Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Nekem a nagyobbik gyerek holnap kezdi a sulit, első osztály. Péntek délután hívtak a suliból, hogy semennyire sem lehet majd bemenni a gyerekkel, se maszkban, még az udvarra se, ez lett az előírás... hát marha jó lesz, sok jóra számítok...És akkor képzeld mellé, ha digitális oktatásba kell megtanulnia írni-olvasni, mert az őszi szünetet követően ismét bezárnak az iskolák, ahogy "rebesgetik". Az lesz csak az orbitális szívás. De felsőbb osztályban sem könnyebb, szegény tanárok alig bírják tartani a tempót, nincs idő elmagyarázni a tananyagot, csak leadni, meg számonkérni. Pedig a matek, kémia, fizika nagyon nem egyszerű, ha az ember nem érti meg...
warr_b
több mint 5 éve
Nekem a nagyobbik gyerek holnap kezdi a sulit, első osztály. Péntek délután hívtak a suliból, hogy semennyire sem lehet majd bemenni a gyerekkel, se maszkban, még az udvarra se, ez lett az előírás... hát marha jó lesz, sok jóra számítok...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Legjobb tudásom szerint a tesztelésre a járványügyi szakemberek protokollokat dolgoznak ki, hogy a rendelkezésre álló teszteket, labor kapacitásokat optimálisan tudják felhasználni. A protokollok országonként eltérők, figyelembe veszik, hogy milyen tünetek esetén, milyen kontakt esetén, milyen időközönként, stb érdemes elvégezni, hogy az optimális legyen hatékonyság és költség szempontjából is. Nincs értelme, mindenkit letesztelni, mert az egy adott időpillanatra vonatkozik és kb az eredmények azt mutatnák, hogy lakosság 80-90%-a nem fertőzött...felesleges erőforrás pazarlás, amit 2 hét múlva meg lehet ismételni...Tudod hány tesztet tudna ma Magyarország egy nap alatt elvegezni, ha minden labor 0-24-ben tesztelne?Nem Jóska, most te véded a mundért, mert a teszt kapacitás növelése, ha van rá 4-5 hónapnyi idő, akkor csak szándék kérdése. Ha azt mondom neked, hogy beszerezhető-e a tavaszi nagy hullám kellős közepén a magyar teljes - nem intenzív osztályos, hanem teljes - kórházi ágyszám 60-70%-hoz lélegeztetőgép, akkor azt mondod, hogy hülyeséget kérdezek, mert dehogy. Egyébként én is ezt mondtam volna, és látod, volt rá szándék megtörtént. Az más kérdés, hogy ennek már kérdéses, hogy volt-e értelme, vagy túlfutott a beszerzés.
Én kikerestem, tedd meg te is, akkor meaculpázhatsz, és nem tűnik olybá, mintha lehülyéznélek a naivitásodért. 😊Sobri Jóska
A tesztelés ugyanez. A világ számos pontján van számtalan különféle gyakorlat, hogy hogyan növelik a teszt kapacitások számát, bevonva egyetemi, kutatóintézeti, stb. labor kapacitásokat is. És kiépítve ideiglenes. átmeneti kapacitásokat. Nem akarok számokkal dobálózni, mert számokat én is olvastam, ahogy te is, de ehhez laikusok vagyunk. De ha előfordulhat az, hogy pl. a déli régiókban a teszt kapacitások egy jelentős részét egy ideje "import tesztek" kötik le, értsd a szomszéd Szerbiából, Horvátországból ide direkt tesztelésre átruccanók teszteltetnek nálunk, mert itt gyorsabb (esetleg olcsóbb) mint odahaza náluk, akkor az azt jelzi, hogy van kapacitás tartalék a rendszerben. Meg az is, hogy jelenleg a hivatalosan végzett / elrendelt tesztek esetén és a magánúton elvégzett tesztek esetén is 24 órán belül megvan az eredmény, nem hallani olyan híreket, hogy elkezdődött volna a megcsúszás. Azaz - laikusként - feltételezhetjük, hogy a minták nem állnak tornyokban a túlterhelt laborokban jelenleg. Van kapacitás elvégezni a tesztet rajtuk.
Úgyhogy - hangsúlyozom, laikusként, mert csak így lehet véleményünk - ha tesztelési korlát-problémák vannak jelenleg, akkor feltételezhető, hogy azok logisztikai okokból vannak. (Pl. arról én is olvastam, hogy az egyébként "hivatalos útnak" kijelölt módszer - azaz, ha gyanúsnak érzed, felhívod a körzeti orvost, aki értesíti a megfelelő központot, és mentő kiszáll hozzád házhoz - napi 1000-1200-nál nem tud töb tesztet elvégezni, ami érthető, mert baromira nem hatékony mindenhova kimenni helyszínre), No, ha valami, akkor a logisztika megoldása csak szándék kérdése. Kihelyezett teszt pontokkal, esetleg direkt csak tesztre alkalmas mozgó autókkal (néhány tucat, 1-2 száz autó, ahová elég önkéntes / tanuló / egyéb személyzet is, hiszen egy teszt levételhez nem kell orvos, csak eszköz és védő felszerelés). Ha van minden számottevő városban olyan pont, ahová el lehetne például a kontakt kutatásban megtalált, tünetmenteseket küldeni (azt mondva, hogy kontaktáltál, válassz: vagy besétálsz egy ilyen mozgó kijelölt teszt pontra és leadsz egy tesztet, vagy mész 14 nap karanténba), akkr azzal nem kellene a mentőket / stb. terhelni.
Szóval csak laikusként tudunk erről vitázni, aminek persze annyi értelme van, amennyi, de úgy gondolom, hogy ebben a tartományban ahol jelenleg napi 3-5 ezer tesztet végzünk, nyugodtan el lehetne végezni ennek a dupláját is, egy amennyire csak lehet "megtolt" kontakt kutatással párban. Ha akarjuk. Azért, hogy a most utcán grasszáló tünetmenteseket elcsípjük. Ezek olyan számtartományok tesztelét tekintve, amikhez nem kell német egészségügyi hálózat, hiszen ilyen (ennél még nagyobbakat is) tesztelési számokat Uktajna, Románia is produkál lakosságarányosan. Csak ők már kényszerből, mi előre menve megelőzésből csinálhatnánk.
De majd meglátjuk. Ha ezzel is megfogjuk a dolgot, akkor rendben van. Én csak azt várom el, hogy menjünk elébe a dolognak, volt rá több hónap felkészülési időnk, hogy megtegyük.
peterk2005
Vannak országok, ahol sokat tesztelnek és vannak ahol keveset.
Mi az utóbbiba tartozunk. El tudom képzelni, hogy az első hullámba azért volt kevés a teszt, mert nem volt elég. Ezért volt érvényben sokáig olyan protokoll, ahol a kontakt kapcsán röhejes előírás volt érvényben (pl 8 órát töltött egy légtérben, stb) meg hogy csak az állam által validált 2 pozitív teszttel után jelent meg valaki aktív/új fertőzöttként, de a két teszt között 2 hét telt el...ezért a valós esetszám ennek a sokszorosa volt. Valljuk be ez röhejes és csak az adatok kozmetikázására volt jó, ami mögött politikai és gazdaságpolitikai érdekek húzódtak. Sajnos ezek a protokollok nem forognak köz kézen és akár naponta is változtathatják járványügyi, gazdasági, vagy politikai érdekek mentén. Jó lenne, egy átfogó hiteles képet kapni, de naiv nem vagyok. Egy 10 és egy 15 éves gyerekkel "érdeklődve" várom az iskola kezdést, de sok jóra nem számítok.
Szerkesztette: Pari
több mint 5 éve
De majd meglátjuk. Ha ezzel is megfogjuk a dolgot, akkor rendben van. Én csak azt várom el, hogy menjünk elébe a dolognak, volt rá több hónap felkészülési időnk, hogy megtegyük.*lett volna
peterk2005
több mint 5 éve
Tudod hány tesztet tudna ma Magyarország egy nap alatt elvegezni, ha minden labor 0-24-ben tesztelne?Nem Jóska, most te véded a mundért, mert a teszt kapacitás növelése, ha van rá 4-5 hónapnyi idő, akkor csak szándék kérdése. Ha azt mondom neked, hogy beszerezhető-e a tavaszi nagy hullám kellős közepén a magyar teljes - nem intenzív osztályos, hanem teljes - kórházi ágyszám 60-70%-hoz lélegeztetőgép, akkor azt mondod, hogy hülyeséget kérdezek, mert dehogy. Egyébként én is ezt mondtam volna, és látod, volt rá szándék megtörtént. Az más kérdés, hogy ennek már kérdéses, hogy volt-e értelme, vagy túlfutott a beszerzés.
Én kikerestem, tedd meg te is, akkor meaculpázhatsz, és nem tűnik olybá, mintha lehülyéznélek a naivitásodért. 😊Sobri Jóska
A tesztelés ugyanez. A világ számos pontján van számtalan különféle gyakorlat, hogy hogyan növelik a teszt kapacitások számát, bevonva egyetemi, kutatóintézeti, stb. labor kapacitásokat is. És kiépítve ideiglenes. átmeneti kapacitásokat. Nem akarok számokkal dobálózni, mert számokat én is olvastam, ahogy te is, de ehhez laikusok vagyunk. De ha előfordulhat az, hogy pl. a déli régiókban a teszt kapacitások egy jelentős részét egy ideje "import tesztek" kötik le, értsd a szomszéd Szerbiából, Horvátországból ide direkt tesztelésre átruccanók teszteltetnek nálunk, mert itt gyorsabb (esetleg olcsóbb) mint odahaza náluk, akkor az azt jelzi, hogy van kapacitás tartalék a rendszerben. Meg az is, hogy jelenleg a hivatalosan végzett / elrendelt tesztek esetén és a magánúton elvégzett tesztek esetén is 24 órán belül megvan az eredmény, nem hallani olyan híreket, hogy elkezdődött volna a megcsúszás. Azaz - laikusként - feltételezhetjük, hogy a minták nem állnak tornyokban a túlterhelt laborokban jelenleg. Van kapacitás elvégezni a tesztet rajtuk.
Úgyhogy - hangsúlyozom, laikusként, mert csak így lehet véleményünk - ha tesztelési korlát-problémák vannak jelenleg, akkor feltételezhető, hogy azok logisztikai okokból vannak. (Pl. arról én is olvastam, hogy az egyébként "hivatalos útnak" kijelölt módszer - azaz, ha gyanúsnak érzed, felhívod a körzeti orvost, aki értesíti a megfelelő központot, és mentő kiszáll hozzád házhoz - napi 1000-1200-nál nem tud töb tesztet elvégezni, ami érthető, mert baromira nem hatékony mindenhova kimenni helyszínre), No, ha valami, akkor a logisztika megoldása csak szándék kérdése. Kihelyezett teszt pontokkal, esetleg direkt csak tesztre alkalmas mozgó autókkal (néhány tucat, 1-2 száz autó, ahová elég önkéntes / tanuló / egyéb személyzet is, hiszen egy teszt levételhez nem kell orvos, csak eszköz és védő felszerelés). Ha van minden számottevő városban olyan pont, ahová el lehetne például a kontakt kutatásban megtalált, tünetmenteseket küldeni (azt mondva, hogy kontaktáltál, válassz: vagy besétálsz egy ilyen mozgó kijelölt teszt pontra és leadsz egy tesztet, vagy mész 14 nap karanténba), akkr azzal nem kellene a mentőket / stb. terhelni.
Szóval csak laikusként tudunk erről vitázni, aminek persze annyi értelme van, amennyi, de úgy gondolom, hogy ebben a tartományban ahol jelenleg napi 3-5 ezer tesztet végzünk, nyugodtan el lehetne végezni ennek a dupláját is, egy amennyire csak lehet "megtolt" kontakt kutatással párban. Ha akarjuk. Azért, hogy a most utcán grasszáló tünetmenteseket elcsípjük. Ezek olyan számtartományok tesztelét tekintve, amikhez nem kell német egészségügyi hálózat, hiszen ilyen (ennél még nagyobbakat is) tesztelési számokat Uktajna, Románia is produkál lakosságarányosan. Csak ők már kényszerből, mi előre menve megelőzésből csinálhatnánk.
De majd meglátjuk. Ha ezzel is megfogjuk a dolgot, akkor rendben van. Én csak azt várom el, hogy menjünk elébe a dolognak, volt rá több hónap felkészülési időnk, hogy megtegyük.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
belehallgattam, gődény eltanulta a kent hovindi vita módszertElöljáróba - Én oltás párti vagyok minden tekintetben. Volt szerencsém pár évig az ÁNTSZ-ben dolgozni (gazdaságisként), ahol nagyon nagy tekintélyű és tudású emberektől, nagyon sokat tanultam. Pont abban az időszakban, amikor a H1N1 oltás a politikai csatározás színhelye volt. Az akkori bal oldali kormány egyszerűen képtelen volt beleverni az emberekbe, hogy oltassák be magukat, miközben a jobb oldal nagyon jól tolta az elbizonytalanítást. Az ÁNTSZ-be meg mindenki a fejét fogta a bal oldal botrányos kommunikációjától. Számomra egy váradós anya halála nem elfogadható, minimális politikai tőkéért cserébe.
löki a hülyeséget ami mögé tesz vmi tanulmányt, ami real time nem lehet fact checkelni
és magabiztosan állítja a baromságot
nyilván Boldogkői is elbaszta mert baszott utána nézni hogy gődény milyen show-t tol és úgy ment oda hogy majd megoldja az alapján amivel készült
kár érte, az sem jó ahogy Balázs elnyomja a 2 vitatkozó felet amúgy
Negritis
Sajnos a mai rádiós vitáról lemaradtam, mert épp akkor szálltam ki a kocsiból, de majd este bepótolom. A járványokkal kapcsolatban az egyik legalapvetőbb hibának mindig a rossz kommunikációt és a tájékoztatását tartottam, egy bizonyított valódi járvány estén a kétkedés írmagját is tűzzel vassal kell pusztítani, mert a nyáj immunitás csak így érhető el.
Tegnap pont beszélgettünk a 15 éves fiammal a covid-ról, mert olvasta/hallotta, hogy a sima influenza is halálosabb (a szokásos féligazságokat a netről) és hogy minek parázni.
Röviden összefoglaltam neki az álláspontom, hogy megértse.
A covid ellen nincs védőoltás a sima influenza ellen van. Aki veszélyeztettet, vagy felelős gondolkodású, az be tudja oltatni magát, ha akarja.
A covid a népesség egy részén, úgy megy át - tünetmentesen, hogy a szervezetük még antivírust sem termel, de akinek termel annak se jelent végleges immunitást, így nyáj immunitás sem alakulhat ki.
A covid európai felbukkanását követő 3-4 hónapba tucatnyiképpen mutálódott és előbb utóbb megjelenhet olyan törzse, mely már a fiatalokra is veszélyes lehet.
Majd ha lesz vakcina, akkor a covid is az sima influenza A-B kategóriába kerül, de addig lesz szíves betartani az ajánlásokat, mert nem szeretném, ha az én családom, bárki szerettének a megbetegedésében is szerepet játszana.
Ő ennyiből képes volt megérteni, 4 mondat, 4 érv és ez csak amit én tudok (hiszek) laikusként. Ahogy a kormány is csinálja, egyszerűen, hogy a papucs állatkák is megértsék.
Szerkesztette: Pari
több mint 5 éve
Én vagyok a biztos tudója. Például. Mert nincs értelme kényszeríteni az embereket bármire, amikor sokkal könnyebb jutalmakkal rávenni őket.tényleg nem értem, ki a biztos tudója, hogy nem így lesz, hogy folytatják 4-ig?Facebookról:Ha az első pontnál megállunk, és a többi nem következik be abban én benne vagyok akár életfogytig is 😊. Cserébe tényleg ne jöjjön a többi.
"Elgondolkodtató!! 🤔😞
Ma: Nincs maszk? Már nem léphetsz be semmilyen boltba vagy tömegközlekedésbe ..
Holnap: Bankkártya nélkül nem fizethet semmit. Készpénzt már nem fogadunk el..
Holnapután : Nem oltottad be magad? Többé nem engedélyezik az utazást, egyetlen társaságban sem.
A közeljövőben: nincs a jobb kezedbe beültetett chip vagy a műhold által aktivált nano-chip, akkor 😓
Az emberi jogaid már nem léteznek ...
Kihagyott leszel, a rendszer ellensége leszel ...
Minden a jól megalapozott terv szerint halad és az emberek mindent elfogadnak mert birkák vagyunk
ÉBRESZTŐ EMBEREK!"
Beszarás komolyan. Tényleg hagyni kellene a picsába és a hülyéket hagyni megdögleni az út szélén... ja és az ilyen ember biztos jelentkezne egy hatósági sms-es felhívásra, aha...
davemayer
bcsarli
tegnap nem akartam beírni, hogy lehülyéznek embereket, de ha mégis igazuk lesz, akkor elnézést kérnek? kétlem
mondom ezt úgy, hogy persze a vége már elég futurisztikus és most mai fejjel lehetetlennek tűnik, de...
NB2
Külön vicces, hogy a konteóhívők a facebookon irogatják a baromságaikat. Nem kell ehhoz nano-chip, nem kell ehhez semmi. Ezek a az életiskolájában tanult, feletébb képzett emberek pontosan azt csinálják, amit elvár tőlül a rendszer: traction (figyelmet) generálnak, kattintást, több adatot, majd ezt újra el lehet adni.
Kérdem én, ha azt mondanám ezeknek az embereknek, hogy az adatok nélkül, amit ezek a cégek összeszednek, mostantól kezdve visszatérnénk ahhoz a rendszer, hogy egy szűk, a világról semmit nem tudó elit rakná össze a termékeket, amik a kutyának nem kellenek, ahelyett, hogy az utolsó tv műsor is úgy van patikán kimérve, hogy ő jól szórakozzon, akkor is ágálna. Ha kiderülne számára, hogy körülötte lévő világ (sőt, hogy ő ebben világkormány baromságban) hisz, szintén kimérve adagolódik elé, akkor is ki lenne akadva? Vagy azt már nem hinné el?
Elgondkodtatóan hülyék az emberek. Hála az égnek. Ha nem így lenne, akkor holnap tömegesen kezdenék megölni magukat a konteó hívők, és ki venné meg akkor a legújabb termékeket, szolgáltatásokat?
Az emberek annyira ostobák, hogy képtelen felmérni a saját szükségleteiket sem rendesen. Túl költekeznek, közben nem költenek arra, amire tényleg szükségük lenne. Apró pici lökésekkel lehet őket irányítani, de a 20-as évek óta ezeket a lökéseket a profitorientált vállalatok adják, és a kormányok asszisztálnak hozzá. De ez a jólét, amiben élünk. Nem te vagy én mondom meg, hogy mi a jólét, hogy mit érezz annak, hanem a fogyasztói társadalom, a kis buborékod, a családod kis buboréka, a barátaid kicsit nagyobb buboréka. Ezt a buborékot tágította tovább a facebook, hogy még jobban tud, hogy hol helyed.
És most esik le? És pont a maszk miatt, ami egyébként megvédi az életüket és másokét is. Nem képesek elválasztani egymástól már a fontos és kevésbé fontos dolgokat. Mert az emberek ostobák. Érdekes módon, ezek az emberek nem hőzöngenek azon, hogy gyakorlatilag minden fogyasztói döntésüket irányítják.
ÉBRESZTŐ EMBEREK! Áldás!

több mint 5 éve
tényleg nem értem, ki a biztos tudója, hogy nem így lesz, hogy folytatják 4-ig?Facebookról:Ha az első pontnál megállunk, és a többi nem következik be abban én benne vagyok akár életfogytig is 😊. Cserébe tényleg ne jöjjön a többi.
"Elgondolkodtató!! 🤔😞
Holnapután : Nem oltottad be magad? Többé nem engedélyezik az utazást, egyetlen társaságban sem.
A közeljövőben: nincs a jobb kezedbe beültetett chip vagy a műhold által aktivált nano-chip, akkor 😓
Minden a jól megalapozott terv szerint halad és az emberek mindent elfogadnak mert birkák vagyunk
ÉBRESZTŐ EMBEREK!"
Beszarás komolyan. Tényleg hagyni kellene a picsába és a hülyéket hagyni megdögleni az út szélén... ja és az ilyen ember biztos jelentkezne egy hatósági sms-es felhívásra, aha...
davemayer
bcsarli
tegnap nem akartam beírni, hogy lehülyéznek embereket, de ha mégis igazuk lesz, akkor elnézést kérnek? kétlem
mondom ezt úgy, hogy persze a vége már elég futurisztikus és most mai fejjel lehetetlennek tűnik, de...
több mint 5 éve
ez megint egy teljesen másik vita lenne, nem is megyek beleNekem az már kínára hajaz. Maradjon meg a jó öreg Cash 😊számomra a második is szimpatikus, tisztulna a gazdaság és nem lehetne zsebbe tolni semmitFacebookról:Ha az első pontnál megállunk, és a többi nem következik be abban én benne vagyok akár életfogytig is 😊. Cserébe tényleg ne jöjjön a többi.
"Elgondolkodtató!! 🤔😞
ÉBRESZTŐ EMBEREK!"
davemayer
bcsarli
Negritis
bcsarli
de nekem a 4ből csak a 4.el vannak fenntartásaim
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
belehallgattam, gődény eltanulta a kent hovindi vita módszertlöki a hülyeséget ami mögé tesz vmi tanulmányt, ami real time nem lehet fact checkelni
és magabiztosan állítja a baromságot
nyilván Boldogkői is elbaszta mert baszott utána nézni hogy gődény milyen show-t tol és úgy ment oda hogy majd megoldja az alapján amivel készült
kár érte, az sem jó ahogy Balázs elnyomja a 2 vitatkozó felet amúgy
több mint 5 éve
Nekem az már kínára hajaz. Maradjon meg a jó öreg Cash 😊számomra a második is szimpatikus, tisztulna a gazdaság és nem lehetne zsebbe tolni semmitFacebookról:Ha az első pontnál megállunk, és a többi nem következik be abban én benne vagyok akár életfogytig is 😊. Cserébe tényleg ne jöjjön a többi.
"Elgondolkodtató!! 🤔😞
ÉBRESZTŐ EMBEREK!"
davemayer
bcsarli
Negritis
több mint 5 éve
számomra a második is szimpatikus, tisztulna a gazdaság és nem lehetne zsebbe tolni semmitFacebookról:Ha az első pontnál megállunk, és a többi nem következik be abban én benne vagyok akár életfogytig is 😊. Cserébe tényleg ne jöjjön a többi.
"Elgondolkodtató!! 🤔😞
ÉBRESZTŐ EMBEREK!"
davemayer
bcsarli
több mint 5 éve
az meg sajnos külön beszélgetést érdemelne, hogy miért gondolják azt, hogy ha vki határozottabban beszél, akkor annak van igaza.azért gondolják azt, mert az éteren keresztül nem lehet azt megállapítani, hogy azért nem tud valaki válaszolni, mert nincsenek jó szónoki képességei, vagy azért, mert zavarba hozták.
csebi
több mint 5 éve
Facebookról:Ha az első pontnál megállunk, és a többi nem következik be abban én benne vagyok akár életfogytig is 😊. Cserébe tényleg ne jöjjön a többi.
"Elgondolkodtató!! 🤔😞
ÉBRESZTŐ EMBEREK!"
davemayer
több mint 5 éve
rokaur
876
Az a baj, hogy belement a prof a vitába ilyen formában, tudhatta volna, hogy dobálni fogja majd a "tanulmányokat" amiket ő nem ismer és ez által "alulmarad" és nyilván nem is tudja cáfolni 5 perc alatt.Vártam ezt a Boldogkői Gődény vitát, hogy most végre házhoz megy a Gyuri a pofonért, erre bazmeg a prof csak dadogott meg hebegett, Gődény nagyon komolyan felkészült a hulyesegbol és olyan határozottan adta elő mintha ő lenne professzor. Zsolti meg izzadt. Látszik hogy az egyetemhez van szokva, ahol nincs vitapartner, senki nem mond neki ellent. Liveon néztem és figyeltem a kommenteket. 90% azt írta, hogy Gődény mennyire felkészült a másik nem is tud beszélni, a nagy részük Gyurinak adott igazat sbt.igen, sajnos ez volt a tapasztalat, bár néha a Gődény nem tartóztatta magát mikor ilyeneket mondott, hogy "milyen járvány" meg "ne vicceljünk már". ezek épp azt hiteltelenítenék, de manapság ez a divat sajnos ...
Gődény rengetegszer beszélt mellé, terelt de hát a laikusnak nem tűnt fel mert olyan határozott volt a másikhoz képest. Szörnyű.
samu09
az meg sajnos külön beszélgetést érdemelne, hogy miért gondolják azt, hogy ha vki határozottabban beszél, akkor annak van igaza.
csebi
+ Gődény azért a maszkviselés kérdésnél csúnyán elvérzett - szerintem.
Erre a CDC által kiadott adatra, hogy a halottak 6%-a halt meg tényleg a covid19 miatt azért én nagyon kíváncsi lennék. De még ha igaz is az majdnem 10k ember aki belehalt és nem volt semmi krónikus betegsége, én ettől annyira nem nyugodnék meg.
Szerkesztette: rokaur
több mint 5 éve
Vártam ezt a Boldogkői Gődény vitát, hogy most végre házhoz megy a Gyuri a pofonért, erre bazmeg a prof csak dadogott meg hebegett, Gődény nagyon komolyan felkészült a hulyesegbol és olyan határozottan adta elő mintha ő lenne professzor. Zsolti meg izzadt. Látszik hogy az egyetemhez van szokva, ahol nincs vitapartner, senki nem mond neki ellent. Liveon néztem és figyeltem a kommenteket. 90% azt írta, hogy Gődény mennyire felkészült a másik nem is tud beszélni, a nagy részük Gyurinak adott igazat sbt.igen, sajnos ez volt a tapasztalat, bár néha a Gődény nem tartóztatta magát mikor ilyeneket mondott, hogy "milyen járvány" meg "ne vicceljünk már". ezek épp azt hiteltelenítenék, de manapság ez a divat sajnos ...
Gődény rengetegszer beszélt mellé, terelt de hát a laikusnak nem tűnt fel mert olyan határozott volt a másikhoz képest. Szörnyű.
samu09
az meg sajnos külön beszélgetést érdemelne, hogy miért gondolják azt, hogy ha vki határozottabban beszél, akkor annak van igaza.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Vártam ezt a Boldogkői Gődény vitát, hogy most végre házhoz megy a Gyuri a pofonért, erre bazmeg a prof csak dadogott meg hebegett, Gődény nagyon komolyan felkészült a hulyesegbol és olyan határozottan adta elő mintha ő lenne professzor. Zsolti meg izzadt. Látszik hogy az egyetemhez van szokva, ahol nincs vitapartner, senki nem mond neki ellent. Liveon néztem és figyeltem a kommenteket. 90% azt írta, hogy Gődény mennyire felkészült a másik nem is tud beszélni, a nagy részük Gyurinak adott igazat sbt. Gődény rengetegszer beszélt mellé, terelt de hát a laikusnak nem tűnt fel mert olyan határozott volt a másikhoz képest. Szörnyű.
több mint 5 éve
eddig lefelé jöttek a játékosok a listáról nem felfelé, az hogy felkerült valaki az a nem jó hírEz nem jó hírNem jó hír, mert 2 embert listára pakoltak? Lehet csak érintkeztek és pár nap múlva jönnek is le a listáról. Ilyet felesleges bemásolni, majd ha egy kezdő OL lerobban valahol, na az pl nem jó hír.
twitter.com/FieldYates/status/1300177323782701060?s=09
Negritis
Beki
több mint 5 éve
Az AIDS-et ...Mit?Living room környéken kb 1000 ember állt kinn. Ki tudja hányan voltak lenn. Gimnazisták lehettek akik aztán ma viszik a suliba magukkal.Nem tudom melyik radio ment ma reggel amit hallottam, de eleg jol jellemezte sokak hozzaallasat.Maradjunk annyiban, hogy szombat éjjel megint tömve volt Budapest.
A betelefonalo azon buszkelkedett, h a penteki kormanyinfo utan meg gyorsan le tudtak szervezni egy harom napos horvat nyaralast. A musorvezeto meg nem gyozte dicserni a magyarok lelemenyesseget.
Borbinho
Amadeus
csebi
samu09
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Ez nem jó hírNem jó hír, mert 2 embert listára pakoltak? Lehet csak érintkeztek és pár nap múlva jönnek is le a listáról. Ilyet felesleges bemásolni, majd ha egy kezdő OL lerobban valahol, na az pl nem jó hír.
twitter.com/FieldYates/status/1300177323782701060?s=09
Negritis
több mint 5 éve
Mit?Living room környéken kb 1000 ember állt kinn. Ki tudja hányan voltak lenn. Gimnazisták lehettek akik aztán ma viszik a suliba magukkal.Nem tudom melyik radio ment ma reggel amit hallottam, de eleg jol jellemezte sokak hozzaallasat.Maradjunk annyiban, hogy szombat éjjel megint tömve volt Budapest.
A betelefonalo azon buszkelkedett, h a penteki kormanyinfo utan meg gyorsan le tudtak szervezni egy harom napos horvat nyaralast. A musorvezeto meg nem gyozte dicserni a magyarok lelemenyesseget.
Borbinho
Amadeus
csebi
több mint 5 éve
A szuk barati korombol tobben is mar hetek ota magyarazzak amit itt is paran, h tul van tolva, meg legyen mar vege az egesznek mert mar a faszuk kivan.Nem tudom melyik radio ment ma reggel amit hallottam, de eleg jol jellemezte sokak hozzaallasat.Maradjunk annyiban, hogy szombat éjjel megint tömve volt Budapest.
Borbinho
Amadeus
Nem ertik miert nem valaszolok amikor azt beszelik, h mikor kene osszeulni meg h jovo hetvegej menjunk bulizni.
Es ha szabad olyat mondandom, fiatal ertelmisegiek...
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Deak környéke fullon (értsd Yellow és BoB inklúzíve). De az alapjogokért központnak is ennyi agya volt.Living room környéken kb 1000 ember állt kinn. Ki tudja hányan voltak lenn. Gimnazisták lehettek akik aztán ma viszik a suliba magukkal.Nem tudom melyik radio ment ma reggel amit hallottam, de eleg jol jellemezte sokak hozzaallasat.Maradjunk annyiban, hogy szombat éjjel megint tömve volt Budapest.
Borbinho
Amadeus
csebi
Nem baj, megérdemeljük. Most ülök a metrón, 4 emberen kapásból nincs maszk, az egyik még szorongatja is a kezében.
több mint 5 éve
Living room környéken kb 1000 ember állt kinn. Ki tudja hányan voltak lenn. Gimnazisták lehettek akik aztán ma viszik a suliba magukkal.Nem tudom melyik radio ment ma reggel amit hallottam, de eleg jol jellemezte sokak hozzaallasat.Maradjunk annyiban, hogy szombat éjjel megint tömve volt Budapest.
Borbinho
Amadeus
több mint 5 éve
Nem tudom melyik radio ment ma reggel amit hallottam, de eleg jol jellemezte sokak hozzaallasat.Maradjunk annyiban, hogy szombat éjjel megint tömve volt Budapest.
Borbinho