Politika

64 feliratkozó

3 hónapja
Cruyffista Denver Broncos Ole Miss Rebels 6 071
az vótmá, hogy nagy ervin lesz a dunaújvárosi képviselőjelölt?
3 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 570 — zászló zászló szív
A kata vállalkozói kezdésnek jó volt és nyilván nem örökre szólt, de nem máról-holnapra kellett volna megszüntetni.
Legnagyobb baj az volt, hogy nem ellenőrizték ezért mindenki ráugrott és ezzel meg is pecsételődött a sorsa.
kijo
Kis insider info: ki volt dolgozva egy nagyon jó kis átalakítása a katának, bevitték kormányülésre, Édesapa ránézett, majd mondta, hogy "ehh ez túl bonyolult, töröljük el". És akkor 1.5 óra alatt írtak egy "új" jogszabályt. Aki ezt mesélte nekem, ezután döntötte el, hogy 19 év után felmond a PM-ben (komoly szakmai tudású, szabályzási és eljárási kérdésekben profi szakemberről beszélünk)...

3 hónapja
kijo New Orleans Saints 549
Szépen sorban:
"emelik az átalány-adózók
Gyurma Pappa
Amikor hallottam, hogy jön a nagy bejelentés 10-kor: Elkapott az ideg már megint mi a fene lesz. Megint forgathatok fel mindent.
Ahhoz képest ez pozitív.....
Én is számoltam délelőtt kicsivel több mint, 2 % a plusz. Hát ezzel nem lennék/leszek kisegítve.
Ennél sokkal előrelátóbb vagyok és jobban tudok optimalizálni.

Sokkal inkább országos szinten jobban meg kellene becsülni a mérnöki szaktudást/szolgáltatást, hogy ne kelljen filléres dolgokkal foglalkozni.
kijo
most mondjam, hogy az ügyvéd kollegák zöme még mindig a katáért veri az asztalt?
resistance is futile
A kata vállalkozói kezdésnek jó volt és nyilván nem örökre szólt, de nem máról-holnapra kellett volna megszüntetni.
Legnagyobb baj az volt, hogy nem ellenőrizték ezért mindenki ráugrott és ezzel meg is pecsételődött a sorsa.
3 hónapja
Szépen sorban:
Gyurma Pappa
Amikor hallottam, hogy jön a nagy bejelentés 10-kor: Elkapott az ideg már megint mi a fene lesz. Megint forgathatok fel mindent.
Én is számoltam délelőtt kicsivel több mint, 2 % a plusz. Hát ezzel nem lennék/leszek kisegítve.

Sokkal inkább országos szinten jobban meg kellene becsülni a mérnöki szaktudást/szolgáltatást, hogy ne kelljen filléres dolgokkal foglalkozni.
kijo
2.3, egészen pontosan.

De szerintem sem téged, sem engem nem ment meg semmitől. Főleg, hogy a 3. negyedéves szakértői díjaim díjelőleg és végső díj közötti szemmel látható összeg adóját már befizettem, de az ügyészség és a járási bíróság még nem fizette ki...

3 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 528
Szépen sorban:
Gyurma Pappa

kijo
most mondjam, hogy az ügyvéd kollegák zöme még mindig a katáért veri az asztalt?
3 hónapja
kijo New Orleans Saints 549
Szépen sorban:
Gyurma Pappa

3 hónapja
Szépen sorban:

Gyurma Pappa
nektek a kutya sem szarna egy jo izut, ahogy anyosom szokta mondani.
csebi
Ehh, annyira nem lenne nehéz.

Már 1000-szer leírta a szakma, 1000 helyen, hogy min kéne változtatni, de szarik bele mindenki. két év alatt újra lehetne írni az adótörvényeket, és 2 év alatt bevezetni, ez egy kormányzati ciklus, bárhogy számolom (nem, nem a progresszív adózás a lényeg)

3 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 728 — Lucas Scott
Szépen sorban:

Gyurma Pappa
nektek a kutya sem szarna egy jo izut, ahogy anyosom szokta mondani.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
3 hónapja
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 861 — no es importante
Patyomkin-ország

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
3 hónapja
Gyurma Pappa
Azért plakát lesz róla elég sok gondolom...
StormST
Okés, de a bázisnak minek, egy bizonytalant meg nem fog ez meggyőzni semmiről

3 hónapja
StormST Denver Broncos 12 725 — SB 50 Champion @ Grund
Gyurma Pappa
Azért plakát lesz róla elég sok gondolom...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
3 hónapja
Szépen sorban:
"alanyi áfamentesség értékhatárának a lépcsőzetes emelése. 2026-ban az alanyi áfamentesség értékhatára 20 millió, 2027-ben 22 millió, 2028-ban 24 millió forint lesz." - lófasz, estifény, a 20 milliós értékhatár is havi 2 misi alatti összeg, és egyébként Angliában pl. 87e GBP az kitudja mióta, és emelték is, de a legtöbb környező országban is régen felemelték a 85e EUR-os EU-s határra.

"emelik az átalány-adózók általános költséghányadát. 2026-ban 45, 2027-ben 50 százalékra emelik, 2028-ról még egyeztetnek." - szuper, két éve mondja a szakma. Így 25,76%-ra csökken az adóterhelése a átalányadózóknak 27.8%-ról, ha valakinek pont az a 2% hiányzik, akkor ő jól jár...
"csökkentik a szocho-alapot a főállású egyéni vállalkozóknál, számításaik szerint ez 140 ezer vállalkozó havi adóterheit mérsékli." - ...ezzel együtt nézve. Ezt megé kb. 10 éve pofázzuk, hogy a 12.5%-os növelés teljesen értelmetlen.
(Egyébként ez már tavaly lebegtetve/nem hivatalosan bejelentve volt, nem új)

"kiszélesítik a kisvállalati adóra jogosultak körét, kb 4-5 ezer vállalkozó tud ebbe a kedvező körbe belépni." - és?: ki a faszom fog belépni november 17-e után, aki eddig nem tudott?

"százmillió forintos adókedvezménnyel támogatják a környezeti károk helyreállítását és a zöldberuházásokat. Azt várják, hogy ez lendületet ad a barnamezős fejlesztéseknek." - ez komolytalan

"adókedvezményt adnak a magyar energiaellátóknak az infrastruktúra korszerűsítésére." - komolytalan 2.

"megemelik a kiskereskedelmi adó határsávjait, amivel úgy vélik, 3500 vállalkozás terheit csökkentik, a kulcsok maradnak." - oks, ennek az adónak amúgy is kevés értelme van a KKV-knál (mondjuk a Temu miatt kinyírt webshopok közül több azért is zárt be, mert ezt már nem tudták kitermelni pluszban, de ez egy másik téma)

"mint mondta, fájó szívvel, de elfogadta, hogy fél évvel eltolják az üzemanyagok jövedékiadó-emelését. Utána ismét leülnek erről egyeztetni. Ez szerinte a költségvetés szempontjából 20 milliárd forint adóbevétel kiesést jelent." - ezért fáj a szíve? mivan?

Ez egy 50 literes tankolásnál 433, illetve 406 forintot jelent. Ha valaki hetente egyszer tankol 50 litert, az fél év alatt 11.271, illetve 10.556 forintot spórolhat.Telex.hu
"csökkentik a vállalkozókat terhelő adminisztrációs terheket, a társasági adóelőleg értékhatárát 5 millióról 20 millió forintra emelik." - édesfaszom... ez a HAVI előleg értékhatára, TAO előleget mindenki fizet, csak a 5 misi alatt negyedévente

"megemelik a mikrogazdálkodók egyszerűsített beszámolójának értékhatárát, 150 millióról 180 millió forintra." - MELYIK ÉRTÉKHATÁRT TE SZERENCSÉTLEN, mondjátok már ki, hogy a mérlegfőösszegét, mert az árbevétel eddig is 200m volt (senkinek nem fog számítani)

"80 ezer egyéni vállalkozó számára egy speciális adminisztráció-csökkentést hajtanak végre, esetükben a NAV automatikusan elvégzi a biztosítottak bejelentését, és negyedévesre csökken a szocho és járulék bevallás gyakorisága" - oké, a NAV-nál gondolom most kurvára örülnek, mert ez az ő nyakukba fog szakadni

Hát, ez biztos nagyon népszerű bejelentés lesz a 60+-os nyugdíjasok között, akiket nem érint, a KKV-k köszönik szépen, de ez kevés lesz nekik a túléléshez.

Szerkesztette: Gyurma Pappa

3 hónapja
Ahogy a főnököm mondja "Csak Orbán Viktor tudja mi a jó a vállalkozóknak és az embereknek"

nepszava.hu/3301742_orban-viktor-nagy-elek-magyar-kereskedelmi-es-iparkamara-kisvallalkozasok-bejelentes
KB23
45%-os költséghányad? Meh, lófasz. Többet bukik az ember az infláción.
resistance is futile
Túl kevés túl későn.
MC12
Igen, valahogy így. Nem oldja meg az AAM ev-k hétköznapi problémáit. A szocho már érdekesebb kérdés lehetne, de az is későn jön, gyakorlatilag egy kivérzett szektorba.
3 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 405
Ahogy a főnököm mondja "Csak Orbán Viktor tudja mi a jó a vállalkozóknak és az embereknek"

nepszava.hu/3301742_orban-viktor-nagy-elek-magyar-kereskedelmi-es-iparkamara-kisvallalkozasok-bejelentes
KB23
resistance is futile
Túl kevés túl későn.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
3 hónapja

KB23
3 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 587

3 hónapja
nem elbizonytalanodtam, hanem belefáradtam az állandó messiás hajszolásba és hogy mindig az a választás jön ami mindenről dönt mert ha nem akkor vége a világnak, de most még az egyszer azért köpj föl és állj alá mer akkor tuti jó lesz
nem hiszem el hogy jó lesz (még legalábbis)
Negritis, a vajda
Ezt te magad gondolod így, ezért kár másokat hibáztatni. Te hajszolod a messiást és te hiszed azt, hogy a lényeg az, hogy neked jó legyen, de talán ideje lenne felébredni.
r.baggio
Nem én hajszolom. Csak mindig új messiás jön aki majd most már csudijo, és ha rosszat mondasz rá akkor szarszemetszaralak vagy
Negritis, a vajda
Ebben az országban 1000 éve mindig vagy van egy vezető vagy éppen a következő vezetőt várjuk. A legtöbb korábbi vezetőnk szinte kivétel nélkül messianisztikus volt (a saját fejében). Hát még Kossuth is rendesen meg volt sértődve, hogy továbbment nélküle az élet ebben az országban.
3 hónapja
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 086 — Слава Україні! Героям слава!
 24.hu/fn/gazdasag/2025/11/16/usa-orosz-olajvallalat-szankcio-ideiglenese-mentesseg-lista-november-14/
Beki
DEHÁTKEZETFOGTAKBAZDMEG!!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
3 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 478
Toroczkai a szurkolók mellett menetelt a meccs előtt.
NB2
és kiabálta ha kikapunk irány a Karmelita?

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
3 hónapja
NB2 New England Patriots 28 185 — nabege2@yahoo.com
Toroczkai a szurkolók mellett menetelt a meccs előtt.
3 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 266 — Saturday Night Lights
A válogatott meccse előtt két posztot is kipakolt a seggdugasz (olyan békepárti módon: "Harcra fel!"), a lefújás óta kuss van.
nagylaza, főpohárnok
Árad a fifa.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
3 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 342 — beers & Packers
A válogatott meccse előtt két posztot is kipakolt a seggdugasz (olyan békepárti módon: "Harcra fel!"), a lefújás óta kuss van.
3 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 266 — Saturday Night Lights
Ehhez a kispártra szavazok, hogy megerősödjön dologhoz a saját tapasztalatomat tudom megosztani

2014-ben az LMP-re szavaztam, hogy egy nem óellenzéki erő megerősödhessen és kontrollt adjak Orbánék nyakára majd legyen esély egy korábban nem kompromittálódott váltópárt kialakulására. Az eredmény ismert.

2018-ban a Momentumra szavaztam hasonló megfontolásból. Az eredmény ismert.

2022-ben Kétfarkúakra. Az eredmény ismert.

Jövőre már nem kísérletezgetek.
atapapa
"Jövőre már nem kísérletezgetek" - mondták a Humoristák.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
3 hónapja
cartman023 Indianapolis Colts 995
 24.hu/fn/gazdasag/2025/11/16/usa-orosz-olajvallalat-szankcio-ideiglenese-mentesseg-lista-november-14/
Beki
Ahol Dójcs Tomi volt a tolmács, ott lehetnek meglepetések.
3 hónapja
Beki New York Jets 2 386