Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20200917_Hazi_gyermekorvos_koronavirus_maszk_iskolaBöcsületére legyen mondva, elé tette a mondatnak, hogy "ha igaz, hogy....". Nem vagyok orvos, nem tudom ezt az állítást szakmailag értékelni, de magát a véleményt el tudom így fogadni, ha a "ha"-k igazak. Ezt nem sorolnám a Gödény féle esetek közé. Persze azért marhára nem mindegy, hogy pontosan mit is jelent a "jóval" (fele annyira vagy századannyira), és valószínűleg nem most kellene kikísérletezni sem, ha még egészen pontosan nem tudjuk....
"Kellő tapasztalattal bíró orvosként azt mondom: ha igaz, hogy a tünetmentesek és az enyhe tünettel rendelkezők jóval kevésbé fertőznek, akkor meg kell kockáztatni azt, hogy egy kötelező maszkviselés mellett az iskolákban ezeket a gyerekeket bent tartjuk, mert valószínűleg nem okoznak akkora gondot, és a komolyabb tünetekkel rendelkezőkre koncentrálunk, mert ők fertőznek igazán."
😀
Mikey

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ha már kallerek: vasútőr mesélte h vasággyal együtt 40 kilós kaller csajt pofozott fel úgy a jegy nélküli kisebbségi h felrepedt a szája. Az eset végeredménye h vasútőr ellen indult eljárás mert 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el a támadó...Ha jól értem a vasútőr zokon vette hogy felpofozta a csajt, ugye?
empty taxi
Egyébként ezek a kaller, jegyellenőr stb. problémák ha ennyire jellemzőek, az esetek 99%-ban orvosolhatóak lennének elég egyszerűen. Bele kéne tolni mondjuk 1 milliárdot, és pár hétig rendőrrel párban járnának. Angliában láttam ilyen megoldást. Az egyik városban (Slough, közel Londonhoz) a posta alkalmazottakat kezdték molesztálni, már nem emlékszem milyen apropóból. A posta megunta - pontosabban a dolgozók szakszervezete - és addig ütötte a harangot amíg a posta segítséget nem kért a helyi rendőrségtől. Egy ideig minden postással egy bobby is elbiciklizett, és rövidesen megszűntek az inzultusok.. (Nem vicc a sztori, 1993-ban történt, ott éltem a városban. Persze állni kell a cechjét, de leginkább a kaller szakszervezetnek kéne határozottan kiállna a dolgozóiért.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ha már kallerek: vasútőr mesélte h vasággyal együtt 40 kilós kaller csajt pofozott fel úgy a jegy nélküli kisebbségi h felrepedt a szája. Az eset végeredménye h vasútőr ellen indult eljárás mert 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el a támadó...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20200917_Hazi_gyermekorvos_koronavirus_maszk_iskola"Kellő tapasztalattal bíró orvosként azt mondom: ha igaz, hogy a tünetmentesek és az enyhe tünettel rendelkezők jóval kevésbé fertőznek, akkor meg kell kockáztatni azt, hogy egy kötelező maszkviselés mellett az iskolákban ezeket a gyerekeket bent tartjuk, mert valószínűleg nem okoznak akkora gondot, és a komolyabb tünetekkel rendelkezőkre koncentrálunk, mert ők fertőznek igazán."
😀
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
ehhez képest, mikor ténylegesen ez történik börtönökben akkor az ilyen feljelentések 80%-át elviszi az ügyészség a bíróságra. mikor a fogvatartottak jelentenek fel akkor ez a szám asszem 20% alatt van.Nem hiszem, bíróság nem nagyon szokott valakit elítélni hivszem ért, van több rendőr ismerősöm is, akik mesélték hogy konkrétan megtámadták őket intézkedés közben, 1 év felfüggesztett, vagy sokszor vádemelésig sem jut. Legtöbbször le sem írják mert nem éri meg a sok meghurcolást amit a bíróságon kapnak,hogy miért így csináltad miért nem amúgy.Azért gondolom ebben a kultúrkörben is gyorsan híre menne, amikor az első három idiótát bevarrjak fejenként két évre hivatalos személy elleni erőszakért.Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
az ilyet bassza meg egy talicska aprómajom
Negritis
bcsarli
“Na húzzá innen, anyádnak magyarázzá faszkalap, aszcsinálok amit akarok, nekem te nem mondod meg geciputtyony, mennyé, jelencsé fe’ köcsög, hogy basznád magad szájba, ne nézzé, húzzá innen, mert fe’dugom a kamerát a seggedbe buzigeci!”
Sobri Jóska
somoskovig
kapitnono
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
anyám magyartanár volt, szorri vanAllegórizál akart az lenni, köszi 😊azt ugyan nem, de rímelni rímelSoros >-< Doktor, szépen alliterál a két szó 😊Rakd össze azt a tényt, hogy a kormányzat lélegeztetőgépekre költött egy minden eddiginél nagyobb - minden irányból kritizált - összeget, és hogy OV kijelenti, hogy a második hullámban a halálesetek számára kell koncentrálni. Rájössz, hogy népszerűségesés esetén szívfájdalom nélkül az eü inkompetenciájára tolják a sarat, ha úgy adódik, hiszen még kaptak 500 ezret fejenként...Az orvos lesz az új migráns. Átvitt és valódi értelemben isPolitikai kommunikáció.Valamint Orbán meglepően nyíltan a legelején elárulta: nem hoz olyan szabályt, rendelkezést, amit nem tud betartatni.de akkor miért zárta le a határt? az sincsen betartva.
Akkor hatékony a parancs, ha számonkérhető, nemteljesítése szankcionálható.
Gyér rendőri állomannyal minden belső szankcióalapú rendelkezés (pl. maszkviselés) kivitelezhetetlen.
Sobri Jóska
csebi
A hatalomnak a hatalom megtartása a célja, amiről úgy véli hasznos, azt beveti.
De én se látom a koherenciát, hatékonyságot (ezt furcsállom is), és elsőre elfogadom, hogy kevés a releváns (hatalommegőrzési, nem járványügyi) infóm, így az eddigi ismereteim alapján, amim Orbánról rendelkezésre áll nem hozok elhamarkodott elmarasztaló ítéletet, mint teszik az emberek hirtelen felindulásból, mintegy szenvedő félként átélve a történteket.
Én a politikát kívülről nézem, a legtöbb ember úgy érzi belülről éli át, vele történik.
Így van egyfajta távolságtartásom, rálátásom, és nem a saját személyes hasznom, pénzem, lehetőségeim, reményeim, vágyaim, alapján kell elhamarkodott minősítésekbe, következtetésekbe beleállnom.
(Mivel én kis hal vagyok, és ez nekem tökéletesen megfelel, vállalkozó/pénzkeresői életem 27 évében mindig irreleváns volt konkrétan ki vezeti a kormányzatot. Ez olyan, mint az egyszeri kurva, neki is mindegy ki az elit, kúrni mindegyik akar, ő meg alapvetően egyikkel se akar, de ez a munkája, csinálja. Nyilván azzal, aki nem durva szívesebben, de van olyan kurva is, akinek az a jobb, ha inkább 2 perc alatt durván megbasszák, és olyan is van, aki inkább másfél órát elbeszélget egy kedvesebb emberrel. Ez simán egyénfüggő.)
Szóval összefoglalva, attól, hogy csípem Orbánt, illetve fidesz-szavazó vagyok, ugyanazokkal az infókkal kalkulálhatok, mint te, vagy bárki, aki annyit olvas el, mint én, és ugyanúgy fingom nincs a “miért”-ekről, mint neked ellenzéki nézőpontból, nem kedvelve Orbánt.
Sobri Jóska
Fast Willie
FLZOLI
slowmotion
Ha ki tudnék egyenesedni a kígyó vállaimmal, hogy beleszagoljak a speciális kialakítású orrommal a levegőbe a libsy ösztönöm itt nácit érzékelnének. A nyelvtan félét, pfej... De akkor is 😊
FLZOLI
több mint 5 éve
Allegórizál akart az lenni, köszi 😊azt ugyan nem, de rímelni rímelSoros >-< Doktor, szépen alliterál a két szó 😊Rakd össze azt a tényt, hogy a kormányzat lélegeztetőgépekre költött egy minden eddiginél nagyobb - minden irányból kritizált - összeget, és hogy OV kijelenti, hogy a második hullámban a halálesetek számára kell koncentrálni. Rájössz, hogy népszerűségesés esetén szívfájdalom nélkül az eü inkompetenciájára tolják a sarat, ha úgy adódik, hiszen még kaptak 500 ezret fejenként...Az orvos lesz az új migráns. Átvitt és valódi értelemben isPolitikai kommunikáció.Valamint Orbán meglepően nyíltan a legelején elárulta: nem hoz olyan szabályt, rendelkezést, amit nem tud betartatni.de akkor miért zárta le a határt? az sincsen betartva.
Gyér rendőri állomannyal minden belső szankcióalapú rendelkezés (pl. maszkviselés) kivitelezhetetlen.
Sobri Jóska
csebi
De én se látom a koherenciát, hatékonyságot (ezt furcsállom is), és elsőre elfogadom, hogy kevés a releváns (hatalommegőrzési, nem járványügyi) infóm, így az eddigi ismereteim alapján, amim Orbánról rendelkezésre áll nem hozok elhamarkodott elmarasztaló ítéletet, mint teszik az emberek hirtelen felindulásból, mintegy szenvedő félként átélve a történteket.
Én a politikát kívülről nézem, a legtöbb ember úgy érzi belülről éli át, vele történik.
Így van egyfajta távolságtartásom, rálátásom, és nem a saját személyes hasznom, pénzem, lehetőségeim, reményeim, vágyaim, alapján kell elhamarkodott minősítésekbe, következtetésekbe beleállnom.
(Mivel én kis hal vagyok, és ez nekem tökéletesen megfelel, vállalkozó/pénzkeresői életem 27 évében mindig irreleváns volt konkrétan ki vezeti a kormányzatot. Ez olyan, mint az egyszeri kurva, neki is mindegy ki az elit, kúrni mindegyik akar, ő meg alapvetően egyikkel se akar, de ez a munkája, csinálja. Nyilván azzal, aki nem durva szívesebben, de van olyan kurva is, akinek az a jobb, ha inkább 2 perc alatt durván megbasszák, és olyan is van, aki inkább másfél órát elbeszélget egy kedvesebb emberrel. Ez simán egyénfüggő.)
Szóval összefoglalva, attól, hogy csípem Orbánt, illetve fidesz-szavazó vagyok, ugyanazokkal az infókkal kalkulálhatok, mint te, vagy bárki, aki annyit olvas el, mint én, és ugyanúgy fingom nincs a “miért”-ekről, mint neked ellenzéki nézőpontból, nem kedvelve Orbánt.
Sobri Jóska
Fast Willie
FLZOLI
slowmotion
Ha ki tudnék egyenesedni a kígyó vállaimmal, hogy beleszagoljak a speciális kialakítású orrommal a levegőbe a libsy ösztönöm itt nácit érzékelnének. A nyelvtan félét, pfej... De akkor is 😊
több mint 5 éve
azt ugyan nem, de rímelni rímelSoros >-< Doktor, szépen alliterál a két szó 😊Rakd össze azt a tényt, hogy a kormányzat lélegeztetőgépekre költött egy minden eddiginél nagyobb - minden irányból kritizált - összeget, és hogy OV kijelenti, hogy a második hullámban a halálesetek számára kell koncentrálni. Rájössz, hogy népszerűségesés esetén szívfájdalom nélkül az eü inkompetenciájára tolják a sarat, ha úgy adódik, hiszen még kaptak 500 ezret fejenként...Az orvos lesz az új migráns. Átvitt és valódi értelemben isPolitikai kommunikáció.Valamint Orbán meglepően nyíltan a legelején elárulta: nem hoz olyan szabályt, rendelkezést, amit nem tud betartatni.de akkor miért zárta le a határt? az sincsen betartva.
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
Fast Willie
FLZOLI
több mint 5 éve
Nem hiszem, bíróság nem nagyon szokott valakit elítélni hivszem ért, van több rendőr ismerősöm is, akik mesélték hogy konkrétan megtámadták őket intézkedés közben, 1 év felfüggesztett, vagy sokszor vádemelésig sem jut. Legtöbbször le sem írják mert nem éri meg a sok meghurcolást amit a bíróságon kapnak,hogy miért így csináltad miért nem amúgy.Azért gondolom ebben a kultúrkörben is gyorsan híre menne, amikor az első három idiótát bevarrjak fejenként két évre hivatalos személy elleni erőszakért.Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
bcsarli
“Na húzzá innen, anyádnak magyarázzá faszkalap, aszcsinálok amit akarok, nekem te nem mondod meg geciputtyony, mennyé, jelencsé fe’ köcsög, hogy basznád magad szájba, ne nézzé, húzzá innen, mert fe’dugom a kamerát a seggedbe buzigeci!”
Sobri Jóska
somoskovig

több mint 5 éve
mer a párhuzamos orvosok, az okokÉs amúgyis rímel, nem alliterál.Soros >-< Doktor, szépen alliterál a két szó 😊Soros - Orvos
FLZOLI
Inkább.
Állítsuk meg az orvost!
Bazzani
Az alliterálna, hogy
Bamba bátor birkák barmolnak bele bármibe bármikor, brávó!
Sobri Jóska
sorosra köt a zöld ostoros, toros a torkos
s gondos hóhérra Héra húz hiába hány
valahány mindig elvész a számsorok okos okán
csak egy dal marad a kebelin
által mennék én a Tiszán..
covidondecovidon

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
erről eszembe jutottak Sixx 18 alliterációs csodamondatai amiket egy időben minden ÉH meg VV hogyvoltba belefűzött és elmorzsoltam 1 könnycseppetÉs amúgyis rímel, nem alliterál.Soros >-< Doktor, szépen alliterál a két szó 😊Soros - Orvos
FLZOLI
Inkább.
Állítsuk meg az orvost!
Bazzani
Az alliterálna, hogy
Sobri Jóska
több mint 5 éve
És amúgyis rímel, nem alliterál.Soros >-< Doktor, szépen alliterál a két szó 😊Soros - Orvos
FLZOLI
Inkább.
Állítsuk meg az orvost!
Bazzani
Az alliterálna, hogy
több mint 5 éve
Soros >-< Doktor, szépen alliterál a két szó 😊Soros - Orvos
FLZOLI
Inkább.
Állítsuk meg az orvost!
több mint 5 éve
Ahogy minden egyéb börtönbekerülés is, hogyne...Azért gondolom ebben a kultúrkörben is gyorsan híre menne, amikor az első három idiótát bevarrjak fejenként két évre hivatalos személy elleni erőszakért.Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
bcsarli
Sobri Jóska
somoskovig
"Ebben a kultúrkörben" semminek nincs visszatartó ereje.
Mert ahhoz gondolkodni kéne, meglátni az ok-okozati összefüggéseket, tervezni, mérlegelni, stb. De ezekről szó sincs, impulzívan, ad hoc, agyatlanul cselekszenek.
És nem mert menőcsávók, ez még csak nem is nemfüggő, a fenti "érvelés" egy nőtől is elhangozhat.
Pusztán azért, mert buták.
Másrészt viszont azt is gondolom, hogy a börtönhierarchia kialakulásánál nem a "kaptam két évet, mert megvertem egy 60 éves kalauzt, mert rám szólt a maszk miatt" a legerősebb indító mondat.Ha ismernéd ezt a kultúrkört, akkor tudnád, hogy az lenne a nyitómondat, hogy "Szétbasztam egy köcsögöt, aki meg akarta mondani, hogy mit csináljak. Nekem senki se mondja meg, geciiiii."
somoskovig
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 5 éve
Szerintem többféle idióta van ebben a nagy halmazban. Van, aki még nem volt sitten, csak nagy a pofája, az csak nem akar börtönbe kerülni. Van, akinek észnél kell lenni (felfüggesztett büntije van, vagy korábban büntetett személy, akinél ez már súlyosbító körülmény), hátha meggondolja. Meg persze vannak a komplett hülyék és a kőkemény menőcsávók, akiknek ez mindegy..mármint az államilag finanszírozott bűnőzői továbbképző, networking és gym rendszerbe?Azért gondolom ebben a kultúrkörben is gyorsan híre menne, amikor az első három idiótát bevarrjak fejenként két évre hivatalos személy elleni erőszakért.Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
bcsarli
Sobri Jóska
somoskovig
briareos
Másrészt viszont azt is gondolom, hogy a börtönhierarchia kialakulásánál nem a "kaptam két évet, mert megvertem egy 60 éves kalauzt, mert rám szólt a maszk miatt" a legerősebb indító mondat.
több mint 5 éve
Hát ennyire nem mélyedtem bele. De gondolom megoldható, hogy rögzítse a felvételt egy szerverre mint egy térfigyelő kamera.Kérdés hogy közvetíti-e valahova a jelet, vagy csak önmagárarögzít és tárol.Ha én kalauz lennék és választhatnék, én biztos hordanám a kamerát.Azért gondolom ebben a kultúrkörben is gyorsan híre menne, amikor az első három idiótát bevarrjak fejenként két évre hivatalos személy elleni erőszakért.Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
bcsarli
Sobri Jóska
somoskovig
bcsarli
Mert utóbbi esetben Lakatos Márlonbrandó meg Kolompár Vinetu egy laza mozdulattal letépi a kallerről, és tényleg a seggébe gyömöszöli.
warr_b
Mondjuk egy seggbe feldugós felvétel ütős lenne 😀
több mint 5 éve
Kérdés hogy közvetíti-e valahova a jelet, vagy csak önmagárarögzít és tárol.Ha én kalauz lennék és választhatnék, én biztos hordanám a kamerát.Azért gondolom ebben a kultúrkörben is gyorsan híre menne, amikor az első három idiótát bevarrjak fejenként két évre hivatalos személy elleni erőszakért.Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
bcsarli
Sobri Jóska
somoskovig
bcsarli
Mert utóbbi esetben Lakatos Márlonbrandó meg Kolompár Vinetu egy laza mozdulattal letépi a kallerről, és tényleg a seggébe gyömöszöli.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Ha én kalauz lennék és választhatnék, én biztos hordanám a kamerát.Azért gondolom ebben a kultúrkörben is gyorsan híre menne, amikor az első három idiótát bevarrjak fejenként két évre hivatalos személy elleni erőszakért.Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
bcsarli
Sobri Jóska
somoskovig
több mint 5 éve
mármint az államilag finanszírozott bűnőzői továbbképző, networking és gym rendszerbe?Azért gondolom ebben a kultúrkörben is gyorsan híre menne, amikor az első három idiótát bevarrjak fejenként két évre hivatalos személy elleni erőszakért.Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
bcsarli
Sobri Jóska
somoskovig
több mint 5 éve
Sajnos ez rögvalóság. Ettől még lenne olyan akit észhez térít. Vagy utólag tényleg lehetne komolyan szankcionálni, hivatalos személy elleni erőszak, vagy valami ilyesmi.Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
bcsarli
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Azért gondolom ebben a kultúrkörben is gyorsan híre menne, amikor az első három idiótát bevarrjak fejenként két évre hivatalos személy elleni erőszakért.Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
bcsarli
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Visszatartó?....www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
bcsarli
több mint 5 éve
www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXanemrég olvastam, hogy van lehetőségük önkéntes alapon testkamerát hordani a kalauzoknak. Az önmagában is visszatartó lenne, ha pedig attrocitásra kerül a sor ott a felvétel.
Negritis
több mint 5 éve
India egy nap alatt 98e fertőzött, így leírva durva, de népességarányosan viszont a mi 900-unkkal egyenlő.
több mint 5 éve
www.facebook.com/2197322130591235/posts/2746973668959409/?sfnsn=mo&extid=mf3Dth2T7GibPyXaaz ilyet bassza meg egy talicska aprómajom
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!