Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Ez a Tompos nagy koponya, kb. a legfelkészültebb jelölt az összes eddig vitát együttvéve. Fegyőr orgánuma az övé egy az egyben, Momentumos, viszont jó (nem kicsit, nagyon) Andriskával ellentétben.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Élőben az első kettő kell. Odamész. Leszavazol. Nincs ok regisztrálni, hisz regisztrálnak a helyszínen. 😊Igen, megtaláltam azóta köszi!!...de azt hiszem (ebben se vagyok biztos, mert eddig nem foglalkoztam ennyire ezzel az egésszel), hogy csak ha neten szavazok, akkor szükséges mindez. Én inkább személyesen veszek majd részt, az hitelesebb 😊Klaci79Korábban mondtad, hogy nem kell regisztrálni az ellenzéki előválasztáshoz. Kell. Lakcímkártya, személyazonosító igazolvány, kamerakép a beazonosításhoz. De gondolom már szembejöttek neked is ezek a követelmények.
Sobri Jóska
Klaci79
Isten őrizz, hogy leírjam, ha holnap reggel szerveznének egy vitat az ellenzéki jelöltek között, csak Dobrev helyett most Feri menne be, agyonverné a mezőnyt 😊Ezzel vitáznék.
MC12
Szerintem Karácsony az elmúlt hónapokban kimondottan jó benyomást kelt a médiában, pont azt a karaktert hozza akire a nem pártos szavazó szívesen lecseréli Orbánt. (Ez nem Karácsony valós eredményeinek vagy tetteinek a méltatása, pusztán a médiamegjelenéseinek a summája.)
Szimpatikus benyomást kelt, ezt Gyurcsány nem tudná hozni, így nem ő nyerne Karácsony ellen, vagyis nem ő váltana ki nagyobb szimpátiát. De persze ha arra gondolsz, hogy Gyurcsány pengébb vagy gecibb, azt aláírom.
több mint 4 éve
Isten őrizz, hogy leírjam, ha holnap reggel szerveznének egy vitat az ellenzéki jelöltek között, csak Dobrev helyett most Feri menne be, agyonverné a mezőnyt 😊Pont ezért nyert Gyurcsány. 😊Csendben jelzem, hogy az Orbán-Gyurcsány vitát sem Orbán nyerte 2006-ban, hanem Gyurcsány. (Hazugsággal, az igaz.)Azt a vitát ov kampánycsapata vesztette el istenigazából. Maga ov is vacilált végig, hogy tolják ezt a visszafogott, középosztálybeli polgár, kordzakó dolgot + rosszabbul élünk kampány, mint “puha” OV (kampánycsapat) vagy menni kell az emberek közé és “hard” ov. (Ov). Hallgatott a csapatra, visszafogta magát, ráadásul rossz volt a vita-stratégia, nem nézett Ferire amit az emberek túlnyomó többsége tiszteletlen dolognak vett, többek között. Gyurcsány meg ihletett napot fogott ki és valami elképesztő hitelesen hazudta végig az egész vitát. Szerintem élete teljesítménye volt amit se előtte se utána nem tudott megismételni (nyilvánosság előtt).
nagylaza
MC12
Azért nemcsak Orbán echte politikus, jó politikusi képességekkel, Gyurcsányt se kell leírni, ő is penge, gyors, jól kommunikál.
Klaci79Sobri Jóska
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Igen, megtaláltam azóta köszi!!...de azt hiszem (ebben se vagyok biztos, mert eddig nem foglalkoztam ennyire ezzel az egésszel), hogy csak ha neten szavazok, akkor szükséges mindez. Én inkább személyesen veszek majd részt, az hitelesebb 😊Pont ezért nyert Gyurcsány. 😊Csendben jelzem, hogy az Orbán-Gyurcsány vitát sem Orbán nyerte 2006-ban, hanem Gyurcsány. (Hazugsággal, az igaz.)Azt a vitát ov kampánycsapata vesztette el istenigazából. Maga ov is vacilált végig, hogy tolják ezt a visszafogott, középosztálybeli polgár, kordzakó dolgot + rosszabbul élünk kampány, mint “puha” OV (kampánycsapat) vagy menni kell az emberek közé és “hard” ov. (Ov). Hallgatott a csapatra, visszafogta magát, ráadásul rossz volt a vita-stratégia, nem nézett Ferire amit az emberek túlnyomó többsége tiszteletlen dolognak vett, többek között. Gyurcsány meg ihletett napot fogott ki és valami elképesztő hitelesen hazudta végig az egész vitát. Szerintem élete teljesítménye volt amit se előtte se utána nem tudott megismételni (nyilvánosság előtt).
nagylaza
MC12
Azért nemcsak Orbán echte politikus, jó politikusi képességekkel, Gyurcsányt se kell leírni, ő is penge, gyors, jól kommunikál.
Klaci79Korábban mondtad, hogy nem kell regisztrálni az ellenzéki előválasztáshoz. Kell. Lakcímkártya, személyazonosító igazolvány, kamerakép a beazonosításhoz. De gondolom már szembejöttek neked is ezek a követelmények.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Szokás szerint túlzásba esel.www.youtube.com/watch?v=Ky5bq1k_QmEha tcs nyeri a zuglói előválasztást, akkor onnantól nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy nálunk a demokrácia jelen formájában működésképtelen
Negritis
r.baggio
Miért lenne működésképtelen? Pont ez a demokrácia lényege, hogy aki több szavazatot kap az nyer. És ennyi.
Illetve ha tudsz jobbat, szívesen elolvasom.
Bár az én mindennapjaimban tök lényegtelen ki a kerület ogy-i képviselője, de én zuglóiként azt mondom, hogy sokkal inkább Tóth, mint Hadházy. Hadházynál tenyérbemászóbb, dilettánsabb, károsabb hülyét keveset lehet most a teljes ellenzéki oldalon találni. Tóth profi politikus, Hadházy egy önjelölt igazságosztó, akinek se koncepciója, se arány-, se realitásérzéke, se pragmatikus működése nincs, és mi köze Zuglóhoz?! Míg Tóth ezer szállal, emberrel, céggel kötődik.
Sőt, ha nyer az ellenzék, akkor az ellenzékhez, az ellenzéki potentátokhoz is kötődik, míg Hadházyt az ellenzékben is mindenki egy hasznos/haszontalan hülyének tartja.
Ha akkora májer nyomja le az előválasztáson Tóthot.
Valamint a Partizánban se mondott Hadházy semmi konkrétumot, csak nyökögött, makogott, utalgatott.
Ahol pár hónapja Tóth egy profi benyomását keltette.
Miért szavazna bárki is Hadházyra, támogatná őt, akinek számít is a dolog? (Ellenzéki politikus, kerületi lakos, stb.)
több mint 4 éve
Pont ezért nyert Gyurcsány. 😊Csendben jelzem, hogy az Orbán-Gyurcsány vitát sem Orbán nyerte 2006-ban, hanem Gyurcsány. (Hazugsággal, az igaz.)Azt a vitát ov kampánycsapata vesztette el istenigazából. Maga ov is vacilált végig, hogy tolják ezt a visszafogott, középosztálybeli polgár, kordzakó dolgot + rosszabbul élünk kampány, mint “puha” OV (kampánycsapat) vagy menni kell az emberek közé és “hard” ov. (Ov). Hallgatott a csapatra, visszafogta magát, ráadásul rossz volt a vita-stratégia, nem nézett Ferire amit az emberek túlnyomó többsége tiszteletlen dolognak vett, többek között. Gyurcsány meg ihletett napot fogott ki és valami elképesztő hitelesen hazudta végig az egész vitát. Szerintem élete teljesítménye volt amit se előtte se utána nem tudott megismételni (nyilvánosság előtt).
nagylaza
MC12
Klaci79Korábban mondtad, hogy nem kell regisztrálni az ellenzéki előválasztáshoz. Kell. Lakcímkártya, személyazonosító igazolvány, kamerakép a beazonosításhoz. De gondolom már szembejöttek neked is ezek a követelmények.
több mint 4 éve
És hatalmi - politikai szempontból nagyon okosan becsukta ezt a kiskaput 😊Na, igen. Akkor még két forduló volt. Aztán OV-nek, amikor 2010-ben kétharmadot szerzett, eszébe jutott, hogy négy évvel korábban majdnem neki is sikerült fordítania...Csendben jelzem, hogy az Orbán-Gyurcsány vitát sem Orbán nyerte 2006-ban, hanem Gyurcsány. (Hazugsággal, az igaz.)Azt a vitát ov kampánycsapata vesztette el istenigazából. Maga ov is vacilált végig, hogy tolják ezt a visszafogott, középosztálybeli polgár, kordzakó dolgot + rosszabbul élünk kampány, mint “puha” OV (kampánycsapat) vagy menni kell az emberek közé és “hard” ov. (Ov). Hallgatott a csapatra, visszafogta magát, ráadásul rossz volt a vita-stratégia, nem nézett Ferire amit az emberek túlnyomó többsége tiszteletlen dolognak vett, többek között. Gyurcsány meg ihletett napot fogott ki és valami elképesztő hitelesen hazudta végig az egész vitát. Szerintem élete teljesítménye volt amit se előtte se utána nem tudott megismételni (nyilvánosság előtt).
nagylaza
Nem véletlen, hogy a második forduló előtt olyan országjárás és népelés volt hogy csak na, sehol egy kordzakó meg magasztos gondolatok, bekapcsolt a “hard ov” de akkor már késő volt.
MC12
nagylaza
több mint 4 éve
Na, igen. Akkor még két forduló volt. Aztán OV-nek, amikor 2010-ben kétharmadot szerzett, eszébe jutott, hogy négy évvel korábban majdnem neki is sikerült fordítania...Csendben jelzem, hogy az Orbán-Gyurcsány vitát sem Orbán nyerte 2006-ban, hanem Gyurcsány. (Hazugsággal, az igaz.)Azt a vitát ov kampánycsapata vesztette el istenigazából. Maga ov is vacilált végig, hogy tolják ezt a visszafogott, középosztálybeli polgár, kordzakó dolgot + rosszabbul élünk kampány, mint “puha” OV (kampánycsapat) vagy menni kell az emberek közé és “hard” ov. (Ov). Hallgatott a csapatra, visszafogta magát, ráadásul rossz volt a vita-stratégia, nem nézett Ferire amit az emberek túlnyomó többsége tiszteletlen dolognak vett, többek között. Gyurcsány meg ihletett napot fogott ki és valami elképesztő hitelesen hazudta végig az egész vitát. Szerintem élete teljesítménye volt amit se előtte se utána nem tudott megismételni (nyilvánosság előtt).
nagylaza
Nem véletlen, hogy a második forduló előtt olyan országjárás és népelés volt hogy csak na, sehol egy kordzakó meg magasztos gondolatok, bekapcsolt a “hard ov” de akkor már késő volt.
MC12
több mint 4 éve
Csendben jelzem, hogy az Orbán-Gyurcsány vitát sem Orbán nyerte 2006-ban, hanem Gyurcsány. (Hazugsággal, az igaz.)Azt a vitát ov kampánycsapata vesztette el istenigazából. Maga ov is vacilált végig, hogy tolják ezt a visszafogott, középosztálybeli polgár, kordzakó dolgot + rosszabbul élünk kampány, mint “puha” OV (kampánycsapat) vagy menni kell az emberek közé és “hard” ov. (Ov). Hallgatott a csapatra, visszafogta magát, ráadásul rossz volt a vita-stratégia, nem nézett Ferire amit az emberek túlnyomó többsége tiszteletlen dolognak vett, többek között. Gyurcsány meg ihletett napot fogott ki és valami elképesztő hitelesen hazudta végig az egész vitát. Szerintem élete teljesítménye volt amit se előtte se utána nem tudott megismételni (nyilvánosság előtt).
nagylaza
több mint 4 éve
Csendben jelzem, hogy az Orbán-Gyurcsány vitát sem Orbán nyerte 2006-ban, hanem Gyurcsány. (Hazugsággal, az igaz.)
több mint 4 éve
orbán már egy parlamenti azonnali kérdések órájában is remegő pofával válaszolgat, egy vitában most is csak zagyválna össze-vissza, Meggyesi-gyurcsók is bealázta, a Horn vita is kevés lett volna neki, amit anno nem vettek komolyan a szocik a biztos győzelem tudatában, és csak a választási 2 fordulós rendszernek és torgyán országra szabadításának árán tudtak nyerni úgy, hogy nem is kaptak több szavazatot.Csak ha minden kötél szakad és nagyobb lenne a hátrány, akkor próbálkozna egy ilyen vitával.
Akkor meg már tökmindegy lenne vlsz.
több mint 4 éve
Nem értetted amit írtam.Szerintem meg most esett át a ló túloldalára az Orbán csodálatod. Ha Marci belemegy, hogy csak azért hogy a miniszterelnök a műsorában legyen elfogadja az előre megírt konfliktusmentes kérdéseket, akkor ellenzéki szavazókat otthon tarthat majd. A parlamentben meg a kormanyinfon olyan válaszd adhat egy kérdésre amilyet akar, tétje nincs. De ha mellébeszél egy éles miniszterelnök jelölti vitán egy ellenzéki médiumban az már vereség. A Fidesz kormány messziről kerüli az ellenzéki médiát és a nyílt párbeszédet nem kormánypárti médiával. Ha úgy mérik ki hogy szoros, majd megtobb pénzt osztanak vagy nem 70 ukrán lesz bejelentve egy lakcímre hanem száz.Ja, ha olyan "vitára" gondolsz, mint a kormányinfó, akkor azt szerintem még kezdeményezni is fogja. 😀Rajtad, mint vitázón áll, hogy olyan lesz vagy sem.
peterk2005
De azt a flottságra, képbenlévőségre, szabatos, egzakt, panelmentes, de nem teljesen passzoló válaszolásra írtam példának.
Hogy attól, hogy érdemben nagyközönség előtt nem igazán csinálja, még nem kopott meg Orbán vitakészsége.
Orbánt simán ki lehet hozni a sodrából, csak pár jó mondatot kell a szemébe mondani. Nem számít, hogy hogyan készítik fel. Őt már nem kell felkészíteni egyébként sem, csak tényanyagból legfeljebb, mert mindent ezerszer hallott már a tanácsadóitól. Tudja, csak éppen betartani nem tudja már. A hatalom a legokosabb, legtaktikusabb embert is kicsinálja. Saját magamon is észre veszem, hogy teljesen máshogy viszonyultam az alkalmazottaimhoz a kezdeti időkben, és most. Nem egyszer bánom meg utólag, hogy úgy beszéltem, úgy viselkedtem, amit egyébként utálok. A hatalom rombol, na.Szerinted, mert megint a saját példádra támaszkodsz, egy szűk mintából általánosítasz.
peterk2005
Rengeteg példa van arra, hogy a hatalom (mondjuk cégvezetői, intézményvezetői, csapatvezetői, stb.) szinteken nem rombol (igen, én meg ismerek ilyen emberből jópárat), és rühellheted Orbánt, de fenntartom, hogy ő egy -hogy az alapfelvetéshez kapcsolódjunk- Marci, Dobrev vagy Marci, Karácsony hármasban lezajló diskurzusból nem jönne ki egyértelműen rosszul, sőt hajlok arra, hogy jól jönne ki, bevonhatna a passzívak közül szavazókat, senkit nem veszítene el a sajátjai közül, sőt mozgósítana.
Sobri Jóska
Próbálok rájönni miért akarsz fogadni olyanról, ami a Fidesz politikájával teljesen szembemegy. Hacsak nem tudsz valami infót de akkor az egész fogadás csalás lenne.
samu09
Nem kell Marcinak belemennie semmibe, azt kérdez, amit csak akar, ahogy szokott. (Nyiván a durván személyeskedő kérdésektől eltekintve.)
Egyszerűen az ilyen moderált vitahelyzetek kontextusa más, mint egy oknyomozásé, ahol megkérdezheted ugyanazt tízszer, átfogalmazva, amíg ki nem ugrasztasz valami nyulat valami bokorból, és akkor az az egy kérdés/válasz marad a kész anyagban, de egy politikai vita közegében a kitérő válaszokat is akceptálni kell, ha az egyik fél a kérdező számára nem megfelelő választ ad, azt kicsit erőltetheti, de ennyi, nem olyan a helyzet, hogy fél órán keresztül csak azt kérdezze mondjuk Orbántól, hogy Lölő a strómanja e, miközben ezt elég szépen feltárták a Partizánban, és mégsincs rá lehetőség.
De ez erősen szakmai dolog, sok köze a politikához nincs, inkább riporteri-, kérdezési technika, illetve újságíróetikai kérdések egyik oldalról, míg másik oldalról kommunikációs-, improvizációs készség, felkészültség, rutin.
több mint 4 éve
Szerintem meg most esett át a ló túloldalára az Orbán csodálatod. Ha Marci belemegy, hogy csak azért hogy a miniszterelnök a műsorában legyen elfogadja az előre megírt konfliktusmentes kérdéseket, akkor ellenzéki szavazókat otthon tarthat majd. A parlamentben meg a kormanyinfon olyan válaszd adhat egy kérdésre amilyet akar, tétje nincs. De ha mellébeszél egy éles miniszterelnök jelölti vitán egy ellenzéki médiumban az már vereség. A Fidesz kormány messziről kerüli az ellenzéki médiát és a nyílt párbeszédet nem kormánypárti médiával. Ha úgy mérik ki hogy szoros, majd megtobb pénzt osztanak vagy nem 70 ukrán lesz bejelentve egy lakcímre hanem száz.Ja, ha olyan "vitára" gondolsz, mint a kormányinfó, akkor azt szerintem még kezdeményezni is fogja. 😀Rajtad, mint vitázón áll, hogy olyan lesz vagy sem.
peterk2005
De azt a flottságra, képbenlévőségre, szabatos, egzakt, panelmentes, de nem teljesen passzoló válaszolásra írtam példának.
Hogy attól, hogy érdemben nagyközönség előtt nem igazán csinálja, még nem kopott meg Orbán vitakészsége.
Orbánt simán ki lehet hozni a sodrából, csak pár jó mondatot kell a szemébe mondani. Nem számít, hogy hogyan készítik fel. Őt már nem kell felkészíteni egyébként sem, csak tényanyagból legfeljebb, mert mindent ezerszer hallott már a tanácsadóitól. Tudja, csak éppen betartani nem tudja már. A hatalom a legokosabb, legtaktikusabb embert is kicsinálja. Saját magamon is észre veszem, hogy teljesen máshogy viszonyultam az alkalmazottaimhoz a kezdeti időkben, és most. Nem egyszer bánom meg utólag, hogy úgy beszéltem, úgy viselkedtem, amit egyébként utálok. A hatalom rombol, na.Szerinted, mert megint a saját példádra támaszkodsz, egy szűk mintából általánosítasz.
peterk2005
Rengeteg példa van arra, hogy a hatalom (mondjuk cégvezetői, intézményvezetői, csapatvezetői, stb.) szinteken nem rombol (igen, én meg ismerek ilyen emberből jópárat), és rühellheted Orbánt, de fenntartom, hogy ő egy -hogy az alapfelvetéshez kapcsolódjunk- Marci, Dobrev vagy Marci, Karácsony hármasban lezajló diskurzusból nem jönne ki egyértelműen rosszul, sőt hajlok arra, hogy jól jönne ki, bevonhatna a passzívak közül szavazókat, senkit nem veszítene el a sajátjai közül, sőt mozgósítana.
Sobri Jóska
Próbálok rájönni miért akarsz fogadni olyanról, ami a Fidesz politikájával teljesen szembemegy. Hacsak nem tudsz valami infót de akkor az egész fogadás csalás lenne.
több mint 4 éve
szerinted kaptak volna közelebb engedélyt?és vajon rájönnek addig a megoldásra?Ezen a héten lesz.'sztmicsináltak? megszállták végül a bástyát?
Biztos hatásos ellentüntetés lesz 😀 A helyismeret nélkülieknek mondom, hogy itt van közte egy elég komoly mennyiségű épület is.
Gyurma Pappa
slowmotion
Gyurma Pappa
slowmotion
több mint 4 éve
és vajon rájönnek addig a megoldásra?Ezen a héten lesz.'sztmicsináltak? megszállták végül a bástyát?
Biztos hatásos ellentüntetés lesz 😀 A helyismeret nélkülieknek mondom, hogy itt van közte egy elég komoly mennyiségű épület is.
Gyurma Pappa
slowmotion
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Ja, ha olyan "vitára" gondolsz, mint a kormányinfó, akkor azt szerintem még kezdeményezni is fogja. 😀Rajtad, mint vitázón áll, hogy olyan lesz vagy sem.
peterk2005
peterk2005
több mint 4 éve
Ja, ha olyan "vitára" gondolsz, mint a kormányinfó, akkor azt szerintem még kezdeményezni is fogja. 😀Na én egyáltalán nem sajnálnám meg Orbánt mikor valódi kérdésekre kellene válaszolnia de csak besül, mert a homofób törvény, fudan, Mészáros témakörben egy Partizánban nem tudna mismásolni mert Marci keményen belekérdez.Na, ha szerinted nem lesz vita, akkor adhatsz 16-t 1 ellen, de akár 20-t vagy 100-t is, hiszen tuti nyersz. Nemde?
Ezért nem lesz egyáltalán vita, mert ha a valóság a téma, nem amit a Fidesz kommunikál tíz éve, akkor az már szavazatot vinne el.
samu09
Orbán csinálhat egy vitán bármit (mivel kommunikációval foglalkozom, ezért tudom, hogy a legjobb riporter se tudja előidézni, hogy egy jól felkészített riportalany besüljön, hiszen milliónyi technika van arra, hogyan adjon szabatos, egzakt választ, ami ugyan nem teljesen passzol a kérdéshez, de a nézőnek, hallgatónak nem fog feltűnni, mégcsak panelekre se kell támaszkodni, emlékezz vissza valamelyik Orbános kormányinfóra, teljesen flott és laza volt a pasi, amilyennek a világ tízezer leggazdagabb emberébe tartozó politikusnak lennie kell), te nem sajnálod meg, te ellenzéki szavazó vagy, nem neked szól egy Dobrev-Orbán vita. Ahogy nem is a fidesz-szavazóknak.Sobri Jóska
Orbánt simán ki lehet hozni a sodrából, csak pár jó mondatot kell a szemébe mondani. Nem számít, hogy hogyan készítik fel. Őt már nem kell felkészíteni egyébként sem, csak tényanyagból legfeljebb, mert mindent ezerszer hallott már a tanácsadóitól. Tudja, csak éppen betartani nem tudja már. A hatalom a legokosabb, legtaktikusabb embert is kicsinálja. Főleg, ha a hatalom a mindene és egy controll freak. Én alapból utálom a hatalmat, utálok benne lenni is, és ennek ellenére saját magamon is észre veszem, hogy máshogy viszonyultam az alkalmazottaimhoz a kezdeti időkben, és most. Nem egyszer bánom meg utólag, hogy úgy beszéltem, úgy viselkedtem, amit egyébként utálok. Hiába tudom ez, hiába tudom a mondat kimondása előtt is, hogy nem kéne kimondani, időnként mégis megteszem. Hát még egy olyan ember, aki él és hal azért, hogy nála legyen a hatalom, az ővé legyen a döntő szó.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ezen a héten lesz.'sztmicsináltak? megszállták végül a bástyát?
Gyurma Pappa
slowmotion

több mint 4 éve
'sztmicsináltak? megszállták végül a bástyát?
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Na én egyáltalán nem sajnálnám meg Orbánt mikor valódi kérdésekre kellene válaszolnia de csak besül, mert a homofób törvény, fudan, Mészáros témakörben egy Partizánban nem tudna mismásolni mert Marci keményen belekérdez.Na, ha szerinted nem lesz vita, akkor adhatsz 16-t 1 ellen, de akár 20-t vagy 100-t is, hiszen tuti nyersz. Nemde?
Ezért nem lesz egyáltalán vita, mert ha a valóság a téma, nem amit a Fidesz kommunikál tíz éve, akkor az már szavazatot vinne el.
samu09
Orbán csinálhat egy vitán bármit (mivel kommunikációval foglalkozom, ezért tudom, hogy a legjobb riporter se tudja előidézni, hogy egy jól felkészített riportalany besüljön, hiszen milliónyi technika van arra, hogyan adjon szabatos, egzakt választ, ami ugyan nem teljesen passzol a kérdéshez, de a nézőnek, hallgatónak nem fog feltűnni, mégcsak panelekre se kell támaszkodni, emlékezz vissza valamelyik Orbános kormányinfóra, teljesen flott és laza volt a pasi, amilyennek a világ tízezer leggazdagabb emberébe tartozó politikusnak lennie kell), te nem sajnálod meg, te ellenzéki szavazó vagy, nem neked szól egy Dobrev-Orbán vita. Ahogy nem is a fidesz-szavazóknak.
A törzsek között nincs átjárás, peterk2005 is leírta elég részletesen, hogy nem mi vagyunk a célcsoport, mi tudjuk kire szavazzunk, tudtuk két éve is, tudni fogjuk áprilisban is.
Miránk csak az hat, ha Karácsonyról kiderülne, hogy pedofil, vagy ha Orbán hozna egy náci, homofób törvényt, de akkor se voksolnánk a másik oldalra, legfeljebb otthonmaradnánk a szavazáskor.
Vagyis nekünk a szavazáshoz nem kell vita, mi csak nézzük, mert szórakoztató.
több mint 4 éve
csak nem így írtad először, de oké nem gond, noted. ment PM.Én bízok benne, remélem, szeretném.te mondtad, hogy van annyira huncut, nem én 😊Úgy erzed, hogy 50 százalék az esélye, hogy elmegy Orbán Marcihoz?Partizán, 1:1Mehet simán, ha találunk korrekt oddsokat.van annyira huncut, hogy bele fog állni egybe, akár a Partizánon is.fogadás?
Sobri Jóska
csebi
Szerinted mi a legit odds arra, hogy lesz vita, és mi arra, hogy a Partizánon?
1:4 és 1:16?
Sobri Jóska
csebi
Vagy úgy, hogy tollas a hátam? 😊
Sobri Jóska
csebi
Imádnám ha Orbán beszélne Marcival bármilyen felállásban.
De a fogadás az pénzről szól. Te se fogadnál teljesen rossz oddsokkal, az oviban volt minden fogadás 1:1.
Olyan oddsot kell találni, amiről mindkét fél úgy véli, hogy számára pluszEV.
Az 1:1 nyilván neked az, az 1:100 nyilván nekem lenne.
Nem keresünk a kettő között valami megjátszhatót?
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
sztem ne becsüljük alá Orbánt ebben.Na én egyáltalán nem sajnálnám meg Orbánt mikor valódi kérdésekre kellene válaszolnia de csak besül, mert a homofób törvény, fudan, Mészáros témakörben egy Partizánban nem tudna mismásolni mert Marci keményen belekérdez.De ha elmagyarazod nekem hogyan jöhetne létre talán fogadnék is egy értelmesebb oddsal.A Partizán állandó nézőjeként azt gondolom, hogy Marci alapvetően korrekt.
samu09
Orbánt felkészültebbnek tartom, mint bárki mást a politikában, szakmailag is, politikailag is, kommunikációs szempontból is.
Még akkoris, ha ezt a nagyközönségnek ritkán mutogatja.
Ő nem hülye, nem elefántcsonttoronyban él, csak a végletekig pragmatikus.
Így ha a választas előtt pár héttel egált, vagy szoros állást mérnek, vagyis számít még, hogy mi törtenik, akkor megéri számára a vita, mert veszíteni nem tud rajta, hisz legrosszabb esetben kihozza egálra, de nyerni tud, jópár olyan szavazót, aki amúgy nem menne el, de egy ilyen történés után hátha. Mozgosítani lehet vele, és Orbán szeret mozgosítani, a 2002-es második forduló előtt kb. egyedül majdnem megfordította.
Tehát sok a "ha", de alakulhat úgy, hogy megéri neki.
És ha már vita, akkor számára Marci a legjobb, aki még sose beszélhetett vele, és aki mindig az intellektusra reagál, és tudja, hogy ő nem mehet neki Orbánnak, mivel "aki felülkerekedik az alulmarad", a nézői szimpátia átfordul.
Illetve bárki is lesz Orbán kihívója, az is a NER része (Dobrev is, Karácsony is), vagyis tőlük igazából nem kell tartania, teljesen másokhoz beszélnének alapvetően.
A sok "ha" miatt úgy vélem egy akármilyen vita esélye most kb. 25 százalék az, hogy ez a Partizánban legyen kb. 6,25%.
1:4-hez és 1:16-hoz.
De nyilván ezek nem állandó oddsok, pár het, hónap alatt változik.
Szóval ha fogadni akarsz ezekkel az oddsokkal (vagy számodra jobbakkal), akkor hajrá. 😊
Sobri Jóska
samu09
az utóbbi 5 év megmutatta, hogy nem az számít, hogy igazat mondasz-e egy vitában (ld. Trump) hanem hogy kiknek mondod és hogyan. ebben pedig a legtapasztaltabb OV. a témaköröket úgyis megkapják a vita előtt, és hiába lesznek kellemetlen kérdések akkor is neki van a legnagyobb stábja, hogy tudja mit kell mondani. egyrészt lefedik kb az összes kínos részletet, és kikutatják, kimérik, hogy milyen választ kell adnia, hogy inkább megtartson/hozzon mint elvigyen. lehet a pár százezer O1G-s őrjöngeni fog, hogy megint mekkorát hazudott, de a fontos szavazói bázishoz el sem jut, hogy az nem igaz, amit mond. azt a hibát meg nem fogja elkövetni, hogy támadólag lép fel, sőt még rájátszik az áldozat szerepre is.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
A Karácsony-interjú a Partizánon (podcast, nem a vágott) megmutatja, hogy Főpolg. úr bármennyire is nem egy szint OV-vel, magasan veri a Fegyőr - Pálnikás - MárkiZay vonalat itt, és a Jakab-Dobrev páros undormányos mutatványát Zsoltinál.így,így. hétvégén meghallgattam oda-vissza egri kocsiúton, és ugyanez volt a véleményem.
Jól nyilatkozott, összeszedett volt, nyugodt tónusban kommunikált de azért kicsúszott néhány káromkodás ott ahol pontosan a helye volt, elismerte, hogy hol hibázott a múltjában (többé-kevésbé) és bebizonyította, hogy mint elemző igenis jó meglátásai vannak.
Persze azért voltak "Karácsonyos" mondások is, látványosan nem tudott mit kezdeni a Tóth Csaba-ügyekkel - amik ugye neki helyi ügyek voltak - , ezeket viszont le tudta úgy zárni, hogy szarul ne jöjjön ki belőle, és hát a közhelyeken kívül nagyon nem tudta megindokolni, miért is támogatja, főleg amikor Marci egy valag ténnyel szembesítette, hogy mint OGY képviselő, egyszerűen értelmezhetetlen a munkája.
És az egész mszp-dk szaros ügyeket se nagyon tudta, akarta védeni inkább menekült a dologból, és azért itt Marci is puhább volt, a kelleténél jobban nem feszegette.
Egyébként Marci teljesen korrekt volt, belekérdezett abba amibe kellett, számonkérte amiben lehetett és volt néhány erősebb kérdés is (zuglói szociális modell, városliget pl.), szóval abszolút nem simogatta (pedig köztudomásúan Karácsony párti)
Szóval összességében Karácsony jól jött ki az interjúból, ebből nem lesz közröhej mint Fegyőréből vagy botrány mint Márkiéból, a minimumot bőven-bőven túlteljesítette, már-már rendes politikus matériának nézett ki, ami az én számból mint az ilyen karaktereket őszintén megvető nagy szó 😊 3 órás nem alákérdezős interjú, különösebben nagy hiba nélkül. Ez a profizmus.
MC12
sztem teljesen jól jött ki belőle, bár aki Partizánt hallgatott, onnan nem nagyon kellett senkit megnyernie az OV ellenében sztem. az előválasztáson talán nyert embereket meg magának, és jelenleg ez a fontos.
több mint 4 éve
Na én egyáltalán nem sajnálnám meg Orbánt mikor valódi kérdésekre kellene válaszolnia de csak besül, mert a homofób törvény, fudan, Mészáros témakörben egy Partizánban nem tudna mismásolni mert Marci keményen belekérdez.De ha elmagyarazod nekem hogyan jöhetne létre talán fogadnék is egy értelmesebb oddsal.A Partizán állandó nézőjeként azt gondolom, hogy Marci alapvetően korrekt.
samu09
Orbánt felkészültebbnek tartom, mint bárki mást a politikában, szakmailag is, politikailag is, kommunikációs szempontból is.
Így ha a választas előtt pár héttel egált, vagy szoros állást mérnek, vagyis számít még, hogy mi törtenik, akkor megéri számára a vita, mert veszíteni nem tud rajta, hisz legrosszabb esetben kihozza egálra, de nyerni tud, jópár olyan szavazót, aki amúgy nem menne el, de egy ilyen történés után hátha. Mozgosítani lehet vele, és Orbán szeret mozgosítani, a 2002-es második forduló előtt kb. egyedül majdnem megfordította.
És ha már vita, akkor számára Marci a legjobb, aki még sose beszélhetett vele, és aki mindig az intellektusra reagál, és tudja, hogy ő nem mehet neki Orbánnak, mivel "aki felülkerekedik az alulmarad", a nézői szimpátia átfordul.
Illetve bárki is lesz Orbán kihívója, az is a NER része (Dobrev is, Karácsony is), vagyis tőlük igazából nem kell tartania, teljesen másokhoz beszélnének alapvetően.
A sok "ha" miatt úgy vélem egy akármilyen vita esélye most kb. 25 százalék az, hogy ez a Partizánban legyen kb. 6,25%.
Szóval ha fogadni akarsz ezekkel az oddsokkal (vagy számodra jobbakkal), akkor hajrá. 😊
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Miért ez a legrosszabb eset?De ha elmagyarazod nekem hogyan jöhetne létre talán fogadnék is egy értelmesebb oddsal.A Partizán állandó nézőjeként azt gondolom, hogy Marci alapvetően korrekt.
samu09
Sobri Jóska
Általánosságban kérdezem, ne a partizánt nézzük, hanem mondjuk egy olyan platformot, amit néznek is számottevően, és ahol lehet szavazatot hozni. Szerintem egy partizán vitán elég kicsi a Reward/Risk arány.