Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 773 — #NoStress
Az élő vitaképesség egy speciális kommunikációs készség, ami fejleszthető, de le is épül / építhető, ha nem tartják karban. Nincs igazán köze a személy szellemi képességeihez. Lehet valaki rendkívül jól tájékozott, intelligens ember, aki nagyszerűen ír, de pocsék egy élő vitában. Vagy fordítva. Te vagy a kommunikációs szakember, de gondolom eddig igazat adsz nekem, ez így van.
peterk2005
Annyiban nem, hogy nem épül le a vitakészség, ha az ember nem lesz orvosilag is demens.
A vitakészséget ennyiben a humorérzékhoz hasonlítom. Aki a szellemi képességei birtokában van, az egyiket se tudja elveszejteni attól, hogy eltelik pár év, miniszterelnök lesz vagy mondjuk csóró vagy házas vagy beteg, stb.
Legfeljebb kedve nem lesz hozzá.
De mint képesség vagy készség nem tud "elmúlni", leépülni.
Olyan valóban sok van, aki jól ír de szarul beszél (pl. Uj Péter, akit személyesen is ismerek), meg olyan is, aki jól beszél, de szarul ír, bár ez ritkább, logikailag könnyen belátható.

Namost az már az én személyes véleményem, hogy Orbánnak nem az élő vita az erőssége.
peterk2005
Szerintem de.
Es igaz ez attól függetlenül, hogy lehet olyan, aki még nála is jobb.
De ez függ az eredményesség, hasznosság, vitanyerés méréstechnikájától is.
Pronyó tömeg, közönség pozitív reakciója, vagy egy másik tudós, szakmabeli meggyőzése, vagy információátadás ténye, stb.
Lehet egy vita során alulmaradsz a plebsz szemében, de választást nyersz, vagy lényegi infót közölsz, de lehet az is, hogy hülyeséget beszélsz, mégis szimpátiát keltesz magad vagy egy ügy iránt, ésatöbbi.
Összetett, sokrétű dolog ez, most így summázom pár sorban, de könyveket is írnak róla.

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 376
Hogy segíti a fidesz kampányát minden ilyen állásfoglalás? Én ugyanis erről írtam.
MC12
Jaaaa így olvasva tényleg sokkal jobb.

Wishful thinking, továbbra is állítom, hogy a meleg kérdés nem tesz jót a Fidesznek, és nagyon keveset hoz. Az hogy nincs más téma már korábban kifejtettem.
Gyurma Pappa
Szerintem meg az a vagyvezerelt gondolkodás amikor hülyének gondolod a komplett fideszes kampány csapatot, századvégestül, a köz számára nem nyilvános kutatási anyagostul, amik kifogyhatatlan pénzből készülnek. De a buták nem látják hogy a meleg ellenes kampány többet visz mint hoz 😊

Vagy csak te és és a baloldali értelmiség értékelitek túl azt a magyar társadalmat akinek a torkán le lehetett nyomni az elmúlt 11 év összes szarságát nade a melegellenesség az biztos nem megy át, és ezen majd jól veszít szavazatot a fidesz. Na ez a vágyvezérelt gondolkodás.
MC12
Oké. Biztos ezért kellett elővenni a fű legalizálását, mert működik a meleg téma. Tuti ezért kellett a Petíció is, mert jól lehet tematizálni ezzel. Most sem ők dobták fel, csak muszáj volt reagálni. A fű tipikus Chewbacca taktika

De hajrá, higyj amit akarsz.

Tudom, nem mondtam el elégszer, adatelemzésből éltem 5 évig. Hinni a gyermekeim "kifogásainak" szoktam, a magyar társadalomban nem.
Gyurma Pappa
Ha ez a kampány nem működne, akkor pont ugyanolyan gyorsan csavarták volna le, mint az internetadót, a vasárnapi boltzárat, vagy a börtön-tematikát. A Fidesz képes az önreflexióra, ha komoly szavazatveszteség lehetőségét vagy erőt lát maga előtt, erre elég sok példa van az elmúlt 11 évből. Namost ezt a kampányt nemhogy nem csavarták le, hanem az EGÉSZ 2022-es kampány a pedofília-ellenesség - lmbtq ellenesség - családvédelem hármasságra lesz felfűzve egy valag gazdasági osztogatással. Szerinted azért mert nincs más, szerintem meg azért, mert nem kell más. Ha működik valami minek változtatni rajta?

Amúgy egy valid érvelés lehet, hogy a Fidesz rosszul látja és majd nem találkozik ez az emberek valóságával és gondolataival, egyszer már besültek így, 2006-ban a "rosszabbul élünk" kampánnyal, holott a Rogán-Habony tandem váltig állította, hogy működni fog - nem működött.

De amíg ott azt egzaktul, egy mondattal meg lehetett cáfolni, mert az emberek egyszerűen jobban éltek mint négy éve, addig ez egy identitáspolitikai kérdés ahol nincs egzakt mondás. A magyar társadalomnak csak a 48%-a szerint illetik meg ugyanazok a jogok egy meleget mint egy heterót (Jóska linkje) tehát 52% szerint nem, ez pedig messze-messze több, mint a Fidesz támogatottsága. Mégha azt is gondoljuk, hogy ez a szám túlzás és mondjuk csak 45% szerint van így, az is 15%-al több, mint a kormánypárt támogatottsága. Szóval bőven van pool pótolni azt a néhány ezer, néhény 10 ezer esetleges elforduló Fideszes meleget/értelmiségit, aki emiatt nem szavaz a Fideszre (ebben én egyébként nem hiszek).

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mert ebből az lesz, hogy a magyar meleg párok kimennek Berlinbe összeházasodnak és hazajönnek ütni az asztalt, hogy márpedig legyenek itthon is hivatalosan házasként elismerve hiszen az EP is ezt támogatja - ami alaptörvény ellenes. És kész is az újabb identitás politikai csata. Ez pedig mindkét oldalnak megfelel. Mert ne legyenek kétségeink, az EP magasról szarik az lmbtq ügyekre, használja politikai fegyverként amikor kell és aki ellen kell, aztán ennyi.
MC12
ez nem így van.
magyar állampolgárnak kötelezően hazailag kell anyakönyveztetni (nagyon csúnya szóösszetétel, de ez a hivatalos szó, hogy "hazai anyakönyvezés") minden olyan anyakönyvi cselekményét, ami nem Magyarországon történik. ez törvényi kötelessége mindenkinek, neked is, nekem is.
ilyen hazai anyakönyvezésnél pedig tudomásom szerint meg kell felelni a magyar hatályos törvényeknek is. tehát ergó a fenti példád sem fordulhat elő, és pl az sem, hogy bki kirepül Egyiptomba, köt egy 2. házasságot, majd azt hazailag anyakönyvezteti.

ez sztem tényleg azokra vonatkozik, amiket Gyurma írt: ha saját országod jogaként házas vagy akkor másik EU-s tagállam ne szívasson.
csebi
A kettős állampolgár megteheti? És mi van a vegyes házasságokkal? (Eddig fel sem merült ez bennem, de a saját példám elgondolkoztatott. Én itthon "nőtlen" vagyok hivatalosan, nem "elvált". Legalábbis a papírjaimban ez van. Pedig angliában házasodtam. Csak aztán elváltam, és amikor haza költöztem, akkor nem b***kodtam itthon az adminisztrálgatással, mert minek, ha már elváltam. Ha nem váltam volna el és együtt jöttünk volna haza, akkor házas lennék itthon anélkül, hogy anyakönyveztetem? Vagy itt is be kellett volna jegyeztetnem? A volt feleségem született angol.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Csendben jelzem, hogy az Orbán-Gyurcsány vitát sem Orbán nyerte 2006-ban, hanem Gyurcsány. (Hazugsággal, az igaz.)
nagylaza
Azt a vitát ov kampánycsapata vesztette el istenigazából. Maga ov is vacilált végig, hogy tolják ezt a visszafogott, középosztálybeli polgár, kordzakó dolgot + rosszabbul élünk kampány, mint “puha” OV (kampánycsapat) vagy menni kell az emberek közé és “hard” ov. (Ov). Hallgatott a csapatra, visszafogta magát, ráadásul rossz volt a vita-stratégia, nem nézett Ferire amit az emberek túlnyomó többsége tiszteletlen dolognak vett, többek között. Gyurcsány meg ihletett napot fogott ki és valami elképesztő hitelesen hazudta végig az egész vitát. Szerintem élete teljesítménye volt amit se előtte se utána nem tudott megismételni (nyilvánosság előtt).
MC12
Pont ezért nyert Gyurcsány. 😊
Azért nemcsak Orbán echte politikus, jó politikusi képességekkel, Gyurcsányt se kell leírni, ő is penge, gyors, jól kommunikál.Sobri Jóska
Én egyiknek sem a kommunikációs vagy a gondolkodási képességét vontam kétségbe. Az élő vitaképesség egy speciális kommunikációs készség, ami fejleszthető, de le is épül / építhető, ha nem tartják karban. Nincs igazán köze a személy szellemi képességeihez. Lehet valaki rendkívül jól tájékozott, intelligens ember, aki nagyszerűen ír, de pocsék egy élő vitában. Vagy fordítva. Te vagy a kommunikációs szakember, de gondolom eddig igazat adsz nekem, ez így van.

Namost az már az én személyes véleményem, hogy Orbánnak nem az élő vita az erőssége. (Szerintem soha nem is volt igazán jó benne, emlékszem még a kezdeti időkre, fiatalon is rendszeresen kikapott élő vitában, Fideszen belüli vitákban is.) Abban jó, és abban mindig is jó volt, hogy ha összeszedheti a gondolatait, nem zavarja senki, és el is mondhatja vagy leírhatja úgy, ahogy ő azt érzi. Írásban, megírt szónoklatokban, vitaestekben ha nincs szabályok közé zárva, satöbbi. Emellett én azt látom rajta, hogy változik is, a hatalom és a kor türelmetlenebbé tette, nehezebben viseli az ellentmondást, stb. Ahogy itt korábban írta valaki, a napirend előtti válaszai is nagyon mások, mint évekkel ezelőtt. Fel lehet húzni, és akkor durvul is. De közben meg azt is gondolom, hogy tudja is ezt magáról, ez a fajta önképe a helyén van. Ezért nem is megy bele ilyen helyzetekbe, hacsak nem kényszerítik rá. (Az EU parlamenti vitákba is szerintem csak azért megy bele, mert haza beszél. Ha fontos lenne, hogy mit gondol a vitáiról az egyszeri francia polgár, akkor azt se vállalná. Egy hazai választási vitában nem a saját közönségét kellene meggyőznie, hanem a vacilláló, semlegeseket. Abban meg lehet verni. Több Fideszes is leveri, és az ellenzékben is többen képesek rá.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 435 — zászló zászló szív
Hogy segíti a fidesz kampányát minden ilyen állásfoglalás? Én ugyanis erről írtam.
MC12

Wishful thinking, továbbra is állítom, hogy a meleg kérdés nem tesz jót a Fidesznek, és nagyon keveset hoz. Az hogy nincs más téma már korábban kifejtettem.
Gyurma Pappa
Szerintem meg az a vagyvezerelt gondolkodás amikor hülyének gondolod a komplett fideszes kampány csapatot, századvégestül, a köz számára nem nyilvános kutatási anyagostul, amik kifogyhatatlan pénzből készülnek. De a buták nem látják hogy a meleg ellenes kampány többet visz mint hoz 😊

Vagy csak te és és a baloldali értelmiség értékelitek túl azt a magyar társadalmat akinek a torkán le lehetett nyomni az elmúlt 11 év összes szarságát nade a melegellenesség az biztos nem megy át, és ezen majd jól veszít szavazatot a fidesz. Na ez a vágyvezérelt gondolkodás.
MC12
Oké. Biztos ezért kellett elővenni a fű legalizálását, mert működik a meleg téma. Tuti ezért kellett a Petíció is, mert jól lehet tematizálni ezzel. Most sem ők dobták fel, csak muszáj volt reagálni. A fű tipikus Chewbacca taktika

De hajrá, higyj amit akarsz.

Tudom, nem mondtam el elégszer, adatelemzésből éltem 5 évig. Hinni a gyermekeim "kifogásainak" szoktam, a magyar társadalomban nem.

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 423
Mert ebből az lesz, hogy a magyar meleg párok kimennek Berlinbe összeházasodnak és hazajönnek ütni az asztalt, hogy márpedig legyenek itthon is hivatalosan házasként elismerve hiszen az EP is ezt támogatja - ami alaptörvény ellenes. És kész is az újabb identitás politikai csata. Ez pedig mindkét oldalnak megfelel. Mert ne legyenek kétségeink, az EP magasról szarik az lmbtq ügyekre, használja politikai fegyverként amikor kell és aki ellen kell, aztán ennyi.
MC12
ez nem így van.
magyar állampolgárnak kötelezően hazailag kell anyakönyveztetni (nagyon csúnya szóösszetétel, de ez a hivatalos szó, hogy "hazai anyakönyvezés") minden olyan anyakönyvi cselekményét, ami nem Magyarországon történik. ez törvényi kötelessége mindenkinek, neked is, nekem is.
ilyen hazai anyakönyvezésnél pedig tudomásom szerint meg kell felelni a magyar hatályos törvényeknek is. tehát ergó a fenti példád sem fordulhat elő, és pl az sem, hogy bki kirepül Egyiptomba, köt egy 2. házasságot, majd azt hazailag anyakönyvezteti.

ez sztem tényleg azokra vonatkozik, amiket Gyurma írt: ha saját országod jogaként házas vagy akkor másik EU-s tagállam ne szívasson.
csebi
Jaja.
Volt olyan kárpataljai ukrán-magyar kettős állampolgár kolléganőm, aki a szintén ukrán-magyar kettős állampolgár férjével kétszer házasodott, a magyar anyakönyvbe az egyik, az ukránba a másik került be. Végül az állásába került.
empty taxi
Istenem mekkora hülye volt.
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 209 — Lájkold a zsűrit!
MC12
ez nem így van.

csebi
Jaja.
Volt olyan kárpataljai ukrán-magyar kettős állampolgár kolléganőm, aki a szintén ukrán-magyar kettős állampolgár férjével kétszer házasodott, a magyar anyakönyvbe az egyik, az ukránba a másik került be. Végül az állásába került.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 773 — #NoStress
MC12

Gyurma Pappa

MC12
Egyrészt igazad van, nem a semmiből jött a homofóbia, és bizonyára inkább hoz, mint visz, különben nem jöttek volna elő ezzel.

g7.hu/adat/20191001/kevesebb-magyar-tamogatja-a-homoszexualisok-egyenloseget-mint-negy-eve/

index.hu/kulfold/eurologus/2019/09/24/egyre_tobb_magyart_zavarnak_a_melegek/

Másrészt 11 év alatt milyen identitáspolitikai (és nem gazdasági) döntése volt a Fidesznek, amivel a saját szavazóinak a minimum öt, de inkább tíz százalékával direktben kibaszott? (Többmillió embernél ugyanaz a melegek aránya bármilyen politikai tömbben.)
Szerintem ez az első.
És ha szorosan fej fej mellett van a két oldal, akkor egy választáson 1-2 százalék is számíthat. Szóval én is inkább a "visz"-re hajlok, vagy arra, hogy ha hoz is, annyit bizonyára nem mint amekkora türhőség.

több mint 4 éve
MC12

Gyurma Pappa

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott
MC12
ez nem így van.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
MC12

több mint 4 éve
 telex.hu/belfold/2021/09/14/europai-parlament-allasfoglalas-lmbtqi-europai-unio-magyarorszag-lengyelorszag

ha tényleg úgy gondoljuk hogy egyenlőek és egyenlő jogok illetik meg őket akkor szerintem ez nem kérdés
(polgári és nem egyházi házasságra gondolom, ahhoz az egyháznak van köze csak)

telex.hu/belfold/2021/09/15/gulyas-marihuanat-lehet-legalizalni-az-azonosnemuek-hazassagat-nem
de nem kell aggódni egyértelmű az álláspontjuk
Negritis
Ennél jobb ajándék nem kell a Fidesznek igy a kampány elején, még esetleg egészítsék ki azzal, hogy meleg párok hivatalosan is fogadhassanak örökbe és hogy a szexuális sokszínűséget már óvodában - iskola alsóban meg kell ismertetni a gyerekekkel = és kész is az újabb Fidesz 2/3-ad. (De lehet 4/5-öd lenne a vége)
MC12
Ja, csak az a vicces, hogy nem erről szól a az EP állásfoglalás, és nincs is ilyen szándékuk.

Csak hogy tiszta legyen az EP állásfoglalás arról szól, hogy az egyik országban hivatalosnak elfogadott házasságot a másik ország is fogadja el házasságként, és kezelje őket házasként. Tehát ha Hollandiában Jos és Karl összeházasodtak, és házassági vagyonközösségben élnek, és elköltöznek Portugáliába, majd Jos autóbalesetet szenved, akkor ne kelljen külön köröket futnia, hogy ők a jog szerint házasok voltak.

Tehát, amit MC ír az egy fantazmagória, és minden valóságot nélkülöz. Mivel sem tették kötelezővé az Unióban a melegházasságot. Tehát a folytatólagos whisful thinking az EP esetleges totális szellemi leépüléséről hiábavaló.

Értem, hogy posztigazság korszakában nem lényeg, hogy mi van valóban az állásfoglalásban, csak gondoltam segítek.

Ja, és egyébként még a Fidesz szavazók körében sem annyira megy a meleg téma, mint szerették volna. Szóval nyugi, nem ettől lesz 4/5-öd.
Gyurma Pappa
Mármint mi a fantazmagória? Hogy segíti a fidesz kampányát minden ilyen állásfoglalás? Én ugyanis erről írtam. Ez pedig nem fantazmagória hanem tény.

Csupán ironikusan megjegyeztem, hogy hogyan tudná az EP még jobban segíteni a Fidesz kampányát, az hogy szándékosan komolyan vetted és értetted félre az más kérdés.

Tehát csak hogy tiszta legyen, fantazmagória, amit Gyurma irt, sosem állítottam, hogy az ep állásfoglalásban ilyenek lennének, és hogy az ep erre készülne 😊 posztigazság ide vagy oda.

By the way, az ep szellemi leépüléséről egyébként hasznos lenne a folyamatos diskurzus merthogy zajlik, és talán ha nem identitáspolitikai kendővel akarnánk elfedni hogy a munkájuk 90% -a haszontalan és értelmetlen pótcselekvés, az hasznos volna.

több mint 4 éve
rokaur 876
 telex.hu/belfold/2021/09/15/gulyas-marihuanat-lehet-legalizalni-az-azonosnemuek-hazassagat-nem
Negritis
Nah, csak jo lenne mar abba az iranyba is mozdulni es tenyleg legalizalni.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott
 telex.hu/belfold/2021/09/14/europai-parlament-allasfoglalas-lmbtqi-europai-unio-magyarorszag-lengyelorszag

ha tényleg úgy gondoljuk hogy egyenlőek és egyenlő jogok illetik meg őket akkor szerintem ez nem kérdés

Negritis
Ennél jobb ajándék nem kell a Fidesznek igy a kampány elején, még esetleg egészítsék ki azzal, hogy meleg párok hivatalosan is fogadhassanak örökbe és hogy a szexuális sokszínűséget már óvodában - iskola alsóban meg kell ismertetni a gyerekekkel = és kész is az újabb Fidesz 2/3-ad. (De lehet 4/5-öd lenne a vége)
MC12
Ja, csak az a vicces, hogy nem erről szól a az EP állásfoglalás, és nincs is ilyen szándékuk.

Csak hogy tiszta legyen az EP állásfoglalás arról szól, hogy az egyik országban hivatalosnak elfogadott házasságot a másik ország is fogadja el házasságként, és kezelje őket házasként. Tehát ha Hollandiában Jos és Karl összeházasodtak, és házassági vagyonközösségben élnek, és elköltöznek Portugáliába, majd Jos autóbalesetet szenved, akkor ne kelljen külön köröket futnia, hogy ők a jog szerint házasok voltak.

Tehát, amit MC ír az egy fantazmagória, és minden valóságot nélkülöz. Mivel sem tették kötelezővé az Unióban a melegházasságot. Tehát a folytatólagos whisful thinking az EP esetleges totális szellemi leépüléséről hiábavaló.

Értem, hogy posztigazság korszakában nem lényeg, hogy mi van valóban az állásfoglalásban, csak gondoltam segítek.

Ja, és egyébként még a Fidesz szavazók körében sem annyira megy a meleg téma, mint szerették volna. Szóval nyugi, nem ettől lesz 4/5-öd.
Gyurma Pappa
amúgy ilyen szempontból utána kellene néznem jobban, de ha jól tudom akkor EU-n belül biztosan köteles mki elfogadni a másik tagállam által kiállított házassági anyakönyvi kivonatot, talán van vmien hágai egyezmény is ez ügyben, aminek mki a tagja (mi csak fenntartással a származási hely miatt) legalábbis rémlik vmi a konzuli tanulmányokból. aztán lehet, hogy rosszul emlékszem, nyugodtan ki lehet javítani.

btw: elég megtévesztő (már megint) ebben az összes szalagcím, nyilatkozat stb.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve

Negritis
MC12

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 944 — The Mathematician

Negritis
MC12
nem vagyok benne biztos hogy a homofób vonal lesz olyan erős mint a migráns
előbbivel sokkal több a személyes tapasztalata az embereknek míg utóbbit könnyű misztifikálni

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve

Negritis

több mint 4 éve
 24.hu/kulfold/2021/09/14/oraatallitas-europa-unio-csehorszag/

idióták, pont hogy azt kellett volna meglépniük hogy döntenek valamelyik mellett aztán a többi is rábólint

több mint 4 éve

több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 938 — Így remélem megfelelek nektek.....
Kádár korszak reload csak más köntösbe 😊
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 861
csak úgy szép csendben

www.portfolio.hu/deviza/20210914/eldolt-gigantikus-adossagot-vett-ma-fel-a-magyar-allam-500636
r.baggio
Gondoltam rá tegnap, hogy belinkelem, de aztán rájöttem, hogy igazából semmi extra nincs benne, mert folyamatosan vesszük fel a hiteleket, ha nem is ekkora nagyságrendben.
Csak ők ezt el tudják adni a választóiknak, mert nagyrészüknek fogalma sincs, mi a különbség a hitelfelvétel és a kövénykibocsájtás között.
Ma egyébként még 1 MRD eurókötvény-t is eladunk, újabb 350 Mrd Ft hitel érkezik..
Valamiből fizetni kell majd a gyerekesek szja visszafizetését...
Ha már az államadósság ellen folytatott küzdelem csúfosan megbukott, utánam az özönvíz...
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 115 — Cowboys fan
csak úgy szép csendben

www.portfolio.hu/deviza/20210914/eldolt-gigantikus-adossagot-vett-ma-fel-a-magyar-allam-500636
r.baggio
ebből:
figyelemre méltó költségvetési költekezésre (0,7 milliárd euró, kb. 240 milliárd forint) is megteremtené a fedezetet.

Ez lehet például a nyugdíjkiegészítéssel, nyugdíjprémiummal kapcsolatos őszi kiadás is, amelyek a gyors gazdasági növekedés és magas infláció miatt váltak szükségessé, vagy akár a reptér megvásárlásával kapcsolatos kiadásokat is takarhat.Portfolio
na ja. vagy jön az osztogatás. úgyis már itt az ideje egy újabb kör Bözsinek...
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 423
csak úgy szép csendben

r.baggio
Szépen körbe értünk.
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 709
Ez nekünk jár, csak a libsik és bolsik adósítják el az országot választások előtt.
Ideje lenne leváltani mindkettőt.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 712 — no es importante
csak úgy szép csendben

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal