Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
na benyomták második sputnyikot délben,eddig semmi csak kurva álmos vagyok
briareos
Engem másnapra kiütött az első is, a második is. Javaslom a szabit.
Teabee
majd reggel ha úgy vagyok egy gyors üzi és pihenek

több mint 4 éve
Teabee Denver Broncos 794
briareos
Engem másnapra kiütött az első is, a második is. Javaslom a szabit.
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 037 — #NoStress
 www.origo.hu/nagyvilag/20210504-mikor-fogja-megadnia-kinai-vakcinara-az-engedelyt-a-who.html
Milyen okok miatt nem kapott még engedélyt?
Az egyik legfontosabb, hogy a nagy nyugati gyógyszergyártóknak nem érdeke a Sinopharm elismerése, mivel ezzel nagyon jelentős riválist kapnának. A Sinopharm a legnagyobb gyógyszergyár a világon, többet tud gyártani, mint a Pfizer és a Moderna együtt. Ha tehát a WHO-tól is zöld utat kapna a Sinopharm, akkor
PÁR HÓNAPON BELÜL A KÍNAI VAKCINA TÖBB ORSZÁGBÓL IS KISZORÍTHATNÁ A NYUGATI TERMÉKEKET.

A másik ok pedig politikai. Ha a kínai vakcina versenyképes lenne a nyugatiakkal mennyiségben, akkor az újabb komoly érv lenne arra, hogy
BRÜSSZEL HATALMASAT HIBÁZOTT, HOGY NEM RENDELT KELETI VAKCINÁT AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN.
ez a rész pure gold 😀
Negritis
És ha igaz?
Vagy eleve kizárod, hogy a legfelsőbb szinteken bizony nem csak az emberéletek megóvása lehet szempont, hanem a piaci profit is?
Mi alapján?

A pandémia előtt eléggé konszenzusos népi vélekedés volt (és megannyi agyhalott összeesküvéselmélet alapja), hogy a nagy nyugati gyógyszergyártók gecik.
Nem megoldásokat kínálnak, nem gyógyítanak, hanem csak tünetileg kezelnek, és erős anyagi érdekük fűződik a rengeteg gyógyszer eladásához, feliratásához, ahhoz, hogy életünk végéig szedjünk megannyi gyógyszert állandóra, és ezt jelentős lobbyérdek segíti.
Kizárod, hogy egyrészről nyilván elismerve, hogy a keleti vakcinákról kevesebb infót tettek közzé a gyártóik, de másrészről anyagi motivációja is van egy nagy nyugati gyógyszergyártónak abban, hogy minél több vakcináját tudja értékesíteni?
És míg a xanaxot vagy az aspirint egyenként kell eladni magánembereknek, a covid-vakcinát milliószámra vásárolják államok, országok.
Azért jó üzletnek tűnik, nem?

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 430 — The Mathematician
 www.origo.hu/nagyvilag/20210504-mikor-fogja-megadnia-kinai-vakcinara-az-engedelyt-a-who.html
Milyen okok miatt nem kapott még engedélyt?
Az egyik legfontosabb, hogy a nagy nyugati gyógyszergyártóknak nem érdeke a Sinopharm elismerése, mivel ezzel nagyon jelentős riválist kapnának. A Sinopharm a legnagyobb gyógyszergyár a világon, többet tud gyártani, mint a Pfizer és a Moderna együtt. Ha tehát a WHO-tól is zöld utat kapna a Sinopharm, akkor
PÁR HÓNAPON BELÜL A KÍNAI VAKCINA TÖBB ORSZÁGBÓL IS KISZORÍTHATNÁ A NYUGATI TERMÉKEKET.

A másik ok pedig politikai. Ha a kínai vakcina versenyképes lenne a nyugatiakkal mennyiségben, akkor az újabb komoly érv lenne arra, hogy
BRÜSSZEL HATALMASAT HIBÁZOTT, HOGY NEM RENDELT KELETI VAKCINÁT AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN.
ez a rész pure gold 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
mindenki csak rad hagyja a marhasagodat
minek
Azért ezek szerint nem mindenki.

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 024
"Értékelte a WHO a kínai Sinopharm vakcinát, és rossz híreket közölt Magyarországra nézve"
 www.portfolio.hu/gazdasag/20210503/ertekelte-a-who-a-kinai-sinopharm-vakcinat-es-rossz-hireket-kozolt-magyarorszagra-nezve-481504?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
Komolyan mintha direkt csinálták volna, hogy nálunk pont azokat oltották be vele, akiknél a legkevésbé hat.
Mikey
Szerinted hiányzik Orbánnak a sok szegény nyugdíjas? A lóf@aszt! 😊 Már púp a hátára.
Chargers LT
Persze, csak viszik a pénzt.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 721 — Jedi Master
 telex.hu/koronavirus/2021/05/04/tobb-mint-felmillioan-neztek-meg-a-parlamenti-kepviselo-videojat-aki-szerint-az-oltottak-vedtelenebbek-az-oltatlanoknal

ez miért nincs az origon?
Negritis
Mert ott csak fake news van vaze, ez meg megtörtént 😀 És tényleg...

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 721 — Jedi Master
"Értékelte a WHO a kínai Sinopharm vakcinát, és rossz híreket közölt Magyarországra nézve"
 www.portfolio.hu/gazdasag/20210503/ertekelte-a-who-a-kinai-sinopharm-vakcinat-es-rossz-hireket-kozolt-magyarorszagra-nezve-481504?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
Komolyan mintha direkt csinálták volna, hogy nálunk pont azokat oltották be vele, akiknél a legkevésbé hat.
Mikey
Szerinted hiányzik Orbánnak a sok szegény nyugdíjas? A lóf@aszt! 😊 Már púp a hátára.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
mayet Purdue Boilermakers 155
nagylaza
Mikey
Nem a legkevésbbé hat.
Nem erről szól a cikk.
Hanem arról, hogy nincsen a WHO olyan adatok birtokában, ami meggyőzően igazolna, alátámasztana védettséget 60 felettieknél. De ettől még lehet. (Ha az antitestszám mérvadó, apám családjában, ahol mindenkit kínaival oltottak, ott kimutatható, most mérték meg, ők 60 felettiek. Csakhát nem róluk értekezik a WHO.)

Ettől még minden oltás ugyanolyan jó, semmi valós bizonyíték nincs rá, hogy ne így lenne.
Pl. ha kétszeroltott sinopharmosok, sputnikosok haldokolnának az intenzíveken az bizonyíték lenne. De ilyen nincs.
Különböző feltételezések vannak, amik arra alapulnak, hogy kevés az adat Kínából.
Illetve ha csak nyugati oltások lennének, akkor egyikünk se lenne még beoltva, hiszen most tarthatnának kb. a 60-65 éveseknél.
Sobri Jóska
csak nem ertem neked miert kell bizonygatnod? tudjuk mind, hogy mai napig az erkelyig lepsz ki a lakasbol. neked tenyleg m1 ha sooldatot kaptal. talan 5 ev mulva kidugod az orrodat, anyu szoknyaja alol.

a fidesz miatt meg kar felaldoznod rokonokat, ingyen krumplinal nem lesz tobb
minek
Mondjuk azért ezen comment minősége se üt meg túl magas mércét…
Toca
Tipik ellenzéki ősösztönös megnyilvánulás, nem bújik a pc álarca mögé.
Minek cifrázni mindenféle kitudja honnan idecitált ténnyel, irreleváns infóval, valóságból vett példával, hisz a lényegi fideszellenes üzenet ott van benne, és mivel itt én vagyok az egyetlen vállaltan fidesz-szavazó, tulajdonképpen jó helyre címezte a "baszdmeg-a-kurva-anyádat-fidesz-geci" üzenetet.
Sőt.
Annál még szofisztikáltabb is, ami azzal a veszéllyel járhat, hogymég belső feszültséghez is vezethet, mivel kénytelen az őszinte, zsigeri szittya dühöt, öntudatos felhorgadást egy fórumra írható formába önteni, saját magát öncenzúrázni, megregulázni.
Nem lennék a helyében.
Sobri Jóska
annal szanalmasabb nem kell amit te muvelsz, meg az orvos sracnak is megmagyaraztad a bizonyitvanyt. mindenki csak rad hagyja a marhasagodat, mint egy idiota kisgyerekre.

de folytasd, ha ennyi eleg neked az eletben..fideszesen ervelni. jar a krumpli
több mint 4 éve
nah amúgy itthon is oltanak a JnJ-vel
most hívtak hogy lenne, de a háziorvossal kell egyeztetnem a köhögésem miatt

update:
beszéltem a háziorvos asszisztensével, elvileg kaphatok Jansent, de hogy ki és mikor fog adni időpontot és mikorra azt nem tudják megmondani mert káosz van
ami nekem duplán mókás mert dunakesziről kell hazamennem szegedre
ami nem gond, másnap úgyis jobb ha nem vagyok egyedül csak önmagában nem biztos hogy ráfogok így érni

amúgy ha a Jansen-t kapnám az nem is lenne baj mert csak 1x kell menni
Negritis
még 1 update:
csüt du 2 szegeden

több mint 4 éve
nagylaza
Mikey
Nem a legkevésbbé hat.
Nem erről szól a cikk.
Hanem arról, hogy nincsen a WHO olyan adatok birtokában, ami meggyőzően igazolna, alátámasztana védettséget 60 felettieknél. De ettől még lehet. (Ha az antitestszám mérvadó, apám családjában, ahol mindenkit kínaival oltottak, ott kimutatható, most mérték meg, ők 60 felettiek. Csakhát nem róluk értekezik a WHO.)

Ettől még minden oltás ugyanolyan jó, semmi valós bizonyíték nincs rá, hogy ne így lenne.
Pl. ha kétszeroltott sinopharmosok, sputnikosok haldokolnának az intenzíveken az bizonyíték lenne. De ilyen nincs.
Különböző feltételezések vannak, amik arra alapulnak, hogy kevés az adat Kínából.
Illetve ha csak nyugati oltások lennének, akkor egyikünk se lenne még beoltva, hiszen most tarthatnának kb. a 60-65 éveseknél.
Sobri Jóska
csak nem ertem neked miert kell bizonygatnod? tudjuk mind, hogy mai napig az erkelyig lepsz ki a lakasbol. neked tenyleg m1 ha sooldatot kaptal. talan 5 ev mulva kidugod az orrodat, anyu szoknyaja alol.

minek
Toca
Tipik ellenzéki ősösztönös megnyilvánulás, nem bújik a pc álarca mögé.
Minek cifrázni mindenféle kitudja honnan idecitált ténnyel, irreleváns infóval, valóságból vett példával, hisz a lényegi fideszellenes üzenet ott van benne, és mivel itt én vagyok az egyetlen vállaltan fidesz-szavazó, tulajdonképpen jó helyre címezte a "baszdmeg-a-kurva-anyádat-fidesz-geci" üzenetet.
Sőt.
Annál még szofisztikáltabb is, ami azzal a veszéllyel járhat, hogymég belső feszültséghez is vezethet, mivel kénytelen az őszinte, zsigeri szittya dühöt, öntudatos felhorgadást egy fórumra írható formába önteni, saját magát öncenzúrázni, megregulázni.
Nem lennék a helyében.

több mint 4 éve
 telex.hu/koronavirus/2021/05/04/tobb-mint-felmillioan-neztek-meg-a-parlamenti-kepviselo-videojat-aki-szerint-az-oltottak-vedtelenebbek-az-oltatlanoknal

ez miért nincs az origon?

több mint 4 éve
(Ha az antitestszám mérvadó, apám családjában, ahol mindenkit kínaival oltottak, ott kimutatható, most mérték meg, ők 60 felettiek. Csakhát nem róluk értekezik a WHO.)
Sobri Jóska
Mellé, nem mérvadó:

"A kételyek miatt nagyon sokan magánúton végeznek ellenanyag-vizsgálatot, bár több magyar szakértő ezt félrevezetőnek tartja. Békássy Szabolcs, Országos Háziorvosi Kollégium vezetője a hvg.hu-nak korábban azt mondta, a kínai vakcina többi alkalmazott oltóanyaggal ellentétben az elölt vírust tartalmazza. Ennél a típusú védőoltásnál sokkal erősebb a nukleokapszid elleni antitestek termelése és a sejtes immunválasz, míg az mRNS-vakcinák (így a Pfizer és Moderna) az S-fehérje – azaz a tüskefehérje – elleni antitestek termelődését indítja be. A forgalomban lévő tesztek így nem feltétlenül azt az antitestet vizsgálják, amire szükség lenne, így, ha valakinél negatív az eredmény, egyáltalán nem biztos, hogy nem védett."
r.baggio
Ez az otthoni gyorstesztekre igaz.
A vénás vérből történő ellenanyagvizsgálatnál oltásspecifikusan vizsgálnak, így ott nincsenek ilyen malőrök. (Teljesen mások a különböző oltások referenciaértékei.)

Sobri Jóska
Mert arra hol van a bizonyíték, hogy nincsenek ilyen esetek? Ilyen alapon Duff ismerősének beszámolója rögvest megerősítés az ellenkezőjére, de akár én is leírhatom, hogy a kínai oltás szart sem ér, hasonló érvényű ténymegállapítás, bele a vakvilágba.
r.baggio
Szerinted az ellenzéki sajtó nem pörgetné, ha tömegesen lennének ilyen esetek?
Pláne ha a második oltás után 2-3 héttel?
Tőlem azt írsz le amit akarsz, pl. idézhetsz gyorstesztekre vonatkozó nyilatkozót is akár vénás vértesztek laboratóriumi eredményeivel kapcsolatban. Ha ehhez van kedved...

több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 255 — Bears & Illinois fan
Mert arra hol van a bizonyíték, hogy nincsenek ilyen esetek? Ilyen alapon Duff ismerősének beszámolója rögvest megerősítés az ellenkezőjére, de akár én is leírhatom, hogy a kínai oltás szart sem ér, hasonló érvényű ténymegállapítás, bele a vakvilágba.
r.baggio
Inkább kitöröltem, nem akartam itt rémhíreket terjeszteni, tekintettel másokra is.

De ja, akinek esetleg van orvos/ápoló ismerőse covid osztályon, az tudhat ezt-azt.
Duff
Miről is volt szó? Érdekel minden tapasztalat.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 248 — Vikings fan
nagylaza
Mikey
Nem a legkevésbbé hat.
Nem erről szól a cikk.

Sobri Jóska

minek
több mint 4 éve
Duff Seattle Seahawks 3 426
r.baggio
Inkább kitöröltem, nem akartam itt rémhíreket terjeszteni, tekintettel másokra is.

De ja, akinek esetleg van orvos/ápoló ismerőse covid osztályon, az tudhat ezt-azt.
több mint 4 éve
mayet Purdue Boilermakers 155
nagylaza
Mikey
Nem a legkevésbbé hat.
Nem erről szól a cikk.

Sobri Jóska

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 797 — no es importante
(Ha az antitestszám mérvadó, apám családjában, ahol mindenkit kínaival oltottak, ott kimutatható, most mérték meg, ők 60 felettiek. Csakhát nem róluk értekezik a WHO.)
Sobri Jóska
Mellé, nem mérvadó:

"A kételyek miatt nagyon sokan magánúton végeznek ellenanyag-vizsgálatot, bár több magyar szakértő ezt félrevezetőnek tartja. Békássy Szabolcs, Országos Háziorvosi Kollégium vezetője a hvg.hu-nak korábban azt mondta, a kínai vakcina többi alkalmazott oltóanyaggal ellentétben az elölt vírust tartalmazza. Ennél a típusú védőoltásnál sokkal erősebb a nukleokapszid elleni antitestek termelése és a sejtes immunválasz, míg az mRNS-vakcinák (így a Pfizer és Moderna) az S-fehérje – azaz a tüskefehérje – elleni antitestek termelődését indítja be. A forgalomban lévő tesztek így nem feltétlenül azt az antitestet vizsgálják, amire szükség lenne, így, ha valakinél negatív az eredmény, egyáltalán nem biztos, hogy nem védett."

Sobri Jóska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
nagylaza
Mikey
Nem a legkevésbbé hat.
Nem erről szól a cikk.

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 024
nagylaza

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Biztos velem van a baj, de nem értem ez a litánia miként kapcsolódik ahhoz a felvetéshez, hogy ismerősömék kaptak kínai vakcinát, igazolva van az is, hogy védettek ugyanúgy, ahogy másik többszázezer ember is aki szintén sinopharmot kapott. Mivel lenne jobb ha ők most nem lennének védettek a koronavírus ellen a kínai vakcina által? Mivel lenne jobb az egész társadalomnak? Vagy csak a pfizeres a jó védett? Vagy ha nem akkor miért magyarázol itt hónapok közötti különbségekről?
peach
az a baj hogy nem tudjuk hogy mennyire védettek, mert kb semmit nem tudunk róla
a who jelentésből annyi derül ki h 20-50ben jó (nem emlékszuem a pontos sávra) de az idősek körében semmit nem mer mondani
márpedig ez így egy hazárdjáték, egyrészt azért mert akiknél nem alakult ki védettség ők továbbra is veszélyben vannak
másrészt azért mert az a mantra hogy ez a legjobb, viszont ha a legjobb semmit nem ér akkor a szarabbal miért oltatnék?
valamint a mellék hatásokról még kevesebbet tudunk

nem csak a pfizeres a jó védett, sztem ilyet itt sose mondott senki (még ha megy is ez a mantra) de a pfizer-moderna-az.... esetében jól dokumentált hogy milyen védettség várható milyen korosztályban

legyen úgy hogy a kínai tényleg hasonló, sőt jobb védettséget ad mint a többi, de erről semmit nem tudunk

több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 780 — a new hope (again)
Arról valamiért nem szól itt a fáma, hogy most nekik (meg a többi több százezernek) illetve a társadalom többi tagjának jobb e, hogy kaptak sinopharmot. Vagy rohadjon meg mindenki akinek ehhez köze van, nem mindenkinél alakult ki a védettség, mennyivel szebb és jobb volna az élet a kínai nélkül.peach
Európában mi vagyunk az egyetlenek, akik oltunk ilyen vakcinákkal. Európában vezetjük a vakcinázottsági rangsort. Európában (még most is) legfeljebb a sor közepén, halálozásokban a sor elején kullogunk, vakcinázottsággal együtt is.

Nem arról van szó, hogy holnap becsap egy aszteroida, és ha nem ma lőjük ketté, akkor nem lesz holnap. A vírus ellen lehetett, lehet védekezni így is, meg úgy is. Vannak, voltak, lesznek eszközök, a többi 26 európai országnak is vannak, voltak, hogy kezeljék a helyzetet, alacsonyabb átoltottságnál is. Még a vakcina gyártó oroszok is. Otthon messze nem tartanak ott átoltottságban mint mi, pedig van vakcinájuk. És megoldották átoltottság nélkül, hogy ne álljanak hullahegyek. A szerbeken kívül minden keleti ország is megoldotta - többnyire nem rosszabbul, többen inkább még jobban is - és náluk se magas az átoltottság. Úgyhogy nem csak szuperfejlett egészségügyek tudták ezt megoldani vakcina nélkül.

A vakciázottság nem két hónap beletekerés miatt fontos. Lehet vele nyerni 1 hónapot, esetleg kettőt, esetleg jólesik teraszozni néhány héttel korábban, de ez a játék nem arról szól, hogy április végén ülhetsz-e ki teraszra, vagy júniusban. Ez arról szól - egyénre lebontva is és az országra nézve is -, hogy a jövőbeli életünk mennyire fog tudni visszazökkenni a régi "normális" kerékvágásba. Ami nem azon múlik, hogy május harmincadikára oltunk-e be öt milliót vagy június harmincadikára, hanem azon, hogy elérünk-e a nyájimmunitásig, és az fenntartható lesz-e, hogy egyszer, s mindenkorra eltakaríthassuk ezt a sz*rt a környezetünkből. Ha sikerül, akkor hosszú távú lesz a siker. Ha nem, akkor ugyanott leszünk, csak pepitában, hogy túlvergődünk egy hullámon, aztán várjuk a következőt.

Amúgy arra kíváncsi lennék őszintén, hogy tavaly márciusban mikor kitört a gyalázat és itt irogattunk egymásnak miközben hullottak az olaszok mint a legyek, hogy akkor megjelenik egy jótündér és azt mondja, hogy tessék itt egy vakcina, kínában gyártják de valószínűleg megvéd a koronától, akkor hányan fordították volna el undorodva a fejüket, hogy kösz de nekem nem kell. Vegyük figyelembe, hogy az emberek 99%-a azt se tudta akkor mi az a pfizer, enni vagy inni kell...peach
A kérdésed költői, mert nem volt. Most van. Amikor más is van.
peterk2005
Biztos velem van a baj, de nem értem ez a litánia miként kapcsolódik ahhoz a felvetéshez, hogy ismerősömék kaptak kínai vakcinát, igazolva van az is, hogy védettek ugyanúgy, ahogy másik többszázezer ember is aki szintén sinopharmot kapott. Mivel lenne jobb ha ők most nem lennének védettek a koronavírus ellen a kínai vakcina által? Mivel lenne jobb az egész társadalomnak? Vagy csak a pfizeres a jó védett? Vagy ha nem akkor miért magyarázol itt hónapok közötti különbségekről?

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
 444.hu/2021/05/04/az-antitestteszteken-a-pfizer-latvanyos-szamokat-produkal-a-kinai-oltas-utani-negativ-eredmenyekbol-kaptuk-a-legtobbet

Minden vakcina ugyanolyan, Brady pedig kiégett.

Orbán legalább tud kormányozni.

Erő egészség.
Amadeus
És mi az összefüggés a mért antitestszám és a fertőzés esetén mutatkozó vakcinahatékonyság között?
Mert sok cikket olvastam, de arról meg egyet se, hogy akinél magasabb az antitestszám, az jobban nem kapja el, mint akinél alacsonyabb.

Tipikus néphergelő, oltásellenes 444 cikk, a saját igazukat alátámasztandó adatvételezési metodikával.
Brávó, hogy felültél neki te is.

több mint 4 éve
oh, most nézem hogy milyen facebook posztra utalt az assisztens

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1503482120043515&id=178451472546593