Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Az hogy neked, vagy endernek nincs problémája egy nettó náci törvényt megszavazó alakulattal ami jelen esetben az ellenzék is lenne, az nem jelenti azt, hogy másoknak - a legtöbb fővárosi ellenzékinek - ne lenne 😊 mondom 10-Ben és 14-Ben is megbüntette ugyanez a kör az ellenzéket azzal hogy nem ment el szavazni (más más okból, de a lényeg, hogy az ellenzéki szavazó mer büntetni) pedig akkor is luxus volt, és vörösvonal, diktatúra, mindmeghalunk, sorsdöntő választás 😊 az ellenzéki szavazónak vannak elvei meg morális értéke - mégha ezek olyan is amilyenek - és képes is annak mentén dönteni. De mondom ez egy értelmetlen vita mert nem szavazhatják meg és nem is fogják.Én az vagyok(fővárosi ellenzeki), de már kvara nem érdekel ha megszavazzák ezt max kormányon hatályon kívül helyezik.Ebben semmi álmodozás nincs."ha megszavazzák akkor minden szembe köpnek amit eddig mondtak magukról és elvesztenek kb. 1 millió szavazót. A kormánynak win-win."Pár éve, amikor első alkalommal hallottam egy ismerőstől a pedofília és a homoszexualitás összemosását, még meglepődtem. Bár tudtam, hogy értelmes ember lévén, az illető tudja melyik mit jelent, de a benne dolgozó érthetetlen düh, jó táptalaj volt az ilyen ostobaságok hirdetésére.Egészen elképesztő, ahogy a kormány 1:1ben eljátsza ugyanazt, amit a felhatalmazási törvénynél. Van egy ügy ami mellé immel-ámmal de be tudna állni az ellenzék. Nosza, dobjuk tele olyasmivel ami miatt 1000% hogy nem szavazhatják meg. Ha nem szavazzák meg - a pedofilok mellett állnak, még a gyerekek védelme sem számít nekik, ha megszavazzák akkor minden szembe köpnek amit eddig mondtak magukról és elvesztenek kb. 1 millió szavazót. A kormánynak win-win.
Ma azonban a 21.század Európájában ez már-már veszélyes egy olyan országban, ahol a népesség egy jelentős része számára a tolerancia csak valami idejétmúlt, liberális csökevény 😕
telex.hu/belfold/2021/06/10/pedofil-ellenes-torvenyjavaslat-homoszexualitas-lmbtq-felvilagositas-szuletesi-nem-nemvaltoztatas
Klaci79
A jobbik viszont rosszabbul járhat mint bárki más, mert ezek a követelések még 2-3 évvel ezelőtt is - sőt Jakab maga is pengetett ilyen húrokat - simán a jobbikéi voltak. A coca cola ellen hergeltek ők is. És aki célcsoportja a parizer kampánynak az célcsoportja a buzizásnak is. Van még lejjebb a kampányban.
MC12
Az álmodozás az élet megrontója 😉
Az ellenzéki szavazókat jelen pillanatban csak az érdekli, hogy Orbán bukjon, és az ellenzék csak akkor fog tömegesen szavazókat veszíteni, ha a koalícó szétesik.
ender1112
Tény, hogy a baloldali szavazók öntudatosabbak és függetlenebb gondolkodásúak mint a Fidesz szavazók. Egyáltalán nem feltétlenül szavaznak le a pártjukra csak hogy az nyerjen, a 10es és 14es választás a tökéletes példa erre. Márpedig ez a törvény olyan mainstream-liberális-balos európai média cunamit fog a Fideszre zúdítani - joggal - , hogy hajaj. A fővárosi ellenzéki szavazó teljesen kizárt, hogy leszavazzon arra a pártra aki ezt megszavazza, akkor inkább megint nem megy el. És erre buzdítaná az egész elit is tgm-től tóta W.-ig. De ezen felesleges is gondokodni mert nem szavazzák meg.
MC12
Luxus most ilyen elvek alapján választani.
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Én meg elsőre azt hittem, hogy a most bevitt TCS-ről beszéltek 😊 most már nyilvánvaló, hogy kiadták a gyenge láncszemekre a kilövési engedélyt, a wannabe maffiózók (mricsi, berki) után már a nagyobb halak se érinthetetlenekEl kell varrni a szálakat.
r.baggio
több mint 4 éve
Én az vagyok(fővárosi ellenzeki), de már kvara nem érdekel ha megszavazzák ezt max kormányon hatályon kívül helyezik.Ebben semmi álmodozás nincs."ha megszavazzák akkor minden szembe köpnek amit eddig mondtak magukról és elvesztenek kb. 1 millió szavazót. A kormánynak win-win."Pár éve, amikor első alkalommal hallottam egy ismerőstől a pedofília és a homoszexualitás összemosását, még meglepődtem. Bár tudtam, hogy értelmes ember lévén, az illető tudja melyik mit jelent, de a benne dolgozó érthetetlen düh, jó táptalaj volt az ilyen ostobaságok hirdetésére.Egészen elképesztő, ahogy a kormány 1:1ben eljátsza ugyanazt, amit a felhatalmazási törvénynél. Van egy ügy ami mellé immel-ámmal de be tudna állni az ellenzék. Nosza, dobjuk tele olyasmivel ami miatt 1000% hogy nem szavazhatják meg. Ha nem szavazzák meg - a pedofilok mellett állnak, még a gyerekek védelme sem számít nekik, ha megszavazzák akkor minden szembe köpnek amit eddig mondtak magukról és elvesztenek kb. 1 millió szavazót. A kormánynak win-win.
Ma azonban a 21.század Európájában ez már-már veszélyes egy olyan országban, ahol a népesség egy jelentős része számára a tolerancia csak valami idejétmúlt, liberális csökevény 😕
telex.hu/belfold/2021/06/10/pedofil-ellenes-torvenyjavaslat-homoszexualitas-lmbtq-felvilagositas-szuletesi-nem-nemvaltoztatas
Klaci79
A jobbik viszont rosszabbul járhat mint bárki más, mert ezek a követelések még 2-3 évvel ezelőtt is - sőt Jakab maga is pengetett ilyen húrokat - simán a jobbikéi voltak. A coca cola ellen hergeltek ők is. És aki célcsoportja a parizer kampánynak az célcsoportja a buzizásnak is. Van még lejjebb a kampányban.
MC12
Az ellenzéki szavazókat jelen pillanatban csak az érdekli, hogy Orbán bukjon, és az ellenzék csak akkor fog tömegesen szavazókat veszíteni, ha a koalícó szétesik.
ender1112
Tény, hogy a baloldali szavazók öntudatosabbak és függetlenebb gondolkodásúak mint a Fidesz szavazók. Egyáltalán nem feltétlenül szavaznak le a pártjukra csak hogy az nyerjen, a 10es és 14es választás a tökéletes példa erre. Márpedig ez a törvény olyan mainstream-liberális-balos európai média cunamit fog a Fideszre zúdítani - joggal - , hogy hajaj. A fővárosi ellenzéki szavazó teljesen kizárt, hogy leszavazzon arra a pártra aki ezt megszavazza, akkor inkább megint nem megy el. És erre buzdítaná az egész elit is tgm-től tóta W.-ig. De ezen felesleges is gondokodni mert nem szavazzák meg.
MC12
Luxus most ilyen elvek alapján választani.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Én meg elsőre azt hittem, hogy a most bevitt TCS-ről beszéltek 😊 most már nyilvánvaló, hogy kiadták a gyenge láncszemekre a kilövési engedélyt, a wannabe maffiózók (mricsi, berki) után már a nagyobb halak se érinthetetlenek

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Végre, te vagy szerintem az első aki ezt itt elismeri és nem kezd el az unalomig szétkoptatott nevekkel előjönni. Respect!Sajnos senki, ebben igazad van. Az elmélet szimpatius mindössze.Mindezt lehet.Azt felejted ki a szórásból, hogy a Fidesz vezette be egyrészt a visszamenőleges hatályú törvénykezést (pl. végkielégítések 98%-os különadója), másrészt a "személyre szabott" törvényeket (pl. reklámadó az RTL-re hangolva). Szerinted mi akadályozza meg esetleges kormányváltás után a mostani ellenzéket, hogy mondjuk az 500 Ha feletti földekre, vagy az X m2 feletti, kiemelt turisztikai övezetben elhelyezkedő építési telkekre visszamenőleg kivessen egy 200%-os egyszeri illetéket, vagy valami éves adót? Vagy mondjuk ezerszeresére emelje a kaszinó koncessziók díját, törvénybe iktassa, hogy a KESMA-jelleggel működő újságoknál fel kell venni laponként 23 embert a megfelelő minőség biztosítására (miközben állami hirdetési bevételek nem lesznek nyilván), stb.? Minden szereplőt meg lehet szivatni, bármekkora is a vagyona, bármennyit is lopott, csak kellő elszántság és kreatív jogalkotás kell hozzá, erre meg kaptunk már 11 év bemutatót, hogy hogyan is működik.Valójában már nyert.'A haza nem lehet ellenzékben' helyett 'Orbán akkor is nyer, ha veszít' lesz a jelszó 😊Lényegtelen, hogy ő e a miniszterelnök, ha a tényleges hatalom birtokosa.Választáson le lehet győzni, politikailag nem.Ezt nem teljesen értem
Sobri Jóska
nagylaza
Megmarad a befolyása, az akcióspotenciálja státusz nélkül is.
Sobri Jóska
ender1112
Nem tűnt fel?
Vagy szerinted attól, hogy 22-ben nem ő lesz a miniszterelnök, szerinted romlik az életminősége, csökken a bevétele, vagyona, befolyása, intézkedési potenciálja, ráhatása a gazdaságra, kultúrára, bármire?
Mert ha ezt mondod, akkor nem sokat fogtál fel az elmúlt évekből.
Orbán tényleg ellopta az országot.
Az meg ezt jelenti.
Hogy ha veszít is 22-ben, már nyert.
Sobri Jóska
És ahogy most mondjuk a mesterséges megtermékenyítést végző magánvállalkozásokat einstandolják, miért ne lehetne azt mondani, hogy a turisztika nemzetgazdasági érdek, ezért egy éves adózott eredményért cserébe államosítják pont Lölö szállodáit? Miként a gázellátás meg extra kockázat, hoci ide azt is valami homályos biztonsági érv alapján?
somoskovig
És ha ezeket megcsinálja az ellenzéki oldalon valaki, beleáll, végigviszi, kinyírja az előző garnitúrát és megépíti saját magát, akkor az ugyanannyira bírni fogja a szimpátiámat, mint most Orbán.
De én ilyet nem látok.
Nem elvi síkon -elvi síkon minden megtörténhet, amit írsz- hanem a gyakorlatban nem látom senkiben az általad írtakhoz szükséges erőt, akaratot, elszántságot.
Ha majd lesz egy ilyen fószer, akkor nekem imponálni fog, ti meg ugyanúgy gecizitek majd.
Tudod, hogy én nem a jobboldalt kedvelem, nem is a gejl nemzeti nyáladzást, pláne nem a keresztény fostengert, vagy bármilyen idejétmúlt ideológiát, hanem magát Orbánt. Lehet 2-5-10 év múlva lesz egy X vagy Y aki szintén szimpatikussá válik, például, ha van töke, és keményen cselekszik.
Szerinted a jelenlegi ellenzéki aktorok közül ki lesz ez? Kire fókuszáljak, hogy ilyen potens szereplővé válhat?
Sobri Jóska
somoskovig
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Kezd?Mondjuk ez azért kezd a legalja lenni, nem azért, mert kedvelem Hadhazy-t, de Tóth Csaba, baszki...A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
somoskovig
Miért, amikor a Jobbik úgy döntött, hogy elmúlt a náciságuk, vagy amikor Molnár Zsolt eljátsza az ellenzékit vagy Gyurcsány az államférfit, azok nem ugyanolyan legalják?
Ha csak kettőből lehet választani, az mindig a "szar vs. fos" lesz.
Vagy azt hitted, hogy vannak a jók meg a rosszak?
több mint 4 éve
Elég ehhez egy fideszes sajttálat megnézni, hogy meglegyen ez a kriptaszag. Vagy egy vidéki fidesz vezette parasztfalvát, amihez képest egy gyenge képességű TSZ elnök is nagy upgrade. Ehhez képest egy tóthcsaba is gyenge kezdő ipari tanuló lehet max.Semmilyen. Csak ránézek, és megcsap a 70-es évek pártbizottsági üléseinek kriptaszagú lehellete.Tőled is megkérdezem: milyen konkrét tudásod van Tóth Csabáról, ami miatt persona non grata? (Azon túl, hogy nem zörög a haraszt...)Mondjuk ez azért kezd a legalja lenni, nem azért, mert kedvelem Hadhazy-t, de Tóth Csaba, baszki...A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
somoskovig
nagylaza
somoskovig
több mint 4 éve
Zugló tuti nyerő kerület az ellenzéknek. TCs is hozza. Ha Hadházy annyira erős ember, akkor induljon a II.-ban, V.-ben vagy a XXII.-ben. Esetleg vidéken.Igen: pontosan ez a kérdés.Azért megérne egy misét, hogy Hadházy miért Zuglóban próbál indulni mondjuk egy fideszes fellegvár helyett.Nem azt akarom állítani, hogy nekem szimpatikus, de ez édeskevés ahhoz képest, hogy a Momentumnak "súlyos kifogásai" vannak vele szemben.Semmilyen. Csak ránézek, és megcsap a 70-es évek pártbizottsági üléseinek kriptaszagú lehellete.Tőled is megkérdezem: milyen konkrét tudásod van Tóth Csabáról, ami miatt persona non grata? (Azon túl, hogy nem zörög a haraszt...)Mondjuk ez azért kezd a legalja lenni, nem azért, mert kedvelem Hadhazy-t, de Tóth Csaba, baszki...A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
somoskovig
nagylaza
somoskovig
nagylaza
Amadeus
nagylaza
több mint 4 éve
Igen: pontosan ez a kérdés.Azért megérne egy misét, hogy Hadházy miért Zuglóban próbál indulni mondjuk egy fideszes fellegvár helyett.Nem azt akarom állítani, hogy nekem szimpatikus, de ez édeskevés ahhoz képest, hogy a Momentumnak "súlyos kifogásai" vannak vele szemben.Semmilyen. Csak ránézek, és megcsap a 70-es évek pártbizottsági üléseinek kriptaszagú lehellete.Tőled is megkérdezem: milyen konkrét tudásod van Tóth Csabáról, ami miatt persona non grata? (Azon túl, hogy nem zörög a haraszt...)Mondjuk ez azért kezd a legalja lenni, nem azért, mert kedvelem Hadhazy-t, de Tóth Csaba, baszki...A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
somoskovig
nagylaza
somoskovig
nagylaza
Amadeus
több mint 4 éve
Azért megérne egy misét, hogy Hadházy miért Zuglóban próbál indulni mondjuk egy fideszes fellegvár helyett.Nem azt akarom állítani, hogy nekem szimpatikus, de ez édeskevés ahhoz képest, hogy a Momentumnak "súlyos kifogásai" vannak vele szemben.Semmilyen. Csak ránézek, és megcsap a 70-es évek pártbizottsági üléseinek kriptaszagú lehellete.Tőled is megkérdezem: milyen konkrét tudásod van Tóth Csabáról, ami miatt persona non grata? (Azon túl, hogy nem zörög a haraszt...)Mondjuk ez azért kezd a legalja lenni, nem azért, mert kedvelem Hadhazy-t, de Tóth Csaba, baszki...A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
somoskovig
nagylaza
somoskovig
nagylaza
több mint 4 éve
Nem azt akarom állítani, hogy nekem szimpatikus, de ez édeskevés ahhoz képest, hogy a Momentumnak "súlyos kifogásai" vannak vele szemben.Semmilyen. Csak ránézek, és megcsap a 70-es évek pártbizottsági üléseinek kriptaszagú lehellete.Tőled is megkérdezem: milyen konkrét tudásod van Tóth Csabáról, ami miatt persona non grata? (Azon túl, hogy nem zörög a haraszt...)Mondjuk ez azért kezd a legalja lenni, nem azért, mert kedvelem Hadhazy-t, de Tóth Csaba, baszki...A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
somoskovig
nagylaza
somoskovig
több mint 4 éve
Semmilyen. Csak ránézek, és megcsap a 70-es évek pártbizottsági üléseinek kriptaszagú lehellete.Tőled is megkérdezem: milyen konkrét tudásod van Tóth Csabáról, ami miatt persona non grata? (Azon túl, hogy nem zörög a haraszt...)Mondjuk ez azért kezd a legalja lenni, nem azért, mert kedvelem Hadhazy-t, de Tóth Csaba, baszki...A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
somoskovig
nagylaza
több mint 4 éve
Tőled is megkérdezem: milyen konkrét tudásod van Tóth Csabáról, ami miatt persona non grata? (Azon túl, hogy nem zörög a haraszt...)Mondjuk ez azért kezd a legalja lenni, nem azért, mert kedvelem Hadhazy-t, de Tóth Csaba, baszki...A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
somoskovig
több mint 4 éve
A jobbik támogatása ott elvi, nem különösebben lényeges. Ettől egyébként még nagyobb gáz (komolyan egy Tóth Csaba mögé a Jobbik?) . Dehát a politikai alkuk már csak ilyenek. És a momentumot ebben az egész előválasztásban partvonalra tették. A dk - jobbik - MSZP hármas gyönyörűen szétosztotta egymás között a tuti helyeket. Az lmp - momentum kettősnek némi maradék jutott a P meg mindegy. Nyilván az lmpért nem különösebb kár ebben a formában de a momentum mindenképpen csalódás. Plusz Hadházynak akit én nem különösebben kedvelek de elismerem , hogy szükség van ilyen karakterre, majd kunyiznia kell, hogy egyáltalán a közös listára feltegye valaki. Mert az még a Momentumban se feltétlenül fog átmenni, hogy elkalapálják Zuglóban aztán el vegyen egy tuti helyet valakitől az elnökségben mert csak.A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
több mint 4 éve
Mondjuk ez azért kezd a legalja lenni, nem azért, mert kedvelem Hadhazy-t, de Tóth Csaba, baszki...A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
több mint 4 éve
jaaa hogy előválasztásA Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
nagylaza
aszittem vmi hülyeséget csinált és végre elviszik
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
A Jobbik is beállt Tóth Csaba mögé. Persze, nem biztos, hogy ezzel eldőlt. (De én is inkább arra hajlok, hogy igen. Vagy mégsem?)Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
Negritis
több mint 4 éve
Akkor csak a 99% 😉 és így marad meg némi poolod.Én legalább egy embert ismerek, aki simán leszavazna arra a pártra, aki ezt megszavazza, szóval a 'teljesen kizárt' már nem áll meg 😉Ebben semmi álmodozás nincs."ha megszavazzák akkor minden szembe köpnek amit eddig mondtak magukról és elvesztenek kb. 1 millió szavazót. A kormánynak win-win."Pár éve, amikor első alkalommal hallottam egy ismerőstől a pedofília és a homoszexualitás összemosását, még meglepődtem. Bár tudtam, hogy értelmes ember lévén, az illető tudja melyik mit jelent, de a benne dolgozó érthetetlen düh, jó táptalaj volt az ilyen ostobaságok hirdetésére.Egészen elképesztő, ahogy a kormány 1:1ben eljátsza ugyanazt, amit a felhatalmazási törvénynél. Van egy ügy ami mellé immel-ámmal de be tudna állni az ellenzék. Nosza, dobjuk tele olyasmivel ami miatt 1000% hogy nem szavazhatják meg. Ha nem szavazzák meg - a pedofilok mellett állnak, még a gyerekek védelme sem számít nekik, ha megszavazzák akkor minden szembe köpnek amit eddig mondtak magukról és elvesztenek kb. 1 millió szavazót. A kormánynak win-win.
Klaci79
MC12
ender1112
MC12
ender1112
több mint 4 éve
Jó eséllyel Hadházynak kampónah mer?
Amadeus
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Jó eséllyel Hadházynak kampó
több mint 4 éve
Én legalább egy embert ismerek, aki simán leszavazna arra a pártra, aki ezt megszavazza, szóval a 'teljesen kizárt' már nem áll meg 😉Ebben semmi álmodozás nincs."ha megszavazzák akkor minden szembe köpnek amit eddig mondtak magukról és elvesztenek kb. 1 millió szavazót. A kormánynak win-win."Pár éve, amikor első alkalommal hallottam egy ismerőstől a pedofília és a homoszexualitás összemosását, még meglepődtem. Bár tudtam, hogy értelmes ember lévén, az illető tudja melyik mit jelent, de a benne dolgozó érthetetlen düh, jó táptalaj volt az ilyen ostobaságok hirdetésére.Egészen elképesztő, ahogy a kormány 1:1ben eljátsza ugyanazt, amit a felhatalmazási törvénynél. Van egy ügy ami mellé immel-ámmal de be tudna állni az ellenzék. Nosza, dobjuk tele olyasmivel ami miatt 1000% hogy nem szavazhatják meg. Ha nem szavazzák meg - a pedofilok mellett állnak, még a gyerekek védelme sem számít nekik, ha megszavazzák akkor minden szembe köpnek amit eddig mondtak magukról és elvesztenek kb. 1 millió szavazót. A kormánynak win-win.
Klaci79
MC12
ender1112
MC12
több mint 4 éve
Nem eladósodni ennyire. Azért a világvégére készülök, egy fillért se kockáztatok, és a van 8 millióm - az is a szülőktől -, egy terhes feleségem és egy állásom és felveszek 40 milliót között vannak még opciók. Legfeljebb nem első ugrásra sikerül kimenni agglomerációba, 100+ négyzetméterbe.De hogyan kellett volna viselkedniuk ilyen kornyezetben? A vilag vegere keszulni? Ilyen alberlet arak mellett hulye aki nem a banknak torleszt inkabb es fizeti a sajatjat. Felvazoltal egy brutalisan rossz jovokepet, szerinted ebben a vilagban az alberletre futja majd neki? Bank mire kitesz eltelnek evek, egy tulaj sokkal gyorsabban kipenderit (bar lehet megszenved vele).Én több bankossal beszélek napi szinten, talán valamelyest releváns a véleményük: az NHP és a Széchenyi kártya puszira ment a cégeknek, ahogy a babaváró és a csokhoz kapcsolható hitel a magánszemélyeknek - legalább is a korábbi évek piaci hiteleihez viszonyítva.Lemaradtam valamirol, jonnek a hirek arrol milyen sokan bebuktak a kolcsont? Vagy van rola statisztikatok, milyen sokan vettek fel minimalberrel 20 millios kolcsont? Vagy mire van ez alapozva? "Ismerek valakit"?ez az "apám is megszívta" vs "én okosabb vagyok" örök ellentéteNekem az a furcsa, hogy ez már a második generáció elvileg. Ezeknek a szüleik megszopták már egyszer a devizahitelt, azaz sok családban már elvileg kellene lenni családi tapasztalatnak is arról, hogy meg lehet szopni a túlvállalást. Úgy látszik ehhez 1 generáció még nem elég. (Angol, svácji tapasztalatok alapján ott ilyesmi épeszű angol / svájci nem csinál. Illetve helyesbítek: "bennszülött" angol / svájci nem csinál. Első / másod generációs bevándorló ott is megcsinálja. 😊 )megfogadták a kapitány tanácsát: carpe diem.
peterk2005
csebi
slowmotion
rokaur
Ehhez kapcsolódott a viszonylagos, általános jólét, a sok, biztosnak hitt munkahely, a fejlődő gazdasági környezet, ami motiválta a hitelfelvételt. Gyakorlatilag ma Magyarországon el van adósodva az állam, a vállalkozások és a magánszemélyek jelentős része. Persze ezek ideális esetben tudnak törleszteni, de mi van ha történik valami? Ezzel szemben van egy gyorsuló inflációnk, lakhatási problémánk, mesterségesen túlfűtött építőiparunk.
Véleményem szerint most elég lenne egy kívülről begyűrűző aprócska válság és a 2008-as válság picsafüstnek tűnne emellett.
Szokol
(A torlesztom kevesebb mint amit az alberletert fizettem)
rokaur
(A törlesztőd kisebb, mint az albérlet költsége, az csak egyik oldala az egyenletnek. A másik oldala meg az, hogy ha odabasz egyet az élet - lebetegszel esetleg, vagy lebetegszik az asszony, vagy ápolásra szorulóan beteg lesz a gyerek, vagy jön egy devizaválság, vagy eljátszunk egy görög sztorit az államadóssággal, vagy bármi hasonló, nem akarok az életnek ötleteket adni - akkor vesztesz mindenképpen, csak az albérletnél maximum azt veszted, hogy haza kell költözni a szülőkhöz, vagy el kell menni valami 20 négyzetméteres lyukba, egymás hegyére-hátára. Egy hitelre épített lakásból, amin van 40 milla hiteled, nem lesz hova menni. Azt vagy tudod törleszteni, ha baj van, ha nincs, vagy nem, és akkor a ház megy a fejed fölül, és viszi magával a saját beletett 10 milla önrészedet meg az addig fizetett törlesztő részletet is, mert ha viszik a házat, azt sajnos nagyon ritkán piaci áron viszik. Sőt leginkább sosem. Ezért van az, hogy nem csak az számít, hogy a törlesztő részlet hogy viszonyul az albérlet díjához, hanem más is. A kockázatot úgy kell mérlegelni, hogy ha lakáshitelt veszel fel, akkor akármilyen szar is jön, akkor is tudod fizetni. Ha ez necces, akkor korai ezt bevállalni. Vagy kevesebbet kell vállalni.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ebben semmi álmodozás nincs."ha megszavazzák akkor minden szembe köpnek amit eddig mondtak magukról és elvesztenek kb. 1 millió szavazót. A kormánynak win-win."Pár éve, amikor első alkalommal hallottam egy ismerőstől a pedofília és a homoszexualitás összemosását, még meglepődtem. Bár tudtam, hogy értelmes ember lévén, az illető tudja melyik mit jelent, de a benne dolgozó érthetetlen düh, jó táptalaj volt az ilyen ostobaságok hirdetésére.Egészen elképesztő, ahogy a kormány 1:1ben eljátsza ugyanazt, amit a felhatalmazási törvénynél. Van egy ügy ami mellé immel-ámmal de be tudna állni az ellenzék. Nosza, dobjuk tele olyasmivel ami miatt 1000% hogy nem szavazhatják meg. Ha nem szavazzák meg - a pedofilok mellett állnak, még a gyerekek védelme sem számít nekik, ha megszavazzák akkor minden szembe köpnek amit eddig mondtak magukról és elvesztenek kb. 1 millió szavazót. A kormánynak win-win.
Klaci79
MC12
ender1112
több mint 4 éve
egyszerű beismerése annak, hogy nem tudnak hová növekedni és a saját tábor egyben tartása az egyetlen reményünk jövőre. Ez már nettó nekik szóló program.Pár éve, amikor első alkalommal hallottam egy ismerőstől a pedofília és a homoszexualitás összemosását, még meglepődtem. Bár tudtam, hogy értelmes ember lévén, az illető tudja melyik mit jelent, de a benne dolgozó érthetetlen düh, jó táptalaj volt az ilyen ostobaságok hirdetésére.Büdös nácik
Klaci79
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Meghallgattam félig a GFG interjút Marcinál. Szörnyű.Egy faszi, aki folyamatosan a felelősségről papol, de a saját felelősségét minden tekintetben kizárja.
Meghasonlott ember.