rokaur

rokaur
Utoljára láttuk
18 órája
Regisztrált
több mint 2 éve
Fórum hozzászólások
231


Utolsó 10 fórum hozzászólás

23 órája
rokaur 231
most mit bántjátok, szerintem megkapta a méltó büntetését azzal, hogy azt a szar meccset végig kellett néznie, én bár el tudok kapcsolni... 😀
2 napja
rokaur 231
Csak ez a megoldás: kell egy lottóötös, abból egy saját biogazdaság. A többi, ahogy süti az előbb írta lutri.
bcsarli
az a baj, hogy a bio még így se menne. Az időjárás, rovarok, gombák... egyszerűen annyi minden fogja a termést, hogy esélyed sincs vegyszer nélkül.
Vicces de a dohány az egyik relativ kevés vegyszert igénylő növény, legalábbis amíg el nem kezdik feldolgozni 😀
2 napja
rokaur 231
hát mondjuk vásárlói oldalon is változni kellene, mert amíg a gazdák a termés javát kint hagyják a földeken mert nem veszik meg a répát, zöldséget mert nem szép addig az ára is ilyen magas lesz a hazainak.
2 napja
rokaur 231
én nem látom azt a fene nagy ellentétet OV és Csányi között, maximum az zavarhatja a nagyvezért, hogy az OTP megkerülhetetlen amit talán majd ez a társulás ellensúlyoz kicsit.
Csányi minden csak nem hülye, tudja mivel meddig mehet el, elvégre több rendszeren át is "átvészelt" ő már, NER-ben is megcsinálja a kötelezőket (Pick Szeged, MLSZ...) ő soha nem fogja személyes ügyként kezelni ha alávágnak - nyilvánosan legalábbis.
És ahogy írják is, elég nehéz direkt egy bankra törvényt írni talán még ha külföldi lenne aztán pedig tolnák is át az egészet az ügyfelekre...
7 napja
rokaur 231
Mikor bedöglik a mosó-szárítógép otthon, majd a feleségemmel egyetértve inkább különálló mosó- és szárítógép vásárlásban állapodunk meg - amit Ő intéz - majd a vásárlásról való smst olvasva majdnem kiesik a kezemből a kanál a munkahelyen, az felbecsülhetetlen!
VanillaSky
Miele?
😀
#JC6
Nem, Bosch mind a kettő.
VanillaSky
nagyon hasonló cipőben voltam egy mosógéppel, elengedtem én is h a feleségem intézze...
Amivel kicsit tudok segíteni, hogy regisztrálhatod MyBosch-ra és lesz 10 év garancia a motorra nekem ez adott kis plusz érzést, hogy nem raboltak ki 😀
7 napja
rokaur 231
Te mit tettél le 3 évesen, hogy óvodába járhattál, mit tettél le 6 évesen, hogy jó iskolába, mit tettél le 18 évesen hogy jó egyetemre, és mit tettél le 23 évesen, hogy jó állásod legyen? Semmit. A szüleid tették le azt. Egy itt született gyerek aszerint kap az állami jóból, amennyit a szülei ki tudnak neki harcolni.

Ez sokak szerint így jó ahogy van. Szerintem meg a problémák alapvető forrása, amíg így lesz, addig mindig lesz esély egyenlőtlenség, és mindig lesz aki emiatt elégedetlen, Az embernek - mindenkinek - saját jogon kéne kapnia a közösből. Gyerekként megkapná hitelbe, amit aztán felnőttként visszatörleszt adóban, járulékban. Tökéletesen alighanem sose tudjuk ezt megoldani, de ahol ehhez közelebb jutottak picivel, ott a társadalmi különbségek és feszültségek jóval kisebbek. Függetlenül attól, hogy mennyi a bevándorló. (Brazíliában pl. nem nagy a bevándorlás, és ugyanakkora, sőt nagyobb problémák vannak a társadalmon belül, mint pl. Franciaországban. Nem beszélve a muszlim közel-keletről, amelyik nem elsősorban vallási okokból ég, hanem azért, mert gazdaságilag áll szarul. Sok a szegény, éhező. Ahol nem éheznek, azok nem is robbantgatnak.)
peterk2005
Külföldön született gyerek esetében meg devizahitelben? 😊
Érdekes megközelítés, nem értek vele egyet de mindenképpen elgondolkodtató. Szerintem jó sok "bedőlt" hitel lenne amit nem termelnének ki akik vissza is adnak, de ez alapból abból jön, hogy semmi bizalmam nincs az emberben, túl önző, hogy ez a modell működjön.
8 napja
rokaur 231
Vadászpuskával célzott lövést nem fogsz tudni leadni ilyen messzire egyszerűen a kialakítása miatt nem fog pontos lenni ilyen távolságra, viszont "ereje" lesz, tehát el tud szállni 2+ km-re is és halálos is tud lenni és még csak kimondottan felfele se kell célozni mert kaphat gellert is.
10 napja
rokaur 231
 index.hu/video/2020/05/18/budapest_ujranyitas_kijarasi_korlatozas_vege_buli_alkohol/
Negritis
sok magvas gondolattal lettünk gazdagabbak.
csebi
mennyi kretén napszemüveg 😀
sehol egy jó Tom Cruise TOP GUN-os Aviator....
10 napja
rokaur 231
Sizasztok jogi kerdesem lenne ingatlaneladassal kapcsolatban.
A foglalo es az eloleg kozotti kulonbseget tudom. Elolegnel ha barki elall a szerzodestol az eloleg visszajar az eladonak es pont. foglalonal a vevonek nem jar vissza ha o all stb. a foglalo a ptk-ban benne van az eloleg nincs.
A kerdesem az lenne mire figyeljek ha "csak" eloleget kapok, olvastam arrol hogy a szerzodest ugy irtak meg, hogy ergo eloleg szerepelt benne, de az elado elallt a szerzodesetol es porult jart, tobbet kellett fizetnie. Tudom, olvassam el figyelmesen, ami meg szokott tortenni, ezenkivul?
Nalam az a cel, jelenleg, hogy az "eloleggel" ne jarjak porul, ergo ha jon vki aki tobbet kinal a megbeszelt idon belul akkor felmondhassam a szerzodest es csak az eloleget visszaadom es puszi csa.

Elore is koszi.
ZoliMP
Hát most leírtad, hogy jól bevédenéd magad 😀 Ha jön jobb ajánlat akkor kisétálsz belőle ha nem akkor már úgyis van egy vevőd. Ha én lennék a vevő és nem tudnád eladni a megbeszélt időn belül akkor én lépnék ki és kapnál egy fél millióval kisebb ajánlatot hiszen eddig se tudtad másnak eladni 😊
12 napja
rokaur 231
Gyönyörű ez a manipulált cikk és videó, hangulatkeltésre pont jó:

 index.hu/belfold/2020/05/16/athajtott_a_piroson_majd_rendorautora_tepertek_egy_biciklis_not_budapesten/
FLZOLI
1. A nő hülye volt, ha szabálytalankodott, plusz hamis adatokat adott meg. A hülyéje lehet megúszta volna egy figyelmeztetéssel, így tuti lesz valami eljárás ellene és azt mondom meg is érdemli
2. Ugyanakkor a zsaru meg ne egy nőnél fitogtassa az erejét, szerintem ennél jóval finomabb intézkedés is elég lett volna. Főleg így, hogy videó van róla, még ők jönnek majd ki rosszul az egészből!
NB2
Nyilván aki nem volt hajlandó igazolni magát majd kérésre beül a rendőrautóba... rokaur
azzal van a probléma, hogy mikor bilincselik a fejéig felhúzzák a kezét, arra nem volt semmi szükség. Bilincseljék meg szépen hátul, aztán zutty be a rendőrautóba.
NB2
Egy ellenallo embert meg ha no is nem fogsz tudni szepen megbilincselni felhuzott karral fajdalmat okozol de atveszed az iranyitast. En megelolegezem a rendornek, hogy tudta milyen intezkedeseket kell alkalmazzon. Lehet kesobb jonnek a cikkek, hogy csaladanya meg korhazba sietett... De ott akkor egy szabalysertest elkoveto elmenekulni probalo szemely volt aki ellenallt az intezkedesnek.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

8 hónapja
rokaur 231
*AB cirkuszi korulmenyek kozott kirugatja magat majd kb masnap leigazol a Pats-hez, akik elso korosert vittek volna a Steelerstol*

Pats szurkolo: "A sok irigy nfl fan itt ekezi a csapatot, de mindenki aki tamperinget emleget hulye, nincs ra bizonyitek meg amugy is bevett szokas. Alljatok le a konteokkal!"

*Korabbi szemelyi edzoje nemi eroszak miatt karteritest kovetel a birosagon AB-tol*

Pats szurkolo: "A Raiders bosszuja, hat nem latjatok?!?!"
undisputedly
Ilyet én is tudok:
*EGYVALAKI leírja, hogy szerinte a Raiders bosszúja.
Nem Pats szurkoló: "Azthiszik a Pats szurkolók, hogy a Raiders bossszúja."
8 hónapja
rokaur 231
Cannon reakcioja megvan mikor Newhouse azt mondta megtanulta a playbook 80%-at tegnapig?😀 ha megtalalom a videot beteszem, nagyon nagy😀
 www.trendsmap.com/twitter/tweet/1173414416882262017

Szerkesztette: rokaur
1 hónapja
rokaur 231
ha mi tankolnánk a liga elvenné az 1/1-et, meg kapnánk egy szép pénzbüntetést is, csak mondom ...

és még Brady is kapna 4 meccset 😀

Szerkesztette: rokaur
1 hónapja
rokaur 231
Nem veletlen nem nyul egy kormany se az egeszsegugyhoz, azzal momentan csak bukhatsz. Az az embereknek akkor fontos ha eppen bajuk van. Egy eve se volt, hogy tuntettek az egeszsegugyisek senki rajuk se figyelt. Az ember ilyen, amikor bajba van akkor hianyzik neki de ha meg 300ft-ot kellene fizetni akkor milliok tuntetnek. Igen ez a kozosseg latja, hogy mi a baj viszont ezek az emberek a szavazok nagyon kis resze a legtobb egy bozsinek orul es leszavaz.
Valamikor volt egy nagyon jo podcast, talan JRE es volt bent egy vendeg aki arrol beszelt, hogy maga a rendszer felepitese olyan, hogy lehetsz te a vilag legbecsuletesebb embere mire odakerulnel, ha egyaltalan odakerulnel pozicioba mar annyi embernek lennel az "adosa", hogy eselyed se lenne valtoztatni maga a rendszer lokne ki magabol.
Nem mentegetem en oket, csak megertem amit Sobri ir, az egy mas vilag mas a lenyeges.
3 hónapja
rokaur 231


En nem tudom ezt megunni😀

Szerkesztette: rokaur
23 napja
rokaur 231
Ez egyrészt nem igaz, mivel Orbánnak az önképéhez fontos a nemzetmentő, nemzetvezető szerep, így valóban fontos lett számára, hogy "15 millió magyar miniszterelnöke" legyen.

Másrészt, ha még igazad is lenne, ez az ellentmondás nem érinti az alapkérdést, a határontúli magyarok szavazási lehetőségét.
Amiről egy "orbánista" belátja, hogy egy sima, akár haszontalannak is nevezhető gesztus.
De gesztus.
Ami a kint élőknek fontos.
Sobri Jóska
Abszolút nem csak gesztus:
 index.hu/gazdasag/2019/07/25/tavaly_85_milliard_kulugyminiszterium_hataron_tuli_alapitvany_tamogatas_vajdasag_felvidek_erdely/
A vajdaságba jutó pénzekről tudok, nagyon nagyon sok halandó ember hozzájutott támogatáshoz, köztük a barátaim is és a szüleim is akik egyszerű földművesek, soha az életben semmi pályázatban nem tudtak résztvenni mert kis gazdaságnak olyat nem irtak ki. Nem kellett belépni érte semmilyen pártba, és azt se várták el hogy szavazz (talán a választói névjegyzékben szerepelned kellett de ez nem tuti).

Természetesen ezeknél a pályázatoknál is lehetett hallani visszaosztásról, előre lebeszélt támogatásokról és mindenről ami ugye jön az ilyen alapokkal. Megint csak nem a kormányt akarom védeni, és teljesen megértem azt is, ha valaki azt mondja ezeket a pénzeket itt kellene elkölteni. Csak az már bántóan nem igaz, hogy megadták a kettős állampolgárságot és abból élnek.

 www.prosperitati.rs/valora-valt

Szerkesztette: rokaur
1 hónapja
rokaur 231
Jók ezek a játékok a számokkal, mindenki azt olvas ki belőle, amit akar 😊
Egy dolgot nehéz tagadni, a rendszerváltás óta eltelt 30 évben egyetlen kormány sem tartotta fontosnak, hogy rendbehozza, megreformálja az egészségügyet. Mindig volt valami, ami előrébb volt a sorban.
gabokocka
Még ez se igaz teljesen.
A jelenlegi kormányzat fontosnak tartja az eü reformját, rendbehozatalát, csak nem azt a szocialista megközelítést érti alatta, hogy "mindenkinek mindent ingyen", hanem a magánegészségügyben látja a megoldást, így oda tereli a fizetőképes keresletet, a nem fizetőképes keresletre meg kvázi szarik.
Ez is egyfajta reformmetodika, legfeljebb neked nem tetszik.
Sobri Jóska
A plafon egyben van még otthon? 😀 Dear god. 😀 😀
peterk2005
Milyen plafon?
Határ a csillagos ég!
Sobri Jóska
Tudod te pontosan. Lézerirányzékkal se tudtad volna pontosabban szöges ellentétét állítani annak, amit a Fidesz az egészségügyben csinál. 😀
peterk2005
nade róbertgida....
 magyarnemzet.hu/belfold/uj-korhazat-epit-a-budai-egeszsegkozpont-7317728/
emmi? pikkszalámi?
sutianap
Amíg nincs hozzá az ezt megfizetni képes pógári rétegnek elérhető rendszer (valamilyen magánegészségbiztosítás, stb.) addig ez csak a felső 1-2 százalék számára épül. Ezt "rendszernek" nem nevezném, ez kb. annyi, hogy Döbröginek van saját árnyékszéke.
peterk2005
nade robertgida...
egy helyen kell csak átírni a törvényt, az hogy a magánellátásba elszámolható a közfinanszírozott HBCs összege, s tádámm máris átjárható ugyebár
sutianap
Abszolút magánegészségügy épül ki szerintem is a fizetőképeseknek.
Rengeteg magánrendelő, magánkorház épül, NER tulajdonosokkal, már a legtöbb biztositó ajánl kiegészítő eü biztosítást (havi 20-25 ezerért nem kell kifizetni a magánrendelést, a generali pl 45-50 szolgáltatóval szerződött bp-en), a János korház pedig rohad.
Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy a Fidesz a magáneü ellen van, az nem tudom mire figyel.
És a központi finanszirozás is megoldható lesz egy trv módosítással, ahogy süti írja.
A 300ft- os Vizitdíjnak semmi köze nem volt ehhez, az egy olyan politikai magas labda volt, hogy hülye lett volna nem lecsapni.
Most is itt a magaslabda, 35000 embert basztak ki a korházi ágyából, kiváncsi vagyok le meri-e csapni valaki, vagy “mi kultúremberek, járvány idején nem jövünk ki evvel”, inkább előkészítik az ujabb 2/3-ot. Csak szólok, hogy fordított esetben OV már kijött volna vele.
vpi
Annyit tennék hozzá, hogy a vizitdíj volt a legjobb felmérés mennyire is nem érdekli az átlagembert az egészségügy helyzete ha a pénztárcája és annak javítása között kell választani. Ott akkor OV kapott egy olyan jó közvéleménykutatást amilyet rendelni se tudott volna, aztán már látta mennyire nem érdemes ráfordítani politikailag bármilyen erőforrást is.

Szerkesztette: rokaur
2 hónapja
rokaur 231
Szerbia: az a 65 ev feletti akit kint talalnak ~400eur birsag. Na igy lehetne, mert a penzuket jobban feltik mint az eletuket.
8 hónapja
rokaur 231
Ez a meccs arra volt jo, hogy megtalaljatok a bajuszos bradyt, mostmar nincs megallas ebbol dinasztia lesz 😊
több mint 2 éve
rokaur 231
régóta vagyok read-only módban itt, mert mint aki még ismerkedik ezzel a sporttal rengeteg hasznos infót találok itt, konstruktívan hozzászólni meg nem tudok. ezután is maradok inkább olvasó de regisztrálnom kellett, hogy le tudjam némitani ezt az embert. Javaslom inkább olvasd te is.
(Vagy nagyon ügyes húzás az adminoktól, nyertek plusz egy felhasználót)