Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Az valóban jogos és akceptálható -kormányoldali- meglátás, amire a 444-es srác se tudott ellenpéldát találni, hogy hozott e olyan döntést, rendeletet eddig a kormány -"visszaélve" a felhatalmazási törvénnyel- , amit ha nincs a veszélyhelyzet sima kétharmaddal ne tudott volna meghozni. Belgrád-Budapest vasútvonal, gödi einstand, kulturális dolgozók közalkalmazotti státusza, biológiai nemváltoztatás anyakönyveztethetetlensége, stb.Tehát eddig a felhatalmazási törvény itthon felesleges, külkapcsolatainkat tekintve meg káros (mivel támadási pont).
Nem hozott.
Sobri Jóska
Amúgy valóban nem a rendeleti kormányzás az eredeti gond, hanem hogy a Fidesz sorozatosan visszaél a kétharmad nyújtotta lehetőségeivel.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Elég baj, hogy erre egy újságíró nem tudott visszakérdezni. Mondjuk, hogy kíváncsi lennék ilyen lendülettel jönnének-e ezek a döntések, ha mindegyikért be kéne rángatni azt a 2/3-ot a parlamentbe. Vagy, hogy most ezeket a döntéseket a közlönyökből kell kibányászni és max a néhány ellenzéki lap beszél róla, normál esetben meg még az MTV is kénytelen lenne közvetíteni legalább a vitát.www.youtube.com/watch?v=aeRJzZe7DeIAz valóban jogos és akceptálható -kormányoldali- meglátás, amire a 444-es srác se tudott ellenpéldát találni, hogy hozott e olyan döntést, rendeletet eddig a kormány -"visszaélve" a felhatalmazási törvénnyel- , amit ha nincs a veszélyhelyzet sima kétharmaddal ne tudott volna meghozni. Belgrád-Budapest vasútvonal, gödi einstand, kulturális dolgozók közalkalmazotti státusza, biológiai nemváltoztatás anyakönyveztethetetlensége, stb.
Negritis
Nem hozott.Sobri Jóska
Szóval igen, én is meghozhatok egyedül bármilyen döntést a vállalkozásomban, mert 50%+ tulajdonrészem van. De egész más a sztori ha úgy döntök, hogy hazazavarom az összes többi társamat, és meg se hallgatva őket döntök egyik ügy után a másikról, és egész más, ha minden döntésemhez össze kell őket rángatnom, végig kell hallgatnom az érveiket, ellenérveiket, és minden egyes alkalommal látnom kell a nemet mondó ábrázatukat. Még ha más szándékom nincs is, mint jól vezetni a céget, előbbi - főleg ha nem 1-2 napig, hétig tart, hanem hosszabb ideig, és megszokom - úgy levihet a helyes irányról, mint a pinty. Ha meg a stiklizés a célom, akkor a magabiztosságomat növelve azon a stiklin se gondolkodom el, amin legalább a társaim képét látva picit elbizonytalanodnék.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=aeRJzZe7DeIAz valóban jogos és akceptálható -kormányoldali- meglátás, amire a 444-es srác se tudott ellenpéldát találni, hogy hozott e olyan döntést, rendeletet eddig a kormány -"visszaélve" a felhatalmazási törvénnyel- , amit ha nincs a veszélyhelyzet sima kétharmaddal ne tudott volna meghozni. Belgrád-Budapest vasútvonal, gödi einstand, kulturális dolgozók közalkalmazotti státusza, biológiai nemváltoztatás anyakönyveztethetetlensége, stb.
Negritis
Nem hozott.
Más, némileg ráfűzve a politika topicban lezajlott önidentifikációs vita margójára: A videóban látható Kocsis-Cake Olivió képviselő (P). Az ő édesapja a főszereplője Vranik Roland "Az állampolgár" című filmjének. Elég jól sikerült film. De az igazi sztorija is jó:
168ora.hu/itthon/magyar-vagyok-es-kesz-dr-cake-baly-marcelo-portreja-10198
És ő magyar. Elég egyértelműen. Még ha ránézésre nem is ez jutna az ember eszébe egyből. Régebb óta él Magyarországon (1974), mint a fórumról a legtöbben. Jó sztori.
"Tavaly, harminc év után először, Bissau-Guineába utaztam. Minden idegen volt a számomra, úgy éreztem magam, mint egy turista. Ahol megtelepedtél, ahol boldogulsz, az az igazi hazád. Nekem itt van a családom, a munkám, a lakásom. Magyar vagyok, és kész.”
több mint 5 éve
Én is mindenkinek ajánlom. Gazsit nehéz időnként hallgatni a krákogása, orrszipkázása miatt, de ha félre tudod tenni, akkor ebben a 40 percben olyan világos, felépített és érthető történelemórát és helyzetleírást kapsz a világról, amit kevesektől kaphatnál. Százból kilencven ember ki se tudná hámozni az ilyen cuccokat a rá zúduló sivár és színvonaltalan "információ" özönből, szóval mindig örülök, ha ilyesmit valaki linkel. Most is, köszi Vrj6 és Jóska!Ha 45 percet akarsz a neten videózni, kevés hasznosabb módon tudod, mint ezt a beszélgetést meghallgatva.m.youtube.com/watch?v=FiQVMmV7fYg45 perc? Na, ne!😊 Mi a lényeg?
Vrij6
nagylaza
Durva, hogy mennyire más, mennyivel intellektuálisabb a beszélgetés, ha nem egy Rónai Egon kérdez.
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=aeRJzZe7DeI
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ha 45 percet akarsz a neten videózni, kevés hasznosabb módon tudod, mint ezt a beszélgetést meghallgatva.m.youtube.com/watch?v=FiQVMmV7fYg45 perc? Na, ne!😊 Mi a lényeg?
Vrij6
nagylaza
Durva, hogy mennyire más, mennyivel intellektuálisabb a beszélgetés, ha nem egy Rónai Egon kérdez.
több mint 5 éve
A kezdetektől arra számítok, hogy a korona meglátja a tüdőmet, és még a környékről is elmenekül. Ennek azonban eddig nem volt tudományos megalapozottsága.😊Lehet nehezebben jut be, de ha bent van, akkor a kínzott tüdőben nagyobb a pusztítása.
nagylaza
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Szalon, jaj... Csak azt tudnám feledni! Maradva K-Európánál: az én életemben már nem fogjuk utolérni a cseheket, de a szlovákokat sem.Jó kis 8 napos szavidejű Szalon sör, zöld üvegbenAz a pasztörizálás hiánya miatt volt.Ebben a témában szerintem alapcikk (még az "igazi" Origóról):Jogos, csak én dolgoztam itthon söriparban (a nagyipari verzióban), ott a hidegkomlózás arra volt való, hogy elfedje szépen az alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatti ízhiányt...A rendes hidegkomlózás minden rendes IPA, DIPA alapja.Nagyjából olyan, mint a húsiparban a gyorspác.A hidegkomlózás a söripar egyik legnagyobb átverése a kukorica mellett...Miért ? (Nem vágom)
somoskovig
Rózsa Sándor (betyár)
somoskovig
Persze ezt is lehet dreher szinten meg hogy itthon maradjunk a brew your mind szintjén csinálni....
Janek
somoskovig
www.origo.hu/tafelspicc/20150202-ipa-sor-mindenes.html
Rögtön hozzáteszem, sosem dolgoztam a söriparban.
Emlékszem, a Kőbányai szavatossági ideje hajdan 8, azaz nyolc nap volt (esetleg 12?). A címkén jelölték a hónapot és a napot.
nagylaza
somoskovig
A címkén kis rovátkával jelülték valóban a szavidőt..........
csi77
több mint 5 éve
m.youtube.com/watch?v=FiQVMmV7fYg
Vrij6
m.youtube.com/watch?v=FiQVMmV7fYg45 perc? Na, ne!😊 Mi a lényeg?
Vrij6
több mint 5 éve
Jó kis 8 napos szavidejű Szalon sör, zöld üvegbenAz a pasztörizálás hiánya miatt volt.Ebben a témában szerintem alapcikk (még az "igazi" Origóról):Jogos, csak én dolgoztam itthon söriparban (a nagyipari verzióban), ott a hidegkomlózás arra volt való, hogy elfedje szépen az alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatti ízhiányt...A rendes hidegkomlózás minden rendes IPA, DIPA alapja.Nagyjából olyan, mint a húsiparban a gyorspác.A hidegkomlózás a söripar egyik legnagyobb átverése a kukorica mellett...Miért ? (Nem vágom)
somoskovig
Rózsa Sándor (betyár)
somoskovig
Persze ezt is lehet dreher szinten meg hogy itthon maradjunk a brew your mind szintjén csinálni....
Janek
somoskovig
Emlékszem, a Kőbányai szavatossági ideje hajdan 8, azaz nyolc nap volt (esetleg 12?). A címkén jelölték a hónapot és a napot.
nagylaza
somoskovig
A címkén kis rovátkával jelülték valóban a szavidőt..........
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
m.youtube.com/watch?v=FiQVMmV7fYg
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
jaja, régen apámék balatoni világost ittak, az is ilyen volt. mostanában ránéztem a címkére egy retróblogon, 8 nap szavatosség... hát ha fizetnének se kóstolnám meg. akkor inkább absztinens leszek.Az a pasztörizálás hiánya miatt volt.Ebben a témában szerintem alapcikk (még az "igazi" Origóról):Jogos, csak én dolgoztam itthon söriparban (a nagyipari verzióban), ott a hidegkomlózás arra volt való, hogy elfedje szépen az alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatti ízhiányt...A rendes hidegkomlózás minden rendes IPA, DIPA alapja.Nagyjából olyan, mint a húsiparban a gyorspác.A hidegkomlózás a söripar egyik legnagyobb átverése a kukorica mellett...Miért ? (Nem vágom)
somoskovig
Rózsa Sándor (betyár)
somoskovig
Janek
somoskovig
nagylaza
somoskovig
több mint 5 éve
Ez bizony igaz.Az a pletyka járta, hogy a zöld üvegesbe jobb minőséget töltenek. (Kamu volt.) Egyik sörbolond ismerősöm viszont nem hajlandó zöld üvegből sört inni, szerinte az nem véd a fénytől.asszem aranyosinak volt az a vicce hogy gyerekként mondták neki hogy zöld üveges sört vegyen mert abba látszik van-e egér 😀Ebben a témában szerintem alapcikk (még az "igazi" Origóról):Jogos, csak én dolgoztam itthon söriparban (a nagyipari verzióban), ott a hidegkomlózás arra volt való, hogy elfedje szépen az alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatti ízhiányt...A rendes hidegkomlózás minden rendes IPA, DIPA alapja.Nagyjából olyan, mint a húsiparban a gyorspác.A hidegkomlózás a söripar egyik legnagyobb átverése a kukorica mellett...Miért ? (Nem vágom)
somoskovig
Rózsa Sándor (betyár)
somoskovig
Janek
somoskovig
nagylaza
ugye régen még nem voltak kezelve a sörök semmivel hogy tovább elálljanak
Negritis
nagylaza
Normalis sör csakis sötétbarna vagy fekete üvegbe megy. Kivéve pár belga lambic de azokat masként is taroljuk.
több mint 5 éve
igazából fingjuk sincs, hogy csomó dolog hogy befolyásolja a terjedést.Komolyabban: eddig az ment, hogy a dohányzás rizikófaktor.A kezdetektől arra számítok, hogy a korona meglátja a tüdőmet, és még a környékről is elmenekül. Ennek azonban eddig nem volt tudományos megalapozottsága.😊Igen, igen, igen!!!Laikusként nem a nikotintapaszban bíznék, hanem inkább arra gondolnék, hogy talán a vírus nem bírja a rohadt erős mérgeket (pl. nikotin), illetve a lepusztult tüdőfelszínen kevesebb receptor van, amire rákapcsolódhat a vírus, vagy valami ilyesmi.
"Egy kutatás szerint a dohányzás csökkentheti a fertőzés kockázatát"
index.hu/techtud/2020/04/23/koronavirus_dohanyzas_kutatas_nikotintapasz/
nagylaza
Atari
nagylaza
nagylaza
remélem, a kávéivástól elriad a vírus, mert akkor kb sosem fogom elkapni...
több mint 5 éve
Az a pletyka járta, hogy a zöld üvegesbe jobb minőséget töltenek. (Kamu volt.) Egyik sörbolond ismerősöm viszont nem hajlandó zöld üvegből sört inni, szerinte az nem véd a fénytől.asszem aranyosinak volt az a vicce hogy gyerekként mondták neki hogy zöld üveges sört vegyen mert abba látszik van-e egér 😀Ebben a témában szerintem alapcikk (még az "igazi" Origóról):Jogos, csak én dolgoztam itthon söriparban (a nagyipari verzióban), ott a hidegkomlózás arra volt való, hogy elfedje szépen az alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatti ízhiányt...A rendes hidegkomlózás minden rendes IPA, DIPA alapja.Nagyjából olyan, mint a húsiparban a gyorspác.A hidegkomlózás a söripar egyik legnagyobb átverése a kukorica mellett...Miért ? (Nem vágom)
somoskovig
Rózsa Sándor (betyár)
somoskovig
Janek
somoskovig
nagylaza
Negritis
több mint 5 éve
A lényeg: akkor meg lehetett inni, most meg csak akkor, ha muszáj.Az a pasztörizálás hiánya miatt volt.Ebben a témában szerintem alapcikk (még az "igazi" Origóról):Jogos, csak én dolgoztam itthon söriparban (a nagyipari verzióban), ott a hidegkomlózás arra volt való, hogy elfedje szépen az alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatti ízhiányt...A rendes hidegkomlózás minden rendes IPA, DIPA alapja.Nagyjából olyan, mint a húsiparban a gyorspác.A hidegkomlózás a söripar egyik legnagyobb átverése a kukorica mellett...Miért ? (Nem vágom)
somoskovig
Rózsa Sándor (betyár)
somoskovig
Janek
somoskovig
nagylaza
somoskovig
több mint 5 éve
asszem aranyosinak volt az a vicce hogy gyerekként mondták neki hogy zöld üveges sört vegyen mert abba látszik van-e egér 😀Ebben a témában szerintem alapcikk (még az "igazi" Origóról):Jogos, csak én dolgoztam itthon söriparban (a nagyipari verzióban), ott a hidegkomlózás arra volt való, hogy elfedje szépen az alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatti ízhiányt...A rendes hidegkomlózás minden rendes IPA, DIPA alapja.Nagyjából olyan, mint a húsiparban a gyorspác.A hidegkomlózás a söripar egyik legnagyobb átverése a kukorica mellett...Miért ? (Nem vágom)
somoskovig
Rózsa Sándor (betyár)
somoskovig
Janek
somoskovig
nagylaza
több mint 5 éve
Az a pasztörizálás hiánya miatt volt.Ebben a témában szerintem alapcikk (még az "igazi" Origóról):Jogos, csak én dolgoztam itthon söriparban (a nagyipari verzióban), ott a hidegkomlózás arra volt való, hogy elfedje szépen az alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatti ízhiányt...A rendes hidegkomlózás minden rendes IPA, DIPA alapja.Nagyjából olyan, mint a húsiparban a gyorspác.A hidegkomlózás a söripar egyik legnagyobb átverése a kukorica mellett...Miért ? (Nem vágom)
somoskovig
Rózsa Sándor (betyár)
somoskovig
Janek
somoskovig
nagylaza
több mint 5 éve
Ebben a témában szerintem alapcikk (még az "igazi" Origóról):Jogos, csak én dolgoztam itthon söriparban (a nagyipari verzióban), ott a hidegkomlózás arra volt való, hogy elfedje szépen az alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatti ízhiányt...A rendes hidegkomlózás minden rendes IPA, DIPA alapja.Nagyjából olyan, mint a húsiparban a gyorspác.A hidegkomlózás a söripar egyik legnagyobb átverése a kukorica mellett...Miért ? (Nem vágom)
somoskovig
Rózsa Sándor (betyár)
somoskovig
Janek
somoskovig
több mint 5 éve
Jogos, csak én dolgoztam itthon söriparban (a nagyipari verzióban), ott a hidegkomlózás arra volt való, hogy elfedje szépen az alacsonyabb szárazanyag-tartalom miatti ízhiányt...A rendes hidegkomlózás minden rendes IPA, DIPA alapja.Nagyjából olyan, mint a húsiparban a gyorspác.A hidegkomlózás a söripar egyik legnagyobb átverése a kukorica mellett...Miért ? (Nem vágom)
somoskovig
Rózsa Sándor (betyár)
somoskovig
Janek
több mint 5 éve
Nekem nagybátyám szokott amellett érvelni,hogy a füstölt hús is tovább eláll mint a nyers hús.... persze hogyne dohányozna ő is..... 😊A kezdetektől arra számítok, hogy a korona meglátja a tüdőmet, és még a környékről is elmenekül. Ennek azonban eddig nem volt tudományos megalapozottsága.😊Igen, igen, igen!!!Laikusként nem a nikotintapaszban bíznék, hanem inkább arra gondolnék, hogy talán a vírus nem bírja a rohadt erős mérgeket (pl. nikotin), illetve a lepusztult tüdőfelszínen kevesebb receptor van, amire rákapcsolódhat a vírus, vagy valami ilyesmi.
nagylaza
Atari
nagylaza
több mint 5 éve
Komolyabban: eddig az ment, hogy a dohányzás rizikófaktor.A kezdetektől arra számítok, hogy a korona meglátja a tüdőmet, és még a környékről is elmenekül. Ennek azonban eddig nem volt tudományos megalapozottsága.😊Igen, igen, igen!!!Laikusként nem a nikotintapaszban bíznék, hanem inkább arra gondolnék, hogy talán a vírus nem bírja a rohadt erős mérgeket (pl. nikotin), illetve a lepusztult tüdőfelszínen kevesebb receptor van, amire rákapcsolódhat a vírus, vagy valami ilyesmi.
nagylaza
Atari
nagylaza
több mint 5 éve
A kezdetektől arra számítok, hogy a korona meglátja a tüdőmet, és még a környékről is elmenekül. Ennek azonban eddig nem volt tudományos megalapozottsága.😊Igen, igen, igen!!!Laikusként nem a nikotintapaszban bíznék, hanem inkább arra gondolnék, hogy talán a vírus nem bírja a rohadt erős mérgeket (pl. nikotin), illetve a lepusztult tüdőfelszínen kevesebb receptor van, amire rákapcsolódhat a vírus, vagy valami ilyesmi.
nagylaza
Atari
több mint 5 éve
napi louis ragewww.youtube.com/watch?v=He9qpJdiQ74
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=LVDpDKVzqD0