OFF topik
30 feliratkozó
1 napja
Itt is van az élet:totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/eleve az ilyen m.richárd féle fasszopóknak nemhogy bankkártyája nincs, de a nevükre írva is maximum egy golyóstoll szokott lenni. ez megint Tóth József két gyermekes Lidl árufeltöltőt fogja jobban megszívatni, mert a délutáni műszakból hazafele tartva elbambult és nem vett észre egy tök értelmetlen hatvanas táblát...
Ötletnek nem rossz.
warr_b
peach
m.facebook.com/photo.php?fbid=986100140209667
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
2 napja
Valahol skandináviàban a büntetést az autóhoz és a jövedelmi viszonyokhoz mérten sávosan vetik ki, hogy megérezze mindenki.Mer nem értenek hozzá.
ozibozi
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
3 napja
totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/eleve az ilyen m.richárd féle fasszopóknak nemhogy bankkártyája nincs, de a nevükre írva is maximum egy golyóstoll szokott lenni. ez megint Tóth József két gyermekes Lidl árufeltöltőt fogja jobban megszívatni, mert a délutáni műszakból hazafele tartva elbambult és nem vett észre egy tök értelmetlen hatvanas táblát...
Ötletnek nem rossz.
warr_b
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
3 napja
ozibozi
17 095
Valahol skandináviàban a büntetést az autóhoz és a jövedelmi viszonyokhoz mérten sávosan vetik ki, hogy megérezze mindenki.
3 napja
Ez az egyszerű embernél mint te meg én, aki nem figyel oda és kicsit elnehezedik a lába így van. De ha megkínoznak se fogom elhinni, hogy a pályán 210-el megelőző luxus BMW/Merci esetében egy pillanatig is gondot jelentene. Max előveszi a telefont és még vissza is ír nekik vezetés közben.Én nem levelet írtam, hanem azonnali üzenetet. Elköveted, rögtön kapod a tájékoztatást hogy fizetni fogsz. Lehiggadsz és onnantól betartod a szabályokat, mert ki tudja mennyi ilyen jöhet még az út során.Az miért nem elég, hogy a gyorshajtásról pár perc alatt kapsz egy üzenetet a telódra, hogy hamarosan megy az ilyen és ilyen összegű csekk. Azt úgyis be kell fizetni...De most nem így van?
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Akit megfognak, az kap egy határozatot, aztán be kell fizetnie.
Nekem vagy 20 éve volt gyorshajtásom, rendőr leállított, -akkor még nem volt mindenük bekamerázva-, megoldottuk "helyszíni bírsaggal".
Minden egyéb esetben, -pl. parkolás megállni tilosban- jött a levél, vagy elfogadta az ember és fizetett vagy nem fogadta el, válaszlevelet írt és elfogadták és nem fizetett, vagy nem fogadták el és fizetett.
Nem hiszem, hogy ilyen technikai dolgokon múlna a biztonságosabb közlekedés.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem az azonnali visszajelzés hasznos lenne, megoldani sem lehetetlen, csak úgy kevesebb pénzt lehetne beszedni.
3 napja
aztán meg azért is megbüntetnek mert vezetés közben mobilozol 😊Én nem levelet írtam, hanem azonnali üzenetet. Elköveted, rögtön kapod a tájékoztatást hogy fizetni fogsz. Lehiggadsz és onnantól betartod a szabályokat, mert ki tudja mennyi ilyen jöhet még az út során.Az miért nem elég, hogy a gyorshajtásról pár perc alatt kapsz egy üzenetet a telódra, hogy hamarosan megy az ilyen és ilyen összegű csekk. Azt úgyis be kell fizetni...De most nem így van?
Nekem vagy 20 éve volt gyorshajtásom, rendőr leállított, -akkor még nem volt mindenük bekamerázva-, megoldottuk "helyszíni bírsaggal".
Minden egyéb esetben, -pl. parkolás megállni tilosban- jött a levél, vagy elfogadta az ember és fizetett vagy nem fogadta el, válaszlevelet írt és elfogadták és nem fizetett, vagy nem fogadták el és fizetett.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem az azonnali visszajelzés hasznos lenne, megoldani sem lehetetlen, csak úgy kevesebb pénzt lehetne beszedni.
3 napja
Én nem levelet írtam, hanem azonnali üzenetet. Elköveted, rögtön kapod a tájékoztatást hogy fizetni fogsz. Lehiggadsz és onnantól betartod a szabályokat, mert ki tudja mennyi ilyen jöhet még az út során.Az miért nem elég, hogy a gyorshajtásról pár perc alatt kapsz egy üzenetet a telódra, hogy hamarosan megy az ilyen és ilyen összegű csekk. Azt úgyis be kell fizetni...De most nem így van?
Őszentsége Sobri Jóska
3 napja
Az miért nem elég, hogy a gyorshajtásról pár perc alatt kapsz egy üzenetet a telódra, hogy hamarosan megy az ilyen és ilyen összegű csekk. Azt úgyis be kell fizetni...De most nem így van?
3 napja
Az miért nem elég, hogy a gyorshajtásról pár perc alatt kapsz egy üzenetet a telódra, hogy hamarosan megy az ilyen és ilyen összegű csekk. Azt úgyis be kell fizetni...
3 napja
totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/pulsz egy érv a bankszámla ellen
Ötletnek nem rossz.
warr_b
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
3 napja
Jughead
5 187
Nem lett, és nem is terveznek ilyet. Mindezekre tekintettel a Pft. nem vonatkozik rájuk, így nem kötelesek a csalások esetén kártalanítani, amivel elég gyakran szívnak is az ügyfeleik mind a mai napig, mert megtagadják az ilyen kéréseket és ellentétben egy MNB alá tartozó Bankkal ők erre nem is kötelezhetők.A revo nem hogy be lett/lesz jegyezve, mint magyarországi bank? Az rémlik, hogy bankfiókjuk is lesz itthon.A kurva gyakori ccsalásoknak hála mind a hagyományos Bankoknál, mind a Revolut és társainál gyakori, hogy a pénzed eltűnik, mert visszaélnek az adataiddal. Csak míg a bankok kötelesek téged kártalanítani, addig a fintechek nem, szóval ott a pénzedet sose kapod meg.Mekkora a milyen veszély? Én nem vagyok tisztában vele.Mondjuk a napi megélhetéshez csak kell, hogy legyen nem lekötött pénzed, szóval akinek van pénze az vélhetően tart pár százezret rajta.totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
Szerintem 100 gyorshajtóból max 2-3-nál tudnának pikk-pakk levonni a számlájáról mondjuk 100 rugót.
Őszentsége Sobri Jóska
Arról már nem is beszélve, hogy a fizetés számlára érkezik az emberek többségénél, így onnan azonnal lehet inkasszálni, akkor is ha boomerként amúgy egyből leveszi azt.
(Persze, ha valaki nincs tisztában azzal, hogy mekkora veszélye van annak, ha Revoluton és társai tartja ezt az összeget, akkor azon is tarthatja, de mondjuk azt nem érdemes)
Jughead
vpi
Aztán persze lehet úgy állnak hozzá sokan, hogy tőle biztos nem nyúlják le a pénzt, szóval mindegy, hogy visszaadják-e.
Jughead
dugo93
3 napja
Az elvi veszélyt értem, de még egyik fintechről sem hallottam, hogy ilyen tett volna (azaz nem kártalanították az ügyfelet).A kurva gyakori ccsalásoknak hála mind a hagyományos Bankoknál, mind a Revolut és társainál gyakori, hogy a pénzed eltűnik, mert visszaélnek az adataiddal. Csak míg a bankok kötelesek téged kártalanítani, addig a fintechek nem, szóval ott a pénzedet sose kapod meg.Mekkora a milyen veszély? Én nem vagyok tisztában vele.Mondjuk a napi megélhetéshez csak kell, hogy legyen nem lekötött pénzed, szóval akinek van pénze az vélhetően tart pár százezret rajta.totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
Szerintem 100 gyorshajtóból max 2-3-nál tudnának pikk-pakk levonni a számlájáról mondjuk 100 rugót.
Őszentsége Sobri Jóska
Arról már nem is beszélve, hogy a fizetés számlára érkezik az emberek többségénél, így onnan azonnal lehet inkasszálni, akkor is ha boomerként amúgy egyből leveszi azt.
(Persze, ha valaki nincs tisztában azzal, hogy mekkora veszélye van annak, ha Revoluton és társai tartja ezt az összeget, akkor azon is tarthatja, de mondjuk azt nem érdemes)
Jughead
vpi
Aztán persze lehet úgy állnak hozzá sokan, hogy tőle biztos nem nyúlják le a pénzt, szóval mindegy, hogy visszaadják-e.
Jughead
Sőt, engem a Raiffeisennél lenyúltak az apple pay probléma során pár hónapja, és nem voltak olyan hú de segítőkészek a banknál a probléma megoldásában (sőt az MNB felszólítást is megvárták, mire visszafizették) Ezzel szemben a Revolut hetente figyelmeztet különböző veszélyekre, egyszer volt egy gyanús mozgás a számla irányába és rögtön intézkedtek., automatikusan felfüggesztették a kártyát, ideiglenes számlára tették a pénzt stb.
3 napja
Lesz.A revo nem hogy be lett/lesz jegyezve, mint magyarországi bank? Az rémlik, hogy bankfiókjuk is lesz itthon.A kurva gyakori ccsalásoknak hála mind a hagyományos Bankoknál, mind a Revolut és társainál gyakori, hogy a pénzed eltűnik, mert visszaélnek az adataiddal. Csak míg a bankok kötelesek téged kártalanítani, addig a fintechek nem, szóval ott a pénzedet sose kapod meg.Mekkora a milyen veszély? Én nem vagyok tisztában vele.Mondjuk a napi megélhetéshez csak kell, hogy legyen nem lekötött pénzed, szóval akinek van pénze az vélhetően tart pár százezret rajta.totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
Jughead
vpi
Jughead
dugo93
10 millióig ők is vállalnak ugyanolyan felelősséget, mint a nem fintech magyarországi bankok, de ha mégsem, akkor nehezebben (valaki szerint sehogy sem) tudod érvényesíteni az igazadat, nincs automatikus állami segítség.
3 napja
Ha valakinek oda megy a fizetése, attól eddig is lehetett inkasszálni, szóval nem látom ezesetben miben előrelépés ha most a helyszínen azonnal levonják. Azokat egy ilyen változtatás nem érint. Ahogy azt se akinek nincs pénze, vagy kp-ben van pénze, vagy lekötve.Mondjuk a napi megélhetéshez csak kell, hogy legyen nem lekötött pénzed, szóval akinek van pénze az vélhetően tart pár százezret rajta.totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
Jughead
És fenntartom az eredeti kérdést: egy ilyen változtatás az emberek 2-3 százaléka esetében valóban előrelépés, oké. De a nagy többségnél hogy vonja le a LFO számláról, ha különböző okok miatt nincs ott annyi?
3 napja
dugo93
4 222
A revo nem hogy be lett/lesz jegyezve, mint magyarországi bank? Az rémlik, hogy bankfiókjuk is lesz itthon.A kurva gyakori ccsalásoknak hála mind a hagyományos Bankoknál, mind a Revolut és társainál gyakori, hogy a pénzed eltűnik, mert visszaélnek az adataiddal. Csak míg a bankok kötelesek téged kártalanítani, addig a fintechek nem, szóval ott a pénzedet sose kapod meg.Mekkora a milyen veszély? Én nem vagyok tisztában vele.Mondjuk a napi megélhetéshez csak kell, hogy legyen nem lekötött pénzed, szóval akinek van pénze az vélhetően tart pár százezret rajta.totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
Jughead
vpi
Jughead
3 napja
Jughead
5 187
A kurva gyakori ccsalásoknak hála mind a hagyományos Bankoknál, mind a Revolut és társainál gyakori, hogy a pénzed eltűnik, mert visszaélnek az adataiddal. Csak míg a bankok kötelesek téged kártalanítani, addig a fintechek nem, szóval ott a pénzedet sose kapod meg.Mekkora a milyen veszély? Én nem vagyok tisztában vele.Mondjuk a napi megélhetéshez csak kell, hogy legyen nem lekötött pénzed, szóval akinek van pénze az vélhetően tart pár százezret rajta.totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
Jughead
vpi
3 napja
Mekkora a milyen veszély? Én nem vagyok tisztában vele.Mondjuk a napi megélhetéshez csak kell, hogy legyen nem lekötött pénzed, szóval akinek van pénze az vélhetően tart pár százezret rajta.totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
Jughead
3 napja
Jughead
5 187
Mondjuk a napi megélhetéshez csak kell, hogy legyen nem lekötött pénzed, szóval akinek van pénze az vélhetően tart pár százezret rajta.totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
3 napja
Én mondjuk ott tartok valamennyit kb 1 milliót, ha kell valami hirtelen meg vásárlások,nekem jóval kényelmesebb mint a kp, már mindenhol lehet kártyázni kb. Én revolutot is passzolom inkább nem akarom ide oda utalgatni ha használni akarom, vagy mint sok esetben azt mondják gyanús tranzakciót észleltek, aztán zárolják az egészet ameddig nem igazolom...totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
3 napja
Ne magadból, az ismeretségi körödből indulj ki.totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska
A 2-3%-al sztem csúnyán alálőttél.
De amúgy jogos a felvetés, nem mindenkinél működne ez a dolog.
3 napja
totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/De hogy vonja le a számláról? Oké, pár ezret bizonyára le tud vonni, de 50-100-500ezret? Ki tartja a pénzét hagyományos bankszámlán 2024-ben? Vagy kápé, vagy revolutszerű fintech megoldás, vagy le van kötve, vagy el van költve, vagy nincs is pénze.
Ötletnek nem rossz.
warr_b
3 napja
totalcar.hu/magazin/hirek/2024/11/09/gyorshajtas-azonnal-levont-birsag-szazszoros-szoezok/Ötletnek nem rossz.
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
4 napja
Eladtam egy lakást, jött egy áram zárószámla egy irreális összegről.Ilyen ez a popszakma.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol elmagyaráztam, hogy ekkora összeg akkor se jöhetne ki, ha sose fizettem volna számlát az elmúlt években, de akkor nem utaltak volna vissza tavaly nyáron az átalányomból, vagy kb. 500 ft-ra jönne ki a 70(38) forintos kwh.
Csaj felfogja, 10 percig kattogtat, majd megállapítja hány kwh-val jövök nekik, ez stimmelt, és szerintük mennyit kell fizessek. Ugyanaz az irreális összeg. Kérdem ez miként jön ki? Vezesse le. Nem tudja. Felveszi a panaszomat mondja, kivizsgálják.
Kivizsgálták, jön a levél, hogy bizony annyit kell fizessek.
Bemegyek személyesen, szerencsémre értelmes fiatal srác, lediktáltatom vele az utolsó fizetett óraállást, az átíráskori állást, stimmel. Akkor mennyit kell fizessek? Nézi a monitort, mondja az irreális számot. Mondom ezt meg hogyan, vezesse már le. Megérti, hogy nem tudja levezetni, mert ennyi valóban nem lehet, elkezd telefonalgatni. Fél órát magyaráz, értelmez, ő az ideges, de a saját cégénel a saját kollegái nem tudják összefésülni a ki nem fizetett kwh-kat az egységárral. Feladja, azt mondja ír erről egy jegyzőkönyvet, továbbítja, és majd küldenek egy rendes végszámlát. Mondom szuper, de mi van, ha ott se stimmel? Akkor jöjjek vissza, és megpróbáljuk újra. Mondom azt nem hiszem, hogy én ebbe még sok idő teszek bele. Max azt a három percet amíg az utalás tart, ha a valid összegről szól a papír. Ha nem találják el az általuk és általam is elfogadott mennyiséget szorozva 70-el (egy részét 38-al), akkor én ezt elengedem. Mondja az nem jó, mert akkor kikapcsolhatják az áramot. Mondom ELADTAM A LAKÁST, B-terv? Nem tudja, írjon még valamit a jegyzőkönyvbe? Mondom azt, hogy ez az ügyintézés már olyan, mint Zuzuval társalogni. Nem értette. Mondom mint sajtreszelővel rejszolni, enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas. Írja bele. Nem írta. Ennyiben maradtunk.
Őszentsége Sobri Jóska
Ingatlan vásárlásnál kiderült 2 vízóra van, mindkettő hitelesítése lejárt évek óta. Kb. 1 év múlva (miközben mi kicseréltettük mindkettőt hivatalosan), jött egy elszámoló számla x évre visszamenőleg, hogy ennyivel tartozunk. Sok százer forint.
Ekkor bemutattuk a vízműveknek a jegyzőkönyvet a vásárláskori vízóra állások adatival - merthogy ezt így csináltuk, meg az új órák adatait, meg a befizetett számlákat. Itt így vége lett a sztorinak. De azért megpróbálták. 😊
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
4 napja
Nemcsak azért az egyért szartak bele a ventilátorba. | volt még egy csomó más balatoni ingatlan is 😮 |Azt csiripelik a madarak, hogy az ex-MTA-s kutatóintézeteket most akarja konszolidálni a "vezetés".Nézd meg, hol fekszik a limnológiai intézet ingatlana.
Mert a KLIK is mekkora sikertörténet volt, ugye.
Először jött ugye Palkovics, a kormány (el)intézője, a kutatóintezéteket megszabadítottaaz értékesebb ingatlanvagyontólaz ingatlangazdálkodás nyűgjétől.
Aztán jött valami külföldről hazahívott kutató, gondolta majd jól alátámasztja bizonyítékkal, hogy ő igenis dolgozott - átnevezték az egészet HUN-REN-re.
És most az összes intézetet központi irányítás alá akarják vonni, központi döntéshozatal, beszerzés, gazdasági iroda, ilyenek.
Mert eddig is olyan gördülékenyen ment minden, de innentől majd ha mindenre közbeszerzést kell kiírni, az nyilván még gyorsabb lesz.
Jó, nyilván ez is valamilyen szinten egy pénznyelő, de mivel a mocskosprüsszel nem küldi a pénzünket, ezért valahol meg kell spórolni, és hát itt nincsenek helyzetben a havercsávók, tehát nyugodtan lehet hagyni elvérezni a K+F-et.
Érdekes lesz, na. Az intézetek közül volt, amit áttereltek a versenyszférába, ami jó volt olyan szempontból, hogy értelmezhetőbb fizetést tudtak adni a kutatóknak, csak ugye ezzel az is jár, hogy szükség esetén könnyebben ki is lehet pattintani az embereket.
Na meglátjuk.
slowmotion
Dzsokijuing
4 napja
Azt csiripelik a madarak, hogy az ex-MTA-s kutatóintézeteket most akarja konszolidálni a "vezetés".Nézd meg, hol fekszik a limnológiai intézet ingatlana.
Mert a KLIK is mekkora sikertörténet volt, ugye.
Először jött ugye Palkovics, a kormány (el)intézője, a kutatóintezéteket megszabadítottaaz értékesebb ingatlanvagyontólaz ingatlangazdálkodás nyűgjétől.
Aztán jött valami külföldről hazahívott kutató, gondolta majd jól alátámasztja bizonyítékkal, hogy ő igenis dolgozott - átnevezték az egészet HUN-REN-re.
És most az összes intézetet központi irányítás alá akarják vonni, központi döntéshozatal, beszerzés, gazdasági iroda, ilyenek.
Mert eddig is olyan gördülékenyen ment minden, de innentől majd ha mindenre közbeszerzést kell kiírni, az nyilván még gyorsabb lesz.
Jó, nyilván ez is valamilyen szinten egy pénznyelő, de mivel a mocskosprüsszel nem küldi a pénzünket, ezért valahol meg kell spórolni, és hát itt nincsenek helyzetben a havercsávók, tehát nyugodtan lehet hagyni elvérezni a K+F-et.
Érdekes lesz, na. Az intézetek közül volt, amit áttereltek a versenyszférába, ami jó volt olyan szempontból, hogy értelmezhetőbb fizetést tudtak adni a kutatóknak, csak ugye ezzel az is jár, hogy szükség esetén könnyebben ki is lehet pattintani az embereket.
Na meglátjuk.
slowmotion
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)