Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 7 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 411 — Cowboys fan
Tarlós!
Túrd már fel Pest másik felét is, hogy semerre se lehessen elindulni kocsival.
Kösz.
Kenny
Elképesztő bazmeg, itt a nyár és pavlovi reflexből egyből feltúrja a 4-6 vonalát. Mintha kötelező lenne.
Amadeus
igazad van, tényleg iskolaidőben kellene
slowmotion
nyilván akkor nem szabad, de kérdem én. Miért én szopok évek óta nyáron a dugóban minden áldott nap, és miért nem a kölkök akiknek kurvára van idejük?
Kenny
abba gondolj bele, hogy szeptemberben ráadásul még meg is emelkedik szeptembertől a forgalom, mert sokan viszik a kölküket autóval iskolába. szóval ha szeptemberben túrnak, akkor még nagyobb lenne a dugó.

mondjuk nekünk tavalyelőtt volt olyan, hogy oviba lehet menni gyalog (nyilván, ha nem sajnálod azt a fél órát az életedből), busszal és villamossal. na egyszerre túrták fel a Bocskai utat (a busz ment rajta, meg a forgalom az M1-M7 felé) és szedték fel a villamossíneket felújítás gyanánt. és mindezt augusztus 21-én, hogy iskolakezdésre még véletlenül se legyen kész.
ja, a környéken amúgy van 3 gimnázium, két általános iskola és két óvoda, szóval nem csak a mi kis óvodásaink szívtak ezzel.
több mint 7 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 975
Tarlós!
Kösz.
Kenny
Elképesztő bazmeg, itt a nyár és pavlovi reflexből egyből feltúrja a 4-6 vonalát. Mintha kötelező lenne.
Amadeus
slowmotion
nyilván akkor nem szabad, de kérdem én. Miért én szopok évek óta nyáron a dugóban minden áldott nap, és miért nem a kölkök akiknek kurvára van idejük?
Kenny
Mert a tulokfejű Demszky 20 évig lófaszt se csinált.
Sobri Jóska
elmúlt 8év 2.0
más kérdés hogy azért Tarlós Koma is jó ideje főpolgármester már szóval lassan irreleváns lesz ez a védekezés
Negritis
8 év alatt több minden történt, mint elötte 20 évig.
Nálam pestiként -Gyurcsányt is előzve- az elmúlt 28 év magasan legkárosabb, legártalmasabb politikusa, vezetője Demszky.
Nézd meg hol tart, hol tartott 2010-ben Prága, Pozsony, Varsó.
És hol nem Budapest.
Sobri Jóska
Előrebocsájtom, utálok veled vitázni, inkább csak néhány felvetés, nem védve Demszkit, de nem is éppen rajongva Tarlós Pestáért.
Azért a '90-es évek változásai, mint azt Te nálam sokkal jobban tudod, nem éppen pozitívan hatnak egy főváros költségvetésére. Emlékszem ráadásul rengeteg probléma volt a hatáskörökkel, az egész tanácsi rendszer átdolgozásával.
Na szóval ebben az időszakban azért nem maradtak el a komoly fejlesztések. A 4-es Metro ugye neverending storyként nőtt Demszki feje fölé, de például az 1-es villamos építése személyesen is érintett. Ráadásul ez a Hungária körűt-Robert Károly Krt elég komoly feladat volt. Ezen felül emlékszem a 2-es villamos felújítására is, ami miatt rendesen lehetett szopni akkor a parlament környékén. A trend mondjuk akkoriban az volt, hogy inkább megszüntessenek bizonyos vonalakat, mondván hogy a busz hatékonyabb, a villamospályák karbantartása miatt ez talán nem is kérdéses.
Ráadásul ugyebár a BKV is sok problémát okozott, de ezt már tényleg kár ecsetelnem.
A 2. ciklusra jutott a kisföldalatti majdnem teljes felújítása, majd pedig az első ilyen nagykőrúti 4-6-os projekt. Ez egy 3 éves felújítás volt, ami a teljes útszakaszt (sínek, járdák, útpálya)
Aztán a 14-es villamost is megépítették Káposztásmegyerig és emlékeim szerint a csepeli hévnek is ebben az időszakban volt valami nagy felújítás.
Persze ezek csak a nagyobb projektek, ilyen 3-as villamos, meg "hannoveri" villamosok beszerzése, Örs Vezér Tér átépítése, Hűvösvölgy végállomás stb szót se érdemel. És a 2000-es évek elejére máris a Lágymányosi hídnál járt az 1-es, amihez csatlakoztak a rekonstrukciós munkák is.
Ha most lenne időm, akkor a 2000 -es évekről is írnék, mert az ember memóriája hajlamos törölni a dolgokat, amikkel nem foglalkozik gyakran, lehet majd erre később sort kerítek. De az, hogy lófaszt sem csinált, olyan másképp hangzik talán ezután a néhány szemelvény után.

Szerkesztette: Klaci79
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 346 — #NoStress
Tarlós!
Kösz.
Kenny
Amadeus
slowmotion
Kenny
Sobri Jóska
elmúlt 8év 2.0
más kérdés hogy azért Tarlós Koma is jó ideje főpolgármester már szóval lassan irreleváns lesz ez a védekezés
Negritis
8 év alatt több minden történt, mint elötte 20 évig.
Nálam pestiként -Gyurcsányt is előzve- az elmúlt 28 év magasan legkárosabb, legártalmasabb politikusa, vezetője Demszky.
Nézd meg hol tart, hol tartott 2010-ben Prága, Pozsony, Varsó.
És hol nem Budapest.

több mint 7 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 561
Tarlós!
Kösz.
Kenny
Amadeus
slowmotion
De tavaly is szét volt verve ez a szar emlékeim szerint.
több mint 7 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 542 — Omar's Coming Yo!
Tarlós!
Kösz.
Kenny
Amadeus
slowmotion
Kenny
Sobri Jóska
sajnos igazad van.

több mint 7 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 950 — The Mathematician
Tarlós!
Kösz.
Kenny
Amadeus
slowmotion
Kenny
Sobri Jóska
elmúlt 8év 2.0

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 7 éve
Tarlós!
Kösz.
Kenny
Amadeus
slowmotion
Kenny
mert te mindenképp szopsz a dugóban
viszont ha iskolaidőben van akkor a dugó 3x ekkora és sokkal nagyobb a szopás

több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 346 — #NoStress
Tarlós!
Kösz.
Kenny
Amadeus
slowmotion
Kenny

több mint 7 éve
Tarlós!
Kösz.
Kenny
Amadeus
slowmotion

több mint 7 éve
Tarlós!
Kösz.
Kenny
Amadeus
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 264 — NFL bracket champion '26
Tarlós!
Kösz.
Kenny
Amadeus
Teszem hozzá h a Ferenc krt-on pl. már tényleg kritikán aluli állapotban voltak sínek.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 561
Tarlós!
Kösz.
Kenny

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 264 — NFL bracket champion '26
ha már ilyen esős Magyarországon az idő, remélem a vasárnapi f1-en is fog esni

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 975
18:44-től 22:15-ig 4 db zivatartevékenység ferihegyen.
Bekészülök mindennel az orbitális a szopás. És még most is teljesen instabil a légkör közép Mo-on.
Állítólag Esztergom és Győr felé kicsit tisztább volt az ég...
😕
több mint 7 éve
Tarlós!
Kösz.

több mint 7 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 131 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Egész héten 600 fok volt egy db felhő nélkül, persze, hogy ma estére jön a vihar és síkul be az ezész égbolt...
peach
3x esett az elmúlt 24 órában de csak annyit hogy kurva magas legyen a pára tartalom és megbolonduljak
holnap meg grillezés (elektromos szobai mer ez van) és így nyitott ablak mellett gyilkos lesz

merre van vihar btw?
Negritis
Szeged. Én a vörösen fogyatkozó holdat szetettem volna megtekinteni. Nem jött össze.
peach
Nekem se sajnos.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 7 éve
peach Atlanta Falcons 15 814 — a new hope (again)
Egész héten 600 fok volt egy db felhő nélkül, persze, hogy ma estére jön a vihar és síkul be az ezész égbolt...
peach
3x esett az elmúlt 24 órában de csak annyit hogy kurva magas legyen a pára tartalom és megbolonduljak
holnap meg grillezés (elektromos szobai mer ez van) és így nyitott ablak mellett gyilkos lesz

merre van vihar btw?
Negritis
Szeged. Én a vörösen fogyatkozó holdat szetettem volna megtekinteni. Nem jött össze.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 7 éve
peach

merre van vihar btw?

több mint 7 éve
peach Atlanta Falcons 15 814 — a new hope (again)

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 7 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
na, csak hogy témát váltsunk.
71-es út. szívecske. ja nem.
sikerült kifogni egy nagyon ügyes osztrák rendszámos Micrát, kb Alsóörstől az M7-esig gyűjtötte maga mögött a sort. és mivel ez a kiszabott észak-balatoni főút, visszafelé is volt mindig forgalom, meg a két gyerek is ott ült hátul, meg néha kicsit nekieredt az eső, ezért nem kezdtem el vagizni, hogy visszakettő-padlógáz-előzni tilos alatt, mert csak úgy sikerült volna elé kerülni.
de annyira azért nem esett az eső, hogy 45/60-nal menjen a sor (50/80-90 helyett).

másik kedvenc, még most sem érem fel ésszel, hogy a toszba lehet az, hogy egy Balaton felé néző busz a középső susnyásban (lefelé szenvedett balesetet, de se fel nem borult, se nem tört rommá) annyira megakasztja a Butapest felé haladó forgalmat, hogy tíz kilométeren keresztül vagy húsz kilométeres átlaggal lehetett csak haladni. aki autópályán vezet, az mi a fasznak akar még mozizni is közben?
slowmotion
Én is ott voltam, csak eleve a 7-esen indultunk neki. Ott meg a 60-70-el utazgató ráérősök borzolták az idegeket. Meg a fehérvári lámpaerdő, kb. minden sarkonként. Az is szívás.

Az megvolt valakinek, hogy a magyar határtól az olasz főütőérig, Velencéig kb. szlovén és olasz részen is tavaly óta felújítanak? Főműsoridőben és folyamatosan. Eszem megállt.

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 7 éve
na, csak hogy témát váltsunk.
71-es út. szívecske. ja nem.
sikerült kifogni egy nagyon ügyes osztrák rendszámos Micrát, kb Alsóörstől az M7-esig gyűjtötte maga mögött a sort. és mivel ez a kiszabott észak-balatoni főút, visszafelé is volt mindig forgalom, meg a két gyerek is ott ült hátul, meg néha kicsit nekieredt az eső, ezért nem kezdtem el vagizni, hogy visszakettő-padlógáz-előzni tilos alatt, mert csak úgy sikerült volna elé kerülni.
de annyira azért nem esett az eső, hogy 45/60-nal menjen a sor (50/80-90 helyett).

másik kedvenc, még most sem érem fel ésszel, hogy a toszba lehet az, hogy egy Balaton felé néző busz a középső susnyásban (lefelé szenvedett balesetet, de se fel nem borult, se nem tört rommá) annyira megakasztja a Butapest felé haladó forgalmat, hogy tíz kilométeren keresztül vagy húsz kilométeres átlaggal lehetett csak haladni. aki autópályán vezet, az mi a fasznak akar még mozizni is közben?
több mint 7 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Teljesen jogos, köszi... nagyon rég is volt már, de inkább csak azt akartam kiemelni én is, hogy nem ennyire egyszerű/sokat hallottam már ezt a gödeli dolgot félreértelmezni mindenféle formában.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 7 éve
- Egy rendszeren belülről sosem lehet a teljes rendszer összes igaz állítását bebizonyítani, erről szól Gödel munkássága, nemteljeségi tételei. Ergo bizonyíték a világ keletkezésére nem lehetséges a világon belül. (Akár ősrobbanás, akár teremtés, egyremegy.)
Sobri Jóska
Kicsit Nagyon fáradt vagyok már, szóval lehet h hülyeség, de szerintem ebben több apró hiba is van/keverednek a fogalmak?

A nemteljességi tétel nem azt mondja ki, hogy van olyan állítás, ami nem bizonyítható (vagy cáfolható.. tehát eldönthetetlen) - de Te most rámutattál "Isten létezik"-re, egy adott állításra.. de azt honnan tudod így pontosan megmondani, hogy pontosan ez az állítás ami eldönthetetlen, és nem egy másik... lehetséges hogy ez egy másik eldönthetetlen állításra utalt, és ez az állítás speciel bizonyítható..
(Ilyen logikai alapon mindegy egyes állításra rámutathatunk, és akkor mind eldönthetetlen...)

Ráadásul fontos kritérium az ellentmondásmentesség is, és szerintem se a világ/unvierzum. se a vallás/hit nem ellentmondásmentes rendszer.. 😊

- Jó opció, hogy isten teremtett mindent, csak ugye óhatatlanul felmerül, hogy akkor ő miként keletkezett.
Sobri Jóska
Na, ez viszont egyszerű, ez menni fog. (Sőt, ez annyira egyszerű kérdés, hogy még a sofőröm is meg tudná válaszolni.... 😛)
Egyébként pedig: teknősbékák, amik egymás hátán állnak.
Igor
ennél azért kicsit bonyolultabb a dolog
de lényeges hogy nem bizonyítható ÉS nem cáfolható (nem pedig vagy)
 hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6del_m%C3%A1sodik_nemteljess%C3%A9gi_t%C3%A9tele

több mint 7 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — All those moments will be lost in time, like tears in rain.
- Egy rendszeren belülről sosem lehet a teljes rendszer összes igaz állítását bebizonyítani, erről szól Gödel munkássága, nemteljeségi tételei. Ergo bizonyíték a világ keletkezésére nem lehetséges a világon belül. (Akár ősrobbanás, akár teremtés, egyremegy.)
Sobri Jóska
Kicsit Nagyon fáradt vagyok már, szóval lehet h hülyeség, de szerintem ebben több apró hiba is van/keverednek a fogalmak?

A nemteljességi tétel nem azt mondja ki, hogy van olyan állítás, ami nem bizonyítható (vagy cáfolható.. tehát eldönthetetlen) - de Te most rámutattál "Isten létezik"-re, egy adott állításra.. de azt honnan tudod így pontosan megmondani, hogy pontosan ez az állítás ami eldönthetetlen, és nem egy másik... lehetséges hogy ez egy másik eldönthetetlen állításra utalt, és ez az állítás speciel bizonyítható..
(Ilyen logikai alapon mindegy egyes állításra rámutathatunk, és akkor mind eldönthetetlen...)

Ráadásul fontos kritérium az ellentmondásmentesség is, és szerintem se a világ/unvierzum. se a vallás/hit nem ellentmondásmentes rendszer.. 😊

- Jó opció, hogy isten teremtett mindent, csak ugye óhatatlanul felmerül, hogy akkor ő miként keletkezett.
Sobri Jóska
Na, ez viszont egyszerű, ez menni fog. (Sőt, ez annyira egyszerű kérdés, hogy még a sofőröm is meg tudná válaszolni.... 😛)
Egyébként pedig: teknősbékák, amik egymás hátán állnak.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 7 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 131 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Az őslakót is mindenképpen érdemes megtekinteni. Amúgy is érdemes. Többször is. 😀

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil