Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Úgy könnyű böjt napokat tartani, ha csak ezeket találja az ember a spájzban. 😀Én csirkemellből, quinoaból, lencséből, brokkoliból, táraztam be.Mivel köztudott, hogy a stressznek és a finomított szénhidrátoknak gyulladásnövelő hatása van így ne csodálkozz, hogy az emberek kb 88%-a alapvetően veszélyeztetett. És persze miből spájzolt be mindenki? Mirelit pizza meg liszt..meg reggeliző pelyhek..Értem, csak olyan szintre megyünk le a krónikusság égisze alatt, hogy maga az élet lesz lassan krónikus betegség.Azért az nem egy begyulladt fogíny vagy fogszuvasodás..a kilencedik 42 éves volt, dentális eredetű fekélyes gyulladásHa ezzel is bele lehet pusztulni, akkor nem kéne erőltetni a dolgot.
volt egy rossz foga(?)
Vrij6
Amadeus
Amúgy ez már arról szól hogy mindenképp találjanak valamit és maradjon a krónikus beteg volt kommunikáció.
FLZOLI
Amadeus
De persze arról sehol sem olvasol, hogy az alacsony szénhidrátos és időben korlátozott étkezés, a heti 1*24 órás böjt, hideg/meleg terápia (szauna) mennyivel csökkenti a gyulladás kockázatát.
gordon
bcsarli
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Sztem egy 16 éves minden további nélkül túlélne otthon bármennyit, csak áram legyen és ezáltal ps meg wifi. A felnőtteknek probléma ez mert nem tudnak elszakadni a normális hétköznapoktól mint iskola, munkahely.Meg kellene tanítani otthon túlélni a 16 éveseket. Szörnyű lenne.m.hvg.hu/elet/20200918_Leteszteltek_az_egesz_iskolat_hetfotol_csak_az_alsosok_es_az_ovisok_jarhatnak_begondold el mi lenne ha a többi suli is tesztelne ...
A Lauder Javne Iskola igazgatója, Horányi Gábor küldött péntek reggel e-mailt a szülőknek arról, hogy hétfőtől a felsősök és a gimnazisták áttérnek online oktatásra, de a kisebbek bejárhatnak az intézménybe – írja az Eduline..
Nah, de én vagyok a hülye + a zsidók.
Amadeus
csebi
Amadeus
Emlékeztek hogy ilyenkor a végén az olaszoknál hazazavart mindenkit a miniszterelnök? A végén Mo-n sem fog már érdekelni senkit hogy akkor hogy lesz a tanítás meg ilyen faszságok, csak akkor már pánik lesz.
Nem értem miért nem lehetett az elején leállítani mindent 2-3 hétre (ahogy Sobri is mondta), kiszűrni a betegeket és utána összereszteni a népet újra. Októberre már kifele jönne Mo a vírushelyzetből és a gazdaság (meg az a kurva fontos oktatás) sem sínylette volna meg annyira az ugyan teljes, de rövidebb leállást mint az elnyújtott szakaszos leállást.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Szülőtárs az iskolából:😀😀😀D
"Mi egyébként Marcira vonatkozóan, mai napon kaptunk e-mailen piros cédulát és határozatot hatósági karanténról, melynek lejárati napja szintén a mai nap. Így ma nem megy sehova, holnaptól szabad.
Hogy ennek mi értelme a mai napon kiküldve azt ne kérdezzétek.... "
zemanla
több mint 5 éve
Szülőtárs az iskolából:Nincs rá ember aki gyártsa a határozatokat annyi pozitív meg kontakt van már, úgyhogy ilyenek elég gyakran lesznek mostanában
"Mi egyébként Marcira vonatkozóan, mai napon kaptunk e-mailen piros cédulát és határozatot hatósági karanténról, melynek lejárati napja szintén a mai nap. Így ma nem megy sehova, holnaptól szabad.
zemanla

több mint 5 éve
Szülőtárs az iskolából:"Mi egyébként Marcira vonatkozóan, mai napon kaptunk e-mailen piros cédulát és határozatot hatósági karanténról, melynek lejárati napja szintén a mai nap. Így ma nem megy sehova, holnaptól szabad.

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Meg kellene tanítani otthon túlélni a 16 éveseket. Szörnyű lenne.m.hvg.hu/elet/20200918_Leteszteltek_az_egesz_iskolat_hetfotol_csak_az_alsosok_es_az_ovisok_jarhatnak_begondold el mi lenne ha a többi suli is tesztelne ...
A Lauder Javne Iskola igazgatója, Horányi Gábor küldött péntek reggel e-mailt a szülőknek arról, hogy hétfőtől a felsősök és a gimnazisták áttérnek online oktatásra, de a kisebbek bejárhatnak az intézménybe – írja az Eduline..
Amadeus
csebi
több mint 5 éve
m.hvg.hu/elet/20200918_Leteszteltek_az_egesz_iskolat_hetfotol_csak_az_alsosok_es_az_ovisok_jarhatnak_begondold el mi lenne ha a többi suli is tesztelne ...
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/video-tavolsagot-tartott-a-nemet-csapat-37-0-ra-kikapott-2784425
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
m.hvg.hu/elet/20200918_Leteszteltek_az_egesz_iskolat_hetfotol_csak_az_alsosok_es_az_ovisok_jarhatnak_beA Lauder Javne Iskola igazgatója, Horányi Gábor küldött péntek reggel e-mailt a szülőknek arról, hogy hétfőtől a felsősök és a gimnazisták áttérnek online oktatásra, de a kisebbek bejárhatnak az intézménybe – írja az Eduline..
több mint 5 éve
Azt lehet nem, de ha a magyar lakcím kártyára ránéz, és azon mondjuk Nyíregyháza van, csak rájön hogy nem 30 km re van. Befelé is érvényes a 30 km nem csak AusztriábanSzted a magyar rendőr tudja h mely települések vannak Ausztriában 30 km-en belül?Elvileg csak 30 km en belül működik az ingázásHa az ingázókra nem vonatkozik akk meg lehet kerülni:Hivatalos álláspontot felesleges kérdezniük, egyértelműen karantén. ELVILEG csak az ingázókra nem vonatkozik.amúgy most az osztrák határon mi a gyakorlat? két barátom jön haza hétvégére legénybúcsúra, de nem ingázók, egyik Villachban másik Klagenfurtban lakik. szerintetek átengedik őket karantén nélkül?Hívják fel a bécsi magyar konzulátust.
csebi
empty taxi
davemayer
1. Kell egy osztrák munkáltatói igazolás
2. Kell egy magyar lakcímkártya
empty taxi
kapitnono
empty taxi

több mint 5 éve
Detto. Majdnem kimentem nb3ra is de mondom az már túl sok a jóból.Azért az tényleg kemény a topikban, hogy az időszakos rettegés időről-időre feljön, de azért van itt pókerparty, mozi, mb1es mérkőzés (ez covid nélkül is büntetés), ismerős lánybúcsúra jövetele, egy kis Balaton, esküvőzés...ezzel még el lehet szötymörögni 1-2 évig, hogy amúgy keményen védekezem a hét öt és fél napján a többin annyira nem, de azért ti, csináljátok rendesen! Akkor hagyni kell a picsába, aztán jöjjön a svéd modell, talán az se lesz rosszabb, ha meg igen, a jég hátán is megél akinek kell, nagymamitól meg nagypapitól meg talán elköszönünk.mondjuk én másodosztályra járok 😊
VanillaSky
NB2
több mint 5 éve
hát több hónapnyi otthon üldögélés után mi is golfozni mentünk volna, de 100 feletti derékbőséggel már nem olyan jó valakinek a swingje...jó, értem azt, hogy felszedtél pár kilót karantén alatt, és szétesett a mozgásod, de az asszonyt miért bünteted emiatt?! 😉
r.baggio
több mint 5 éve
Azért az tényleg kemény a topikban, hogy az időszakos rettegés időről-időre feljön, de azért van itt pókerparty, mozi, mb1es mérkőzés (ez covid nélkül is büntetés), ismerős lánybúcsúra jövetele, egy kis Balaton, esküvőzés...ezzel még el lehet szötymörögni 1-2 évig, hogy amúgy keményen védekezem a hét öt és fél napján a többin annyira nem, de azért ti, csináljátok rendesen! Akkor hagyni kell a picsába, aztán jöjjön a svéd modell, talán az se lesz rosszabb, ha meg igen, a jég hátán is megél akinek kell, nagymamitól meg nagypapitól meg talán elköszönünk.mondjuk én másodosztályra járok 😊
VanillaSky
több mint 5 éve
ha kétharmad, akkor még kettőre jöhetnek, annál könnyebb a döntésitthon 67% ami világszinten is top arányamúgy most az osztrák határon mi a gyakorlat? két barátom jön haza hétvégére legénybúcsúra, de nem ingázók, egyik Villachban másik Klagenfurtban lakik. szerintetek átengedik őket karantén nélkül?majd eljönnek a következőre, a házasságok fele úgyis válással végződik
csebi
slowmotion
briareos
több mint 5 éve
no igen, valamiből az ügyvédeknek is meg kell élnieHál isten. 😊amúgy most az osztrák határon mi a gyakorlat? két barátom jön haza hétvégére legénybúcsúra, de nem ingázók, egyik Villachban másik Klagenfurtban lakik. szerintetek átengedik őket karantén nélkül?majd eljönnek a következőre, a házasságok fele úgyis válással végződik
csebi
slowmotion
Amadeus
több mint 5 éve
Hál isten. 😊amúgy most az osztrák határon mi a gyakorlat? két barátom jön haza hétvégére legénybúcsúra, de nem ingázók, egyik Villachban másik Klagenfurtban lakik. szerintetek átengedik őket karantén nélkül?majd eljönnek a következőre, a házasságok fele úgyis válással végződik
csebi
slowmotion
több mint 5 éve
nyilván csak ez a két opció létezik, de nekem aztán teljesen mindegy 😊nem, lehet menni akár utazni is, étterembe egy jót kajálni, barátokkal iszogatni, bringázni, túrázni vagy bármi mást sportolni
briareos
oh, wait...
basszus tényleg focimeccsre kellett volna mennünk
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
itthon 67% ami világszinten is top arányamúgy most az osztrák határon mi a gyakorlat? két barátom jön haza hétvégére legénybúcsúra, de nem ingázók, egyik Villachban másik Klagenfurtban lakik. szerintetek átengedik őket karantén nélkül?majd eljönnek a következőre, a házasságok fele úgyis válással végződik
csebi
slowmotion
több mint 5 éve
A válások mindegyike meg házassággal kezdődik!amúgy most az osztrák határon mi a gyakorlat? két barátom jön haza hétvégére legénybúcsúra, de nem ingázók, egyik Villachban másik Klagenfurtban lakik. szerintetek átengedik őket karantén nélkül?majd eljönnek a következőre, a házasságok fele úgyis válással végződik
csebi
slowmotion
😜

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
amúgy most az osztrák határon mi a gyakorlat? két barátom jön haza hétvégére legénybúcsúra, de nem ingázók, egyik Villachban másik Klagenfurtban lakik. szerintetek átengedik őket karantén nélkül?majd eljönnek a következőre, a házasságok fele úgyis válással végződik
csebi
több mint 5 éve
nyilván csak ez a két opció létezik, de nekem aztán teljesen mindegy 😊Akkor hagyni kell a picsába, aztán jöjjön a svéd modell, talán az se lesz rosszabb, ha meg igen, a jég hátán is megél akinek kell, nagymamitól meg nagypapitól meg talán elköszönünk.már rég a svéd modell megy, csak nem szóltak
VanillaSky
de ja, én is csodálkozom amikor itt terhes feleséggel mozi, meg mittoménmiket olvasok, de mivel alapvetően otthon ücsörgök, végső soron bármilyen kemény kimondani nem érdekelhát több hónapnyi otthon üldögélés után mi is golfozni mentünk volna, de 100 feletti derékbőséggel már nem olyan jó valakinek a swingje...
briareos
r.baggio
több mint 5 éve
felnőtt emberek, elmondtam a véleményem nekik, sajnos nem hallgatnak rám, nem tudom kényszeríteni őket.egyébként vicces hogy ugye elég egyértelműen azon a véleményen volt/van a topic hogy nem kellett volna ész nélkül (teszt/karantén) nyaralni menni a nyáronEzen vagyok én is kiakadva. Már bocsánat de én nem megyek haza ki tudja meddig hogy lássam a családom de valaki meg kockára tesz mindent egy kurva legénybúcsú miatt.
de mikor arról van szó h legénybúcsúra hogyan lehetne bejönni akkor mindenki el kezd agyalni a megoldáson
Negritis
davemayer
te felelősen döntesz, ők nem. előtted le a kalappal.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
egyébként vicces hogy ugye elég egyértelműen azon a véleményen volt/van a topic hogy nem kellett volna ész nélkül (teszt/karantén) nyaralni menni a nyáronEzen vagyok én is kiakadva. Már bocsánat de én nem megyek haza ki tudja meddig hogy lássam a családom de valaki meg kockára tesz mindent egy kurva legénybúcsú miatt.
de mikor arról van szó h legénybúcsúra hogyan lehetne bejönni akkor mindenki el kezd agyalni a megoldáson
Negritis
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Akkor hagyni kell a picsába, aztán jöjjön a svéd modell, talán az se lesz rosszabb, ha meg igen, a jég hátán is megél akinek kell, nagymamitól meg nagypapitól meg talán elköszönünk.már rég a svéd modell megy, csak nem szóltak
VanillaSky
de ja, én is csodálkozom amikor itt terhes feleséggel mozi, meg mittoménmiket olvasok, de mivel alapvetően otthon ücsörgök, végső soron bármilyen kemény kimondani nem érdekelhát több hónapnyi otthon üldögélés után mi is golfozni mentünk volna, de 100 feletti derékbőséggel már nem olyan jó valakinek a swingje...
briareos

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
most ez csak arról szólt, hogy az én esetemben illetve a közvetlen kollégáim esetében nem értem, hogy miért kellett kötelezni minket a kétheti bejárásra.mert a te meg az én, meg sok más ember szektora valóban úgy haladt tovább mintha mi sem lett volna mások meg nem.főleg h a németek berakták budapestet is a listájukra mind a háromezer bajor szurkoló legnagyobb örömére.Nálunk október 2.án jött volna az ügyvezető asszony Németországból, hogy megbeszélje az itteni vezetéssel, hogy akkor kaphassunk-e home officet.Parádé.Menj masik iranyba dolgoznimaradj otthon, social distancing, kerüld a kórházakatMit csináljunk?Barátom közvetlen infója szerint pécsi kórház több osztályán is észleltek covidos megbetegedést. Mivel persze csak utóbb derült rá fény, így kb mindenki kontakt személy ott.. kezd borulni a bili. Orbán arról elfelejtett nyilatkozni, hogy mi lesz akkor, ha komplett kórházi osztályok dolgozói fognak megfertőződni.Egy hete is leirtam ezt. Pedig a PTE-n minden felvetelre kerulo beteget tesztelunk. Ez nem tortenik meg Pesten, Kaposvaron, Szekszardon csak amikrol szemelyes infom illetve reszben szemelyes tapasztalatom van. Mi lesz kerdezed? Mi van a jo kerdes. Es leirtam ezt is, hogy hany osztaly mukodeskeptelen. Egyebkent Pecs a legistenesebb meg. Tegnap Szekszardon voltam: dobbenet
Szesze
diverdoc
Amadeus
briareos
ZoliMP
Amadeus
Na a vírushelyzet alakulása miatt lemondta az utat a hölgy, helyette majd október 2.án tartanak egy zoom hívást, ahol eldöntik, lehet-e home office. 😀 😀 valaki lőjön le!
Borbinho
én pl most nagyon nem értem, hogy miért nem engedték el nálunk az idei évet főleg, hogy mindennel ugyanúgy haladt pl az én sectorom. az utóbbi 1 hónapban majdnem annyian haltak meg Máltán, mint a teljes első hullámban, és jóval több az aktív fertőzött, szóval csalódtam igen most, hogy nem vették ezt figyelembe, hiába tolta a szakszervezet is, hogy térjünk vissza shiftes megoldástól legalább az önkéntesre még ha nem is zárjuk be teljesen. ez van, legrosszabb az egészben, hogy (ne legyen igazam) de most megint vagy nagyon sokat leszünk Máltán vagy kb pár hét múlva jövünk vissza, mert sztem beindul a járvány a kérdés csak az, hogy lesz-e még normális áron repülő.
csebi
Sokszor meg lett ez beszélve, a legelején kellett volna full karantén Európa szinten, utána csak kontrollált határmegnyitás, és valszeg megúsztuk volna de hát ez a hajó elment, és most már csak maszatolás megy mindenhol
briareos
teljesen tisztában vagyok vele, hogy gazdaságilag nem tartható fenn a tavaszi állapot, de ha kritizálni szoktam mondjuk a magyar intézkedéseket akkor nem korrekt, hogy nem kritizálom azt, ami nálunk van, mert EU-s döntés.