Politika
70 feliratkozó
több mint 3 éve
444.hu/2022/06/28/ujhelyi-istvan-visszalep-megsem-indul-az-mszp-elnoksegertVégképp mèltóak lesznek a "nevükre" "maszop" 🤪
RIP Mszp
Kegyelmes Amadeus
több mint 3 éve
444.hu/2022/06/28/ujhelyi-istvan-visszalep-megsem-indul-az-mszp-elnoksegertRIP Mszp
több mint 3 éve
Persze biztosan vannak sokan olyanok, akik így gondolkodnak. De a legjobb racionális gondolkodásuk alapján döntenek és úgy gondolom,hogy ha lenne egy jól felépített, hiteles és közérthető alternatíva( amit megtámogat egy jelenlegi rendszerből történő kiábrándultság, ami jelenleg nincs meg.) akkor alakulhatna ez máshogy szerintem.Ebben egyetértek Sobrival az a populista politika amit tol a Fidesz pont arról szól,hogy megadja azt amire a magyarnak szüksége van és ez a hugymeleg pocsolya,de nincs igény társadalom szinten arra,hogy felzárkózzunk mondjuk Nyugathoz, vagy nincs igény az euróra, vagy a európai szintű minimálbérhez, mert ha lenne, akkor nem lenne Fidesz és nem lenne OV a lerégebb óta regnáló vezetője az országnak. De mi magyarok egy identitást vesztett nép vagyunk a második világháború óta,akire rárakódott a kommunizmus rossz tulajdonságai és egyszer se volt egy szembenézés és szembenállás a múlttal,amiből tanulva épülhetnénk. Ezt oldalakig tudnám folytatni,de a lényeg,hogy azt kapjuk amit az össznép kíván és érdemel.Szerintem (még?) sokan szavaznak olyanok is Orbánra, akik szeretnének felzárkózni, szeretnének többet, nem akarnak húgylangyot. És az a valóságburok amiben ők léteznek azt üzeni nekik, hogy ezt nem más, mint Orbán hozza el majd nekik. Csak még picit várni kell meg ilyesmi.
Chef a'la Laci pecsenyés
(Az identitáskeresésünk meg szerintem régebbre nyúló. Trianon óta nem tudtunk magunkkal kiegyezni, hogy mi merre, mi miért volt jó vagy rossz. És ebből következően - is - esetlenül keresgéljük azt is, hogy most hogyan lehetne inkább jó, mint rossz.)
peterk2005 udvari bolond
Identitáskeresés pedig messzebbre is visszavezethető akár, de Trianont követően szerintem az,hogy feltudott egy ilyen törésből állni az ország,már az is maga egy identitás,revízióért való tényleges törekvés, ferzárkózásért küzdő ténylegesen kiemelkedő alakok. A második világháborút követően nem volt olyan szintű társadalmi törés és szembenézés a bűnökkel,rossz társadalmi hozzáállással vagy vezetőkkel és erre rájött egy sematizáló,nem jó tulajdonságokat ösztönző kommunizmus ami a szikráját is kiölte ennek.
Egy jéghideg mit kérsz?
több mint 3 éve
Ebben egyetértek Sobrival az a populista politika amit tol a Fidesz pont arról szól,hogy megadja azt amire a magyarnak szüksége van és ez a hugymeleg pocsolya,de nincs igény társadalom szinten arra,hogy felzárkózzunk mondjuk Nyugathoz, vagy nincs igény az euróra, vagy a európai szintű minimálbérhez, mert ha lenne, akkor nem lenne Fidesz és nem lenne OV a lerégebb óta regnáló vezetője az országnak. De mi magyarok egy identitást vesztett nép vagyunk a második világháború óta,akire rárakódott a kommunizmus rossz tulajdonságai és egyszer se volt egy szembenézés és szembenállás a múlttal,amiből tanulva épülhetnénk. Ezt oldalakig tudnám folytatni,de a lényeg,hogy azt kapjuk amit az össznép kíván és érdemel.Szerintem (még?) sokan szavaznak olyanok is Orbánra, akik szeretnének felzárkózni, szeretnének többet, nem akarnak húgylangyot. És az a valóságburok amiben ők léteznek azt üzeni nekik, hogy ezt nem más, mint Orbán hozza el majd nekik. Csak még picit várni kell meg ilyesmi.
Chef a'la Laci pecsenyés
(Az identitáskeresésünk meg szerintem régebbre nyúló. Trianon óta nem tudtunk magunkkal kiegyezni, hogy mi merre, mi miért volt jó vagy rossz. És ebből következően - is - esetlenül keresgéljük azt is, hogy most hogyan lehetne inkább jó, mint rossz.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Mert Orbán politikusnak jó, államférfinek nem. Az állást el tudja nyerni/meg tudja őrizni, a céget viszont nem tudja vagy nem is akarja nyerő pályára tenni. Az utóbbi 2-3 választáson ehhez van egy ordasnagy hátszele is, úgyhogy nyerni ellene csak még jobb politikus tudna, az meg nincs. (Szvsz nem is lesz. Nem szokik lenni.)Ezt értem és ebben nagyszerű is. De miért nem lehet úgy nyerni választást, hogy előre megyünk és nem hátra?Egy ennyire karizmatikus ember simán lehetne a nagy reformer (jó értelemben) a 2.honalapító, vagy a fene tudja mi. De nem, inkább a szarban dagonyázni a jó, csak nyerjünk. Mert azért a baltikumban is nyernek választást, aztán fényévekkel járnak előttünk mondjuk az észtek a jövőt tekintve.Választást nyerni a feladata és nem országot építeni.Ez vitathatatlan, hogy érti hogy kell manipulálni a saját javára/népszerűség szempontjából. De nem lenne jobb egy olyan vezető, amelyik nem nyerni akar, hanem építeni az országot, a jövőt? Főleg, ha ekkora támogatottsága is van mellé? Konkrétan mindegy lenne már, hogy mit mond a népének, azok iszik minden szavát. Lehetne ezt a projektet úgy is vinni (talán), hogy a nép is fejlődik, a jövője is fényesebb lenne minden téren és a kormányzása is megmarad.Azt hittem a "rosszabbul élünk, mint négy éve" besült kampány után, hogy a negatív üzenetek hosszabb távon nem tudnak működni, de ezeknek végképp nem maradt más mondanivalójuk, mint hogy az idióta fletóval még rosszabb lenne...Ja ja.
Micsoda egy politikai géniusz az orbán, nem semmi!
főajtónálló r.baggio
A zsinórban négy kétharmad is csak a hülyék mázlija. Végülis bárki megcsinálja, itthon is, külföldön is könnyedén.
Őszentsége Sobri Jóska
Ehelyett megy az EU elleni hangolás, és konkrétan tényleg ellenségként kezelik a nyugatot ezek a világtalan, az országot, de még a megyét sem soha el nem hagyó népek.
topin
Ezt pedig hozza folyamatosan.
kittli
topin

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Ebben egyetértek Sobrival az a populista politika amit tol a Fidesz pont arról szól,hogy megadja azt amire a magyarnak szüksége van és ez a hugymeleg pocsolya,de nincs igény társadalom szinten arra,hogy felzárkózzunk mondjuk Nyugathoz, vagy nincs igény az euróra, vagy a európai szintű minimálbérhez, mert ha lenne, akkor nem lenne Fidesz és nem lenne OV a lerégebb óta regnáló vezetője az országnak. De mi magyarok egy identitást vesztett nép vagyunk a második világháború óta,akire rárakódott a kommunizmus rossz tulajdonságai és egyszer se volt egy szembenézés és szembenállás a múlttal,amiből tanulva épülhetnénk. Ezt oldalakig tudnám folytatni,de a lényeg,hogy azt kapjuk amit az össznép kíván és érdemel.De itthon így lehet, ezzel lehet.Ezt értem és ebben nagyszerű is.Választást nyerni a feladata és nem országot építeni.Ez vitathatatlan, hogy érti hogy kell manipulálni a saját javára/népszerűség szempontjából. De nem lenne jobb egy olyan vezető, amelyik nem nyerni akar, hanem építeni az országot, a jövőt? Főleg, ha ekkora támogatottsága is van mellé? Konkrétan mindegy lenne már, hogy mit mond a népének, azok iszik minden szavát. Lehetne ezt a projektet úgy is vinni (talán), hogy a nép is fejlődik, a jövője is fényesebb lenne minden téren és a kormányzása is megmarad.Azt hittem a "rosszabbul élünk, mint négy éve" besült kampány után, hogy a negatív üzenetek hosszabb távon nem tudnak működni, de ezeknek végképp nem maradt más mondanivalójuk, mint hogy az idióta fletóval még rosszabb lenne...Ja ja.
főajtónálló r.baggio
A zsinórban négy kétharmad is csak a hülyék mázlija. Végülis bárki megcsinálja, itthon is, külföldön is könnyedén.
Őszentsége Sobri Jóska
Ehelyett megy az EU elleni hangolás, és konkrétan tényleg ellenségként kezelik a nyugatot ezek a világtalan, az országot, de még a megyét sem soha el nem hagyó népek.
topin
kittli
De miért nem lehet úgy nyerni választást, hogy előre megyünk és nem hátra?
Egy ennyire karizmatikus ember simán lehetne a nagy reformer (jó értelemben) a 2.honalapító, vagy a fene tudja mi. De nem, inkább a szarban dagonyázni a jó, csak nyerjünk.
Mert azért a baltikumban is nyernek választást, aztán fényévekkel járnak előttünk mondjuk az észtek a jövőt tekintve.
topin
Lehetséges, ha Orbán Litvániaban születik, akkor ott ő lenne a nagy humanista népvezér, aki a világ top3 országába lavírozta a litvánok életszinvonalát. Mert ott arra lenne igény. Itt meg erre van, így itt ezzel tud nyerni.
Ott tévedsz, hogy azt hiszed, hogy Orbán bármit csinálna nyerne, és mekkora köcsög azért, amit csinál. De nem. Azért nyer, mert azt csinálja, amivel nyerni lehet. Ettől politikai géniusz, az emberi minősége meg nem szempont. Legalábbis nekem. Ahogy elismerem Ray Lewis, Benzema, vagy Djokovic sportolói nagyságát, még ha emberként megosztó személyiségek, engem a sportpályán kívüli életük nem érdekel a sportolói nagyságuk, teljesítményük megítélése szempontjából.
Őszentsége Sobri Jóska
Egy jéghideg mit kérsz?
több mint 3 éve
De itthon így lehet, ezzel lehet.Ezt értem és ebben nagyszerű is.Választást nyerni a feladata és nem országot építeni.Ez vitathatatlan, hogy érti hogy kell manipulálni a saját javára/népszerűség szempontjából. De nem lenne jobb egy olyan vezető, amelyik nem nyerni akar, hanem építeni az országot, a jövőt? Főleg, ha ekkora támogatottsága is van mellé? Konkrétan mindegy lenne már, hogy mit mond a népének, azok iszik minden szavát. Lehetne ezt a projektet úgy is vinni (talán), hogy a nép is fejlődik, a jövője is fényesebb lenne minden téren és a kormányzása is megmarad.Azt hittem a "rosszabbul élünk, mint négy éve" besült kampány után, hogy a negatív üzenetek hosszabb távon nem tudnak működni, de ezeknek végképp nem maradt más mondanivalójuk, mint hogy az idióta fletóval még rosszabb lenne...Ja ja.
főajtónálló r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska
topin
kittli
Egy ennyire karizmatikus ember simán lehetne a nagy reformer (jó értelemben) a 2.honalapító, vagy a fene tudja mi. De nem, inkább a szarban dagonyázni a jó, csak nyerjünk.
Mert azért a baltikumban is nyernek választást, aztán fényévekkel járnak előttünk mondjuk az észtek a jövőt tekintve.
topin
Lehetséges, ha Orbán Litvániaban születik, akkor ott ő lenne a nagy humanista népvezér, aki a világ top3 országába lavírozta a litvánok életszinvonalát. Mert ott arra lenne igény. Itt meg erre van, így itt ezzel tud nyerni.
Ott tévedsz, hogy azt hiszed, hogy Orbán bármit csinálna nyerne, és mekkora köcsög azért, amit csinál. De nem. Azért nyer, mert azt csinálja, amivel nyerni lehet. Ettől politikai géniusz, az emberi minősége meg nem szempont. Legalábbis nekem. Ahogy elismerem Ray Lewis, Benzema, vagy Djokovic sportolói nagyságát, még ha emberként megosztó személyiségek, engem a sportpályán kívüli életük nem érdekel a sportolói nagyságuk, teljesítményük megítélése szempontjából.
több mint 3 éve
De, jó lenne, nyilván. Vagyis sokaknak biztos jobb lenne. De ez momentán fikció.Ez vitathatatlan, hogy érti hogy kell manipulálni a saját javára/népszerűség szempontjából. De nem lenne jobb egy olyan vezető, amelyik nem nyerni akar, hanem építeni az országot, a jövőt? Főleg, ha ekkora támogatottsága is van mellé? Konkrétan mindegy lenne már, hogy mit mond a népének, azok iszik minden szavát. Lehetne ezt a projektet úgy is vinni (talán), hogy a nép is fejlődik, a jövője is fényesebb lenne minden téren és a kormányzása is megmarad.Azt hittem a "rosszabbul élünk, mint négy éve" besült kampány után, hogy a negatív üzenetek hosszabb távon nem tudnak működni, de ezeknek végképp nem maradt más mondanivalójuk, mint hogy az idióta fletóval még rosszabb lenne...Ja ja.
főajtónálló r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska
topin
Az, hogy politikai géniusz, az meg egy valódi állítás.
Amit vitatni kissé értelmetlen a 4 db 2/3 tükrében.
Erre próbáltam rávilágítani.
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 609
a lakossag 10% ment el szavazniindex.hu/belfold/2022/06/14/a-keszthelyi-idokozin-nincs-ellenzeki-polgarmester-jelolt/
több mint 3 éve
Ezt értem és ebben nagyszerű is.Választást nyerni a feladata és nem országot építeni.Ez vitathatatlan, hogy érti hogy kell manipulálni a saját javára/népszerűség szempontjából. De nem lenne jobb egy olyan vezető, amelyik nem nyerni akar, hanem építeni az országot, a jövőt? Főleg, ha ekkora támogatottsága is van mellé? Konkrétan mindegy lenne már, hogy mit mond a népének, azok iszik minden szavát. Lehetne ezt a projektet úgy is vinni (talán), hogy a nép is fejlődik, a jövője is fényesebb lenne minden téren és a kormányzása is megmarad.Azt hittem a "rosszabbul élünk, mint négy éve" besült kampány után, hogy a negatív üzenetek hosszabb távon nem tudnak működni, de ezeknek végképp nem maradt más mondanivalójuk, mint hogy az idióta fletóval még rosszabb lenne...Ja ja.
főajtónálló r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska
topin
kittli
több mint 3 éve
Választást nyerni a feladata és nem országot építeni.Ez vitathatatlan, hogy érti hogy kell manipulálni a saját javára/népszerűség szempontjából. De nem lenne jobb egy olyan vezető, amelyik nem nyerni akar, hanem építeni az országot, a jövőt? Főleg, ha ekkora támogatottsága is van mellé? Konkrétan mindegy lenne már, hogy mit mond a népének, azok iszik minden szavát. Lehetne ezt a projektet úgy is vinni (talán), hogy a nép is fejlődik, a jövője is fényesebb lenne minden téren és a kormányzása is megmarad.Azt hittem a "rosszabbul élünk, mint négy éve" besült kampány után, hogy a negatív üzenetek hosszabb távon nem tudnak működni, de ezeknek végképp nem maradt más mondanivalójuk, mint hogy az idióta fletóval még rosszabb lenne...Ja ja.
főajtónálló r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska
topin
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Ez vitathatatlan, hogy érti hogy kell manipulálni a saját javára/népszerűség szempontjából. De nem lenne jobb egy olyan vezető, amelyik nem nyerni akar, hanem építeni az országot, a jövőt? Főleg, ha ekkora támogatottsága is van mellé? Konkrétan mindegy lenne már, hogy mit mond a népének, azok iszik minden szavát. Lehetne ezt a projektet úgy is vinni (talán), hogy a nép is fejlődik, a jövője is fényesebb lenne minden téren és a kormányzása is megmarad.Azt hittem a "rosszabbul élünk, mint négy éve" besült kampány után, hogy a negatív üzenetek hosszabb távon nem tudnak működni, de ezeknek végképp nem maradt más mondanivalójuk, mint hogy az idióta fletóval még rosszabb lenne...Ja ja.
főajtónálló r.baggio
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Azt hittem a "rosszabbul élünk, mint négy éve" besült kampány után, hogy a negatív üzenetek hosszabb távon nem tudnak működni, de ezeknek végképp nem maradt más mondanivalójuk, mint hogy az idióta fletóval még rosszabb lenne...Ja ja.
főajtónálló r.baggio
több mint 3 éve
Azt hittem a "rosszabbul élünk, mint négy éve" besült kampány után, hogy a negatív üzenetek hosszabb távon nem tudnak működni, de ezeknek végképp nem maradt más mondanivalójuk, mint hogy az idióta fletóval még rosszabb lenne...Micsoda egy politikai géniusz az orbán, nem semmi!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
A Fidesz közleményt adott ki arról, hogy „ha Gyurcsányékon múlna, már se benzin, se árstop, se gáz, se áram, se rezsicsökkentés nem lenne, és már belerángatták volna Magyarországot a háborúba”.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
A kettes kérdésed mint érintett, hát, nem is tudom. Kicsit olyan "akurvaanyátok"-ra sikerült de nem a megbántós hanem a dühös verzióból 😊 ha pesten laknál megkapnád miatta a "belpesti értelmiségi" jelzőt és plecsnit, így csak tiszteletbeli lehetsz 😊 (ironizálok) MC12Teljesen félreértetted, pedig külön ki is hangsúlyoztam, hogy nem az attitűdöt kritizálom.
Az mondjuk biztos nem viszi közelebb a megértést, amikor az a végkövetkeztetésed, hogy mi kritika nélküli droidok vagyunk, akik a tömegvonzás miatt mennek arra, amerre vagy szimplán a győzteshez húzás miatt. Az fel sem merül benned, hogy kb 1000 oka lehet a családi mintától, a rendszerből hasznot húzáson keresztül (mi van, ha dave-nek igazából van egy kaszinója? Ki tudja... de a CSOK is egy ilyen tényező, hogy valami triviálisat írjak) a "szimpi Orbán"-ig.MC12Medve anyám.... ezek szerint tök fölöslegesen írok le, sőt hangsúlyozok ki valamit, nem számít, mert ettől függetlenül úgy értelmezed még te is, ahogy neked tetszik, nem pedig úgy, ahogy le lett írva. 😊
Nem fogok harmadszor is nekifutni, de másodszor adok még egy esélyt neki: nem kritizáltam az attitűdöt. Ezért kurvaanyázásnak sem lehet tekinteni, azt meg egyenesen "kikérem magamnak", hogy úgy lehessen érteni, hogy kritika nélküli droidnak neveztem volna bárkit. Dobjuk el ezt. Egyszerűen, és minősítés nélkül írtam amit írtam.
Azt pedig nem hiszem, hogy ez az attitűdbeli eltérés családi minta, rendszerből hasznot húzás, szimpátia, stb. okokra lehetne visszavezethető. Egyrészt szerintem nincs érdemi különbség kormánypárti és ellenzéki fórumozók között abban, hogy honnan / milyen szociális háttérből jönnek, hogy élnek, stb. Másrészt ha igazad lenne, éppen az jelentené azt, hogy a kormánypárti szavazók "kritika nélküli droidok". Hiszen éppen az a "droidság", ha a természetes kritikus emberi gondolkodást/attitűdöt elnyomják a tanult / felvett szociális, társadalmi attitűdök, minták. (Függetlenül attól, hogy a minta milyen. Akár lehet jó is, akkor is így van.)
De a megelőző postom éppen arról szólt, hogy szerintem nincs ilyen különbség. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor mondhatom úgy is, hogy szerintem nem vagytok droidok. 😊 Nem azért vagytok kevésbé (egyáltalán nem) kritikusak a kormánypárttal szemben, mert nem gondolkodtok. Pontosan ugyanannyira gondolkodtok, mint mi. Éppen ezért fontos szerintem, hogy akkor mi okozza a különbséget. Mert szerintem a különbség viszont megvan, az határozottan létezik.
Egyébként van egy rém egyszerű megoldásom arra, hogy miért nem én linkelem a Sziszit: mire feljövök, általában az ellenzéki kollégák már kétszer belinkelték és háromszor kiröhögték magukat rajta, de komolyan, nézd vissza, hogy az ispánságot kik és mennyi idővel a hír kijövetele után dobták be ide. Hát ha akartam volna se lehettem volna olyan gyors, hogy én legyek az első 😊 Egyszerűen sokkal többen vagytok, ezért értelemszerűen minél nagyobb állatság történik, annál gyorsabban tudja valaki onnan bedobni.MC12Ebben van valami. Az erős létszámfölénynek lehet ilyen következménye. Én ennek ellenére úgy gondolom, hogy nem ezért van. Vagy nem csak ezért. Félve példálózom, nehogy megint megkapjam a droidozást, de szerintem nem azért nem postolsz kormánykritikát amit írsz. Ha visszanéznék, szerintem az jönne ki, hogy azért bőven találtál időt arra, hogy harmadrangú / lényegtelen / csipcsup ügyeket elővegyél (kezdeményezően) és kritizálj az ellenzéknél. Én személyesen is emlékszem számos esetre. A kormánnyal kapcsolatban ilyenre nem emlékszem.
(Az egész postot egyébként nem is "miattatok" írtam, hanem éppenséggel az ellenzékiek miatt. Mert nekem van erre egy magyarázatom. Azt gondolom, hogy az említett különbség alapvetően két ok miatt van:
1. A győzteshez vs veszteshez tartozás attitűdformáló hatása. Elfogadom, hogy a kritikus focirajongó akkor is bemondja, hogy a sztár kapus potyagólt kapott, ha nyer a csapat. De a csoport-attitűd ettől még idővel drasztikusan átalakul. Tessék megnézni a Patriots és mondjuk a Lions topic közönségét. Egyik sem értelmesebb a másiknál, egyik sem tud többet a futballról, mint a másik. Mégis az egyiknél az alapvetés az in Bill we trust, a másiknál a mindenki hülye és monnyonle. Persze ezért a Patriots és a Lions tett is. A Patriots 20 évig kiemelkedő volt, a Lions meg szahar. De az az állításom, hogy a csoport attitűd kialakulását nem a teljesítmény határozza meg, hanem magának a győzelemnek a ténye. Értsd ezt úgy, hogy 20 év után akkor is in Bill we trust lenne és akkor is monnyonlemindenki lenne Detroitban, ha a bajnokságokat sorsolnák, a Patriots sorsolással nyert volna hatot, a Lions meg sorsolással lenne az utolsók között. Ez a fajta csoport attitűd a kritikus gondolkodású emberekben is kialakul (a szociális felvett mintákkal ellentétben). Ez a te attitűdödet és az enyémet is befolyásolja.
2. A második összefügg az elsővel, de nem teljesen fedi a kettő egymást: a vesztes tudatállapot miatti frusztráció, és ennek a bűnbakkereső hatása. Értelemszerűen Orbán a fő felelős. De ez azt is jelenti, hogy olyan geci, hogy normális esetben nem is nyerhetne. Hiszen egy geci. Ergó valaki, valakik közülünk is hülyék kell, hogy legyenek, különben nem veszíthetnénk. És természetesen - politikáról beszélünk - rém könnyű találni is hülyét. Meg is érkeztünk.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 3 éve
Mert a fideszesek olyannyira meg vannak győződve Orbán zsenialitásáról és stratégiai gondolkodásáról, hogy semmit nem kérdőjeleznek meg. A nekik pillanatnyilag nem tetsző döntéseket maguknak azzal magyarázzák, hogy hosszú távon biztosan lesz értelme a mostani megkérdőjelezhető döntésnek. Aztán az idő vagy tényleg ad utólag egy magyarázatot, ha pedig nem, akkor meg már senki sem emlékszik a nagy kognitív disszonanciában.Nem, nem értetted meg.Nem azt kérdeztem, hogy kinek mit mondott az ellenzék vagy a kormány. Azt tudom. Azt kérdeztem, hogy EZEN a fórumon miért van KRITIKUSAN eltérő attitűdbeli különbség kormánypárti és nem kormánypárti szavazó között? Miért nem kritizálja egyik a saját politikai oldalát, és miért kritizálja a másik? Azért, mert a Fidesz azt mondja, hogy nemzet, nélküled, összetartozás, az ellenzék meg azt, hogy fújj Orbán? Nane...
A saját értelmiségi, értékvezérelt gondolkodásod akarod számonkérni azokon, akiknek megélhetési gondjaik vannak. Mit mondott nekik az ellenzék: több nyugat. Mit mondott a Fidesz: stratégiai nyugalom. Elhitték. Nézzük tágabban. Mit mond a Fidesz: nemzet, Nélküled, összetartozás. Mit mond az ellenzék: fújj Orbán.
A kisvárosi és városi munkásosztály szavaz a Fideszre. Pontosabban átszavaz.
A nyugati baloldal nem vesztette el a bázisát. Ott hagyománya van a baloldalnak. Vannak közösségeik, mélyen integráltak a társadalomba a baloldali értékek stb. Nem is almát akarsz összemérni körtével, hanem rollert űrhajóval. És köszönhetően a csak-papíron-baloldali MSZP 8 évnek, kezdeni kell mindent előről...
Nem hülye-nemhülye tengely van, de amíg így akarja értelmezni a világot az ellenzék és a szavazói is, addig bizony nyugodtan tervezhet OV 2040-ig is
Gyurma Pappa
peterk2005 udvari bolond
Ugyanezt megnézheted a telexes parlamenti videókban. Egy mezei képviselő semmilyen kérdést nem mer megkérdőjelezni, csak tereli a szót, ha láthatólag nem ért egyet. Nem beszél ki, biztos benne hogy hosszútávon valami értelme biztos van a pillanatnyilag teljes hülyeségnek.
Pelikán ezt úgy fogalmazta, hogy nem vagyok ideológiailag elég képzett Virág elvtárs - de nem kérdőjelezte meg magát a döntést.
Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
több mint 3 éve
Pedig de.Nem, nem értetted meg.Nem azt kérdeztem, hogy kinek mit mondott az ellenzék vagy a kormány. Azt tudom. Azt kérdeztem, hogy EZEN a fórumon miért van KRITIKUSAN eltérő attitűdbeli különbség kormánypárti és nem kormánypárti szavazó között? Miért nem kritizálja egyik a saját politikai oldalát, és miért kritizálja a másik? Azért, mert a Fidesz azt mondja, hogy nemzet, nélküled, összetartozás, az ellenzék meg azt, hogy fújj Orbán? Nane...
A saját értelmiségi, értékvezérelt gondolkodásod akarod számonkérni azokon, akiknek megélhetési gondjaik vannak. Mit mondott nekik az ellenzék: több nyugat. Mit mondott a Fidesz: stratégiai nyugalom. Elhitték. Nézzük tágabban. Mit mond a Fidesz: nemzet, Nélküled, összetartozás. Mit mond az ellenzék: fújj Orbán.
A nyugati baloldal nem vesztette el a bázisát. Ott hagyománya van a baloldalnak. Vannak közösségeik, mélyen integráltak a társadalomba a baloldali értékek stb. Nem is almát akarsz összemérni körtével, hanem rollert űrhajóval. És köszönhetően a csak-papíron-baloldali MSZP 8 évnek, kezdeni kell mindent előről...
Nem hülye-nemhülye tengely van, de amíg így akarja értelmezni a világot az ellenzék és a szavazói is, addig bizony nyugodtan tervezhet OV 2040-ig is
Gyurma Pappa
peterk2005 udvari bolond

több mint 3 éve
Nem, nem értetted meg.Nem azt kérdeztem, hogy kinek mit mondott az ellenzék vagy a kormány. Azt tudom. Azt kérdeztem, hogy EZEN a fórumon miért van KRITIKUSAN eltérő attitűdbeli különbség kormánypárti és nem kormánypárti szavazó között? Miért nem kritizálja egyik a saját politikai oldalát, és miért kritizálja a másik? Azért, mert a Fidesz azt mondja, hogy nemzet, nélküled, összetartozás, az ellenzék meg azt, hogy fújj Orbán? Nane...
Gyurma Pappa

több mint 3 éve
Solymi én ezt " Alapvetően azzal van a probléma, hogy úgy gondolod, a válogatott sikere az a jelenlegi kormány sportba öntött milliárdjainak a következménye" sosem mondtam, így nem is érthettem félre. Tudom hogy ez nincs így a mai válogatottnál.Pontosabban nem az utanpótlásba ölt milliárdoké. Azért a sport sikerességén mindig segít a jó infrastruktúra, gondolj csak a mai puskás és a nepstadion közötti különbségre, vagy a fradi infrastruktúrájára.
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Kiemeltem, hogy mire akarok reagálni és szerintem TE mit értesz félre.De, politikait. Csak nem mind1 hogy ezt szakmai érvekkel támasztja alá vagy politikai érdekei miatt az akkori állapotokat figyelmen kívül hagyva keresi azt a pontot ahol továbbra is lehet kritizálni.igazad van. ezt nem ertem. egy politikus milyen kritikat fogalmazzon meg ha nem politikait?Nem nagyon értetted meg amit írtam ha ezt kèrdezed, lehet én fogalmaztam rosszul.azert mert vki nem ert egyet azzal, hogy milliardokat koltenek kozpenzbol a felcsutra meg a kisvardara, hogy ott legiosok tundokoljenek, miert ne drukkolhatna a magyar valogatottnak?Ha valaki így gondolkodik ahogy te, de emellett nem kezdi el fikázni őket a politikával ha szarok illletve fikázni őket a politika miatt akkor is ha jók, azzal nekem semmi bajom, elfogadom.Mert a szekértábor logika nem engedi.Ezt a kisajátítást amúgy sosem értettem: attól hogy ők erőteljesen használják a nemzeti szineket senki sem tiltja azt hogy a baloldal ugyanúgy megtegye ezt, sőt sztem hatalmas öngól volt anno hogy ezt kezdték a szimpatizánsaikba ültetni. Ha a baloldali rendezvényeken is ugyanilyen hangsúlyos lenne azzal lehetne a leginkább "válaszolni" erre a kisajátításra.Miért, mi mást mondhatna az ellenzék?Szolidaritás? Együttműködés? Nincs szegény politika a baloldalon. Mit mond a DK vagy a MoMo a szegénységről? Nem találtam hirtelen meg. MZP-nél nem is kerestem.
Itt is ugyanazok a jelszavak vannak:
Nemzet, egység, béke...
Annyi a különbség, hogy a Fidesz mindent kisajátít magának...kisajátítja 56-ot, augusztus 20-at, a kokárdát is.
Lúdas Solymi
Jámbor az első balos politikus, aki a szociális kérdésekben T/1 beszél. Lett is körötte egy mozgalom. Alulról!
Gyurma Pappa
davemayer
Megint a Jámbit hozom, mert őt érdemes figyelni: amikor volt a 4-0, őt elsők között ujjongott (nagy focirajongó egyébként), nyilván megkapta hogy hogy meri. Ő meg leírta, hogy hogy ne merné, hiszen a magyar foci oldal semleges kéne hogy legyen. Amellett, hogy egyetértek vele, érzelmi szinten nehezen tudok örülni már egy ideje a magyar focinak, mert borzasztóan zavar, a hozzátapadt politikai kiállás, a szélsőjobb (és ezzel a Fidesz rátelepedése). Minden magyar sportsiker érdekel és utána olvasok, de a foci nagyon ambivalens érzéseket kelt bennem. És erről egyértelműen a politika tehet.
Nekem is, aki racionális és nem ideák mentén szemléli a napi politikát, konkrétan érzelmi munkát kell beletenni, hogy át tudják lendülni fentieken. Most gondold el, aki nem így áll hozzá.
És akkor a nemzet absztraktabb kérdéseiről nem is beszéltünk. A Fidesz ezt megszerezte magának, de ez nem azt jelenti, hogy nincs más lehetőség. Mert valaki nem csak magyar, de munkás, kisvállalkozó, mezőgazdász, szegény, kisvárosi stb. Számos más dimenzióban lehet felajzolni embereket, nagy része jobban is érinti őket, mint a magyarságuk.
(Amúgy megjegyzés: nem követem és nem is érdekel a nemzetközi foci sem, annyit tudok amennyit a gyerekem miatt muszáj, mivel az osztálya az őrületes focimániás, így ő hiába nem focizik, nyilván izgatja)
Gyurma Pappa
A problémám nekem azokkal van akik politikai okokból nem èrtenek egyet a sportra (benne főleg a focira) ráköltött pénzekkel és ennek bőszen hangot is adnak a médiában, majd egy világeseménynél posztolnak a stadionból és (politikai fricskát sosem nélkülözve persze de) örömködnek, hozzádörgölőznek ha valami siker van.
Ha valaki kitart az álláspontja mellett és kulturáltan elmondja hogy mi a baja az adott szituációval (akár a siker ellenére is) azzal semmi baj nincs, példának okáért aki továbbra is azt firtatja hogy a pár kirakatba kitehető eredmény ellenére nincs utánpótlás azzal egyet lehet érteni teljesen.
A folyamatosan pocskondiázó, köpködő politikai megnyilvánulásokból van elegem, a sporttal kapcsolatban meg pláne.
Ja és a szekértáborról meg annyit, hogy ha a másik oldal kiteszi akkor azt onnantól tilos használni még ha számunkra egyetemes, mindenkire vonatkozó jelkép? Ezt nem tudom én felfogni ezzel kapcsolatban, hiszen a legsikeresebb tiltakozás az ellen hogy ezt ne sajátíthassa ki az egyik oldal az az hogy a másik oldal is ahol lehet használja, nem? Ha ezt végig zongorázod az agyadban rájössz hogy tulajdonképpen nem a fidesz sajátítja ki ezeket a nemzeti jelképeket hanem a másik oldal rekeszti ki azért mert a fidesz használja, és ez végtelenül elszomorító.
davemayer
Nemzetes és vitézlő csebi
Lehet drukkolni és kritikát megfogalmazni egyszerre, a baj a tisztán politikaival van eredménytől függetlenül.
davemayer
Nem tudom érted-e, remélem igen.
davemayer
Alapvetően azzal van a probléma, hogy úgy gondolod, a válogatott sikere az a jelenlegi kormány sportba öntött milliárdjainak a következménye, miközben a játékosok nagy része a tudást nem itthon szerezte, nem az itteni utánpótlási, képzési rendszer sikere.
Van egy-két játékos aki a tehetségének, szorgalmának köszönhetően kiemelkedik a mezőnyből és bekerül a válogatottba és a csapat taktikájának köszönhetően sikeres tud lenni, de ezek nem igazán tekinthetőek a rendszer sikerességének vagy ha annak tekintjük akkor nem igazán hatékony a rendszer.
Az, hogy pár hazai játékos, hazai csapattal képes volt nemzetközi kupasorozatokban szerepelni az egyrészt a versenykiírásban szereplő együttesek növelésének és a külföldi igazolásokba öntött pénzeknek köszönhető.
Most a fiatalítás miatt tűnhet úgy, hogy ezek a játékosok a rendszer eredményei, de ahogy fentebb is írtam, nem igazán hatékony ez a rendszer, főleg úgy, hogy anno már Bölöni vagy akár Dárdai is megmondta, hogy nem jó az egész, át kell dolgozni.
Másrészt meg a politikai elit hajlamos felhasználni a sportsikereket a politikai tevékenységek igazolásaként, mint ahogy történt ez a múltban is, ezért is visszás ez a dolog.
Szóval ezért van az, hogy egyrészt baromira örülök a válogatott sikerének, függetlenül attól, hogy mennyire tétmeccs az egyes csapatok számára, mert ez a játékosok, edzők és a háttérszemélyzet sikere, ők kaparták ki maguknak.
Viszont a másik oldala meg az, hogy sokan ezt annak igazolásaként látják ami ma az országban megy sport címszóval, ahol a focisták kiemelt sportolók rengeteg kedvezménnyel, a csapatok úgy szintén és az állam önti az egészbe a pénzt, miközben utánpótlás az meg vagy nulla vagy korrumpált.
Ezért van többeknek ambivalens érzése ezzel az egésszel kapcsolatban.
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/06/28/repassy-robert-gyerek-lmbtq-napirendAz ilyen mondatokért már érdemes felkelni:
Na végre, egy jó kis buzizás után a 600 forintos félkilós kenyér se olyan drága.
Nemes és nemzetes somoskovig
"a gyermekvédelemről szóló népszavazás közjogilag érvénytelen volt, de erős felhatalmazást adott a kormánynak."
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Hát, a vereséget láttam, de. Ennek ellenére is mondtam, hogy húzzon mindenki szavazni és ne finnyáskodni. A tippjátékon is Fideszt mondtam.Hónapokon keresztül magyaráztam én is a bizonyítványt. Aztán meg simán át lettünk baszva. És azóta sem látszik, hogy lenne hova beállni.azert te a kutatasok alapjan azert nem lattad h ebbol mi jon? nyilvan nem a 2/3rol beszelek meg a 3milla szavazatrol hanem egy mondjuk 125+ fidesz gyozelemrol.
NA EZT kéri számon a balos értelmiség, és ezt kritizálják a társadalomtudósok.
Gyurma Pappa
amugy mai kijott adatokhoz mit szolsz?
Melyik adatok? Nézőpont? Csoda, hogy nem 70%-ot mértek a Fidesznek.

több mint 3 éve
De, politikait. Csak nem mind1 hogy ezt szakmai érvekkel támasztja alá vagy politikai érdekei miatt az akkori állapotokat figyelmen kívül hagyva keresi azt a pontot ahol továbbra is lehet kritizálni.igazad van. ezt nem ertem. egy politikus milyen kritikat fogalmazzon meg ha nem politikait?Nem nagyon értetted meg amit írtam ha ezt kèrdezed, lehet én fogalmaztam rosszul.azert mert vki nem ert egyet azzal, hogy milliardokat koltenek kozpenzbol a felcsutra meg a kisvardara, hogy ott legiosok tundokoljenek, miert ne drukkolhatna a magyar valogatottnak?Ha valaki így gondolkodik ahogy te, de emellett nem kezdi el fikázni őket a politikával ha szarok illletve fikázni őket a politika miatt akkor is ha jók, azzal nekem semmi bajom, elfogadom.Mert a szekértábor logika nem engedi.Ezt a kisajátítást amúgy sosem értettem: attól hogy ők erőteljesen használják a nemzeti szineket senki sem tiltja azt hogy a baloldal ugyanúgy megtegye ezt, sőt sztem hatalmas öngól volt anno hogy ezt kezdték a szimpatizánsaikba ültetni. Ha a baloldali rendezvényeken is ugyanilyen hangsúlyos lenne azzal lehetne a leginkább "válaszolni" erre a kisajátításra.Miért, mi mást mondhatna az ellenzék?Szolidaritás? Együttműködés? Nincs szegény politika a baloldalon. Mit mond a DK vagy a MoMo a szegénységről? Nem találtam hirtelen meg. MZP-nél nem is kerestem.
Itt is ugyanazok a jelszavak vannak:
Nemzet, egység, béke...
Annyi a különbség, hogy a Fidesz mindent kisajátít magának...kisajátítja 56-ot, augusztus 20-at, a kokárdát is.
Lúdas Solymi
Jámbor az első balos politikus, aki a szociális kérdésekben T/1 beszél. Lett is körötte egy mozgalom. Alulról!
Gyurma Pappa
davemayer
Megint a Jámbit hozom, mert őt érdemes figyelni: amikor volt a 4-0, őt elsők között ujjongott (nagy focirajongó egyébként), nyilván megkapta hogy hogy meri. Ő meg leírta, hogy hogy ne merné, hiszen a magyar foci oldal semleges kéne hogy legyen. Amellett, hogy egyetértek vele, érzelmi szinten nehezen tudok örülni már egy ideje a magyar focinak, mert borzasztóan zavar, a hozzátapadt politikai kiállás, a szélsőjobb (és ezzel a Fidesz rátelepedése). Minden magyar sportsiker érdekel és utána olvasok, de a foci nagyon ambivalens érzéseket kelt bennem. És erről egyértelműen a politika tehet.
Nekem is, aki racionális és nem ideák mentén szemléli a napi politikát, konkrétan érzelmi munkát kell beletenni, hogy át tudják lendülni fentieken. Most gondold el, aki nem így áll hozzá.
És akkor a nemzet absztraktabb kérdéseiről nem is beszéltünk. A Fidesz ezt megszerezte magának, de ez nem azt jelenti, hogy nincs más lehetőség. Mert valaki nem csak magyar, de munkás, kisvállalkozó, mezőgazdász, szegény, kisvárosi stb. Számos más dimenzióban lehet felajzolni embereket, nagy része jobban is érinti őket, mint a magyarságuk.
(Amúgy megjegyzés: nem követem és nem is érdekel a nemzetközi foci sem, annyit tudok amennyit a gyerekem miatt muszáj, mivel az osztálya az őrületes focimániás, így ő hiába nem focizik, nyilván izgatja)
Gyurma Pappa
A problémám nekem azokkal van akik politikai okokból nem èrtenek egyet a sportra (benne főleg a focira) ráköltött pénzekkel és ennek bőszen hangot is adnak a médiában, majd egy világeseménynél posztolnak a stadionból és (politikai fricskát sosem nélkülözve persze de) örömködnek, hozzádörgölőznek ha valami siker van.
Ha valaki kitart az álláspontja mellett és kulturáltan elmondja hogy mi a baja az adott szituációval (akár a siker ellenére is) azzal semmi baj nincs, példának okáért aki továbbra is azt firtatja hogy a pár kirakatba kitehető eredmény ellenére nincs utánpótlás azzal egyet lehet érteni teljesen.
A folyamatosan pocskondiázó, köpködő politikai megnyilvánulásokból van elegem, a sporttal kapcsolatban meg pláne.
Ja és a szekértáborról meg annyit, hogy ha a másik oldal kiteszi akkor azt onnantól tilos használni még ha számunkra egyetemes, mindenkire vonatkozó jelkép? Ezt nem tudom én felfogni ezzel kapcsolatban, hiszen a legsikeresebb tiltakozás az ellen hogy ezt ne sajátíthassa ki az egyik oldal az az hogy a másik oldal is ahol lehet használja, nem? Ha ezt végig zongorázod az agyadban rájössz hogy tulajdonképpen nem a fidesz sajátítja ki ezeket a nemzeti jelképeket hanem a másik oldal rekeszti ki azért mert a fidesz használja, és ez végtelenül elszomorító.
davemayer
Lehet drukkolni és kritikát megfogalmazni egyszerre, a baj a tisztán politikaival van eredménytől függetlenül.
davemayer
Nem tudom érted-e, remélem igen.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/06/28/repassy-robert-gyerek-lmbtq-napirendNa végre, egy jó kis buzizás után a 600 forintos félkilós kenyér se olyan drága.