Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Thürmer Gyuszi bácsi és a Munkáspárt benne van ebben a csodakoalícióban, vagy önálló erőként próbálkoznak? 😁"Önálló erő" a MP, ez jó vagy inkább pimasz a részedről!🤣🤣🤣
warr_b

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
Thürmer Gyuszi bácsi és a Munkáspárt benne van ebben a csodakoalícióban, vagy önálló erőként próbálkoznak? 😁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Az SZDSZ keze messzire elért.
több mint 4 éve
Nocsak: Molnár Gyula DK-s színekben indul az előválasztáson Újbudán. Érdekes húzás egy volt szoci pártelnöktől. És persze a DK-tól is.Így mindjárt nyilvánvalóbb, hogy a 2017-es dk-MSZP megállapodás ami csak a dk-nak volt jó és az MSZP-nek rossz, hogyan is születhetett 😊
nagylaza
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Nocsak: Molnár Gyula DK-s színekben indul az előválasztáson Újbudán. Érdekes húzás egy volt szoci pártelnöktől. És persze a DK-tól is.
több mint 4 éve
"Ez a rendszer a félelmekből, a frusztrációkból és a paranoiából él, azokba ereszti rücskös gyökereit. Az agyunkba petézik, mint valami lidérces gubacsdarázs, mint egy arcra cuppanó nyolcadik utas. Semmi, ami rossz, nem a rendszer bűne. Minden, ami rossz, a rendszer ellenségeinek bűne - ez az üzenet, amit folyamatosan közvetít (és a médiája maga az üzenet, ahogy ezt McLuhan olyan frappánsan leírta).
És hogy mi a rossz és mi a jó, azt ők döntik el. A mimagyarok. A politikai elitnek nevezett pszichopolitikai pszichopaták. A kölcsönös elrettentés technokrata hatalommérnökei.
Folyamatos monológ az, amit a rendszer párbeszédnek álcázva velünk folytat. A rosszabbik énünk beszélget a rosszabbik énünkkel, fortélyos bányamérnökök aknázzák ki és alá félelmeink, frusztrációink és előítéleteink ócska meddőhányóit.
A recept a régi: "a zsidók tehetnek az antiszemitizmusról", "maradtak volna otthon a migránsok", "ne bőszítsék a melegek a rendes heterókat azzal, hogy az utcán vonaglanak", "a cigányok nem tudnak integrálódni", "a hajléktalanoknak büdös a munka, csak a kannásbor számít", "a fiatalok csak drogoznak és hőbörögnek", "a nyuggerek a társadalmon élősködnek", a sor vég nélkül folytatható.
Holnap a valóságban is megrendezik majd azokat a pogromokat, amiket ma még virtuálisan rendeznek. Talán már rendezik is.
Ha most nem fogjuk le a kezüket, és nem küldjük őket a történelem szemétdombjára, mi kerülünk oda.
Sokadszorra.
Talán már oda is kerültünk. Ismerős helynek tűnik.
Hagyjuk végre a rommá koptatott weimari analógiát! A Weimari Köztársaság, a maga összes gyengeségével, hibájával, megalkuvásával és bűntettével (és a maga összes élhető, virulens, kozmopolita svungjával) már rég mögöttünk maradt.
A mi Hitlerünk már kancellár. Valahol 1934 körül járunk (bár az eszközök részben mások, a módszer a régi). És tudjuk (tudjuk még?), hogy utána mi következett.
Mi következtünk. Mind beleférünk az általuk kreált rossz valamelyik részhalmazába.
Mindennap történik valami, amit előző nap még lehetetlennek hittünk."
több mint 4 éve
továbbra sem értem a Tót Csaba miatti sírást.
több mint 4 éve
Igazi hányadék, seggnyaló bandaSzerintem meg abszolút igazuk van. Ez a strigulázzuk mentalitás az 1984 logika, nincs az a cél, amiért én valaha hajlandó lennék ilyenre rábólintani, mert a legsúlyosabb bűn, amit egy hatalom el tud követni a saját társadalmán kívül azt leszámítva, hogy fizikailag kinyírja.
Ígérem, többet nem idézek tőlük, csak a gyomrom forog az ilyen férgektől...
....
‼️Csak egyet tudunk üzenni a baloldalnak és a nyílt társadalom híveinek: el a kezekkel a gyermekeinktől, őket nem adjuk, soha
Klaci79
Ez az "el a kezekkel a gyerekeinktől" meg bocs, de egy rémesen szegényes, álszent duma egy olyan társadalomban, amelyikben a gyernekeket érő szexuális jellegű erőszak 90+%-a a szülők, rokonok irányából érkezik. Undorító, visszataszító az is, ha valakinek a számítógépén ott van egy gyerek képe és arra veri ki valaki, de még undorítóbb és nagyobb baj, ha annak a gyereknek az apja fizikailag, ténylegesen molesztálja szerencsétlent.
Szóval ez megint egy olyan vita, ahol mindegyik oldal a polgári indulatra épít, ahelyett, hogy egy problémát oldana meg. A pedofil problémát nem a neten kutakodó, lebuktatott pedofilok listázásával lehet megoldani, hanem alaposan megújított szemléletű családpolitikával és megerősített gyámüggyel, amelyik ha jele van, képes és tud a szülők, rokonok ellen / felé is fellépni. Mert 20 gyerekből 19-et ilyen úton ér erőszak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Hát pedig mondom neked, hogy nem lesz. Ha valaki, akkor én az ilyenre ugrani szoktam. Most is. Ha megszavazzák, az nálam egy életre el lesz téve emlékbe. Ilyenek miatt faroltam ki úgy a politikából, hogy az életben soha nem lesz már "pártom". Soha. Felfogtam, hogy én magam vagyok / tudok liberálkonzervatív lenni és ennek megfelelő értékrendben élni (bár ennek a mai skálán már lehet, hogy szélsőbal vagy tudomisén szélsőjobb a neve, teljes lett a káosz), és ez akkor is így van / lesz, ha 12 évig Fidesz kormány van meg akkor is, ha Maszop, ebben az értelemben semmit nem változik az életem.Az hogy neked, vagy endernek nincs problémája egy nettó náci törvényt megszavazó alakulattal ami jelen esetben az ellenzék is lenne, az nem jelenti azt, hogy másoknak - a legtöbb fővárosi ellenzékinek - ne lenne 😊 mondom 10-Ben és 14-Ben is megbüntette ugyanez a kör az ellenzéket azzal hogy nem ment el szavazni (más más okból, de a lényeg, hogy az ellenzéki szavazó mer büntetni) pedig akkor is luxus volt, és vörösvonal, diktatúra, mindmeghalunk, sorsdöntő választás 😊 az ellenzéki szavazónak vannak elvei meg morális értéke - mégha ezek olyan is amilyenek - és képes is annak mentén dönteni. De mondom ez egy értelmetlen vita mert nem szavazhatják meg és nem is fogják.Félreértesz. Van problémám vele. De már leszarom. Nem éri meg. Már oda jutottam h az sem érdekel ha Orbán marad. Én életemre jelenleg úgy néz ki max akkor lesz hatással ha kivezeti az országot EUbol. Nekem rendelkezésre all a magán egészségügy amit terítenek. Oktatás sem számít mert vszeg Máltán fognak jarni az ottani legjobb magán suliba. Persze szronyulkodom h mit tett itthon ezekkel de már nem nem fogom ezen felhúzni magam. Azon meg főleg h ilyen csapdákat állít az ellenzéknek h megint megossza a nemzetet egy olyan ügyben amiben amúgy tok könnyen lehetne nemzeti egység. Van olyan dolog amit sosem tudok elfelejteni és épp emiatt sosem fogok rá szavazni.
MC12
Azokat sosem értettem akik nem mentek el szavazni. Főleg azokat aki ilyen miatt nem.
csebi
Viszont szerintem ez egy rém egyszerű döntés, én nem látom, hogy mi az amit ebben az ellenzéki szavazó olyan nehezen fogna fel. Két alternatíva van. Az egyik amelyik önmaga gyárt le és terjeszt be egy ilyen javaslatot, és egy másik, amelyikről feltételezem, hogy soha az életben eszébe nem jutna ilyent gyártani. De megszavazza, mert részleteiben vannak olyan dolgok, amik fontosak (nekem is), és PR szempontból öngyilkosság nem megszavazni emiatt. Ezt szerintem rém egyszerű kigombolyítani, legyen bármilyen finnyás is. Ettől nemhogy otthon maradni nem fogok, hanem még inkább elmegyek, hogy eltakarodjon az a párt, amelyik ilyen mocsokba csomagol cuccokat, csak, hogy kibasszon a másikkal.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
youtu.be/5KDSG0uWtDI„Magunkra értem azt a programot, ami végre ad egy programot ennek az országnak”. (04:53) Kell ennél több?
Szörnyű.
Amadeus
több mint 4 éve
youtu.be/5KDSG0uWtDIigen. ahelyett, hogy vállalnák a felelősséget, menekülnek majd.
Szörnyű.
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Ja... ez is járható út. Olyan 50 embernek kb 😂Jó, de ha annyi pénzed van, hogy az áttétes rákoddal magánba mennél, akkor elmész külföldre kezeltetni magad.Ez azért nem így van. November óta ha kiszámolnam szüléssel együtt bőven 2 Milla felett lennénk sztem. Utána meg jön a többi gyerekorvos, vizsgálatok oltások folyamatosan.Persze, sok, de ezzel számolsz, amikor jól megnyomod a végét. De akkor máshogy mondom: ha nem akarsz államiban szülni meg sorban ülni/állni az sztk-ban, mert a gyereknek több füle van mint foga, akkor van alternatíva. Arra ott a magán. Ha áttétes rákod van, arra nincs alternatíva. Bármennyi pénzed van, azt az államiban fogják kezelni. Szóval nem igaz, hogy nincs hatással az életedre. Akkor nincs, ha neked mindegy, hogy ágyipoloska meg mrsa, vagy színvonalas ellátás túlélési eséllyekkel.
csebi
Rövidebben: addig nincs baj, amíg baj nincs. Akkor van baj, amikor baj van.
Lecsó
warr_b
több mint 4 éve
Lehet a Woltnál is ezt az emojit próbálják értelmezni azóta is. 😊Sobri tudja, hogy rendes keresztény anya házasság után szül. 😊Jobb a szemed, mint az enyém.A menyasszony emojihoz hogy jön az anya?te meg az emojik. örök ellentét 😊Hany Woltos ügyfélszolgálatost küldtem már el a kurva 💃 anyjába 👰♀️ a kibaszott 🖕emojik 🤮 miatt, hogy óvodásnak nézve kommunikálnak az ügyféllel, vagyis velem.
csebi
Sobri Jóska
samu09
Sobri Jóska
somoskovig
több mint 4 éve
Sobri tudja, hogy rendes keresztény anya házasság után szül. 😊Jobb a szemed, mint az enyém.A menyasszony emojihoz hogy jön az anya?te meg az emojik. örök ellentét 😊Hany Woltos ügyfélszolgálatost küldtem már el a kurva 💃 anyjába 👰♀️ a kibaszott 🖕emojik 🤮 miatt, hogy óvodásnak nézve kommunikálnak az ügyféllel, vagyis velem.
csebi
Sobri Jóska
samu09
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Jobb a szemed, mint az enyém.A menyasszony emojihoz hogy jön az anya?te meg az emojik. örök ellentét 😊Hany Woltos ügyfélszolgálatost küldtem már el a kurva 💃 anyjába 👰♀️ a kibaszott 🖕emojik 🤮 miatt, hogy óvodásnak nézve kommunikálnak az ügyféllel, vagyis velem.
csebi
Sobri Jóska
samu09
több mint 4 éve
Jó, de ha annyi pénzed van, hogy az áttétes rákoddal magánba mennél, akkor elmész külföldre kezeltetni magad.Ez azért nem így van. November óta ha kiszámolnam szüléssel együtt bőven 2 Milla felett lennénk sztem. Utána meg jön a többi gyerekorvos, vizsgálatok oltások folyamatosan.Persze, sok, de ezzel számolsz, amikor jól megnyomod a végét. De akkor máshogy mondom: ha nem akarsz államiban szülni meg sorban ülni/állni az sztk-ban, mert a gyereknek több füle van mint foga, akkor van alternatíva. Arra ott a magán. Ha áttétes rákod van, arra nincs alternatíva. Bármennyi pénzed van, azt az államiban fogják kezelni. Szóval nem igaz, hogy nincs hatással az életedre. Akkor nincs, ha neked mindegy, hogy ágyipoloska meg mrsa, vagy színvonalas ellátás túlélési eséllyekkel.
csebi
Lecsó

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Ez azért nem így van. November óta ha kiszámolnam szüléssel együtt bőven 2 Milla felett lennénk sztem. Utána meg jön a többi gyerekorvos, vizsgálatok oltások folyamatosan.Persze, sok, de ezzel számolsz, amikor jól megnyomod a végét. De akkor máshogy mondom: ha nem akarsz államiban szülni meg sorban ülni/állni az sztk-ban, mert a gyereknek több füle van mint foga, akkor van alternatíva. Arra ott a magán. Ha áttétes rákod van, arra nincs alternatíva. Bármennyi pénzed van, azt az államiban fogják kezelni. Szóval nem igaz, hogy nincs hatással az életedre. Akkor nincs, ha neked mindegy, hogy ágyipoloska meg mrsa, vagy színvonalas ellátás túlélési eséllyekkel.
csebi
több mint 4 éve
Plusz az amcsi meg egyeb nyugati multik, amik letrehozzak az ujabb es ujabb SSC-ket itthon.Szintén ismerősi körökből hallom, hogy van még egy valami dolog ami a még most is a Viktorékra szavazóknál ha bekövetkezik, akkor véglegesen ki fogja csapni a biztosítékot: amikor az EU érezhetően először odavág azt országnak. Legyen az pénzügyi vagy akár milyen szankció, stb. Idáig ment a cicaharc minden következmények nélkül, nagyon kemény volt mindenki szóban és semmi érdemleges nem történt. Amikor először fog fájni valamilyen uniós döntés az átlag embernek is komolyan, na ott lesznek gondjaik Viktoréknak.Amíg a német iparnak ennyire jó Magyarországon, addig az EU legnagyobb hatalmú állama informálisan képes elintézni h ne legyen baja Viktornak, ezt tudja. Kérdés h a németeknek el tud-e jönni az a pont h szarunk a befektetésekre, amit ti csináltok, abból elég.
pfefe8
empty taxi
Par ev alatt megterul minden beruhazasi koltseguk csupan azon, hogy 5od annyit kell fizetni egy magyarorszagi munkavallalonak, mint egy nyugat-europainak (a kocsog PFF mikor jon mar ra?! 😀)
A beruhazasi tamogatasokrol, adokedvezmenyekrol nem is beszelve.
Ilyen szempontbol europa indiaja leszunk szepen lassan 😀
Van itt gazdasagi erdeke jo sok orszagnak.
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Szintén ismerősi körökből hallom, hogy van még egy valami dolog ami a még most is a Viktorékra szavazóknál ha bekövetkezik, akkor véglegesen ki fogja csapni a biztosítékot: amikor az EU érezhetően először odavág azt országnak. Legyen az pénzügyi vagy akár milyen szankció, stb. Idáig ment a cicaharc minden következmények nélkül, nagyon kemény volt mindenki szóban és semmi érdemleges nem történt. Amikor először fog fájni valamilyen uniós döntés az átlag embernek is komolyan, na ott lesznek gondjaik Viktoréknak.Amíg a német iparnak ennyire jó Magyarországon, addig az EU legnagyobb hatalmú állama informálisan képes elintézni h ne legyen baja Viktornak, ezt tudja. Kérdés h a németeknek el tud-e jönni az a pont h szarunk a befektetésekre, amit ti csináltok, abból elég.
pfefe8

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
A menyasszony emojihoz hogy jön az anya?te meg az emojik. örök ellentét 😊Hany Woltos ügyfélszolgálatost küldtem már el a kurva 💃 anyjába 👰♀️ a kibaszott 🖕emojik 🤮 miatt, hogy óvodásnak nézve kommunikálnak az ügyféllel, vagyis velem.
csebi
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ennek a csajnak az IQ-jára azért kiváncsi lennék 😊Ő is csak másik kasztba akart lepni:Nézőpont és egyéni racionalitás kérdése. Számomra nem szörnyű, vagy csak annyira, mint egy fagyos időjárás, vagy egy haláleset a rokonságban. "Part of the game."
De ez szörnyű, mind egyéni, mind társadalmi szinten.
A korrumpált, bizonyos tekintetben javíthatatlan társadalmi helyzet értelmiség, valamint a közép és felső társadalmi réteg általi elfogadása alapvetően szörnyű. Az, hogy ne adj Isten ezen társadalmi rétegeknek még adott esetben kifejezetten kívánatos is ez, az meg egyenesen tragikus. Következik ez abból, hogy az értelmiségi létnek valahol fogalmi feltétele - vö. Karácsony András témába vágó gondolatai - a társadalomért való felelősségvállalás. Ez bizonyos tekintetben, szó szerint az írástudók árulása.
Az össztársadalmi ignorancia létrehozott egy modern kori kasztrendszert itthon, amivel kapcsolatban egyet értek Marcival - ironikus módon -, miszerint kifejezetten alacsony a társadalmi mobilitás mértéke. Ebből a rendszerből pedig tul.képpen csak akkor tudsz kitörni, ha a saját hajadnál fogva kihúzod magad a szarból, ami sajnos nem reális elvárás a legtöbb emberrel szemben.
Mindazonáltal ez nem Orbán egyszemélyi bűne, azt gondolom, hogy a rendszerváltás óta szisztematikusan gyomláltuk ki és jártuk végig ezt az utat. Orbán az, aki ezt a közmunkaprogrammal és a letekert szociális rendszerrel egyrészt megvilágította, másrészt cementbe öntötte. A felelősség alapvetően közös.
Teleki Pál fogalmazott anno tűpontosan, ami teljesen ül a jelen esetben:
"nem tartottalak vissza, bűnös vagyok".
Ja.
Amadeus
Nem értek egyet Karácsony Andrással.
Szerintem az értelmiséginek ismernie kell a valóságot és ahhoz kell viszonyulnia, abban kell megélnie az elérhető legnagyobb szabadságfokot, nem pedig társadalmi kötelmekkel kell birkóznia.
Marcival se értek egyet -ironikus módon pont a sok fiatal vidéki senkiházi fideszes csinovnyik a bizonyíték rá- hogy nehezen lenne átjárható a kasztrendszerünk.
Az igaz, hogy nem azok a skillek kellenek az átjárashoz, mint 20, 30 vagy 100 éve, de ha valaki racionálisan csinálja, akkor nagyonis átjárható, határ a csillagos ég.
A legtöbb emberrel szemben ez valóban nem reális elváras, de a legtöbb ember (uszkve 95+ százalék) teljesen irracionális, önsorsrontó és agyhalott.
Ha mást nem is, ezt megtanította egy év vidéki katonaság még a 90-es években. És azóta se feledtem. Nem az az általános szellemi szint, ami a saját, baráti környezetemben van.
Én nem idézek neked Telekit, csak egy ferengi szabályt:
"Az élet nem tisztességes."
Sobri Jóska
telex.hu/gazdasag/2021/06/11/boldog-istvan-f-petra-vallomas-korrupcio-unios-penz
csebi
több mint 4 éve
24.hu/kozelet/2021/06/11/orban-fudan-igeret-nemzetgazdasagilag-kiemelt/'Ne azt nézzék mit mondok, azt nézzék mit teszek'
több mint 4 éve
kijött a Program!!!!
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
te meg az emojik. örök ellentét 😊Hany Woltos ügyfélszolgálatost küldtem már el a kurva 💃 anyjába 👰♀️ a kibaszott 🖕emojik 🤮 miatt, hogy óvodásnak nézve kommunikálnak az ügyféllel, vagyis velem.
csebi