Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 778 — #NoStress
Hát… Klára lassan hoz egy 2006-os Orbánt. Modoros, kellemetlen, tanárnénis - tuti hogy Olga készítette fel.
MC12
Ez jön be azoknál az időseknél, akik választásokat döntenek el.
A fiataloknál nyilván nem, de se Orbán, se Dobrev nem hozzájuk beszél.

Amúgy nagyon bejön ez az előválasztásosdi, őszintén szórakoztató.
Remélem, hogy jövőre a Fidesz is beleáll, vitákon vesznek részt, megy majd érdemben a hirig, csudajó lenne.
Sobri Jóska
Szerintem választókerületi szinten biztos lesz rá példa, ahol a jobb képességű Fideszesek ki fognak állni, sőt ők keresik a vitát. Ott van mit mutogatni, és villogni vele az elmúlt x évvel. Országos szinten már nehéz lesz.
Nagyon elkényelmesedtek az elmúlt években. Ha megnézed Hollikot, én éreztem szarul magam, annyira nem tud semmit mondani.

www.youtube.com/watch?v=9TRBIAL3f7A
Nomac
Írtam korábban, szerintem még Orbán is vitázni fog.
Vagyon, család biztonságban, és tuti élvezni akarja ő is a következő kampányt.

több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 716
Qrva nagy önfegyelme van a faszinak, mert a férfitársadalom nagy része öt perc után vlsz börtönbe került volna ha ott áll klárikával szemben.
Tuti kapott jueszéj kiképzést a faszi.
Ebből az öntelt nézésből is látszik
😊
ozibozi
Vagyis ugyanazt csíped MZP-ben, amit én Orbánban, Trumpban (és MZP-ben is.)
Csak egy platformra kerültünk.
Éljen a pragmatikus arrogancia és a magabiztos önteltség.
Sobri Jóska
De, A ‘valaki ellen’ -ben benne van az, is aki miatt ez egyáltalán létezik. gyurcsók sem
Egyszerre kellene mindkettőt eltüntetni. /tudom nem lehet/
De törekedni kellene reà…

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 246 — balazs.t85@gmail.com
Hát… Klára lassan hoz egy 2006-os Orbánt. Modoros, kellemetlen, tanárnénis - tuti hogy Olga készítette fel.
MC12

Remélem, hogy jövőre a Fidesz is beleáll, vitákon vesznek részt, megy majd érdemben a hirig, csudajó lenne.
Sobri Jóska
Szerintem választókerületi szinten biztos lesz rá példa, ahol a jobb képességű Fideszesek ki fognak állni, sőt ők keresik a vitát. Ott van mit mutogatni, és villogni vele az elmúlt x évvel. Országos szinten már nehéz lesz.
Nagyon elkényelmesedtek az elmúlt években. Ha megnézed Hollikot, én éreztem szarul magam, annyira nem tud semmit mondani.

www.youtube.com/watch?v=9TRBIAL3f7A
több mint 4 éve
Qrva nagy önfegyelme van a faszinak, mert a férfitársadalom nagy része öt perc után vlsz börtönbe került volna ha ott áll klárikával szemben.
😊
ozibozi
Vagyis ugyanazt csíped MZP-ben, amit én Orbánban, Trumpban (és MZP-ben is.)
Csak egy platformra kerültünk.
Éljen a pragmatikus arrogancia és a magabiztos önteltség.

több mint 4 éve

Cruyffista
😊

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 032 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
Márki-Zay Pétert kérdezik, hogy kikről tud, akiket megzsaroltak. Azt mondta, Popovics Juditot zsarolták meg, akinek államtitkári pozíciót ígértek, majd megakadályozták az indulását.

"kampányeszköz"
Amadeus
Ha mozgósít mellette, akkor az. 😀
több mint 4 éve
MC12

több mint 4 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 460 — Patriot

Cruyffista
több mint 4 éve
Cruyffista Denver Broncos Ole Miss Rebels 5 969
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 376

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Pedig felkészültebb, jobb szakember klárika, de itt nem szakember kereső verseny van.
ezt a vitát rosszul kezdte, megzavarta a nyitó kérdés.
több mint 4 éve
nando89 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 4 428
Zavecznel vajon 70 vagy 80% körül fogja a vitat nyerni Dobrev ?!
több mint 4 éve
‘Meg is tetted’
Aszongya
több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 376 — Steelers fan
Klárika bosszantó, MZP keresztapás. Utóbbinál eddig az tetszett, amikor mondta, hogy ha Klárika nyer, akkor beáll mögé és segíti.
több mint 4 éve
nando89 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 4 428
Klára tanárnénis stílusa szánalmas, lehet Kálmán Olga készítette fel
ozibozi
Brutalis idegesítő , ökölbe szorul tőle az ember keze ..
több mint 4 éve
Klára tanárnénis stílusa szánalmas, lehet Kálmán Olga készítette fel
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 958 — The Mathematician
Márki-Zay Pétert kérdezik, hogy kikről tud, akiket megzsaroltak. Azt mondta, Popovics Juditot zsarolták meg, akinek államtitkári pozíciót ígértek, majd megakadályozták az indulását.

"kampányeszköz"
Amadeus
az mondjuk sima tárgyalás amíg nem azt mondják hogy ha elindul elássák
de ha nem indul akkor államtitkár

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 423

"kampányeszköz"
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 174 — beers & Packers
Ez rohadt messziről így látszik, de én ehhez nem nagyon értek... viszont tutti tudnék most is mérni.... 😊
Helmut Zimmer
Imádom a magyar kutatók kifogásait, de ez volt eddig a legjobb az elmúlt 20 évben. Nem is értem még mindig hogy mit akart mondani a költő 😀
Gyurma Pappa
Mérni nyilván lehet, akár pontosan és szépen is, ahogy a csillag megy... Csak éppen lehet, hogy másnap, amikor megjelenik, már az ellenkezője sem igaz.
több mint 4 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 032 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
Valami establishment jogász tutti szétszálazza a jogi jelentéstartalmat az ATV-ben, és ezzel próbálja eljelentékteleníteni azt, ami az SMSben van, már ha ilyen van.
Helmut Zimmer
Karácsony a Klubrádióban nemrég azt mondta, hogy inkább most nem hozza nyilvánosságra. Talán majd máskor...
nagylaza
még egyszer bocs a tegnapiért!
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 174 — beers & Packers
Valami establishment jogász tutti szétszálazza a jogi jelentéstartalmat az ATV-ben, és ezzel próbálja eljelentékteleníteni azt, ami az SMSben van, már ha ilyen van.
Helmut Zimmer
Karácsony a Klubrádióban nemrég azt mondta, hogy inkább most nem hozza nyilvánosságra. Talán majd máskor...
több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 376 — Steelers fan
Mondhat bármit MZP, nekem továbbra is az a célom, hogy az ehhez hasonló dolgok ne valósulhassanak meg:  telex.hu/belfold/2021/10/13/polt-petert-is-csak-ketharmaddal-lehetne-levaltani-a-kormany-uj-javaslata-szerint
több mint 4 éve
Ez rohadt messziről így látszik, de én ehhez nem nagyon értek... viszont tutti tudnék most is mérni.... 😊
Helmut Zimmer
Imádom a magyar kutatók kifogásait, de ez volt eddig a legjobb az elmúlt 20 évben. Nem is értem még mindig hogy mit akart mondani a költő 😀
Gyurma Pappa
Leírtam a véleményemet, szegény Laza maradt alatta. Elnézést tőle.

Lehet, hogy azért, mert halom kommunista, meg illiberális egyetemmel vannak közös programjaink. Szentpétervári Egyetem 3 tudósa tud mérni... és ugyanaz jön ki nekik, mint Nekünk. Tsinghua kutatóinál ugyanez a helyzet.
Én tudom egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, ilyen szellemi elit mellett akár a CEU-t, akár a Fudant elkergetni, megengedhetetlen. Én több kínai vezető kínai egyetemmel dolgoztam. Amúgy nem a Fudan a legjobb kínai egyetem. Tsinghua, és a Peking is erősebb program, de a Fudan is annyira komoly, amit otthon önerőből összerakni...hát nem tudom.....

Mindegy, mert itt sem vagyok képben a deal tekintetében. Lehet, hogy ez nem lehetett volna sehogy sem jó. De én szomorú vagyok. A keresztlányom már most arra készül, hogy nálunk megy tovább. végülis itt egymástól pár lépésre van két igenjó suli, csak nem ez az ideális.
több mint 4 éve
 444.hu/2021/10/13/karacsony-gyurcsany-ferenc-is-probalt-mar-megzsarolni-ezt-sms-ben-szokta-megtenni?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=karacsony-gyurcsany-ferenc-is-probalt-mar-megzsarolni-ezt-sms-ben-szokta-megtenni
nagylaza
Erre ezt tudom idézni egy kolléga honlapjáról:

"A hatóság tagja és a hivatalos személy, továbbá, ha külön törvény előírja, a köztestület köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekményt – ha az elkövető ismert, annak megjelölésével – feljelenteni. Ennek elmulasztása csak akkor bűncselekmény, ha ezt a Btk. külön szankcionálja (például a vesztegetés feljelentésének az elmulasztása esetén vagy az hivatali visszaélést valósít meg, azaz a hivatalos személy azért szegi meg feljelentési kötelezettségét, hogy azzal másnak jogtalan hátrányt okozzon, vagy jogtalan előnyt szerezzen."
Amadeus
Ki beszélt bűncselekményről?
Jughead
"“Hosszú a listája azoknak a politikusoknak, akik megpróbáltak már megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán"

KG.
Amadeus
Engedd el a jogot néha, nekem is nehéz sokszor, de megéri. A zsarolás nem feltétlen bűncselekmény, jelen esetben pl. nem az.
Jughead
?

Lehet, hogy eltérő Btk. alapján praktizálunk.
Amadeus
Te is tudod, hogy nincs gondolatrendőrség, megmagyarázni meg mindent meg lehet.
technikailag a közalkalmazottakat sem fenyegették meg annak idején, hogy ha nem lépnek ki a mnyp-ból, akkor kirúgják őket, gyakorlatilag meg csak az nem értette, hogy de nagyon is ez a helyzet, aki nem tudott a sorok között olvasni.
de konkrétan leírva, ok-okozati szint felvázolásával semmi sem volt.
slowmotion
Vagyis nem történt zsarolás, csak politikai nyomásgyakorlás, amit egy jogilag képzetlen politikai aktor helytelen szóhasználattal így emelt a politikai kommunikációba.
Mint amikor valaki azt mondja, hogy támad Soros, Brüsszel vagy a migránsok. Ott sincs jogilag támadás, csak politikailag ez jobban hangzik.
Sobri Jóska
Azt gondolom, hogy más. A zsarolásnak van egy jól meghatározott jelentése a magyar (jogi) terminológiában. Ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy egy főpolgármesternek képben kell lennie - vagy minimum meg kell kérdeznie valakit, aki képben van - azzal, hogy mit jelent, ha ezt valakire kimondja a nyilvánosság előtt és, hogy egyáltalán kimondhat-e ilyet.

Itt mind a zsarolás, mind az esetleges kényszerítés - ami jelen esetben hivatalos személy kényszerítése lenne eljárásában? - egzaktabb, jogi szempontból minősíthető és minősítendő fogalmak.

A Soros támad fordulatról tudjuk mind a kontextusa, mind pedig a körülmények alapján, hogy egy metafora, hiszen a 92 éves Soros György nem fog egy emberként megindulni Magyarország ellen kapával kaszával. A Gyurcsány zsarol engem telefonon az már egy másik történet.
Amadeus
Szerintem meg a "zsarolás" jelenleg itt nem jogi terminológia elsősorban, hanem kampányeszköz (hogy milyen azt mindenki maga eldönti) . Ha annyi van leírva, hogy "ha nem lesz lebetonozva az Uri utca hátsó része, de villámgyorsan, akkor nem szavaz veled a frakció", az akkor is inkább egy történet elmesélésének az eszköze.

MZP keményen játszik, az eleje óta. Gerinek nincs hátraarc, szerintem. Lehet, eljött a lélektani pillanat, amikor egyre többen gondolják, hogy a bal oldali establishment mégsem örök. Lehet, hogy vérszag van, Valami establishment jogász tutti szétszálazza a jogi jelentéstartalmat az ATV-ben, és ezzel próbálja eljelentékteleníteni azt, ami az SMSben van, már ha ilyen van.

MZP tematizál, nem nagyon diverzifikáltan, de hatékonyan.
Helmut Zimmer
Tehát MZP-nek az a stratégiája, hogy Orbánabb lesz Orbánnál, és megcsinálja a Fideszt Orbán nélkül?

Hatékony tematizálás, stb, keményjáték, "csak kampányeszköz".

Kössz nem.

Értsétek meg végre, hogy amíg a "cél szentesíti az eszközt" lesz az alap attitűd, addig nem lesz tényleges rendszerváltás az országban. MZP nem megoldás, csak egy újabb tünet Orbán után.
Amadeus
Igen azt elfelejtettem írni, hogy úgy látom MZP-nek van valamiféle stratégiája, vagy terve. Jó hogy emlékeztettél rá! Kössz!

kb 60 másik dolgot fel tudok sorolni, ahhoz, hogy alapvetően változzanak a dolgok

Egyszer tényleg fejtsd ki, hogy mit jelent az hogy tényleges rendszerváltás. Mert, ha azt, hogy gráál lovagok hoznak etikus döntéseket, tiszta kézzel... az hát... egyre távolibbnak tűnik, de szerintem a bolygónk bármely pontjáról.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 505 — Lucas Scott
Helmut Zimmer
Gyurma Pappa
Arról h a válaszadó a hibás. Ezek után milyen nagy kedvem lenne neki válaszolni ha felhívna …

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.