Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 373
Nekem nem illik Orbánra a homofóbia. Se zsigerből, se pánikból.
Sobri Jóska
Csodálkozom, hogy a legkézenfekvőbb variáció nem jutott eszedbe - nem olvastam végig mindent szóval lehet hogy igen akkor sry - hogy ez sima hideg számítás, pont mint máskor. Úgy gondolják, hogy a társadalom többsége velük ért egyet.
MC12
Nyilván, és?
A Fidesznek nem kell több új szavazó, ha akar se tud többet szerezni, '18-ban kimaxolták.
Tételezd fel, hogy a saját 2,5-3 millió szavazójukhoz szólnak ezzel.
Aki egyetért velük, legyen ennek 80 százaléka, az rájuk szavaz, ahogy eleddig, és attól, hogy remekül buzizhat -bár tette eddig is, ha kedve volt hozzá- még nem fog jobban a Fideszre szavazni, nem fog ettől másfelet vagy kettőt érni egy szavazatuk.

A maradék 20 százalek fele, az befogja az orrát, és ezekután is fanyalogva bár, de rájuk szavaz, a maradék fele, 5 százalek, -szerintem ebben vagyok én-, az egy ilyen homofób faszkodás után baszik elmenni rájuk szavazni, a maradék 5 százalek meg meleg. Lehet csak 1 vagy 2, mert a fidesz-szavazók között lehet más az arány, mint a teljes populációban.
Ez akárhogy számolom csak minusz tud lenni, 25-125-250ezer szavazt mínusz, bárhogy matekozol.
De plusz semmiképp.
Teljesen illogikus.

Vagy szerinted van olyan ellenzéki, aki emiatt majd máshogy szavaz, mint ahogy még egy hete akart?
A bizonytalanok meg bizonytalanok.
Egy ilyen kétpólusú választásnál majd szombaton, vagy vasárnap reggel eldönti kire szavaz, és ezek megoszlása fele-fele lesz, szokott lenni. Lesz addig még annyi faszság, botrány, skandallum, hogy ami nekik nem fontos annyira, hogy már most biztos pártválasztóvá tegye őket, azok elfelejtik háromszor is addigra.

Azt elfogadom, hogy gumicsontnak, fedősztorinak szánhatták, csak annak kicsit durva. Ezért remélem, ha ennek a súlya Orbánhoz elér, akkor skippeli ezt a baromságot.
Sobri Jóska
Nem látjuk, hogy pontosan kik a bizonytalanok, mennyien vannak és ez a téma mennyire ül náluk, erre biztosan van egy századvég felmérés és lehet, hogy kijött, hogy ül. Nem tudom.

A matekban lehet igazad, viszont mi a jobb- buzizással veszteni (ha veszíteni, ez közel sem biztos) 100-150 ezer szavazót, vagy egy Fudannal fél milliót? Akkor inkább veszteséget minimalizálsz. Lehet hogy kijött, ahogy a netadónál is, hogy a Fudan túl jól megy az ellenzéknek és megéri átvinni a témát egy olyan helyre, ahol lehet hogy vesztesz valamit, de nem annyit mint máshol.

Vagy bejön a bizonytalanok egy nagy részének ez a kérdés vagy veszteséget minimalizálnak. Így vagy úgy de sima hideg racionalizmus nincs ebben se homofóbia se más ideológia. És amúgy ha a társadalmi felháborodás elérne egy mértéket akkor nem szavaznák meg/visszavonnák pont mint a netadót. Ez a rugalmasság/elvtelenség a garanciája a kormányzásnak.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 737 — #NoStress
Egyszerű ez: ha a Századvég azt méri h ez szavazatot visz, nem hoz, akkor nem szavazzák meg.
empty taxi
Márpedig kizárt, hogy ez hoz és nem pedig visz, mert ez orbitális baromság, már a 19. században is idejétmúlt lett volna.

több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 208 — Lájkold a zsűrit!
Egyszerű ez: ha a Századvég azt méri h ez szavazatot visz, nem hoz, akkor nem szavazzák meg.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 907 — The Mathematician
Összekeversz dolgokat.
A vallása miatt lehet bárkit basztatni, mert az választás eredménye.
A szexuális vágy, a kinézet vagy a származás pedig nem az, amiatt nem lehet.
Sobri Jóska
ezzel továbbra sem értek egyet mert ez nem így működik, az hogy valaki hisz valamiben az egyy meggyőzödési folyamat eredménye
Negritis
Vagyis felelős erte, az ő felnőtt döntése, hogy vallásos, vagy sem.
A nemi vágy, meg az, hogy kire gerjedsz meg nem döntés kérdése.
Ennyi a különbség.
És ez valós markáns különbség.

Az oké, hogy fejlett demokráciákban, kulturországokban tisztelik a másik vallását is ugyanúgy, mint a nemét, a nemi identitását, a kinézetét, meg még sok dolgot, amiről nem tehet, de ez egy magas szintű társadalmi fejlettség eredménye. (Szaud-Arábiában, Nigériában vagy Indiában, meg egyéb puttó, szutyok országokban még ez sincs így, nem is ott élek.)
De az meg alaplogika, és mindenkinek egyaránt érdeke, hogy olyanért senki se feleljen, amiről nem tehet.
Sobri Jóska
nem biztos, főleg ilyen "közhangulatban" ahol próbálják megtiltani a tájékozódás lehetőségét
anélkül nehéz lesz olyan tényekkel találkozni ami segíthet

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Összekeversz dolgokat.
Sobri Jóska
ezzel továbbra sem értek egyet mert ez nem így működik, az hogy valaki hisz valamiben az egyy meggyőzödési folyamat eredménye
Negritis
Vagyis felelős erte, az ő felnőtt döntése, hogy vallásos, vagy sem.
A nemi vágy, meg az, hogy kire gerjedsz meg nem döntés kérdése.
Ennyi a különbség.
És ez valós markáns különbség.

Az oké, hogy fejlett demokráciákban, kulturországokban tisztelik a másik vallását is ugyanúgy, mint a nemét, a nemi identitását, a kinézetét, meg még sok dolgot, amiről nem tehet, de ez egy magas szintű társadalmi fejlettség eredménye. (Szaud-Arábiában, Nigériában vagy Indiában, meg egyéb puttó, szutyok országokban még ez sincs így, nem is ott élek.)
De az meg alaplogika, és mindenkinek egyaránt érdeke, hogy olyanért senki se feleljen, amiről nem tehet.

több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 692
Ennyi év, ennyi hazugság, ennyi probléma után, amikor már nem kérdés, hogy mit mond neked, de te kényszerből mégis elhiszed neki, hogy ez jó neked…na ezt hívják a bántalmazott nőnekférfinak de ez most mindegy , nevezzük inkább csak Magyarországnak.
Előbb-utóbb fog neki fájni.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 914 — Így remélem megfelelek nektek.....
Sose volt homofób Orbán.
Ahogy rasszista, antiszemita vagy cigányellenes sem.
Nálam nem határátlépés sok helyett kurva sokat lopni.
Vagy megszállni az államot a saját érdekedben, és a saját cégeidre szabni a törvenyeket.
Vagy picsánrúgni azt, aki veszélyezteti a hasznodat.
Mindenhol ezt csinálják, legfeljebb finomabban, kevésbbé látványosan.
De valakit azért szankcionálni, amiről nem tehet, ami nem döntés eredménye, jelen esetben azért, hogy kire áll fel/nedvesedik be, na ilyet sose csinált Orbán.
Sobri Jóska
Hát ez nekem úgy hangzik, mint az, hogy itt van előttem egy svédasztal, tele van tehénszarral, lúszarral, kutyaszarral tálalt fogásokkal, a poharakban pedig macskahúgy és mongúzpisa. De ez oké, nincs gond. Ha viszont idekerül az asztalra még egy kecskeszaros tányér is, na, akkor nagyot fogok csalódni a szakácsban. 😀

Amikor kizárólag a pénzre, hatalomra hajtva földművelő parasztokat lehetetlenítettek el, amikor lenyúlták a teljes dohánykereskedelmi szektort és ezzel kisvállalkozók ezreit lehetetlenítették el, amikor ha éppen útban vagy kicsinálunk módon sok éve működő helyi vállalkozásokat csinálnak ki, hogy a sleppnek legyen helye, az mennyire emberibb? Azok a parasztok, kisvállalkozók tehetnek arról, hogy éppen ott volt földjük, vagy abban az utcában volt drogériájuk, éttermük?

Szóval miközben egyetértek veled - és örülök, hogy ebben egyetértünk -, hogy a bőrszíne, vallása, kinézete, stb. alapján belerúgni valakikbe aljas dolog, aközben nekem ez a különbségtétel eltartott ujjas értelmiségieskedés. Mennyivel járnak el "emberibben" azokkal az emberekkel, akik évek, évtizedek óta élnek valahol, dolgoztak valahol, vittek egy vállalkozást, műveltek egy földet valahol, esetleg van egy Balaton parti telkük valahol, és azt - az állását, vállalkozását, lakhatását, stb. - csinálják ki, mintha azért basztatnán ugyanőket, mert melegek? Szvsz tök ugyanaz. Az öv alatti ütés az öv alatti ütés. És Orbán sosem habozott öv alatt ütni.
peterk2005
Összekeversz dolgokat.
Sobri Jóska
1.Rohadtul nem értek egyet ezzel, amit Orbánék bedobtak...

2. Itt bukik ki a dolog Sobri, hogy ugyan úgy mennyire relativizálsz, (amit te másokon simán számonkérsz) ami, a narratívádba beleillik az úgy van, ami nem az nem. Ugyanis a vallás is lehet olyan dolog emberek életében, hogy az nagyon nem választás kérdése. Nőnek úgy fel emberek, hogy a család a kultúrális közeg miatt stb esélyük sincs eldönteni miben hisznek és miben nem. S igen, így is előfordulhat, hogy üldözik őket. Szóval bármennyire gyűlölöd a vallást (te tudod miért) a vallásos ember is ember akár elfogadod akár nem. De ha szerinted nem ember, akkor minden más kissebségért és elnyomottakért stb való kiállásod hazug és álságos. Mindenki vagy senki 😉
3. Örülök, hogy végre igazi Bibliai szimbólumot használsz 😛
több mint 4 éve
Sobri Jóska
Csodálkozom, hogy a legkézenfekvőbb variáció nem jutott eszedbe - nem olvastam végig mindent szóval lehet hogy igen akkor sry - hogy ez sima hideg számítás, pont mint máskor. Úgy gondolják, hogy a társadalom többsége velük ért egyet.
MC12
Nyilván, és?
A Fidesznek nem kell több új szavazó, ha akar se tud többet szerezni, '18-ban kimaxolták.
Tételezd fel, hogy a saját 2,5-3 millió szavazójukhoz szólnak ezzel.
Aki egyetért velük, legyen ennek 80 százaléka, az rájuk szavaz, ahogy eleddig, és attól, hogy remekül buzizhat -bár tette eddig is, ha kedve volt hozzá- még nem fog jobban a Fideszre szavazni, nem fog ettől másfelet vagy kettőt érni egy szavazatuk.

A maradék 20 százalek fele, az befogja az orrát, és ezekután is fanyalogva bár, de rájuk szavaz, a maradék fele, 5 százalek, -szerintem ebben vagyok én-, az egy ilyen homofób faszkodás után baszik elmenni rájuk szavazni, a maradék 5 százalek meg meleg. Lehet csak 1 vagy 2, mert a fidesz-szavazók között lehet más az arány, mint a teljes populációban.
Ez akárhogy számolom csak minusz tud lenni, 25-125-250ezer szavazt mínusz, bárhogy matekozol.
De plusz semmiképp.
Teljesen illogikus.

Vagy szerinted van olyan ellenzéki, aki emiatt majd máshogy szavaz, mint ahogy még egy hete akart?
A bizonytalanok meg bizonytalanok.
Egy ilyen kétpólusú választásnál majd szombaton, vagy vasárnap reggel eldönti kire szavaz, és ezek megoszlása fele-fele lesz, szokott lenni. Lesz addig még annyi faszság, botrány, skandallum, hogy ami nekik nem fontos annyira, hogy már most biztos pártválasztóvá tegye őket, azok elfelejtik háromszor is addigra.

Azt elfogadom, hogy gumicsontnak, fedősztorinak szánhatták, csak annak kicsit durva. Ezért remélem, ha ennek a súlya Orbánhoz elér, akkor skippeli ezt a baromságot.

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 907 — The Mathematician
Összekeversz dolgokat.
Sobri Jóska
ezért nincs az hogy csettintésre lesz valaki hívő vagy nem lesz hívő

azzal egyetértek hogy ez "kezelhető" dolog, és értelmes emberek körében ez egy megváltoztatható dolog míg a szexualitás nem (nem arról beszélek aki divatból lesz csillámpóni hanem tényleges dolgokról)

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 711 — Chiefs GM
Attól tartok, hogy szerintem innentől ez az irány lesz domináns, le is vezetem, miért gondolom így. Azt sejtem, hogy nagyon kevés olyan bizonytalan lehet, aki potenciális Fidesz-szavazó, és ők is annyira sokfélék, hogy nem lehet érdemben kommunikálni velük és nagy számban megnyerni őket (nekik megy az adó visszaosztás, a 25 év alattiak mentessége, ha ebből beesik pár tízezer/százezer szavazat, akkor hurrá). Vagyis ha jövőre nyerni akarnak, akkor két opció van, amit ki kell maxolni.

1. Ellenzék lejáratása. Holnapután minden kormánypárti sajtó tele lesz azzal, hogy Gyurcsány kisfiukat molesztal, ezért nem szavazta meg a törvényt. Eddig az életünkkel jatszott a baloldal, most már a gyerekeinket akarjak. Az látszott, hogy a Karacsony alkalmatlan téma túl szofisztikált volt, a tábor fele azt se tudja, mi az, hogy alkalmatlan. Azt, hogy buziparti gyerekmolesztalok, könnyebb elmagyarázni...

2. A saját kemény mag minél erősebb mozgósítása. Ez megint egy olyan téma, ami pont annak a zsigerien ostoba, tájékozatlan rétegnek szól, akik rettegnek a migransoktol, miközben meg egyet nem láttak életükben, akik beszopjak, hogy Soros a legnagyobb ellenség, meg néha Brüsszel. A Fidesz a tényleges értelmiségi táborát már ledaralta, akiknél nem verte ki a biztosítékot az összes ügy az elmúlt időszakban, azokat már egy ilyennel sem lehet elrettenteni, aki meg rezonál egy ilyen témára, az már bőven kiábrándult a Fideszből (legfeljebb nem megy el szavazni, mert a másik oldal se tetszik neki). Emellett aki meleg, és a könyvdaralas, az alaptörvény módosítás, az örökbefogadás megtiltása és minden hasonló után meg a Fideszre szavazna, az olyan szinten kötődik gazdaságilag, amit ez a törvény se fog anullalni, tehát mérhető veszteséget ez már nem okoz. Vagyis a fő cél, hogy legyen kétmillió rettegő, akik elhiszik, hogy ha a Fidesz veszít, akkor holnaptól transzvesztita pedofil migránsok fogjak ellepni Jaszkarafaszajeno kies utcáit, és fényes nappal eroszakoljak halálra az utcán a házakból kirangatott Mari nénit, meg természetesen Lajos bácsit is, de főleg Lajos bácsit. Innentől minden kommunikáció nekik fog szólni, minden törvény és rendelet az ő ösztönlény szinvonalukra lesz hangolva és kommunikalva.

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 373
A félelem sosem logikus.
Amadeus
Van többszáz milliárdja, övé a deepstate, az ellenzéke a zsebében, mitől félne?
Ez nem félelem, ez tróger balfaszság.
Sobri Jóska
A kontroll elvesztésétől. Nem a pénz érdekli, hanem a direkt kontroll.

És ha azt elveszti, akkor bármi megtörténhet.

Ettől retteg. Nem a titulus elvesztésétől.
Amadeus
Azért ne essünk át a ló túloldalára.
Ha ennyire buta lenne, hogy ettől fél, akkor nem lett volna annyira okos, hogy ezt elérje.
Sobri Jóska
azért 2010 inkább Gyurcsány és a válság oka, mint OV okossága.
de fél, hogy megtörténik vele az, ami 2002ben vagy 2006ban.
csebi
Akkor lője ki, vegye meg, oldja meg, akitől fél.
Mi köze ennek a melegekhez?
Ez lenne a mesterterv?
Ennyire senki nem lehet hülye, hogy a homofóbiától várja egy 50-50-es helyzet elbillenését.
És Orbán ugyan geci, de nem hülye.
Sobri Jóska
Ha jól értem, az általad jéghideg, érzéketlen, überracionális politikai gyilkológépen kéred számon, amiért emberi vonásokat mutat? (Pánikreakció)
Amadeus
Így is mondhatod.
Sobri Jóska

Ha azt a kérdést teszem fel, hogy legyen e az iskolában “buzipropaganda “meg “nemváltásról tájékoztató”(jelentsenek ezek bármit) és büntessük e keményebben a pedofíliát akkor a társadalom 70%-a - és a szülők nagyrésze - azt fogja mondani, hogy isten őrizz, ne legyen és persze, hogy büntessük keményebben. Ez a Fidesz kerete. Hogy nekik nincs bajuk a melegekkel “csupán” hagyják békén a gyerekeket. És valószínűleg erre pozitívan rezonál a magyar társadalom nagy része - többek között a jobbik is ezért fogja megszavazni.

Az, hogy ez egy szemét és igazságtalan összemosása két tök más dolognak, az meg az ellenzék kerete. Csak ezt jóval nehezebb egyszerűsíteni.

A közvélemény-kutatások meg a következő hetekben eldöntik, melyik keret megy át a széles tömegeknek (mondjuk van egy tippem...) A lényeg, hogy Fudan-ról lassan egy szó sincs, az pedig egyre veszélyesebb volt a hatalomra mert megszólíthatott olyan szavazót is, aki mondjuk bizonytalan vagy gazdasági - Fidesz szavazó, hogy pontosan miért is veszünk fel egy kínai egyetem felépítésére 500 milliárdot - Kínától? Erre látványosan nem volt se egyszerű se bonyolult válasz a kormányban - ilyen esetben pedig mindig valamilyen kisebbségi basztatás jött, hol a cigányok, hol a melegek, hol a civil egyesületek. Itt ugyanis nem nekik kell magyarázkodni. Akarsz buzi propagandát az iskolába? Igen - nem. Erre ilyen egyszerű a narratíva.

Egyáltalán nem lóg ki az elmúlt 11 év bármelyik olyan akciójából ahol egy veszélyes, vagy veszélyesnek látszó ellenzéki lehetőséget kell hatástalanítani, valami olyannal ami megosztja az ellenzéket és úgy gondolják, hogy a társadalom többsége velük fog egyetérteni (a migráció-topik pont ugyanennyire embertelen és dehumanizáló, az nem érv, hogy nincs a szomszédomban migráns, az elv ugyanaz) hogy igazuk lesz-e, vagy a társadalom már unja ezeket a kamu-harcokat és esetleg rájött, hogy át van ezzel baszva, azt meglátjuk.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Sose volt homofób Orbán.
Vagy megszállni az államot a saját érdekedben, és a saját cégeidre szabni a törvenyeket.
De valakit azért szankcionálni, amiről nem tehet, ami nem döntés eredménye, jelen esetben azért, hogy kire áll fel/nedvesedik be, na ilyet sose csinált Orbán.
Sobri Jóska
Hát ez nekem úgy hangzik, mint az, hogy itt van előttem egy svédasztal, tele van tehénszarral, lúszarral, kutyaszarral tálalt fogásokkal, a poharakban pedig macskahúgy és mongúzpisa. De ez oké, nincs gond. Ha viszont idekerül az asztalra még egy kecskeszaros tányér is, na, akkor nagyot fogok csalódni a szakácsban. 😀

Amikor kizárólag a pénzre, hatalomra hajtva földművelő parasztokat lehetetlenítettek el, amikor lenyúlták a teljes dohánykereskedelmi szektort és ezzel kisvállalkozók ezreit lehetetlenítették el, amikor ha éppen útban vagy kicsinálunk módon sok éve működő helyi vállalkozásokat csinálnak ki, hogy a sleppnek legyen helye, az mennyire emberibb? Azok a parasztok, kisvállalkozók tehetnek arról, hogy éppen ott volt földjük, vagy abban az utcában volt drogériájuk, éttermük?

Szóval miközben egyetértek veled - és örülök, hogy ebben egyetértünk -, hogy a bőrszíne, vallása, kinézete, stb. alapján belerúgni valakikbe aljas dolog, aközben nekem ez a különbségtétel eltartott ujjas értelmiségieskedés. Mennyivel járnak el "emberibben" azokkal az emberekkel, akik évek, évtizedek óta élnek valahol, dolgoztak valahol, vittek egy vállalkozást, műveltek egy földet valahol, esetleg van egy Balaton parti telkük valahol, és azt - az állását, vállalkozását, lakhatását, stb. - csinálják ki, mintha azért basztatnán ugyanőket, mert melegek? Szvsz tök ugyanaz. Az öv alatti ütés az öv alatti ütés. És Orbán sosem habozott öv alatt ütni.
peterk2005
Összekeversz dolgokat.

A többi példád meg csak üzlet, ahol az erősebb kutya baszik.
És lehet neked ugyanaz üzletet, ingatlant tulajdonolni, mint melegnek lenni, nekem nem, mert az előbbiek proaktív dolgok, a nemi identitás meg nem az.

Illetve a te példádban ami lószar vagy macskahúgy, azt kettőnk közül csak te látod annak.
Én eddig úgy voltam vele, hogy bár csak csirkemellfilét eszek, de van az asztalon steak meg rántottborjú meg sültkeszeg.
Engem undorítanak, de leszarom, eszem a csirkémet, más meg egye sertést, marhát, ő dolga.
Sőt, azt is logikusnak tartom, ha aki később érkezik, és erősebb, az elveszi a tányért más elől.
De olyanokat basztatni, aki nem tehet arról, amiért basztatják, az nem logikus.
Te ezeket ideológiailag összemosod olyan dolgokkal, amiről tehetnek.
Ezt megteheted etikai alapon, de én azt leszarom.
A melegek basztatása illogikus, haszontalan és ezért szarházi dolog, nem erkölcsi megközelítésből.

több mint 4 éve
Nincs itt homofóbia, hatalomvágy van. Ha ez az ára a hatalomnak, Orbán megfizeti, és még többet is, ha kell, szvsz bármit megtenne. (Welcome to the real world, Neo Sobri 😉)
ender1112
Ez a tévedés.
A homofóbia meglovagolása nem ultimate győzelmi esély.
Még csak az esélyeit se növeli. Sőt.
Ez a real world, hiába fizetne meg Orbán bármilyen árat a hatalomért, a hatalomnak nem ez az ára, vagy úgy még pontosabb, hogy nem ezt az árat kell a hatalomért fizetni.
A melegekkel baszakodni sima szarháziság, nem a "szükséges rossz", mert nem szükséges.
Milliárdokat ellopni, klienturát kiépíteni, önnön javára törvénykezni, ellenséggé kinevezni nemlétező migránsokat, az lehet szükséges. A melegek basztatása nem.

több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 672 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
A félelem sosem logikus.
Amadeus
Sobri Jóska

Amadeus
Ha ennyire buta lenne, hogy ettől fél, akkor nem lett volna annyira okos, hogy ezt elérje.
Sobri Jóska
csebi
Ez lenne a mesterterv?
Ennyire senki nem lehet hülye, hogy a homofóbiától várja egy 50-50-es helyzet elbillenését.
Sobri Jóska
Ha jól értem, az általad jéghideg, érzéketlen, überracionális politikai gyilkológépen kéred számon, amiért emberi vonásokat mutat? (Pánikreakció)
Amadeus
Így is mondhatod.
Sobri Jóska
Nincs itt homofóbia, hatalomvágy van. Ha ez az ára a hatalomnak, Orbán megfizeti, és még többet is, ha kell, szvsz bármit megtenne. (Welcome to the real world, Neo Sobri 😉)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
Sose volt homofób Orbán.
Sobri Jóska

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 092 — Cowboys fan
Azzal kezdem, hogy nem értek hozzá. Ha viszont ez igaz, akkor hatalmas botrány lesz:
Adószakértő Orbán szja-ígéretéről: ezt vissza kell majd fizetni
 www.atv.hu/belfold/20210614-adoszakerto-orban-szja-igereterol-ezt-vissza-kell-majd-fizetni/hirkereso
nagylaza
Elméletileg igaz van, de a jogszabály megváltoztatható

Ellenben jól mutatja, hogy mennyire kapkodós ötletelés volt ez is
Gyurma Pappa
nemértem.

ha nincs meg a növekedés, akkor nincs visszafizetés.

no de ha megvan a növekedés, és valaki visszakapja az adóelőleget (tfh 600e bruttó per hó, az 1.080M Ft, amiből ugye csak 800e járna vissza), akkor csak a 800e feletti összeget kellene visszafizetni, nem? az nem nagy vasziszdasz, hacsak nincs valami inkasszó a számláján.
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 890
Ezek után már nincs magánélet szentsége vagy privátszféra, ha egy fideszes buziról vagy egy buzifideszeszről van szó.
Eljátszották ezt is ezek.
ozibozi
A buzi libernyák jelző innentől az ultimate szitokszó lesz vajon?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 692
Ezek után már nincs magánélet szentsége vagy privátszféra, ha egy fideszes buziról vagy egy buzifideszeszről van szó.
Eljátszották ezt is ezek.
több mint 4 éve
A félelem sosem logikus.
Amadeus
Sobri Jóska

Amadeus
Sobri Jóska
csebi
Ez lenne a mesterterv?
Sobri Jóska
Amadeus
Így is mondhatod.

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 416
A félelem sosem logikus.
Amadeus
Sobri Jóska

Amadeus
Sobri Jóska
csebi
Ez lenne a mesterterv?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
A félelem sosem logikus.
Amadeus
Sobri Jóska

Amadeus
Sobri Jóska
csebi
Ez lenne a mesterterv?

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 481 — Lucas Scott
A félelem sosem logikus.
Amadeus
Sobri Jóska

Amadeus
Sobri Jóska

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
és akkor visszajutunk oda, hogy mikor 2015-ben mondtam, hogy amilyen lejtőn elindul OV azért veszélyes, mert most oké az ismeretlen külföldi migráncsokat vegzálja, de előbb-utóbb elfogy az ismeretlen, kb láthatatlan ellenség akkor majd jönnek az itthoni kisebbnek vélt csoportok.
csebi
Ez nem törvényszerű.
A migránsozás pont attól zseniális kampányelem, mert migránsok (legalábbis érdemben, pláne a szavazók között) nincsenek.
Cigányok, zsidók, melegek vannak.
Ellenük hergelni nem kunszt, de nem is szükséges, és tróger szarháziság.

Amúgy azzal jönni, hogy a homofóbia mindig is ott lappangott Orbánban, meg hogy "ezt lehetett látni előre" baromság, olyan, hogy bármelyik ismerősöm bármelyik nőjéről kérdezett, én megmondtam, hogy úgyis szémentek, ráunsz, félrekúr, stb.
10-ből 9-szer be is jött, nem volt benne nagy kockázat.
Attól, hogy Orbán geci, még sose adta jelét, hogy homofób lenne, és engedne egy ilyen törvényt, így ezt "megmondtam"ozni csak azt jelenti, hogy akit utálsz, arról mindent el tudsz kepzelni.
Sobri Jóska
de ez nem a homofóbiáról szól hanem az állandó harcról, az állandó ellenségképről.
és sajnos, de törvényszerű.
csebi
Szerinted. Szerintem meg nem.

több mint 4 éve
A félelem sosem logikus.
Amadeus
Sobri Jóska

Amadeus

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 481 — Lucas Scott
és akkor visszajutunk oda, hogy mikor 2015-ben mondtam, hogy amilyen lejtőn elindul OV azért veszélyes, mert most oké az ismeretlen külföldi migráncsokat vegzálja, de előbb-utóbb elfogy az ismeretlen, kb láthatatlan ellenség akkor majd jönnek az itthoni kisebbnek vélt csoportok.
csebi
Ez nem törvényszerű.
A migránsozás pont attól zseniális kampányelem, mert migránsok (legalábbis érdemben, pláne a szavazók között) nincsenek.
Cigányok, zsidók, melegek vannak.
Ellenük hergelni nem kunszt, de nem is szükséges, és tróger szarháziság.

Amúgy azzal jönni, hogy a homofóbia mindig is ott lappangott Orbánban, meg hogy "ezt lehetett látni előre" baromság, olyan, hogy bármelyik ismerősöm bármelyik nőjéről kérdezett, én megmondtam, hogy úgyis szémentek, ráunsz, félrekúr, stb.
10-ből 9-szer be is jött, nem volt benne nagy kockázat.
Attól, hogy Orbán geci, még sose adta jelét, hogy homofób lenne, és engedne egy ilyen törvényt, így ezt "megmondtam"ozni csak azt jelenti, hogy akit utálsz, arról mindent el tudsz kepzelni.
Sobri Jóska
de ez nem a homofóbiáról szól hanem az állandó harcról, az állandó ellenségképről.
és sajnos, de törvényszerű.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.