Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 550 — The only discipline that lasts, is self discipline
...
diverdoc
Örülök, hogy te is fontosabbnak tartod a kommunikációt, mint a sérelmeket.
Nekem is fontosabb a kommunikáció, mint az, hogy kinek, miként, miben van igaza.
És köszi az infókat.
Érdemben csak egy kérdésedre válaszolok, mivel tudom, hogy már ez se fog tetszeni, de hátha segít a megértésben, ahogy nekem is az, amit te írsz.
Nem azzal, hogy ettől jobb lesz, csak egy válasz a kérdésedre.

Hogy lehet valakinek joga a teljes orvostársadalmat az esküjének megszegésére kényszeríteni?
diverdoc
Joga sehogy.
De a lehetőség mindig felülírja a jogot.
Lehetősége pedig úgy, hogy ez a demokrácia.
Szar, most láthatóan nagyon szar, de nincs jobb.
Sobri Jóska
Hát Jóska, én nem akarok tanácsokat adn - úgyse fogadnád meg -, de Diverdoki két postja után talán jobb lenne egy picit leállni. Sokszor van, hogy controversal érzés a postjaidat olvasni, hol marha jók, hol borzasztóak, de most nem erről van szó. Most egyszerűen az a benyomás keltett hatalmába, mint amikor egy légtérbe kerülök egy túlmozgásos, izgága, lelőhetetlen, csöndbe maradni képtelen, folyton vakogó szobapincsivel. Hogy azon sóhajtozom, hogy ha már nem üthetem agyon, leglább pár percig maradjon valahogy csöndben...

Menj el ma draftolni, aztán holnap folytassuk. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 501 — Omar's Coming Yo!
 www.facebook.com/mani.battista.7/videos/122885159365745/

több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
Hát ha szerinted ezt a kormány érte el, akkor tényleg nincs miről beszélni.
Bár igaz, hogy Cili néni nagyon szépen kért mindenkit, hogy maradjon otthon, és az origo.hu-n és az összes kormánymedia felületen villog a kijárási korlátozás, de ettől eltekintve SEMMI a laposítást eredményező intézkedést a kormány nem hozott. (A munkahelyek bezárása, tekintve, hogy más fórumokon a social distancing kvázi csak ajánlott kétséges megítélés alá esik epidemiológiailag, az boltok idősávos beosztása pedig kifejezetten káros. (Gazdaságilag pedig mindkettő a nem a kétséges kategóriába, de ez utóbbihoz nem értek, ez csak vélemény)). A tömeges fázist késleltető érdemi intézkedéseket a polgármeseterek hozták meg (tök mindegy hogy ellenzéki, vagy fideszes) és ez pl Húsvét miatt ötvenszer fontosabb volt, mint Cili néni bármelyik szépen kérése (de igazán szépen kérem). A TÉNY, hogy az ISMERT adatok alapján a GÖRBE LAPOS. Az szerintem nem tény, hogy a görbe laposítása a kormány érdeme. A kormány érdeme az hogy az ISMERT adatok mik. Szerintem az emberek döntő többségének józan, megfontolt magatartása és a szerencse az elsődleges faktorok abban, hogy A GÖRBE LAPOS (ha lapos, bár úgy gondolom az).
De tényleg nem akarok ebbe bele menni, nagyon másképpen látjuk a világot. Meggyőzni nem foglak, és nem is akarlak.
diverdoc
Egyrészt csodálom a higgadtságod 😊
Másrészt ezek szerint ti sem igazán értitek, hogy hogy a fenébe ilyen lapos ez a görbe? valahogy logikailag nem stimmel valami, de mégis úgy látszik így van.
Az a furcsa, hogy ha az idősotthonokba ilyen relatíve nagy számban be tudott jutni a vírus akkor mindenhova máshova is be kellett jutnia, mert az teljesen logikátlan számomra, hogy pont oda jutott be egyedül. Az öregotthonokból valószínű azért jön a sok látványos pozitív eset, mert náluk súlyosabbak (sajnos sokszor halálosak) a tünetek, míg a többi helyen létezik, hogy relatíve ennyire tünetmentesen zajlik a vírus? lehet, h ebben a bcg oltásos dologban tényleg van valami, vagy azt már elvetették?
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 153 — Chiefs GM
Pasztmek... Ez komoly? 😂🙈🙄🤐
Hogy Trump ötlete az, hogy fertőtlenítőt kell az emberekbe fecskendezni... Mer az véd.
Chargers LT
 twitter.com/atrupar/status/1253448500676898818
Negritis
Ha a szavazói fele be is köt intravénásan egy liter cloroxot, máris jobb hely lesz a világ.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 508 — The Mathematician

viccesen néz ki az a kopasz folt 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Hogy Trump ötlete az, hogy fertőtlenítőt kell az emberekbe fecskendezni... Mer az véd.
Chargers LT
 twitter.com/atrupar/status/1253448500676898818

több mint 5 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 722 — Jedi Master

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
ez tök jó, de mi lenne ha a fecskéket meg leselejteznék a csába

index.hu/gazdasag/2020/04/24/kozlekedes_vasut_mav_flirt_vonat_felujitas/

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Ha a benned lévő kormányzatellenességtől eltekintesz, csak megcsináltuk ami egy hónapja a legfontosabbnak tűnt. Ellaposítottuk a görbét.
Sobri Jóska
aminek akkor lenne értelme ha kialakult volna a rendszer hogy hogyan tudjuk az esetek azonnal izolálni és kiszűrni, hogy ne jelentsen problémát az új eset a jövőben

ennek látod szikráját is?
mert én azt látom hogy 4.én "újranyitunk" majd 15.én brutális zárás
Negritis
Én arra reagáltam, hogy amit egy hónapja elsődleges prioritásként harsogott mindenki és kb. esélytelennek tűnt -nézd vissza az akkori hsz-eket, diverdocét akár-, azt a kormányzat megcsinálta.
Ezért jár az elismerés.
Az más, hogy ezt könnyű elbaszni, és mindkettőnk szerint el is fogják.
Sobri Jóska
ad izolálás :
" lennének első-, másod- és harmad- vonalbeli kórházak, kereszt-kontamináció nélkül. Most sikerül az összes egészségügyi intézménybe bevinni a koronavírus fertőzést a teljes hozzá nem értés miatt."

Vagy:
"lennének védőfelszerelések. Minden híresztelés és hazudozás ellenére nincsenek"

ad szűrés:
" mozgó mintavevő egységek működnének, akik kimennek....... Jelenleg a beteg kószál keresztbe-kasul a különböző intézetekben, míg talál valakit a sürgősségin, aki mintát vesz"

Azért a maradj otthon mellett más is mondtam és írtam elvétve, mint az idézett több mint egy hónapos idézett részeimből látod. Igen részemről, ezen a fórumon annak a mantrázása volt a legfontosabb, hogy mindenki maradjon otthon.
diverdoc
És ennyit mondtam. 😊
"egy hónapja elsődleges prioritásként harsogott mindenki és kb. esélytelennek tűnt, azt a kormányzat megcsinálta."

Az a baj, nálad is, és szinte mindenkinél aki ma közélettel, politikával foglalkozik Magyarországon, hogy nem képes a számára faszköcsögostobaszarházi ellenoldal egyetlen valódi eredményét, értékét sem akceptálni.
A kormányzat a görbelaposítást megcsinálta. Pont. Ennyi az állításom. (Milyen áron, milyen bakikkal, mit kihagyva, stb. az nem az állítás része.)
Ez tény.
Sobri Jóska
Hát ha szerinted ezt a kormány érte el, akkor tényleg nincs miről beszélni.
Bár igaz, hogy Cili néni nagyon szépen kért mindenkit, hogy maradjon otthon, és az origo.hu-n és az összes kormánymedia felületen villog a kijárási korlátozás, de ettől eltekintve SEMMI a laposítást eredményező intézkedést a kormány nem hozott. (A munkahelyek bezárása, tekintve, hogy más fórumokon a social distancing kvázi csak ajánlott kétséges megítélés alá esik epidemiológiailag, az boltok idősávos beosztása pedig kifejezetten káros. (Gazdaságilag pedig mindkettő a nem a kétséges kategóriába, de ez utóbbihoz nem értek, ez csak vélemény)). A tömeges fázist késleltető érdemi intézkedéseket a polgármeseterek hozták meg (tök mindegy hogy ellenzéki, vagy fideszes) és ez pl Húsvét miatt ötvenszer fontosabb volt, mint Cili néni bármelyik szépen kérése (de igazán szépen kérem). A TÉNY, hogy az ISMERT adatok alapján a GÖRBE LAPOS. Az szerintem nem tény, hogy a görbe laposítása a kormány érdeme. A kormány érdeme az hogy az ISMERT adatok mik. Szerintem az emberek döntő többségének józan, megfontolt magatartása és a szerencse az elsődleges faktorok abban, hogy A GÖRBE LAPOS (ha lapos, bár úgy gondolom az).
De tényleg nem akarok ebbe bele menni, nagyon másképpen látjuk a világot. Meggyőzni nem foglak, és nem is akarlak.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 075 — #NoStress
Ha a benned lévő kormányzatellenességtől eltekintesz, csak megcsináltuk ami egy hónapja a legfontosabbnak tűnt. Ellaposítottuk a görbét.
Sobri Jóska
aminek akkor lenne értelme ha kialakult volna a rendszer hogy hogyan tudjuk az esetek azonnal izolálni és kiszűrni, hogy ne jelentsen problémát az új eset a jövőben

Negritis
Én arra reagáltam, hogy amit egy hónapja elsődleges prioritásként harsogott mindenki és kb. esélytelennek tűnt -nézd vissza az akkori hsz-eket, diverdocét akár-, azt a kormányzat megcsinálta.
Ezért jár az elismerés.
Sobri Jóska
ad izolálás :
" lennének első-, másod- és harmad- vonalbeli kórházak, kereszt-kontamináció nélkül. Most sikerül az összes egészségügyi intézménybe bevinni a koronavírus fertőzést a teljes hozzá nem értés miatt."

Vagy:
"lennének védőfelszerelések. Minden híresztelés és hazudozás ellenére nincsenek"

ad szűrés:
" mozgó mintavevő egységek működnének, akik kimennek....... Jelenleg a beteg kószál keresztbe-kasul a különböző intézetekben, míg talál valakit a sürgősségin, aki mintát vesz"

Azért a maradj otthon mellett más is mondtam és írtam elvétve, mint az idézett több mint egy hónapos idézett részeimből látod. Igen részemről, ezen a fórumon annak a mantrázása volt a legfontosabb, hogy mindenki maradjon otthon.
diverdoc
És ennyit mondtam. 😊
"egy hónapja elsődleges prioritásként harsogott mindenki és kb. esélytelennek tűnt, azt a kormányzat megcsinálta."

Az a baj, nálad is, és szinte mindenkinél aki ma közélettel, politikával foglalkozik Magyarországon, hogy nem képes a számára faszköcsögostobaszarházi ellenoldal egyetlen valódi eredményét, értékét sem akceptálni.
A kormányzat a görbelaposítást megcsinálta. Pont. Ennyi az állításom. (Milyen áron, milyen bakikkal, mit kihagyva, stb. az nem az állítás része.)
Ez tény. Az is tény, amiket te írsz, hogy miket nem csinált meg, miket hibázott.
Én képes vagyok ezt a kettősséget egyszerre kezelni, ahogy egy barátomnak is el tudom fogadni a hibáját, mégis a barátom, és egy ellenérdekeltnek is elismerem a teljesítményét, még ha abból károm is származik. Szerintem innen indul a normalitás.
De a közéletben, akár visszaolvasva az elmúlt 100 oldal hozzászólásait, megnézve többszáz órányi youtube videót, elolvasva rengeteg véleménycikket csak a fekete és a fehér megközelítés az elterjedt.
Van aki szerint a kormányzat mindent rosszul csinál, és van aki szerint a kormányzat hibátlan. Mindkettő tévedés.

több mint 5 éve
...
diverdoc
Örülök, hogy te is fontosabbnak tartod a kommunikációt, mint a sérelmeket.
Nekem is fontosabb a kommunikáció, mint az, hogy kinek, miként, miben van igaza.
És köszi az infókat.
Érdemben csak egy kérdésedre válaszolok, mivel tudom, hogy már ez se fog tetszeni, de hátha segít a megértésben, ahogy nekem is az, amit te írsz.
Nem azzal, hogy ettől jobb lesz, csak egy válasz a kérdésedre.

Hogy lehet valakinek joga a teljes orvostársadalmat az esküjének megszegésére kényszeríteni?
diverdoc
Joga sehogy.
De a lehetőség mindig felülírja a jogot.
Lehetősége pedig úgy, hogy ez a demokrácia.
Szar, most láthatóan nagyon szar, de nincs jobb.

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 651 — Lucas Scott
annak örülök, hogy az ironikus hozzászólásomra született az a Sobri hsz, amire tekintettel dokitól kaptunk egy újabb józanító pofont.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Sobri Jóska

Negritis
Ezért jár az elismerés.
Sobri Jóska
ad izolálás :

Vagy:

ad szűrés:

Azért a maradj otthon mellett mást is mondtam és írtam elvétve, mint azt az idézett (több mint egy hónapos) részeimből látod. Igen részemről, ezen a fórumon annak a mantrázása volt a legfontosabb, hogy mindenki maradjon otthon.

Szerkesztette: diverdoc

több mint 5 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 225 — No one likes us, cause no one like us
És mivel szerintem ezek egyenerős érvek, ezért van az, hogy ahol nem 2 ember van, hanem sokmillió, ott nem érvelés meg győzködés van, hanem szavazás.
Körbeértünk, nem?
Sobri Jóska
Mondjuk ha úgy kezeled a szavazást, hogy 10-en leadjuk, 3 ide, 5 oda, 2 meg amoda szavazott, akkor nyert aki 5-öt kapott, akkor az lőn jó, mert a szavazóbázis másik felét is érdemben tudják reprezentálni.
De ha veszek egy céget, aki pont azt a komoly matematikai algoritmust írja, ami a számokat megszorozza kettővel, levon 1,3-at, átülteti logaritmikus skálára, majd ha még mindig nem jött ki az 5-ből 7, akkor még gyurmázza kicsit, és lám lett "legitim" 7 szavazatom. Akkor az is lőn jó, csak mert van olyan aki szerint az bizony lőn jó?

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 5 éve
Itt akkor még mindenki apokaliptikus, az olasznál rosszabb helyzettől tartott, a magyar eü. állapotából kiindulva, emlékezz vissza diverdoc is milyen posztokat írt, mitől tartott, mire figyelmeztetett, és mégis megépítettük szarból a várat.
Sobri Jóska
Erre kivételesen reagálok, mert azért a szuper kormányunk és a szarból a várat megépítettükk nekem nem így tűnik. Igazándiból a "gyurcsányista, politikusdoki a baromságait mondj"a környékén is gondolkodtam, de inkább elengedtem, hisz az orvosi kamara nem láthatja olyan jól, mint egy külső szemlélő a zuglói teraszán. (btw nagyjából mindent előbb utóbb bevezettek, miután kigyurcsányozták magukat)

Ezt írtam egy hónapja:

"Tudtuk, hogy az ellátórendszerünk össze fog omlani. Úgy gondoltuk ez később jön, nem gondoltam, hogy ez mára már megtörténik.
De megtörtént. Azzal, hogy MINDEN rendelkezésre álló forrást (ami így sem elég) átvezényelnek a 10 KEK-be, teljesen ellehetetlenült a lakossági beteg ellátás (még bemosakodószer sincs, textilia sincs, ember sincs, stb). Ennek nagyon súlyos hosszútávú hatásai lesznek, az ebből adódó halálozási számok meg fogják haladni a direkt vírus halálozásét és ennek nagy gazdasági hatásai is lesznek.
"

Jelenleg a magyar egészségügy teljesen összeomlott. Két részre kell osztani az idióta döntések miatt kialakult egészségügyi stábot: Egyik része lézeng és nem tud mit csinálni, mert nem csinálhat. Teljes diszciplinák lenullázódtak (pl. bőrgyógyászat). Másik része meg megfeszül és beledöglik, hogy valahogy csillapítsa a károkat. Mindenesetre a netto áldozat a beteg. Ellátatlanul maradtak. Egy két migránssimogató gyurcsányista adat, csak saját vonatkozásomban. Eddig 263 műtétünk maradt el. Eddig 3000 feletti terminált, indokolt orvos beteg találkozás maradt el. A csak pánikhiradóban létező katonák egy nap alatt a fül-orr-gége klinikát teljesen kiürítették (ez van az épületünk földszintén, mi az emeleten), még a műtőikbe is ágyakat raktak. Azóta is állnak szépen üresen a műtőik és a kórtermeik. Mi is parancsba kaptuk, hogy a fele kórtermet azonnal át kell adnunk a fül orr gégészeknek, és a műtőink felét is. Én voltam az a szerencsés, akinek a daganatos betegekkel közölni kellett, hogy legyenek kedvesek hazamenni és ne progrediálni addig amíg politikusaink úgy nem döntenek, hogy ők is betegeknek számítanak. Saját műtéteim közül 2 (prostata, hólyag daganat) maradt el csak ezen a héten. Összezsúfolva fekszenek a két intézet betegei. Sem a tüdőembóliást, sem a pitvarfibrillálót, sem a légzési elégtelent nem tudjuk sehova átadni. Dögivel állnak az üres ágyak, DE TILOS BETEGET ÁTVENNIE AZ ITO-NAK. Ja megépítettük a szarból a várat. Már most sokszorosa a más beteg áldozat mint a CoVidos. Pszichésen összezuhant nővérünk, aki a CoVid centrumban dolgozott, miután beteg lett hazabaszták, és közölték vele két hét után mehet a z urológiára vissza. Retteg megkapta-e. NEM TESZTELTÉK. Ma én küldettem el neki az osztályunkon rendelkezésre álló 2 tesztből az egyiket a mintájával (sztem nem pozitív (bár honnan tudhatnám) tüneteit nem a CoVid okozza, de retteg és felmondás szélén állt). Ja megépítettük szarból a várat.
Ami a CoVid helyzetet illeti: FOGALMUNK SINCS (nekem se) mennyi a fertőzött. Megdöbbentően kevésnek tűnik a súlyos betegek száma, bár sok súlyos beteg nincs tesztelve, és nagyon sokan otthonukban vannak. A hatósági karanténosok között sok a súlyos beteg. Ez inkább a Rákosi malacának az esete. Ennek ellenére kevés. Nem tudjuk miért. Meglepően jó volt a magyar emberek hozzáállása és nagyon sokan a kormány nem határozott véleménye ellenére hallgatott a józan eszére. És ha másért nem, ezért is jó volt a hónapokkal ezelőtti riogatás, mert legalább a görbe laposítása bejött. Sajnos az tudatos politikai ágyszám leépítést álcázó katasztrófára felkészülés (a rendelkezésre álló adatok alapján az Olasz helyzet sokszorosának az egyidejű fellépése kellene. hogy ennyi ágy kelljen, ami meg is van, mondjuk személyzet hozzá meg kurvára nincs) egy másik vetülete, hogy feltételezéseink szerint, hogy már van ágy szabadjára engedik a dolgokat (kvázi svéd protokoll). Egy ordenáré nagy különbség van. A magyar egészségügy nagy terhet lekötő szociális elláűtást is végzett. A magyar szociűlis ellátórendszer az egészségügynél is jobban le van gatyásodva. Addig míg a svéd rendszerben a szociális háló, az infrastruktura, a házi ápolás stb megfelelő, nálunk közel zéró. A jelenlegi helyzetben a civil szervezetek kifejezett karitatív tevékenységet folytatnak mindenhol Európában. Ott a mocskos judeabolsevista, balliberális, migránssimogató, sorosista civil szervezetek működnek. Nálunk ez picikét másképpen van. Nálunk nem csak kórházakban fognak meghalni, hanem otthon is.
Leírod, hogy mennyire lófasz az a napi pár halott. Ennél jóval több van, csak nem CoVid-os halálokként van lekönyvelve. Értelemszerűen a 80 vagy 90 éves CoVid-os várható élet kilátása CoVid nélkül is minusz 15 év a magyar statisztikák szerint (amiről ment a polémia, hogy igyis-ugyis meghallna). De ha szabadjára engedjük egyik pillanatról a másikra akkor ugyan ágyba le tudunk majd mindenkit fektetni, de a jelenlegi combos 12%-os mortalitási arányunk 20-25 fölé fog menni. És pont amikor tetőzni fog az ágyszám kihasználtság, mire kidöl az Eü személyzet egy része, addigra fog beérni az elmúlt hónapok és az eljövendő hónap ellátatlan másodrangú (értsd nem CoVidos) betegeiből a kritikus, azonnali ellátást indokló esettömeg. Na akkor lesz az igazi gáz.

Tudod miért volt időm ennyit írogatni? Mert a mai prostata tumoros műtétem (amiről még ma reggel én is beteg is úgy tudta meglesz) nem történt meg.

Nem, szarból nem lehet várat építeni. És finggal nem lehet festeni. Büdös és mocsok lesz. Egy ideig el lehet simára glettelni, de előbb utóbb érződni fog.

Múlt hét végén miután letettem az ügyeletet, ahol órákat küzdöttem egy betegért de CoVid helyzet miatt sajnos hiába, kitört belőlem a segélykiáltás és ezt posztoltam egy másik nyilvános fórumon (meg is kaptam érte a beosztásom). Ezzel zárom ezt a kurva hosszú posztot. Mostanában nem fogok írni, ígérem.

"esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. LEGFŐBB TÖRVÉNYNEK TEKINTEM A BETEGEK TESTI ÉS LELKI GYÓGYÍTÁSÁT, A BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉT. Az emberi életet MINDEN MEGKÜLÖNBÖZTETÉS nélkül tisztelem."

Ezt mint minden orvos én is elmondtam. Először egy hasonlót 1989-ben, majd ugyanezt 25 éve.
Ma, miközben jöttem haza az ügyeletemből, kavarogtak a gondolatok a fejemben. Pár napja az egyik legjobb barátom nekem szegezte a kérdést: Ti orvosok miért nem tesztek ez ellen valamit, ami most megy??? És ahogy olvasom és hallom a közvélekedést, ez az általános megfogalmazás irányunkba. Nem tudom hogy lehet bárkinek joga betegség és betegség, valamint az ebből adódó egészségkárosodás között különbséget tenni? Hogy lehet valakinek joga egy daganatos, szív-érrendszeri halálozást kevésbé súlyosnak tartani, mint egy vírus okozta halálozást? Hogy lehet valakinek joga a teljes orvostársadalmat az esküjének megszegésére kényszeríteni?
Ahogy én elmondtam a fenti eskü szövegét, úgy mindenki, akit orvossá avattak, el kellett hogy mondja. Én komolyan is gondoltam, gondolom. És például Cserháti Péter tanár úr is komolyan gondolja. Mély tiszteletem az övé.
Barátom kérdésére nem tudok válaszolni. Látjuk, hogy nem jó. Küzdeni tudunk és küzdünk is, de a kezeink meg vannak kötve.
Én csak egyet szeretnék, hasonlóan a kollégáim többségéhez és teljesen politikától mentesen: hogy a "LEGFŐBB TÖRVÉNYNEK TEKINTEM A BETEGEK TESTI ÉS LELKI GYÓGYÍTÁSÁT, A BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉT" eskümet be tudjam tartani. Kérem a döntéshozókat ebben segítsenek!"

több mint 5 éve
Amire demokratikus, legitim, törvényes módon kapott felhatalmazást.
Ha egy kutya az udvaron széttépi a csirkéket, az kinek a hibája?
Sobri Jóska
A gazdájáé, viszont a kutyát lelövik.
Atari
Pontosan.
Ez a jó válasz.
A kutyát nincs értelme szidni.
Vagy tessék lelőni, vagy tessék benyelni a veszteséget.
Sobri Jóska
Én lelőném, csak a másik gazdája elhiszi, amikor azt mondják neki, hogy ideje volt már kinyírni a büdös csirkéket, mert összeszarták az udvart. Mások meg egyenesen örülnek is neki, mert lesz alapanyag a pörkölthöz, és még jutalomfalatokat se sajnálnak tőle.
Általában a kutyát lehet nevelni, az értelmesebbje a korholásból is ért. A mostanit reménytelen. A szidalmazásból a többi gazdának kell értenie.
Atari
Igen. Ez az egyik lehetőség.

A másik meg az, hogy neked kell értened, és az ő meglátásaikat átgondolva arra jutni, hogy végülis jó a pörkölt, mégis szarosak a csirkék, jár a jutalomfalatka.
Attól eltekintve, hogy te mit érzel, szerinted mi az evidencia, milyen olyan érved van a másik gazdával szemben, ami erősebb, mint az övé?
És mivel szerintem ezek egyenerős érvek, ezért van az, hogy ahol nem 2 ember van, hanem sokmillió, ott nem érvelés meg győzködés van, hanem szavazás.
Körbeértünk, nem?

több mint 5 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Sobri Jóska
Atari
Pontosan.
Ez a jó válasz.
Sobri Jóska
Én lelőném, csak a másik gazdája elhiszi, amikor azt mondják neki, hogy ideje volt már kinyírni a büdös csirkéket, mert összeszarták az udvart. Mások meg egyenesen örülnek is neki, mert lesz alapanyag a pörkölthöz, és még jutalomfalatokat se sajnálnak tőle.
Általában a kutyát lehet nevelni, az értelmesebbje a korholásból is ért. A mostanit reménytelen. A szidalmazásból a többi gazdának kell értenie.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Mit kéne elismerni?
peterk2005
Hogy nem omlott be az eü., és sikerült a görbét ellaposítani. Se többet, se kevesebbet.
És egy hónapja ez volt az egyetlen célkitűzés.
Nem volt "de".
Ezek szerint te is hajlamos vagy úgy emlékezni, hogy hozzáemlékezed az azóta keletkezett plusz infókat...

ilyen alacsony fertőzöttség mellett is sikerült becipelnünk a vírust idősotthonokba,
peterk2005
1. Nyilvánvaló nem az a valós fertőzöttségi szám, mint a regisztrált fertőzések száma.
Több tanulmány van erről. Valahol 50-80-szor nagyobb számmal kalkulálnak:
 qubit.hu/2020/04/18/megvan-az-elso-bizonyitek-arra-hogy-a-fertozottek-valos-szama-tobb-tizszerese-lehet-a-hivatalosnak
De ennek a mintavétele véleményes szerintem is, és mások szerint is:
 qubit.hu/2020/04/23/genfben-is-teszteltek-a-lakossagot-a-fertozottek-aranya-nem-eri-el-a-6-szazalekot
De egy tízszeres szorzót bekalkulálni nem hiszem botorság volna.
2. Az idősotthonok a nyugati világban mindenhol rábasztak, a fertőzöttek fele onnan kerül ki globálisan. Ez nem magyar sajátosság, hidd el, nem Karácsony baszta el. Se nem Orbán. Ez a vírus természete. Ahol egy kupacban sok veszélyeztetett van, el se tudnak menni, magas expozíciós idővel, és a vírus könnyedén bejuthat, ott rábasznak. (idősotthonok, korházak, hajléktalanszállók, stb.)

Ja, és ehhez felszabadítottuk a kórházi ágyak 50+ százalékát, valószínűleg csendes halálra ítélve még pár száz embert országszerte.
peterk2005
Felszabadítani 2%-ot kellett, hogy meglegyen a szabad 60%, de 58% már szabad volt.
 www.portfolio.hu/gazdasag/20200422/koronavirus-jarvany-2-miatt-rugott-ki-intezmenyvezetoket-kasler-427748
Ha az emberi oldalát nézzük, akkor 1 halál is sok, ha országban, statisztikában gondolkozik valaki, akkor te is tudod, hogy ezek nagyon kicsi számok, ahogy a jelenlegi napi kb. 10 koronavírusos halott is, a normál napi halálozás 3! százalékát nem éri el.

A dícséret az utolsó szó, ami eszembe jut a helyzetről.
peterk2005
Fukar egy ember vagy te.
A dícséret semmibe se kerül.
Az elismerés -amit én írtam- még annyiba se.

több mint 5 éve
Sobri Jóska
Atari
Pontosan.
Ez a jó válasz.
Sobri Jóska
Igen, csak az a gond, hogy a kutyát törvényes lelőni, őt meg nem.
Szóval a példa sántít vagy adjunk jogosultságot a lelövésre 😊
Toca
Demokráciában úgy hívják a jogosultságot: országgyűlési választás.
Sobri Jóska
Nem hiszem, hogy lelőhetem Vityát ha elbukja a választást! 😀
Toca
Semmi nem tiltja az emberölést.
Egyetlen hatályos magyar törvényben nincs olyan rész, hogy ne tehetnéd meg vagy tilos lenne.
Csak következményei vannak. És súlyos szankciókkal sújtja.
Sobri Jóska
Kutyát lelőhetem ha olyat csinál büntetlenül, Vityát nem. Így jobb? 😊
Toca
És manapság már a kutyát sem.
Tudod, ebben a hülye demokráciában van állatvédelmi törvény is, kész diktatúra, hogy a böcsülets magyar embernek így meg van kötve a keze, nem lődözhet kedve szerint. Köcsög Orbán!

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 550 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én arra reagáltam, hogy amit egy hónapja elsődleges prioritásként harsogott mindenki és kb. esélytelennek tűnt -nézd vissza az akkori hsz-eket, diverdocét akár-, azt a kormányzat megcsinálta. Ezért jár az elismerés. Az más, hogy ezt könnyű elbaszni, és mindkettőnk szerint el is fogják.
Sobri Jóska
Mit kéne elismerni? Hogy hoztak egy kijárási tilalmi rendelkezést meg bezárták az iskolákat? Mert kb. ennyi volt a "rendelkezések sora". Amit mindenki ugyanúgy meglépett, körülöttünk is, keletre is, délre is, nyugatra is. Ezt kb. a napszámosom is meg tudta volna hozni, ha esténként néz tíz percnyi világhiradót.

Az ehhez társuló intézkedésekben már semmi dícsérni való nincs, mert emiatt egyedül nálunk királyt csináltunk a ME-ből, ilyen alacsony fertőzöttség mellett is sikerült becipelnünk a vírust idősotthonokba, a gazdasági jellegű intézkedések köszönő viszonyban nincsenek a "laborként figyelt" osztrákhoz. Vagy szlovákhoz, vagy cseh lépésekhez, satöbbi. És még azt se tudjuk, hogy milyen lapos az a görbe, mert a halálozásokban durván túlugrottunk minden környező országot, a kórházakban kezeltek számából meg inkább a cseh fertőzöttségre lehet tippelni, hacsak nálunk nem másfajta vírus van, hogy 2300 fertőzött produkál 800 kórházi kezelésre szorulót, a cseheknél meg 10 ezer produkál másfélszer annyit.

Ja, és ehhez felszabadítottuk a kórházi ágyak 50+ százalékát, valószínűleg csendes halálra ítélve még pár száz embert országszerte.

A dícséret az utolsó szó, ami eszembe jut a helyzetről. Ha jellemezni kéne, akkor inkább azt mondanám, hogy mázlink volt, hogy velünk nem szomszédos terület az észak-olasz góc, és így a sok balfaszság ellenére is relative olcsón megúsztuk. Eddig. Már, ha a 4-5-6-szor annyi halottat nem számolom bele.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 269 — Vikings fan
Sobri Jóska

Negritis
Tőlem kérded? Aki szerint eleve egy 3-4 hetes full karantén lett volna egyedül a helyes kiindulási alap? Ehh. Szerintem egy óriási fasz felé rohanunk tátott szájjal, csak igyekeszem ezt naponta nem elmondani és addig nem elrontani mások lelkesültségét, míg ott nem vagyunk.

Egyébként amíg sikeres a laposítás, és eddig tagadhatatlanul az, addig nem fogunk szikrát látni, se szűrésre, se izolálásra, hiszen sikeres a laposítás. Valamint egy hónapja se szűrésről, se izolálásról nem volt szó. Badarság valamit utólag számonkérni, amit előre nem adtunk fel leckeként.

Ezért jár az elismerés.
Sobri Jóska
Részben egyetértek, ami a laposításról szól.
Mondjuk azt nem utólag van számonkérve, hogy már akkor is mindenki mondta, hogy ez a korlátozás kb félmegoldás.

Egyébként teljesen mindegy mivan, mert a gazdaságot be kell majd röffenteni valami áron. Ha erzt elhúznák szeptemberig annak a következményei lehet nagyobbak lennének mintha, kinyitnak szigorítva sok mindent.
Persze lehet, hogy mivel a magyar fosik a szigorításra, mint ahogy most is sokan / sokszor akkor jön az óriás robbanás, de arról mondjuk nem 100%ban a kormány tehet majd.
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 269 — Vikings fan
Sobri Jóska
Atari
Pontosan.
Ez a jó válasz.
Sobri Jóska
Toca
Sobri Jóska
Toca
Egyetlen hatályos magyar törvényben nincs olyan rész, hogy ne tehetnéd meg vagy tilos lenne.
Sobri Jóska
Kutyát lelőhetem ha olyat csinál büntetlenül, Vityát nem. Így jobb? 😊
több mint 5 éve
Értem én, csak ha én egy cégvezető vagyok, és azt élvezem, hogy a helyettesemet b*sztatom, akkor ne a nyilvános levelezésen keresztül csináljam, ahol minden dolgozó és partner is látja, olvassa, mert precedenst teremt, majd megszokás lesz belőle.

Elég nagy baj önmagában az, hogy jelenleg nincs érdemi ideológiai riválisa a globalizálódott kapitalizmusnak, az csak még siralmasabbá teszi a helyzetet, ha annak az egyik legfőbb pozícióban levő reprezentánsa naponta letolhatja a gatyáját és bemutathatja a seggét anélkül, hogy a vereséget kockáztatná.
peterk2005
És aki pont azt élvezi, hogy a nyilvános levelezésen keresztül basztatja a helyettesét?

Miért baj, hogy nincs érdemi riválisa?
Mondj egy riválist aminek kapitalistaként örülnél? Vagy egyáltalán?

több mint 5 éve
Az Egyesült Államok elnöke. Oh dear....

twitter.com/NBCNews/status/1253465706714279937
peterk2005
még épp van időd elolvasni a draft előtt
 www.economist.com/open-future/2018/12/06/the-antidote-to-civilisational-collapse

Every morning Donald Trump wakes up in the White House, he tweets something absolutely outrageous which he knows the liberals will get upset by, the liberals read his tweets and go “This is terrible, this is outrageous,” and then tell each other via social media how terrible it all is. It becomes a feedback loop in which they are locked together. In my mind, it’s like they’re together in a theatre watching a pantomime villain. The pantomime villain comes forward into the light, looks at them and says something terrible, and they go “Boo!!”. Meanwhile, outside the theatre, real power is carrying on but no one is really analysing it.
r.baggio
Értem én, csak ha én egy cégvezető vagyok, és azt élvezem, hogy a helyettesemet b*sztatom, akkor ne a nyilvános levelezésen keresztül csináljam, ahol minden dolgozó és partner is látja, olvassa, mert precedenst teremt, majd megszokás lesz belőle.

Elég nagy baj önmagában az, hogy jelenleg nincs érdemi ideológiai riválisa a globalizálódott kapitalizmusnak, az csak még siralmasabbá teszi a helyzetet, ha annak az egyik legfőbb pozícióban levő reprezentánsa naponta letolhatja a gatyáját és bemutathatja a seggét anélkül, hogy a vereséget kockáztatná.

több mint 5 éve
Sobri Jóska
Atari
Pontosan.
Ez a jó válasz.
Sobri Jóska
Toca
Sobri Jóska
Toca