer uj teszt sem volt tegnap.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Szerintetek meddig tart a bezárkózás?Elvileg októberben vizsgálják felül kell e további szigorítás
bcsarli

több mint 5 éve
Tegnap azt mondta, hogy megtérítette a tesztek árát
több mint 5 éve
Konok szösszenet:"Karanténia jogország. Az egyetlen a világon.
Karanténia az egyetlen üdén zöldellő sziget a proligarchiák és szarisztokrata önkéjállamok vérvörös tengerében.
Karanténiában egyenlőség van.
Ha Kovács Béla, aki - valami felfoghatatlan okból - Karanténia kies kerítésein túl dolgozik, meg akarja látogatni otthon megboldoguló családtagjait, akiket csak kéthavonta lát (leszámítva, mikor a munkásszálló priccsén a fényképeiket nézegeti), hogy azért maradjon is a hazaküldött fizetéséből, negatív tesztet kell produkálnia. Kettőt.
Ezt Kovács Béla a saját zsebéből fizeti, mert a karantén állam nem valamiféle Csekonics báró, hogy minden marhaságra pénzt dobjon ki. Kell az a pénz focira (Karanténia mérsékelten, de büszkén focinagyhatalom), valamint vidéki kúriákban rendezett kormánylakáji propaganda-orgiákra és más effélére.
De, mondom, Karanténiában egyenlőség van.
Ha, teszem azt, a Kormányszóvivő Úr virológiailag kétes kormánylakáji propaganda-orgián vesz részt, éppúgy két negatív tesztet kell utána produkálnia, mint akármely kovácsbélának.
Itt nincs kivételezés.
És mi sem mutatja jobban a karanténiai egyenlőség szédületes mértékét, minthogy a teszteket a Kormányszóvivő Úr is éppen úgy a kovácsbélák saját zsebéből fizeti."
több mint 5 éve
trócsányi is elkapta
több mint 5 éve
nem volt saját élmény amiből lehessen tanulniOlvasgatva az egyes híroldalakon lévő kommenteket mindenki úgy meg van lepődve mintha nem 1 hete lehetne tudni hogy pontosan ez leszén már hetekkel ezelőtt vártam. Mindenki egymás arcában nyomta, maszk nélkül. Mintha nem történt volna semmi tavasszal. Az összes hely, Ötker, Raqpart, stb, fullon ment, mindenki nyaralgatott jobbra-balra. Itt az eredménye.
kapitnono
Úgy fest társadalmi szinten mi vagyunk az a hülye, akinek a kárából az okos tanul, miközben mi még a saját hülyeségünkből sem tanultunk. Szörnyen felelőtlen volt a nyár itthon.
Politikai elit inklúzíve.
Amadeus
amit tanultak az az volt hogy megy a hiszti de nem találkoznak semmivel
több mint 5 éve
Illetve Kanadaindex.hu/kulfold/2020/08/29/kanada_tovabbi_egy_honapig_zarva_tartja_hatarat_a_kulfoldiek_elott/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Ukránok zártak előttünk pár napja asszem.Ja mert máshol nem nyaralnak az emberek?Olvasgatva az egyes híroldalakon lévő kommenteket mindenki úgy meg van lepődve mintha nem 1 hete lehetne tudni hogy pontosan ez leszén már hetekkel ezelőtt vártam. Mindenki egymás arcában nyomta, maszk nélkül. Mintha nem történt volna semmi tavasszal. Az összes hely, Ötker, Raqpart, stb, fullon ment, mindenki nyaralgatott jobbra-balra. Itt az eredménye.
kapitnono
Úgy fest társadalmi szinten mi vagyunk az a hülye, akinek a kárából az okos tanul, miközben mi még a saját hülyeségünkből sem tanultunk. Szörnyen felelőtlen volt a nyár itthon.
Amadeus
A nemet / osztrák aki itt költi a Balcsin a pénzét a családdal és nem hord maszkot nem felelőtlen ?
Mi vagyunk a hülye aki más kárán tanul, Ja vegulis nem mi tanultunk az Olasz / Spanyol / UK balfaszkodasbol.
Ja ráadásul mi zártuk le most azt hiszem elsőnek a határt.
Vedd már le a szemellenzőt és hagyd ezt a magyarok hülyék vagyunk maszlagot, minden ország így tett mert a gazdaságot nem lehet otthagyni.
Itt egy magyar / komcsi tünet van, hogy ebből is meggazdagszik valaki. De hat a NER ilyen folyamatosan kell a penzpumpa, addig életképes még van.
Toca

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Ja mert máshol nem nyaralnak az emberek?Olvasgatva az egyes híroldalakon lévő kommenteket mindenki úgy meg van lepődve mintha nem 1 hete lehetne tudni hogy pontosan ez leszén már hetekkel ezelőtt vártam. Mindenki egymás arcában nyomta, maszk nélkül. Mintha nem történt volna semmi tavasszal. Az összes hely, Ötker, Raqpart, stb, fullon ment, mindenki nyaralgatott jobbra-balra. Itt az eredménye.
kapitnono
Amadeus
A nemet / osztrák aki itt költi a Balcsin a pénzét a családdal és nem hord maszkot nem felelőtlen ?
Mi vagyunk a hülye aki más kárán tanul, Ja vegulis nem mi tanultunk az Olasz / Spanyol / UK balfaszkodasbol.
Ja ráadásul mi zártuk le most azt hiszem elsőnek a határt.
Vedd már le a szemellenzőt és hagyd ezt a magyarok hülyék vagyunk maszlagot, minden ország így tett mert a gazdaságot nem lehet otthagyni.
Itt egy magyar / komcsi tünet van, hogy ebből is meggazdagszik valaki. De hat a NER ilyen folyamatosan kell a penzpumpa, addig életképes még van.
több mint 5 éve
Két dolgot mondjuk nem értek...Magánügy az indoklás
-miért nem fogadjuk el más ország tesztjeit
-és miért nem jó, ha idejön egy külföldi, ha egyszer megcsinálja a tesztet ő is?
Ha a válasz az lenne, hogy mert a mi tesztünk amit az adófizetők pénzén vettünk, jól eladhatóak, akkor pont a külföldieket kellene beengedni és tesztelni, úgyis millió szám vettük a tesztet.
Klaci79
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Erre a két kérdésre nagyjából ugyanaz a válasz, mint a szijjártó ügynél: ne firtassuk... az, hogy külföldi még negatív tesztekkel se jöhet, olyan szinten vérlázító dolog, amire nincsenek szavak, vissza a kommunizmusba.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal