Soccer

41 feliratkozó

több mint 3 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
Egy dolog, hogy vezet a Brighton. De a labdabirtoklási arányuk 64 %. Kaput érõ lövések 4 Vs 0.
Érted, a Pool ellen. Itt vmi tényleg félrement idén.

Szerkesztette: ulpianus

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 3 éve
davemayer Chicago Bears 15 529 — "Grammar maci"
"Mond azt, hogy akkor is igazad van, mert megadták és ezzel már tényleg nem lehet vitázni 😉"

Köszi de én próbalom kulturáltan előadni a véleményemet, értem hogy te ilyen minőségű érvekhez vqgy szokva de én ilyet sosem írnék le, pláne az angol játékvezetés minőségét figyelembe véve.
davemayer

Klaci79
Jót nevettünk.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 034
"Mond azt, hogy akkor is igazad van, mert megadták és ezzel már tényleg nem lehet vitázni 😉"

Köszi de én próbalom kulturáltan előadni a véleményemet, értem hogy te ilyen minőségű érvekhez vqgy szokva de én ilyet sosem írnék le, pláne az angol játékvezetés minőségét figyelembe véve.
davemayer
több mint 3 éve
sokat nem kellett várni, pool meccs 24. percében behúztak lesnek egy ilyesmi szitut 😀
bogec7
Egyébként ha az, akkor fújják is le...azért mert egy ostoba egyszer elengedi...de várható, hogy ez lesz és szar az egész, ahogy az új kézszabály is sajnos.
több mint 3 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 572 — Bla, bla, bla
Sárga a tamadónak, mit kell ezen nezni!!!???

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 3 éve

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve
alatriste Green Bay Packers 11 885 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
sokat nem kellett várni, pool meccs 24. percében behúztak lesnek egy ilyesmi szitut 😀
bogec7
Ennyit a következetességről 😀
(Nyilván full mind1 volt itt h lesz-e bedobás vagy nem de ja, ugyan az a helyzet 30p később már más eredményt hozott)

Szerkesztette: alatriste

Liverpool Fc
több mint 3 éve
bogjosi New England Patriots 2 195

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 689 — Így remélem megfelelek nektek.....
Most tudtam megnèzni az ominózus esetet a világ vicce hogy ezt megadták......ennèl 1000 sokkal kevésbé "beleavatkozós gólt" nem adtak már meg pl átlövèseknèl...na mindegy változtatni nem tudunk rajta.
több mint 3 éve
na még egy utolsó 😀

hmmm
Klaci79
Kép alapján ezt az esetet elemezni totál felesleges, mivel a játékos mozgasa a lényeg. Futhat a labda mellett/mögött, ezt senki sem tagadta, de nem ért hozzá. A képeden is latszik amúgy hogy nincs védő akit akadalyozott volna a tisztázásban.
davemayer

Fontos rész kiemelve (without touching the ball) a szabálykönyvből.
Klaci79
És én ezzel tisztában is vagyok, te érted is hogy ez mit jelent?
Preventing the opponent for playing the ball - senki a közvetlen közelében nincs, 0 kontakt bárkivel
A kapus latását meg nem gatolta

Ez amit kiemeltél erről mar irtam korabban.
davemayer
Picit reménytelennek tűnik, de megpróbálom:
Itt az eset videón:
A kapus kijöhetne és elrúghatná a labdát, de a támadó, aki lesen van akkor elhúzza mellette a labdát. Ezért nem jöhet ki, csak hogy zárja a szöget a csatár előtt, de az csak levőcselt csinál, aztán hagyja a szemből jövőnek, ott a kapusnak azonban már nincs lehetősége döntésre.
Alább leírtad, hogy Édersont befolyásolhatta (nem én adom a szádba a szavakat) és ebben egyetértünk. Ha viszont befolyásolhat, akkor lesen van.
Azért nincs a közelében senki, mert ha a védők lesreállrítanak valakit, akkor azt elengedik és itt is ez volt. Utána már nem sprintelt a védő...ha tudja, hogy ilyen döntés születhet, sprintelt volna.
Mondjuk Fernandezt dicséri lehet a felismerésért. Neki nem kellett törődni azzal, hogy ez les vagy sem.
Minden állításod meg van cáfolva, képpel, szabállyal bármivel. Nehéz téged meggyőzni 😀
Mond azt, hogy akkor is igazad van, mert megadták és ezzel már tényleg nem lehet vitázni 😉

Szerkesztette: Klaci79
több mint 3 éve
Egyébként csak hogy mennyire vagyok elfogult: nem érdemelte meg a győzelmet a mai meccsen a mu, mondjuk a city sem, az x igazsagosabb lett volna.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve
na még egy utolsó 😀

hmmm
Klaci79
Kép alapján ezt az esetet elemezni totál felesleges, mivel a játékos mozgasa a lényeg. Futhat a labda mellett/mögött, ezt senki sem tagadta, de nem ért hozzá. A képeden is latszik amúgy hogy nincs védő akit akadalyozott volna a tisztázásban.
davemayer

Klaci79
És én ezzel tisztában is vagyok, te érted is hogy ez mit jelent?
Preventing the opponent for playing the ball - senki a közvetlen közelében nincs, 0 kontakt bárkivel
A kapus latását meg nem gatolta

Ez amit kiemeltél erről mar irtam korabban.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve
" - egyértelműen megkísérli megjátszani a hozzá közel lévő lbdát, , vagy
- nyilvánvaló cselekedetével egyértelműen befolyásolja az ellenfele képességét a labda megjátszására"

Spíler közvetítésben tették ki a szabálykönyvet...nálam ez les a szabály alapján is.

szerencsére davemayer mellett még a bírók sem úgy gondolták, úgyhogy Manchester is RED 😀
bogec7
"egyértelműen megkísérli megjátszani a hozzá közel lévő lbdát" - fut a labdával a kiugratasnal, nem ér hozzá, majd amikor latja jönni fernandest megállt
"befolyásolja az ellenfelet" - ez nem állt fenn, maximum Ederson szamithatott tőle lövésre, de egyertelmuen megállt fernandest latva, ergo sztem ederson felkeszulhetett volna a lövésre. Lehetett a hátsó kameraból latni hogy még épphogy elmegy mellette a labda ő már emeli a kezét, vetődés nélkül szinte állva.
"nyilvánvaló cselekedetével egyértelműen befolyásolja az ellenfele képességét a labda megjátszására"" - ez az ami egyértelműen nem allt fenn, hiszen védőt nem akadályozott a labda elérésében a látást a kapus előtt nem akadályozta.
davemayer
ha már te is azt írod, hogy Edersont esetleg befolyásolhatta, akkor ez les.
Ha egyértelműen nem befolyásol senkit (pl mert megáll és nem fut a labda mellett), akkor jogos a gól.
ervinator
Igen, csak edersonnak nem az a dolga hogy reklamalja a lest a jatek kozben hanem hogy felkeszuljon a lövésre.
Mondom, értem azt hogy ti miért mondjátok lesnek, de azt is értem hogy a mai szabályrendszer alapján miért adták meg.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve
na még egy utolsó 😀

hmmm
Klaci79
davemayer

több mint 3 éve
na még egy utolsó 😀

hmmm
Klaci79

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve
nah. 1-1...mondjuk Rashford, mikor tudja, hogy 2 méteres lesen van, akkor a f.sznak támadja a labdát, mikor jön a társ...
bogec7
Nem számít, ezért is adták meg. A mozgása nem akadályozott védőt és nem is tévesztett meg senkit.
davemayer
Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
gdavid
De, teljesen. Ha lett volna kontaktja a védőkkel, vagy a mozgása megtéveszti a kapust és emiatt gól akkor ne adják meg, de simán felkeszülhetett ederson arra is hogy fernandes lövi el.
Szted miért adtak meg?
davemayer
🤣🤣🤣

Nem tévesztett meg senkit? Hát őt indították, és futott is végig a labda után!
gdavid
Ez így is van, de bele nem ért és nem is akadályozott védőt a tisztázásban.

De újra kérdezem, ha számodra ennyire egyértelmű akkor szted miért adták meg végül? Ismered a mai les szabályait?
davemayer
Ha a mostani szabály szerint egy ilyen gól nem szabálytalan, akkor a szabály a hülyeség. Amúgy jobb ma a Mu, full megérdemelten lesz övék a 3 pont.
alatriste
Erről már vitatkozhatunk, hogy érdemes volt-e megváltoztatni a szabalyt, szvsz igen de azt elismerem hogy okoz zavaros szitukat a pályán amit a korábbi viszonyokhoz szokott ember furcsállhat.
davemayer
ilyenkor mindig azt mondom, hogy ok...de akkor ez legközelebb se legyen les. MErt ehhez hasonló példák vannak bőven és eddig nem is volt kérdés.
Kiváncsi leszek mit mond a fa
Klaci79
Itt az okozza alapvetően a problémát hogy míg régen csakis a játékosok helyzete határozta meg hogy mi a les addig a mai fociban már más egyéb faktorokat is mérlegelni kell a játékvezetőknek a döntés meghozatalakor.
Igen, egy ilyen helyzetben legyen máskor is gól, csak itt 3-4 faktor együttes hatása miatt adhatták meg, nem csak azért mert nem ér hozzá vagy nem ő lő. Abban a pillanatban hogy ez a 3-4 faktorból csak egyik nem áll fenn már les. Emiatt viszont simán lehetseges hogy egy szurkolói szemmel nézett eset azonosnak hat majd, mégis más megítélés alá fog esni.

Ja és nem, az egyik faktor nem az hogy lefizették a bírót 🤣

Szerkesztette: davemayer

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve
na még egy utolsó 😀

hmmm
több mint 3 éve
most a lassítás alapján még egyértelműbb a les...még csinál egy levőcselt is a lesen levő támadó....
de az is biztos, ha nincs ott a támadó, és a védők csak a gólszerzőt figyelik, akkor tisztázhattak volna
Klaci79
Melyik védő? Honnan? Védő tuti nem ért volna oda Fernandes előtt a labdához. Mondom, az egyetlen akinek a döntésében hezitációt okozhatott ez az eset a kapus, de ő is felkeszulhetett volna a lövésre szvsz.
davemayer
az LDC utolérhette volna, ha sprintel, de egyébként én kapusként kijöttem volna Fernandez elé és elrúgom a labdát...nyilván a lesen lévő játékos miatt nem indultam volna el, mivel kapus szemszögéből nem látszik a les...de a védő becsúszva tisztázhatott volna, de ő érzékelte, hogy 3m-es lesen van a támadó
na ez volt az utolsó hozzászólásom, mert kezd ovis szintre menni ez...ha nem lehet meggyőzni, akkor nem lehet
több mint 3 éve
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 2 020
- nyilvánvaló cselekedetével egyértelműen befolyásolja az ellenfele képességét a labda megjátszására"

Spíler közvetítésben tették ki a szabálykönyvet...nálam ez les a szabály alapján is.

szerencsére davemayer mellett még a bírók sem úgy gondolták, úgyhogy Manchester is RED 😀
bogec7
"egyértelműen megkísérli megjátszani a hozzá közel lévő lbdát" - fut a labdával a kiugratasnal, nem ér hozzá, majd amikor latja jönni fernandest megállt
"befolyásolja az ellenfelet" - ez nem állt fenn, maximum Ederson szamithatott tőle lövésre, de egyertelmuen megállt fernandest latva, ergo sztem ederson felkeszulhetett volna a lövésre. Lehetett a hátsó kameraból latni hogy még épphogy elmegy mellette a labda ő már emeli a kezét, vetődés nélkül szinte állva.
"nyilvánvaló cselekedetével egyértelműen befolyásolja az ellenfele képességét a labda megjátszására"" - ez az ami egyértelműen nem allt fenn, hiszen védőt nem akadályozott a labda elérésében a látást a kapus előtt nem akadályozta.
davemayer
ha már te is azt írod, hogy Edersont esetleg befolyásolhatta, akkor ez les.
Ha egyértelműen nem befolyásol senkit (pl mert megáll és nem fut a labda mellett), akkor jogos a gól.

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 3 éve
most a lassítás alapján még egyértelműbb a les...még csinál egy levőcselt is a lesen levő támadó....
de az is biztos, ha nincs ott a támadó, és a védők csak a gólszerzőt figyelik, akkor tisztázhattak volna
Klaci79
Melyik védő? Honnan? Védő tuti nem ért volna oda Fernandes előtt a labdához. Mondom, az egyetlen akinek a döntésében hezitációt okozhatott ez az eset a kapus, de ő is felkeszulhetett volna a lövésre szvsz.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve

bogec7

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve
alatriste Green Bay Packers 11 885 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Egyértelműen az Arsenalnak drukkolok a bajnoki versenyfutást illetően, de ez az "eldőlt", "innen már nem lehet visszahozni" dolgokat kiabálók tudják ugye, hogy még a bajnokság fele sem(!) telt el?
alatriste
Imádom ezeket a jinxeket. 😀 Ha kikapunk mind2 derbin, akkor így egy 3.csapat szállt be a bajnoki versenybe.
Heisman nádor
Én sem nagyon értem ezt. 😀 20 forduló van még hátra. 20 😀 az baromi sok. Láttam párszor már olyan City-ket, akik lassacskán kezdték az évet majd télen az élre verekedték magukat és az utolsó 10-12 bajnokiukat zsinorban egytől egyik nyerték...
Nagyon remélem, hogy ez az év lesz a kivétel. Úgy gondolom, hogy a Poolnak is "járt" már az a bajnoki cím, úgy egy Arsenalnak is járna már újra. Amúgy is szipmatikus az Arteta projekt és még fiatalként is mindig az ágyúsok szurkolóival tudtunk együtt szomorkodni mi Poolosok miután a Mut, Chelseat majd a Cityt jellemző pénzfölénnyel egyszerűen nem lehetett felvenni a versenyt. Szóval hajrá! 😊

Liverpool Fc
több mint 3 éve
bogjosi New England Patriots 2 195
" - egyértelműen megkísérli megjátszani a hozzá közel lévő lbdát, befolyásolja az ellenfelet, vagy

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
több mint 3 éve
Egyértelműen az Arsenalnak drukkolok a bajnoki versenyfutást illetően, de ez az "eldőlt", "innen már nem lehet visszahozni" dolgokat kiabálók tudják ugye, hogy még a bajnokság fele sem(!) telt el?
alatriste
Imádom ezeket a jinxeket. 😀 Ha kikapunk mind2 derbin, akkor így egy 3.csapat szállt be a bajnoki versenybe.
Heisman nádor
Na hát azért attol nem kell felned hogy ez a mu bajnok lehet.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 3 éve