Haverok, buli, fantasy - 15. hét

Írta: Rajna — 2015. december 20., 04:17

A rájátszás második körében már nincs gyenge csapat, úgyhogy a felkészülésnek különös jelentősége van - nem is érdemes kihagyni a heti fantasy tanácsokat.

Haverok, buli, fantasy - 15. hét

QB

A Green Bay védelmének rendszerint meggyűlik a baja a legjobb irányítókkal: Philip Rivers és Cam Newton is szétszedte ezt az egységet. Hazai pályán Derek Carr is képes kell legyen erre. A hétfő esti rangadó gyenge csapatok pontgazdag meccsének ígérkezik, úgyhogy Matthew Staffordnak a kezdőben a helye, függetlenül attól, hogy Dennis Allen javított valamit a New Orleans védelmén. A Buffalo védelme meglepően sok fantasy pontot engedélyez az ellenfelek irányítóinak, Kirk Cousins pedig rendszerint remekel hazai pályán. Ebből következően meg lehet bízni a Washington ifjú irányítójában.

Jónak tűnt hétfőn Eli Manning, de a Carolina ellen csak szökőévente lehet jól passzolni, ezért érdemes jobb opciókat keresni helyette. A New England jól védekezik ebben a szezonban, Marcus Mariota pedig nincs jó passzban, úgyhogy az újoncot én ültetném a fantasy playoff második körében.

 

RB

A San Diego futásvédelme továbbra is gyengének számat, Lamar Miller pedig sok lehetőséget kapott az elmúlt két hétben, és most sem lehet másra számítani, úgyhogy a Fins futójának helye van a fantasy csapatokban. David Johnson elképesztően hatékony az Arizona kezdőjeként, nem hinném, hogy pont a Philadelphia gyengécske védelme tudná őt megállítani. Matt Jones hetek óta elég sok labdát kap ahhoz, hogy fantasy-ben is mutasson valamit, talán a Buffalo ellen sikerül is valami komolyabbat letennie az asztalra. Spencer Ware sérülése azt jelenti, hogy Charcandrick West újra Jamaal Charles-módba kapcsolhat, megbízható kezdőnek tűnik a hétre.

Isaiah Crowell kiváló volt múlt héten, de a Seattle védelmébe nálánál sokkal jobb futók bicskája is beletörött már, semmiképp se rakjuk a kezdőbe. Nem élt a lehetőséggel Ronnie Hillman, úgyhogy a visszatérő CJ Anderson mögött folytatja a Pittsburgh ellen, ezért nem ajánlatos opció. Shaun Draughn egyre kevesebb labdát kap, úgyhogy nem száz százalékig megbízható annak ellenére, hogy a San Francisco egyik legjobb embere fantasy-ben.

 

WR

A Browns passzvédelme nincs jó formában, Doug Baldwin viszont annál inkább. Amíg Russell Wilson keze sül, Baldwin a kezdőcsapatokba való. Az Eagles ellen lehet passzolni, John Brown és Michael Floyd pedig elég jók ahhoz, hogy megverjék a Sasok cornerbackjeit, úgyhogy meg lehet bennük bízni. Golden Tate-t elég gyakran célozta meg Matthew Stafford az elmúlt hónapban, és ezzel élhet is a Saints borzalmasan gyenge secondary-je ellen. Jeremy Maclint ismét sokat használja a Chiefs, a Baltimore ellen pedig lehet is apsszolni, így Maclin biztos opciónak tűnik a hétre.

Brandon LaFell egyáltalán nem tud élni a lehetőségekkel, ráadásul Julian Edelman is egészségesnek tűnik, úgyhogy semmi ok nincs arra, hogy berakjuk a kezdőbe. A Cardinals ellen ritkán jó ötlet támadókat játszatni, úgyhogy Jordan Matthewsban én PPR ligákban sem bíznék. A Bears védelme meglepően jó mostanság, Stefon Diggs pedig meglepően gyorsan visszaesett, úgyhogy a Minnesota elkapóját ültetni kell.

 

TE

Jordan Reed hétről hétre bizonyít, hazai pályán pedig szinte megállíthatatlan, éppen ezért kihagyhatatlan a fantasy csapatokból. Amikor Big Ben és Heath Miller is egészséges, akkor nagy dolgokra képesek együtt. A Broncos ellen egyébként is a tight endekkel lehet haladni (amint ezt a Raiders megmutatta), úgyhogy Miller remek opció a hétre. Akiknek nincs sok lehetőségük a posztra, bízhatnak egy Richard Rodgers-touchdownban, elvégre az elmúlt hat meccsén ötöt jegyez, az Oakland pedig nem a tight endek elleni védekezés magasiskoláját mutatja be hétről hétre.

A Baltimore mostanában összeszedte magát a tight endek ellen, úgyhogy Travis Kelce jó teljesítményével kapcsolatban komoly kétségeim vannak. Zach Ertznek voltak szép pillanatai múlt héten, de az Arizona védelmének szorításában nem hiszem, hogy elfogadható teljesítményre lenne képes.

 

D/ST  

A Baltimore támadósorában szinte senki sem egészséges a Kansas City védelme pedig remekül termeli a pontokat hetek óta, így megbízhatunk a Főnökökben most is. A New England védelme rendkívül alulértékelt, de azt még a kritikusai is el kell ismerjék, hogy a már a draftra készülő Titanst meg kéne tudják állítani. Ráadásul a Titánok sokszor adják el a labdát, úgyhogy igazi pontesőre számíthatnak a Patriots defense tulajdonosai.

A Carolina jó védelemmel bír, de ha van alternatív, én kihagynám a Párducokat a Giants ellen, mert Eli Manningék motiváltabbak lehetnek, és remek támadósorral bírnak.

 

IDP

Rob Ninkovich fantasztikus formában van, miért is ne terrorizálhatná a Tennessee felforgatott támadófalát? Amíg Jasper Brinkley sokat játszik, addig jó beugrónak számít olyan esetekben, amikor sokat futó csapat az ellenfél. A Panthers Jonathan Stewart nélkül is sokat futhat, úgyhogy Brinkley erre a hétre megfelelőnek tűnik. Brent Grimes jó hétnek nézhet elébe, ha a sokat passzoló Philip Rivers egy-két labdáját el tudja csípni, de ha nem, akkor is jöhetnek a szerelések neki. A Minnesota ellen egész sok pontot szereznek a safety-k, ez jó lehetőség Adrian Amos előtt egy újabb pontgazdag estére.

A Carolina támadófala nagyon jó, Jason Pierre-Paul pedig idén nem hozza ki magából azt, ami a tehetsége alapján benne van, úgyhogy JPP helye a padon van. A Washington ellen a linebackerek elég kevés pontot szereznek, Preston Brown és Nigel Bradham pedig egyébként is sérüléssel bajlódnak, úgyhogy őket elkerülném a héten. Cam Newtonék ellen nehéz egy cornerbacknek pontokat gyűjteni, ezért Prince Amukamara és Dominic Rodgers-Cromartie sem ajánlott opció erre a hétre. A Chiefs ellen szerzik a legkevesebb pontot a safety-k, ez eléggé rontja Kendrick Lewis és Will Hill kilátásait egy elfogadható fantasy produktumra.