Politika
70 feliratkozó
22 napja
Mexikó szövetségi prezidentális köztársaság, de kicsire nem adunk.mexikó 200 éve próbálkozik demokráciával, ez magyarország esetében hogy is jön ki? tehát ami nem európai, az nálad magától értetődően kulturálatlan, antidemokratikus és automatikus halálfélelem és hepa c kíséri. nájsz. egy igazi széleslátókörű világpolgár szorult beléd xd
Nincs valami olyan ország, ami legalább picit demokratikus, európai, kulturált, halálfélelem és gyomorrontás nélkül el lehet tölteni ott egy hetet?
Ha már mi is ilyet szeretnénk magunknak.
Őszentsége Sobri Jóska
22 napja
Azért, mert parlamentáris rendszerben a kormányfő függ a parlament politikai bizalmától. A parlament bármikor mwgbuktathatja. A prezidenciális rendszerben az elnök nem függ, nem a parlamenttől kapja a megbízatását, hanem a választásokon.úgy gondoltam, hogy praktikusan hasonlítom ezeket össze. mivel nálunk a miniszterelnöknek van hasonló hatalma, mint prezidenciális rendszerben a köztársaságinak. nem látom át mitől lenne ez rendszeridegen, de kíváncsi lennék és meggyőzhető vagyokDe mind az usa, mind mexikó prezidenciális. Nálunk ez rendszeridegen.mexikóban 1 ciklus 6 év és taka vanMellesleg ugyanez van az amcsi alkotmányban is, ott is csak max. két ciklust vihet vki. És sok országban (demokráciákban) pont ugyanez van.Mondj egyet.
Go Vikings!
Őszentsége Sobri Jóska
a többit amit találtam az csak egymást követőeket szabályoz 2 ciklusban, később újraindulhat
fake.id
Assurbanapli
fake.id
Ez az elv. Abban igazad van, hogy a gyakorlatban ez nem ennyire egyszerű, de azért vannak rá példák, amikor működésben láttuk. Nézd meg pl azt, amikor a németeknél Kohl konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal lett kancellár. Vagy hogy hazai példát mondjak: Megyó megelőzte azt, hogy megbuktassák, mert lemondott, de ha nem tette volna, ott is egy bizalmi szavazás jött volna, amikor elfogyott mögüle a tábor.
22 napja
Én nem így tudom.Max 2. amúgy annyira sok helyen nincs, de Romániában es Lengyelországban amúgy van.Mellesleg ugyanez van az amcsi alkotmányban is, ott is csak max. két ciklust vihet vki. És sok országban (demokráciákban) pont ugyanez van.Mondj egyet.
Go Vikings!
Őszentsége Sobri Jóska
Toca
Egyikünk téved.
22 napja
úgy gondoltam, hogy praktikusan hasonlítom ezeket össze. mivel nálunk a miniszterelnöknek van hasonló hatalma, mint prezidenciális rendszerben a köztársaságinak. nem látom át mitől lenne ez rendszeridegen, de kíváncsi lennék és meggyőzhető vagyokDe mind az usa, mind mexikó prezidenciális. Nálunk ez rendszeridegen.mexikóban 1 ciklus 6 év és taka vanMellesleg ugyanez van az amcsi alkotmányban is, ott is csak max. két ciklust vihet vki. És sok országban (demokráciákban) pont ugyanez van.Mondj egyet.
Go Vikings!
Őszentsége Sobri Jóska
a többit amit találtam az csak egymást követőeket szabályoz 2 ciklusban, később újraindulhat
fake.id
Assurbanapli
22 napja
Egyébként az usa nem annyira jó példa, mert ott igazából mindig is úgy gondolták, hogy csak kétszer lehet elnök valaki. Ennek az az oka, hogy Washington kettőt vállalt, és senki nem merészelte magát a legnagyobb nemzeti hős fölé pozicionálni. Roosevelt volt az egyetlen kivétel, de tény, hogy akkor éppen kivételes idők jártak. Őutána viszont bele is írták az alkotmányba, ami addig is a gyakorlat volt.
22 napja
És Thaiföld meg Kenya?!mexikóban 1 ciklus 6 év és taka vanMellesleg ugyanez van az amcsi alkotmányban is, ott is csak max. két ciklust vihet vki. És sok országban (demokráciákban) pont ugyanez van.Mondj egyet.
Go Vikings!
Őszentsége Sobri Jóska
fake.id
Mexikó szövetségi prezidentális köztársaság, de kicsire nem adunk.
Nincs valami olyan ország, ami legalább picit demokratikus, európai, kulturált, halálfélelem és gyomorrontás nélkül el lehet tölteni ott egy hetet?
Ha már mi is ilyet szeretnénk magunknak.
22 napja
Max 2. amúgy annyira sok helyen nincs, de Romániában es Lengyelországban amúgy van.Mellesleg ugyanez van az amcsi alkotmányban is, ott is csak max. két ciklust vihet vki. És sok országban (demokráciákban) pont ugyanez van.Mondj egyet.
Go Vikings!
Őszentsége Sobri Jóska
Amúgy meg 2/3-ot kapott, hogy kitakarítsa a mostani rendszert.
Amikor elkezdené már megy a pislákolás, hogy hát de értem, hogy ígérte, de azért mennyire nem szép.
Lesz ennél meg durvább része is, ha nem tudja befenyíteni az öreg Szatyrot, őt is alaptörvény módosítással fogja kitenni.
MP erős küldetéstudata az egyik legnagyobb erőssége, ő amit ma is sokszor kiemelt, vissza akarja állítani a fékeket és ellensúlyokat. Lehet lesznek túllógások, bízzunk benne, hogy Tiszán belül már működnek ezek. De, hogy azok helyében akiket felsorolt, maximum azon gondolkoznék, van-e olyan dolog amivel legalább az elszámoltatástól betudja-e védeni magát vagy nincs.
22 napja
De mind az usa, mind mexikó prezidenciális. Nálunk ez rendszeridegen.mexikóban 1 ciklus 6 év és taka vanMellesleg ugyanez van az amcsi alkotmányban is, ott is csak max. két ciklust vihet vki. És sok országban (demokráciákban) pont ugyanez van.Mondj egyet.
Go Vikings!
Őszentsége Sobri Jóska
fake.id
22 napja
mexikóban 1 ciklus 6 év és taka vanMellesleg ugyanez van az amcsi alkotmányban is, ott is csak max. két ciklust vihet vki. És sok országban (demokráciákban) pont ugyanez van.Mondj egyet.
Go Vikings!
Őszentsége Sobri Jóska
22 napja
hmmm. szóval eddig ők voltak az új állampárt (~mszmp), most már mszp-sednek, mi lesz a következő lépés? öt százalék alá szorulás, vegetálás, kvázi megszűnés?erre mondta Lakner, hogy mszpsedik a fideszEzek a hir tvn meg mindig felelmetesen kibaszott buta emberek, akik egy buborek valosagban elnek. Ezek olyan dolgokrol bsszelnek, amik nem leteznek, es kozben gyokerezik a fiatalokat, akik bedoltek a tiktok vibe-nak.ismerős valahonnan. úgy látszik, a mindenkori vesztes feladata becsmérelni azt a réteget, amelyik miatt szerintük vesztettek ahelyett, hogy próbálnák megérteni a feladatot.
Stez
a libernyák ellenzéknek ez a falu volt és a buta parasztok, akiket egy zsák krumplival meg lehet venni, az újkommunistáknak meg a fiatalok, akiket megvezettek.
hát ez van, a kör bezárult.
slowmotion
resistance is futile
hol kell aláírni?
csak hát ugye az a baj, hogy az mszp-t tulajdonképpen kiürítette Feri, és másik néven újracsinálta. Viktor is majd ez fogja?
22 napja
erre mondta Lakner, hogy mszpsedik a fideszEzek a hir tvn meg mindig felelmetesen kibaszott buta emberek, akik egy buborek valosagban elnek. Ezek olyan dolgokrol bsszelnek, amik nem leteznek, es kozben gyokerezik a fiatalokat, akik bedoltek a tiktok vibe-nak.ismerős valahonnan. úgy látszik, a mindenkori vesztes feladata becsmérelni azt a réteget, amelyik miatt szerintük vesztettek ahelyett, hogy próbálnák megérteni a feladatot.
Stez
a libernyák ellenzéknek ez a falu volt és a buta parasztok, akiket egy zsák krumplival meg lehet venni, az újkommunistáknak meg a fiatalok, akiket megvezettek.
slowmotion
22 napja
Ezek a hir tvn meg mindig felelmetesen kibaszott buta emberek, akik egy buborek valosagban elnek. Ezek olyan dolgokrol bsszelnek, amik nem leteznek, es kozben gyokerezik a fiatalokat, akik bedoltek a tiktok vibe-nak.ismerős valahonnan. úgy látszik, a mindenkori vesztes feladata becsmérelni azt a réteget, amelyik miatt szerintük vesztettek ahelyett, hogy próbálnák megérteni a feladatot.
Stez
22 napja
Inkább a homofóbia térnyerésének.Még olyan faszságokat is bele lehet írni, hogy az apa férfi az anya nő.Biológiai tényeket valóban ritkán szoktak alkotmányosan kifejteni, de ezt nyilván a tudományellenes gender-woke hullám iránti ellenszenv szimbólumának szánták
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
Ha a mindent elsöprő rettenetes gender-woke hullámokat akarták volna megállítani, akkor azt is beleírták volna, hogy a a nagyapa férfi. Mert így, összecsapva, bármi lehet. De hirtelen felindultságukban azt se írták bele, hogy a kutya kutya, így most bárki vezethet pórázon egy guppit vagy becsippelhet egy madárpókot.
Ez így egyértelműen csak egy erőltetett homofób politikai nyűglődés volt, semmi más.
22 napja
Ebben egyetértekNem csak rólad lehet szó.Nem feltétlen, én érzelemmentesen közelítem meg.Az lesz számára.ha így állsz hozzá, akkor most szólok, hogy pocsék időszakod leszAmugy a foni mit emberkedik az ujraszervezessel, ha egyszer nem lehet tobbet miniszterelnok ugysem? O ugysem engedi masnak at az iranyitast, de szvsz egy rakat agymosott ember miatta is rak x-et, nelkule meg nem fog, mert az o hivei.Némileg furcsállom, hogy a topik ezt ennyire könnyen elengedi. Az történik ugyanis, hogy a kétharmados többséget szerzett párt adminisztratív eszközökkel (szerintem jogsértő módon) megpróbálja kizárni a választási versenyből az egyik potenciális kihívót. Teljesen mindegy, hogy mit gondolok OV-ról, vagy arról, hogy mennyi esélye van a visszatérésre. Az ilyesfajta hatalomgyakorlásnak rögtön az elején megálljt kellene parancsolni.
Stez
nagylaza, főpohárnok
NB2
Pedig a világ így működik mostanság. Egyik szekta helyett másik szekta, ahelyett egy újabb. (Kádár-Gyurcsány-Orbán-MP-stb.)
Ez most nagyon passzol a posztmodern ember érzületébe.
Őszentsége Sobri Jóska
A Fidesz nem politikai közösség, hanem bűnszervezet. Egy bűnszervezetet pedig csak így lehet szétverni.
Nem elegáns, nem szép, de - szerintem - erre van szüksége az országnak ahhoz, hogy 1) helyreálljon valamiféle alap ahhoz, hogy itt egy nyugati értelemben véve értelmezhető demokrácia legyen és 2) levezesse azt az indulatot, ami mérgezi a társadalmunkat 16 éve.
resistance is futile
És MP szektája se tegnap keletkezett meg a választási győzelemmel.
És nem is csak a kétciklusos kormányfőség alkotmánybafoglalásáról írtam, -ahogy NB2 se csak erre utalt-, hanem arról, hogy a következő időszakban sok olyan dolog várható (köztük szükséges is, szükségtelen is), amin egyszerűbb átsiklani, mint a tökéletességre törekedni, hiszen a szektát mindig jól kell lakatni, és ez olyan dolgokhoz is vezethet, amit nem mindenki gyomra bír, és akié nem bírja, annak pocsék időszak következik.
Őszentsége Sobri Jóska
22 napja
Azért lassan a posztmodern embernek is el kell kezdenie átgondolni dolgokat, mert pl. a post truth előbb-utóbb valamilyen kataklizmikus katasztrófát fog előidézni, aztán nézgethetünk, már akik túlélik.Ne nekem mondd. Legfeljebb ha majd mindketten túléljük és szerinted miattam történt.
iktriad
22 napja
Nem csak rólad lehet szó.Nem feltétlen, én érzelemmentesen közelítem meg.Az lesz számára.ha így állsz hozzá, akkor most szólok, hogy pocsék időszakod leszAmugy a foni mit emberkedik az ujraszervezessel, ha egyszer nem lehet tobbet miniszterelnok ugysem? O ugysem engedi masnak at az iranyitast, de szvsz egy rakat agymosott ember miatta is rak x-et, nelkule meg nem fog, mert az o hivei.Némileg furcsállom, hogy a topik ezt ennyire könnyen elengedi. Az történik ugyanis, hogy a kétharmados többséget szerzett párt adminisztratív eszközökkel (szerintem jogsértő módon) megpróbálja kizárni a választási versenyből az egyik potenciális kihívót. Teljesen mindegy, hogy mit gondolok OV-ról, vagy arról, hogy mennyi esélye van a visszatérésre. Az ilyesfajta hatalomgyakorlásnak rögtön az elején megálljt kellene parancsolni.
Stez
nagylaza, főpohárnok
NB2
Pedig a világ így működik mostanság. Egyik szekta helyett másik szekta, ahelyett egy újabb. (Kádár-Gyurcsány-Orbán-MP-stb.)
Őszentsége Sobri Jóska
A Fidesz nem politikai közösség, hanem bűnszervezet. Egy bűnszervezetet pedig csak így lehet szétverni.
Nem elegáns, nem szép, de - szerintem - erre van szüksége az országnak ahhoz, hogy 1) helyreálljon valamiféle alap ahhoz, hogy itt egy nyugati értelemben véve értelmezhető demokrácia legyen és 2) levezesse azt az indulatot, ami mérgezi a társadalmunkat 16 éve.
resistance is futile
És MP szektája se tegnap keletkezett meg a választási győzelemmel.
És nem is csak a kétciklusos kormányfőség alkotmánybafoglalásáról írtam, -ahogy NB2 se csak erre utalt-, hanem arról, hogy a következő időszakban sok olyan dolog várható (köztük szükséges is, szükségtelen is), amin egyszerűbb átsiklani, mint a tökéletességre törekedni, hiszen a szektát mindig jól kell lakatni, és ez olyan dolgokhoz is vezethet, amit nem mindenki gyomra bír, és akié nem bírja, annak pocsék időszak következik.
22 napja
Még olyan faszságokat is bele lehet írni, hogy az apa férfi az anya nő.Biológiai tényeket valóban ritkán szoktak alkotmányosan kifejteni, de ezt nyilván a tudományellenes gender-woke hullám iránti ellenszenv szimbólumának szánták
Őszentsége Sobri Jóska
22 napja
Nem kell túlspilázni.Akkor én úgy írnám bele, hogy az a természetes személy csak két ciklusban lehet minielnök, aki pártja lista vezetőjeként kétharmados többséget ért el a választáson. Ha egyszer már sima többséggel tolt négy évet, majd 12 év múlva kétharmaddal visszajön, már csak négy éve lesz. Megoldva.Bármit alkotmányozhatsz, és ahhoz képest tud valami jogsértő lenni. Nyilván.Mi benne a jogsértő? Egyrészt Alaptörvénybe írt szabály, szóval a hatály nem is igazán vitatható, másrészt ez nem is a visszaható hatályú jogalkotás, hiszen a jövőre vonatkozó tilalom.Amugy a foni mit emberkedik az ujraszervezessel, ha egyszer nem lehet tobbet miniszterelnok ugysem? O ugysem engedi masnak at az iranyitast, de szvsz egy rakat agymosott ember miatta is rak x-et, nelkule meg nem fog, mert az o hivei.Némileg furcsállom, hogy a topik ezt ennyire könnyen elengedi. Az történik ugyanis, hogy a kétharmados többséget szerzett párt adminisztratív eszközökkel (szerintem jogsértő módon) megpróbálja kizárni a választási versenyből az egyik potenciális kihívót. Teljesen mindegy, hogy mit gondolok OV-ról, vagy arról, hogy mennyi esélye van a visszatérésre. Az ilyesfajta hatalomgyakorlásnak rögtön az elején megálljt kellene parancsolni.
Stez
nagylaza, főpohárnok
Jughead
De szerencsésebb úgy megfogalmazni az alkotmányt, hogy az legitim legyen.
Beleírhatod, hogy mondjuk volt 3/3-as ne alapíthasson céget, vagy hogy volt Fidesz-párttag nem viselhet közhivatalt, csak ez pont az orbáni metodika.
És nagylazának ez zavarja a demokráciafelfogását.
Őszentsége Sobri Jóska
Nemes samu09
Ami az alkotmányban van az az alap. Bármi lehet benne, ez a népakarat, ha van kétharmadod, beleírod, aztán sanyi. Ezt csinálták Orbánék az elmúlt 16 évben. Még olyan faszságokat is bele lehet írni, hogy az apa férfi az anya nő.
A polémia azon folyik, hogy kinek mi az "elegáns", az "etikus", a "korrekt" az "elfogadható".
Nagylazának az orbáni alkotmányozasi metodika túl orbáni, ezért nem tetszik. Mondjuk neked meg igen. Ennyi a konklúzió.
22 napja
Azért lassan a posztmodern embernek is el kell kezdenie átgondolni dolgokat, mert pl. a post truth előbb-utóbb valamilyen kataklizmikus katasztrófát fog előidézni, aztán nézgethetünk, már akik túlélik.Az lesz számára.ha így állsz hozzá, akkor most szólok, hogy pocsék időszakod leszAmugy a foni mit emberkedik az ujraszervezessel, ha egyszer nem lehet tobbet miniszterelnok ugysem? O ugysem engedi masnak at az iranyitast, de szvsz egy rakat agymosott ember miatta is rak x-et, nelkule meg nem fog, mert az o hivei.Némileg furcsállom, hogy a topik ezt ennyire könnyen elengedi. Az történik ugyanis, hogy a kétharmados többséget szerzett párt adminisztratív eszközökkel (szerintem jogsértő módon) megpróbálja kizárni a választási versenyből az egyik potenciális kihívót. Teljesen mindegy, hogy mit gondolok OV-ról, vagy arról, hogy mennyi esélye van a visszatérésre. Az ilyesfajta hatalomgyakorlásnak rögtön az elején megálljt kellene parancsolni.
Stez
nagylaza, főpohárnok
NB2
Őszentsége Sobri Jóska
22 napja
Nem feltétlen, én érzelemmentesen közelítem meg.Az lesz számára.ha így állsz hozzá, akkor most szólok, hogy pocsék időszakod leszAmugy a foni mit emberkedik az ujraszervezessel, ha egyszer nem lehet tobbet miniszterelnok ugysem? O ugysem engedi masnak at az iranyitast, de szvsz egy rakat agymosott ember miatta is rak x-et, nelkule meg nem fog, mert az o hivei.Némileg furcsállom, hogy a topik ezt ennyire könnyen elengedi. Az történik ugyanis, hogy a kétharmados többséget szerzett párt adminisztratív eszközökkel (szerintem jogsértő módon) megpróbálja kizárni a választási versenyből az egyik potenciális kihívót. Teljesen mindegy, hogy mit gondolok OV-ról, vagy arról, hogy mennyi esélye van a visszatérésre. Az ilyesfajta hatalomgyakorlásnak rögtön az elején megálljt kellene parancsolni.
Stez
nagylaza, főpohárnok
NB2
Őszentsége Sobri Jóska
22 napja
Akkor én úgy írnám bele, hogy az a természetes személy csak két ciklusban lehet minielnök, aki pártja lista vezetőjeként kétharmados többséget ért el a választáson. Ha egyszer már sima többséggel tolt négy évet, majd 12 év múlva kétharmaddal visszajön, már csak négy éve lesz. Megoldva.Bármit alkotmányozhatsz, és ahhoz képest tud valami jogsértő lenni. Nyilván.Mi benne a jogsértő? Egyrészt Alaptörvénybe írt szabály, szóval a hatály nem is igazán vitatható, másrészt ez nem is a visszaható hatályú jogalkotás, hiszen a jövőre vonatkozó tilalom.Amugy a foni mit emberkedik az ujraszervezessel, ha egyszer nem lehet tobbet miniszterelnok ugysem? O ugysem engedi masnak at az iranyitast, de szvsz egy rakat agymosott ember miatta is rak x-et, nelkule meg nem fog, mert az o hivei.Némileg furcsállom, hogy a topik ezt ennyire könnyen elengedi. Az történik ugyanis, hogy a kétharmados többséget szerzett párt adminisztratív eszközökkel (szerintem jogsértő módon) megpróbálja kizárni a választási versenyből az egyik potenciális kihívót. Teljesen mindegy, hogy mit gondolok OV-ról, vagy arról, hogy mennyi esélye van a visszatérésre. Az ilyesfajta hatalomgyakorlásnak rögtön az elején megálljt kellene parancsolni.
Stez
nagylaza, főpohárnok
Jughead
Beleírhatod, hogy mondjuk volt 3/3-as ne alapíthasson céget, vagy hogy volt Fidesz-párttag nem viselhet közhivatalt, csak ez pont az orbáni metodika.
Őszentsége Sobri Jóska
22 napja
Hont András és a követői kimondottan szánalmas figurák.Az ég kék, a tűz meleg a jég hideg.
Gyurma Pappa
Egyén ujdonságok?
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
22 napja
Az lesz számára.ha így állsz hozzá, akkor most szólok, hogy pocsék időszakod leszAmugy a foni mit emberkedik az ujraszervezessel, ha egyszer nem lehet tobbet miniszterelnok ugysem? O ugysem engedi masnak at az iranyitast, de szvsz egy rakat agymosott ember miatta is rak x-et, nelkule meg nem fog, mert az o hivei.Némileg furcsállom, hogy a topik ezt ennyire könnyen elengedi. Az történik ugyanis, hogy a kétharmados többséget szerzett párt adminisztratív eszközökkel (szerintem jogsértő módon) megpróbálja kizárni a választási versenyből az egyik potenciális kihívót. Teljesen mindegy, hogy mit gondolok OV-ról, vagy arról, hogy mennyi esélye van a visszatérésre. Az ilyesfajta hatalomgyakorlásnak rögtön az elején megálljt kellene parancsolni.
Stez
nagylaza, főpohárnok
NB2
22 napja
Bármit alkotmányozhatsz, és ahhoz képest tud valami jogsértő lenni. Nyilván.Mi benne a jogsértő? Egyrészt Alaptörvénybe írt szabály, szóval a hatály nem is igazán vitatható, másrészt ez nem is a visszaható hatályú jogalkotás, hiszen a jövőre vonatkozó tilalom.Amugy a foni mit emberkedik az ujraszervezessel, ha egyszer nem lehet tobbet miniszterelnok ugysem? O ugysem engedi masnak at az iranyitast, de szvsz egy rakat agymosott ember miatta is rak x-et, nelkule meg nem fog, mert az o hivei.Némileg furcsállom, hogy a topik ezt ennyire könnyen elengedi. Az történik ugyanis, hogy a kétharmados többséget szerzett párt adminisztratív eszközökkel (szerintem jogsértő módon) megpróbálja kizárni a választási versenyből az egyik potenciális kihívót. Teljesen mindegy, hogy mit gondolok OV-ról, vagy arról, hogy mennyi esélye van a visszatérésre. Az ilyesfajta hatalomgyakorlásnak rögtön az elején megálljt kellene parancsolni.
Stez
nagylaza, főpohárnok
Jughead
22 napja
azért ez is profilkép gyanús

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!