Politika

70 feliratkozó

több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 235
Magyarország jobban teljesít, egy kg félbarna kenyér a Sparban 530 Ft. 😀

Hát nemrég még sokalltam a 300-at.

És ezt nekem ne fogja senki a háborúra bzmg.
Mikey
spar vaj, 125g,
március 1.: 349 Ft
március 8439 Ft
május végén: 515 Ft
június 17: 609 Ft.
és hát ezt ugye Szlovákiából hozzák be, szóval ebben még az EUR/HUF változás is jelentősen benne van.
slowmotion
ez brutál
jobbágy#JC6
Hehe, én vmelyik nap a Margarinra csodálkoztam rá.

Rama margarin, 400g:
2020-2021: 49 CZK (árfolyamtól függően: 6-750 Ft)
2022 április: 69 CZK (1100 Ft)
2022 június: 89 CZK (1500 Ft)

Nem is vettem, kivárom hátha lesz akciósan. Mondjuk nem mintha kilószámra enném, de azért durva.
Pedig itt nem igazán van EUR-CZK ingadozás, így viszonylag stabilak az árak, még.

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 707
Orbán Viktor szerint hónapokig fenntartható az árstop.

Shoot me please.
jobbágy#JC6
hülye ez.

Helyettesítő termékről nem hallott?
több mint 3 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 914 — Steelers fan
Akkor nem csak nekem tűnt fel 😊 (én ugye a teljes boltot végignézem, havonta kétszer, nekem a könyv a plázázás)

telex.hu/kult/2022/06/27/libri-bookline-mcc-press-tarsadalomtudomanyos-konyvek-gender-feminizmus-kritika-jobboldalisag
Gyurma Pappa
kulturalis forradalom ala fidesz.
Nemzetes és vitézlő csebi
Én arra lennék kíváncsi, hogy kinek szólnak ezek a könyvek? Mármint itt nálunk. Illetve, hogy mekkora forgalmat érhet el, mekkora példányszámban fogynak.
A magyar lakosság több mint fele nem vásárol könyvet. A negyede évente egyszer-kétszer. A "megtértek" jelentős hányada szerintem pont ebből a kőrböl kerül ki, a "megtérintendőknek" meg kevés az, hogy ott van és lehet kapni.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 9 129

Mikey
spar vaj, 125g,
március 8439 Ft
és hát ezt ugye Szlovákiából hozzák be, szóval ebben még az EUR/HUF változás is jelentősen benne van.
slowmotion
ez brutál
több mint 3 éve
Toca Minnesota Vikings 20 525 — Vikings fan

Shoot me please.
jobbágy#JC6
Látod hónapok óta fenntartható! 😀
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 633 — Cowboys fan

Mikey
spar vaj, 125g,
március 8.: 439 Ft

Szerkesztette: slowmotion
több mint 3 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 354 — Keep pounding
Bármeddig fenntartható.
Csak a hatásai kérdésesek.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 9 129

Shoot me please.
több mint 3 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 914 — Steelers fan
A legjobb, hogy amikor kezdett a nagyfonok tavaly, elmondta hogy az anyagi motivacioban nem hisz, es hozza ne is menjunk ha mashonnan jobb ajanlatot kaptunk, mert nem fogja matchelni...

Havi 2.5 millios fizetessel, 4 havi bonusszal konnyen beszel mondjuk...
Borbinho
mondjuk az ilyen ember egyaltalan miert irja ala a szerzodeset bonusszal? mondhatna h o ebben nem hisz, neki nem kell bonus.
A 100 millios(nak indult) epitkezesre felvett hitelt ki kell fizetni valamibol.

Elkepzelni se tudom milyen erzes lehet, amikor egyben megjon 8+ misi a szamladra... Egy atlagos kocsit vagy videken egy kis lakast lehet venni annyibol...
Borbinho
mar lakast is nehezen, rokon barcikan arulta a panel 2 szobas lakast es az is mar boven 10 misi fellett volt.

az erzes meg olyan lehet, mint minden mas fizunal 😊
Alföldi 20 ezer lakosú kisváros, annak is a széle, 1 szobás, fürdőszoba nélkül, gáz a kapuban kertes ház.
Na ez ment el 8 misiért az utcában, talán egy hét kellett hozzá. Az vitte aki azonnal kp-ban fizetett.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 588

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Toca Minnesota Vikings 20 525 — Vikings fan
Egyre jobb ez az érvelés mi a baj a Ryanair vezérrel 😀
több mint 3 éve
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 342 — je suis poloska
nálunk az egyik öregnek tavaly karacsonykor vezérigazgatói döntésre bruttó 87 misi ment a számlára egyszeri bónuszként, pedig alig keres 2 misit. 😀 Abból tényleg kijön egy kisebb lakás még Pesten is 😀
zsellérmcnabb
jó ég, mit csinált? keresett félmilliárdot a cégnek?
slowmotion
Hát annyit nem nehéz, mégsem ilyen bónuszok repkednek mifelénk 😕
Hanni a parasztfelkelő
Mifelénk sem nyugi, ha nem vagy vezető, akkor kapsz másfélhavit oszt örülj 😀
Az öreg amúgy simán megkeresett a cégnek még a slow által említettnél sokkal többet is. Lassan 40 éve aktuárius, ráadásul élet üzletágon. Kevés nála okosabb emberrel találkoztam életem során, pedig kurvasok emberrel találkoztam innen a fórumról is, még Sobrival is nem egyszer 😀

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 688 — Poloska confirmed
nálunk az egyik öregnek tavaly karacsonykor vezérigazgatói döntésre bruttó 87 misi ment a számlára egyszeri bónuszként, pedig alig keres 2 misit. 😀 Abból tényleg kijön egy kisebb lakás még Pesten is 😀
zsellérmcnabb
slowmotion
Hát annyit nem nehéz, mégsem ilyen bónuszok repkednek mifelénk 😕
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 633 — Cowboys fan
zsellérmcnabb
több mint 3 éve
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 342 — je suis poloska
A legjobb, hogy amikor kezdett a nagyfonok tavaly, elmondta hogy az anyagi motivacioban nem hisz, es hozza ne is menjunk ha mashonnan jobb ajanlatot kaptunk, mert nem fogja matchelni...
Borbinho
ez amúgy érdekes kérdés
több videót is néztem mostanában a témában mert nállam is az a szitu hogy szeretem amit csinálok csak 50%al többet is gond nélkül kereshetnék, bár a mostani is elég
a lényeg hogy nincs értelme elfogadni az ilyen kontra ajánlatokat mert ritkán lesz tartós
Negritis, a vajda
Persze hogy nem, nekem is ezt mondták tavaly, mondtam hogy volt rá 5 évetek 😀 (ráadásul csak 2 lépcsőben kaptam volna, a benchmarking során feltűnt, hogy messze nálunk volt a legkisebb költséghányad, mostmár legalább tudom hogy miért 😀). Pedig annál a csapatnál rajzolni sem tudtam volna jobbat, annyira egy hullámhosszon volt mindenki, azóta is járok az ottani nem hivatalos csapatépítőkre, ünnepekre.
Kopogjam le, a mostani is remek csapat, bár nagy gondom nem szokott lenni a beilleszkedéssel, a munka meg mindenhol jó. De tény hogy szerencsém van, mert kb. 10 éve dolgozok és eddig csak jó közegben dolgoztam, jó fej, teljesen ártalmatlan főnökökkel. El nem tudom képzelni milyen szar lehet gyomorideggel menni dolgozni nap mint nap, sokaknak ráadásul kényszerből évekig.

Borbinho
mondjuk az ilyen ember egyaltalan miert irja ala a szerzodeset bonusszal? mondhatna h o ebben nem hisz, neki nem kell bonus.

Elkepzelni se tudom milyen erzes lehet, amikor egyben megjon 8+ misi a szamladra... Egy atlagos kocsit vagy videken egy kis lakast lehet venni annyibol...
Borbinho

Embere válogatja, nekem már a +45%-os fizu is sokkal jobb érzés volt, pedig nem 10 milliókról beszélünk.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 820 — zászló zászló szív
Átlagosan 20%-ot emeltünk a béreken, és még így is kicsit kellemetlenül érzem magam, hogy nem tudunk most 30% felett emelni. Jó, mondjuk mi nem is vagyunk amerikai multi... | (Én kényszerből, mivel én is itthon élek, már csak 30%-kal keresek kevesebbet, mint a COVID előtt, az eddigi 60% helyett, az üzlettársam továbbra is az ingatlan bérbeadásaiból meg a havi néhány megtartott tréningből él). |

Jó, extrém növekedésben vagyunk, extrém terhelést kap mindenki, de ezt meg is kell fizetni.

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 499 — Lucas Scott

Borbinho

Borbinho
mar lakast is nehezen, rokon barcikan arulta a panel 2 szobas lakast es az is mar boven 10 misi fellett volt.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

Borbinho

A vicc az egeszben, hogy pl Svajcban egy sima analyst keres ennyit, mig egy menedzser havi 20-30K frankot keres. Oke, dragabb orszag, meg tobb ado, de akkor is 😀 de Franciaorszagban vagy Nemetben sem sokkal kevesebb, sot.

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 100 — The Mathematician
Borbinho
ez amúgy érdekes kérdés
több videót is néztem mostanában a témában mert nállam is az a szitu hogy szeretem amit csinálok csak 50%al többet is gond nélkül kereshetnék, bár a mostani is elég
a lényeg hogy nincs értelme elfogadni az ilyen kontra ajánlatokat mert ritkán lesz tartós

youtu.be/HqnMQOZnl6E

-
amúgy kaptunk emailt hogy az annual salary review budget 33%al több mint tavaly, szal lehet hogy akár 3-5%os emelést is kapunk most 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve

Borbinho

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 213 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
 www.napi.hu/magyar-gazdasag/iparkamara-gyor-moson-sopron-gdp-vallalkozoi-hangulat.755039.html

"A GDP-t tekintve a burgenlandi régió teljesítményének 44 százalékát, a pozsonyinak 28 százalékát tudjuk itt megtermelni. Ehhez hozzáteszem, hogy 10 éve még a pozsonyi terület által megtermelt GDP 61 százalékát állítottuk elő Győr-Moson-Sopron megyében, ez ment le mára 28 százalékra."

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Magyar gazdaság:

A Holdról is látszik.

Zsellértelkes Vrij
Februárban kaptunk 10% feletti fizetésemelést, amire oly büszke volt a cég, csak hát január óta 14%-kal ér kevesebbet a pénzed....
főajtónálló r.baggio
En 8%ot kaptam, amibol 3.5% extra volt kulon nekem, hogy annyit kapjak osszegben mint a jobban keresok.
Mindezt egy amerikai cegnel, ami szo szerint sporol az itthoni munkavallalokon a forint romlasa miatt... 😊

Nem is kerestem eddig munkat, mert egyebkent imadok itt dolgozni es a csapat is a legjobb eddigi karrierem soran. Viszont nem azert dolgozok, hogy jol erezzem magam, hanem hogy penzt keressek, igy most mar nem mondok egybol nemet minden megkeresesnek, es siman ra is mondjak a HResek, hogy realis a berigenyem... Ami 30%al tobb, mint a mostani helyemen....

Sorry, jobb lett vna a gyulolkodjunkbe...

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 213 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Magyar gazdaság:

A Holdról is látszik.

Zsellértelkes Vrij
Februárban kaptunk 10% feletti fizetésemelést, amire oly büszke volt a cég, csak hát január óta 14%-kal ér kevesebbet a pénzed....
főajtónálló r.baggio
Nálunk idén még nem volt, de igény lenne rá. Nah mindegy, befogom a pofám és húzok vissza robotolni.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
Magyar gazdaság:

A Holdról is látszik.

Zsellértelkes Vrij

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Akkor nem csak nekem tűnt fel 😊 (én ugye a teljes boltot végignézem, havonta kétszer, nekem a könyv a plázázás)

telex.hu/kult/2022/06/27/libri-bookline-mcc-press-tarsadalomtudomanyos-konyvek-gender-feminizmus-kritika-jobboldalisag
Gyurma Pappa
Ez egy elég összcsapott cikk lett. Darabara megnézni, hogy egy tematikában van X könyv, ebből Y MCC-s, amiknek ilyen a fülszövege tehát a gender-őrületről szóló könyvek gyanúúúúsan elkezdtek szaporodni - hát, nem tűnik egy megalapozott érvelésnek. Ez megint amolyan megúszós újságírás. Találunk valami fasza, kattinthatós címet, de ennyi. Az újságírás az lett volna, hogy megveszünk ezekből a könyvekből párat - pár van összesen, szóval annyira nem nagy meló - elolvassuk és utána kijelentünk valamit. Ráadásul folyton idekeverik Lomborg meg Sowell könyveit amiknek azért sok közük nincs a gender-dologhoz, ennyi erővel a Boston Politicsot is mondhatták volna, az is MCC.

Simán igaza lehet - sőt, valószínűleg van is - az írónak, a problémám annyi, hogy a cikk írója bevallottan borító - cím és fülszöveg alapján állít valamit. Ezt te meg én megtehetjük, ha éppen egy igénytelenebb érvelést akarunk - de miért is akarnánk ? - előadni, de akinek az a szakmája, hogy 8 oldalas vezércikket írjon valamiről egy olyan lapnál akik a tényújságírást helyezték a fókuszba - attól ez nagyon kevés.
MC12
Ad hominem 😀

A lényegen nem változtat, hogy szarul megírt a cikk, csak annyit mondtam, hogy nekem is feltűnt, hogy feltűnt jópár tartalmilag erősen kérdőjelezhető jobbos könyv tudományosként.
Gyurma Pappa
Nem gondolnám, hogy hominem lenne 😊 az akkora lehetne, ha az újságíró megalapozottan, több oldalról bemutatva, tényszerűen állítana valamit és én azt mondtam volna, hogy ez az újságíró hölgyecske csak ne írogasson anélkül, hogy lenne ilyen típusú végzettsége (mondjuk, de lehetne más példa is). De eddig a pontig el sem tudtunk jutni, mert Ő úgy állít valamit (elszaporodtak a genderőrületes könyvek) hogy ezt saját leírása alapján a kiadó - borító - cím - fülszöveg alapján teszi - ami attól függetlenül lehet igaz állítás, hogy a szakmaiság próbáját nem állja ki.

Egyébként nekem is feltűnt a Libriben, főleg azzal, hogy véleletlenül se vennék le a polcról ilyen igénytelen borítójú könyveket ennyire túltolt címekkel 😊
MC12
ez az ara annak, hogy elsok akartak lenni akik errol beszamoltak. most feltetelezem, hogy tobb ujsagiro fogja a fejet, mert ok mar a konyvek felet elolvastak, de addig nem akartak kijonni a cikkel amig az osszeset nem olvastak el. | vagy nem |