Soccer

41 feliratkozó

több mint 5 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 3 944 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Adirotor, mélyelemzést kérünk!
Löfli
Kívánságod parancs.

Szóval ugye azt állítottam, hogy a Chelsea FC 100 milliókat költ játékosokra és költésnek arányaiban nincsen eredménye.
Elhoztam neked az elmúlt 3 év BL győztesét és most össze fogjuk őket hasonlítani a csapatoddal: bajnokságban, kupákban és nemzetközi kupákban elért eredmény alapján.
(Most ilyen szuperkupák meg klub-vbvel nem foglalkoztam mert felesleges szvsz.)

Tehát Chelsea, Bayern, Liverpool, Real Madrid. 2017-2020

CHELSEA: Bevétel+Kiadás= -258M Euro
PL: 2017-18 5. hely, 2018-19 3. hely, 2019-20 4. hely
FA CUP: 17-18 1. hely, 19-20 2. hely
League Cup: 17-18 3-4. hely, 18-19 2. hely
BL: 17-18 nyolcaddöntő, 18-19 (itt Europa Liga 1. hely), 19-20 nyolcaddöntő

LIVERPOOL: B+K= -161M Euro
PL: 17-18 4.hely, 18-19 2. hely, 19-20 1. hely
BL: 17-18 2. hely 18-19 1. hely 19-20 nyolcaddöntő

Innen látható, hogy míg mindkét csapat 2 kupát nyert az elmúlt 3 évben azért van a minőségük között jó nagy különbség.

BAYERN MÜNCHEN: B+K= -114M Euro
Bundesliga: mind 3 évben 1. hely
DFB POKAL: 17-18 2. hely, 18-19 1.hely 19-20 1.hely
BL: 17-18 3-4. hely, 18-19 nyolcaddöntő, 19-20 1. hely

De a végére hagytam a legjobb az egyébként magát szarrávásárló real még engem is meglepett a költéseivel.

REAL MADRID: B+K= -66M Euro
LaLiga: 17-18 3. hely, 18-19 3. hely, 19-20 1. hely
Copa Del Rey: 18-19 3-4. hely
BL: 17-18. 1 hely, 18-19 nyolcaddöntő, 19-20 nyolcaddöntő

Summa Summarum a Chelsea a legrangosabb kupasorozat legjobb 8 csapata közé se tudott jutni az elmúlt pár évben, az Európa Liga győzelem szerintem nem értékelhető eredmény a csapat nívójának tekintetében.
A Bajnokságban egy szem 3. hely lett meg.
Az angol kupa szereplések ugyan valóban nem voltak rosszak.
Es hogy ne legyek faszfej azert 2016-2017ben meglett a PL győzelem a Chelseanek.

Ezzel is azt akarom mondani, amit így felvetettünk a fradi meccsén, hogy nem biztos, hogy pénzzel mindent el lehet érni😊

Szerkesztette: Adirotor
több mint 5 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 531 — Omar's Coming Yo!
Osszesegeben tok jo, hogy bejutottunk a fotablara, de kezdhetunk megbaratkozni a gondolattal, hogy Rebrov elkoszon a szezon vegen. Gyakorlatilag kimaxolta a Fradit.
Mindamellett a Dinamo elnokenek nyilatkozata( amire Orosz eloszeretettel hivatkozik) , hogy mennyivel jobb egy EL csoportkorbol tovabbmenni mint egy BL-bol kizugni -20as golkulonbseggel(anyagilag kb ugyanott vagy) azert az elenken el a fejemben.
Remelem nem leszunk pofozogepek(megha minden bizonnyal ez fog tortenni) es lehozuk tisztesseggel ezt a 6 meccset.

Csutortokon meg Hajra Fehervar, ket csoportkoros csapat az meno lenne.
Kenny
Nem tudom, nákam az hogy egy ilyen rangos sorozatban reszt vehetsz mindennél többet ér, elég csak a játékosokat nézni. Az hogy pénzügyileg hasonló végeredménnyel jár az ok, de tapasztalatszerzés szempontjából fényévekre van a BL az EL-től.
Mondom, élvezze mindenki ezt az őszt (rohadt covid) mert BL szereplésre normál esetben nincs esély (köszi covid?! Pfejj).

Majd később megnézzük milyen az EL csoportkörből tovább menni...
davemayer
En azon a velemenyen vagyok, hogy nezok nelkul ez semmit sem er(persze nem sportszakmailag, mert az elvitathatalan) Ha valoban nem engednek majd be senkit akkor egy akkora elmenyt vesznek el a szurkoloktol ami 25 evente egyszer jon(remelem a kovetkezore nem kell ennyit varni).
De ettol fuggetlenul igazad van.

Szerkesztette: Kenny

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 493 — "Grammar maci"
Pár éven belül A Sarkantyúsokhoz simán eljuthat, egy jól megválasztott ugródeszkának keresztül. Szvsz
ozibozi
Lehet nevettek rajta de Mou pont télre fogja szétbombázni a Tottenhamet annyira hogy kitegyék, nem örülnék neki de kutyaütőbb edzőt is látott már a PL.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Osszesegeben tok jo, hogy bejutottunk a fotablara, de kezdhetunk megbaratkozni a gondolattal, hogy Rebrov elkoszon a szezon vegen. Gyakorlatilag kimaxolta a Fradit.
Mindamellett a Dinamo elnokenek nyilatkozata( amire Orosz eloszeretettel hivatkozik) , hogy mennyivel jobb egy EL csoportkorbol tovabbmenni mint egy BL-bol kizugni -20as golkulonbseggel(anyagilag kb ugyanott vagy) azert az elenken el a fejemben.
Remelem nem leszunk pofozogepek(megha minden bizonnyal ez fog tortenni) es lehozuk tisztesseggel ezt a 6 meccset.

Kenny
Nem tudom, nákam az hogy egy ilyen rangos sorozatban reszt vehetsz mindennél többet ér, elég csak a játékosokat nézni. Az hogy pénzügyileg hasonló végeredménnyel jár az ok, de tapasztalatszerzés szempontjából fényévekre van a BL az EL-től.
Mondom, élvezze mindenki ezt az őszt (rohadt covid) mert BL szereplésre normál esetben nincs esély (köszi covid?! Pfejj).

Majd később megnézzük milyen az EL csoportkörből tovább menni...

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 21 005
Pár éven belül A Sarkantyúsokhoz simán eljuthat, egy jól megválasztott ugródeszkának keresztül. Szvsz
több mint 5 éve

több mint 5 éve
"Amúgy milyen szívás hogy pont idén hozták a szuperkupát Pestre mikor jövőre lehet hogy pont 2 magyar csapat játszhatná"

🤣🤣🤣

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Sinisa New England Patriots 3 168 — Gràcies Pep!
Nem sokat ellenkezett, amíg magába szívta ez a valami, amit nem tudunk megfogalmazni, de ha mégis megtesszük, akkor már tuti nem fogunk tudni megélni belőle. 😉
ozibozi
Pinte-effektusnak hívom.
Ha esetleg valaki nem tudná volt a frafiban egy Pinte Attila nevű szlovák válogatott srác aki az erzedfordulón valamiért úgy döntött hogy a Southamptonból hazafelé tartva leszerződik a zöld fehérekhez.
Az első edzéseken még hozta azt a ritmust amit a szigetországban felvett, aztán látta hogy nem kell Mo-n edzeni úgyhogy szépen fokozatosan ő is elhagyta 🤣
Pedig nagyon jó kis játékos volt.
davemayer
Egy jó féléve volt.
Nem is hittem el anno, hogy ilyen tudású játékos van az NB1-ben.
Aztán már elhittem... 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

TITO
JOHAN
Per Sempre Etern

This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is.
több mint 5 éve
Henk ten Cate és a sportos újságíró noname faszit jól szájbaqurt csávón kívűl /szoúza/ megint van egy komoly edző a térségben. 😊

Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 332 — Cowboys fan
Rég nem néztem magyar focikát...
Ott tartunk már, hogy legalább egy félcsapatravaló magyart sem sikerült pályára küldeni?
Ha jól számolom, jelenleg 2 magyar játékos van ebben a "magyar" székhelyű csapatban.
Elég borzalmas, ha így állunk.
Chargers LT
De ezek szerint nemzetközi focit sem nézel.A Vidi múlt heti francia ellenfelénél,a Reimsnél 2 db francia játszott de lehetne még sorolni a csapatokat.Rég nem trend ez a Bilbao meg Paks style,ha egyáltalán volt valaha ilyen trend.
JoeyPorter
Ha volt is azt a Bosman-szabály eltörölte.
davemayer
Bosmannek ehhez semmi köze sincs sztem
csebi
Ha tudod hogy az mit jelent ezt nem mondhatod 😊
davemayer
a Bosman-szabály az emberek nagy részénél csak úgy él, hogy a röghöz kötést tiltja, úgy nem, hogy az EU-s szabad munkaerőáramlást és a külföldi, de EU-állampolgár játékosok diszkriminálásának tiltását is ráerőltette a tagállamok futballszövetségeire
több mint 5 éve
Nem sokat ellenkezett, amíg magába szívta ez a valami, amit nem tudunk megfogalmazni, de ha mégis megtesszük, akkor már tuti nem fogunk tudni megélni belőle. 😉
ozibozi
Pinte-effektusnak hívom.
Ha esetleg valaki nem tudná volt a frafiban egy Pinte Attila nevű szlovák válogatott srác aki az erzedfordulón valamiért úgy döntött hogy a Southamptonból hazafelé tartva leszerződik a zöld fehérekhez.
Az első edzéseken még hozta azt a ritmust amit a szigetországban felvett, aztán látta hogy nem kell Mo-n edzeni úgyhogy szépen fokozatosan ő is elhagyta 🤣
Pedig nagyon jó kis játékos volt.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ha Rebrov Fradiját nézem, akkor eszembe jut az egyik kedvenc idéztem, amit Josh McDaniels mondott pár éve az egyik 3 Games to Glory filmben:

“The confidence to execute under pressure comes from preparation”
Szerintem Rebrov nem látta ezt a filmet, de azt gondolom kb. hasonlóan gondolkodik.
És ez nekem nagyon szimpatikus, és öröm látni a csapaton.
Sinisa
Lobanovszkij-nál elhiszem hogy hasonló volt a szellemiség, ha nem is mondták így ki 😊

Ezzel szerintem eldőlt hogy utolsó évét húzza a Fradinál Rebrov, jó lenne ha nem így lenne de félek hogy ő is úgy fogja érezni hogy ezt itt kimaxolta és ideje lesz szintet lépni. Az ajánlata valószínűleg meglesz hozzá.
davemayer
Rebrov:
Ez nagyon érdekes kérdés.
Nem hiszem, hogy top5 bajnokságban kapna egy “jó kispadot”, Belgium, Hollandia vagy a Skandináv térség vagy Törökország jöhetne szóba.
Lehet szeretni / nem szeretni a Fradit, de egy nagy múltú csapat és ezt Rebrov is mindig emlegeti.
Én nagyon remelem, hogy marad meg 2-3 évet!

TITO
JOHAN
Per Sempre Etern

This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is.
több mint 5 éve
CSOPORTKOR PALI!!!

több mint 5 éve
Bolond lenne nem tovább lépni, megérdemli.
Köszönjük neki
több mint 5 éve
Ha Rebrov Fradiját nézem, akkor eszembe jut az egyik kedvenc idéztem, amit Josh McDaniels mondott pár éve az egyik 3 Games to Glory filmben:

Szerintem Rebrov nem látta ezt a filmet, de azt gondolom kb. hasonlóan gondolkodik.
Sinisa
Lobanovszkij-nál elhiszem hogy hasonló volt a szellemiség, ha nem is mondták így ki 😊

Ezzel szerintem eldőlt hogy utolsó évét húzza a Fradinál Rebrov, jó lenne ha nem így lenne de félek hogy ő is úgy fogja érezni hogy ezt itt kimaxolta és ideje lesz szintet lépni. Az ajánlata valószínűleg meglesz hozzá.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
több mint 5 éve
Petey: csináljátok meg csütörtökön mert kellenek a pontok a bajnokságnak is!
csebi
Pontosan, nagyon jó lenne 2 csoportkörös csapat. Bár akkor aztán végképp nem tudom hova fog fejlődni ez a fociutálat az ellenzéktől.
davemayer
nyugi van fideszes ismerősöm is aki rühelli ezt a focit(ami egy úri hóbort lett a felső párezernek), semmi köze ehhez az ellenzéknek. Sosem értettem ezt a párhuzamot.
petey
Vannak kivételek, ez igaz de ha a döntő többséget nézem akkor a támadások a labdarúgas felé az ellenzéktől érkezik.
Alapvetően amúgy értem az anyagi szituáció kritizálását hiszen az ideális tényleg az lenne ha nem kellene közpénz ahhoz hogy ezt a szintet el lehessen érni de ha máshogy nem ment akkor csak az maradt.
davemayer
Rühellem a fideszt, utálom hogy stadionokra költik az adófizetők pénzét, soha nem nézek nb1-et, de sztem van az a pont amikor félre kell rakni azt hogy ki mit utál és örülni, hogy elért valamit egy magyar csapat
Adirotor
Igen, csak ez ok-okozat, mert anélkül a befektetett pénz nélkül ez sincs
davemayer
Debrecen is kijutott, meg az EB-re is kimentünk
a pénzhez ennek nem sok köze van
Adirotor
Bocs hogy ezt mondom de annsk a Lokinak ritka nagy mákja volt a sorsolásnál. Gondolj bele hogy egy Levszki volt a legkomolyabb ellenfelük a teljes selejtezo sorozatban (akkor meg a malmo sem volt nagy szám). Kb mintha a fradinak ez a molde lett volna a legnehezebb.
davemayer
Mekkora gólokat szereztek ott anno
azokon a levski meccseken 10 éve, amikor a bolgár foci még jegyezve volt, ennél a moldéknél mindenképp komolyabban,
előtte meg a svéd vonalat is intézték a szem . 😉
ozibozi
Ja, akkor még Rudolf is futballistanak tűnt. Az a Levszki egy centivel sem volt erősebb ennél a Moldenél, fejben meg kifejezetten gyengék voltak.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve

TITO
JOHAN
Per Sempre Etern

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 332 — Cowboys fan
egyébként mikor fog az M4 leszokni ezekről a semmitmondó elemzésekről, és arról, hogy olyan embereket raknak oda akik nem tudnak megfogalmazni a futballról 2 mondatot? 20 éve ez megy
Adirotor
Henriknél jobb embert nehezen találnának, itt maga a formátum is probléma, nehéz 2 mondatban mélyelemzésbe bocsátkozni
r.baggio
Henrik tenyleg jo, korabban is irtam, hogy neki sikerul mashonnan megfogni, vizsgalni es elemezni egy meccset.
ZoliMP
szerintem Henrik - mivel sosem labdarúgóként kereste a kenyerét - eleve más nézőpontból közelíti meg a meccseket. nincsenek berögződései, hogy "ezt mi edzésen nem így csináltuk, ez a helfszpész ez baromság", és grátisz képes és hajlandó volt ténylegesen tanulni a nyolcvanas évek fodballistáitól élesen eltérő módon.
több mint 5 éve
csebi
Pontosan, nagyon jó lenne 2 csoportkörös csapat. Bár akkor aztán végképp nem tudom hova fog fejlődni ez a fociutálat az ellenzéktől.
davemayer
nyugi van fideszes ismerősöm is aki rühelli ezt a focit(ami egy úri hóbort lett a felső párezernek), semmi köze ehhez az ellenzéknek. Sosem értettem ezt a párhuzamot.
petey
Vannak kivételek, ez igaz de ha a döntő többséget nézem akkor a támadások a labdarúgas felé az ellenzéktől érkezik.
Alapvetően amúgy értem az anyagi szituáció kritizálását hiszen az ideális tényleg az lenne ha nem kellene közpénz ahhoz hogy ezt a szintet el lehessen érni de ha máshogy nem ment akkor csak az maradt.
davemayer
Rühellem a fideszt, utálom hogy stadionokra költik az adófizetők pénzét, soha nem nézek nb1-et, de sztem van az a pont amikor félre kell rakni azt hogy ki mit utál és örülni, hogy elért valamit egy magyar csapat
Adirotor
davemayer
Adirotor
Bocs hogy ezt mondom de annsk a Lokinak ritka nagy mákja volt a sorsolásnál. Gondolj bele hogy egy Levszki volt a legkomolyabb ellenfelük a teljes selejtezo sorozatban (akkor meg a malmo sem volt nagy szám). Kb mintha a fradinak ez a molde lett volna a legnehezebb.
davemayer
Mekkora gólokat szereztek ott anno
azokon a levski meccseken 10 éve, amikor a bolgár foci még jegyezve volt, ennél a moldéknél mindenképp komolyabban,
előtte meg a svéd vonalat is intézték a szem . 😉

Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
A fradisálamat mégsem én fogom viselni holnap, hanem a kilencéves kisfiam. Egész héten ez a meccs volt a téma a suliban, marha büszke lesz benne!

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 564 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Hahh, nyert a Bognor Regis 😊
warr_b
Horsham ellen, asztakurva! Adirotor, mélyelemzést kérünk!

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 5 éve
csebi
davemayer
petey
davemayer
Adirotor
davemayer
Adirotor

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 190 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Hahh, nyert a Bognor Regis 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 3 944 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
csebi
davemayer
petey
davemayer
Adirotor
davemayer