Politika
64 feliratkozó
3 hónapja
www.blikk.hu/aktualis/torgyan-jozsef-feltamasztana-a-kisgazdapartot/nkzy21tŐt kellene inkább feltámasztani 😕
Negritis, a vajda
3 hónapja
www.blikk.hu/aktualis/torgyan-jozsef-feltamasztana-a-kisgazdapartot/nkzy21tVégre valaki kimondja. Vissza Ferit!Nem én hajszolom. Csak mindig új messiás jön aki majd most már csudijo, és ha rosszat mondasz rá akkor szarszemetszaralak vagynem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEzt te magad gondolod így, ezért kár másokat hibáztatni. Te hajszolod a messiást és te hiszed azt, hogy a lényeg az, hogy neked jó legyen, de talán ideje lenne felébredni.
nem hiszem el hogy jó lesz (még legalábbis)
Negritis, a vajda
r.baggio
Negritis, a vajda
ervinator
Kampman
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
3 hónapja
Végre valaki kimondja. Vissza Ferit!Nem én hajszolom. Csak mindig új messiás jön aki majd most már csudijo, és ha rosszat mondasz rá akkor szarszemetszaralak vagynem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEzt te magad gondolod így, ezért kár másokat hibáztatni. Te hajszolod a messiást és te hiszed azt, hogy a lényeg az, hogy neked jó legyen, de talán ideje lenne felébredni.
Negritis, a vajda
r.baggio
Negritis, a vajda
ervinator
3 hónapja
Végre valaki kimondja. Vissza Ferit!Nem én hajszolom. Csak mindig új messiás jön aki majd most már csudijo, és ha rosszat mondasz rá akkor szarszemetszaralak vagynem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEzt te magad gondolod így, ezért kár másokat hibáztatni. Te hajszolod a messiást és te hiszed azt, hogy a lényeg az, hogy neked jó legyen, de talán ideje lenne felébredni.
Negritis, a vajda
r.baggio
Negritis, a vajda
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
3 hónapja
"A trójai faló érvelés nagyon egyszerű gondolkodásra vall. Ha nincsenek komoly érveid a háborúról folytatott beszélgetésben, mondjuk ennek az embernek más a véleménye, mint az enyém, akkor azt mondom rá, hogy Putyin trójai falova. Ez nagyon primitív.”vs
“Magyart Brüsszelben finanszírozzák és tartják fenn, Brüsszel érdekelt a magyar kormányváltásban, és Magyar Brüsszel bábminiszterelnöke lenne.”
Ha a kognitív disszonancia egy ember lenne, Orbán Viktornak hívnák...
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
3 hónapja
nem biztos hogy a kisember szintjén jó lesz, sőt lehet semmmiben nem lesz jobb, de miért ne? ha másért nem ha nem néznek full hülyének pár hónapig vagy évig már megérte (nekem) , amikor popcornnal a számban figyelem ahogy a bukott arcok szarral dobálják majd a másikat vagy hogy ki hova fog lecsúszni , és érezhetem hogy ehhez minimális közöm volt az segít majd elviselni a lét fájdalmátNem én hajszolom. Csak mindig új messiás jön aki majd most már csudijo, és ha rosszat mondasz rá akkor szarszemetszaralak vagynem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEzt te magad gondolod így, ezért kár másokat hibáztatni. Te hajszolod a messiást és te hiszed azt, hogy a lényeg az, hogy neked jó legyen, de talán ideje lenne felébredni.
Negritis, a vajda
r.baggio
Negritis, a vajda
¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
3 hónapja
Ezt a kör már annyiszor lefutottuk, Negrit kb olyan könnyű lesz meggyőzni mint egy Fidesz hívőt. Mindkettő hisz, és elvei vannak.Leírta itt ezerszer mindenki: Nem kell MP-t szeretni, lehet utálni, de jelenleg, ha le akarod váltani a Fideszt és ESÉLYT akarsz adni a jövőben a változásra, akkor NINCS MÁS.Nem én hajszolom. Csak mindig új messiás jön aki majd most már csudijo, és ha rosszat mondasz rá akkor szarszemetszaralak vagynem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEzt te magad gondolod így, ezért kár másokat hibáztatni. Te hajszolod a messiást és te hiszed azt, hogy a lényeg az, hogy neked jó legyen, de talán ideje lenne felébredni.
Negritis, a vajda
r.baggio
Negritis, a vajda
Lehet álmodozni Mekiről meg ilyenekről miközben a menzás A és B menü közül próbálsz választani.
Lúdas Solymi
3 hónapja
Ehhez a kispártra szavazok, hogy megerősödjön dologhoz a saját tapasztalatomat tudom megosztani 2014-ben az LMP-re szavaztam, hogy egy nem óellenzéki erő megerősödhessen és kontrollt adjak Orbánék nyakára majd legyen esély egy korábban nem kompromittálódott váltópárt kialakulására. Az eredmény ismert.
2018-ban a Momentumra szavaztam hasonló megfontolásból. Az eredmény ismert.
2022-ben Kétfarkúakra. Az eredmény ismert.
Jövőre már nem kísérletezgetek.
3 hónapja
Nananana, ez a legrosszabb hozzáállás, hisz emiatt nem mennek el sokan szavazni, mert "nem azon az egy szavazaton múlik". Aztán a sok kis egy szavazat sokat fog számítani.Bárkire szavaz, teljesen mindegy, nem egy szavazaton fog múlni, akár a Tisza, akár a Mi Hazánk akár a DK, akár a Fidesz vezet 10%-kalDe Jóska, az egész elmélet hibás, ha a Tisza 10+%al vezet.nem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEz rossz formalizalása az egyén szavazási opcióinak.
Negritis, a vajda
Eleve az a helyes kiindulási alap, hogy úgyis mindegyik politikus korrupt, egomán, gátlástalan geci. Ha ezt elfogadod, és nem a messiásodat keresed, akkor már csak egyetlen döntést kell meghoznod, hogy jó e ami van, vagy nem. (Az nem kérdés, hogy lehetne e jobb vagy rosszabb, nyilván lehetne mindkettő.)
És akkor erről már Gyurma Pappa is leírta mennyire egyszerű a lelkiismeretes szavazás:
Jó az ami van -> Fidesz, kispárt, el se menj.
Nem jó az ami van -> Tisza.
Őszentsége Sobri Jóska
Ebben az esetben ugyanis eleve mindegy, hogy Negri kire szavaz, fulll mindegy, teljesen mindegy. Ha a Tisza, ahogy mondod, és mondja néhány kutató intézet, nagyon, nagyon simán vezet, akkor Negri simán szavazhat akár a Fideszre is, lényegtelen.
Mást ne mondjak, ebben az esetben, választás-matematikai értelemben több haszna van listán a Tiszán kívüli ellenzékre szavazni (egyéniben a Tiszára), ez szimpla matek. Kivéve, ha úgy gondolod hogy egy újabb
2/3 az MP kezében van a legjobb helyen. Akkor nem szóltam, akkor mindkét helyen a Tiszára kell szavazni.
MC12
gabokocka
Azt kellene felfogni végre, hogy minden egyes szavazat számít, mert nem tudod a kimenetelt.
3 hónapja
Leírta itt ezerszer mindenki: Nem kell MP-t szeretni, lehet utálni, de jelenleg, ha le akarod váltani a Fideszt és ESÉLYT akarsz adni a jövőben a változásra, akkor NINCS MÁS.Nem én hajszolom. Csak mindig új messiás jön aki majd most már csudijo, és ha rosszat mondasz rá akkor szarszemetszaralak vagynem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEzt te magad gondolod így, ezért kár másokat hibáztatni. Te hajszolod a messiást és te hiszed azt, hogy a lényeg az, hogy neked jó legyen, de talán ideje lenne felébredni.
Negritis, a vajda
r.baggio
Negritis, a vajda
Lehet álmodozni Mekiről meg ilyenekről miközben a menzás A és B menü közül próbálsz választani.
3 hónapja
De ezzel a formállogikával csak egy lépést gondolkodsz előre. Míg ha bejutásra esélyes kispártot választasz listán, kettővel.nem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEz rossz formalizalása az egyén szavazási opcióinak.
Negritis, a vajda
Eleve az a helyes kiindulási alap, hogy úgyis mindegyik politikus korrupt, egomán, gátlástalan geci. Ha ezt elfogadod, és nem a messiásodat keresed, akkor már csak egyetlen döntést kell meghoznod, hogy jó e ami van, vagy nem. (Az nem kérdés, hogy lehetne e jobb vagy rosszabb, nyilván lehetne mindkettő.)
És akkor erről már Gyurma Pappa is leírta mennyire egyszerű a lelkiismeretes szavazás:
Őszentsége Sobri Jóska
Persze megszorításokkal: kinek akarsz esélyt adni a 2030 utáni időszakra. Valóban lehet, hogy egyiknek sem és akkor kétpártrendszer és talán majd a semmiből jön valaki, aki majd egyszer leváltja a Fidesz-istállót.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
3 hónapja
Tiszta 2022es választások előtti vibe-m van olvasva eztA fővárosi közgyűlési tevékenységüket tekintve melyik kevésbé szimpatikus neked? A fidesz frakció vagy a tisza frakció? Megkönnyítettem a dolgot? 😊naív, idealista, hülye vagyokén '22ben mentem szembe a meggyőződésemmel, nem biztos hogy óhajtok megintMi a meggyőződésed?
Negritis, a vajda
Szerintem nekem politikai meggyőződésem utoljára gimi elején volt. De akkor is csak annyi, hogy a kapitalizmus rossz, a kommunizmus jó, de életszerűtlen és már el is baszták, az anarchizmus vicces de ijesztő, így inkább a csajokra, sportokra, könyvekre, filmekre fókuszáltam.
Egy meghackelt autoriter maffiaországban a politikai meggyőződésnek annyi haszna van, mint egy cunamiban esernyőt válogatni. Szín alapján.
Őszentsége Sobri Jóska
ha nem szimpatikus valamiért a jelölt/párt/program akkor nem esik jól rájuk szavazni
nyilván ez semmit nem jelent arról hogy valójában hova húzom az Xet vagy behúzom-e, de ettől még a hozzáállásom nem fog változni
márpedig a Tisza nem könnyíti ezt meg pl azzal amit a fővárosi közgyűlésben is művel
Negritis, a vajda
Egyébként tényleg nem értem ezt az idealista hozzáállást (a hülyét kihúzom, mert ez szerintem nem igaz. az idealista, naív az lehet). Szóval nem értem. Ha elém tesznek néhány tányér kaját, akkor is képes vagyok 1 perc alatt eldönteni, hogy melyiket eszem meg, ha mindegyik ízlik és akkor is, ha alig tudom letolni a torkomon bármelyiket is. Ennem kell, egyet kell választanom => kész. A posztmodern csak méginkább megkönnyíti azzal, hogy eleve szar gyorséttermi kaját kínál, és azt is leszűkíti általában kétféle lehetőségre. Az összes többi tányér kalória nélküli levegő evés => sem az étvágyamat nem oltja, sem energiát nem lehet vele bevinni. Tehát nem praktikus, időpocsékolás foglalkozni velük.
A kulináris élményeket egyszerűen nem itt keresem.
peterk2005 udvari bolond
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
3 hónapja
Pontosítok, Karácsony sokat tett hozzá, hogy 2010-ben jól szerepeljenek, utána a belharcok sűrűjéből kimaradt, egyre inkább a saját pecsenyéjét sütögette, majd hirtelen felbukkant, mint a megújult MSZP vakolatarca.egy profi politikus vagy tanácsadó sem volt köztük.csak karácsony volt a kampányfőnökük. ő biztos csak valami műkedvelő szociológusként vitte a posztot
Dzsokijuing
fake.id
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
3 hónapja
Nem én hajszolom. Csak mindig új messiás jön aki majd most már csudijo, és ha rosszat mondasz rá akkor szarszemetszaralak vagyCsak nem te vagy hontbandi?
Negritis, a vajda

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
3 hónapja
Nem én hajszolom. Csak mindig új messiás jön aki majd most már csudijo, és ha rosszat mondasz rá akkor szarszemetszaralak vagynem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEzt te magad gondolod így, ezért kár másokat hibáztatni. Te hajszolod a messiást és te hiszed azt, hogy a lényeg az, hogy neked jó legyen, de talán ideje lenne felébredni.
Negritis, a vajda
r.baggio
3 hónapja
nem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEzt te magad gondolod így, ezért kár másokat hibáztatni. Te hajszolod a messiást és te hiszed azt, hogy a lényeg az, hogy neked jó legyen, de talán ideje lenne felébredni.
Negritis, a vajda

---
3 hónapja
Ez csak abban az esetben igaz, ha közvéleménykutatást akarsz nyerni és nem választást. Ha változást szeretnél és valódi változást, akkor nem foglalkozol a kutatásokkal és szavazol a tiszára. Ilyen roppant egyszerű ez.De Jóska, az egész elmélet hibás, ha a Tisza 10+%al vezet.nem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEz rossz formalizalása az egyén szavazási opcióinak.
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
Ebben az esetben ugyanis eleve mindegy, hogy Negri kire szavaz, fulll mindegy, teljesen mindegy. Ha a Tisza, ahogy mondod, és mondja néhány kutató intézet, nagyon, nagyon simán vezet, akkor Negri simán szavazhat akár a Fideszre is, lényegtelen.
Mást ne mondjak, ebben az esetben, választás-matematikai értelemben több haszna van listán a Tiszán kívüli ellenzékre szavazni (egyéniben a Tiszára), ez szimpla matek. Kivéve, ha úgy gondolod hogy egy újabb
2/3 az MP kezében van a legjobb helyen. Akkor nem szóltam, akkor mindkét helyen a Tiszára kell szavazni.
MC12
Épp most néztem meg egy 12. kerületben készült kutyás videót, hogy csak egy önkormányzatnál mennyit loptak ki és akkor mi lehet itt országosan. Itt szerintem csak egy rossz választás lehet jelenleg és az ha nem a tiszára szavazol. Aztán majd utána el lehet gondolkodni hogyan tovább.
3 hónapja
Komolyan ha a tegnapi humanistas produkció után meg mindig vki Tisza vs Fideszben gondolkodik, akkor meg van baszva az egész. Akinek ez a rózsaszín formáció nem jo, annak semmi sem jó.
„History is a set of lies agreed upon.”
3 hónapja
Bárkire szavaz, teljesen mindegy, nem egy szavazaton fog múlni, akár a Tisza, akár a Mi Hazánk akár a DK, akár a Fidesz vezet 10%-kalDe Jóska, az egész elmélet hibás, ha a Tisza 10+%al vezet.nem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEz rossz formalizalása az egyén szavazási opcióinak.
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
3 hónapja
De Jóska, az egész elmélet hibás, ha a Tisza 10+%al vezet.nem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEz rossz formalizalása az egyén szavazási opcióinak.
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
3 hónapja
nem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó leszEz rossz formalizalása az egyén szavazási opcióinak.
Negritis, a vajda
3 hónapja
nem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó lesz[Ásít] Igen, lehet másra is szavazni mint erre a kettőre. Minden más OV-nak jó, hisz ami nem rá megy, akkor az legalább az ellenzéket gyengítse. Sőt, lehet nem szavazni is, az is neki jó.de nem kettőből lehet választani ugyeA fővárosi közgyűlési tevékenységüket tekintve melyik kevésbé szimpatikus neke? A fidesz frakció vagy a tisza frakció? Megkönnyítettem a dolgot? 😊naív, idealista, hülye vagyokén '22ben mentem szembe a meggyőződésemmel, nem biztos hogy óhajtok megintMi a meggyőződésed?
Negritis, a vajda
Szerintem nekem politikai meggyőződésem utoljára gimi elején volt. De akkor is csak annyi, hogy a kapitalizmus rossz, a kommunizmus jó, de életszerűtlen és már el is baszták, az anarchizmus vicces de ijesztő, így inkább a csajokra, sportokra, könyvekre, filmekre fókuszáltam.
Egy meghackelt autoriter maffiaországban a politikai meggyőződésnek annyi haszna van, mint egy cunamiban esernyőt válogatni. Szín alapján.
Őszentsége Sobri Jóska
ha nem szimpatikus valamiért a jelölt/párt/program akkor nem esik jól rájuk szavazni
nyilván ez semmit nem jelent arról hogy valójában hova húzom az Xet vagy behúzom-e, de ettől még a hozzáállásom nem fog változni
márpedig a Tisza nem könnyíti ezt meg pl azzal amit a fővárosi közgyűlésben is művel
Negritis, a vajda
Egyébként tényleg nem értem ezt az idealista hozzáállást (a hülyét kihúzom, mert ez szerintem nem igaz. az idealista, naív az lehet). Szóval nem értem. Ha elém tesznek néhány tányér kaját, akkor is képes vagyok 1 perc alatt eldönteni, hogy melyiket eszem meg, ha mindegyik ízlik és akkor is, ha alig tudom letolni a torkomon bármelyiket is. Ennem kell, egyet kell választanom => kész, egyszerű.
peterk2005 udvari bolond
ráadásul nem is muszáj enni, el lehet sétálni és máshol enni
Negritis, a vajda
Az a lényeg, hogy elbizonytalanodjál, hogy azt gondold van valós választási lehetőséged, aminek nem lesz rád nézve negatív következménye.
Lúdas Solymi
3 hónapja
[Ásít] Igen, lehet másra is szavazni mint erre a kettőre. Minden más OV-nak jó, hisz ami nem rá megy, akkor az legalább az ellenzéket gyengítse. Sőt, lehet nem szavazni is, az is neki jó.de nem kettőből lehet választani ugyeA fővárosi közgyűlési tevékenységüket tekintve melyik kevésbé szimpatikus neke? A fidesz frakció vagy a tisza frakció? Megkönnyítettem a dolgot? 😊naív, idealista, hülye vagyokén '22ben mentem szembe a meggyőződésemmel, nem biztos hogy óhajtok megintMi a meggyőződésed?
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Egyébként tényleg nem értem ezt az idealista hozzáállást (a hülyét kihúzom, mert ez szerintem nem igaz. az idealista, naív az lehet). Szóval nem értem. Ha elém tesznek néhány tányér kaját, akkor is képes vagyok 1 perc alatt eldönteni, hogy melyiket eszem meg, ha mindegyik ízlik és akkor is, ha alig tudom letolni a torkomon bármelyiket is. Ennem kell, egyet kell választanom => kész, egyszerű.
peterk2005 udvari bolond
Negritis, a vajda
Az a lényeg, hogy elbizonytalanodjál, hogy azt gondold van valós választási lehetőséged, aminek nem lesz rád nézve negatív következménye.
3 hónapja
de nem kettőből lehet választani ugyeA fővárosi közgyűlési tevékenységüket tekintve melyik kevésbé szimpatikus neke? A fidesz frakció vagy a tisza frakció? Megkönnyítettem a dolgot? 😊naív, idealista, hülye vagyokén '22ben mentem szembe a meggyőződésemmel, nem biztos hogy óhajtok megintMi a meggyőződésed?
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
peterk2005 udvari bolond