Pittsburgh Steelers
74 feliratkozó
több mint 9 éve
Arról van szó, hogy egy héttel a PO meccs előtt egy teljesen érdektelen meccsen játszatod e a legjobbjaidat. Félre lehet ezt magyarázni persze, de számomra egyértelmű a szituáció. Ha jövő héten nem játszol meccset akkor nem pihenteted a legjobb játékosaidat, mert 2 hét játék nélkül már negatívan hat. Itt nem a lábtörésről van szó egyébként, mert az egy viszonylag ritka sérülés szerencsére. Sokkal érdekesebb az agyrázkódás, amiből egy hét alatt senki nem tud kijönni. Így járt sajnos AB is tavaly. Azért majd nézzük meg a Pecc meccset, mielőtt véleményt mondunk, de még egyszer mondom, jövő héten pihennek, így nem érdekes, mert két hét kihagyás már rengeteg, annyit senki nem pihen. Mi se pihennénk, ha ilyen szituációban lennénk. Nem vagyunk ilyenben.Nem adom ám fel....Csak néhány dologra reagálnék. 😊
Klaci79
- A Pats és a Dallas lehet hogy pihen egy hetet, de ez a sérülések szempontjából mindegy, márpedig Te ennek elkerülése érdekében pihentetnéd a Killer B's-t. A Pats és a Cowboys-játékosok ugyanúgy lábukat törhetik hétvégén, mégis leszarják és játszani fognak.
- 2007 nem pihentetés volt. Az egy banged up team volt. Ezer sebből véreztünk. Kifulladtunk, elfogytunk. Tomlin túl erős TC-t tolt nyáron és ezen változtatott 2008-ra, hogy ne fogyjunk el a végére. Aki ott pihent az azért volt, hogy rendbe jöjjenek a kisebb sérüléseik. Afelől sincs kétségem, hogy 2008-ban ha nincs bye, akkor se merült volna fel a pihentetés, annak a csapatnak a mentalitása ezt nem engedte volna meg.
- Az a 2010-es Green Bay sok fontos játékosát elvesztette és mégis nyertek. Meggyőződésem, hogy tavaly mi is tudtunk volna nyerni Bell nélkül. Nem egy játékos határozza meg, hogy nyersz, vagy vesztesz, hanem hogy milyen mentalitásban játszik a csapat. És mi ezt tesszük kockára.
- az már szubjektív, de én most vasárnap a HF-re se mennék ki.Erre ugyanis nem lennék kíváncsi, inkább az otthon melege, sör és darts. Ez nem az én csapatom, amivel azonosulni tudok. És csak remélni tudom, hogy PO-ban az lesz ismét.
Soldados
Ez megint egy tipp...vagy így lett volna vagy nem. Sajnos ezt nem veled beszélik meg Tomlinék 😊 (még)
Tavaly egy nagyon gyenge Denver ellen játszottunk. Jó volt a védelmük persze, de nekünk megvoltak a fegyvereink. PM viszont valami borzalom volt, de ez is belefért. Ha Bell játszik és nem Tüsszent, akkor mehettünk volna Bostonba. Ez meg az én meggyőződésem, de megint értelmetlen vita.
Hát...ha nem mennél ki vasárnap a HF-re, akkor az bizony a Te bajod. Én ott lennék Zolival együtt szerintem 😊
több mint 9 éve
Nem adom ám fel....Csak néhány dologra reagálnék. 😊
Klaci79
- A Pats és a Dallas lehet hogy pihen egy hetet, de ez a sérülések szempontjából mindegy, márpedig Te ennek elkerülése érdekében pihentetnéd a Killer B's-t. A Pats és a Cowboys-játékosok ugyanúgy lábukat törhetik hétvégén, mégis leszarják és játszani fognak.
- 2007 nem pihentetés volt. Az egy banged up team volt. Ezer sebből véreztünk. Kifulladtunk, elfogytunk. Tomlin túl erős TC-t tolt nyáron és ezen változtatott 2008-ra, hogy ne fogyjunk el a végére. Aki ott pihent az azért volt, hogy rendbe jöjjenek a kisebb sérüléseik. Afelől sincs kétségem, hogy 2008-ban ha nincs bye, akkor se merült volna fel a pihentetés, annak a csapatnak a mentalitása ezt nem engedte volna meg.
- Az a 2010-es Green Bay sok fontos játékosát elvesztette és mégis nyertek. Meggyőződésem, hogy tavaly mi is tudtunk volna nyerni Bell nélkül. Nem egy játékos határozza meg, hogy nyersz, vagy vesztesz, hanem hogy milyen mentalitásban játszik a csapat. És mi ezt tesszük kockára.
- az már szubjektív, de én most vasárnap a HF-re se mennék ki.Erre ugyanis nem lennék kíváncsi, inkább az otthon melege, sör és darts. Ez nem az én csapatom, amivel azonosulni tudok. És csak remélni tudom, hogy PO-ban az lesz ismét.
Szerkesztette: Soldados

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 9 éve
- Milyen üzenete lenne annak, ha Tomlin annyira nem bízna a kulcsjátékosaiban, hogy félne őket pihentetni? Ha a pályára küldésükkel egy tét nélküli meccsen azt sugallná, hogy nincs biztalma irányukba, hogy megengedheti nekik a pihit, és képesnek érzi őket arra, hogy a pihi után is hozni tudják a top formát?- Azzal ha játszatja őket, nem az az üzenet, hogy nem bízik bennük. Hanem az, hogy mindig minden meccsen a győzelem a cél és ezért mindenkinek ugyanannyit kell tennie.
- Szerinted ki "érdemli" jobban meg az 1/1-t? Melyik csapat? Amelyik a szezon elején csíp el 1-2 győzelmet, vagy amelyik a végén? És ha a Browns azt akarná, akkor nem tudna direkt kikapni, mint a Colts a "suck for luck"-érában? Vagy kvázi kéne olyan szabály, hogy olyan esetben, amikor mindkét csapatnak megfelel a vereség, akkor le se kelljen játszani a meccset (sérülések, NFL szinvonalának látványos esése, vagy egyéb bullshit alapján), hanem leigazolni mindkettőnek 0-3-al?
- Ha pusztán számok alapján kéne döntened, melyik kimenetelt választanád egy eseménnyel kapcsolatban? Amelyik megtörténtetkor 15% az esély, hogy SB-t nyer a csapatod, vagy amelynél 25% az esély? És most az irreleváns, hogy jelen konkrét esetben melyik a 15 és a 25, ne is válasszuk ki. Csak logikailag, melyik döntés tűnik helyesnek? Mindig a 25% sanszot preferálnád, vagy kézzelfoghatatlan, elméleti dolgok miatt, vagy vélt vagy valós hosszútávú következmények miatt van, hogy a kisebb sanszot választanád?
- A franchise(ok) DNS-e nem kódolható át nyerőbbé? Te a Patsel példálózol, és valóban győztes a franchise mentalitása, de egyrészt nem mi nyertük az elmúlt 15 SB-t, "csak" négyet, tehát láthatólag "győztes, de nem tökéletes", vagyis javítható, másrészt ezek szerint a Steelersé nem az, pedig több SB-t nyert az elmúlt 11 évben, mint a Pats? És honnan lehet tudni, hogy mely jelenbéli esemény milyen markáns hatással lesz a franchise DNS-ének torzulására/javulására? Mi torzítja jobban egy franchise DNS-ét, pár hét pihentetés, egy játékos pályán kívüli ügyei, eltiltások, új tulaj, új edzőkEz érdekelne leginkább. 😉
(Bónuszkérdés: Amikor az első fekete irányító szerződést kapott, vagy az első fekete HC, az betorzította annak a franchisenak a DNS-ét? Miért?)
Ezek mind elméleti kérdések, amelyek megválaszolása nélkül nem érzem koherensnek az általad leírtakat. Csak az általad helyesnek vélt történések melletti izzadságszagú kardoskodásnak.
Egyébként a padoztatás/játszatás kérdésébe személyesen az az álláspontom, hogy oly' sok tényezőtől függ, melyet én nem tudok, hogy döntsön erről egy jobban informált személy, és legyen is övé a felelősség. Mondjuk legyen ez a HC. 😉
Buék
Sobri Jóska
- Az érdemli az 1/1-et, aki 1/1 lesz. Én azt nem akarom, hogy ebbe mi mesterségesen belenyúljunk egy pihentetésből származó vereséggel. Amúgy teljesen érdektelen, hogy ki érdemli meg, nem ez a kérdés, hanem hogy ne nyúljunk bele. (Ez a kérdéscsokor szerencsére elkerülhető, ha a pihentetés ellenére nyerünk)
- egyértelműen a 25%-ot választanám. De számomra a játszatás jelenti a 25%-ot, ezért ellenzem a pihentetést, mert ezzel rosszabbak az esélyeink meglátásom szerint rövid- és hosszútávon is.
- Dehogynem kódolható át nyerővé, vagy nyerőbbé. Belichick éppen ezt tette meg a Pats-szel, vagy Carrol a Seahawksnál, vagy Noll a Steelers-nél. Tökéletes DNS nincs, de a Pats-nél jobbat találni nem lehet. Nemcsak a bajnoki címek száma számít, hanem hogy mellette hányszor volt SB-ban, hányszor játszott főcsoportdöntőt, hányszor nyerte a divet, hányszor volt PO-ban. Döbbenetes számok. Minden évben nem lehet nyerni, de minél többször vagy a tűz közelében, annál többször érsz oda. Na most a pihentetés biztosan nem a győztes DNS-t szolgálja, sőt, az a vesztes kultúrát erősíti, mert hajlandó vagy feladni egy meccset. Egy igazi bajnok ilyet nem tesz, a Pats sem tette soha. Vagy a 70-es évek Steelers-e se. A legjobban sztem a HC befolyásolja a franchise DNS-ét, ahogy a fentebbi felsorolásom is mutatja. Egy HC képes megváltoztatni a franchise működését. Éppen azzal, hogy miként kezel eltiltásokat, sérüléseket, milyen dogmákat ismételget, azokkal mennyire vannak összhangban a tettei. Amúgy Harbó is jó példa a 49ers-nél, hiába nem nyertek SB-t. Egy évtizedek óta szenvedő franchise-ból csinált egy sikereset, egy bustnak tartott QB-ból csinált egy sikeres QB-t, aki azóta más csapatot is PO-ba visz. elment és azóta megint 1/1-ért van versenyben a franchise. De amúgy egy jó tulaj is kell a győztes mentalitáshoz. Pl Friscóban pont ez hiányzott sztem, ezért nem maradhatott tovább Harbó.
- az első fekete HC/QB-kérdése nem befolyásolja a franchise DNS-t. Nem az a lényeg, hogy fehér, fekete, zsidó, keresztény, ateista, nagy karfesztávolságú, kisnövésű, vagy langaléta. Hanem hogy milyen mentalitást képvisel, ami nem ezektől függ. A győztes DNS a mentalitásból fakad.
A padoztatás döntésköre nyilvánvaló, hogy a HC-é, ahogy a felelősség is. Ez nem kérdés. Amúgy nem megoldhatatlan, de nagyon vékony a jég ilyen esetben sztem és nagyon jól kell lavíroznia Tomlinnak, hogy ebből jól jöjjünk ki.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 9 éve
Nekem nincs bajom a rendszerrel. Azért nem fogok sírni, mert tökéletes draftokkal baszott jó OL-ünk van TOP5 QB-val, TOP3 WR-rel és RB-vel. Ráadásul idén látszik, hogy a védelem építése is nagyszerűen halad.Tudom, ezért mondom el minden adandó alkalommal, hogy félrecsúszott a csapatépítésünk. Nem ezzel a rendszerrel értünk el sikereket korábban.Ebbol mar nem sok igaz jelenleg. Sajnos...Néhány hozzánk köthető fogalom: blue collar football, smashmouth football, steel curtain.
Annak azért örülök, hogy ezt a tradíció kártyát elengedtük, mert nem nagyon látok erre tradíciót, hogy a Steelersnek hogyan kell eljárnia ilyen esetben.
Klaci79
Lényegében ez a tradíciónk: nincs trükközés, kiskapuk keresése, csak fizikális kemény játék. Brutál front 7, kompromisszummentes védekezés, run heavy offense. Hard hitter, erőszakos játékosok.
Ami nem tradíciónk: okoskodás-trükközés, primadonna játékosok, puhapöcs védekezés.
Joe Greene, Jack Lambert, Greg Lloyd, Hines Ward, James Harrison ahogy ők járnának el egy ilyen esetben, az a mi tradíciónk.
Jan
no
Jan
És ami nagyon fontos, a mostani 6 meccses győzelmi sorozatban igenis visszatértünk az alapokhoz játékfelfogásban is. Futunk, lenyomjuk mindenki torkán a labdát, és ismét konzervatív a playcall, a stratégia és nem baromkodunk gyökér kétpontosokkal. Az eredménye látható.
Nekem ez tetszik. Én éppen azt látom, hogy idén ismét Steelers Footballra váltottunk. Ennek megfelelően minden eddiginél jobb esélyünk is van nyerni. Sajnos ebbe a képbe nem illik ez az identitászavaros döntés. :/

több mint 9 éve
sikert erhettek el igy is, foleg iden talcan jon, 2 jo meccs kell a gyuruert. Persze teljesen aterzem amit mondasz. a ket csapatnal ssokan vannak igy sztem.Tudom, ezért mondom el minden adandó alkalommal, hogy félrecsúszott a csapatépítésünk. Nem ezzel a rendszerrel értünk el sikereket korábban.Ebbol mar nem sok igaz jelenleg. Sajnos...Néhány hozzánk köthető fogalom: blue collar football, smashmouth football, steel curtain.
Annak azért örülök, hogy ezt a tradíció kártyát elengedtük, mert nem nagyon látok erre tradíciót, hogy a Steelersnek hogyan kell eljárnia ilyen esetben.
Klaci79
Lényegében ez a tradíciónk: nincs trükközés, kiskapuk keresése, csak fizikális kemény játék. Brutál front 7, kompromisszummentes védekezés, run heavy offense. Hard hitter, erőszakos játékosok.
Ami nem tradíciónk: okoskodás-trükközés, primadonna játékosok, puhapöcs védekezés.
Joe Greene, Jack Lambert, Greg Lloyd, Hines Ward, James Harrison ahogy ők járnának el egy ilyen esetben, az a mi tradíciónk.
Jan
no
Jan
több mint 9 éve
Tudom, ezért mondom el minden adandó alkalommal, hogy félrecsúszott a csapatépítésünk. Nem ezzel a rendszerrel értünk el sikereket korábban.Ebbol mar nem sok igaz jelenleg. Sajnos...Néhány hozzánk köthető fogalom: blue collar football, smashmouth football, steel curtain.
Klaci79
Jan
no
több mint 9 éve
Ebbol mar nem sok igaz jelenleg. Sajnos...Néhány hozzánk köthető fogalom: blue collar football, smashmouth football, steel curtain.
Klaci79
Jan
több mint 9 éve
Soldi,csakis a te okfejtésedet véve alapul pár kérdéscsokor:
- Milyen üzenete lenne annak, ha Tomlin annyira nem bízna a kulcsjátékosaiban, hogy félne őket pihentetni? Ha a pályára küldésükkel egy tét nélküli meccsen azt sugallná, hogy nincs biztalma irányukba, hogy megengedheti nekik a pihit, és képesnek érzi őket arra, hogy a pihi után is hozni tudják a top formát?
- Szerinted ki "érdemli" jobban meg az 1/1-t? Melyik csapat? Amelyik a szezon elején csíp el 1-2 győzelmet, vagy amelyik a végén? És ha a Browns azt akarná, akkor nem tudna direkt kikapni, mint a Colts a "suck for luck"-érában? Vagy kvázi kéne olyan szabály, hogy olyan esetben, amikor mindkét csapatnak megfelel a vereség, akkor le se kelljen játszani a meccset (sérülések, NFL szinvonalának látványos esése, vagy egyéb bullshit alapján), hanem leigazolni mindkettőnek 0-3-al?
- Ha pusztán számok alapján kéne döntened, melyik kimenetelt választanád egy eseménnyel kapcsolatban? Amelyik megtörténtetkor 15% az esély, hogy SB-t nyer a csapatod, vagy amelynél 25% az esély? És most az irreleváns, hogy jelen konkrét esetben melyik a 15 és a 25, ne is válasszuk ki. Csak logikailag, melyik döntés tűnik helyesnek? Mindig a 25% sanszot preferálnád, vagy kézzelfoghatatlan, elméleti dolgok miatt, vagy vélt vagy valós hosszútávú következmények miatt van, hogy a kisebb sanszot választanád?
- A franchise(ok) DNS-e nem kódolható át nyerőbbé? Te a Patsel példálózol, és valóban győztes a franchise mentalitása, de egyrészt nem mi nyertük az elmúlt 15 SB-t, "csak" négyet, tehát láthatólag "győztes, de nem tökéletes", vagyis javítható, másrészt ezek szerint a Steelersé nem az, pedig több SB-t nyert az elmúlt 11 évben, mint a Pats? És honnan lehet tudni, hogy mely jelenbéli esemény milyen markáns hatással lesz a franchise DNS-ének torzulására/javulására? Mi torzítja jobban egy franchise DNS-ét, pár hét pihentetés, egy játékos pályán kívüli ügyei, eltiltások, új tulaj, új edzőkEz érdekelne leginkább. 😉
(Bónuszkérdés: Amikor az első fekete irányító szerződést kapott, vagy az első fekete HC, az betorzította annak a franchisenak a DNS-ét? Miért?)
Ezek mind elméleti kérdések, amelyek megválaszolása nélkül nem érzem koherensnek az általad leírtakat. Csak az általad helyesnek vélt történések melletti izzadságszagú kardoskodásnak.
Egyébként a padoztatás/játszatás kérdésébe személyesen az az álláspontom, hogy oly' sok tényezőtől függ, melyet én nem tudok, hogy döntsön erről egy jobban informált személy, és legyen is övé a felelősség. Mondjuk legyen ez a HC. 😉
Buék
több mint 9 éve
...Néhány hozzánk köthető fogalom: blue collar football, smashmouth football, steel curtain.
Klaci79
több mint 9 éve
Nem adom ám fel 😀-Ha kikapunk a Browns 1/2 lehet, a 49ers 1/1...ők is jól járnak a Browns is, mert Hue 2 győzelmet is összehoz a végére...szerintem teljesen mindegy...volt 15 meccsük megmutatni, hogy mit akarnak. Ők nem akarnak kikapni, helyes hozzáállás. De nem szeretem ha degradáljuk a játékosokat, akik egyébként nem érdemlik meg. LJ utolsó profi meccse lehet, és még talán Mettenberger is megmutathatja,
-Ezt a Pecc témát nem értem. Nekik idén is lesz pihenőjük. Tavaly is volt...ha pihennének az utolsó alapszakasz meccsen, akkor TB kihagyna 2 meccset. Ugyanez igaz Zekéékre. Semmi köze a győztes DNS-hez a pihenésnek. Jövő héten TB pihen, ha pedig valaki két meccset kihagyna, az tényleg furcsa lenne. Egészen más szituáció!
-Megnéztem volna azt a GB-t, hogyan nyer ellnünk Rogers, Nelson, Jennings, Matthews vagy Woodson nélkül. Mert sérült persze mindenhol lehet, de a kulcsjátékos a lényeg jelen esetben (ráadásul azok közül is a legjobbak). Viszonylag ritka, hogy valaki nélkülük a kulcsjátékosok nélkül nyerjen. Talán a tavalyi Denvernél belefért volna, hogy PM vagy Sanders ne legyen a pályán.
-Szurkolókra én úgy gondolok, mint akik kimennek holnap a HF-re, mert ők ugyanúgy szurkolnak majd. Maximum nem kell izgulni. De izgalommentesség ellenére is baromi jól szórakoztam a KC elleni mérkőzés 4. negyedében 😊 Én őszintén szólva valahogy túlteszem magam azon, hogy a holnapi darts közvetítést kihagyom és a streamet választom, hogy láthassam a CSAPAT-ot. Sőt, ettől függetlenül megrendelem a mezt és a sapit is.
-A tradíciókat visszanéztem: korábban is pihentettünk: pl 2007-ben. Amúgy viszonylag ritkaság, hogy az utolsó fordulóban eredménytől függetlenül játszhassunk. Egyébként 2008-ban volt egy 25 éves QB-d, most meg van egy 34 éves. Ez is igencsak fontos különbség lehet. És abban az évben ráadásul ott volt a wild card amikor pihentettünk. Most nem lesz ott.
-És ismét a Dallas-Pecc összehasonlítás. Ha pihentetnének 2 hetet hagynának ki. Nem pihentetnek, így csak egyet, ami tökéletesen ideális. Jó vita lenne ez, ha jövő héten bye week lenne, de nekünk nem lesz. Nekik igen!
Szerkesztette: Klaci79
több mint 9 éve
Anno a 2008 D# osszehasonlitas bemelegitesenel, tobbek egyertelmu nemtetszesenek figyelembe vetelevel befejeztem. A stat-okrol a velemenyem nem valtozott es akkor Heyward serulesekor igertem azt, hogy nezzuk milyen lesz a rund# nelkule. Heyward-al a csapat 1.meccs 55 yard, 12 kiserlet 4.6 atlag WRedskins, 2. m 46y, 18 k 2.6 atlag cicak, 3.m 125y, 30k, 4.2atlag sasok vereseg, 4m 87y, 18k, 4.8 atlag KC, 5m 72y 17k, 4.2 atlag jets, 8m 50y 29 k, 1.7 atlag ellenunk vereseg, 9.m 127y 25k, 5.1 atlag DC veresegHeyward nelkul 6.m 222y 36k, 6.2 atlag vereseg delfinektol nincs BB, 7.m 140 y 29 k, 4.8 atlag vereseg NE nincs BB, 10.m 33y 13k, 2.5 atlag browns, 11.m 91y 23k 4 atlag colts, 12.m 56y 14 k 4 atlag giants, 13.m 67y 18k 3.7atlag bills, 14.m 76y 28 k 2.7 atlag cicak , 15m 122y 26k 4.7 atlag ellenunk. az utolso Browns ellenit mar nem varom meg mert nincs ertelme.
A konkluzio a stat-ok alapjan H nem okoz semmifele + vagy - reakciot. Ha csoportunkat kulon kezeljuk, akkor a 10 ellenfelbol 9 minimum 4.0 atlaggal futott, az a Bills nem aki eleg jo futasugyileg. Itt jobbak vagytok H nelkul. Ha a csoportot nezem, akkor a Browns kiesik, a cicak ugyanugy tudtak futni ellenetek. Mi vagyunk az abberacio, mert mi nem futottunk addig es ott MM -nek futnia kellett a 0-rol, a 2.meccs meg talan tulzas volt, de csak egy picit logtunk ki felfele az atlagtol. Ha a statokat nezem csak H nem erdemel penzt ha hosszabbitas elott van. Amugy latszik, hogy a rund# nem az igazi, de az O tullepteti ezen a tarsasagot, mert nem engedi meg sok csapatnak hogy tul sokszor tudjanak futni ( alapvetoen jol futottak ellenetek), ( pl az Eagles rosszzabbul futott mint a Redskin v a KC, de kettejuknek egyutt volt uannyi kiserlete.
A valosag ( ez szubjektiv), hogy nagyon jo jatekos es a mogotte levokkel meg jobb lenne a unit, de az O donti el a sorsotokat ugy altalaban. Csak a stat-ok nem mutatnak tul sokat, persze bele kellene melyedni es kijohet sokminden.
Csak erdekessegnek szantam hamar megigertem anno ( orulok azert, hogy ez jott ki es nem is lepodtem meg, de azert nna...)
több mint 9 éve
Akkor most én jövök. 😊- ha kikapunk a Brownstól, akkor mesterségesen beleszóltunk az 1/1-be. Merthogy sose győztek volna le minket, ha teljes csapattal megyünk. Ez bántó, sportszerűtlen és tiszteletlen. Nem az az érdekes, hogy kinek segítesz, kinek nem, hanem az, hogy nem veszel komolyan egy ellenfelet, ami azért befolyásol dolgokat. Mesterségesen nem szép belenyúlni ilyenekbe.
- a Pats nem most nem pihentet, amikor bye weekjük van, hanem soha. Ezt tartom győztes mentalitásnak, ami melegágya a franchise győztes DNS-ének.
- az sem igaz, hogy sérülésektől tizedelve nem lehet SB-t nyerni: 2010 Packers. Ráadásul mi elég jó állapotban vagyunk, csak Heywardot vesztettük el a kulcsjátékosok közül. És mint mondtam, a gyilkos ösztön sokkal fontosabb az SB-runhoz, mint egy kulcsjátékos. Előbbi garancia, hogy bárkit megverhetsz, utóbbi semmit sem garantál, ugyanúgy kikaphatsz bárkitől. Bárki nélkül lehet SB-t nyerni, de gyilkos ösztön nélkül biztosan nem. Mi ezt tesszük kockára most. Ezért lesz rettenetesen nehéz dolga Tomlinnak. De nagyon drukkolok neki, hogy megoldja.
- szurkolók: nem igaz, hogy ugyanúgy állnak a meccshez. Én például nem fogom nézni ezek után a meccset, mert nincs semmi értelme. inkább a darts-vb lesz az elsejei program. Valszeg nem én vagyok az egyetlen, akit ebben a formában nem érdekel a meccs, így nekem elég a game center és az összefoglaló.
- tradíció: de bizony van tradíciója ennek, ugyanis soha nem pihentettünk. De az igazi tradíció az nem maga a pihentetés kérdése, hanem a blue colar mentalitásé, ez a döntés ezzel gyökeresen ellentétes. Az identitásunkat cáfoljuk meg.
- Nekem a 2008-as Steelers az etalon. Kimentünk és rommá vertük a Browns-t pedig aztán azon semmi sem múlt. Full gázzal telibe vertük őket (nullázás). Nem véletlen all time kedvenc csapatom az. Hard work always pays off. A teljes erőbedobást nem bünteti a karma.
- Továbbá a Pats és a Dallas továbbra is jó példa, attól hogy bye-ra mennek, attól még ugyanúgy eltörhet Zeke lába most, ugyanúgy elszakadhat Brady ACL-je. Mégse fosnak ettől, mert a lendületet meg akarják tartani. Ahogy mi is mindig ezt tettük és mindig ki is fizetődött.

több mint 9 éve
Látom nem ment át, amit írtam. 😊 Én mentális dolgokról írtam, amelyek lassan, de mélyen ható nyomokat hagyhatnak. És rövidtávú hatásai is beláthatatlanok. Pounceyt ráadásul egyáltalán nem nevezném sérülékeny játékosnak az IR-ek ellenére sem, ahogy AB-t sem. Sacit viszont annál inkább. Aki sérült (Tuitt, Green), azokat én sem játszatnám (amúgy ez volt a helyzet 2007-ben is). És az sem baj, ha a kezdők nem játsszák végig a meccset, csak játszanak. (Ahogy a Dallas is ezt tervezi) Az pedig igenis zavarna, ha kikapnánk a Browns-tól és ezzel beleszólnánk az 1/1-be. Nem jó a liga erőviszonyaiba belenyúlni mesterségesen. Nem mások segítéséről van szó, hanem a saját győztes DNS-ünk rombolásáról. (Persze ez egy W-vel elkerülhető 😊 )Nos, én jövök 😀
Továbbá üzenetértékű, hogy vajon miért a Pats a legsikeresebb csapat 15 éve? Mert minden meccsen győzni akar és minden meccsen a legjobb felállásban lép pályára. Ez a győzelem utáni megszállott vágy az, ami kiemeli. Hosszútávon sokkal jobb hatása van ennek az üzenetnek, mint egy be sem következett sérüléstől való félelemnek. A félelem rossz tanácsadó, az általa hozott döntések sosem lehetnek jók. (Ha egy jó döntés alapja egy rossz indok, akkor rossz a döntés). Belichick sosem pihentette még Bradyt sem, ez a kőkemény valóság. Meg is van az eredménye: a franchise DNS-e győztes.
Ti Killer B's-t akartok látni a PO-ban (mert még nem láttátok egyben), én pedig egy gyilkos ösztönnel rendelkező Steelers-t (mert én láttam, hogy ez mire képes). Én utóbbit tartom fontosabbnak egy SB-hez vezető úton. Én inkább előbbit tenném kockára, mint utóbbit, mert előbbi semmire sem jelent garanciát, utóbbi viszont a kompetitív csapatra igen (lásd tavaly Denver). Előbbivel ugyanúgy bárkitől kikaphatsz, utóbbival viszont bárkivel versenyben lehetsz.
Soldados
Kicsit sértve érzem magam, mert úgy látszik nem olvastad végig a hozzászólásomat, amiben ott voltak a mentális dolgok is. (Lehet persze én nem fogalmaztam egyértelműen és akkor elnézést)
Nem akarnék a Peccel foglalkozni itt. Más kávéház, ugyanis rendre pihenéssel kezdik a PO-t, így nincs is szükség és nem is szabad a QB-t padoztatni. Ben esetében is látszik, hogy a sérülés miatti hosszabb kihagyás rosszul jön, de a bye week miatti jól szokott sikerülni!
Ha Puncit-t 4 IR után sem tartjuk sérülékeny játékosnak, az egyéni felfogás megint. Ugyanakkor Tomlinék szerintem ezt végiggondolták és mivel a OL-ből egy ember vehető ki, nyilván nem véletlenűl döntöttek mellette. És ennek kapcsán és Sacit is simán leültetném...lehet le is fogják.
Szeretném megjegyezni, hpgy a Dallas is pihenéssel kezd, így ez megint az alma-körte összehasonlítás. Pecc-Dallas pihen a jövő héten, mi PO meccset játszunk egy hasító Mia ellen!
Engem is zavar, ha kikapunk. Nem az 1/1 miatt. Nem is értem ehhez mi köze van az egésznek. Az a 2017-es év, most a 2016-os PO jön....ha 1/1 a Browns azt is maguknak köszönhetik, az 1/2-t is. Mert ha itt arról lenne szó, hogy ha kikapunk akkor ők jutnak a PO-ba amúgy meg egy másik csapat, akkor megérteném, hogy ez nem sportszerű. Így teljesen mindegy. A Browns nyerni akar és nem 1/1-et.
Én nem a Killer B's-re vagyok kíváncsi, hanem arra is. Én a lehető legkomplettebb Steelers-re vagyok kíváncsi, mert egy csapat aki elveszíti a legjobb játékosait, különösen a playmaker-eket, az nagyon ritkán lesz gyűrűs.
És végezetül nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire szar dolog felpörögni és teljes erővel egy olyan meccsre koncentrálni, ahol nincs tét. Illetve van, de nem számunkra. HA pedig nem pörögsz fel és nem teszed oda magad teljes erővel, tuti a sérülés. Ahogy pedig ezt az idei évet nézzük, hogy mit tesz le Bell az asztalra és mit tesz AB 2.-3.-4.-5. számú WR nélkül időnként, az nyilvánvaló, hogy mennyi esélyünk lenne egy SB run-ra.
Amúgy az, hogy csak 8 meccs van otthon, meg a szurkolók azért mennek ki, hogy győztes csapatot lássanak, lehet igaz. Kicsit sértő azonban így nézni azokra a játékosokra nézve akik játszani fognak, mert igenis LJ-vel, Rogers-el és DeWill-el is mi vagyunk az esélyesek.
A szurkolók pedig nem csak a Browns legyőzésére kíváncsiak, hanem a Steelrers-re, mint intézményre. Kint lesznek és éppen ugyanúgy szurkolnak, mint bármelyik más mérkőzésen. És így, hogy néhány top játékos hiányzik, lehet jobb meccs is lesz, mint lett volna a 3B-vel. De ezt se fogjuk sosem megtudni.
több mint 9 éve
Én valami öszvérmegoldásnak örültem volna: kezdjen a legjobb csapat, aztán szünetben, megfelelő előny birtokában lehet cserélni mindenkit! Így nem érhette volna szó a ház elejét és a pihenés is meglett volna.Én is vmi ilyesmit preferálnék. Erre készül a Dallas is.
Szokol
Mondjuk 2008-ban leszartunk mindent és mindenkit, kimentünk a legjobb csapattal, az végigtolta és lenulláztuk a Browns-t. 😊 Persze Ben kicsit megrémisztett mindenkit, de a végét ismerjük. 😉

több mint 9 éve
Hány példát hozzak a Colts-ra a 2000-es évekből? A tüzet fenntartani sokkal könnyebb, mint újra felpörögni. Ez egyszerű pszichológia. A lendületet nem szabad megtörni.Meglepő módon Soldadosszal értek egyet ezügyben. Az egyik oldalon ott van, hogy 4 hónap erőltetett menet után végre pihenhet a társaság egy része egy hetet és a kulcsjátékosok elkerülhetik az esetleges sérüléseket, de a másik oldalon ott szerepel a mentális leeresztés veszélye. Valamint ne felejtsük el azt a tényt se, hogy a szurkolóknak nyolc hazai alapszakasz meccsen van lehetőségük látni a csapatot, ebből egyet elhajítunk félindokokkal. És engem se felejtsünk el, aki holnap, másnaposan értelmes meccset akart nézni! 😊 És azzal is egyetértek, hogy illik minden meccsen megtisztelni annyival az ellenfelet, hogy a lehető legkomolyabban vesszük őket és magát a mérkőzést is!Lehet én vagyok láma, de nehogy már a pihentetés legyen az oka a mentális leeresztésnek. Nehogy már egy tét nélküli meccs legyen az ami befolyásolja a mentális állapotunkat. Aki nem képes felpörögni a POra annak tökmindegy h játszik e a barnák ellen vagy sem.
Én valami öszvérmegoldásnak örültem volna: kezdjen a legjobb csapat, aztán szünetben, megfelelő előny birtokában lehet cserélni mindenkit! Így nem érhette volna szó a ház elejét és a pihenés is meglett volna.
Szokol
Gergőke
Persze nem megoldhatatlan, de Tomlin most nagyon nehéz feladatot adott magának ezzel. És mondom, nemcsak a felszíni dolgokra gondolok, minthogy felpörgetni a pihenőket.

több mint 9 éve
Meglepő módon Soldadosszal értek egyet ezügyben. Az egyik oldalon ott van, hogy 4 hónap erőltetett menet után végre pihenhet a társaság egy része egy hetet és a kulcsjátékosok elkerülhetik az esetleges sérüléseket, de a másik oldalon ott szerepel a mentális leeresztés veszélye. Valamint ne felejtsük el azt a tényt se, hogy a szurkolóknak nyolc hazai alapszakasz meccsen van lehetőségük látni a csapatot, ebből egyet elhajítunk félindokokkal. És engem se felejtsünk el, aki holnap, másnaposan értelmes meccset akart nézni! 😊 És azzal is egyetértek, hogy illik minden meccsen megtisztelni annyival az ellenfelet, hogy a lehető legkomolyabban vesszük őket és magát a mérkőzést is!Lehet én vagyok láma, de nehogy már a pihentetés legyen az oka a mentális leeresztésnek. Nehogy már egy tét nélküli meccs legyen az ami befolyásolja a mentális állapotunkat. Aki nem képes felpörögni a POra annak tökmindegy h játszik e a barnák ellen vagy sem.
Én valami öszvérmegoldásnak örültem volna: kezdjen a legjobb csapat, aztán szünetben, megfelelő előny birtokában lehet cserélni mindenkit! Így nem érhette volna szó a ház elejét és a pihenés is meglett volna.
Szokol
több mint 9 éve
Meglepő módon Soldadosszal értek egyet ezügyben. Az egyik oldalon ott van, hogy 4 hónap erőltetett menet után végre pihenhet a társaság egy része egy hetet és a kulcsjátékosok elkerülhetik az esetleges sérüléseket, de a másik oldalon ott szerepel a mentális leeresztés veszélye. Valamint ne felejtsük el azt a tényt se, hogy a szurkolóknak nyolc hazai alapszakasz meccsen van lehetőségük látni a csapatot, ebből egyet elhajítunk félindokokkal. És engem se felejtsünk el, aki holnap, másnaposan értelmes meccset akart nézni! 😊 És azzal is egyetértek, hogy illik minden meccsen megtisztelni annyival az ellenfelet, hogy a lehető legkomolyabban vesszük őket és magát a mérkőzést is!Én valami öszvérmegoldásnak örültem volna: kezdjen a legjobb csapat, aztán szünetben, megfelelő előny birtokában lehet cserélni mindenkit! Így nem érhette volna szó a ház elejét és a pihenés is meglett volna.
több mint 9 éve
Látom nem ment át, amit írtam. 😊 Én mentális dolgokról írtam, amelyek lassan, de mélyen ható nyomokat hagyhatnak. És rövidtávú hatásai is beláthatatlanok. Pounceyt ráadásul egyáltalán nem nevezném sérülékeny játékosnak az IR-ek ellenére sem, ahogy AB-t sem. Sacit viszont annál inkább. Aki sérült (Tuitt, Green), azokat én sem játszatnám (amúgy ez volt a helyzet 2007-ben is). És az sem baj, ha a kezdők nem játsszák végig a meccset, csak játszanak. (Ahogy a Dallas is ezt tervezi) Az pedig igenis zavarna, ha kikapnánk a Browns-tól és ezzel beleszólnánk az 1/1-be. Nem jó a liga erőviszonyaiba belenyúlni mesterségesen. Nem mások segítéséről van szó, hanem a saját győztes DNS-ünk rombolásáról. (Persze ez egy W-vel elkerülhető 😊 )Továbbá üzenetértékű, hogy vajon miért a Pats a legsikeresebb csapat 15 éve? Mert minden meccsen győzni akar és minden meccsen a legjobb felállásban lép pályára. Ez a győzelem utáni megszállott vágy az, ami kiemeli. Hosszútávon sokkal jobb hatása van ennek az üzenetnek, mint egy be sem következett sérüléstől való félelemnek. A félelem rossz tanácsadó, az általa hozott döntések sosem lehetnek jók. (Ha egy jó döntés alapja egy rossz indok, akkor rossz a döntés). Belichick sosem pihentette még Bradyt sem, ez a kőkemény valóság. Meg is van az eredménye: a franchise DNS-e győztes.
Ti Killer B's-t akartok látni a PO-ban (mert még nem láttátok egyben), én pedig egy gyilkos ösztönnel rendelkező Steelers-t (mert én láttam, hogy ez mire képes). Én utóbbit tartom fontosabbnak egy SB-hez vezető úton. Én inkább előbbit tenném kockára, mint utóbbit, mert előbbi semmire sem jelent garanciát, utóbbi viszont a kompetitív csapatra igen (lásd tavaly Denver). Előbbivel ugyanúgy bárkitől kikaphatsz, utóbbival viszont bárkivel versenyben lehetsz.

több mint 9 éve
Nem szeretem az olyan vitákat amik megnyerhetetlenek, hiszen ez itt egy elvi kérdés. De mivel állandóan a hagyományokat hallom, én meg időnként azt is elfelejtem, hogy tegnap mi volt utánanéztem.Gyakorlatilag minden benne van amit gondolok. Tökéletesen megértem Tomlin döntését, én is megléptem volna. Gyakorlatilag tavaly az O összes kulcs játékosa elfogyott a po-ra. Idén viszont mindenki egészséges, semmi értelme kockáztatni. Nézzük meg mire vagyunk így jók.
Íme az elmúlt 10 év, mert nem szerettem volna a Ben előtti időkre visszamenni:
2006: 8-8-as szezon...évzáró a cicák ellen, nincs jelentősége a kérdésnek
2007: miután nyerünk az utolsó előtti mérkőzésen és a PO 4. helye már tuti, néhány kezdő (Ben és Pola is) pihen a RAVENS ellen. Első fordulóban vereség a Jax-től a PO eredmény,
2008: 12-4 utolsó forduló a Cle ellen. Bár nincs jelentősége, de nem nagyon írnak pihentetésről. Ben kezd. Utána tuti volt a pihenő ugyebár. Mi történik a meccsen? "With less than two minutes left in the first half, Ben Roethlisberger was hit by D'Qwell Jackson and Willie McGinist and had to be immobilized and carried off the field after suffering from a concussion."
2009: 9-7 utolsó fordulóban még harc a PO-ért, nem lett meg a győzelem ellenére se.
2010: 12-4, de ennek ellenére harc a kiemelésért, mert a Ravens is 12-4-el végez. Azért a végén, amikor biztos lett a győzelem és a kiemelés Bent lecserélték.
2011: újabb 12-4 és bár a végéig meglehetett volna a kiemelés nem sikerült. Nem pihent senki, de ezen a mérkőzésen Mendenhall megsérült, így kezdő futó nélkül maradtunk. Ekkor jött a vörös. Eredmény...zakó Denverben Tebow ellen.
2012: 8-8 no PO
2013: 8-8 no PO
2014: 11-5 elég szoros volt. 3 továbbjutó a csoportból. Bengals ellen nincs pihentetés, de nemcsak a 10 pontos győzelemre emlékszünk, hanem Bell sérülésére is. PO-ban Ravens out
2015: 10-6, de ugye kellett a győzelem, nincs pihi.
Nem látom a híres tradíciókat és nem látom a kezdők játszatásának értelmét se. Pouncey pedig sajnos elég sérülékeny játékos. Talán már 3 vagy 4 IR-je is volt karrierje során. Mindenki sajnos nem pihenhet az OL-ben, mert nincs annyi ember. Így kiveszik a legkockázatosabbat. Green is játszhatna már, de mivel TE-ben is megvagyunk felesleges. És abban biztos vagyok, hogy Timmons vagy Saci sokkal többet lesz az oldalvonal mellett, mint amúgy.
Mi ennek az üzenete? Az, hogy nem a Cleveland Browns-t akarjuk legyőzni számunkra tété nélküli meccsen, hanem a SB-t akarjuk megnyerni!!!
Az pedig, hogy kié az 1/1 ne minket zavarjon már. A Browns győzni akar, Hue is megmondta, nem az 1/1 kell nekik. Nem igazán értem a gondolatmenetet, hogy kinek segítenénk, ha teljes kezdővel kiállva elvernénk őket. Azzal segítenénk nekik, hogy 1/1-ük lehessen....(???)
Legvégül pedig csak annyi, én is sportoltam. Ilyen esetben tökéletesen megértettem a pihentetést, mert teljesen felesleges kockáztatni egy TÉT NÉLKÜLI MÉRKŐZÉSEN. Itt a játékos is kétszer meggondolja, hogy belemenjen e egy szituációba, aminek nem tiszta a vége.
Szerintem nincs a csapatban senki, aki ezt sérelmezné vagy számon kérné, hogy ő miért nem pihen. Én féltem azokat a srácokat akik játszanak, mert életük nagy lehetősége előtt állnak az idei PO-val. Viszont ahogy Belichick is megmondta 53 játékos van a rosteren és 47-nek játszania kell.
Klaci79
Ennyitől Bennek meg rohadtul nem kéne berizsdásodnia meg a lendületnek megtörnie. Nem arról van szó h valaki több hetes gyógyulás után tér vissza, hanem egészséges játékosok egy mindenek felett álló cél elérése érdekében pihennek.
Azt meg most végképp nem látom, h ez az egy döntés ilyen komoly hatással lenne egy franchise életére , jövőjére , mintahogy Soldi leírtad.
több mint 9 éve
Nem szeretem az olyan vitákat amik megnyerhetetlenek, hiszen ez itt egy elvi kérdés. De mivel állandóan a hagyományokat hallom, én meg időnként azt is elfelejtem, hogy tegnap mi volt utánanéztem.Íme az elmúlt 10 év, mert nem szerettem volna a Ben előtti időkre visszamenni:
2006: 8-8-as szezon...évzáró a cicák ellen, nincs jelentősége a kérdésnek
2007: miután nyerünk az utolsó előtti mérkőzésen és a PO 4. helye már tuti, néhány kezdő (Ben és Pola is) pihen a RAVENS ellen. Első fordulóban vereség a Jax-től a PO eredmény,
2008: 12-4 utolsó forduló a Cle ellen. Bár nincs jelentősége, de nem nagyon írnak pihentetésről. Ben kezd. Utána tuti volt a pihenő ugyebár. Mi történik a meccsen? "With less than two minutes left in the first half, Ben Roethlisberger was hit by D'Qwell Jackson and Willie McGinist and had to be immobilized and carried off the field after suffering from a concussion."
2009: 9-7 utolsó fordulóban még harc a PO-ért, nem lett meg a győzelem ellenére se.
2010: 12-4, de ennek ellenére harc a kiemelésért, mert a Ravens is 12-4-el végez. Azért a végén, amikor biztos lett a győzelem és a kiemelés Bent lecserélték.
2011: újabb 12-4 és bár a végéig meglehetett volna a kiemelés nem sikerült. Nem pihent senki, de ezen a mérkőzésen Mendenhall megsérült, így kezdő futó nélkül maradtunk. Ekkor jött a vörös. Eredmény...zakó Denverben Tebow ellen.
2012: 8-8 no PO
2013: 8-8 no PO
2014: 11-5 elég szoros volt. 3 továbbjutó a csoportból. Bengals ellen nincs pihentetés, de nemcsak a 10 pontos győzelemre emlékszünk, hanem Bell sérülésére is. PO-ban Ravens out
2015: 10-6, de ugye kellett a győzelem, nincs pihi.
Nem látom a híres tradíciókat és nem látom a kezdők játszatásának értelmét se. Pouncey pedig sajnos elég sérülékeny játékos. Talán már 3 vagy 4 IR-je is volt karrierje során. Mindenki sajnos nem pihenhet az OL-ben, mert nincs annyi ember. Így kiveszik a legkockázatosabbat. Green is játszhatna már, de mivel TE-ben is megvagyunk felesleges. És abban biztos vagyok, hogy Timmons vagy Saci sokkal többet lesz az oldalvonal mellett, mint amúgy.
Mi ennek az üzenete? Az, hogy nem a Cleveland Browns-t akarjuk legyőzni számunkra tét nélküli meccsen, hanem a SB-t akarjuk megnyerni!!!
Az pedig, hogy kié az 1/1 ne minket zavarjon már. A Browns győzni akar, Hue is megmondta, nem az 1/1 kell nekik. Nem igazán értem a gondolatmenetet, hogy kinek segítenénk, ha teljes kezdővel kiállva elvernénk őket. Azzal segítenénk nekik, hogy 1/1-ük lehessen....(???)
Legvégül pedig csak annyi, én is sportoltam. Ilyen esetben tökéletesen megértettem a pihentetést, mert teljesen felesleges kockáztatni egy TÉT NÉLKÜLI MÉRKŐZÉSEN. Itt a játékos is kétszer meggondolja, hogy belemenjen e egy szituációba, aminek nem tiszta a vége.
Szerintem nincs a csapatban senki, aki ezt sérelmezné vagy számon kérné, hogy ő miért nem pihen. Én féltem azokat a srácokat akik játszanak, mert életük nagy lehetősége előtt állnak az idei PO-val. Viszont ahogy Belichick is megmondta 53 játékos van a rosteren és 47-nek játszania kell.
több mint 9 éve
Tudom hogy te bízol a D-ben, de azért az tény, hogy egy nagyon fontosnak mondott meccsen, hazai pályán, a nem épp ligaelit Ravens O-tól benyalintottak 27 pontot, (plusz egy FG-t elbénázott a Ravens, szóval miattuk egy 30-as simán lehetett volna)... másképp mondva 7-szer jutott az ellenfél pontszerző szituációba. Azért az WTF!A Ravens ellen nekem se tetszett a D. De csak egyetlen dolog miatt, hogy az utolsó drive-ban TD-t engedett. Azaz amikor game and season is on the line szituáció volt. akkor kudarcot vallott. Ez bántó, de legalábbis nagyon figyelmeztető.
Na most ez a D, megtoldva azzal hogy az utolsó hónapban Ben idegenben 1TD/ 3INT, és durván 55%-al passzol, az mondjuk egy Foxboroban nem hiszem hogy elég lenne bármire is. Ha egyáltalán eljutunk addig.
Jan
Az egész meccset tekintve ugyanakkor nem kárhoztatnám a védőket. Ben kétszer adta el a labdát a saját térfelén, Boswell két rossz kickoffja miatt pedig kétszer jöhetett a Ravens a 40-esről. Ezt figyelembe véve jó teljesítményt nyújtott a D. Engem egyedül az utolsó drive zavart, de az nagyon.

több mint 9 éve
Nekem nagyon sok bajom van a pihentetéssel. Nagyon komoly problémákat okozhat, amit nagyon nehéz kezelni, mert rövid- és hosszútávú hatásai egyaránt lehetnek, illetve a döntés felszíni és mélységi sérüléseket is okozhat a csapaton, a csapatban. Rendkívül jó pedagógiai és pszichológiai érzék kell ezek kezeléséhez.1. A HC gyakran üzen a játékosoknak nyilatkozatokkal, tettekkel (pl hogy Landryvel is rámegyünk a kétpontosra), ettől lesz hiteles az a sok dogma, amiket mondanak. Ezt Tomlin is gyakran alkalmazza - helyesen. Na most mi a pihentetés üzenete? Hát az biztos nem, hogy győzelemért játszunk. Tehát az első probléma, hogy a pályára lépőket motiválja. Könnyű azt mondani, hogy aki pályára lép az nem fog félni, meg az győzelemért játszik. Nem így van. Mert a pihentetésnek nem ez az üzenete, hogy nyerni kell, hanem az, hogy "jajj, mindenki vigyázzon magára". Persze Tomlin, Butler és Haley elég harciasan nyilatkozik, hogy nyerni akarunk, de kérdés, hogy ilyen helyzetben ez célba talál-e. Én nem vagyok ebben biztos, hogy sikerül "rávenni" a játékosokat, hogy igenis harcoljanak.
2. A következő probléma a koherencia. Eddig Tomlin egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy mi félelem nélkül, bátran játszunk és mindenki számára ugyanaz a standard. Na most a sérüléstől való félelem miatt nem játszunk, főleg nem bátran. És csak egyesek, tehát nem mindenki. Azaz a standard sem lehet ugyanaz. Szóval félelem van és a standard is változó lett. Sokan azt hihetik, hogy ezt a játékosok többsége nem fogja fel, nem látja át így. És ez tudatos szinten lehet így is van, de tudatalatt igenis jelentkez(het)nek a koherenciaproblémák. És ez rövid- és hosszútávon is komoly problémákat okozhat. Rövidtávon a teljesítményben jelentkezik (motivációs probléma), hosszútávon az edző hitelessége és a csapatmorál és -egység forog kockán.
3. És akkor itt elértünk a harmadik problémához. Négyen kaptak pihenőt. Miért pont ők? DeCastro például mitől más mint Pouncey? Hát ennek se túl nyerő az üzenete. Az NFL HC-k egyik legfontosabb feladata, hogy egy 53 tesztoszteronbombából álló keretet egyben tartsanak, egy hajóban egy irányba húzzon. Ez a pihentetés biztosan nem ezt szolgálja. Mi az üzenete ennek? Hogy Pouncey értékesebb, mint DeCastro? Hogy nem mindenki egyenlő? Hogy nem mindenki ugyanolyan fontos? Ez nem segíti az egységet, hogy pl egy DHB meghaljon, amikor AB-nek kell blokkolnia. Ezek megint nem tudatos, hanem tudatalatt okozhatnak problémát. Nagyon rossz üzenet.
4. És akkor jön még a győztes és vesztes kultúra közti különbség. A gyenge csapatok szurkolói gyakran mondják, hogy kapjunk ki a minél jobb draftcetliért. Kikaphatsz, de az a vesztes kultúrát erősíti, ami beleivódik a franchise DNS-ébe és az sokkal nagyobb károkat okoz, mint amennyivel jobb (már ha jobb...) tehetséget választhatnak. A pihentetés ugyanez a jó csapatoknál. A Patriots vajon miért nem pihentette soha Bradyt? Mert ők tényleg félelem nélkül játszottak és a győzelmet várják el az első héttől az utolsóig. Ez Belichick üzenete. Nem véletlen nem a Colts lett a 2000-es évek meghatározó csapata, hiáva voltak alapszakaszban jobbak mindenkinél.
5. Végezetül jön a mindenki által ismert probléma: a pihenők kiesnek a ritmusból. Ezt se könnyű kezelni. Bennél különösen aggódom, rá nagyon szörnyű hatással szokott lenni a kiesés. Mert az is jobb ha egy kulcsjátékos nem játszik (pl sérülés miatt), minthogy egy kulcsjátékos játszik, de szarul. Az egyikre ugyanis fel lehet készülni, a másikra nem.
6. Továbbá nem túl sportszerű/szimpatikus (kinek melyik tetszik) befolyásolni a liga paritását. Mert bizony lehet, hogy ezzel mi döntünk az 1/1-ről. Én mint szurkoló igenis azt várom, hogy a Steelers menjen ki és üsse meg a Browns-t, ahogy az elvárható lenne. Nem lenne jó, ha mutogathatnának ránk, hogy "na, a gyökerek leadták a meccset". (És teljesen igazuk lenne) Ez a franchise imédzsének is ártana, ami egy olyan hagyományokkal teli klubnál, mint a mienk, különösen káros lenne.
+1 Nem AB, Bell, vagy Ben szurkoló vagyok, hanem Steelers-szurkoló. Nem örülnék, ha bármelyikük is megsérülne - akárcsak egy meccsre is, de önmagában nem dőlök a kardomba, ha bekövetkezik. A Pats-nél például nincs Gronk. És? Ennek a játéknak velejárója a sérülés, meg kell tudni oldani. Tavaly sem az volt a baj, hogy egyikük nem volt, hanem az, hogy egyikük sem volt. Azért azt lássuk be, hogy arra minimális az esély, hogy egy ilyen jelentéktelen meccsen hirtelen mindhárman kidőljenek.
Egy szó mint száz, nagyon kíváncsian várom a hatásokat, de Tomlinnak rettenetesen ügyesen kell lavíroznia, hogy mindent kézben tartson és a felmerülő problémákat kezelni tudja. Kezdetben motiválni kell a pályára lépőket, hogy megverjük a Browns-t, aztán feltüzelni a kimaradókat, közben vigyázni a csapategységre és -morálra, majd legyőzni az első ellenfelet a PO-ban. Ha idáig nem jutunk el, akkor nagyon káros hatásai voltak a pihentetésnek, ráadásul ez esetben hosszútávra is kihathat. Ha eddig eljutunk, akkor jó eséllyel hosszútávú problémát nem okoz, a bajnoki cím pedig mindenre gyógyír lenne. 😊

több mint 9 éve
Ne keverjünk dolgokat. azért mert idén szétfutotta Bell a Ravens-t, attól 2 éve nem tette volna meg. Ahogy abban az évben nem is tette meg, pedig volt rá lehetősége. Ahogy sokszor mondtam, ott rohadtul nem Bell hiánya miatt kaptunk ki. Vagy pl most lenne DeWill, nem úgy mint tavaly Denverben.Egyetértek, nagyjából. Tomlin kezd átmenni üzletemberbe, elmúlt a blue collar football. Nem értek egyet a pihentetéssel, ez a csapat tradícióinak a semmibevétele.
Mindenesetre én sokkal jobban félek ennek negatív hatásától, mint egy sérüléstől. A félelem rossz tanácsadó, és nem is koherens Tomlin mantrájával, miszerint félelem nélkül játszunk (ezzel szokta magyarázni a 2pontosokat, 4. kísérleteket is). Most meg fosunk egy be sem következett teoretikus eseménytől. Ez nem győztes mentalitás, ez a veszteseké. És nem illik a Steelers imidzséhez sem.
Nagyon-nagyon remélem, hogy nem következik be a negatív hatás, vagy ha be is következik, vhogy túléljük. Én Bentől fosok a legjobban, qrva szarul szokott visszajönni. Ennek például sokkal nagyobb esélye van, minthogy bárki megsérüljön...
Soldados
Én Bentől fosok a legjobban, qrva szarul szokott visszajönni.SoldadosKb két hete tárgyaltuk hogy idegenben alapból szarul játszik mostanában. Ráadásul december van, football time, most kéne top formában lenni, Ben decemberben 6TD /6INT és 86/136 kb 63% -al passzol. nem néztem meg a többieket, de nem vagyok biztos hogy ezzel befér a top 10-be. És ezzel nyertünk decemberben minden meccset! Alapból Bell és az OL tartja életben a csapatot, plusz alkalmanként a D mutat életjeleket.
Tudom hogy te bízol a D-ben, de azért az tény, hogy egy nagyon fontosnak mondott meccsen, hazai pályán, a nem épp ligaelit Ravens O-tól benyalintottak 27 pontot, (plusz egy FG-t elbénázott a Ravens, szóval miattuk egy 30-as simán lehetett volna)... másképp mondva 7-szer jutott az ellenfél pontszerző szituációba. Azért az WTF!
Na most ez a D, megtoldva azzal hogy az utolsó hónapban Ben idegenben 1TD/ 3INT, és durván 55%-al passzol, az mondjuk egy Foxboroban nem hiszem hogy elég lenne bármire is. Ha egyáltalán eljutunk addig.
több mint 9 éve
De, tudom. :p Semmi. 30 yard futva, 50 elkapva. Sem a Steelers O-ja, sem a Ravens D-je nem olyan volt mint ma. Annak a meccsnek nem Bell volt a kulcsa.most is volt rá két esély...egyszer megtette egyszer nem...minden meccs más. Ezen felesleges vitázni, mert még Te se tudod mi lett volna ha játszik. Pedig az már ritkaság 😀 😀 😀Az meg hogy Bell szétfutotta volna e a Ravens-t sosem fog kiderülni. De az sosem baj, ha ott van.Volt rá esélye kétszer is, nem tette meg. 😉
Klaci79
Soldados
Klaci79
De mindegy, most ti örültök, én meg nagyon fosok. És őszintén szólva drukkolok magunknak, de megérdemelnénk, hogy úgy megverjenek minket, mint mi a Coltsot 2005-ben.

több mint 9 éve
A.: Húzzuk be az SB-t, és a színpadon jelentse be hogy még 2 évig nálunk játszik 😊Deebo, alias James Harrison megint kezdi... Megvárja a PO végét és utána nyilatkozik, hogy visszavonul-e. 😊WOW!
“I’m probably in a better spot now than last year,” Harrison said. “I know how my body reacted. I’ve played every snap for the last two or three games. I would say I’m further along in that process of how my body will react in terms of where I was in the process last year. “I want to play this game and see where the playoffs lead us. I’ll make the decision after that.” “They still have a need for me and a use for me,” Harrison said about his current role on the team. “I’m playing good enough for them to keep me around.”
AlterEgó
Én remélem, folytatja. Fantasztikusan játszott idén is. Bár ha színpadon akar visszavonulni, azt is elfogadom. 😊
Soldados
B.: Húzzuk be az SB-t, és a színpadon nagyon keményen fejelje meg Goodell-t, és vonuljon vissza 😊