A háború művészete

6 feliratkozó

2 hónapja
Stez SMU Mustangs 46 575 — Whoops, looks like something went wrong.
Valamelyik doksiban pár éve orvosok mondták hogy olyan betegségei voltak, és életvitele, hogy nagyon komoly folyamatos kezelések kellettek volna hogy egyáltalán még éljen sok évet ami bujkálásban csöppet bonyolult lett volna.
ozibozi
Ezek kozul tudtommal sok urban legend volt, amikre kovetkeztettek 30-40-50 evvel kesobb orvosi leirasokbol, meg korabbi beszamolokbol, hogy xy ilyen tuneteket tapasztalt, z olyanokat. Irtak skizofreniat, Parkinson-kort, belproblemakat, azt is, hogy drogfuggo volt, etc.

Nem tudni, mi valos es mi kitalacio. Azt tudni, hogy rengeteg gyogyszert szedett, de azokat szerintem a bujkalas mellett is be lehetett szerezni, mert sokan Del-Amerikaba menekultek, gondolom, azert kommunikaltak, meg valami modon kapcsolatba tudtak kerulni, ilyen modon beszerezni azt, amit kell. Valami ismerosi halozatuk gondolom volt, hogy ennyien ki tudtak jutni ugyanazokon az utvonalakon es orszagokba.
Stez
Vagy inkább az volt, hogy Peron erősen szimpatizált a náci Németországgal, és tárt karokkal fogadta a kamerádokat.
slowmotion
Persze, Peron oke, de mentek Chilebe, Braziliaba, egyeb del-amerikai orszagokba is, ugyhogy nem csak Argentina tudtak sokan elmenekulni, ugyhogy feltetelezem, hogy nemileg melyebb kapcsolatok is voltak ott, nem csak egyetlen hellyel.

2 hónapja
ozibozi New York Giants 20 108
O.D.E.S.S.A.
2 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 26 811 — Cowboys fan
Valamelyik doksiban pár éve orvosok mondták hogy olyan betegségei voltak, és életvitele, hogy nagyon komoly folyamatos kezelések kellettek volna hogy egyáltalán még éljen sok évet ami bujkálásban csöppet bonyolult lett volna.
ozibozi
Ezek kozul tudtommal sok urban legend volt, amikre kovetkeztettek 30-40-50 evvel kesobb orvosi leirasokbol, meg korabbi beszamolokbol, hogy xy ilyen tuneteket tapasztalt, z olyanokat. Irtak skizofreniat, Parkinson-kort, belproblemakat, azt is, hogy drogfuggo volt, etc.

Nem tudni, mi valos es mi kitalacio. Azt tudni, hogy rengeteg gyogyszert szedett, de azokat szerintem a bujkalas mellett is be lehetett szerezni, mert sokan Del-Amerikaba menekultek, gondolom, azert kommunikaltak, meg valami modon kapcsolatba tudtak kerulni, ilyen modon beszerezni azt, amit kell. Valami ismerosi halozatuk gondolom volt, hogy ennyien ki tudtak jutni ugyanazokon az utvonalakon es orszagokba.
Stez
Vagy inkább az volt, hogy Peron erősen szimpatizált a náci Németországgal, és tárt karokkal fogadta a kamerádokat.
2 hónapja
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 250 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Sose derül ki, de van a témában egy nagyon jó regény. Akár így is történhetett volna:
 moly.hu/konyvek/joseph-heywood-hozd-el-nekem-hitlert

2 hónapja
ozibozi

Szerkesztette: Stez

2 hónapja
ozibozi New York Giants 20 108
2 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 11 807
 index.hu/tudomany/2025/09/27/konteo-robert-baer-hitler-tovabb-elt-berlin-bunker-/

Nem tudom ezt hova tegyem, de érdekesnek tartom ezt a Hitler témát.
szaba
Siman lehet, hogy realis, de a valosagot sosem fogjuk megtudni. Amugy engem is erdekel a tema.
Stez
Számomra sem tűnik alusisakos, elrugaszkodott dolognak. Egyedül az lenne fura, hogy nem találták meg az izraeli szervek. Vagy csak nem publikus, mire jutottak.
szaba
Alapbol nem tartom elkepzelhetonek, hogy egy ilyen vezeto, ellenseg eseteben megtalaljak a hullajat, azutan fogjak, elegetik felig es csak ugy elassak random valahol a faszba.
Stez
Nagyjából mint bin Laden hullájának kidobása a kopterből.
2 hónapja
 index.hu/tudomany/2025/09/27/konteo-robert-baer-hitler-tovabb-elt-berlin-bunker-/

szaba
Siman lehet, hogy realis, de a valosagot sosem fogjuk megtudni. Amugy engem is erdekel a tema.
Stez
Számomra sem tűnik alusisakos, elrugaszkodott dolognak. Egyedül az lenne fura, hogy nem találták meg az izraeli szervek. Vagy csak nem publikus, mire jutottak.
szaba
Alapbol nem tartom elkepzelhetonek, hogy egy ilyen vezeto, ellenseg eseteben megtalaljak a hullajat, azutan fogjak, elegetik felig es csak ugy elassak random valahol a faszba.

szaba
Stez
szaba
Ezek a 100-200 evre zarolt remek dokumentumok a tortenelem nagy kerdeseirol (UFO, JFK-aktak es hasonlo halott szemelyek koruli rejtelyek), amikre amugy sosem fogjuk megtudni a valaszt es orokre temak lesznek. Csak hat mindig akadnak erdekek, ami miatt nem lehet nyilvanossagra hozni ezeket.

Gondolj bele, ebbol is mekkora cirkusz lenne, ha barmilyen orszag szerve tudta volna, hogy egy ilyen figura eletben van, aztan elhallgatja.

2 hónapja

szaba
Stez
2 hónapja

szaba

2 hónapja

2 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 745 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 www.portfolio.hu/global/20250905/18-evnyi-szenvedes-utan-vegre-elindult-az-elatkozott-harckocsi-sorozatgyartasa-784316#

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 16 918
A repülőtéren találkoztam egy Sun Tzu nevű utassal, akinek elsütöttem egy poént A háború művészetéről, erre ő soha nem is hallott még erről a könyvről... Mélységesen szomorú és csalódott vagyok
r.baggio
OFF

Az idegenrendészetisek ma hoztak egy illegális - elvileg - vietnámit, akit Quan Chi-nek hívtak.
Reméltem h nem küld rám egy Green Flaming Skullt.

mortalkombat.fandom.com/wiki/Quan_Chi

ON
több mint 1 éve
r.baggio New York Giants North Texas Mean Green 64 119 — no es importante
Minden topicba be tudok egy kis NCAA-t csempészni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
r.baggio New York Giants North Texas Mean Green 64 119 — no es importante
A repülőtéren találkoztam egy Sun Tzu nevű utassal, akinek elsütöttem egy poént A háború művészetéről, erre ő soha nem is hallott még erről a könyvről... Mélységesen szomorú és csalódott vagyok

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 403 — Steelers fan
 www.portfolio.hu/global/20240601/europa-egyik-legjobb-vadaszgepet-vasarolna-meg-magyarorszag-mit-tud-az-uj-csucsfegyver-689081

Kissé clickbait a cím (spoiler: Gripen E), meg elírásból is akad...
warr_b
Amíg az oroszokkal ennyire össze van melegedve a magyar kormány, addig nem fognak E Gripent adni. Erre fogadni is mernék.
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 27 745 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 www.portfolio.hu/global/20240601/europa-egyik-legjobb-vadaszgepet-vasarolna-meg-magyarorszag-mit-tud-az-uj-csucsfegyver-689081

Kissé clickbait a cím (spoiler: Gripen E), meg elírásból is akad...

több mint 2 éve
 telex.hu/eszkombajn/2023/06/25/szentgyorgyi-dezso-vadaszpilota-pilota-ii-vilaghaboru

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 852 — Lucas Scott
n
csebi
Nem
Kampman
Miért
csebi
Mert
Kampman
És
csebi
Nem
MC12
athozom
csebi
Szóval ezek a létszám kérdések a levéltárak egyre mélyebb kutatásaival egyrei nkább izgalmazabbak lesznek 😊
MC12
amugy ez az elelmezesi letszam tok erdekes dolog. azt hallottad, hogy a doni katasztrofanal vmivel magasabb volt a magyar elelmezei letszam, mint a tamado szovjet? csak ugye koncentraltan tamadtak, es kulcshelyeken alakitottak ki letszamfolenyt.
csebi
Nagyon izgalmasak ezek az új kutatások a Don-menti harcokról, egyébként a románok tőlünk függetlenül szintén nemrég kezdtek bele a saját don-menti mítosz-rombolásukba.

Az hagyján, hogy az oroszok egyébként valóban nem voltak túlerőben sőt, össz harocos számot tekintve a front ezen részét nézve magyar létszámfölény volt, csak idióta módon, mélység nélkül lett 180 kilométer hosszan széthúzva a frontvonal. De az olasz és román csapatokat ugyanilyen módon húzza szét a német hadvezetés, annak rendje és módja szerint ezek szintén össze is omlottak. Tehát az összeomlás kódolva volt, bármit tettünk volna, szar volt a német védelmi elképzelés.

Teszem hozzá, Jány amit lehet kihoz a helyzetből, igyekszik mélyíteni a védelmet amennyire lehet, páncélakadályokat állít stb. De még azt az egy nyomorult páncéloshadosztályát is elveszik a németek és betagolják a Cramer-csoportba. Régi toposz, hogy mennyire szarul volt felszerelve a sereg. Ez sem igaz így. A kor magyar viszonyaihoz képest, a 2. magyar hadsereg, jól fel lett szerelve amennyire a hadvezetés ezt meg tudta tenni. Ugyanis az akkori hadsereg nem arra lett kitalálva, felkészítve, felszerelve, hogy 1000 kilométerrel arrébb, mínusz 30ban harcoljon az oroszok ellen. A magyar honvédség alapvetően a környező országok ellen volt felkészítve, rövid hadjáratokra a térség éghajlatának megfelelően. Ami “hiba” hogy ekkor is hitt a hadvezetés a németeknek, akik ekkor már fűt-fát ideígértek (téli ruházat, páncélosok, fegyverek stb.) csak küldjük a katonákat. Az már egy másik kérdés, hogy amikor észleli a vezetés októberben, hogy lószar lesz ebből nem német segítség, akkor egyébént villámgyorsan megszervezi a téli ruházat összeszedését és a front mögötti hadtápterületre szállítását - csak az első vonalba nem jut el, mert szó szerint nem volt mivel elhozni onnan a frontra. Nem volt tehergépjármű vagy csak minimális, így lovontatással kellett volna 100 egynéhányezer ember téli ruháját a frontra vinni, ami ugye nem sikerült.

Ugyanilyen szomorú/abszurd sztori, hogy hónapokig könyörgött a magyar vezetés a németeknek, hogy adjanak páncélosok ellen tapadóaknát, a németeké tényleg fasza volt, nekünk meg nem is volt, ami volt az meg szar volt. Novemberben a németek le is szállítanak vagy 10 ezret a hadtápterületre, és mi történik? Na mi? Kiosztja a vezetőség, hogy kezdjenek el gyakorolni, ismerkedni a katonák a fegyverrel? Dehogy. Elkezd levelezni egymással a front és az otthoni hadvezetés, hogy akkor most mi legyen, hogyan iktassák, mi legyen a kiosztása sorrend stb. Majd decemberben leáll minden mert egyrészt váltás van a fronton, aki megy cseszik elmondani, milyen ügy hol tart, aki jön nyilván nincs képben, és hát az ünnepek alatt nyilván nem dolgoznak 😊 az első ilyen aknákat január 9-10 körül osztják ki. 2 nappal a szovjet támadás előtt. Gondolhatod, mekkora sikereket értünk el.

És még rengeteg ilyen dolog van, ami árnyalja az eddig kialakult don-kanyar képet.
MC12
ugye ez a kettossege a 2. magyar hadseregnek, hogy a legkomolyabb felszerelest kuldjuk ki, amivel akkor rendelkeztunk. de ez nyilvan nem ilyen merteku hadviselesre volt tervezve hanem olyan harcokra, ami a Karpat-medenceben realitas lehetett a szomszed orszagokkal. viszont nem a legjobb koru-kepessegu katonakat kuldtuk ki, hanem az eggyel idosebb generaciot (pl nagyapam is ugy uszta meg ezt pedig o akkor 22 volt). tokeletesen bemutatja ez a dontes is sztem a politikai-katonai vezetes alkalmatlansagat. vagy teljesen 100%ig be kellett volna allni ebbe a tortenetbe vagy a leheto legjobban elmismasolni. de nyilvan akkor is ugyeskedni kellett. (mielott nem hiszem, hogy bmi erdemi valtozas lett volna a vegkimenetelben, csak akkor is erthetetlen, hogy felszerelesben a top szintet kuldjuk, emberanyagban meg nem).
Jany szinten az elozo rendszer aldozata lett. nyilvan van az a rosszul sikerult utasitasa, de ezt leszamitva sok mindent nem lehet neki moralisan vagy szakmailag felroni sztem. aztan a balhet o viszi el, hogy pl Horthy nyugodtan tengethesse nyugdijas eveit Portugaliaban.

nemetek meg igen: Sztalingrad utan picit kovalyogtak meg, nyilvan ugy gondoltak, hogy kisebb gondjuk is nagyobb ennel, csak hat azt nem lattak elore, hogy a szovjetek direkt a front azon reszeit fogjak tamadni, ahol nem nemet hadero van. azert igy joval nagyobb bajba kerultek mintha megadtak volna.

tapadoakna story: igen en is emlekszem erre. hat a magyar burokracio sosem hazudtolja meg magat. masik gyonyoru tortenet, hogy mikor zajlik a szovjet tamadas akkor van a frontvonalban valtas, de nyilvan mi ezt ugy oldottuk meg, hogy a fegyverekkel (igen, a gyalogsagi puskaval is) atadas-atvetel van (nem lepodnek meg, ha itt is volt jegyzokonyvezes) ergo a front kozeleben levo katonak nagy reszenek meg egy egyszeru puskaja sincsen, mert vagy epp atadta vagy meg epp nem vette at.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Az olasz számok nem tudom, hogy jönnek ki?
43 után a lerohant olasz hadsereg tudtommal 1:7 arányban kollaborált - az gyakorlatilag nincs 100k, de elnyelte őket a wermacht, a többi ment kényszermunkára
Gróf de sutianap
Gerhard Schreiber irja itt:  www.amazon.com/Germany-Second-World-War-Mediterranean/dp/0198738323

szo szerint ezt irja az 1158. oldalon:
On 7 April 1945 the total strength of the troops fighting for Germany was 599,514 (including 160,180 Italians).
a szovetseges aranyokrol meg ezt irja:
As to the relative strength of the forces,268 there were 1,500,000 men and women serving in the Allied forces in Italy at the time. Of these, 266,000 belonged to the US 5th Army and 350,642 (including 70,468 Italians) to the British 8th Army.

labjegyzetben ezt teszi hozza:
Figures according to Deutschland im zweiten Weltkrieg, vi. 152 ff. Army Group C (‘Spitzengliederung, Offizierstellenbesetzung und Ostverbände’), Ia/Id, HQu, 6 May 1945, gives very different figures for the units, independent combat units, and supply troops of Army Group C as at 9 Apr. 1945, BA-MA RH 19 X/70, fo. 15: AOK 10 (151,999), AOK 14 (71,462), AOK Liguria (29,099), and O.Qu. (3,297), i.e. 255,857 men in all; independent combat units: AOK 10 (18,420), AOK 14 (9,719), AOK Liguria (7,316), and O.Qu. (329), total 35,784 men; supply troops: AOK 10 (10,493), AOK 14 (5,867), AOK Liguria (2,761), and O.Qu. (16,771), i.e. 35,892 men, making altogether 327,533 men. According to The Mediterranean and Middle East, vi/III. 333, the German land forces in Italy on 9 April 1945 totalled 439,224 men, not including the Italians.

btw: a magyar fejezetet ebben Ungvary irta.

amugy nagyon jonak tunik ez a konyv, bele-bele olvasgattam de nyilvan ugy lenne ertelme, ha a tobbi volumet is be tudnam szerezni vhogy, de konnyen lehet, hogy megveszem azokat.

Szerkesztette: csebi

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
És azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy -értelmezésem szerint, és nyilván nem jogilag, de- Magyarország az egész 2.Vh alatt -sőt, már sokkal korábban is- gyakorlatilag bábállam volt.
Csináltuk, amit a németek mondtak, politikailag, katonailag lényegében egy keleti tartomány voltunk, mindenféle önálló érdek érvényesítésére képtelenül, ostoba, agyhalott vezetőkkel.
Mentünk a vágóhidakra, lelkesen deportáltuk a zsidókat, semmit se csináltunk, ami értelmes, logikus, előremutató, számunkra hasznos lett volna.
Őszentsége Sobri Jóska
De jure 1944.03.19-től voltunk bábállam (bár sokan ezt is vitatják, mert Horthynak pl. volt mozgástere megakadályozni a budapesti deportálásokat), de facto szerintem már a Szovjetunió elleni invázióban való részvételtől kezdve nagyon súlyosan sérült a szuverenitásunk.
Kampman
Azért van ezer más dolog is ami vitatja ezt h onnantól vagyunk baballam nem csupán a deportálások leállítása.
SzU lerohanasaval biztosan nem sérült. Ez is amúgy nagyon hosszú történet, van egy nagyon jó, tömör könyv a korszakról asszem kutya szorítóban a címe. Ott váltották be a számlát a bécsi döntésekkel a németek. Azért nem volt választásunk mert ilyen pozícióba kormányozta magát a magyar politikai elit.
csebi
A Deborah S. Cornelius konyv? Tervezem beszerezni, jokat hallottam rola.
Zsellértelkes Vrij
azaz, nekem nagyon tetszett! felajanlanam, de epp Maltan vagyunk.

több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 693 — capitaine du château de Vienne 1487
Szerintem kurvára keverik a 42es keleti fronton harcoló erők létszámát, a 44 őszére kialakuló létszámokkal.

Mongyuk számomra irreleváns, mert mi meg lettünk büntetve, magával a "felszabadítással" - ekkori kis területen gyakorlatilag értelem nélkül szarrá fossá zúzni mindent - ez nekem a következménye az utolsó csatlós fantazmagóriának.

Tehát logikailag, hogy ez történt a hazánkkal, - az előzetes propaganda utólagos magyarázata lesz, aminek hálistennek van egy masszív utópropagandája és ellenutópropagandája.

A csodálatos az egészben, hogy a Wermachtot ígyúgy rehabilitálják, meghagyják a rosszrészt a naciknak, node a magyarok, vagy magyarország kormánya....

Baszki csak a jelen fejleményeket lefordítva Tatárisztan, aljas: Oroszország, műveleteiben mi szerepe van mondjuk a 2 donbasszi népköztársaságnak? Mi a szerepük egy föléjük húzott bábkormánnyal, a területükre ráeresztett vágner/pmc állatokkal? Majd meg kell őket büntetni mindegy szálig a másik ukrajnának, le kell óket dózerolni, bele a tengerbe?

Az orosz doktrina egy követ fúj a fasiszta doktrínával, csak szlavul beszélnek - teljes megsemmisítés az ellenségeknek, rabszolgasag a többieknek.

Tehát azért érdemeltük meg, amit kaptunk, mert mi voltunk az utolsó csatlós - mivel ez egy propaganda eszköz, ezért számunkra elkerülhetetlen volt - ahogy a jelenállas szerint az ukránok fasisztak, csak odamennek fasisztátalanítani
Capischi?

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 239
43 után a lerohant olasz hadsereg tudtommal 1:7 arányban kollaborált - az gyakorlatilag nincs 100k, de elnyelte őket a wermacht, a többi ment kényszermunkára
Gróf de sutianap
Szinte kibogozhatatlan. Leginkább azért, mert kevés dokumentum maradt meg. Graziani ‘44 elején 600 ezer, rövid idő alatt hadrafogható embert jelent Mussolininek. Ez nyilván nem valósult meg. P. Jowett a könyvében 300 ezret ír, de ő beleszámolja a rendőröktől a tűzoltókon át harcos nők szövetségéig mindekit 😊 Hastings 150-200 ezret mondott, ő beleszámolja a teljesen és részben kiképzett - de Olaszországban lévő katonai erőket, és a fasiszta segéd alakulatokat (a Fekete brigádok önmagukban 60-70 ezer fő volt, habár ők ugye partizán ellenes harcot vívtak leginkább meg a lakosságot basztatták, de a háború vége fele aktív harccselekményben is vettek részt) meg a különböző területi milíciákat is (néhány ezer fő). Mindemellett ha megnézed a wiki oldalát az olasz szociális köztársaságnak ( saloi köztársaság) ott 780ezret írnak haderő létszámnak de forrás nélkül - honnan szedték a jóég tudja 😊 és az is igaz, hogyha nagyon szigorúan, csak a kiképzett, bevetett, hivatalos reguláris erőket nézem, azt a négy hadosztályt amit csebi is irt, meg azt a kevés légierőt, haditengerészetet, miegyebet akkor meg valóban 100 ezer körül járunk.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 932 — Слава Україні! Героям слава!
És azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy -értelmezésem szerint, és nyilván nem jogilag, de- Magyarország az egész 2.Vh alatt -sőt, már sokkal korábban is- gyakorlatilag bábállam volt.
Csináltuk, amit a németek mondtak, politikailag, katonailag lényegében egy keleti tartomány voltunk, mindenféle önálló érdek érvényesítésére képtelenül, ostoba, agyhalott vezetőkkel.
Mentünk a vágóhidakra, lelkesen deportáltuk a zsidókat, semmit se csináltunk, ami értelmes, logikus, előremutató, számunkra hasznos lett volna.
Őszentsége Sobri Jóska
De jure 1944.03.19-től voltunk bábállam (bár sokan ezt is vitatják, mert Horthynak pl. volt mozgástere megakadályozni a budapesti deportálásokat), de facto szerintem már a Szovjetunió elleni invázióban való részvételtől kezdve nagyon súlyosan sérült a szuverenitásunk.
Kampman
Azért van ezer más dolog is ami vitatja ezt h onnantól vagyunk baballam nem csupán a deportálások leállítása.
SzU lerohanasaval biztosan nem sérült. Ez is amúgy nagyon hosszú történet, van egy nagyon jó, tömör könyv a korszakról asszem kutya szorítóban a címe. Ott váltották be a számlát a bécsi döntésekkel a németek. Azért nem volt választásunk mert ilyen pozícióba kormányozta magát a magyar politikai elit.
csebi
A Deborah S. Cornelius konyv? Tervezem beszerezni, jokat hallottam rola.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 693 — capitaine du château de Vienne 1487

Aki nem hiszi, annak utánajárnak