Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20210317/soha-nem-volt-ennyire-kritikus-a-helyzet-a-magyar-korhazakban-474504de van elég gép, és senkit nem zavar az hogy több mint 5ezren felmondtak
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Olyan szarul állunk, hogy full lezárás jöhet húsvétra, kötelező HO-val.
több mint 4 éve
Sajnos a fidesz szavazók valószínűleg ezt sem fogják felfogni. (bár jelenleg ez is mellékes)De, felfogjuk.
Szesze
De attól még ugyanúgy az Orbán-Gyurcsány dichotómiával tudunk mi is kalkulálni.
Te is, én is a legjobbat választjuk az alapján, hogy a másikat sokkal rosszabbnak tartjuk.
Mindkét érvelés ugyanannyira helyes/helytelen objektíven nézve.
több mint 4 éve
Jó, de az milyen, hogy kötelezővé teszik a nézők beengedését...Többször elolvastam, hogy jól látom-e. Ti ezt értitek?Én mondjuk tavaly március óta ezt a nézőpontot képviselem a sportmeccsekről. A zárt kapus rendezvényeknél hervasztóbb látvány nincs, akkor inkább már mérkőzés se legyen (nem is értem azokat, aki képes így ezeket nézni)
www.csakfoci.hu/eb-2020/eb-2020-biztosan-lesznek-nezok-a-puskas-arenaban-vagy-nem-lesznek-meccsek-budapesten
nagylaza
r.baggio
több mint 4 éve
Ez alapvetően lehetne igaz, de én az ismerőseimről írtam.Ráadásul azért manapság itthon a balliberális médiatúlsúly ellenére is könnyebben fut bele az átlag ember sikerpropagandába, mint a valóságba. Főleg, ha nem interneten fogyaszt híreket, hanem TV-ben, rádióban, neadjisten nyomtatott sajtóban, főleg vidéken, ahol aztán már szinte semmi felület nincs, ahol ne a kormánypropaganda menne.Ezt csak úgy lehetett volna elkerülni, ha (ráadásul drasztikusan) bemutatják a valós helyzetet.. így aki nem foglalkozik ezzel az egésszel sokat, nem látja reálisan a helyzetet, akkor sem ha értelmesnek tűnő ismerősről van szó, a többiek pláne nem. Ez is ugyanolyan logikus, mint amit a politikusokról vagy a bürokráciáról írtál.Igen.Igen, de az utolsó mondata is lehetne kulcsmondat.. egy következő, sokkal pusztítóbb vírus esetén ez a balfaszkodás intő példa lehetne, de sajnos semmi olyasmit nem látok ami alapján ebben hihetnénk és ez a legelkeserítőbb valahol.Igen.Ha valaki még nem lenne elég bizonytalan:Ez így elég hitelesnek és logikusnak tűnik minden szempontból.
index.hu/gazdasag/2021/03/17/duda-erno-interju-koronavirus/
nagylaza
Szesze
És a kulcsmondat:
"Alábecsültem az emberi butaságot."
Sobri Jóska
Szesze
Amúgy az, hogy a politikusok balfaszok, ostobák, életszerűtlenek és gecik nem újdonság, ezt tudtam, most demonstrálták is világszerte.
Hogy a hivatalok, intézmények, szakemberek lassúak, nehézkesek, bürokratikusak, körülményesek, az szintén nem novum, ezt is tudtam.
Meg ugye általánosságban könnyebb ítélkezni, véleményezni.
De az, hogy az egyébként eleddig értelmesnek tűnő ismerőseim közül van, aki mintha fel se fogná, hogy mi történik most, előjön, hogy menne nyaralni nyáron, vagy még mindig nem zárta be a cégét és termeli hónapról hónapra a veszteséget, vagy visszautasítja az AZ oltást, mert rosszakat olvasott róla, de naponta ingázik Szlovákiába, és még jópár ilyen, az engem jobban elkeserít.
Sobri Jóska
Szesze
És azért ha mindenhol azt hallja az átlag, hogy mindenki meg lesz gyógyítva, van orvos, van kórház, rengeteg a vakcina, a világon a legjobban oltunk, védekezünk, máshol rengetegen halnak meg, itthon meg top 10 ország vagyunk a világon a járvány kezdete óta, stb., akkor egyrészt hajlamosabbak a népek elbagatellizálni a veszélyt, másrészt még nagyobb kontraszt, hogy ha ilyen jól állunk, akkor minek a sok szigorítás, nem kell betartani, hiszen a vírus már a padlón, győztünk, bla-bla-bla.
somoskovig
Azok ugyanúgy nem néznek tévéhíradót, nem kormányzati portálokat, mint ahogy én sem.
Vidéki kisvárosokban lehet az, amit írsz, de Pesten mindenki a telex-index-444-24.hu-youtube videókból informálódik (ki többől, ki kevesebből), a kormánypárti is, nekem nincs olyan ismerősöm aki információszerzés céljából M1-t néz vagy origót olvas.
A legvérmesebb fideszszavazó ismerősöm is index-telex, hiszen "én a Fideszre szavazok", a propaganda azoknak kell, akik bizonytalanok vagy tudatlanok.
Vagyis engem nem a politikus keserít el, se nem a hivatal, intézmény, de mégcsak nem is az átlagember, hanem azok az értelmesnek vélt ismerőseim, akik hasonló adatokból, hasonló aggyal jutnak el téves következtetésekig.
több mint 4 éve
Többször elolvastam, hogy jól látom-e. Ti ezt értitek?Én mondjuk tavaly március óta ezt a nézőpontot képviselem a sportmeccsekről. A zárt kapus rendezvényeknél hervasztóbb látvány nincs, akkor inkább már mérkőzés se legyen (nem is értem azokat, aki képes így ezeket nézni)
www.csakfoci.hu/eb-2020/eb-2020-biztosan-lesznek-nezok-a-puskas-arenaban-vagy-nem-lesznek-meccsek-budapesten
nagylaza

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Többször elolvastam, hogy jól látom-e. Ti ezt értitek?EB 2020, in '22 😀
nagylaza
több mint 4 éve
ha mind2 főbb oldal kivételesen megegyezett volna és normálisan tudósít az elejétől kisebb gond lenneOpponálok.Ezt csak úgy lehetett volna elkerülni, ha (ráadásul drasztikusan) bemutatják a valós helyzetet.. így aki nem foglalkozik ezzel az egésszel sokat, nem látja reálisan a helyzetet, akkor sem ha értelmesnek tűnő ismerősről van szó, a többiek pláne nem. Ez is ugyanolyan logikus, mint amit a politikusokról vagy a bürokráciáról írtál.Igen.Igen, de az utolsó mondata is lehetne kulcsmondat.. egy következő, sokkal pusztítóbb vírus esetén ez a balfaszkodás intő példa lehetne, de sajnos semmi olyasmit nem látok ami alapján ebben hihetnénk és ez a legelkeserítőbb valahol.Igen.Ha valaki még nem lenne elég bizonytalan:Ez így elég hitelesnek és logikusnak tűnik minden szempontból.
nagylaza
Szesze
És a kulcsmondat:
Sobri Jóska
Szesze
Amúgy az, hogy a politikusok balfaszok, ostobák, életszerűtlenek és gecik nem újdonság, ezt tudtam, most demonstrálták is világszerte.
Hogy a hivatalok, intézmények, szakemberek lassúak, nehézkesek, bürokratikusak, körülményesek, az szintén nem novum, ezt is tudtam.
De az, hogy az egyébként eleddig értelmesnek tűnő ismerőseim közül van, aki mintha fel se fogná, hogy mi történik most, előjön, hogy menne nyaralni nyáron, vagy még mindig nem zárta be a cégét és termeli hónapról hónapra a veszteséget, vagy visszautasítja az AZ oltást, mert rosszakat olvasott róla, de naponta ingázik Szlovákiába, és még jópár ilyen, az engem jobban elkeserít.
Sobri Jóska
Szesze
A gyereknek se kell bemutatni a "valós helyzetet", nem kell elmagyarázni neki, hogy miért kell 11 évesen iskolába járjon, persze jó, ha megérti, de ha nem érti meg, akkor is "el kell verni" suliba.
Intézkedni kellett volna, zárni, szigorúan, fegyelmezetten, és türelmesen megvárni, amíg lesz vakcina/gyógyszer.
Valamint nincs hiteles információközlő médium se Magyarországon, se Európában, mindenki annak "hisz", amelyik azt írja, amit ő olvasni akar.
Nincs olyan ember, orgánum, akitől mindenki elfogadná, hogy az a valós helyzet.
A te megközelítésed még mindig alábecsüli az emberi butaságot.
Sobri Jóska
de ugye fontosabb a fikázás meg a mundér becsülete mint a valóság és a válság kezelés
több mint 4 éve
Többször elolvastam, hogy jól látom-e. Ti ezt értitek?www.csakfoci.hu/eb-2020/eb-2020-biztosan-lesznek-nezok-a-puskas-arenaban-vagy-nem-lesznek-meccsek-budapesten
több mint 4 éve
Opponálok.Ezt csak úgy lehetett volna elkerülni, ha (ráadásul drasztikusan) bemutatják a valós helyzetet.. így aki nem foglalkozik ezzel az egésszel sokat, nem látja reálisan a helyzetet, akkor sem ha értelmesnek tűnő ismerősről van szó, a többiek pláne nem. Ez is ugyanolyan logikus, mint amit a politikusokról vagy a bürokráciáról írtál.Igen.Igen, de az utolsó mondata is lehetne kulcsmondat.. egy következő, sokkal pusztítóbb vírus esetén ez a balfaszkodás intő példa lehetne, de sajnos semmi olyasmit nem látok ami alapján ebben hihetnénk és ez a legelkeserítőbb valahol.Igen.Ha valaki még nem lenne elég bizonytalan:Ez így elég hitelesnek és logikusnak tűnik minden szempontból.
nagylaza
Szesze
És a kulcsmondat:
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
Szesze
A gyereknek se kell bemutatni a "valós helyzetet", nem kell elmagyarázni neki, hogy miért kell 11 évesen iskolába járjon, persze jó, ha megérti, de ha nem érti meg, akkor is "el kell verni" suliba.
Intézkedni kellett volna, zárni, szigorúan, fegyelmezetten, és türelmesen megvárni, amíg lesz vakcina/gyógyszer.
Valamint nincs hiteles információközlő médium se Magyarországon, se Európában, mindenki annak "hisz", amelyik azt írja, amit ő olvasni akar.
Nincs olyan ember, orgánum, akitől mindenki elfogadná, hogy az a valós helyzet.
A te megközelítésed még mindig alábecsüli az emberi butaságot.
több mint 4 éve
Hát nemtom, nagyon késői volt a zárás sajnos. Rengeteg megbetegedés van a környező iskolákban errefelé, mind a tanárok, mind a gyerekek körében, sajnos nálunk is hazahozta valamelyik gyerek vagy az asszony a suliból. 2 héttel előbb kellett volna lépni.Azért remélem, az iskola zárások valamilyen szinten éreztetik hatásukat. Jövő héttől legalább. Bár a gépen levők száma eléggé riasztó........😕Remélem azért nem lesz ennél is durvább elhalozás...De lesz.
Toca
somoskovig
csi77
több mint 4 éve
Azért remélem, az iskola zárások valamilyen szinten éreztetik hatásukat. Jövő héttől legalább. Bár a gépen levők száma eléggé riasztó........😕Remélem azért nem lesz ennél is durvább elhalozás...De lesz.
Toca
somoskovig
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Fejezzétek be a rémhírterjesztgetést "nyitott" a "húsos piac" (NFL FA) foglalkozzatok azzal 😉
több mint 4 éve
Persze.. ez a fő probléma kb. Hogy Sobrihoz igazodjak Átlagisztánban ez (amellett, hogy undorító) még egy politikailag működő dolog, de Extrémisztánban politikailag sem működik és ráadásul rengeteg ember életébe kerül. Sajnos a fidesz szavazók valószínűleg ezt sem fogják felfogni. (bár jelenleg ez is mellékes)Ráadásul azért manapság itthon a balliberális médiatúlsúly ellenére is könnyebben fut bele az átlag ember sikerpropagandába, mint a valóságba. Főleg, ha nem interneten fogyaszt híreket, hanem TV-ben, rádióban, neadjisten nyomtatott sajtóban, főleg vidéken, ahol aztán már szinte semmi felület nincs, ahol ne a kormánypropaganda menne.Ezt csak úgy lehetett volna elkerülni, ha (ráadásul drasztikusan) bemutatják a valós helyzetet.. így aki nem foglalkozik ezzel az egésszel sokat, nem látja reálisan a helyzetet, akkor sem ha értelmesnek tűnő ismerősről van szó, a többiek pláne nem. Ez is ugyanolyan logikus, mint amit a politikusokról vagy a bürokráciáról írtál.Igen.Igen, de az utolsó mondata is lehetne kulcsmondat.. egy következő, sokkal pusztítóbb vírus esetén ez a balfaszkodás intő példa lehetne, de sajnos semmi olyasmit nem látok ami alapján ebben hihetnénk és ez a legelkeserítőbb valahol.Igen.Ha valaki még nem lenne elég bizonytalan:Ez így elég hitelesnek és logikusnak tűnik minden szempontból.
nagylaza
Szesze
És a kulcsmondat:
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
Szesze
És azért ha mindenhol azt hallja az átlag, hogy mindenki meg lesz gyógyítva, van orvos, van kórház, rengeteg a vakcina, a világon a legjobban oltunk, védekezünk, máshol rengetegen halnak meg, itthon meg top 10 ország vagyunk a világon a járvány kezdete óta, stb., akkor egyrészt hajlamosabbak a népek elbagatellizálni a veszélyt, másrészt még nagyobb kontraszt, hogy ha ilyen jól állunk, akkor minek a sok szigorítás, nem kell betartani, hiszen a vírus már a padlón, győztünk, bla-bla-bla.
somoskovig
Szerkesztette: Szesze
több mint 4 éve
Amúgy meg szép fogadtatást kaptak Dubajban, még a tornyot is kivilágították nekik nemzeti színekben.Amennyi szorgos lányt exportálunk, ez a minimum!
Solymi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Ráadásul azért manapság itthon a balliberális médiatúlsúly ellenére is könnyebben fut bele az átlag ember sikerpropagandába, mint a valóságba. Főleg, ha nem interneten fogyaszt híreket, hanem TV-ben, rádióban, neadjisten nyomtatott sajtóban, főleg vidéken, ahol aztán már szinte semmi felület nincs, ahol ne a kormánypropaganda menne.Ezt csak úgy lehetett volna elkerülni, ha (ráadásul drasztikusan) bemutatják a valós helyzetet.. így aki nem foglalkozik ezzel az egésszel sokat, nem látja reálisan a helyzetet, akkor sem ha értelmesnek tűnő ismerősről van szó, a többiek pláne nem. Ez is ugyanolyan logikus, mint amit a politikusokról vagy a bürokráciáról írtál.Igen.Igen, de az utolsó mondata is lehetne kulcsmondat.. egy következő, sokkal pusztítóbb vírus esetén ez a balfaszkodás intő példa lehetne, de sajnos semmi olyasmit nem látok ami alapján ebben hihetnénk és ez a legelkeserítőbb valahol.Igen.Ha valaki még nem lenne elég bizonytalan:Ez így elég hitelesnek és logikusnak tűnik minden szempontból.
nagylaza
Szesze
És a kulcsmondat:
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
Szesze
több mint 4 éve
Sőt, most jön az igazi feketeleves 😕Remélem azért nem lesz ennél is durvább elhalozás...De lesz.
Toca
somoskovig
több mint 4 éve
Ezt csak úgy lehetett volna elkerülni, ha (ráadásul drasztikusan) bemutatják a valós helyzetet.. így aki nem foglalkozik ezzel az egésszel sokat, nem látja reálisan a helyzetet, akkor sem ha értelmesnek tűnő ismerősről van szó, a többiek pláne nem. Ez is ugyanolyan logikus, mint amit a politikusokról vagy a bürokráciáról írtál.Igen.Igen, de az utolsó mondata is lehetne kulcsmondat.. egy következő, sokkal pusztítóbb vírus esetén ez a balfaszkodás intő példa lehetne, de sajnos semmi olyasmit nem látok ami alapján ebben hihetnénk és ez a legelkeserítőbb valahol.Igen.Ha valaki még nem lenne elég bizonytalan:Ez így elég hitelesnek és logikusnak tűnik minden szempontból.
nagylaza
Szesze
És a kulcsmondat:
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Remélem azért nem lesz ennél is durvább elhalozás...De lesz.
Toca
több mint 4 éve
Az összes Fidesz erőfitogtatásból és értetlenségből, meg kamuzásból csak egyre mélyebb gödröt vágtak.444.hu/2021/03/17/nem-konnyu-ugy-bemutatni-a-belgiumban-tombolo-jarvanyt-hogy-egy-szo-sem-hangzik-el-a-sokkal-rosszabb-magyar-adatokrolEz a legfélelmetesebb hír az összes közül. Lehet itt politikai kommunikációról meg egyéb blődségekről hadoválni, de egyre inkább a bőrünkön érezzük, mi is annak a következménye, ha egy rendszer képtelen tudomást venni a saját hibáiról és kizárólag a mocskolódás megy neki.
sírok baszod
Vrij6
Most már egyértelmű, hogy sokan pontosan a dezinformáció, a hazugságok és az elképzelhetetlen mértékű lopás miatt halnak meg, eddig lehetett arra mutogatni, hogy "Európa is balf@sz volt"
r.baggio
Kezdve a hülye orvostörvénytől, a balfaszul kezelt dolgokon mint e-oktatás vagy az, hogy nemzeti konzultálunk az elmúlt év legsötétebb óráiban a nyitásról.
Az emberek és az orvosok közti ellentét kreálással próbálják lemosni, hogy nicns annyi vakcina mint amennyit hazudnak, balfasz a logisztikájuk és nincs elég orvos / ápoló.
Én komolyan mondom, ha ebbe nem tudnak belebukni még ilyen foshalom ellenzékkel se akkor nem tudom mibe.
Remélem azért nem lesz ennél is durvább elhalozás...
több mint 4 éve
Igen.Igen, de az utolsó mondata is lehetne kulcsmondat.. egy következő, sokkal pusztítóbb vírus esetén ez a balfaszkodás intő példa lehetne, de sajnos semmi olyasmit nem látok ami alapján ebben hihetnénk és ez a legelkeserítőbb valahol.Igen.Ha valaki még nem lenne elég bizonytalan:Ez így elég hitelesnek és logikusnak tűnik minden szempontból.
nagylaza
Szesze
És a kulcsmondat:
Sobri Jóska
Szesze
több mint 4 éve
hvg.hu/itthon/20210317_Videon_a_Budapestre_visszatero_NERgep_es_utasaiCsak én érzem szánalmasnak, hogy már a pénztárcád is utazgat a kérésed ellenére?
Beki
Viktor , a fejedre nőnek és leszarnak ameddig te a harcaidat folytatod...
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
A kormány megint az Indexnek szivárogtat, újra előkerült az FFP2:Aranyos tervek...mégis kikkel ellenőriztetné h ki lépne át másik régióba? Meg majd mennek máshonnan a Balatonra.
index.hu/belfold/2021/03/17/koronavirus-intezkedes-24-oras-kijarasi-tilalom-valsag-stab/
nagylaza
több mint 4 éve
444.hu/2021/03/17/nem-konnyu-ugy-bemutatni-a-belgiumban-tombolo-jarvanyt-hogy-egy-szo-sem-hangzik-el-a-sokkal-rosszabb-magyar-adatokrolEz a legfélelmetesebb hír az összes közül. Lehet itt politikai kommunikációról meg egyéb blődségekről hadoválni, de egyre inkább a bőrünkön érezzük, mi is annak a következménye, ha egy rendszer képtelen tudomást venni a saját hibáiról és kizárólag a mocskolódás megy neki.
sírok baszod
Vrij6
Most már egyértelmű, hogy sokan pontosan a dezinformáció, a hazugságok és az elképzelhetetlen mértékű lopás miatt halnak meg, eddig lehetett arra mutogatni, hogy "Európa is balf@sz volt"

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal