Politika
70 feliratkozó
21 napja
Mekkora egy kuki ez a Deák 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
21 napja
De. Tartok tőle, hogy a magyar politikai kultúra nem lesz ettől más. Jelenleg nem látom, hogy miből és hogyan fognak hirtelen kinőni pártok. Szerintem a következő választáson még mindig a Tisza és Fidesz/MH párharcát fogjuk látni, hiába is változik meg a választási rendszer.es ezaz, amin el kellene gondolkoznia Jambornak, Fegyornek, Kutyaknak, Humanistaknak mindenkinek.
Gyurma Pappa
sot megkockaztatom, hogy legkesobb tavaly nyar ota ezen kellene gondolkozniuk. oke 26-os valasztas kuka nekunk, de aprilis 13tol mit kell csinalnunk, hogy a 30as ne legyen az.
legnagyobb baj, hogy a felszinen nem latni meg semmit. ami jelenleg megsem olyan nagy baj. de ha legkesobb szeptemberben sem latni semmit ezektol a szereploktol, hogy akkor hogyan tovabb, na akkor az lesz, amit mondasz.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
21 napja
Alaptörvény vitához: én Assurbanaplival értek egyet, ez egy politikai termék, kevésbé jogi kérdés. Jogilag azt írsz bele az alkotmányba, amit szeretnél (illetve ugye amit a nép szeretne elvileg). Ez sokkal inkább egy politikai kérdés, aminek két éle van. Az egyik nyilvánvaló, az ellenzéki szavazó OV fóbiája. A másik, ami szerintem sokkal érdekesebb, MP azon törekvése, hogy azt mutassa, hogy ő nem Orbán Viktor.Egyébként azt el tudom képzelni, hogy mivel most már csak a tetemek maradtak a hagyományos baloldali pártok helyén, és nem igazán kell helyezkedni, "megtartani", illetve alkalmazkodni az ittragadt matuzsálemekhez, elkezdhet szerveződni valamiféle új dolog.
Álláspontom szerint, ha új választási rendszer lesz, akkor az megoldja ezt a problémát.
De. Tartok tőle, hogy a magyar politikai kultúra nem lesz ettől más. Jelenleg nem látom, hogy miből és hogyan fognak hirtelen kinőni pártok. Szerintem a következő választáson még mindig a Tisza és Fidesz/MH párharcát fogjuk látni, hiába is változik meg a választási rendszer.
Gyurma Pappa
Nyilván logikus lenne Jámbort és a Szikrát alapul venni, de az talán nagyon niche, fene tudja. Pl. most szerintem Fegyőr elég sokat dobott a saját renoméján, és van még 1-2 tehetséges fiatalabb arc, akiket így egyben megnéznék. Persze nehéz lenne ennyi különböző elképzelést egybe rendezni, de egy parlamentbe jutásra alkalmas alternatívát össze lehetne tákolni 4 év alatt.
21 napja
igen, oke. jol mutat meg minden tenyleg, de te is tudod, hogy minimalis meloval meg lehet ezt kerulni.Nem feltétlen, én érzelemmentesen közelítem meg.Az lesz számára.ha így állsz hozzá, akkor most szólok, hogy pocsék időszakod leszAmugy a foni mit emberkedik az ujraszervezessel, ha egyszer nem lehet tobbet miniszterelnok ugysem? O ugysem engedi masnak at az iranyitast, de szvsz egy rakat agymosott ember miatta is rak x-et, nelkule meg nem fog, mert az o hivei.Némileg furcsállom, hogy a topik ezt ennyire könnyen elengedi. Az történik ugyanis, hogy a kétharmados többséget szerzett párt adminisztratív eszközökkel (szerintem jogsértő módon) megpróbálja kizárni a választási versenyből az egyik potenciális kihívót. Teljesen mindegy, hogy mit gondolok OV-ról, vagy arról, hogy mennyi esélye van a visszatérésre. Az ilyesfajta hatalomgyakorlásnak rögtön az elején megálljt kellene parancsolni.
Stez
nagylaza, főpohárnok
NB2
Pedig a világ így működik mostanság. Egyik szekta helyett másik szekta, ahelyett egy újabb. (Kádár-Gyurcsány-Orbán-MP-stb.)
Ez most nagyon passzol a posztmodern ember érzületébe.
Őszentsége Sobri Jóska
A Fidesz nem politikai közösség, hanem bűnszervezet. Egy bűnszervezetet pedig csak így lehet szétverni.
Nem elegáns, nem szép, de - szerintem - erre van szüksége az országnak ahhoz, hogy 1) helyreálljon valamiféle alap ahhoz, hogy itt egy nyugati értelemben véve értelmezhető demokrácia legyen és 2) levezesse azt az indulatot, ami mérgezi a társadalmunkat 16 éve.
resistance is futile
tegyuk fel, hogy nyernek es kinevezik Semjent PM-nek, OV meg lesz a helyettese, akihez aztan minden lenyegi feladatkor kerul. lenyegeben egy acting PM lesz belole helyetteskent.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
21 napja
"...mi a kérdés?" 😀De azert erzed rajta, hogy probal profinak tunni es nem tolja a full fellengzos, sertodott szemelyeskedest, velhetoen probal kicsit odasimulni az uj hatalomhoz, hatha. 😀Eddig vergődesDeák dani a partizánonErőt kell vennem magamon hogy belenézzek. Mond valami értelmeset vagy mosdatja magát és a haverjait?
Negritis, a vajda
KB23
Negritis, a vajda
Stez

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
21 napja
addig jo amig ilyen vakon maradnak. ha meg sem akarjak erteni ezt a buktat.Ezek a hir tvn meg mindig felelmetesen kibaszott buta emberek, akik egy buborek valosagban elnek. Ezek olyan dolgokrol bsszelnek, amik nem leteznek, es kozben gyokerezik a fiatalokat, akik bedoltek a tiktok vibe-nak.mondjuk ezen annyira nem lepődtem meg
Stez
resistance is futile
21 napja
De azert erzed rajta, hogy probal profinak tunni es nem tolja a full fellengzos, sertodott szemelyeskedest, velhetoen probal kicsit odasimulni az uj hatalomhoz, hatha. 😀Eddig vergődesDeák dani a partizánonErőt kell vennem magamon hogy belenézzek. Mond valami értelmeset vagy mosdatja magát és a haverjait?
Negritis, a vajda
KB23
Negritis, a vajda
21 napja
szerintem ez a saját bázisuknak szól.Nem is maguk miatt csinálják, de ha a fidess buktat akár akkor csak hajrá!Apa kezdődik! 🤣🤣Ennek semmi értelme. Ha új választások lennének, akkor egy pártos parlament lenne.
444.hu/2026/04/14/a-meta-beavatkozasa-miatt-megovja-a-valasztasokat-a-mi-hazank
KB23
Dull Szabolcs írta a hírlevelében, hogy a MH-nak egyértelműen győzelem ez a választás, teljesen felesleges, amit csinál.
Gyurma Pappa
KB23

21 napja
Ez mennyire szánalmas már? telex.hu/zacc/2026/04/13/tenyek-tv2-hirado-vaddisznok-ozek-hodok-valasztas-2026-magyar-peter-orban-viktor
Szerkesztette: iktriad
21 napja
Alaptörvény vitához: én Assurbanaplival értek egyet, ez egy politikai termék, kevésbé jogi kérdés. Jogilag azt írsz bele az alkotmányba, amit szeretnél (illetve ugye amit a nép szeretne elvileg). Ez sokkal inkább egy politikai kérdés, aminek két éle van. Az egyik nyilvánvaló, az ellenzéki szavazó OV fóbiája. A másik, ami szerintem sokkal érdekesebb, MP azon törekvése, hogy azt mutassa, hogy ő nem Orbán Viktor. Álláspontom szerint, ha új választási rendszer lesz, akkor az megoldja ezt a problémát.
De. Tartok tőle, hogy a magyar politikai kultúra nem lesz ettől más. Jelenleg nem látom, hogy miből és hogyan fognak hirtelen kinőni pártok. Szerintem a következő választáson még mindig a Tisza és Fidesz/MH párharcát fogjuk látni, hiába is változik meg a választási rendszer.

21 napja
Eddig vergődesDeák dani a partizánonErőt kell vennem magamon hogy belenézzek. Mond valami értelmeset vagy mosdatja magát és a haverjait?
Negritis, a vajda
KB23
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
21 napja
Deák dani a partizánonErőt kell vennem magamon hogy belenézzek. Mond valami értelmeset vagy mosdatja magát és a haverjait?
Negritis, a vajda
21 napja
Nem is maguk miatt csinálják, de ha a fidess buktat akár akkor csak hajrá!Apa kezdődik! 🤣🤣Ennek semmi értelme. Ha új választások lennének, akkor egy pártos parlament lenne.
KB23
Dull Szabolcs írta a hírlevelében, hogy a MH-nak egyértelműen győzelem ez a választás, teljesen felesleges, amit csinál.
Gyurma Pappa
21 napja
Deák dani a partizánon
21 napja
Így, h a tegnapi sajtótájékoztatót nagyjából vegigneztem, azt kell mondjam, hogy kifejezetten rendben volt. A tartalom és a kivitelezés is teljesen top volt. Hihetetlen, hogy két év alatt mennyit fejlődött Magyar, meg az egész szervezet. Gyakorlatilag lehoztak egy talán nem túlzás, de világszínvonalú kampányt, jelentős hiba nélkül, totalis ellenszélben. Le a kalappal, komolyan!
Bárcsak a berlini CDU is hasonló színvonalon állna, de ettől k messze vagyunk.
„History is a set of lies agreed upon.”
“Auf dem Weg zurück nach Europa kann Ungarn auf Deutschland zählen.”
21 napja
youtu.be/tE8vv44nsuk?is=qt71e7x-hJBoeIjJHirtv és manduner válogatás
Szerkesztette: Negritis, a vajda
21 napja
Apa kezdődik! 🤣🤣Ennek semmi értelme. Ha új választások lennének, akkor egy pártos parlament lenne.
KB23

21 napja
Ez így van, csak ahogy írtam, nálunk 1990 előtt nem volt soha demokrácia. 🙂Pedig a hosszú ideig tartó tömegpárti dominancia nem ördögtől való, mint azt a XX. századi skandináv baloldal példája, mint marxi best practice mutatja.Ezek a történelmi példák azért sántítanak, mert ott valójában nem volt parlamentarizmus. A dualizmusban ilyan durván lejtett a pálya a Szabadelvű Párt felé, hogy Orbán még a lábujjait is megnyalná utána. Amikor pedig ennek ellenére egyszer mégis az ellenzék győzött (egyezer az egész korszakban!), akkor a király nemes egyszerűséggel nem adott nekik a kormányzásra megbízást. Aztán megzsarolták őket a választójog kiterjesztésével...A kétharmad nagyon ritka. Az is nagyon ritka, hogy nem kell koalíció, hanem egy párt tud kormányt alakítani. Ezek nálunk tűnnek gyakorinak, de ez valójában valami diszfunkciót jelez.Visszatérő magyar gyakorlat az egyetlen tömegpárt akár hosszú ideig tartó dominanciája, még többé-kevésbé demokratikus, többpártrendszerek idején is.
Assurbanapli
Szabadelvű Párt, Egységes Párt, Fidesz, talán most Tisza, ha meg akarjuk előlegezni nekik.
Nyilván az MSZMP-t nem sorolom ide, nekik nem volt sose még látszatkihívójuk se.
Kampman
A Horthy-rendszerben meg nem egyszerűen lejtett a pálya, hanem ki volt zárva, hogy más nyerhessen.
Szóval ezek a dominanciák nem úgy alakultak ám ki, mint a németeknél, hogy hosszú ideig nyer a szabad választásokon a CDU/CSU, hanem egy erősen torzított környezetben. Orbán sem lett volna ennyi ideig hatalmon, ha tényleg szabad és egyenlő esélyekkel kiírt választások lettek volna mindig az elmúlt 16 évben.
Tehát nem az a magyar sajátosság oka, hogy itt valamiért a választók így döntöttek, és hosszú ideig van domináns erő, hanem az a magyar sajátosság, hogy ez a domináns erő csal.
Assurbanapli
Side note, de a világ legjobb demokráciájában, Svájcban pedig még ellenzék sincs.
Dzsokijuing
Svájc viszont megint nem jó példa, az ottani kormányforma világkuriózum, senki nem is érti rajtuk kívül.
21 napja
Nekem valojaban az volt eros, hogy MP konkretan elmondta, hogy SzJ eppen iratokat semmisit meg. Ertem, hogy nem kuldhet oda rendoroket, hogy megallitsa, es eltunjenek a stiklikrol a bizonyitekok, de azert en remelem, ezt azert tette, mert igy is van eleg dolog a kezeben ellene, es nem az van, hogy elengedi a fenebe.Az elmult masfel-ket honap utan SzJ annak a piramisnak nagyjabol a csucsan van, akinel azt mondom, igenis legyen felelossegre vonva (mar ha ilyen letezik, letezni fog egyaltalan itthon). Hulljon a fergese, es o legyen koztuk.
21 napja
Most jutottam csak oda, hogy megnézzem a kutyapártos vezér nyilatkozatát a választások estéjéről. Bocs, mindig elfelejtem a nevét. Elmondta a kötelezőt, hogy örül a tiszának, ésatöbbi. Aztán magukról, hogy hát szar ami történt, de még mindig azt nem érti, hogy miért lettek ennyire az utálat célpontjai, miért bűn az, hogy egy demokráciában valaki elindul a választásokon. Érti, hogy választási rendszer, meg rendszerváltás, össze kell fogni, de közben meg nem az lett, ami 4 meg 8 éve is, hogy elindultak, az emberek döntöttek, és ők semmiben nem befolyásolták, hogy ki kormányoz majd. És ezt elmondta kb. háromszor, három különböző módon átfogalmazva, arra hivatkozva, hogy ők "csak" demokraták és kész.De szóba jött kérdezte is a riportert hogy van e 200 millaja kölcsön
Egy dolog nem jött szóba: az, hogy most, hogy egyértelműen buktak, az 1% se lett meg, vissza kell fizetni a kampány pénzt is, lemondjon a pártelnöki posztjáról. Ahogy azt a demokraták szokták.
peterk2005 udvari bolond
21 napja
Apa kezdődik! 🤣🤣cserébe ő meg 3x volt az MTV-n, MP meg soha
KB23
21 napja
Amikor Jon Stewart azt mondja a videó végén, miközben önfeledten ünneplő honfitársaink láthatóak Budapest utcáin, hogy reméli nemsokára náluk is ez lesz, kicsit elérzékenyül az ember.Azt hittem h rossz topicba vagyok és a Zöld Lámpásról van szó 🙃
youtu.be/g6k55WQ5GAk?si=k6Z_7FovmZB_uWZy
iktriad
21 napja
Baromi szánalmas Toroczkai vergődése. Közben a Hír TV -n megmagyarázzák h Petya küldi a pénzt!?
21 napja
Apa kezdődik! 🤣🤣Ezzel az indoklással élből visszavágják, semmi hatása nem lesz.
KB23