Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
24.hu/kozelet/2020/09/18/koronavirus-orban-koranyi-lelegeztetogep/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
24.hu/kozelet/2020/09/18/koronavirus-magan-teszt/Kicsit bővebben ugyanez, nesze neked tesztelés...
Vrij6
www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-jarvany-magyarorszag-pcr-teszt-ar-laboratorium.713806.html

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
ők közúton jönnek úgy, hogy határig mennek saját karintiai rendszámmal, és ott átszállnak másik autóba, ami burgenlandi asszem.amúgy most az osztrák határon mi a gyakorlat? két barátom jön haza hétvégére legénybúcsúra, de nem ingázók, egyik Villachban másik Klagenfurtban lakik. szerintetek átengedik őket karantén nélkül?pont szerdán hallottam a meccsen olyat, hogy valaki Londonból úgy jött haza, hogy repcsi Bécsig, ott vonat Pestig és a kutya nem kérdezett semmit, karanténba sem kellett vonulnia
csebi
NB2
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
amúgy most az osztrák határon mi a gyakorlat? két barátom jön haza hétvégére legénybúcsúra, de nem ingázók, egyik Villachban másik Klagenfurtban lakik. szerintetek átengedik őket karantén nélkül?pont szerdán hallottam a meccsen olyat, hogy valaki Londonból úgy jött haza, hogy repcsi Bécsig, ott vonat Pestig és a kutya nem kérdezett semmit, karanténba sem kellett vonulnia
csebi
több mint 5 éve
amúgy most az osztrák határon mi a gyakorlat? két barátom jön haza hétvégére legénybúcsúra, de nem ingázók, egyik Villachban másik Klagenfurtban lakik. szerintetek átengedik őket karantén nélkül?
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Máshol is sokkal magasabb szàmok (vagy arányokat nézve is hasonlóan magasnál) mentén zajlik az élet, itt is menni fog.... Nem azt mondom, hogy ez jó, csak azt, hogy ez a helyzet... 😕ez nem ilyen egyszerű azért, ha maradnak ezek a számok azzal igen együtt lehet élni
dande
csak a vírus terjedésben a stagnáló számok nem épp jellemző
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ha több tucatnyi (esetleg több száz) halott lesz majd naponta, elég lesz azt csak felszorozni arányosan.ha le birnak annyit tesztelniÉs a decemberi-januári tetőzésnél mi lesz? Napi 5k új eset?941 eset baszkiUgyan már, ez a 941 ez csak az, amennyit
ha jól látom 8-an kerültek pluszban lélegeztetőre az elmúlt 1 napban. :/
11 546 teszt ha jól láttam, 8% felett a pozitivitás. :/
Vrij6
A, látni engednek és
B, csak államilag elvégzett pozitív PCR-teszt.
Ha jövő hétre mondta Vitya az ezer feletti esetszámot, akkor az jövő hétre érkezik meg.
slowmotion
Borbinho
számolj durva esetben 10%os fertőzési aránnyal az napi 50k teszt, erre most nincs kapacitás (ebbe nem gondoltam bele korábban)
briareos
Olyan sztorikat hallok első kézből...két oldali tüdőgyulladásos beteget műtöttek 2 napon belül 2x, utána hazaküldték, majd be kellett vinni mert rosszabbul lett, letesztelték, és hoppá, pozitív. Az után, hogy több napot volt a kórház különböző részein. Utána már persze küldték a fertőző ito-ra.
Pestről megy le orvos vidéki kórházba, nem tesztelik, csak beáll dolgozni, mint ha a legtermészetesebb dolog lenne. Visszamegy Pestre, estére belázasodik. Másnap teszt, harmadnapra eredmény: pozitív. Megoldás --> két műtősnő, akivel 3 nappal korábban együtt dolgozott, karantén, majd valamikor majd tesztelik is őket.
De akiket műtött azokat már haza is küldték azóta, ott hogy lesz kontaktkutatás? A két nővéren kívül más kórházi dolgozóval nem találkozott egy 12 órás műszak során?
Előbb fog elfogyni az egészségügyi személyzet, mint a tesztek, az a baj...
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
24.hu/kozelet/2020/09/18/koronavirus-magan-teszt/
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
ha le birnak annyit tesztelniÉs a decemberi-januári tetőzésnél mi lesz? Napi 5k új eset?941 eset baszkiUgyan már, ez a 941 ez csak az, amennyit
Vrij6
A, látni engednek és
Ha jövő hétre mondta Vitya az ezer feletti esetszámot, akkor az jövő hétre érkezik meg.
slowmotion
Borbinho
számolj durva esetben 10%os fertőzési aránnyal az napi 50k teszt, erre most nincs kapacitás (ebbe nem gondoltam bele korábban)
több mint 5 éve
És a decemberi-januári tetőzésnél mi lesz? Napi 5k új eset?941 eset baszkiUgyan már, ez a 941 ez csak az, amennyit
Vrij6
A, látni engednek és
slowmotion
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Máshol is sokkal magasabb szàmok (vagy arányokat nézve is hasonlóan magasnál) mentén zajlik az élet, itt is menni fog.... Nem azt mondom, hogy ez jó, csak azt, hogy ez a helyzet... 😕
több mint 5 éve
Nem baj, majd valahogy kibírjuk!941 eset baszkiUgyan már, ez a 941 ez csak az, amennyit
Vrij6
A, látni engednek és
slowmotion
több mint 5 éve
941 eset baszkiUgyan már, ez a 941 ez csak az, amennyit
Vrij6
A, látni engednek és
több mint 5 éve
941 eset baszkiregisztrált eset, nyilván több van de igen hivatalos számok terén kurvasok
Vrij6
több mint 5 éve
941 eset baszkiha jól látom 8-an kerültek pluszban lélegeztetőre az elmúlt 1 napban. :/
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
több mint 5 éve
941/6Uffffffffffffffff
briareos

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
De ennek semmi jelentősége, hisz nem azt mondja.persze hülyeséget beszél, csak annyit mondtam h értem mit akar mondaniDe nem ezt mondja.azt akarja mondani hogy te meg én tudom magamról hogy produkálom a tüneteket vagy semEzt egyszeruen nem tudom hova tenni. Nem lehet hogy forditva akarta mondani? Senki nem javitotta ki. A vege elegge eros.m.youtube.com/watch?v=UwPYwflpuW8Falus azt mondta (9:35-től) nem az ő érdeke, hogy teszteljék, ő tudja magáról, hogy beteg vagy sem.
Vrij6
Egy tévéstúdióban.
Én a saját lakásomban, ahonnan két hete nem mentem ki, nem jött be senki, nem mondanám, hogy tudom, max azt, hogy valószínűsítem.
De ő tudja egy olyan vírusnál, aminek az egyik fő veszélyforrása az, hogy a fertőzöttek 90 százaléka tünetmentes. És orvos elvileg.
Valójában agyhalott...
Sobri Jóska
Vrij6
viszont a "tömeg" szempontjából fontos hogy fertőzött vagyok-e mert akkor fertőzhetek
Negritis
Hanem szó szerint amit leírtam.
És ez így citálható, bármelyik gődény kiemelheti, érvelhet vele, használhatja, stb.
Hogyan adjunk nyilatkozatot 1.0. - Ne mondjunk olyat, amit nem akarunk visszahallani.
Sobri Jóska
Negritis
És az alapján szokás megítélni valakit, amit mond, nem az alapján, amit akar.
És ez nem elszólás volt, hanem nettó faszság. Ilyen nem hagyhatná el a száját akkor se, ha egy vírusszkeptikus sincs, vagy ha nem így gondolja, csak hülye ahhoz, hogy ki tudja fejezni a gondolatait.
Ez nem utca embere riport, vagy felhívják ébredes után két perccel, hanem egyértelmű, beazonosítható interjúhelyzet.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Na ma volt teszt. Nekem isÚjabb fejlemény :Akik csak kontakt alapján vannak karanténba azoknak 6 nap holnap tesztelik őket és onnantól számít a 6 nap. Kijonnek házhoz tesztelni.
És a következő tesztnel is jönnek hozzájuk.
Ha mind a kettő negativ jöhetnek vissza melózni.
Akik pozitívak nos náluk nem tudom mi a helyzet.
Napjaban egyszer ellenőrzik őket a rendőrség végzi idekint is ezt.
És másik amit tegnap rosszul írtam csak a felszolgalokat szakacsokat és mosogatokat rakták karanténba meg a parjaikat. Vagy ha valaki szoros kapcsolatba volt a fent felsoroltakkal (szoros kapcsolat pl. Szexeltek)
De ez így különben hülyeség mert egy csomó olyan van akinek a párja a bárban vagy a szobaasszonyoknál melózik. Ergo ők simán tovább adhatták a munkatarsaiknak az adott részlegen.
Szóval ezzel azt akarom mondani nem csak Magyar specialitás a következetlenség
több mint 5 éve
persze hülyeséget beszél, csak annyit mondtam h értem mit akar mondaniDe nem ezt mondja.azt akarja mondani hogy te meg én tudom magamról hogy produkálom a tüneteket vagy semEzt egyszeruen nem tudom hova tenni. Nem lehet hogy forditva akarta mondani? Senki nem javitotta ki. A vege elegge eros.m.youtube.com/watch?v=UwPYwflpuW8Falus azt mondta (9:35-től) nem az ő érdeke, hogy teszteljék, ő tudja magáról, hogy beteg vagy sem.
Vrij6
Egy tévéstúdióban.
Én a saját lakásomban, ahonnan két hete nem mentem ki, nem jött be senki, nem mondanám, hogy tudom, max azt, hogy valószínűsítem.
De ő tudja egy olyan vírusnál, aminek az egyik fő veszélyforrása az, hogy a fertőzöttek 90 százaléka tünetmentes. És orvos elvileg.
Valójában agyhalott...
Sobri Jóska
Vrij6
viszont a "tömeg" szempontjából fontos hogy fertőzött vagyok-e mert akkor fertőzhetek
Negritis
És ez így citálható, bármelyik gődény kiemelheti, érvelhet vele, használhatja, stb.
Hogyan adjunk nyilatkozatot 1.0. - Ne mondjunk olyat, amit nem akarunk visszahallani.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
De nem ezt mondja.azt akarja mondani hogy te meg én tudom magamról hogy produkálom a tüneteket vagy semEzt egyszeruen nem tudom hova tenni. Nem lehet hogy forditva akarta mondani? Senki nem javitotta ki. A vege elegge eros.m.youtube.com/watch?v=UwPYwflpuW8Falus azt mondta (9:35-től) nem az ő érdeke, hogy teszteljék, ő tudja magáról, hogy beteg vagy sem.
Vrij6
Egy tévéstúdióban.
Valójában agyhalott...
Sobri Jóska
Vrij6
Negritis
több mint 5 éve
azt akarja mondani hogy te meg én tudom magamról hogy produkálom a tüneteket vagy semEzt egyszeruen nem tudom hova tenni. Nem lehet hogy forditva akarta mondani? Senki nem javitotta ki. A vege elegge eros.m.youtube.com/watch?v=UwPYwflpuW8Falus azt mondta (9:35-től) nem az ő érdeke, hogy teszteljék, ő tudja magáról, hogy beteg vagy sem.
Vrij6
Egy tévéstúdióban.
Valójában agyhalott...
Sobri Jóska
Vrij6
több mint 5 éve
Ezt egyszeruen nem tudom hova tenni. Nem lehet hogy forditva akarta mondani? Senki nem javitotta ki. A vege elegge eros.m.youtube.com/watch?v=UwPYwflpuW8Falus azt mondta (9:35-től) nem az ő érdeke, hogy teszteljék, ő tudja magáról, hogy beteg vagy sem.
Vrij6
Egy tévéstúdióban.
Valójában agyhalott...
Sobri Jóska
több mint 5 éve
m.youtube.com/watch?v=UwPYwflpuW8Falus azt mondta (9:35-től) nem az ő érdeke, hogy teszteljék, ő tudja magáról, hogy beteg vagy sem.
Vrij6
Egy tévéstúdióban.
Valójában agyhalott...
több mint 5 éve
m.youtube.com/watch?v=UwPYwflpuW8