Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Papíron úgy van h bárki aki +30 km van a határtól, és nincs igazolt tesztje, az karantén?Úgy néz ki hogy mindenki helyett Sobri van karanténban 😊
Most éjjel jött haza haver Németből, Ausztrián át a Soproni határnál! Semmilyen tesztet nem kértek és karanténba se megy!
steelwolf
több mint 5 éve
Akkor röviden tömören:Az iskola előtti maszkhasználat iránti igényedet.A többit nagyjából sejtem az eddigi mondataid alapján.Melyik része nem világos? Szívesen leírom neked az álláspontomat.Továbbra sem értem, mit akarsz ezzel.kedvencem eddig az iroda mellett lévő, ezen topikban legendássá vált iskola előtt történt, ahol az anyuka rászólt a kislányára "mondtam, hogy vedd le a maszkot, ha hozzám beszélsz, mert nem hallak"Papíron úgy van h bárki aki +30 km van a határtól, és nincs igazolt tesztje, az karantén?Haverek is simán atjottek ... ennyit a hatékony és betartható intézkedésekről
Most éjjel jött haza haver Németből, Ausztrián át a Soproni határnál! Semmilyen tesztet nem kértek és karanténba se megy!
steelwolf
csebi
Amadeus
csi77
Amadeus
Unokatesóm Svédországban él, ott tanít általános iskolában. Vannak ottani tapasztalatok, kimondatlanul, azt az irányt követjük.
csi77
Alapvetően két okból vagyok azon az állásponton, hogy le kell zárni az iskolákat és digitálisan kell oktatni a gyerekeket a jelenlegi helyzetben:
1, Egyik maga az alap covid betegség. Én értem, hogy a gyerekek és a fiatalok jellemzően könnyebben túlesnek a dolgon, viszont óhatatlanul - pont a jellemző tünetmentesség miatt - terjesztik azt. Ez igaz akkor is, ha nem találkoznak direkt a nagyszülőkkel, azonban, mivel bizonyított, hogy a vírus valamennyi felületen fertőzőképes tud maradni, ezért lényegében nem is szükséges a direkt kontakt ahhoz, hogy terjeszteni lehessen a betegséget. (pl. leprüszkölt korlát a villamoson) Innentől kezdve pedig adja magát, hogy az idősek és veszélyeztetettek védelme érdekében a gyerekeket, mint jellemzően nagy létszámban, kis helyen összeterelt közösséget ki kell vonni a közösségi életből, amennyire csak lehet.
Az iskola előtti maszkviselés ugyanez. Az összes szülő az iskola bejáratánál, a járdán gyűlik ezerrel, maszk és bárminemű egyéb védeszköz nélkül. Ugyanez igaz az iskola ajtajában lévő portásra is (aki egyébként benne van a korban). Mint ilyen, tökéletes fertőző góc tud lenni ez a közösség a járókelők között, arról nem beszélve, hogy egymást is fertőzik és ők is terjesztik tovább a vírust a munkahelyen, BKV-n, plázában.
2, Alapvetően a másik dolog, ami végtelenül aggaszt, mi több, sokkal jobban aggaszt, mint maga az alapbetegség, az nem más, mint az izomgyulladásos szövődmények, azok közül is elsősorban a Doki által már jelzett szívizomnekrózis/bénulás (? - Doki segíts!). Értem, hogy fiatalon legyintünk a betegségre, mert mi jellemzően kijövünk belőle, de mióta az a 22 éves válogatott birkózó összeesett és meghalt az edzésen a Covid után, én kifejezetten tartok attól, hogy nagyon csúnya böjtje lesz még a szövődményeknek. Ilyen esetben a gyerekeket beküldeni a közösségbe és lényegében egymással végigfertőztetni a legszörnyűbb dolog, amit tenni lehet.
Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy 5 év múlva hány 30 év alatt szívleállásos halottunk lesz idehaza. De értem, az ország nem állhat le, működnie kell, meg a gazdaság megmentése. Ja. Ahogy elnézem az Eur árfolyamot és a brutális inflációt jelenleg ott tartunk, hogy a gazdaság és a népesség is bele fog dögleni ebbe a szarba.
Na mindegy, ez a véleményem.
több mint 5 éve
na igennepszava.hu/3092562_virusos-kommunikacio--elkezdodott-az-atvezenyles

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Az iskola előtti maszkhasználat iránti igényedet.A többit nagyjából sejtem az eddigi mondataid alapján.Melyik része nem világos? Szívesen leírom neked az álláspontomat.Továbbra sem értem, mit akarsz ezzel.kedvencem eddig az iroda mellett lévő, ezen topikban legendássá vált iskola előtt történt, ahol az anyuka rászólt a kislányára "mondtam, hogy vedd le a maszkot, ha hozzám beszélsz, mert nem hallak"Papíron úgy van h bárki aki +30 km van a határtól, és nincs igazolt tesztje, az karantén?Haverek is simán atjottek ... ennyit a hatékony és betartható intézkedésekről
steelwolf
csebi
Amadeus
csi77
Amadeus
Unokatesóm Svédországban él, ott tanít általános iskolában. Vannak ottani tapasztalatok, kimondatlanul, azt az irányt követjük.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Melyik része nem világos? Szívesen leírom neked az álláspontomat.Továbbra sem értem, mit akarsz ezzel.kedvencem eddig az iroda mellett lévő, ezen topikban legendássá vált iskola előtt történt, ahol az anyuka rászólt a kislányára "mondtam, hogy vedd le a maszkot, ha hozzám beszélsz, mert nem hallak"Papíron úgy van h bárki aki +30 km van a határtól, és nincs igazolt tesztje, az karantén?Haverek is simán atjottek ... ennyit a hatékony és betartható intézkedésekről
steelwolf
csebi
Amadeus
csi77
több mint 5 éve
Továbbra sem értem, mit akarsz ezzel.kedvencem eddig az iroda mellett lévő, ezen topikban legendássá vált iskola előtt történt, ahol az anyuka rászólt a kislányára "mondtam, hogy vedd le a maszkot, ha hozzám beszélsz, mert nem hallak"Papíron úgy van h bárki aki +30 km van a határtól, és nincs igazolt tesztje, az karantén?Haverek is simán atjottek ... ennyit a hatékony és betartható intézkedésekről
steelwolf
csebi
Amadeus
Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
809/6

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Azt a viccet ismeritek, hogy két, kórházban dolgozó medikus hajnalig bulizik az Akváriumban a Covid-19 járvány közepén?Akkor mit várunk az átlag emberektől ...
Eszem megáll bazmeg.
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
kedvencem eddig az iroda mellett lévő, ezen topikban legendássá vált iskola előtt történt, ahol az anyuka rászólt a kislányára "mondtam, hogy vedd le a maszkot, ha hozzám beszélsz, mert nem hallak"Papíron úgy van h bárki aki +30 km van a határtól, és nincs igazolt tesztje, az karantén?Haverek is simán atjottek ... ennyit a hatékony és betartható intézkedésekről
steelwolf
csebi
több mint 5 éve
Azt a viccet ismeritek, hogy két, kórházban dolgozó medikus hajnalig bulizik az Akváriumban a Covid-19 járvány közepén?Eszem megáll bazmeg.
több mint 5 éve
Papíron úgy van h bárki aki +30 km van a határtól, és nincs igazolt tesztje, az karantén?Haverek is simán atjottek ... ennyit a hatékony és betartható intézkedésekről
steelwolf
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Papíron úgy van h bárki aki +30 km van a határtól, és nincs igazolt tesztje, az karantén?és akkor mondjátok, hogy nem a repülőtér kivéreztetése a cél
steelwolf
nagyjából annak kell csak karanténba mennie, aki repülővel jön, holott pont azokat az utasokat lenne a legkönnyebb letesztelni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Papíron úgy van h bárki aki +30 km van a határtól, és nincs igazolt tesztje, az karantén?Ezt mondtam én is.
steelwolf
több mint 5 éve
Papíron úgy van h bárki aki +30 km van a határtól, és nincs igazolt tesztje, az karantén?Most éjjel jött haza haver Németből, Ausztrián át a Soproni határnál! Semmilyen tesztet nem kértek és karanténba se megy!
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Na meg jött a tesztem negatív vagyok. Mert ugyebár rajtunk kemény magyarokon nem fog a vírus SE 😄De különben érdekes hogy itt nálunk csak horvátok kapták el.
Holnap lesz meg a karanténba lévőknek a tesztje akik együtt dolgoztak az 5 pozitív horvátal.
Ez az egész szervizt jelenti
Ja és mind magyarok.
Nagyon kíváncsi leszek.
Elméletben ahogy érdeklődtem náluk nem volt kötelező a bcg
De azért ha tényleg beigazolodik hogy egy magyar se kapta el akik szinte egy más mellett dolgoztak bizonyítottan 5 pozitív emberel a nap 9 órájában egy hétig minimum az azért elég érdekes lesz
több mint 5 éve
Ezt nem láttam sehol kiemelve, pedig szerintem fontos infó:Kb. Egy hete erről szól minden híradás/előrejelzés 😉
"A kormány arról is döntött, hogy a karantén időtartama mind a magyarok, mind a külföldiek számára 14 napról 10 napra rövidül."
Így nagyjából értelmetlen már teszte(ke)t csináltatni a karantén kiváltására
r.baggio
Nem magyar, hanem EU szagértői vélemény a döntés háttere! Amennyiben még nem történt meg, úgy biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül EU standardról beszélhetünk.
A hallott információk alapján egy pozitív eset is max 10 napig van ferőzőképes állapotban.
Legyen igazuk!...bátor vállalás
Felszálló ágban enyhíteni számomra balgaság :/
több mint 5 éve
Doki, SütiA klór-dioxidot elsősorban (>95%) a papírgyártás köztes termékének, az úgynevezett fapépnek a kifehérítésére, és a városi ivóvizek fertőtlenítésére (klórozására) használják
Valóban ez lenne a csodaszer?
solumium.com/termekeink/
Nekem több orvos ismerősöm ajánlotta.
Kicsit hihetetlennek tűnik számomra...
Nem olvastam el a honlapon levő x db linket, ahol mindenféle tudományos tanulmány és ajánlás van. Azt mindenről és az ellenkezőjéről is lehet gyártani.
Sinisa
www.antsz.hu/felso_menu/rolunk/sajto/archivum/Veszelyes_szer_az_interneten_-_MMS_20101021.html

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Ja, de nem automatikusan hagyhatod el a karantént, hanem a negatív teszteket el kell küldeni a járványügyi hatóságnak aki határozattal megszünteti a karantént. Erre a hatóságnak 8 napos ügyintézési határideje van, amely 4 nappal indoklás nélkül meghosszabbítható, és mivel sehol nincs ember, ezért ki is fogják ezt használni. Ha a napokat összeadod kijön, hogy eddig is feleslegesen csináltad a tesztet, ugyanott vagy ha kivárod a 14 nap leteltétEzt nem láttam sehol kiemelve, pedig szerintem fontos infó:Haveromnak 2napra megjött a teszt.
"A kormány arról is döntött, hogy a karantén időtartama mind a magyarok, mind a külföldiek számára 14 napról 10 napra rövidül."
r.baggio
Bazzani

több mint 5 éve
Én szoktam járni oda, annyit mondok, hogy néha a reggeli 4-es 6-oson több a hely, mint ott 😀A Duna Pókerben tényleg igencsak egymás hegyén hátán ültek az emberek mindig amikor voltam anno, szal ez tényleg bátor mitöbb vakmerő és felelőtlen döntés lenne 😀NemVoltál te már a Duna Pókerban?ezért is vetettem el a gondolatot. ha mindenkit hőmérőznének + mondjuk vakemeléseknél fertőtlenítenék a zsetonokat, akkor esetleg. maszkban v kesztyűben esetleg, de igazából kizárt, hogy több órát kibírjak anélkül, h véletlenül is az arcomhoz érjek. főleg pókerezés közben. az online egyáltalán nem vonz (a cápák miatt), így marad a várakozás (vágyakozás) :/én pokerversenyre akarok elmenni a Duna plázába, de nem tudom mennyire figyelnek a szervezők (fertőtlenítik-e a chipeket, van-e hőmérőzés a versenyzőknél). március óta 1x voltam július közepén egy estén a volt munkatársaimmal iszogatni, azt leszámítva csak munkába/boltba mozdultam ki már bő fél éve.Semennyire.
Borbinho
A póker a zsetonok fogdosása és jövés-menése miatt igazán bátor ötlet. Még amikor nincs pandémia is tele van vírussal.
És ismerve a pókereseket, maszk se lesz a 90 százalékon.
Sobri Jóska
Borbinho
Ismered a szervezőket?
Ismersz pókereseket?
Vakemelésnél zsetonfetőtlenítés, meg hogy felvegyenek maszkot... 😀
Asszem nem igazán vagy képben. 😊
Sobri Jóska
Nem
Igen
Ezért is írtam, hogy mik a feltételek amikkel elgondolkoznék, hogy elmenjek. De így segítettél eldönteni a kérdést 😊
Borbinho
empty taxi
több mint 5 éve
E pár napra kettő negatív kell, ha előbb akarsz kijönn9. Az meg alig fér bele a 10 napbaEzt nem láttam sehol kiemelve, pedig szerintem fontos infó:Haveromnak 2napra megjött a teszt.
r.baggio
Bazzani
Hajrá Bad Bones!
több mint 5 éve
Ezt nem láttam sehol kiemelve, pedig szerintem fontos infó:Haveromnak 2napra megjött a teszt.
r.baggio
több mint 5 éve
Ezt nem láttam sehol kiemelve, pedig szerintem fontos infó:"A kormány arról is döntött, hogy a karantén időtartama mind a magyarok, mind a külföldiek számára 14 napról 10 napra rövidül."

---
több mint 5 éve
Lesz ott magyar szurker is bőven, ha kell akkor buszokkal hozzák őket.belsős infó: vélhetően nem sok külföldi szurkoló jön a szuperkupára a papíron eladott több ezer jegy ellenére, mert az aznapi éjszakás műszakjainkat lefújták a repülőtérennémetek jönnek, csak vonattal
r.baggio
hvg.hu/sport/20200918_Sevilla_Budapest_Szuperkupa
r.baggio
több mint 5 éve
Doki, SütiValóban ez lenne a csodaszer?
solumium.com/termekeink/
Nekem több orvos ismerősöm ajánlotta.
Kicsit hihetetlennek tűnik számomra...
Nem olvastam el a honlapon levő x db linket, ahol mindenféle tudományos tanulmány és ajánlás van. Azt mindenről és az ellenkezőjéről is lehet gyártani.
Szerkesztette: Sinisa
TITO
JOHAN
Per Sempre Etern
This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is.
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/09/18/jon_a_masodik_evad_szombaton_ujra_eloben_az_operativ_torzs/Ki milyen irásbeli kérdésre számít?
Vrij6
-"Igaz az, hogy a migránsok hozták be a második hullámot (is)?" Lehet folytatni...
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló