Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 943 — The Mathematician
 www.youtube.com/watch?v=Ky5bq1k_QmE
Negritis
ha tcs nyeri a zuglói előválasztást, akkor onnantól nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy nálunk a demokrácia jelen formájában működésképtelen
r.baggio
pedig ha tippelnem kellene ő fog nyerni, és igen zugló akkor megérdemli amit kap

Negritis
Tóth Csaba itt egészen szimpatikus volt, nem találtam semmi hibát abban, ami tőle elhangzott.
nagylaza
jaja sikerült egy olyan performanszt tolnia ami után nem akarom felképelni

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 376
A Karácsony-interjú a Partizánon (podcast, nem a vágott) megmutatja, hogy Főpolg. úr bármennyire is nem egy szint OV-vel, magasan veri a Fegyőr - Pálnikás - MárkiZay vonalat itt, és a Jakab-Dobrev páros undormányos mutatványát Zsoltinál.

Jól nyilatkozott, összeszedett volt, nyugodt tónusban kommunikált de azért kicsúszott néhány káromkodás ott ahol pontosan a helye volt, elismerte, hogy hol hibázott a múltjában (többé-kevésbé) és bebizonyította, hogy mint elemző igenis jó meglátásai vannak.

Persze azért voltak "Karácsonyos" mondások is, látványosan nem tudott mit kezdeni a Tóth Csaba-ügyekkel - amik ugye neki helyi ügyek voltak - , ezeket viszont le tudta úgy zárni, hogy szarul ne jöjjön ki belőle, és hát a közhelyeken kívül nagyon nem tudta megindokolni, miért is támogatja, főleg amikor Marci egy valag ténnyel szembesítette, hogy mint OGY képviselő, egyszerűen értelmezhetetlen a munkája.

És az egész mszp-dk szaros ügyeket se nagyon tudta, akarta védeni inkább menekült a dologból, és azért itt Marci is puhább volt, a kelleténél jobban nem feszegette.

Egyébként Marci teljesen korrekt volt, belekérdezett abba amibe kellett, számonkérte amiben lehetett és volt néhány erősebb kérdés is (zuglói szociális modell, városliget pl.), szóval abszolút nem simogatta (pedig köztudomásúan Karácsony párti)

Szóval összességében Karácsony jól jött ki az interjúból, ebből nem lesz közröhej mint Fegyőréből vagy botrány mint Márkiéból, a minimumot bőven-bőven túlteljesítette, már-már rendes politikus matériának nézett ki, ami az én számból mint az ilyen karaktereket őszintén megvető nagy szó 😊 3 órás nem alákérdezős interjú, különösebben nagy hiba nélkül. Ez a profizmus.
MC12
MZP-vel mi a baj?
Kenny
Nekem személy szerint elég sok bajom van vele, de itt most kifejezetten a Partizán min.elnök jelölti interjúban nyújtott teljesítményére reflektáltam, ahogy ugyan mondott néhány jó dolgot, meg ügyeset, de a gyerekverés propagálásával még ebben az álszemérmes magyar társadalomban se lehet komoly támogatásra szert tenni. Arról nem is beszélve, hogy görcsösen védte, hogy hát mit tehet ő arról, hogy a veje adta be a legjobb ajánlatot arra az önkormányzati pályázatra amit ő irt ki mint polgármester 😊 - miközben ahol éri üti a fideszt a nepotizmus miatt. Csak hogy a nagyobb bakikat mondjam poltikai szempontból.
MC12
A Fidesz nem szavazta meg a rokonok kizárását a hódmezővásárhelyi közbeszerzésekből
 hvg.hu/gazdasag/20210423_fidesz_hodmezovasarhely_marki_zay_peter
nagylaza
És? Miben menti ez Márki-Zajt? Vagy komolyan el kéne hinni, hogy bár csak tehetett volna valamit ellene, de az az álnok rokon csak pályázott, és hogy hogy nem, pont ő adta a legjobb ajánlatot, ezért kénytelen szerződni vele az önkormányzat? 😊
Ha a szereplőket nem olvasod bármelyik fideszes önkormányzat&NER rokon Co. lehetne a leírásban😊 “nem akartak szerződni Tiborczal, de hogy hogy nem, pont ő adta a legjobb ajánlatot ezért kénytelen szerződni vele az önkormányzat, bárcsak tehettek volna valami…”

Továbbra sem az a baj, hogy szerződtek, hanem az, hogy egy nappal előtte szétfröcsögte a médiát hogy fideszes nepotizmus így megy úgy, aztán amikor nála nyer a rokon, az sajnálatos körülmény ahol szegény Péter tulajdonképpen áldozat 😊
MC12
1. MZP közlése szerint a sógora adta a legolcsóbb ajánlatot. (Fideszéknél jellemzően máshogy működik: 1/a a sors különös szeszély folytán úgy alakul, hogy csak egy ajánlat marad a placcon, 1/b van ugyan több ajánlat, de tartalmi okokra hivatkozva nem a legolcsóbb győz, hanem az, amit a rokon/haver/pártkatona adott be, 1/c nemes egyszerűséggel megkerülik a közbeszerzési eljárást, lásd pl:  atlatszo.hu/2018/11/06/palyaztatas-nelkul-kerultek-meszaros-lorinc-gyerekei-cegehez-az-altala-vezetett-focialapitvany-sokmilliardos-tao-tamogatasai/)
2. Nem milliárdokról vagy 100 milliárdokról beszélünk, hanem pitiáner 3 millióról. Életszerű MZP érvelése, aki azt mondta, nem örült, hogy a sógora is pályázott: tudta, hogy ezért polgármesterként támadni fogják. A politikai kockázat nyilvánvalóan nagyobb volt, mint a sógor által elnyert 3 millió.
3. Ezzel együtt én is azt gondoltam, amikor néztem a Partizán-interjút, hogy barátom, nem sajnálkozni kell, és széttárni a kezedet, hanem olyan szabályokat alkotni, amelyek tiltják, hogy a polgármester és más helyi döntéshozók/potentátok közeli hozzátartozói önkormányzati megbízásokhoz juthassanak. Pozitívumnak tartom, hogy - akár magától, akár mások tanácsára - ezt MZP is felismerte. Jobb későn, mint soha.
nagylaza
Neked sokmindenben igazad van, de alapvetően nem erről beszéltem. Az első kommentemben arra utaltam, hogy Fegyőr és Márki-Zayal szemben Karácsony olyan interjút adott mit nem lehet ellene fordítani. Nem véletlen, hogy 3 napja kint van és semmi érdemleges nem született belőle.

Márki politikai kommunikációs szempontból hibázott amikor a gyerekverést elfogadhatónak és a szülői eszköztár releváns részének tekintette, sőt. És hibázott ebben az ügyben is nyilvánvaló okok miatt. Miután kijött az interjú balról - jobbról üttötték hogy gyerekverő és nepotista. Ezek pedig nem egy sikeres interjú következményei 😊

Én személy szerint megbékéltem már azzal, hogy a nepotizmus a politika leválaszthatatlan része, úgy kell felfogni mint hogy az ég kék, a fű zöld, a politikusok rokonai meg tendereket nyernek - te meg jó esetben igen jó pénzért megcsinàlod helyettük 😉

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 764 — #NoStress
De ha elmagyarazod nekem hogyan jöhetne létre talán fogadnék is egy értelmesebb oddsal.
samu09
A Partizán állandó nézőjeként azt gondolom, hogy Marci alapvetően korrekt.
Orbánt felkészültebbnek tartom, mint bárki mást a politikában, szakmailag is, politikailag is, kommunikációs szempontból is.
Még akkoris, ha ezt a nagyközönségnek ritkán mutogatja.
Ő nem hülye, nem elefántcsonttoronyban él, csak a végletekig pragmatikus.
Így ha a választas előtt pár héttel egált, vagy szoros állást mérnek, vagyis számít még, hogy mi törtenik, akkor megéri számára a vita, mert veszíteni nem tud rajta, hisz legrosszabb esetben kihozza egálra, de nyerni tud, jópár olyan szavazót, aki amúgy nem menne el, de egy ilyen történés után hátha. Mozgosítani lehet vele, és Orbán szeret mozgosítani, a 2002-es második forduló előtt kb. egyedül majdnem megfordította.

Tehát sok a "ha", de alakulhat úgy, hogy megéri neki.
És ha már vita, akkor számára Marci a legjobb, aki még sose beszélhetett vele, és aki mindig az intellektusra reagál, és tudja, hogy ő nem mehet neki Orbánnak, mivel "aki felülkerekedik az alulmarad", a nézői szimpátia átfordul.
Illetve bárki is lesz Orbán kihívója, az is a NER része (Dobrev is, Karácsony is), vagyis tőlük igazából nem kell tartania, teljesen másokhoz beszélnének alapvetően.
A sok "ha" miatt úgy vélem egy akármilyen vita esélye most kb. 25 százalék az, hogy ez a Partizánban legyen kb. 6,25%.
1:4-hez és 1:16-hoz.
De nyilván ezek nem állandó oddsok, pár het, hónap alatt változik.
Szóval ha fogadni akarsz ezekkel az oddsokkal (vagy számodra jobbakkal), akkor hajrá. 😊

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 173 — beers & Packers
A Karácsony-interjú a Partizánon (podcast, nem a vágott) megmutatja, hogy Főpolg. úr bármennyire is nem egy szint OV-vel, magasan veri a Fegyőr - Pálnikás - MárkiZay vonalat itt, és a Jakab-Dobrev páros undormányos mutatványát Zsoltinál.

Jól nyilatkozott, összeszedett volt, nyugodt tónusban kommunikált de azért kicsúszott néhány káromkodás ott ahol pontosan a helye volt, elismerte, hogy hol hibázott a múltjában (többé-kevésbé) és bebizonyította, hogy mint elemző igenis jó meglátásai vannak.

Persze azért voltak "Karácsonyos" mondások is, látványosan nem tudott mit kezdeni a Tóth Csaba-ügyekkel - amik ugye neki helyi ügyek voltak - , ezeket viszont le tudta úgy zárni, hogy szarul ne jöjjön ki belőle, és hát a közhelyeken kívül nagyon nem tudta megindokolni, miért is támogatja, főleg amikor Marci egy valag ténnyel szembesítette, hogy mint OGY képviselő, egyszerűen értelmezhetetlen a munkája.

És az egész mszp-dk szaros ügyeket se nagyon tudta, akarta védeni inkább menekült a dologból, és azért itt Marci is puhább volt, a kelleténél jobban nem feszegette.

Egyébként Marci teljesen korrekt volt, belekérdezett abba amibe kellett, számonkérte amiben lehetett és volt néhány erősebb kérdés is (zuglói szociális modell, városliget pl.), szóval abszolút nem simogatta (pedig köztudomásúan Karácsony párti)

Szóval összességében Karácsony jól jött ki az interjúból, ebből nem lesz közröhej mint Fegyőréből vagy botrány mint Márkiéból, a minimumot bőven-bőven túlteljesítette, már-már rendes politikus matériának nézett ki, ami az én számból mint az ilyen karaktereket őszintén megvető nagy szó 😊 3 órás nem alákérdezős interjú, különösebben nagy hiba nélkül. Ez a profizmus.
MC12
MZP-vel mi a baj?
Kenny
Nekem személy szerint elég sok bajom van vele, de itt most kifejezetten a Partizán min.elnök jelölti interjúban nyújtott teljesítményére reflektáltam, ahogy ugyan mondott néhány jó dolgot, meg ügyeset, de a gyerekverés propagálásával még ebben az álszemérmes magyar társadalomban se lehet komoly támogatásra szert tenni. Arról nem is beszélve, hogy görcsösen védte, hogy hát mit tehet ő arról, hogy a veje adta be a legjobb ajánlatot arra az önkormányzati pályázatra amit ő irt ki mint polgármester 😊 - miközben ahol éri üti a fideszt a nepotizmus miatt. Csak hogy a nagyobb bakikat mondjam poltikai szempontból.
MC12
A Fidesz nem szavazta meg a rokonok kizárását a hódmezővásárhelyi közbeszerzésekből
nagylaza
És? Miben menti ez Márki-Zajt? Vagy komolyan el kéne hinni, hogy bár csak tehetett volna valamit ellene, de az az álnok rokon csak pályázott, és hogy hogy nem, pont ő adta a legjobb ajánlatot, ezért kénytelen szerződni vele az önkormányzat? 😊
Ha a szereplőket nem olvasod bármelyik fideszes önkormányzat&NER rokon Co. lehetne a leírásban😊 “nem akartak szerződni Tiborczal, de hogy hogy nem, pont ő adta a legjobb ajánlatot ezért kénytelen szerződni vele az önkormányzat, bárcsak tehettek volna valami…”

Továbbra sem az a baj, hogy szerződtek, hanem az, hogy egy nappal előtte szétfröcsögte a médiát hogy fideszes nepotizmus így megy úgy, aztán amikor nála nyer a rokon, az sajnálatos körülmény ahol szegény Péter tulajdonképpen áldozat 😊
MC12
1. MZP közlése szerint a sógora adta a legolcsóbb ajánlatot. (Fideszéknél jellemzően máshogy működik: 1/a a sors különös szeszély folytán úgy alakul, hogy csak egy ajánlat marad a placcon, 1/b van ugyan több ajánlat, de tartalmi okokra hivatkozva nem a legolcsóbb győz, hanem az, amit a rokon/haver/pártkatona adott be, 1/c nemes egyszerűséggel megkerülik a közbeszerzési eljárást, lásd pl:  atlatszo.hu/2018/11/06/palyaztatas-nelkul-kerultek-meszaros-lorinc-gyerekei-cegehez-az-altala-vezetett-focialapitvany-sokmilliardos-tao-tamogatasai/)
2. Nem milliárdokról vagy 100 milliárdokról beszélünk, hanem pitiáner 3 millióról. Életszerű MZP érvelése, aki azt mondta, nem örült, hogy a sógora is pályázott: tudta, hogy ezért polgármesterként támadni fogják. A politikai kockázat nyilvánvalóan nagyobb volt, mint a sógor által elnyert 3 millió.
3. Ezzel együtt én is azt gondoltam, amikor néztem a Partizán-interjút, hogy barátom, nem sajnálkozni kell, és széttárni a kezedet, hanem olyan szabályokat alkotni, amelyek tiltják, hogy a polgármester és más helyi döntéshozók/potentátok közeli hozzátartozói önkormányzati megbízásokhoz juthassanak. Pozitívumnak tartom, hogy - akár magától, akár mások tanácsára - ezt MZP is felismerte. Jobb későn, mint soha.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
MC12
Az a probléma, hogy szerintem ezek nem hibák ma Magyarországon. Szeretném, ha azok lennének, de szerintem nem azok. Borkai sem abba bukott bele, hogy félrekúrt. És homofób törvényt is lehet írni úgy, hogy közben ereszcsatornán menekül valaki. Interpretáció kérdése. Sajnos. (Szerintem MZP éppen úgy fogalmazza ezeket meg, ahogy azt a magyar gyomor sajnos be is veszi. Szerintem nem, hogy nem bukik rajta, hanem még lehet, hogy szavazatot is nyer vele. Akkor is, ha neked és nekem nem veszi be a gyomrunk. Mi úgysem vagyunk döntési helyzetben, mi nem számítunk. 😊 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
 telex.hu/belfold/2021/09/13/toth-csaba-nem-megy-el-a-partizanba-hadhazyval-vitazni-es-feljelenti-gulyas-martont

Ezért a faszért a Fidesznek meg kéne mozdulnia Zuglóban.
csipkelli
Gondoltam erről írok hosszabban.

Tóth Csaba esete tökéletesen megmutatja, hogy miért tudott újrázni a Fidesz kétszer is kétharmaddal.
Amikor az alapvetően ellenzéki szavazó Tóthról hall, olvas, akkor vajon mit gondol?
Hogy minden ellenzéki ilyen lenne?
Hogy mindegyik ellenzéki szerint kérdésekkel provokál az újságíró, hogy mindegyik bíróságra citál civileket, hogy mindegyik seggbebaszatja a pártbéli ellenfelét, hogy mindegyik korrupt, klientúraépítő kiskirály illetve ennyire tenyérbemászóan hülye lenne?
Kizárt.
Elintézi azzal, hogy Tóth egy hasznos hülye, hozza a körzetet a Fidesz ellen, a többi biztos jobb, a többi nem nyilvánvalóan korrupt, a többi nem ostoba, a többi nem ásatott el senkit.
Mindegy milyen Tóth, de legalább nem fideszes, így egynek elmegy.

És pont ez a Fidesz-szavazó logikája is, amikor Borkai szexvideót néz, vagy Kósa Lajos okfejtéseket hallgat, vagy Rogán helikpterezéséről, Szijjártó yachtozásáról, vagy Lölőről hall, amiről azt hiszi a másikoldali szimpatizáns, hogy kizárt, hogy ezek ne vegyék el a fideszes kedvét a Fideszre szavazástól, de nem veszik, mert legalább nem komcsi, nem bolsi, nem Gyurcsány, egynek elmegy.

És ez a Tóth-jelenség mutatja meg, hogy alapvetően a fideszszavazók törzse és az ellenzéki szavazók törzse teljesen ugyanolyan, teljesen hasonlóképpen lát, gondol, szavaz, csak az egyik ide a másik oda.
És ezért kurva nehéz a modern, posztmodern politika, mert ezeket a teljesen hasonlóan működő tömegembereket kell meggyőzzék, hogy az ő oldaluk vonzóbb, mint a másik oldal, miközben valójában mindegyik ugyanolyan.
Ezért kell identitásalapon politizálni, mindenféle "nemlétező" szempontok alapján (ki miként viszonyul a nemlétező migránsokhoz, mennyire szimpatizál a soha meg nem valósuló Európai Egyesült Államokkal, mennyire hisz egy 90 éves öregember sátáni szándékaiban, vagy az óvodákban a kisfiúk pöcsét fertőtlenítés nélkül tövig harapó dragqueenektől) felosztani, rostálni a szavazókat, a többieket, mert valójában érdemi szempontok alapján nincs különbség az oldalak között, csak a plakátok (plakátemberek) szintjén, de az meg teljesen képlékeny, pikkpakk változhat.
Sobri Jóska
Igazad is van, meg nem is. Amit itt leírtál, az a pártok bázis szavazóira igaz. Ők valóban így gondolkodnak. És az is igaz, hogy a politika éppen azért tesz meg mindent, hogy identitás alapon politizáljon, hogy szélesítse ezt a tábort, növelje a döntésképtelenek számát. Mert abban is igazad van, hogy ez a két réteg lényegében nem dönt semmiről. Könnyen vagy picit nehezebben, de bármit lenyel, a szavazata pedig be van kalkulálva, nem változik, kvázi környezeti paraméter.

De a szavazóknak bő egy harmada nem ilyen. Ebben a harmadban is van mindenféle ember. Van olyan is, akinek Tóth Csaba akad a torkán, van olyan is akinek Borkai, van olyan is aki egyikről sem hall, mert nem is érdekli, viszont érdekli a saját képviselője, vagy bár nem politizál, nincs is elkötelezve, de elhiszi, hogy a határat vaskapuval kell lezárni különben tele lesz az ország migránssal. Vagy elhiszi, hogy Orbán kiviszi az országot az EU-ból, ésatöbbi. A lényeg, hogy a választók egy jelentős részének (az is lehet, hogy a legnagyobb blokk a szavazók között) nincs előre eldöntött szavazata. Ezek a választók döntik el a szavazásokat, mert ők valóban döntenek. Lehet, hogy nevetséges indokok alapján, de ők döntenek. A másik halmaz nem dönt semmiről.

Lényeg a lényeg, hogy bár identitás politika viszi a prímet, bár a social media uralja a közbeszédet, bár kétpercben kell politikai programokat hirdetni, de
1. Nyerni úgy lehet, ha a döntésről lemondó "bázis táboron" felül sikerül azoknak a többségét megszólítania, akik döntenek valami alapján,
2. Nem mindegyik ugyanolyan. Az, hogy egyik sem tökéletes, mindegyiknek vannak fekélyei, mindegyik nagyjából ugyanazokkal a PR eszközökkel próbál szavazatokat gyűjteni, nem teszi őket egyformává mindenben. Én is iszom kávét, te is iszol kávét, én is káromkodok időnként, biztos, hogy te is káromkodsz időnként, én is kötök olyan kompromisszumot ügyféllel a munkában amire nem vagyok büszke, te is kötsz ilyent biztosan, de ettől nem leszünk egyformák. Egy csomó dologban különbözőek maradunk. A politikában ráadásul eleve az megkülönbözteti a (tipikusan) két rivalizáló felet, hogy az egyik általában kormányról, hatalommal a kezében fut bele a választásba, a másik meg éppen ellenzékből, hatalom nélkül. Ez még akkor is különbséget jelent a kettő között (sőt, minél inkább hasonlítanak egymásra, annál inkább ez a különbség lesz a fontosabb), ha más különbséget nagyítóval is nehéz lenne találni.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve

MC12
MZP-vel mi a baj?
Kenny
MC12
nagylaza

több mint 4 éve
Negritis
Tóth Csaba itt egészen szimpatikus volt, nem találtam semmi hibát abban, ami tőle elhangzott.
több mint 4 éve

MC12
MZP-vel mi a baj?
Kenny
MC12
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 711 — no es importante
Negritis
ha tcs nyeri a zuglói előválasztást, akkor onnantól nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy nálunk a demokrácia jelen formájában működésképtelen

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve

MC12
MZP-vel mi a baj?
Kenny

több mint 4 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 456 — Omar's Coming Yo!

MC12
MZP-vel mi a baj?

több mint 4 éve

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 943 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 514 — I like the Texans, I like who we are
van annyira huncut, hogy bele fog állni egybe, akár a Partizánon is.
Sobri Jóska
fogadás?
csebi
Mehet simán, ha találunk korrekt oddsokat.
Szerinted mi a legit odds arra, hogy lesz vita, és mi arra, hogy a Partizánon?
1:4 és 1:16?
Sobri Jóska
Partizán, 1:1
csebi
Úgy erzed, hogy 50 százalék az esélye, hogy elmegy Orbán Marcihoz?
Vagy úgy, hogy tollas a hátam? 😊
Sobri Jóska
te mondtad, hogy van annyira huncut, nem én 😊
csebi
Én bízok benne, remélem, szeretném.
Imádnám ha Orbán beszélne Marcival bármilyen felállásban.

De a fogadás az pénzről szól. Te se fogadnál teljesen rossz oddsokkal, az oviban volt minden fogadás 1:1.
Olyan oddsot kell találni, amiről mindkét fél úgy véli, hogy számára pluszEV.
Az 1:1 nyilván neked az, az 1:100 nyilván nekem lenne.
Nem keresünk a kettő között valami megjátszhatót?
Sobri Jóska
ne bohóckoggyunkmá, adod vagy nem adod naccájú
sutianap
Ha nem, akkor nyúl vagyok, tudom.
Én is cukkoltam oviban a forrófejűeket, vicces volt mi hülyeségre rá lehetett venni valakit, az "akkor nyúl vagy" kifejezéssel.
Szívesen fogadok korrekt oddsal, mert szeretek fogadni, de se nyúl, se madár nem vagyok, hogy egy uszkve 5-7 százalékos kimenetelre úgy fogadjak, mint egy 50 százalékosra.
Írtam, az "Orbán a Partizánban" kimenetelre szerintem jelenleg az 1:16 a korrekt odds. Ami azt jelenti kb. mindkét oldalról játszható. (De pl. ha Fekete-Győr vagy Karácsony lesz az ellenzék jelöltje, akkor 1:12 is belefér, ha MZP -aki ellen tuti nem kell Orbánnak vita- akkor még az 1:25 is necces, ha meg Jakab vagy Dobrev -akik eleve nem mennek Marcihoz- akkor az 1:50-hez is merész.)
Csebi szerint az 1:1 a reális. Szerintem ő nem fogadni akar és pénzt nyerni, lecsapva egy kis +EV-re, hanem csak nem tartja valószínűnek, hogy Orbán elmegy Marcihoz. Hát valószínűnek én sem, de hátha, drukkolok, hogy megtörtenjen.
Sobri Jóska
Te látod át és érted meg itt többek között a legjobban Orbán működését. Tizenéve nem vitázott miniszterelnök választás előtt, akkor is vicc volt, azóta nem ismeri el méltó ellenfélnek az őt vitára hívókat. Most mégis úgy látod, csak mert közös jelölttel indul az ellenzék, nemcsak hogy vitába szállna vele, de egyenesen a mai ellenzéki média kormányra legveszélyesebb orgánumában, a Partizánban tenné meg. Ha maga a jelölt hülye is lenne beforgatni Orbánt, Marci azért megizzasztaná. Egy ilyenből egyszerűen nem jönne ki győztesen főleg az elmúlt tíz évben kialakított buborékja miatt.
De ha elmagyarazod nekem hogyan jöhetne létre talán fogadnék is egy értelmesebb oddsal.
több mint 4 éve
Sobri Jóska
fogadás?
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi

De a fogadás az pénzről szól. Te se fogadnál teljesen rossz oddsokkal, az oviban volt minden fogadás 1:1.
Sobri Jóska
sutianap
Ha nem, akkor nyúl vagyok, tudom.
Én is cukkoltam oviban a forrófejűeket, vicces volt mi hülyeségre rá lehetett venni valakit, az "akkor nyúl vagy" kifejezéssel.
Szívesen fogadok korrekt oddsal, mert szeretek fogadni, de se nyúl, se madár nem vagyok, hogy egy uszkve 5-7 százalékos kimenetelre úgy fogadjak, mint egy 50 százalékosra.
Írtam, az "Orbán a Partizánban" kimenetelre szerintem jelenleg az 1:16 a korrekt odds. Ami azt jelenti kb. mindkét oldalról játszható. (De pl. ha Fekete-Győr vagy Karácsony lesz az ellenzék jelöltje, akkor 1:12 is belefér, ha MZP -aki ellen tuti nem kell Orbánnak vita- akkor még az 1:25 is necces, ha meg Jakab vagy Dobrev -akik eleve nem mennek Marcihoz- akkor az 1:50-hez is merész.)
Csebi szerint az 1:1 a reális. Szerintem ő nem fogadni akar és pénzt nyerni, lecsapva egy kis +EV-re, hanem csak nem tartja valószínűnek, hogy Orbán elmegy Marcihoz. Hát valószínűnek én sem, de hátha, drukkolok, hogy megtörtenjen.

több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
Sobri Jóska
fogadás?
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi

Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Sobri Jóska
fogadás?
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott
Sobri Jóska
fogadás?
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska

Szerkesztette: csebi

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Sobri Jóska
fogadás?
csebi
Sobri Jóska
csebi

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott
Sobri Jóska
fogadás?
csebi
Sobri Jóska

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
 telex.hu/belfold/2021/09/13/toth-csaba-nem-megy-el-a-partizanba-hadhazyval-vitazni-es-feljelenti-gulyas-martont

Ezért a faszért a Fidesznek meg kéne mozdulnia Zuglóban.
csipkelli
Gondoltam erről írok hosszabban.

Tóth Csaba esete tökéletesen megmutatja, hogy miért tudott újrázni a Fidesz kétszer is kétharmaddal.
Amikor az alapvetően ellenzéki szavazó Tóthról hall, olvas, akkor vajon mit gondol?
Hogy minden ellenzéki ilyen lenne?
Hogy mindegyik ellenzéki szerint kérdésekkel provokál az újságíró, hogy mindegyik bíróságra citál civileket, hogy mindegyik seggbebaszatja a pártbéli ellenfelét, hogy mindegyik korrupt, klientúraépítő kiskirály illetve ennyire tenyérbemászóan hülye lenne?
Kizárt.
Elintézi azzal, hogy Tóth egy hasznos hülye, hozza a körzetet a Fidesz ellen, a többi biztos jobb, a többi nem nyilvánvalóan korrupt, a többi nem ostoba, a többi nem ásatott el senkit.
Mindegy milyen Tóth, de legalább nem fideszes, így egynek elmegy.

És pont ez a Fidesz-szavazó logikája is, amikor Borkai szexvideót néz, vagy Kósa Lajos okfejtéseket hallgat, vagy Rogán helikpterezéséről, Szijjártó yachtozásáról, vagy Lölőről hall, amiről azt hiszi a másikoldali szimpatizáns, hogy kizárt, hogy ezek ne vegyék el a fideszes kedvét a Fideszre szavazástól, de nem veszik, mert legalább nem komcsi, nem bolsi, nem Gyurcsány, egynek elmegy.

És ez a Tóth-jelenség mutatja meg, hogy alapvetően a fideszszavazók törzse és az ellenzéki szavazók törzse teljesen ugyanolyan, teljesen hasonlóképpen lát, gondol, szavaz, csak az egyik ide a másik oda.
És ezért kurva nehéz a modern, posztmodern politika, mert ezeket a teljesen hasonlóan működő tömegembereket kell meggyőzzék, hogy az ő oldaluk vonzóbb, mint a másik oldal, miközben valójában mindegyik ugyanolyan.
Ezért kell identitásalapon politizálni, mindenféle "nemlétező" szempontok alapján (ki miként viszonyul a nemlétező migránsokhoz, mennyire szimpatizál a soha meg nem valósuló Európai Egyesült Államokkal, mennyire hisz egy 90 éves öregember sátáni szándékaiban, vagy az óvodákban a kisfiúk pöcsét fertőtlenítés nélkül tövig harapó dragqueenektől) felosztani, rostálni a szavazókat, a többieket, mert valójában érdemi szempontok alapján nincs különbség az oldalak között, csak a plakátok (plakátemberek) szintjén, de az meg teljesen képlékeny, pikkpakk változhat.

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 358
Szóval mit vártál?
peterk2005
Vitát. Egy sor ügy van, amiben nincs egyetértés közöttük, ami teljesen rendben van, csak akkor derüljön ki az ellenzéki szavazók számára is, hogy mit hogyan látnak. Egy példa: Márki-Zay és Fegyőr is említette az euró bevezetését, akkor tessék elmondani, miért fontos ez szerintük. Mit profitálna belőle a gazdaság? Jelenleg mik az akadályai, egy kormányváltás esetén mik lennének? Merre kell az ügyben elindulni? Több lesz-e a nyugdíja a nagyszüleimnek, többet fog-e érni, ha euró lesz?

Iskolarendszerben sem értenek feltétlenül egyet, mert odáig rendben van, hogy a KLIK-et szántsuk be a retekbe, de akkor aztán hogyan tovább? Fejtse ki Karigeri, miért lenne jó az önkormányzati fenntartás, fejtse ki Jakab, hogyan számolná fel a szegregációt az oktatásban, satöbbi.bergerdani
Ezek a kérdések mind teljesen rendben vannak. Engem is érdekel az euro bevezetése, de irreális elvárás, hogy egy elnökjelölti vitára kapjunk erre választ. Ha érdekel, meg kell hallgatni külön MZP-t és Fegyőrt. Megjegyzem, én meghallgattam, és ugyanúgy, ahogy Orbán sem tudta értelmesen elmondani, hogy miért nem volt időszerű X évvel ezelőtt (mert volt olyan periódus, amikor tényleg nem volt az), ugyanúgy MZP-n sem érzem, hogy el tudná mondani, hogy most miért igen. Nem ért hozzá eléggé. Ezeket a dolgokat Orbán bankelnöke vagy pénzügyminisztere tudja elmondani egy mélyinterjúban, illetve MZP/Fegyőr/ az ellenzék leendő bankelnöke vagy pénzügyminisztere tudná. Mert nincs rá három mondatos vagy két perces válasz. Az euro bevezetése olyan fiskális, monetáris követelményeket támaszt, amiket egy miniszterelnök sosem fog megfogalmazni részleteiben. Arról nem is beszélve, hogy gazdasági növekedési feltételei is vannak - szerintem legalábbis -, aminek meg gazdaság-szerkezeti feltételei - értsd át kell állítani a hazai gazdaságot a gyártószalagról/bérmukáról, a magasabb hozzáadott értéket termelő ágazatokra, amihez oktatástól elkezdve rengeteg mást is át kell alakítani, mert jelenleg gyártószalagra termel az is, és ennek a gyártószalag szerkezetnek a növekedési / GDP potenciálja lényegesen gyengébb, mint a magasabb hozzáadott értékkel bíró szerkezeté. Ami meg azzal a veszéllyel fenyeget, hogy az az euro, ami a német, francia pénzügyi viszonyokra lett kitalálva, a magyarra egyáltalán nem, több bajt okoz, mint hasznot hajt hogyha nem tudjuk magasabb növekedéssel kompenzálni azokat a hátrányokat, amikkel fiskális, monetáris szempontból kénytelenek vagyunk szembe nézni. A szlovákoknak is csak azért jött be az euro - mert bejött nekik -, mert magas (a miénként jóval magasabb) gazdasági növekedéssel tudták a hátrányokat kompenzálni. És egyúttal csökkenteni is őket.

Na ezt egy elnökjelölti vitában nincs ember, aki kifejti. (Nem ezt, mert amit leírtam, az is egy elnagyolt baromság, felesemigaz, négyszer ennyi helyre lenne szükség csak a kivonatos indoklásra is). Egy elnökjelölti vitának nem ez a dolga. Nincs is ott aki képes lenne rá egyébként. (Ami nem baj, ha megvan rá az emberük, aki igen.) De ha lenne is, akkor meg tíz nézőből kilent öt perc után elkapcsolna, mert dögunalmasnak találná. De a te személyes igényeidet, kérdőjeleidet persze megértem. Csak szerintem rossz helyen keresed rájuk a választ.
peterk2005
Vagy épp azért nem érdemes beszélni róla, mert ellentmondásos a téma, és igazából még a nagyon européer poltikus is elgondolkozik azon, hogy jelen gazdasági szerkezet mellett ki kell-e engednie a kezéből a saját valutában rejlő monetáris lehetőségeket.
Elég annyit mondani, hogy bevezetjük, ha a feltételek adottak. Ha meg azok adottak lesznek, akkor meg kb mindegy, hogy euró vagy forint van, mert teljesen más gazdaságszerkezet lesz itt.
több mint 4 éve
Másrészt annak a választói rétegnek, akiknél szóba jöhet, hogy rászavaznak erre a szivárvány - Jóska kedvéért fos - koalícióra
peterk2005
Én ilyet ugyan sose mondtam, számomra a moslék-koalíció volt a frappáns és találó, hiszen abban van összeöntve minden össze nem tartozó hulladék, maradék, és így alkot egy nagy igénytelen, disznóknak való trutyit.
De mivel nagylaza megkért, hogy ne így használjam, és mivel közismerten szenzibilis, kooperatív és kedves vagyok, azóta nem használtam egyszer sem. Nem lehet, hogy az idő előrehaladtával, ahogy látod ezt a sok dilettáns vagy ósdi vagy ostobán harsány kellemetlen hülyét, a tudatalattid mondja ezt neked az én hangomon?
Sobri Jóska
Elképzelhető. 😊 De inkább csak egyszerűen nem emlékeztem a jelződre, a szivárvány meg manapság mást is jelent, és nekem éppen ezért nem is tetszik az elnevezése. Nem akarom, hogy a homofób téma legyen a centrumban a választásokon. Azzal nem lehet nyerni az ellenzéknek.
peterk2005
Ellenzék, ellenzéki koalíció.
Egyértelmű lett mostanra, hogy kiket, miként takar, már nem igazán kell továbbjelzőzni, ezt szépen megcsinálták, eléggé markánsan körberajzolták magukat.
Ha valaki az ellenzékről beszél, akkor a hallgató a hatpárti, kormányelleni együttműködést érti alatta az MMM-el kiegészülve, mindenféle Mi Hazánk vagy Munkáspárt nélkül.
Ez egy kimondottan jól sikerült pozícionálás volt.

több mint 4 éve
Másrészt annak a választói rétegnek, akiknél szóba jöhet, hogy rászavaznak erre a szivárvány - Jóska kedvéért fos - koalícióra
peterk2005
Én ilyet ugyan sose mondtam, számomra a moslék-koalíció volt a frappáns és találó, hiszen abban van összeöntve minden össze nem tartozó hulladék, maradék, és így alkot egy nagy igénytelen, disznóknak való trutyit.
De mivel nagylaza megkért, hogy ne így használjam, és mivel közismerten szenzibilis, kooperatív és kedves vagyok, azóta nem használtam egyszer sem. Nem lehet, hogy az idő előrehaladtával, ahogy látod ezt a sok dilettáns vagy ósdi vagy ostobán harsány kellemetlen hülyét, a tudatalattid mondja ezt neked az én hangomon?
Sobri Jóska
Elképzelhető. 😊 De inkább csak egyszerűen nem emlékeztem a jelződre, és nekem sem tetszik a szivárvány elnevezés. (A szivárványnak manapság van egy másik jelentéstartalma, és nem akarom, hogy az legyen a választási témák centrumában. A homofób sztorival nem lehet nyerni az ellenzéknek.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond