Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
rokaur
876
24.hu/belfold/2021/01/20/kinai-vakcina-duda-erno-koronavirus/Baj van ha már a duda fújja a riadót.
"Ezek a készítmények a harmadik világ tömegei számára készülnek."
thanos0
több mint 5 éve
24.hu/belfold/2021/01/20/kinai-vakcina-duda-erno-koronavirus/"Ezek a készítmények a harmadik világ tömegei számára készülnek."
több mint 5 éve
Kórházi orvos: Inkább kidobják a maradék vakcinát, mert félnek a retorziótólPf ez a cikk, gyönyörűen szemlélteti miért diszfunciós ez az ország meg úgy ezen belül az EÜ.
24.hu/belfold/2021/01/20/koronavirus-vakcina-oltas-maradek/
igy valoban keves az a vakcina... 😀
thanos0
"A mi osztályunk például úgy értesült az oltások megkezdéséről, hogy meghallottuk, hogy a mellettünk lévő épületben már oltanak. Erre elkezdtünk lobbizni, hogy akkor mi is szeretnénk, hogy az osztályunk orvosait és többi dolgozóját is beoltsák, és akkor 3 napos levelezés után sikerült ezt elérnünk"
"Mint mondja, több oltóközpontban is próbálkoztak, de mindenhol elutasították a kérésüket arra hivatkozva, hogy az ilyen soron kívüli oltásokat nem lehetne leadminisztrálni, pedig az orvos szerint vannak országok, ahol sikeresen meg tudják oldani a napi maradék vakcinák felhasználását."
Kellett nekik a szomszéd halálsikolyai után kérdezősködni 😊
Ráció fosztóképzője: adminiszt
több mint 5 éve
sajnos nem csak nálunk hanem pl amerikában is probléma ezKórházi orvos: Inkább kidobják a maradék vakcinát, mert félnek a retorziótólÉs ez így van rendjén! Te nem lopnád... akarom írni dobnád el, ha ugyanebben a helyzetben lennél? Dehogynem! Posztmodern korban élünk, nincs moralitás, semminek nincs értelme, mindenki hadd csinálja azt, ami neki és csak neki jó, minek ezt állandóan felhánytorgatni?
thanos0
r.baggio
edition.cnn.com/2021/01/10/health/covid-19-vaccine-unused/index.html
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Kórházi orvos: Inkább kidobják a maradék vakcinát, mert félnek a retorziótólÉs ez így van rendjén! Te nem lopnád... akarom írni dobnád el, ha ugyanebben a helyzetben lennél? Dehogynem! Posztmodern korban élünk, nincs moralitás, semminek nincs értelme, mindenki hadd csinálja azt, ami neki és csak neki jó, minek ezt állandóan felhánytorgatni?
thanos0

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Kórházi orvos: Inkább kidobják a maradék vakcinát, mert félnek a retorziótól24.hu/belfold/2021/01/20/koronavirus-vakcina-oltas-maradek/
több mint 5 éve
Vírusról volt szó és a kamu intézkedésekről.Nem mentesíti, de nagyon meglepődni sincs min.
Az én feltételezett //mi lenne ha//
erkölcseim nem mentesítik a köztörvényes bűnöző tolvajt, mert lehet hogy én is lopnék.
ozibozi
A nagyfiúk idáig is játszották a kinek van nagyobb fasza, én apukám erősebb játékot, Monopolyztak simán, csak idáig nem tettek ezért tönkre iparágakat, hogy gyarapodjanak. Ment az enélkül is.Ment.
ozibozi
Most meg így megy.
Változnak az idők.
több mint 5 éve
Vírusról volt szó és a kamu intézkedésekről.Az én feltételezett //mi lenne ha//
erkölcseim nem mentesítik a köztörvényes bűnöző tolvajt, mert lehet hogy én is lopnék.
A nagyfiúk idáig is játszották a kinek van nagyobb fasza, én apukám erősebb játékot, Monopolyztak simán, csak idáig nem tettek ezért tönkre iparágakat, hogy gyarapodjanak. Ment az enélkül is.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Egy mezei példa hogy még te is értsd: megveszi mondjuk egy piaci szereplő, véletlenszerűen mondjuk 3ooo milkóért az Oxigént, Kékduna wellnesst meg pár aprót.Ismét külön thread, külön kérdés:
Az ilyen vételek kb 70-80 %~ a bankhitelből van finanszírozva. ...
ozibozi
Ha egy piaci szereplő 80% bankhitelért vesz valamit, vagy 90%-ért, vagy a Gyurcsány-érában 110-120ért!, és mondjuk az általad leírt módon elveszi tőle az erősebb kutya, akkor mit is veszített el pontosan?
Azt, ami bár papíron az övé volt, de nem egy élet megtakarításaként összespórolt pénzből vette, hanem részint befektetői, részint bankpénzből?
Ha mondjuk Gyurcsánytól elvették volna a Club Aligát, miután100% hitelért megvette (vagyis a teljes vételárat egy bank biztosította számára), és a törlesztője többszöröséért egyből vissza is bérelte tőle az előző tulaj (a Magyar Állam), akkor Gyurcsányt mégis milyen veszteség érte volna?
A hitelfelvételnél profitált, a havi hoteltörlesztésnél profitált. Az elmaradt hasznát sajnáltad volna? Mert mást nem veszített.
Kb. annyi történt volna, mintha ketten kirabolunk egy öregasszonyt az utcán, és az osztozkodásnál kiveszed a kezemből a tárcát. Annyira az enyém, és annyira tőlem vetted el -pedig már fogtam!-, mint ahogy az elmúlt 30 év rengeteg hasonló einstandjánál történt.
Mielőtt úgy kommunikálnál, mintha nem lett volna privatizáció, olajos ügyek, első Orbán-kormány, Gyurcsányék paralel 20 éven át, pártfüggetlenül, közösen einstandolva, fosztogatva, bizniszelgetve, érdemes átgondolnod, hogy kicsoda vesz el kitől mit, és az valójában kié is.
több mint 5 éve
Csak hogy tisztán lássuk mennyire vagy álszent és logikus, 2+1 kérdés:A COVID mögött ha nem is áll, de a családja, és érdekköre qrva jól járt és fog járni, nem csak a lélegeztető gépek 9000 millió forintos megvételéből, de pl rengeteg szálloda ellehetetlenítéséből.Ez esetben pár lépés már csak és kiderül OV áll az egész covid mögött 😉Óóó dehogynem, van olyan osztrák síparadicsom, ahol kb. az összes szálloda már a NER-é.És szerinted kik fogják megvenni az ikonikus helyeket majd aprópénzért?Na de külföldiába nem tud semmit megvenni a NER, aztán ott is ezek az intézkedések vannak. Szóval nem egy magyar találmányról van szó ebben az esetben. Így ez az érvelés nem feltétlenül helytálló.
Meg a kevésbé ikonikusakat?
Így van, a NER közeliek.
És akkor majd hirtelen elmegy a virus pihenni.
Nem szól ez az egész másról kétségünk se legyen. Mert ugye a vírus az étteremben támad de a zsúfolásig telt tömegközlekedési eszközökön nem.
Bazzani
topin
empty taxi
topin
ozibozi
Ha módodban állna, és te lennél a megfelelő pozícióban, és neked lenne erre lehetőséged, te nem ugyanezt csinálnád?
És ha azt tódítod, hogy "nem, én nem ezt csinálnám", akkor azt áruld el, hogy hogy kerültél abba a pozícióba, ahol erre van lehetőség?
És egy bónuszkérdés: Ha egy profitorientált üzletember nem a profitot nézi egy egyébiránt extrém helyzetben, akkor ugyan mégis mit kéne nézzen?
És nem, szerintem sem erkölcsös, sőt, kimondottan amorális még ilyen válsághelyzetben is csak a saját hasznot nézni, de mindig, mindenki ezt csinálta a történelem során, és ezt csinálja, és ezt fogja csinálni.
Ilyen az emberi természet.
Lehet nem így kéne lennie, de így van.
több mint 5 éve
A COVID mögött ha nem is áll, de a családja, és érdekköre qrva jól járt és fog járni, nem csak a lélegeztető gépek 9000 millió forintos megvételéből, de pl rengeteg szálloda ellehetetlenítéséből.Kedves vagy, hogy segítettél. Igazán hálás vagyok.
Egy mezei példa hogy még te is értsd: megveszi mondjuk egy piaci szereplő, véletlenszerűen mondjuk 3ooo milkóért az Oxigént, Kékduna wellnesst meg pár aprót.
Az ilyen vételek kb 70-80 %~ a bankhitelből van finanszírozva. A bank felszólítja a bevétel nélküli befektetőt, hogy fizessen. A piaci szereplő Haladèkot kér, de ehelyett fenyegetőzés jön cserébe, majd váratlanul megjelenik Rahellőrincstb, hívjuk bárhogy és felajánl egy
—
jó esetben átvállalom a bankhitelt és takarodj—
üzletet.
Majd miután egy forint nélkül bekerült a cégbe, apa barátja telefonál és váratlanul átalakítják a banki szedődést oly módon, hogy hosszabb futamidővel végtelen türelmi idővel meg is lett a szálloda hálózat egy qrva forint nélkül.
Van még tovább, mondjam még 😉
ozibozi
több mint 5 éve
A COVID mögött ha nem is áll, de a családja, és érdekköre qrva jól járt és fog járni, nem csak a lélegeztető gépek 9000 millió forintos megvételéből, de pl rengeteg szálloda ellehetetlenítéséből.Ez esetben pár lépés már csak és kiderül OV áll az egész covid mögött 😉Óóó dehogynem, van olyan osztrák síparadicsom, ahol kb. az összes szálloda már a NER-é.És szerinted kik fogják megvenni az ikonikus helyeket majd aprópénzért?Na de külföldiába nem tud semmit megvenni a NER, aztán ott is ezek az intézkedések vannak. Szóval nem egy magyar találmányról van szó ebben az esetben. Így ez az érvelés nem feltétlenül helytálló.
Így van, a NER közeliek.
Nem szól ez az egész másról kétségünk se legyen. Mert ugye a vírus az étteremben támad de a zsúfolásig telt tömegközlekedési eszközökön nem.
Bazzani
topin
empty taxi
topin
Egy mezei példa hogy még te is értsd: megveszi mondjuk egy piaci szereplő, véletlenszerűen mondjuk 3ooo milkóért az Oxigént, Kékduna wellnesst meg pár aprót.
Az ilyen vételek kb 70-80 %~ a bankhitelből van finanszírozva. A bank felszólítja a bevétel nélküli befektetőt, hogy fizessen. A piaci szereplő Haladèkot kér, COVID stb, de ehelyett a lófej mellett kis fenyegetőzés jön cserébe, majd váratlanul megjelenik Rahellőrincstb, hívjuk bárhogy cég és felajánl egy
—
jó esetben átvállalom a bankhitelt és takarodj—
üzletet. /ez a jó eset/
Majd miután egy forint nélkül bekerült a cégbe, apa barátja telefonál és váratlanul átalakítják a banki szedődést (Covidra való hivatkozás stb)oly módon, hogy hosszabb futamidővel végtelen türelmi idővel hirtelen meg is lett a szálloda hálózat egy kibaszott qrva forint nélkül.
Ez csak egy konkrét példa, nem általánosság, de
Van még tovább, mondjam még 😉
Felesleges.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Ez esetben pár lépés már csak és kiderül OV áll az egész covid mögött 😉Óóó dehogynem, van olyan osztrák síparadicsom, ahol kb. az összes szálloda már a NER-é.És szerinted kik fogják megvenni az ikonikus helyeket majd aprópénzért?Na de külföldiába nem tud semmit megvenni a NER, aztán ott is ezek az intézkedések vannak. Szóval nem egy magyar találmányról van szó ebben az esetben. Így ez az érvelés nem feltétlenül helytálló.
Így van, a NER közeliek.
Bazzani
topin
empty taxi
több mint 5 éve
Én hetente 4-5x vezetek este 8 után 30-50 km távokat és még csak 1x állított meg rendőr....Mert maszkban vagy. Egyedül az utcán. Hajnalban.Mo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.Teljesen.
davemayer
Nálunk például hajnalban alig van ember az utcán amikor melózni megyek.
Eddig sem volt de most aztán fú de nincs.
Bazzani
Ez lehet az oka,
csi77
több mint 5 éve
Óóó dehogynem, van olyan osztrák síparadicsom, ahol kb. az összes szálloda már a NER-é.És szerinted kik fogják megvenni az ikonikus helyeket majd aprópénzért?Na de külföldiába nem tud semmit megvenni a NER, aztán ott is ezek az intézkedések vannak. Szóval nem egy magyar találmányról van szó ebben az esetben. Így ez az érvelés nem feltétlenül helytálló.
Így van, a NER közeliek.
Bazzani
topin

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
De ezek az intézkedések nem olyanoknak szólnak, akik képesek felfogni ezt. Hanem azoknak, akik képtelenek lennének értelmezni egy azonnali és nem fokozatos zárást, mikor nincs is vírus, meg nem kell vakcina és a többi finomság.Ok csak ez nekem olyan hogy ez olyan kis hányadát érinti a társadalomnak (akik illegálisan bulizhatnak) hogy ettől várni bármit szerintem vicc. A lépcsőzetes bevezetésen meg már szerintem rég túlhaladt a fertőzöttség és a tűrőképesség is. Mindenkinek jobb lenne már ha végre bemondanák a legszigorúbbat, inkább húzzák ki a fogamat hirtelen és fájjon addig mint elhúzzák és fájjon végig. Tényleg kivancsi vagyok hogy meddig hajlandóak várni a "full lockdown 3 hétig"-gel, a gazdaság szempontjából most lenne a legideálisabb, a termelésben a január-február általánosságban a leggyengébb, kvázi most fájna lezárni mindent a legkevésbé.Mo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.Az éjszakai korlátozás a legegyszerűbb módja a nélkülözhető bóklászás és ezáltal felesleges kontaktolás felszámolására, ami egy ilyen esetben eléggé indokolt. Ha már ugye mondjuk még éjszaka sem akar valaki otthon lenni a helyzet ellenére. És mindig ez az első fázis a további kijárási tilalmak felé, mert így egyből nem annyira drasztikus a hatása azoknak.
davemayer
topin
davemayer
Egyszerűen a társadalmak borzalmasan elbutulnak és elkényelmesednek.
Jönni-menni akarnak, amíg nem érzik magukon ezt. Nem gondolnak senkire, csak magukra, mert kellenek az élmények, anélkül nincs élet.
A vendéglátósok, meg konditermesek is tüntikézni akarnak, de hogy ezzel mondjuk az egy éve robotpilóta üzemmódba dolgozó kiégett egészségügyieknek mit okoznának, azzal nem foglalkoznak. Majd dolgoznak nonstop még 10 hónapot max, kit érdekel. Nekik nem jár az élmény, hiszen erre esküdtek fel. Ráadásul amikor a tanerők, vagy eü dolgozók mellett kellett tüntikézni, akkor nem álltak le a vendéglátók ezzel is jelezve hogy velük vannak. Kakiltak rá, ahogy most is.
Ráadásul azok az emberek, akik a vendéglátósok mellett tüntetnek, meg a kondisok mellett, azok nem együttérzésből mennek, hanem mert ők oda el akarnak járni. Nem érdekli őket a vendéglátósok sorsa. De majd ha leterhelődne az eü és bekerülnének, akkor elvárnák hogy megmentsék őket, vagy a papit,mamit, gyerkőcöt.
Amikor fut a szekér, akkor kell gondolkodni és egyezkedni, vagy amikor más szarban van, akkor kell úgy odaállni, hogy ahhoz nem fűződik érdek és nem ártanak vele senkinek.
több mint 5 éve
az kétszáz százalékosKatyusa.www.portfolio.hu/global/20210119/itt-a-varatlan-bejelentes-elkeszult-az-elso-100-szazalekos-hatekonysagu-vakcina-a-vilagon-465946?ampMakarov PM-9?
Itt az orosz jóság 🤣😁
warr_b
slowmotion
warr_b
több mint 5 éve
Katyusa.www.portfolio.hu/global/20210119/itt-a-varatlan-bejelentes-elkeszult-az-elso-100-szazalekos-hatekonysagu-vakcina-a-vilagon-465946?ampMakarov PM-9?
Itt az orosz jóság 🤣😁
warr_b
slowmotion

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/global/20210119/itt-a-varatlan-bejelentes-elkeszult-az-elso-100-szazalekos-hatekonysagu-vakcina-a-vilagon-465946?ampMakarov PM-9?
Itt az orosz jóság 🤣😁
warr_b
több mint 5 éve
Ok csak ez nekem olyan hogy ez olyan kis hányadát érinti a társadalomnak (akik illegálisan bulizhatnak) hogy ettől várni bármit szerintem vicc. A lépcsőzetes bevezetésen meg már szerintem rég túlhaladt a fertőzöttség és a tűrőképesség is. Mindenkinek jobb lenne már ha végre bemondanák a legszigorúbbat, inkább húzzák ki a fogamat hirtelen és fájjon addig mint elhúzzák és fájjon végig. Tényleg kivancsi vagyok hogy meddig hajlandóak várni a "full lockdown 3 hétig"-gel, a gazdaság szempontjából most lenne a legideálisabb, a termelésben a január-február általánosságban a leggyengébb, kvázi most fájna lezárni mindent a legkevésbé.Mo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.Az éjszakai korlátozás a legegyszerűbb módja a nélkülözhető bóklászás és ezáltal felesleges kontaktolás felszámolására, ami egy ilyen esetben eléggé indokolt. Ha már ugye mondjuk még éjszaka sem akar valaki otthon lenni a helyzet ellenére. És mindig ez az első fázis a további kijárási tilalmak felé, mert így egyből nem annyira drasztikus a hatása azoknak.
davemayer
topin
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Innentől?!Mo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.ez innentől már tényleg nem más, mint pillanatpolitizálás és a társadalom tűrőképességének a tesztelése
davemayer
r.baggio
Márciustól ez megy.
Az egyetlen hatásos intézkedést nem hozták meg sehol Európában, de mindenhol megy a politikai kommunikáció.
Innentől... ugyan...
több mint 5 éve
Vagyis most fejtetted meg, hogy mi a realitás. Vagyis annak egy szelete. A tönkremenő kiskocsmát Tiszapüszkényen és a pesti helyek 60-80 százalékát meg nem veszi meg senki, mennek a kukába.És szerinted kik fogják megvenni az ikonikus helyeket majd aprópénzért?Ez okés, de mit tud csinálni a vállalkozó, hogy rávegye a kormányzatot a lazításra, amikor egész Európa egyre jobban zár, ráadásul ez a logikus is, amíg nincs átoltva Európa, és egyre jobban terhelődik az egészségügyi ellátórendszer.Mondjuk sokkal könnyebb úgy bevételt csinálni ha nyitva van.Ja, hogy arra gondoltál, hogy a "nem tűrés" az a tüntetés meg a szó nélkül nem hagyás?A te forgatókönyved szerint ezek az emberek majd szép csöndben éhenhalnak és a pártod felírja őket mint veszteség.Hanem?24.hu/fn/gazdasag/2021/01/19/idegenforgalom-vendeglatas-koronavirus-punkosd-nyitas/Kb akkor rakhatják is a lakatot mindenre.
Beki
Ezt nem fogják tűrni.
Bazzani
Mi fog történni szerinted?
Mert a turizmus, vendéglátás nem az, amit erővel, egyoldalúan lehet csinálni, hiszen kell hozzá vendég is.
A fát ki tudom vágni engedély nélkül, és vissza már nem lehet ragasztani, vagy házat is tudok építtetni, ritkán bontatják vissza, de egy vendéglátós mit csinálhat? Feljön hozzám, és erővel elrángat, hogy vacsorázzak, ahogy a pandémia előtt tettem, vagy idecibálja a legénybúcsús angolt a karjánál fogva?
Sobri Jóska
Amit én gondolok, hogy ezek az emberek ha elérik a tűréshatáruk végét akkor ezrével mennek majd fel tüntetni. És jó esetben csak tüntetni.
Az, hogy melyik lesz ebből ami megvalósul azt nem tudom.
De az, hogy a vendéglátós meg a konditrem tulaj azt látja, hogy fideszék mehetnek buzibulizni hajózni meg bárhova, minden nyitva lehet csak ők nem azt nem sokáig fogja szó nélkül hagyni.
Mert ugye egy gyárban több százan lehetnek maszk nélkül egymás mellett de egy étteremben 10en sem. Ugyanmár...
Bazzani
És attól lesz bevételük?
Én azt hittem valami konkrét történésre gondolsz amitől beindulhat egy álló vállalkozás és amit a vállalkozó konkrétan tud tenni a bevétele, profitja érdekében.
Sobri Jóska
Mondjuk az lenne az első lépés, hogy ezt engedjék. Aztán találjanak ki megfelelő szabályokat rá.
Például egy edzőteremben is lehetne limitált létszám, kesztyű, maszk, fertőtlenített eszközök.
Ennél a mostani állapotnál bármi jobb.
Bazzani
Az istennek se laposodik az a kurva görbe, pedig attól, hogy eltelt 10 hónap még ennek kell elsődleges prioritásnak lennie.
Illetve én is vállalkozópárti vagyok (vállalkozóként ugye logikus is), de van, amikor a szar és a fos közül lehet csak választani, és van, amikor még abból se.
És elnagyoltan azt mondom, hogy a koronavírusra rá fog menni a vendéglátó ágazat legalább fele teljesen, Pesten már most árulnak ikonikus helyeket (Fat Mo's, Paris, Texas, stb.), mert egyszerűbb kiszállni, és kivenni 20-50-100 milliót, mint visszatermelni a kieső 5-10-15 hónapot.
Ezen se tüntetés, se egy két szó nem változtat.
Írtam tavaly, hogy az óriási gazdasági válság elsőre a szolgáltatóágazatokat vágja agyon, azon belül is a luxuságazatokat. Ezen felbontásom szerint az éttermek, kocsmák luxusszolgáltatások. (Ahogy a rendezvény-, a szépségipar, idegenforgalom, turizmus nagy része is.)
Sobri Jóska
Így van, a NER közeliek.
Bazzani
Így pláne nem értem milyen ennek ellentmondó intézkedést vársz a tüntetésektől és a szónélkülnemhagyástól.
Elárulod?
több mint 5 éve
Értem, hogy leszarod, de próbálj azok fejével gondolkodni akik döntéshelyzetben vannak.Én leszarom, hogy a fidesznek mi éri meg.Mondjuk sokkal könnyebb úgy bevételt csinálni ha nyitva van.Ezt külön kérdezem meg, mert egy másik thread:
Mondjuk az lenne az első lépés, hogy ezt engedjék. Aztán találjanak ki megfelelő szabályokat rá.
Bazzani
Minek?
Miért érné meg a kormányzatnak, ha engedi, hogy vendéglátóhelyek, edzőtrmek kinyissanak?
Neki ebből mi a haszna?
Több szavazatot visz, mint hoz, ez nyilvánvaló.
Ugye a kisvállalkozók, kkv-tulajdonosok, konditerembe járó fiatalok eddig se voltak Fidesz-törzsszavazók, míg a nyugdíjasok, idősebbek, akiket "véd" ez a zárás (politikai kommunikációban mindenképp) meg igen.
Sobri Jóska
Én azt nézem, hogy az embereknek mi a jobb.
Bazzani
Különben csak beszélsz súlytalanul a semmibe, érdemi mondanivaló nélkül verbalizálod a hőbörgést.
És nincsenek "az emberek". Nem ugyanaz mindenkinek a jobb, ez annál sokkal árnyaltabb, elég sokan vannak "az emberek" kategóriában.
több mint 5 éve
Én már lehúztam a rolót év elején.Illetve én is vállalkozópárti vagyok (vállalkozóként ugye logikus is), de van, amikor a szar és a fos közül lehet csak választani, és van, amikor még eabból se.Ha erosen erintett lennel, nem így velekednel. Jomagad és családod veszélyben nincs (gazdaságilag termeszetesen). Nem így velekednel. Valoszinuleg nem latod, vagy ami rosszabb is lehet, nem erzed, hogy masok mekkorát buktak. Akar amit életükben felepitettek vallalkozast. Úgy velem, ha ténylegesen erintett lennel, nem akarnad oly konnyen lehúzni te sem a rolót, hogy a gyümölcsöd odavesszen. Szeretned magadnak és családodnak biztosítani a jövőt. 🙃
Sobri Jóska
Ennyi ido utan tobbet érne, ha nyitnank - eros és körültekintő szabalyokkal.
(De termeszetesen amíg az ebbben dontest hozoknal el nem vágjak a bevételi forrást, azaz veszélyben lenne jovojuk, addig meggondolatlansag lesz a kozeppontban.) ☹️
Ventura
És valóban, vannak tartalékaim. Elég hülye és rossz vállalkozó lennék, ha nem így lenne.
De ez irreleváns abból a szempontból, hogy mi helyes és hasznos globálisan.
Ha most nyitsz -amikor a záráson kívül semmi más nem történt járványügyileg, vagyis még se vakcina, se gyors és pontos teszt, se üzembiztos gyógyszer- akkor minek zártál?
több mint 5 éve
Magyarországon sem lenne testidegenabc7ny.com/queens-illegal-club-nyc-party-sheriff-covid/8935163
Meg ez
www.latimes.com/california/story/2020-07-29/covid-19-outbreak-confirmed-at-a-pacific-beach-gym-operating-in-defiance-of-health-order
Szerkesztette: Willie Parker