Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 074 — Слава Україні! Героям слава!
 index.hu/belfold/2020/09/18/jon_a_masodik_evad_szombaton_ujra_eloben_az_operativ_torzs/

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 593 — The Mathematician
Pont a kurvákat nem akarod kiengedni az utcára???!!! 😊
bcsarli
 www.youtube.com/watch?v=QfZ9Loxob7s

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Szülőtárs az iskolából:
"Mi egyébként Marcira vonatkozóan, mai napon kaptunk e-mailen piros cédulát és határozatot hatósági karanténról, melynek lejárati napja szintén a mai nap. Így ma nem megy sehova, holnaptól szabad.
Hogy ennek mi értelme a mai napon kiküldve azt ne kérdezzétek.... "
zemanla
Nincs rá ember aki gyártsa a határozatokat annyi pozitív meg kontakt van már, úgyhogy ilyenek elég gyakran lesznek mostanában
kapitnono
Ok csak ha vki a legvégén kapja meg szükséges információt az olyan mintha egyáltalán nrm is kapta volna meg. Értem én hogy túlterheltek, de ezt vagy 100%-os hatékonysággal érdemes csinálni vagy totál felesleges az egész.
davemayer
Na, ezen az alapon fel is lehet számolni a magyar központi igazgatàst.

És most nem viccelek.
Amadeus
Lehet, de nem vitatod az állításomat remélem. Hiszen elméletben a karantén lényege hogy ne fertőzz tovább és most jelen esetben a központi igazgatás hagyja a pozitív eseteket is tovább fertőzni mivel későn ad információt. Tehát vagy annyi erőforrást rakok bele hogy ezt el lehessen kerülni vagy igazad van, be lehet zárni mert így meg felesleges. De ezt a kérdést is ki lehetne küszöbölni ha nem engednéd ki a kurva embereket az utcára, és most meg én nem viccelek.
davemayer
Pont a kurvákat nem akarod kiengedni az utcára???!!! 😊

több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 095 — Axel Foley
Anyósom alatt lakó ajtajára kikerült a piros cetli. Kórházban dolgozik, mnt kiderült nem ő a fertőzött (elvileg...), csak kontaktszemély, talán az osztályon együtt dolgozott egy fertőzöttel.
Szerencsére hiába a piros papír, ő azért nyugodtan eljár dolgozni meg mindenhova, hisz "nem ő a fertőzött"...
warr_b
Anyum "alatt" is kinn van.
A csávó a biztonság kedvéért még elment a bezárás előtt bevásárolni két hétre. Interspar, piac miegymás. Mondjuk azóta legalább betartja.

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 038 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Anyósom alatt lakó ajtajára kikerült a piros cetli. Kórházban dolgozik, mnt kiderült nem ő a fertőzött (elvileg...), csak kontaktszemély, talán az osztályon együtt dolgozott egy fertőzöttel.
Szerencsére hiába a piros papír, ő azért nyugodtan eljár dolgozni meg mindenhova, hisz "nem ő a fertőzött"...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
belsős infó: vélhetően nem sok külföldi szurkoló jön a szuperkupára a papíron eladott több ezer jegy ellenére, mert az aznapi éjszakás műszakjainkat lefújták a repülőtéren
r.baggio
németek jönnek, csak vonattal
 hvg.hu/sport/20200918_Sevilla_Budapest_Szuperkupa

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 162
Szülőtárs az iskolából:
"Mi egyébként Marcira vonatkozóan, mai napon kaptunk e-mailen piros cédulát és határozatot hatósági karanténról, melynek lejárati napja szintén a mai nap. Így ma nem megy sehova, holnaptól szabad.
Hogy ennek mi értelme a mai napon kiküldve azt ne kérdezzétek.... "
zemanla
Nincs rá ember aki gyártsa a határozatokat annyi pozitív meg kontakt van már, úgyhogy ilyenek elég gyakran lesznek mostanában
kapitnono
Ok csak ha vki a legvégén kapja meg szükséges információt az olyan mintha egyáltalán nrm is kapta volna meg. Értem én hogy túlterheltek, de ezt vagy 100%-os hatékonysággal érdemes csinálni vagy totál felesleges az egész.
davemayer
Na, ezen az alapon fel is lehet számolni a magyar központi igazgatàst.

És most nem viccelek.
Amadeus
Lehet, de nem vitatod az állításomat remélem. Hiszen elméletben a karantén lényege hogy ne fertőzz tovább és most jelen esetben a központi igazgatás hagyja a pozitív eseteket is tovább fertőzni mivel későn ad információt. Tehát vagy annyi erőforrást rakok bele hogy ezt el lehessen kerülni vagy igazad van, be lehet zárni mert így meg felesleges. De ezt a kérdést is ki lehetne küszöbölni ha nem engednéd ki a kurva embereket az utcára, és most meg én nem viccelek.
davemayer
Normál esetben így menne. Most - legalábbis a mi megyénkben - eddig írásban is megkapták időben, amióta felfutott, azóta telefonon közlik a kontakttal. Csak ugye a hülye magyarja szarik rá akkor is, ha le van írva...amíg a rendőr meg nem bünteti. Amikor megbüntette, akkor meg megpanaszolta, most erre mit írjak...
több mint 5 éve
rantotthus Seattle Seahawks 262
 www.facebook.com/kardio.hu/

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

"Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk. Tegnap rendőrségi feljelentést is kellett tennünk. Egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozó kollegák, hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr itt utol érte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel - az ingyenesen biztosított - szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát.
Az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen fájó történés, több kritika ért minket a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeinkért. Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Mi szívvel dolgozunk!
A járvány második hulláma idején nem kérjük, hogy etessetek (köszönet az Etesd a dokit!-nak), nem kérjük, hogy szépítsetek (köszönet a Szépítsd a dokit!-nak), csak annyit kérünk, hogy szeressetek. Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is.
Most annak jött el az ideje, hogy SZERESD A DOKIT- és az összes egészségügyben dolgozót!
Ha van egy biztató szavad, mondd el hozzászólásban nekünk, vagy nyomj egy lájkot, és oszd meg a posztunkat!"

A retardált az retardált, az ilyet nem felfüggesztettel meg próbára bocsátással szankcionálnám, hanem 800 ezer - 1 milliós büntetéssel, abból talán értenének a tahók!
VanillaSky
Hol van már a nyolc órás tapsolás...
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 162
egyébként vicces hogy ugye elég egyértelműen azon a véleményen volt/van a topic hogy nem kellett volna ész nélkül (teszt/karantén) nyaralni menni a nyáron
de mikor arról van szó h legénybúcsúra hogyan lehetne bejönni akkor mindenki el kezd agyalni a megoldáson
Negritis
én nagyon nem értek egyet ezzel, tény h augusztusban mi is voltunk esküvőn, de utána pl míg teszt eredmény nem jött meg, nem mozdultunk ki a lakásból.
nem is megyek én sem a mai legénybúcsúra, ma utazunk vissza Máltára, de ha nem utaznék akkor sem mentem volna. nem a megoldáson agyaltam itt, hanem egyszerűen megkérdeztem, hogy esetleg valaki tudja-e a gyakorlatot, mire számíthatnak. papíron én is úgy tudom, hogy nem jöhetnének (ami sztem a helyes megoldás lenne).
csebi
EU adminisztrációban dolgozóként valószínűleg bármilyen kérdés nélkül tudtad volna a választ! Önkéntes jogkövetés áll, mindenkire! Az, hogy a gyakorlatban mit tudnak betartatni, egy jogkövető állampolgárt nem kell, hogy érdekeljen! Papír szerint pedig egyértelmű a helyzetük, persze uram-bátyám, kéz-kezet mos világban meg lehet és talán meg is fogják találni a megoldást egy jóízű lerészegedésre!
VanillaSky
reménykedtem, hogy itt esetleg megleptek, hogy márpedig most már szigorúan kezdtek fellépni, és nem engednek senkit, aki nem 30 km-es körzeten belül van. így írtam volna nekik, hogy ne utazzanak felesleges pár száz km-t, maradjanak a seggükön. ennyi volt a célom. nem gondoltam, hogy ebből itt ez lesz.
csebi
Miért nem írtad ezt? Akkor talán nem jönnének...
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
a kilencedik 42 éves volt, dentális eredetű fekélyes gyulladás

volt egy rossz foga(?)
Vrij6
Ha ezzel is bele lehet pusztulni, akkor nem kéne erőltetni a dolgot.
Amadeus
Azért az nem egy begyulladt fogíny vagy fogszuvasodás..

Amúgy ez már arról szól hogy mindenképp találjanak valamit és maradjon a krónikus beteg volt kommunikáció.
FLZOLI
Értem, csak olyan szintre megyünk le a krónikusság égisze alatt, hogy maga az élet lesz lassan krónikus betegség.
Amadeus
Mivel köztudott, hogy a stressznek és a finomított szénhidrátoknak gyulladásnövelő hatása van így ne csodálkozz, hogy az emberek kb 88%-a alapvetően veszélyeztetett. És persze miből spájzolt be mindenki? Mirelit pizza meg liszt..meg reggeliző pelyhek..

De persze arról sehol sem olvasol, hogy az alacsony szénhidrátos és időben korlátozott étkezés, a heti 1*24 órás böjt, hideg/meleg terápia (szauna) mennyivel csökkenti a gyulladás kockázatát.
gordon
Én csirkemellből, quinoaból, lencséből, brokkoliból, táraztam be.
bcsarli
Úgy könnyű böjt napokat tartani, ha csak ezeket találja az ember a spájzban. 😀
kittli
"Quin...qui...qu... hozd már a pizzát bazzeg"
davemayer
- nincs banán csak kiwi van
- kivü, bazmeg kivü sincs!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
belsős infó: vélhetően nem sok külföldi szurkoló jön a szuperkupára a papíron eladott több ezer jegy ellenére, mert az aznapi éjszakás műszakjainkat lefújták a repülőtéren

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 239 — NFL bracket champion '26
én pokerversenyre akarok elmenni a Duna plázába, de nem tudom mennyire figyelnek a szervezők (fertőtlenítik-e a chipeket, van-e hőmérőzés a versenyzőknél). március óta 1x voltam július közepén egy estén a volt munkatársaimmal iszogatni, azt leszámítva csak munkába/boltba mozdultam ki már bő fél éve.
Borbinho
Semennyire.
A póker a zsetonok fogdosása és jövés-menése miatt igazán bátor ötlet. Még amikor nincs pandémia is tele van vírussal.
És ismerve a pókereseket, maszk se lesz a 90 százalékon.
Sobri Jóska
ezért is vetettem el a gondolatot. ha mindenkit hőmérőznének + mondjuk vakemeléseknél fertőtlenítenék a zsetonokat, akkor esetleg. maszkban v kesztyűben esetleg, de igazából kizárt, hogy több órát kibírjak anélkül, h véletlenül is az arcomhoz érjek. főleg pókerezés közben. az online egyáltalán nem vonz (a cápák miatt), így marad a várakozás (vágyakozás) :/
Borbinho
Voltál te már a Duna Pókerban?
Ismered a szervezőket?
Ismersz pókereseket?
Vakemelésnél zsetonfetőtlenítés, meg hogy felvegyenek maszkot... 😀
Asszem nem igazán vagy képben. 😊
Sobri Jóska
Nem
Nem
Igen
Ezért is írtam, hogy mik a feltételek amikkel elgondolkoznék, hogy elmenjek. De így segítettél eldönteni a kérdést 😊
Borbinho
A Duna Pókerben tényleg igencsak egymás hegyén hátán ültek az emberek mindig amikor voltam anno, szal ez tényleg bátor mitöbb vakmerő és felelőtlen döntés lenne 😀

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
+ mekkora ütőkártyát ad az ellenzék kezébe: "itt a vírus a küszöbön, és most rángat el minket ez a felelőtlen diktátor szavazni".
davemayer
ennek az ellenzéknek? ha megírod a szkriptet, hogy mit kell mondaniuk, akkor is elbasszák
slowmotion
bezárod őket egy üres szobába 2 vasgolyóval
az egyiket ellopják, a másikról meg sajtótájékoztatóban közlik hogy a kormány nem is adta oda nekik
Negritis
miközben egyikük seggében figyel

több mint 5 éve
+ mekkora ütőkártyát ad az ellenzék kezébe: "itt a vírus a küszöbön, és most rángat el minket ez a felelőtlen diktátor szavazni".
davemayer
ennek az ellenzéknek? ha megírod a szkriptet, hogy mit kell mondaniuk, akkor is elbasszák
slowmotion
bezárod őket egy üres szobába 2 vasgolyóval
az egyiket ellopják, a másikról meg sajtótájékoztatóban közlik hogy a kormány nem is adta oda nekik

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 262 — Cowboys fan
davemayer
több mint 5 éve
offtopic miatt megint jpg-t hallgatok 😀
 www.youtube.com/watch?v=-gYrkJ5l_W4

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Azért itt a környékünkön szép lassan kúszik fel az eü probléma mellett a látható gazdasági baj is.
Egyre több helyen vannak komoly méretű elbocsájtások. Most épp a Chio, Tesco vonalon hallottam nagyobb leépítést.

Közben egy párhuzamos univerzumban:
Orbán már nem is a munkahelyek megszűnését látja problémának, ugyanis szerinte Magyarország hamarosan újra munkaerőhiánnyal fog küszködni, annyi munkahelyet teremtettek.
Bazzani
Politikai kommunikáció. Ne törődj vele mit mond. Nem neked mondja, te nem vagy fidesz-szavazó. Akinek mondja az örül neki.
És az a durva, hogy még a 2008-asnál is nagyobb válság jön, egymillió munkanélkülivel, aminek még csak az előszele fújdogál, de már sokan most vacognak.
Sobri Jóska
ha ez tényleg így lesz akkor még kevésbé érthető, hogy nem tartott előrehozott választást szeptember elején.
csebi
Számodra.
Orbán számára meg teljesen érthető.
De őszintén, egy ilyen mértékű válságnál egy-két elvetemült hívőt/gyűlölködőt leszámítva, érdekel bárkit is a politikának ez a mélysége, hogy "előrehozott választás", mondjuk?
A teljes választókorú népesség hány százalékát szerinted?
Mert szerintem max 1, de ez is felülbecsült szám lehet.
Sobri Jóska
+ attól hogy most megszilárditaná is a hatalmát tegyük fel még 4 évre semmi sem garantálja hogy nem mozdítja el a népharag a válság közben.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 165 — nabege2@yahoo.com
Ha egy üzletvezető nem lép fel a jogsértés ellen, első alkalommal figyelmeztetést kap, második alkalommal 100 ezertől egymillió forintig terjedő pénzbírságot fizethet, ha harmadjára sem tesz semmit, akkor az üzletet minimum három napra, maximum egy évre bezárathatják a hatóságok.

Ez is baszdmeg...
Odaállítanám a boltokba azt a marhát aki ezt kitalálta.
Szólítgathatod őket, leköpnek ordítanak anyáznak jobb esetben veszekszenek. Teljesen jogos az üzletvezetőkre ruházni ekkora terhet.
Az egyéves bezárást nem is kommentálnám. Úgyis van bőven munkahely.
Bazzani
és vajon hány tescos árufeltöltő megy át majd a spar-ba maszk nélkül? 😊
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress
Azért itt a környékünkön szép lassan kúszik fel az eü probléma mellett a látható gazdasági baj is.
Egyre több helyen vannak komoly méretű elbocsájtások. Most épp a Chio, Tesco vonalon hallottam nagyobb leépítést.

Orbán már nem is a munkahelyek megszűnését látja problémának, ugyanis szerinte Magyarország hamarosan újra munkaerőhiánnyal fog küszködni, annyi munkahelyet teremtettek.
Bazzani
Politikai kommunikáció. Ne törődj vele mit mond. Nem neked mondja, te nem vagy fidesz-szavazó. Akinek mondja az örül neki.
És az a durva, hogy még a 2008-asnál is nagyobb válság jön, egymillió munkanélkülivel, aminek még csak az előszele fújdogál, de már sokan most vacognak.
Sobri Jóska
ha ez tényleg így lesz akkor még kevésbé érthető, hogy nem tartott előrehozott választást szeptember elején.
csebi
Számodra.
Orbán számára meg teljesen érthető.
De őszintén, egy ilyen mértékű válságnál egy-két elvetemült hívőt/gyűlölködőt leszámítva, érdekel bárkit is a politikának ez a mélysége, hogy "előrehozott választás", mondjuk?
A teljes választókorú népesség hány százalékát szerinted?
Mert szerintem max 1, de ez is felülbecsült szám lehet.

több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 095 — Axel Foley
Ha egy üzletvezető nem lép fel a jogsértés ellen, első alkalommal figyelmeztetést kap, második alkalommal 100 ezertől egymillió forintig terjedő pénzbírságot fizethet, ha harmadjára sem tesz semmit, akkor az üzletet minimum három napra, maximum egy évre bezárathatják a hatóságok.

Ez is baszdmeg...
Odaállítanám a boltokba azt a marhát aki ezt kitalálta.
Szólítgathatod őket, leköpnek ordítanak anyáznak jobb esetben veszekszenek. Teljesen jogos az üzletvezetőkre ruházni ekkora terhet.
Az egyéves bezárást nem is kommentálnám. Úgyis van bőven munkahely.

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 693 — Lucas Scott

Bazzani
Sobri Jóska

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
én pokerversenyre akarok elmenni a Duna plázába, de nem tudom mennyire figyelnek a szervezők (fertőtlenítik-e a chipeket, van-e hőmérőzés a versenyzőknél). március óta 1x voltam július közepén egy estén a volt munkatársaimmal iszogatni, azt leszámítva csak munkába/boltba mozdultam ki már bő fél éve.
Borbinho
Semennyire.
A póker a zsetonok fogdosása és jövés-menése miatt igazán bátor ötlet. Még amikor nincs pandémia is tele van vírussal.
És ismerve a pókereseket, maszk se lesz a 90 százalékon.
Sobri Jóska
ezért is vetettem el a gondolatot. ha mindenkit hőmérőznének + mondjuk vakemeléseknél fertőtlenítenék a zsetonokat, akkor esetleg. maszkban v kesztyűben esetleg, de igazából kizárt, hogy több órát kibírjak anélkül, h véletlenül is az arcomhoz érjek. főleg pókerezés közben. az online egyáltalán nem vonz (a cápák miatt), így marad a várakozás (vágyakozás) :/
Borbinho
Voltál te már a Duna Pókerban?
Ismered a szervezőket?
Ismersz pókereseket?
Vakemelésnél zsetonfetőtlenítés, meg hogy felvegyenek maszkot... 😀
Asszem nem igazán vagy képben. 😊
Sobri Jóska
Nem
Nem
Igen
Ezért is írtam, hogy mik a feltételek amikkel elgondolkoznék, hogy elmenjek. De így segítettél eldönteni a kérdést 😊

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress

Bazzani

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 693 — Lucas Scott

Bazzani
Sliders.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
 www.cbsnews.com/news/covid-19-maine-wedding-reception-linked-7-deaths/