Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Mo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.Az éjszakai korlátozás a legegyszerűbb módja a nélkülözhető bóklászás és ezáltal felesleges kontaktolás felszámolására, ami egy ilyen esetben eléggé indokolt. Ha már ugye mondjuk még éjszaka sem akar valaki otthon lenni a helyzet ellenére. És mindig ez az első fázis a további kijárási tilalmak felé, mert így egyből nem annyira drasztikus a hatása azoknak.
davemayer
több mint 5 éve
És szerinted kik fogják megvenni az ikonikus helyeket majd aprópénzért?Na de külföldiába nem tud semmit megvenni a NER, aztán ott is ezek az intézkedések vannak. Szóval nem egy magyar találmányról van szó ebben az esetben. Így ez az érvelés nem feltétlenül helytálló.
Meg a kevésbé ikonikusakat?
Így van, a NER közeliek.
És akkor majd hirtelen elmegy a virus pihenni.
Nem szól ez az egész másról kétségünk se legyen. Mert ugye a vírus az étteremben támad de a zsúfolásig telt tömegközlekedési eszközökön nem.
Bazzani
több mint 5 éve
„Akkor vásárolj, amikor vér folyik az utcákon”+ szétlopni amit még lehetMo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.ez innentől már tényleg nem más, mint pillanatpolitizálás és a társadalom tűrőképességének a tesztelése
davemayer
r.baggio
Bazzani

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
+ szétlopni amit még lehetMo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.ez innentől már tényleg nem más, mint pillanatpolitizálás és a társadalom tűrőképességének a tesztelése
davemayer
r.baggio
több mint 5 éve
Mo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.ez innentől már tényleg nem más, mint pillanatpolitizálás és a társadalom tűrőképességének a tesztelése
davemayer

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/global/20210119/itt-a-varatlan-bejelentes-elkeszult-az-elso-100-szazalekos-hatekonysagu-vakcina-a-vilagon-465946?ampItt az orosz jóság 🤣😁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Szerencsére nálunk nem kell maszk az utcán. De amúgy én tényleg hordom hajnalban, mert elég könnyen megfázik a torkom.Mert maszkban vagy. Egyedül az utcán. Hajnalban.Mo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.Teljesen.
davemayer
Nálunk például hajnalban alig van ember az utcán amikor melózni megyek.
Eddig sem volt de most aztán fú de nincs.
Bazzani
Ez lehet az oka,
csi77
Ma is maszkban voltam futni.
több mint 5 éve
Mert maszkban vagy. Egyedül az utcán. Hajnalban.Mo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.Teljesen.
davemayer
Bazzani
Ez lehet az oka,
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Mo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.Teljesen.
davemayer
több mint 5 éve
És szerinted kik fogják megvenni az ikonikus helyeket majd aprópénzért?Ez okés, de mit tud csinálni a vállalkozó, hogy rávegye a kormányzatot a lazításra, amikor egész Európa egyre jobban zár, ráadásul ez a logikus is, amíg nincs átoltva Európa, és egyre jobban terhelődik az egészségügyi ellátórendszer.Mondjuk sokkal könnyebb úgy bevételt csinálni ha nyitva van.Ja, hogy arra gondoltál, hogy a "nem tűrés" az a tüntetés meg a szó nélkül nem hagyás?A te forgatókönyved szerint ezek az emberek majd szép csöndben éhenhalnak és a pártod felírja őket mint veszteség.Hanem?24.hu/fn/gazdasag/2021/01/19/idegenforgalom-vendeglatas-koronavirus-punkosd-nyitas/Kb akkor rakhatják is a lakatot mindenre.
Beki
Ezt nem fogják tűrni.
Bazzani
Mi fog történni szerinted?
Mert a turizmus, vendéglátás nem az, amit erővel, egyoldalúan lehet csinálni, hiszen kell hozzá vendég is.
A fát ki tudom vágni engedély nélkül, és vissza már nem lehet ragasztani, vagy házat is tudok építtetni, ritkán bontatják vissza, de egy vendéglátós mit csinálhat? Feljön hozzám, és erővel elrángat, hogy vacsorázzak, ahogy a pandémia előtt tettem, vagy idecibálja a legénybúcsús angolt a karjánál fogva?
Sobri Jóska
Amit én gondolok, hogy ezek az emberek ha elérik a tűréshatáruk végét akkor ezrével mennek majd fel tüntetni. És jó esetben csak tüntetni.
Az, hogy melyik lesz ebből ami megvalósul azt nem tudom.
De az, hogy a vendéglátós meg a konditrem tulaj azt látja, hogy fideszék mehetnek buzibulizni hajózni meg bárhova, minden nyitva lehet csak ők nem azt nem sokáig fogja szó nélkül hagyni.
Mert ugye egy gyárban több százan lehetnek maszk nélkül egymás mellett de egy étteremben 10en sem. Ugyanmár...
Bazzani
És attól lesz bevételük?
Én azt hittem valami konkrét történésre gondolsz amitől beindulhat egy álló vállalkozás és amit a vállalkozó konkrétan tud tenni a bevétele, profitja érdekében.
Sobri Jóska
Mondjuk az lenne az első lépés, hogy ezt engedjék. Aztán találjanak ki megfelelő szabályokat rá.
Például egy edzőteremben is lehetne limitált létszám, kesztyű, maszk, fertőtlenített eszközök.
Ennél a mostani állapotnál bármi jobb.
Bazzani
Az istennek se laposodik az a kurva görbe, pedig attól, hogy eltelt 10 hónap még ennek kell elsődleges prioritásnak lennie.
Illetve én is vállalkozópárti vagyok (vállalkozóként ugye logikus is), de van, amikor a szar és a fos közül lehet csak választani, és van, amikor még abból se.
És elnagyoltan azt mondom, hogy a koronavírusra rá fog menni a vendéglátó ágazat legalább fele teljesen, Pesten már most árulnak ikonikus helyeket (Fat Mo's, Paris, Texas, stb.), mert egyszerűbb kiszállni, és kivenni 20-50-100 milliót, mint visszatermelni a kieső 5-10-15 hónapot.
Ezen se tüntetés, se egy két szó nem változtat.
Írtam tavaly, hogy az óriási gazdasági válság elsőre a szolgáltatóágazatokat vágja agyon, azon belül is a luxuságazatokat. Ezen felbontásom szerint az éttermek, kocsmák luxusszolgáltatások. (Ahogy a rendezvény-, a szépségipar, idegenforgalom, turizmus nagy része is.)
Sobri Jóska
Meg a kevésbé ikonikusakat?
Így van, a NER közeliek.
És akkor majd hirtelen elmegy a virus pihenni.
Nem szól ez az egész másról kétségünk se legyen. Mert ugye a vírus az étteremben támad de a zsúfolásig telt tömegközlekedési eszközökön nem.
több mint 5 éve
Mo.-n bevált az ejszakai kijárási tilalom? Nem hiszem hogy ha lejjebb is ment a fertőzöttseg az ennek köszönhető és nem annsk h nem volt suli... csak azért kérdezem mert itt Hollandiában most akarják bevezetni, este 8tól reggel 4ig. Én ennek értelmét nem látom, ugyanis minden bulihely és vendeglátóhely zárva október óta amúgy is.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Én leszarom, hogy a fidesznek mi éri meg.Mondjuk sokkal könnyebb úgy bevételt csinálni ha nyitva van.Ezt külön kérdezem meg, mert egy másik thread:
Mondjuk az lenne az első lépés, hogy ezt engedjék. Aztán találjanak ki megfelelő szabályokat rá.
Bazzani
Minek?
Miért érné meg a kormányzatnak, ha engedi, hogy vendéglátóhelyek, edzőtrmek kinyissanak?
Neki ebből mi a haszna?
Több szavazatot visz, mint hoz, ez nyilvánvaló.
Ugye a kisvállalkozók, kkv-tulajdonosok, konditerembe járó fiatalok eddig se voltak Fidesz-törzsszavazók, míg a nyugdíjasok, idősebbek, akiket "véd" ez a zárás (politikai kommunikációban mindenképp) meg igen.
Sobri Jóska
Én azt nézem, hogy az embereknek mi a jobb.
több mint 5 éve
Illetve én is vállalkozópárti vagyok (vállalkozóként ugye logikus is), de van, amikor a szar és a fos közül lehet csak választani, és van, amikor még eabból se.Ha erosen erintett lennel, nem így velekednel. Jomagad és családod veszélyben nincs (gazdaságilag termeszetesen). Nem így velekednel. Valoszinuleg nem latod, vagy ami rosszabb is lehet, nem erzed, hogy masok mekkorát buktak. Akar amit életükben felepitettek vallalkozast. Úgy velem, ha ténylegesen erintett lennel, nem akarnad oly konnyen lehúzni te sem a rolót, hogy a gyümölcsöd odavesszen. Szeretned magadnak és családodnak biztosítani a jövőt. 🙃
Sobri Jóska
Ennyi ido utan tobbet érne, ha nyitnank - eros és körültekintő szabalyokkal.
(De termeszetesen amíg az ebbben dontest hozoknal el nem vágjak a bevételi forrást, azaz veszélyben lenne jovojuk, addig meggondolatlansag lesz a kozeppontban.) ☹️
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 5 éve
Mondjuk sokkal könnyebb úgy bevételt csinálni ha nyitva van.Ezt külön kérdezem meg, mert egy másik thread:
Bazzani
Minek?
Miért érné meg a kormányzatnak, ha engedi, hogy vendéglátóhelyek, edzőtrmek kinyissanak?
Neki ebből mi a haszna?
Több szavazatot visz, mint hoz, ez nyilvánvaló.
Ugye a kisvállalkozók, kkv-tulajdonosok, konditerembe járó fiatalok eddig se voltak Fidesz-törzsszavazók, míg a nyugdíjasok, idősebbek, akiket "véd" ez a zárás (politikai kommunikációban mindenképp) meg igen.
több mint 5 éve
Ez okés, de mit tud csinálni a vállalkozó, hogy rávegye a kormányzatot a lazításra, amikor egész Európa egyre jobban zár, ráadásul ez a logikus is, amíg nincs átoltva Európa, és egyre jobban terhelődik az egészségügyi ellátórendszer.Mondjuk sokkal könnyebb úgy bevételt csinálni ha nyitva van.Ja, hogy arra gondoltál, hogy a "nem tűrés" az a tüntetés meg a szó nélkül nem hagyás?A te forgatókönyved szerint ezek az emberek majd szép csöndben éhenhalnak és a pártod felírja őket mint veszteség.Hanem?24.hu/fn/gazdasag/2021/01/19/idegenforgalom-vendeglatas-koronavirus-punkosd-nyitas/Kb akkor rakhatják is a lakatot mindenre.
Beki
Ezt nem fogják tűrni.
Bazzani
Mert a turizmus, vendéglátás nem az, amit erővel, egyoldalúan lehet csinálni, hiszen kell hozzá vendég is.
A fát ki tudom vágni engedély nélkül, és vissza már nem lehet ragasztani, vagy házat is tudok építtetni, ritkán bontatják vissza, de egy vendéglátós mit csinálhat? Feljön hozzám, és erővel elrángat, hogy vacsorázzak, ahogy a pandémia előtt tettem, vagy idecibálja a legénybúcsús angolt a karjánál fogva?
Sobri Jóska
Amit én gondolok, hogy ezek az emberek ha elérik a tűréshatáruk végét akkor ezrével mennek majd fel tüntetni. És jó esetben csak tüntetni.
De az, hogy a vendéglátós meg a konditrem tulaj azt látja, hogy fideszék mehetnek buzibulizni hajózni meg bárhova, minden nyitva lehet csak ők nem azt nem sokáig fogja szó nélkül hagyni.
Mert ugye egy gyárban több százan lehetnek maszk nélkül egymás mellett de egy étteremben 10en sem. Ugyanmár...
Bazzani
És attól lesz bevételük?
Én azt hittem valami konkrét történésre gondolsz amitől beindulhat egy álló vállalkozás és amit a vállalkozó konkrétan tud tenni a bevétele, profitja érdekében.
Sobri Jóska
Például egy edzőteremben is lehetne limitált létszám, kesztyű, maszk, fertőtlenített eszközök.
Bazzani
Az istennek se laposodik az a kurva görbe, pedig attól, hogy eltelt 10 hónap még ennek kell elsődleges prioritásnak lennie.
Illetve én is vállalkozópárti vagyok (vállalkozóként ugye logikus is), de van, amikor a szar és a fos közül lehet csak választani, és van, amikor még abból se.
És elnagyoltan azt mondom, hogy a koronavírusra rá fog menni a vendéglátó ágazat legalább fele teljesen, Pesten már most árulnak ikonikus helyeket (Fat Mo's, Paris, Texas, stb.), mert egyszerűbb kiszállni, és kivenni 20-50-100 milliót, mint visszatermelni a kieső 5-10-15 hónapot.
Ezen se tüntetés, se egy két szó nem változtat.
Írtam tavaly, hogy az óriási gazdasági válság elsőre a szolgáltatóágazatokat vágja agyon, azon belül is a luxuságazatokat. Ezen felbontásom szerint az éttermek, kocsmák luxusszolgáltatások. (Ahogy a rendezvény-, a szépségipar, idegenforgalom, turizmus nagy része is.)
több mint 5 éve
Mondjuk sokkal könnyebb úgy bevételt csinálni ha nyitva van.Ja, hogy arra gondoltál, hogy a "nem tűrés" az a tüntetés meg a szó nélkül nem hagyás?A te forgatókönyved szerint ezek az emberek majd szép csöndben éhenhalnak és a pártod felírja őket mint veszteség.Hanem?24.hu/fn/gazdasag/2021/01/19/idegenforgalom-vendeglatas-koronavirus-punkosd-nyitas/Kb akkor rakhatják is a lakatot mindenre.
Beki
Ezt nem fogják tűrni.
Bazzani
Sobri Jóska
Bazzani
És attól lesz bevételük?
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Ja, hogy arra gondoltál, hogy a "nem tűrés" az a tüntetés meg a szó nélkül nem hagyás?A te forgatókönyved szerint ezek az emberek majd szép csöndben éhenhalnak és a pártod felírja őket mint veszteség.Hanem?24.hu/fn/gazdasag/2021/01/19/idegenforgalom-vendeglatas-koronavirus-punkosd-nyitas/Kb akkor rakhatják is a lakatot mindenre.
Beki
Ezt nem fogják tűrni.
Bazzani
Sobri Jóska
Bazzani
És attól lesz bevételük?
több mint 5 éve
A te forgatókönyved szerint ezek az emberek majd szép csöndben éhenhalnak és a pártod felírja őket mint veszteség.Hanem?24.hu/fn/gazdasag/2021/01/19/idegenforgalom-vendeglatas-koronavirus-punkosd-nyitas/Kb akkor rakhatják is a lakatot mindenre.
Beki
Ezt nem fogják tűrni.
Bazzani
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Minél szarabb annál jobb, hogy anál legyen nekik. 😊
több mint 5 éve
Most ha beoltják az összes EÜ dolgozót, az idős otthonokat, tanárokat meg aki "frontvonalban" van, mi a francnak tovább erőltetni a szigort? Ez hány ember lehet összesen, 500e? Abból már 100e kapott oltást, február végére csak megkapja közülük mindenki. Kórházi ágyak, orvosok, ápolók, lélegeztetőgépek... vannak, azt hazudják.Csigavér, ezek le se szarják, mi lenne a jó nekünk 😀 Innentől kezdve a választásokra koncentrálnak, akkorra akarnak nagyot durrantani, hogy a lehető legtöbben azt gondolják, hú, a sok szar után de jó most nekünk végre... hátha szavaz még rájuk pár busznyi aznap behozott ukrán és román (magyar állampolgár).
Nem tömegrendezvény meg maszkhordás törlése ami itt a lényeg, csak mondjuk kijárás 10-ig, edzőtermek, sportpályák nyitva, éttermek eltolt asztalokkal nyitva....stb.
FLZOLI
A másik lehetőség, hogy érzik a vesztüket és minden mindegy alapon ahogy csak tudják, taccsravágják az országot még jobban, hogy majd az új kormány legyen mindenért is a hibás és 4 év múlva jöhessenek vissza. Mert ugye a magyar birka nem tanul.
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
Szerintem ez nem lenne fair és túlzott szintű állami beavatkozás a piacba. Mégis mi alapján kéne X, Y, Z adófizető megmentsen 10, 100, 100, 1000 céget ingyen pénzen? Ott a német példa a Lufthansával, bazi nagy részesedésért cserébe volt csak hajlandó beszállni a kormány amit ha talpra állnak visszavásárolhatnak.Ezt nem értem kicsit én sem, hogy még ha kis is nyithatnak, magyar vendégkör nem fog eltartani ennyi vendéglátóhelyet, ahogy a reptér forgalmát is a külföldi turizmus "fújta fel", nem a külföldi magyar munkavállalók mozgása.Hanem?24.hu/fn/gazdasag/2021/01/19/idegenforgalom-vendeglatas-koronavirus-punkosd-nyitas/Kb akkor rakhatják is a lakatot mindenre.
Beki
Ezt nem fogják tűrni.
Bazzani
Sobri Jóska
Ezzel együtt a full zárva tartás úgy nem indokolt hogy más meg mehet illetve tényleg illene legalább annyit segíteni nekik hogy ne haljanak éhen, ha nincs ingyenpénz legalább 0%-os hitelt adjanak nekik vagy vmi.
davemayer
több mint 5 éve
Most ha beoltják az összes EÜ dolgozót, az idős otthonokat, tanárokat meg aki "frontvonalban" van, mi a francnak tovább erőltetni a szigort? Ez hány ember lehet összesen, 500e? Abból már 100e kapott oltást, február végére csak megkapja közülük mindenki. Kórházi ágyak, orvosok, ápolók, lélegeztetőgépek... vannak, azt hazudják. Nem tömegrendezvény meg maszkhordás törlése ami itt a lényeg, csak mondjuk kijárás 10-ig, edzőtermek, sportpályák nyitva, éttermek eltolt asztalokkal nyitva....stb.
több mint 5 éve
Ezt nem értem kicsit én sem, hogy még ha kis is nyithatnak, magyar vendégkör nem fog eltartani ennyi vendéglátóhelyet, ahogy a reptér forgalmát is a külföldi turizmus "fújta fel", nem a külföldi magyar munkavállalók mozgása.Hanem?24.hu/fn/gazdasag/2021/01/19/idegenforgalom-vendeglatas-koronavirus-punkosd-nyitas/Kb akkor rakhatják is a lakatot mindenre.
Beki
Ezt nem fogják tűrni.
Bazzani
Sobri Jóska
Ezzel együtt a full zárva tartás úgy nem indokolt hogy más meg mehet illetve tényleg illene legalább annyit segíteni nekik hogy ne haljanak éhen, ha nincs ingyenpénz legalább 0%-os hitelt adjanak nekik vagy vmi.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Sajnos, nagyon megszívták, ez a realitás, addig nem nagyon látom, hogyan nyithatnának ki......😕24.hu/fn/gazdasag/2021/01/19/idegenforgalom-vendeglatas-koronavirus-punkosd-nyitas/Kb akkor rakhatják is a lakatot mindenre.
Beki
Ezt nem fogják tűrni.
Bazzani
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png