Politika

64 feliratkozó

1 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 343 — Sworn to the Dark
figyeljétek meg kifizeti ez a fasz a januári gázszámlát azt a sok hülye meg megszavazza újra
NB2
Tehát kapok tőle kb 12.000 Ft-ot aztán van olyan barom aki ezért újraválasztja? Mondjuk simán el tudom hinni..
kapitnono
12 ezer forintot? zsák krumpli is elég.

chemicals keep me under control

1 hónapja
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 162 — WHO DAT!!!!
figyeljétek meg kifizeti ez a fasz a januári gázszámlát azt a sok hülye meg megszavazza újra
NB2
Tehát kapok tőle kb 12.000 Ft-ot aztán van olyan barom aki ezért újraválasztja? Mondjuk simán el tudom hinni..

1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 230 — Saturday Night Lights
Ha listán a kicsire szavazol, akkor egyéniben is érdemes, hiszen azért szavaztál rá listán, mert azt gondolod, bejut a parlamentbe.
Assurbanapli
Ez nem így van, mert tisztában vagy vele, hogy listán egyéniben semmi esélye, ez így valóban elvesztegetett voks lenne.
Persze egy ideális világban mindenki a legrátermettebb jelöltre szavazna vagy lehetne többes választás.

Szerkesztette: Dzsokijuing

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja

RadiátORBÁN.
Sjoelleer van de Vrij
Az volt az első reakcióm, hogy már a radiátort is viszi az öreg?
Wester
A kedvenc kommentem A Vak harmonikás munkába indul.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 322 — beers & Packers

RadiátORBÁN.
Sjoelleer van de Vrij
Nem akarom elhinni. Bármennyibe fogadtam volna, hogy ez mém.
1 hónapja
Mikey Cincinnati Bengals 21 127

RadiátORBÁN.
Sjoelleer van de Vrij
Wester
Mind megfagyunk...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
1 hónapja
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
Mondjuk én nem is fizetnék arra az időszakra a hőszolgáltatónak amíg nem volt képes eljuttatni az energiát a lakásomig.
1 hónapja
NB2 New England Patriots 28 175 — nabege2@yahoo.com
1 hónapja
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 849 — no es importante
RadiátORBÁN.
Sjoelleer van de Vrij
Azért majd szeretném, ha egyszer írna egy bennfentes könyvet erről a kampányról, hogy ki volt az a degenerált fasz, aki odaengedtek a céges ChatGPT előfizetéshez.

Mi ilyen képeket belső használatra szoktunk megosztani
Gyurma Pappa
orbánbalázs, egyértelmű, ezek szerint nem váltották le a múlt heti blama után sem

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
Assurbanapli Denver Broncos 1 952
"Miért szavazzak a Tiszára, inkább szavazok a kutyákra" klub tagjainak:
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1qi3vf5/annak_aki_azt_mondja_hogy_az_mkkp_nem_sz%C3%A1m%C3%ADt/
NB2
Ezt Haraszti Miklós tette ki a Fb-ra (nem először), azóta sokan ezen rugóznak. Én meg azt mondom, hogy nem az MKKP-vel kellene foglalkozniuk. MP már lenullázta az ellenzéki pártok túlnyomó többségét, egy részük el sem indul. Próbálják már elviselni a tiszások, hogy rajtuk kívül is van valamennyi élet az ellenzéki térfélen.
nagylaza, főpohárnok
A matematika nem viseli el.
gdavid
Djokinak biztos van jobb matekja csak nem osztja meg velünk.

Amúgy a NER fennmaradásához eddig is kellettek azok aki a megváltót várják fehér lovon és amíg nem jön addig elszavaznak úgy, ahogy ha nem is direktbe, de közvetve a hatalomnak jó.

Ha már Sobri viccet hozott:
- Bemondja az autórádió, hogy egy ember szembe megy a forgalommal
- Felüvölt a sofőr, mit egy, az összes!
Toca
Ehhez a választókerületi eredményhez csak annyit, hogy aki EGYÉNIBEN kutyapárti jelöltre szavaz (a barátokon, rokonokon és üzletfeleken kívül), az nagy valószínűséggel nem érti a választási rendszer logikai működését.
Dzsokijuing
Akkor én sem értem. Amennyiben képviseletben gondolkodnak, és nem pusztán az állami támogatásban, akkor szerintem kimondottan van értelme az egyéni szavazatnak is, nemcsak a listásnak. Elmagyaráznád, miért nem?
Assurbanapli
Röviden: az értelmes kispártok tudják, hogy egyéniben semmi esélyük, viszont az országos listaállításhoz el kell indulniuk egy adott számú egyéni választókerületben.
Ha megvan az elegendő számú jelölés, felkerül a jelöltjük a szavazólapra, ahonnan nem fogják visszaléptetni, mert az egyéni jelölt mindig húzza a listát.
Viszont előtte mindig elmagyarázzák, hogy az maximalizálja a hatékonyságot, ha megosztod a szavazatod, egyéniben az esélyes ellenzéki jelöltre adva a voksod.
Az általad említett egyéni képviselet inkább egy helyhatósági választáson kecsegtet nagyobb eséllyel egy kispártnak.
Dzsokijuing
De hát annak semmi jelentősége nincs, hogy egyéniben nincs esélyük, ha listán megvan az öt százalék. Mert akkor az egyéniben rájuk leadott szavazatok nem vesznek el, hanem töredékszavazatként hasznosulnak.
Ha listán a kicsire szavazol, akkor egyéniben is érdemes, hiszen azért szavaztál rá listán, mert azt gondolod, bejut a parlamentbe. Ha meg bejutott, akkor az egyéniben leadott szavazatokkal a frakciója nőni fog.
De ahogy írtam, ez a gondolatmenet persze csak akkor igaz, ha a képviseletre játszik a párt, nem az állami támogatásra. Mert ha a támogatásra, akkor nem is kell neki feltétlenül frakció, nem kell, hogy bejusson, és akkor az egyéniben rá leadott szavazatból nem lesz töredékszavazat, hanem elveszik.
1 hónapja
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 10 021 — Jó ötletnek tűnt!

RadiátORBÁN.
Sjoelleer van de Vrij

Lesz ez még így se!
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 542 — zászló zászló szív
RadiátORBÁN.
Sjoelleer van de Vrij
Azért majd szeretném, ha egyszer írna egy bennfentes könyvet erről a kampányról, hogy ki volt az a degenerált fasz, aki odaengedtek a céges ChatGPT előfizetéshez.

Mi ilyen képeket belső használatra szoktunk megosztani

1 hónapja
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 080 — Слава Україні! Героям слава!

RadiátORBÁN.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
rva 4 592 — Me for President!
És honnan tudjuk, hogy ez az "őrségváltás a Fideszben" a jobb, nem pedig a rosszabb? Nyilván sehonnan, reménykedni lehet, hogy MP a megváltó; de az is lehet, hogy ő az antikrisztus 😉
ender1112
lehet. de neki nincs akkora beágyazottsága, mint Viktornak. rengeteg értelmiségi nem azért áll mellé, mert annyira szimpatikus ember, hanem mert benne látják az utolsó lehetőséget arra, hogy Viktort leváltsák, mielőtt végleg elvág minden lehetőséget arra, hogy választásokon le lehessen győzni.
egy Magyar Pétert négy év után sokkal könnyebben lehet leváltani, ha nem válik be, mint egy Orbán Viktort húsz év után.
slowmotion
engem egyébként kifejezetten érdekel, mi lesz a médiával HA a Fidesz rendszer bukik. nem Tisza 2/3-ra gondolok, hanem sima többségre.

valószínűleg a TV2 és a holdudvar ezen része megmarad, bár tisztán piaci alapon nyilván a mérete változni fog, de NER-ben marad tőke nyilván egy ideig, amit lehet égetni azért, hogy a nézettség maradjon, vagy ne szakadék szerűen essen vissza. rádiók szintén, index/origo is valószínűleg

az érdekesebb az MTI meg a közmédia, hogy mekkora lesz a pálfordulás (ha lesz) és főleg ki vállalja magára a "megregulázást"

attól tartok két teljesen párhuzamos, alternatív valóság további kiépülése lesz látható
1 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 27 268 — Cowboys fan
És honnan tudjuk, hogy ez az "őrségváltás a Fideszben" a jobb, nem pedig a rosszabb? Nyilván sehonnan, reménykedni lehet, hogy MP a megváltó; de az is lehet, hogy ő az antikrisztus 😉
ender1112
lehet. de neki nincs akkora beágyazottsága, mint Viktornak. rengeteg értelmiségi nem azért áll mellé, mert annyira szimpatikus ember, hanem mert benne látják az utolsó lehetőséget arra, hogy Viktort leváltsák, mielőtt végleg elvág minden lehetőséget arra, hogy választásokon le lehessen győzni.
egy Magyar Pétert négy év után sokkal könnyebben lehet leváltani, ha nem válik be, mint egy Orbán Viktort húsz év után.

Szerkesztette: slowmotion
1 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 520
persze, hogy lehetne. pl ha haboru lenne.
csebi
Gondolom irónia volt, de amúgy a világpolitikai folyamatokra nyilván semmi ráhatásunk nincs, értem én, hogy már 2022-ben is az volt a fidesz egyetlen ígérete, hogy ők vagy az atombomba.

Nyilván lehetne rosszabb, kiléphetünk az EU-ból, tüntetésen a tömegbe lövethetnek, bebörtönözhetnek ellenzéki politikusokat, újságírókat, itt is elkezdhetnek kipotyogni az emberek az ablakon. A kérdés sztem az, hogy ezekre Orbánnal vagy MP-vel van nagyobb esély.
gabokocka
MP győzelem esetére vonatkozott a kérdésem, hogyan tudna a következő négy évben a jelenleginél rosszabb helyzet kialakulni a belföldi politikában?
r.baggio
igen ironia volt amugy 😀

de komolyan valaszolva, lehet egy olyan szcenario, hogy nagyon szuk gyozelem van, es kialakul egy olyen Rzeczpospolita a liberum vetoval, ahol aztan jon a fejetlenseg.
mert hat en elhiszem, hogy itt aztan minden Tisza jelolt atment az ellenorzesen, de nagyon meglepodnek ha nem lenne kozottuk vagy egy Hadhazy (aki megy a feje utan) vagy egy Volner Janos (aki Rogan fizetesi listajan van).
csebi
Volner János geci kemény. Szerintem óvodában is chesterfield kanapé volt a jele.

Szerkesztette: resistance is futile
1 hónapja
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 10 021 — Jó ötletnek tűnt!
De ha az egyik 100% hogy szar, és nincs esélye már hogy jobb legyen, mert nem tud.
A másik meg vagy szarabb lesz vagy nem, vagyis 50-50% ???
Akkor mi a kérdés?
Aki ezt nem így látja annak ez nem reménytelenül szar ami most van, az a NER része.
Kb ennyi
ozibozi
OV reménytelenül sz@r, de az ország helyzete nem, azon még bőven lehet rontani.

"Aki ezt nem így látja annak ez nem reménytelenül szar ami most van, az a NER része."
Ahogy írtam korábban, nem vagyok vevő a retardált propra.
ender1112
Nincs ezzel baj, ahogy valaki már korábban írta, te olyan vagy akinek még nem elég szar a Fidesz.

Lesz ez még így se!
1 hónapja
"Miért szavazzak a Tiszára, inkább szavazok a kutyákra" klub tagjainak:
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1qi3vf5/annak_aki_azt_mondja_hogy_az_mkkp_nem_sz%C3%A1m%C3%ADt/
NB2
Ezt Haraszti Miklós tette ki a Fb-ra (nem először), azóta sokan ezen rugóznak. Én meg azt mondom, hogy nem az MKKP-vel kellene foglalkozniuk. MP már lenullázta az ellenzéki pártok túlnyomó többségét, egy részük el sem indul. Próbálják már elviselni a tiszások, hogy rajtuk kívül is van valamennyi élet az ellenzéki térfélen.
nagylaza, főpohárnok
A matematika nem viseli el.
gdavid
Djokinak biztos van jobb matekja csak nem osztja meg velünk.

Amúgy a NER fennmaradásához eddig is kellettek azok aki a megváltót várják fehér lovon és amíg nem jön addig elszavaznak úgy, ahogy ha nem is direktbe, de közvetve a hatalomnak jó.

Ha már Sobri viccet hozott:
- Bemondja az autórádió, hogy egy ember szembe megy a forgalommal
- Felüvölt a sofőr, mit egy, az összes!
Toca
Ehhez a választókerületi eredményhez csak annyit, hogy aki EGYÉNIBEN kutyapárti jelöltre szavaz (a barátokon, rokonokon és üzletfeleken kívül), az nagy valószínűséggel nem érti a választási rendszer logikai működését.
Dzsokijuing
Akkor én sem értem. Amennyiben képviseletben gondolkodnak, és nem pusztán az állami támogatásban, akkor szerintem kimondottan van értelme az egyéni szavazatnak is, nemcsak a listásnak. Elmagyaráznád, miért nem?
Assurbanapli
Röviden: az értelmes kispártok tudják, hogy egyéniben semmi esélyük, viszont az országos listaállításhoz el kell indulniuk egy adott számú egyéni választókerületben.
Ha megvan az elegendő számú jelölés, felkerül a jelöltjük a szavazólapra, ahonnan nem fogják visszaléptetni, mert az egyéni jelölt mindig húzza a listát.
Viszont előtte mindig elmagyarázzák, hogy az maximalizálja a hatékonyságot, ha megosztod a szavazatod, egyéniben az esélyes ellenzéki jelöltre adva a voksod.
Az általad említett egyéni képviselet inkább egy helyhatósági választáson kecsegtet nagyobb eséllyel egy kispártnak.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 233 — Keep pounding
Nyilván lehetne rosszabb, kiléphetünk az EU-ból, tüntetésen a tömegbe lövethetnek, bebörtönözhetnek ellenzéki politikusokat, újságírókat, itt is elkezdhetnek kipotyogni az emberek az ablakon. A kérdés sztem az, hogy ezekre Orbánnal vagy MP-vel van nagyobb esély.
gabokocka
MP győzelem esetére vonatkozott a kérdésem, hogyan tudna a következő négy évben a jelenleginél rosszabb helyzet kialakulni a belföldi politikában?
r.baggio
Én tudom, csak próbáltam leegyszerűsíteni, konkretizálni a rosszabb verziót, és feltenni belőle egy egyszerű kérdést. De várom a további opciókat, hogy miként lehet rosszabb a mostaninál, és kivel van rá nagyobb esély.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
1 hónapja
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 1 943
Tényleg teljesen felesleges köröket futtok, mert ender pont az a típus, akit valószínűleg mindenki ismer. Ha egyszer magának kialakított egy képet valamiről, akkor ahhoz konokul ragaszkodik, nincs az az érv, amivel eltántorítható lenne.

Ez idősebb korban megbocsájthatóbb lenne, mert ráfogod az életkorra, fiatalon/középkorúan már sokkal kellemetlenebb, ha valaki így működik. Sajnos a disszonancia, amit akkor érezne, hogyha a kialakult világképéről kiderülne, hogy téves akkora lenne, amit nem tudna elviselni, így szisztematikusan hárít mindent ami azt a világképet cáfolná.

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 706 — Lucas Scott
csebi
Gondolom irónia volt, de amúgy a világpolitikai folyamatokra nyilván semmi ráhatásunk nincs, értem én, hogy már 2022-ben is az volt a fidesz egyetlen ígérete, hogy ők vagy az atombomba.

gabokocka
r.baggio
igen ironia volt amugy 😀

de komolyan valaszolva, lehet egy olyan szcenario, hogy nagyon szuk gyozelem van, es kialakul egy olyen Rzeczpospolita a liberum vetoval, ahol aztan jon a fejetlenseg.
mert hat en elhiszem, hogy itt aztan minden Tisza jelolt atment az ellenorzesen, de nagyon meglepodnek ha nem lenne kozottuk vagy egy Hadhazy (aki megy a feje utan) vagy egy Volner Janos (aki Rogan fizetesi listajan van).

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
csebi

gabokocka

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 233 — Keep pounding

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 706 — Lucas Scott
Igazából MZP volt az első, aki azt mondta, hogy nem a fidesszel van a baj, hanem a rendszerrel, de őt még lenyomta a kamuellenzék, a kitömött frakciók és az ellenzéki média, meg legyünk őszinték, MZP egy lelkes, elszabadult laikus volt.
resistance is futile
amikor MZP a(z) otodik hadoszloprol hetedik frakciorol targyalt ket honapon at kampany helyett akkor o is pontosan azt a gondolkodas modot vette fel, amit az altala kritizalt ellenzek csinalt 2011 ota. nem volt o laikus, o is szepen beletagozodott abba a rendszerbe, amit amugy kritizalt. mondott vmit, de mast csinalt.

2) Tehát van egy 16 éve mindent leuraló rendszer, és azon aggódunk, hogy az esetleges kormányváltásnál lesznek-e fékek és ellensúlyok? De a leginkább az érdekel, hogy tudna a jelenlegi helyzetnél hirtelen ROSSZABB lenni? Miközben Kapitány kinevezése is azt mutatja, hogy ez azért közel sem one-man show.
r.baggio

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Csak megy tovább a fingreszelés, de ha már itt tartunk, én csak ezekre kérdésre szeretnék választ kapni:

1., miért fontos az, hogy a tiszás szavazók között vannak mp-ben messiásként hívők is? Egy milliós szavazótáborban szerintem sajnos még pedofilokat is lehetne találni, de megint arra csodálkozunk rá, hogy a karizmatikus nárcisztikusokból lesznek a jó politikusok, akiért tömegek tudnak rajongani?

2) Tehát van egy 16 éve mindent leuraló rendszer, és azon aggódunk, hogy az esetleges kormányváltásnál lesznek-e fékek és ellensúlyok? De a leginkább az érdekel, hogy tudna a jelenlegi helyzetnél hirtelen ROSSZABB lenni? Miközben Kapitány kinevezése is azt mutatja, hogy ez azért közel sem one-man show.

---