NCAA csevegő

34 feliratkozó

4 napja
r.baggio New York Giants North Texas Mean Green 64 116 — no es importante
A Big12-döntő NET4+-on, az SEC a tv-ben (MATCH4), a Big Ten a DAZN-on fog menni:

Szerkesztette: r.baggio
több mint 10 éve
Erre a hétre amúgy csak egy majdnem dráma jutott 😊

twitter.com/cjzero/status/665791881381416960

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
A top5 így állítható amúgy össze egyszerűen (mindegyiknél feltételezve, hogy az egymás elleni találkozókon kívül nem szenvednek vereséget):

1., Clemson
2., Alabama/Florida
3., Ohio State/Iowa
4., Notre Dame/Stanford(/Utah)
5., Baylor/Oklahoma State
baggio
Frissítve:

1., Clemson
2., Alabama/Florida
3., Iowa/Ohio State(/Michigan State)
4., Oklahoma State/Oklahoma
5., Notre Dame

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
@vassadi + én
https://bowl.hu/images/cache/uploads/eff5a3618fa47b51b1a2877def93a073.jpg
College football előzetes – tizenegyedik hét | Bowl.hu
Újabb fordulóval közelebb az alapszakasz véghajrájához.

---
több mint 10 éve
Nem szabadna közrejátszania, de számolni kell a konferenciák lobbijával és a csapatok mögötti pénzzel, ahogy arra a tavalyi eset is példát mutatott. A Notre Dame 11-1-es mérleggel garantáltan be fog kerülni, ahogy a 13-0-ás Iowa - akik mögött a Big Ten áll - sem hagyja magát beelőzni a Big XII által (melynél igazából két program, a Texas és az Oklahoma a "power broker", utóbbi viszont valószínűleg nem lesz képben).

Így megy ez.
baggio
Ilyen szempontból nézve egy 11-2-es Big Ten bajnok Michigan lenne izgalmas, hogy bejut-e vmelyik veretlen előtt.
csmaster
Na azért az ésszerűség határain belül 😊 A 11-2-es Michigan maximum a veretlen Houstont előzné meg, vagy hogy visszakanyarodjunk az első kérdéshez, vélhetően a 12-1-es North Carolinát

---
több mint 10 éve
csmaster 9
Nem szabadna közrejátszania, de számolni kell a konferenciák lobbijával és a csapatok mögötti pénzzel, ahogy arra a tavalyi eset is példát mutatott. A Notre Dame 11-1-es mérleggel garantáltan be fog kerülni, ahogy a 13-0-ás Iowa - akik mögött a Big Ten áll - sem hagyja magát beelőzni a Big XII által (melynél igazából két program, a Texas és az Oklahoma a "power broker", utóbbi viszont valószínűleg nem lesz képben).

Így megy ez.
baggio
Ilyen szempontból nézve egy 11-2-es Big Ten bajnok Michigan lenne izgalmas, hogy bejut-e vmelyik veretlen előtt.
több mint 10 éve

Így megy ez.

---
több mint 10 éve
csmaster 9
North Carolinának esetleg lehet esélye playoffba kerülni az ACC döntőben a Clemson megverésével?
csmaster
A 2007-es őrület után kategorikusan már nem lehet ezt sem kizárni, de nagy sansz nincs rá, túl sok eredménynek kellene ahhoz összejönnie. Ha az ACC-döntőnek 11-1-es mérleggel top10-esként futnak neki, akkor van értelme erről beszélni.

A top5 így állítható amúgy össze egyszerűen (mindegyiknél feltételezve, hogy az egymás elleni találkozókon kívül nem szenvednek vereséget):

1., Clemson
2., Alabama/Florida
3., Ohio State/Iowa

Tehát jelen pillanatban még a veretlen Big XII bajnok is aggódhat(na).
baggio
szerintem a veretlen big12 bajnok sima top4, pl ha baylor verertlenül vívja meg a kőkemény utolsó 4 meccsét (ugye oklahoma, tcu, okie st, texas, ebből 3 is top15ös) akkor szerintem biztos bekerül.
braxa88
Nálam Big XII veretlen > Notre Dame, de nem előzné meg a Stanford-öt (indoklás: ND ugyanúgy nem játszik konferencia döntőt és ezzel együtt gyengébb schedule mint egy potenciális Big XII végigverés)
több mint 10 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 549
North Carolinának esetleg lehet esélye playoffba kerülni az ACC döntőben a Clemson megverésével?
csmaster
A 2007-es őrület után kategorikusan már nem lehet ezt sem kizárni, de nagy sansz nincs rá, túl sok eredménynek kellene ahhoz összejönnie. Ha az ACC-döntőnek 11-1-es mérleggel top10-esként futnak neki, akkor van értelme erről beszélni.

1., Clemson
2., Alabama/Florida
3., Ohio State/Iowa

baggio
szerintem a veretlen big12 bajnok sima top4, pl ha baylor verertlenül vívja meg a kőkemény utolsó 4 meccsét (ugye oklahoma, tcu, okie st, texas, ebből 3 is top15ös) akkor szerintem biztos bekerül.
több mint 10 éve
csmaster 9
Köszi a választ! Szerintem egyébként az Iowa még 13-0-val sem fog bekerülni, pláne, ha lesz veretlen Big XII bajnok
több mint 10 éve
csmaster

1., Clemson
2., Alabama/Florida
3., Ohio State/Iowa

---
több mint 10 éve
csmaster 9
több mint 10 éve
A TCU orvosi stábja már PO-kaliber, mivel Doctson játszhat a hétvégén

---
több mint 10 éve
Doctson kihagyja a szezon hátralévő részét, kár, hogy így lett vége az egyetemi karrierjének 😕
ez szerintetek mennyire vetheti vissza a TCU-t? vissza tudják még küzdeni magukat valami nagyon durva körbeverés után?
markny
Nagyon durva körbeverés azért nem kell, de a botrányosan gyenge Kansas után nagy összegben nem fogadnék arra, hogy az Oklahomát és a Baylort is verik, illetve a többi eredmény is számukra kedvezően alakul. A Bears ellen ettől függetlenül, pláne hazai pályán nem írnám le őket, Patterson nagyjából egy éve készülhet arra a meccsre, a két csapat között az utálat jelző talán túlságosan enyhe kifejezés is.

---
több mint 10 éve
markny Tennessee Titans Tennessee Volunteers 675 — tennessean
Doctson kihagyja a szezon hátralévő részét, kár, hogy így lett vége az egyetemi karrierjének 😕
ez szerintetek mennyire vetheti vissza a TCU-t? vissza tudják még küzdeni magukat valami nagyon durva körbeverés után?

Szerkesztette: markny

több mint 10 éve
Shawn84 Philadelphia Eagles North Carolina Tar Heels 8 534
Ami nekem feltűnik, hogy a másik három rangsorban van némi konszenzus, itt azért igen jelentős eltérések vannak.

Nyilván, mivel kevéssé vagyok képben a csapatok erejéről, nem tisztem értekezni, azonban vannak olyan csapatok, akiket kissé érthetetlenül kezelnek (pl.: Baylor).
gabokocka
Pedig pont ezért jobb ez a lista, mert láthatóan nem minden esetben a berögződött elvek mentén rangsorol (egy veretlen csapatnak kötelezően meg kell előzni olyat, aki egyszer már kikapott, stb.), hanem néha a józan észre, rosszabb értelemben az "eye test"-re hagyatkozik.

A Baylor pl. még mindig nem játszott pozitív mérlegű csapat ellen, na így legyen okos valaki velük kapcsolatban 10 (!) forduló után...
baggio
Bele is húzunk rendesen a következő 3 meccsen nem lesz reklamálási lehetőség. Mondjuk szerintem 2 vereség szerintem becsúszik és akkor meg nincs is miről beszélni.
több mint 10 éve
Ami nekem feltűnik, hogy a másik három rangsorban van némi konszenzus, itt azért igen jelentős eltérések vannak.

Nyilván, mivel kevéssé vagyok képben a csapatok erejéről, nem tisztem értekezni, azonban vannak olyan csapatok, akiket kissé érthetetlenül kezelnek (pl.: Baylor).
gabokocka
Pedig pont ezért jobb ez a lista, mert láthatóan nem minden esetben a berögződött elvek mentén rangsorol (egy veretlen csapatnak kötelezően meg kell előzni olyat, aki egyszer már kikapott, stb.), hanem néha a józan észre, rosszabb értelemben az "eye test"-re hagyatkozik.

A Baylor pl. még mindig nem játszott pozitív mérlegű csapat ellen, na így legyen okos valaki velük kapcsolatban 10 (!) forduló után...

---
több mint 10 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 499 — Keep pounding

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 10 éve
Ez a rangsor csak sztem nevetséges?
gabokocka
Pár helyen bele lehet kötni, de miért lenne nevetséges? Még az NFL-ben is lehetetlen normális erősorrendet felállítani, pedig a profiknál egyszerűbb összehasonlítani a csapatokat, míg itt igazából egyetlen célja van a rangsoroknak, melyet (kint az USA-ban) el is látnak: a vitagenerálás.

---
több mint 10 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 499 — Keep pounding
Ez a rangsor csak sztem nevetséges?

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 10 éve
Löfli Tampa Bay Buccaneers Indiana Hoosiers 22 570 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
A Florida hiába nyert egy ponttal a 25. Houston által 34-0-ra lealázott Vanderbilt ellen, nemhogy visszacsúszni fognak, hanem feljebb menni
baggio
ez legalább nem jött be 😊

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 10 éve
https://bowl.hu/images/cache/uploads/438b5f3d30cd7061c994462df410af65.jpg
College Football összefoglaló - tizedik hét | Bowl.hu
Fogynak a veretlenek és egyre szorosabb a Heisman-verseny is.

kijött közben az új CFC top25 is
https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
NCAA rangsor | Bowl.hu
Történelmi áttekintés: http://bowl.hu/a_futballrangsorok

---
több mint 10 éve
Vitatható ítéletek az NFL-ben is vannak, viszont most egymás utáni negyedik héten láthattunk itt olyan végjátékot, amit a profiknál soha, ráadásul a Duke-Miami kivételével mindegyik kiemelten fontos meccsen történt 8)
baggio
egymás utáni negyedik héten láthattunk olyan végjátékot, amit máshol soha, ráadásul a Duke-Miami kivételével mindegyik kiemelten fontos meccsen történt 8)

NFL szidás nélkül is lehet áradozni a NCAAről.
braxa88
ahogy kihal az NFL-ből is a "narratíva", mely mindig degradálja a "futkározós" irányítókat és gimmicknek állítja be a college spread offense-eket, én is abbahagyom a másik oldalról való megközelítést

---
több mint 10 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 549
Vitatható ítéletek az NFL-ben is vannak, viszont most egymás utáni negyedik héten láthattunk itt olyan végjátékot, amit a profiknál soha, ráadásul a Duke-Miami kivételével mindegyik kiemelten fontos meccsen történt 8)
baggio
egymás utáni negyedik héten láthattunk olyan végjátékot, amit máshol soha, ráadásul a Duke-Miami kivételével mindegyik kiemelten fontos meccsen történt 8)

NFL szidás nélkül is lehet áradozni a NCAAről.
több mint 10 éve

---
több mint 10 éve
Löfli Tampa Bay Buccaneers Indiana Hoosiers 22 570 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
nebraska - msu-t már meg se említed? 😊 az is volt ennyire vitatható, mint a miami - duke vége 😊

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!